Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Trupa mediocrilor disciplinați și transparenți, mutată la Victoria

Trupa mediocrilor disciplinați și transparenți, mutată la Victoria

Dragnea a prezentat, el însuși, echipa lui (mă rog) Grindeanu. Cu toți aliniați în spatele lui, într-un gest de forță politică. Menit să copleșească. Câteva lucruri îmi sar în ochi la reveneala din uimire. Întâi de toate, linia a doua, a funcționarilor șterși, dar disciplinați, a fost plantată, cu nesemnificative excepții, la butoane. Apoi, ăsta chiar este guvernul transparenței supreme, nu e nevoie de ajutor de la securiști să cauți bubele din trecutul propunerilor de miniștri, sunt la liber pe google. În al treilea rând, remarc afrontul suprem la adresa lui Iohannis: Shhaideh, Vasilescu, Meleșcanu pe listă. Sunt curios cum va reacționa Neamțul la sfidare și dacă va încerca o manevră disperată de a opri asaltul. Interesantă e și asumarea scoaterii de pe listă a suspecților de relații neprincipiale cu SRI, nu cu (toate) serviciile. Ceea ce pare un ușor balans al puterii. Ah, chiar, trupa lui Ponta a pierdut meciul (aproape) pe linie, urmează neantul. Una peste alta, o să avem treabă. Pentru că e loc și de vânătoare, și de execuții politice. Săpatul prin noroaiele istoriei recente devine inutil.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

13 thoughts on “Trupa mediocrilor disciplinați și transparenți, mutată la Victoria

  1. as fi vrut o coabitare Dragnea-Ponta, a promovat mai multi ministri buni.. inclusiv Teodorovici sau Plumb.. plus ca fata de Iordache ar fi fost mai bun la Justitie

  2. DCNews crede ca Werner il poate revoca pe Grindeanu…..
    Eu as vrea. Apoi sa-l suspende ei pe Werner…Ar fi circul maxim. Vreau sa rid, vreau sa ma bucur….Cum spuneam intr-un comentariu anterior, vreau sa se duca dracului tot, ca numai pornind de la zero, din cenusa proprie, se mai poate alege ceva de tara asta…

  3. Daca ministrul invatamantului actual pleaca ambasador avem ceva de vorbit.
    Din informatiile mele asta va primi.

  4. Era dat un exemplu de revocare de decret de grațiere. Nu cred că teutonul vrea să se facă de râsul globului.

  5. @Altium
    S-a mai pornit odata de la 0, in Dec ’89 si am ajuns unde suntem. Ce te face sa crezi ca inca o resetare ne-ar ajuta?

  6. La mulți ani, dle Ciutacu! Să aveți sănătate și putere! Inspirația, verva și analizele pătrunzătoare și plastice sigur vă vor însoți în noul an, așa cum v-au urmat întotdeauna!

    P.S. Nu mă așteptam ca Ghiță să aibă o atât de mare „afiliere de idei”, vorba deloc regretatei Prună, cu Coldea și Kovesi. Dar asta-i viața, un soi de șah extins, plin de surprize – K2, K4, T14…

  7. @Bigradu, de data asta am avea experienta unei porniri de la 0 esuate, am sti ce trebuie stiut . Am sti ca nomenclatura, sistemul, securitatea, aparatul de partid, samd nu mai are voie sa se apropie de nimic care presupune functie in stat.

  8. Am inteles ca Dragnea a spus ca nu vrea sa fie prim ministru. A declarat ca “am decis sa fiu presedinte Camerei Deputatilor si aici raman” (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21513335-liviu-dragnea-despre-demersul-lui-victor-ciorbea-nu-intentionez-fiu-prim-ministru-nici-azi-nici-maine-nici-viitor-pesedintia-face-presiuni-nepermise-asupra-judecatorilor-ccr-asupra-avocatului-poporulu.htm).
    Eu, un mare fraier, am crezut ca Teleolteanul a fost ales de membrii parlamentului in aceasta functie. Da’ de unde; omul le-a dat mutarea in plic la smecherii care l-au pupat in cur si au fost pusi de Dragnea pe lista si acum se lauda.
    Cam asta pare sa fie regula in democratia reprezentativa predicata de Tariceanu: niste parveniti care se cocoata in varful statului (unii infractori condamnati) si “se aleg” in diverse functii..

  9. si camd cum crezi tu ca se aleg presedintii de camere parlamentare, se da vreun concurs pe undeva?

  10. “Mediocri disciplinati”?! Nu e asta definitia birocratilor?! Ca a “tehnocratilor”, de rit Ciolos, sigur e! Acum, cand stim ca avem guvern, se nasc niste intrebari: 1) Cat de disperat e Iohanis, de s-a purtat ca ultimul cocalar (adica cocalar prost, ca au si astia ierarhiile lor), cu “ironii” la adresa obarsiei, cu fite si grimase, cu revendicari de rapoarte, de parca era arendasul grofului (sau, chiar e?)? 2) Ce cauta doamna Shhaideh, pericolul la adresa sigurantei nationale, intr-un guvern “asistat” de Iohanis, sau, daca e in regula, ce (mai) cauta Iohanis la Cotroceni? 3) Daca guvernul se anunta asa mediocru, de unde vine isteria “opozitiei” girata de Iohanis, ca puterea a fost castigata prin minciuna (descalificare pentru toti politicienii care “credeau” pana ieri ca se putea castiga prin adevar) si nu poate infaptui ce a promis, dar, ataca la CCR orice tentativa a guvernului de a se tine de cuvant?
    Si ma mai intreb, de ce nu cere nimeni o ancheta a rezultatului alegerilor, pentru ca reactia de musca beata, sau oaie capie a liberalilor, cu Iohanis in cap, ma face sa cred ca, binomul s-a intrebuintat, la greu, sa castige presedintele un “guvern al meu” “legitim” si poate, a fost tradat de o parte a sistemului…Poate chiar aia de-l ascunde pe Ghita, pana spune omul tot ce-a adunat…Din toate posibilitatile eu o retin, cu speranta, pe aia cu “implozia sistemului”.

  11. D-le Altium : incep prin a mentiona ca, la o postare anterioara, am avut un raspuns pe care dl. Ciutacu n-a mai considerat necesar sa-l “urce”; sintetic, ideea era ca eu astept de la Trump o “implozie” care sa mai ne lase sa respiram. Apreciam, acolo, tonul si argumentele de le-ati prezentat, astfel incat, consider, discutia respectiva s-a inchis diplomatic (sau ramane deschisa, ca nu stim ce ne rezerva viitorul).
    Constat, in “resetarea” d-o promovati un fel de “Punctul 8” din Proclamatia de la Timisoara; pe care, in afara Pietei Universitatii, nu prea l-a luat nimeni in considerare. Cum ar veni, ne cam meritam soarta.
    Acum, pentru cele intamplate in anii “90, singurul care ia buseala este PSD-ul (vad tinerii frumosi care inca il urasc din ficati pe Iliescu, desi, la vremea aia, mamica si taticul din dotare aveau alta optiune. Duminica Orbului, d-alea !
    Constat si atitudinea cum ca “n-ar folosi resetarea respectiva, c-a mai fost”. “Decat ca” acum ecuatia e alta : atunci s-a iesit in strada, cu tancurile alaturi; soldatii primeau cartuse cu lazile (erau preferate trasoarele, ca se vedeau bine noaptea). Acum, alta e povestea, deci nu se pleaca de la acelasi numitor. E drept, ar cu corecta si morala o reeditare a “Punctului 8”, dar nu prea mai avem la cine : care e ala de trebuie lustrat, si care are drepturi mai mari !? Pe cine sa lasam in urma, si cu cine sa pornim la drum ?!
    Nefiind diasporean, vad lucrurile pe epiderma proprie, nu de pe skype : vor fi intotdeauna interese, lupte, securisme. Corect ar fi, totusi, sa fie intre aia de-i alegem, nu cu participare de “binoame”, “sisteme”. Pe politician, oricand il pot injura cu stampila (si d-o mai fac suficient de multi concetateni, pleaca omu’ acasa, la trandafiri); nu iese cum vreau, asta e democratia (si d-asta imi si place !). Iohannis, ca sa vorbim de ce avem, are deja morcovu’ pregatit la alegerile de vin, le pregateste : s-a urcat p-un val, si spera sa-l duca tot unde e (jegosenia cu perfectul simplu e d-o mahalageala ieftina – se vede, deja, ca mizeaza pe “spargerea electoratului”, pe studii, regiuni, barbatie….
    Mediocri sau nu, aia de sunt la Palatul Victoria au voturi populare in spate (ca-l au si pe Dragnea, chiar n-am “expertiza” in a aprecia, de e bine sau nu !); nu vad Mesia in nimeni, dar m-astept de la niste oameni, care si-au furat-o, sa incerce sa dea cu-aceeasi moneda; chestie din care, potential, avem de castigat; ca nu m-astept sa-mi faca stat de drept aia de sunt cu el in gura zilnic (gen Camelia Bogdan, care vede in judecatori – in care se include, apriori – niste ingeri neprihaniti, de care nu trebuie sa te apropii nici c-o floare, altfel comitand o lezmajestate condamnabila grav); haida-de, judecatorul merge si el la buda, ca noi toti, si are migrene, crampe la stomac ! Tocmai prin faptul ca activitatea lui e pe tapet am oaresce garantii ca nu e chiar manarie, ca are si alta verificare decat aia de genul comisiei de control din Parlament pentru niste servicii in care “nici ei nu mai stiu cati sunt”.
    Sintetizand : prefer un Teodorovici care se retrage cand face o prostie (cazul bonului fiscal la bacsis), decat o “miss Piggy” autosuficienta, bruxelleza, care imi spune sa traiesc si cu 2 lei, da’ nu-si restructureaza nici la suprafata organismul de-l conduce (si, cand zic “organism” nu ma refer la corpul distinsei…)

  12. @victor
    Pai si care mai este rostul parlamentului daca Teleolteanul (si alti sefi de partide) dicteaza ce se voteaza? Nu mai bine facem “Consiliul Smecherilor si Smenarilor Statului”? Ii punem (fara alegeri ca sa nu le dam emotii) pe Dragnea, Tariceanu, Basescu, Hunor, Dan etc si nu mai platim atatia parlamentari si functionari. Putem adauga si alti infractori, cum ar fi fratii Camataru, reprezentanti si clanurilor Duduianu si Sportivilor, ii mai punem pe Voiculescu, Vantu si Ghita (au experienta de media) si am rezolvat problema. De fapt, cam asta este realitatea democratica in care traim: Parlamentul nu-si are rostul! Este doar o masa de manevra pentru papusari.

  13. Ca big-u’ insista la aia cu “Teleolteanu'” nici nu ma mai mira : astia ca domnia sa l-au facut pe Antonescu in sculare si culcare (ca sa fim pe subiect) Cacarau… si s-a “prins” doar la ei in familie, cand s-aduna, seara, la asa… are si netu’, cum ar veni, mandria lui, nu ia porecle asa, lansate in tramvai, date din mana-n mana, s-ajunga in fund la doamna (vorba bancului).
    Fiind oarecum mitic (unii zic ca si putin oltean…da’ sigur-sigur ne-“ardielian”), inteleg ca harneala neamtului cu perfectul simplu e, dupa aia cu “A trebuit sa moara oameni…” de la Colectiv, un reloaded flatulent ! Macar la asta a incercat o gluma, ceva… Ca mutu’ a inteles cum se castiga p-aici la electorale, intaratandu-i p-unii impotriva altora, mi-era evident din 2015, cand cu Diaspora-tara’napoi. Ce-am constatat cu surprindere e ca o campanie care n-a fost despre “a celorlalti e mai mica” din partea PSD a atras si generatii mai tinere; asta inseamna ca nu se mai pune botu’ la vrajeala cu “atacu’ celuilalt”, mai merge si cu campanie ne-negativa…
    Astept, insa, peste putin timp (mai sunt vreo 2 ani.. maine trec !), ca, dupa mediocrii mutati recent, sa vedem si mutarea mediocrului suprem… p-autostrada d-o sa se faca spre Sibiu; doar dus, dinspre Cotroceni, unisens ! Si, de n-o fi autostrada, cu coloana oficiala, pe A1+Valea Oltului, si tot e bine…
    Deocamdata, cativa dintre aia, “instalatii”, incep sa livreze; ca e de la Dragnea, sau e din mintea lor, chiar nu conteaza : efectul final e important; si, pentru ala, nu e mult de asteptat ! Vom vedea : vuvuzelele din PNL&USR propovaduiesc papagaliceste apocalipsa; daca n-o sa fie, oricum nu m-astept sa isi puna cenusa in cap; iar daca va veni, oricum, obisnuiti fiind cu Miorita, ‘om trece-o, ca pe multe altele…ca n-ar fi prima oara !
    Nu inteleg, insa, mirarea big-ului la aia cu “Consiliul Smecherilor…” Pai, ce vroiati, bre, s-o puna pe Anastase sefa la Deputati !? Inteleg ca ustura cand nu castiga “ai nostrii”, dar un pic de logica e necesara intr-o postare… macar pentru starnirea interesului ! C-asta, cu extrapolarea la Camatari, nici pustiul cu iphone de-l toceste in fata blocului nu mai pune botu’ : d-aia aveti, bre, “justitie libera”, sa spuna cine are drepturi electorale, si cine nu ! Iar despre cine nu zice ca n-are drepturi d-alea, “carevasazica ca le are”… Dragnea, spre exemplu, ca sa fim in tema zilei !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.