Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Sistemul a băgat linia a doua la ANAF, urmează alinierea țigănetului

Sistemul a băgat linia a doua la ANAF, urmează alinierea țigănetului

Când toată lumea era excitată de marele caz de corupție în care-i băgat Mădălin Voicu, am scris că ținta e Gelu Diaconu de la ANAF și că va fi ras din funcție în maxim două zile. Am greșit, a durat o singură zi. Mai aștept doar ca divizia de presă a statului de drept să ne anunțe, după ce a curățat la pachet cuplul Medelin-Nicky Scorpion, cine trebuie să fie noii lideri legitimi și recunoscuți ai țigănetului. Pentru că – nu-i așa? – societatea românească e într-un amplu proces de reașezare: politică, presă, biserică etc. Știu eu niște sociologi de treabă cu aer de tehnocrați și cu apetență în cheltuirea fondurilor europene pe seminarii inutile. Și nu-s musai ăia care apar la tv, deși nu i-aș exclude nici pe ei din cărțile care se împart zilele astea.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

11 thoughts on “Sistemul a băgat linia a doua la ANAF, urmează alinierea țigănetului

  1. Respect pentru Gelu Voicu. Nu cred în vinovăţia lui. Abuzul în serviciu de care este acuzat, din punctul meu de vedere, este o glumă proastă. Omul ăsta chiar a avut rezultate. Să fie o invidie profesională din partea doamnei Kovesi? Eu cred că da.

    Dacă Justiţia va infirma acuzaţiile care-i sunt aduse, eu cred că cei vinovaţi vor trebui să plătească. Nu se poate merge la infinit aşa.

  2. Nu-mi place Gelu. Foarte mult. Cred că debarcarea se datorează vreunui zelos ANAF Antifraudă care a stricat, din greșeală, businesul vreunei companii multibruxeleze. Se impunea să fie dat exemplu ca nu cumva să se mai repete! Să caște ochii mari și să discearnă unde se pot face controale și unde nu.

  3. Nu știu ce-au simțit alții, dar eu, când am citit declarația surprinzător de poetică a lui Tobă (de regulă un tip cazon, fără propensiuni pentru finețuri sufletești ), cum că la DGIPI e nevoie de „un suflu nou”, am înțeles – în sfârșit ! – că poezia ( cu abrevierea comună SRI ) va pătrunde, slavă Domnului, în toate instituțiile, fie ele cu caracter social, economic, politic, juridic ori cultural, ca de altfel și în viața fiecăruia dintre noi, fie că ne vom da seama sau nu.
    Revolta tinerilor frumoși și liberi își arată roadele.
    Victorie!!!

  4. Sunt vremuri de tranzitie in care lucrurile se intampla cu viteza. Daca vrem o schimbare radicala, nu avem cum sa ocolim perioada asta. Peste ceva vreme lucrurile se vor alinia la o cale normala. Chiar si atunci se vor mai face magarii, dar sa speram ca, cu mai mult bun simt, asa… in stil occidental.

  5. Ok, de acord ca “radical” nu este termenul potrivit, dar in principiu se intelege (cred) cam ce am vrut sa zic.
    … cuvantul care exprima diferentele majore dintre tara noastra si tarile pe care le admiram din Europa si din lume, atunci cand vine vorba de progres.
    Probabil aceasta diferenta ne indeamna sa credem ca avem nevoie de solutii “radicale” 🙂

  6. Despre oamenii valorosi de la Sibiu aflasem deja in guvernarea celor 15.000 de specialisti (nu vi se pare ca traim un deja-vu?), odata cu numirea lui Gabriel Dejeu la Interne. Atunci s-a umplut guvernul de specialisti de la Sibiu, de la secretari de stat la simpli functionari, neamurile specialistilor. In Ministerul de Interne multi au facut cariera si pui. Apoi au aparut si alte informatii despre citadela culturala Sibiu, multe de bine, dar si multe ‘tiganii” la propriu si la figurat (vezi cariera fulminanta a klausului, bazata pe merite proprii, gen evaziune fiscala la meditatii si uz de fals la achizitii de case; a mai fost acolo si abuz in serviciu si prin anii ’90, niste favorizare a infractorului, mai multe complicitati cu cei ce au facut avere in parohia sa , dar ce stim noi din maretia dreptului… si tigania marilor bulibase imparati de la Sibiu). Acum nu vedem decat schimbarea totala a oricarui individ cu o cat de mica putere de decizie, pentru ca nu e nevoie doar de “guvernul meu” , e nevoie de toata puterea la mine, o chestie de-a dreptul bolnava pe care am vazut-o toti la iohanistimea sa. Si de ce sa nu avem si “bulibaseala mea”?! , Miticii astia, chiar si tigani, cam incurca: fac multa bascalie, mai au si scoala si ceva cultura s-a mai lipit de ei, unii au cjhiar si memorie… Cred ca ar trebui sa incepem sa contorizam adevaratii puternici ai zilei, oamenii binomului, cei crescuti si ingrasati in campul tactic, cei de care nu se atinge nimeni (si nu i-as baga aici pe Gorghiu si Blaga, doar vremelnic, cred eu, sub pulpana atotputernica) indiferent cat de mult isi bat joc de oameni di de lege.
    Oricum, eu si unii dintre cunoscutii mei am inceput sa dezvoltam o alergie de tip nou (sau recidiva din anii ceausismului cand nu suportam anumite localitati tangente iluminatilor). Nu mai cumparam nimic de la producatorii din Sibiu (si totusi au branza buna, inca) . De cate ori aparea un nou ministru si isi aducea liota de neamuri si “pretini” dupa el, ma ibntrebam ce, dracu, invatamant avem aici in Bucuresti de suntem condamnati sa fim schimbati periodic de provincie…Nu ma mai intreb, acum stiu si ma revolt in continuare…

  7. @Codu’
    Mi s-a făcut lehamite să tot admir țările cu progres, să mă uit la ele ca la niște icoane. Românii au furat din propria țară dar prada nu se mai află între granițe ci prin țărișoarele alea pe care le admirăm atunci când vine vorba de progres, cu siguranță asta contribuie la progres. Din gașca marinarului au ceva probleme doar cei care au atentat la prada destinată americanilor cu toate că putem să-i numim adevărați patrioți deoarece au recuperat din jaf. Când la jaf au participat un român și un străin, hoț a fost numit doar românul, străinul a fost perceput admirativ, fiind băiat deștept care se descurcă, expresie consacrată pe vremea lu’ Nea Nicu.

  8. @Marius mmda, ai dreptate. Chiar acum citeam un articol pe un blog, despre atrocitatile regelui Leopold II (al Belgiei) in Congo.
    Este o oarecare asemanare intre ce s-a intamplat acolo si ce s-a intamplat si se intampla la noi… chiar daca cantitatea de violenta este incomparabila.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.