Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Rebeliunea cafenelelor bio și a înjurătorilor fără palmares de stradă

Rebeliunea cafenelelor bio și a înjurătorilor fără palmares de stradă

Deranjante pentru mine (și nu-s vreo floare de colț), în toată revoluția asta de operetă (albă sau, după caz, a luminii), cea mai mare deconspirare individuală făcută în grup, în care securiștii patrioți se strâng în brațe cu reprezentanții capitalului străin pe care (teoretic) îi au în cătare și cu fufele din Dorobanți/Floreasca fără proveniență certă a veniturilor, sunt câteva lucruri. În primul rând, faptul că legea a devenit oficial facultativă, iar asta la presiunile isterice ale celor care acuză cu gura plină ilegalitățile politicienilor și cu marea complicitate/lașitate a ziselor organe ale statului. În al doilea rând, vulgaritatea sloganelor și a pancartelor așa-zis creative. Se poartă, mai ales în literatura facilă de facebook, hipsteristo-corporatistele care înjură ca bărbații de maidan, iar grobianismele lor teatrale se întind ca pecinginea pe valul de pancarte sponsorizate copios și dezinteresat de diverși capitaliști legați ombilical de marea adunare. În al treilea rând, e oribilă exacerbarea conflictului latent între generații. S-a ajuns la un nazism de rit nou. Bătrânii sunt demonizați de tineri că ar fi votat cu PSD, că se tem pentru pensiile pe care le-au muncit și le merită, că se îngrijorează pentru copiii lor și că se uită pe televiziuni neconforme. Tinerii, pe de altă parte, sunt și ei acuzați – mult mai timid, e drept, fiindcă bătrânii n-au tribună și pentru că nu fac parte din publicul comercial – că ar fi superficiali, că se pun în slujba intereselor străine României, că-și renegă familiile care, în definitiv, i-au făcut sau măcar au încercat să-i facă oameni. Ascultați și voi versurile melodiei pe care am postat-o, sunt înspăimântător de actuale…

P.S. Măcar de-am fi fost o dată în istorie originali, dar am ajuns să copiem până și faimosul #rezist din statusurile tuturor medicorilor care-și fac selfieuri la rebeliune.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

15 thoughts on “Rebeliunea cafenelelor bio și a înjurătorilor fără palmares de stradă

  1. Si implicarea masiva a clujenilor, sibienilor si partial timisorenilor. Restul protestelor din ” toata tara” au fost importate, ca mare parte a celor din Bucuresti, ca asa sunt miticii astia, cu servici, se plictisesc repede. D-aia e nevoie de “un suflu nou” tot ardielean, musai cu cafia, ca s-o multumim si pe “revolutionara” blonda din poza postarii. Ma tot gandesc, daca nu cumva, pe filiera securista evidenta, originea protestelor o fi in “neinvitarea” la guvern a Grupului de la Cluj si lasarea “competentului Dancu, omul tuturor, cu buza umflata, dupa ce “presa angajata” il daduse ca premier in multe formule guvernamentale…

  2. ca alogenii arieni pe modelul duduilor din poze (no comment ca zic prostii) mai au un pic si dau foc tarii asta e ingrijorator.

    si daca n-as avea cap sa gandesc cu el, tot m-as uita mai mult la ce zic bunicii si parintii aia trecutii de 50 – 60 de ani. si as face ca ei. unii dintre ei n-au trecut prin viata cersind cafele.

    in continuare dragnea si tariceanu sunt penibili. tot nu pricep ca e razboi si ca a la guerre comme a la guerre. o dau inainte (de fapt inapoi) cu sa fie bine, sa nu fie rau si astia mai au putin si intra in case peste ei.

    la referendum, lasand gluma la o parte, eu chiar nu mai vreau sa se lupte impotriva coruptiei. nu e fezabil. sau macar sa nu se mai lupte la fel ca pana acum. deci de fapt sa se lupte. m-am incurcat. chiar o sa fie referendum cu intrebare de genul asta? iohannis nu glumeste nu?

  3. Domnule ,imi este profund sila de numele actualului presedinte!Si pe cinstite,nu sunt revoltat ori alte asemenea ,ori moral pana-n maduva!

    Lipsa de bun simt si de elementare principii morale (domnia lui ,a fost profesor?!??,HALAL! ) ma face sa mai afirm inc-odata imi este profund sila de numele actualului presedinte!

    Dansul a spus ca felicita ,parintii care si-au dus copiii in strada ,ca li s-au oferit o “lectie de democratie” ,oare cand un copil isi intreba un “parinte” mama ,spune-mi si mie ce inseamna “…ue Dragnea ” ori alte injuratori ,pe care un copil nu le intelege,maica sa ori tac-su ce ii spune?Ii ofera o “lectie de democratie” ca asa a spus “profesorul de fizica” cu “principii morale si etice”

    Pt mine este clar ca omul Iohannis este foarte dar foarte “moral!!!”

  4. Ca avem un nou ambasador rus, cu “expertiza” in tarile cu dezordini primavaratice, se intreaba , de ce, tefelistii?1 Le-a “explicat ” cineva, aia 5%, dintre ei, care citesc, ce si cum a grait ambasadorul, intr-un interviu “oportun”, fix, zilele astea?! I-a informat cineva, impaiatul national, ai caror turma sunt, le-a “dat raportul”, in piata, despre sejurul lui la Malta si despre ce s-a hotarat acolo?! Idiotii “instruiti” si “pasnici” i-au in calcul, macar, asa, ca o posibilitate, ca am putea fi, din nou, sub influenta rusa, ca, daca “ti-a explicat” cineva istoria, n-ai cum sa nu vezi similitudinile cu perioada precomunista si dezordinile create atunci pentru legitimarea unui partid de golani (USR?!) si introducerea “justitiei” staliniste?! Ca, degeaba, tot se cred ei la “mai trage-oata o revolutie”, ca nicio revolutie nu cere puscarie, epurare si securistii la putere (vezi alungarea protestatarilor antianaf) si n-am auzit nicaieri libertate, democratie, drepturile cetateanului si respectarea puterilor in stat. Idiotii astia “pasnici” ar trebui sa stie ca revolutie inseamna caderea Bastiliei, nu consolidarea ei…

  5. P.S. Măcar de-am fi fost o dată în istorie originali, dar am ajuns să copiem până și faimosul #rezist din statusurile tuturor medicorilor care-și fac selfieuri la rebeliune.

    Lipsa de originalitate & copiatu’, după alții, i se spune xenofilie. Să recapitulăm, de unde vine acest “#rezist”? Din protestele puerile și agresive, din SUA, după ce Trump a câștigat alegerile, cu “#resist”.

    Culmea e că nici mediul academic nu e mai presus cu asta și obiceiul mercenarului, când se fâlfâie banii sub nas… culmea, am zis!

  6. Bun comentariul domnului “Un Sceptic Revoltat”. Al naibii cu securismul ãsta izvorât din urmaşii ălora care după ce l-au vândut pe Horea, au fost fost siliţi de grof să asiste-n piaţa la tragerea pe roată a acestuia şi să se mai şi bucure, să aplaude. Iar după ce s-a terminat execuţia, au mai şi stat ca fraierii scrâşnind din dinţi, cu curul pe prispe în timp ce acelaşi grof le siluia nevestele în case, de multe ori aducându-le astfel o gură-n plus în bătătură. Iar dintre aste “guri in plus”, cel mai probabil s-au ridicat şi marii trădători de azi. În rest, ca mai totdeauna, moldovenii şi muntenii sunt trataţi ca proşti şi “boii bălţii”, se vede asta si dupa purcoaiele de bani investite în Ardeal atât de la grofii moderni cât si de la bugetul naţional. Dar proştii ăştia au eliberat Ardealul oprind evident şi performanţele grofilor “din dragoste” . De aia e şi vorba aia cu “facerea de bine” şi cu “muma”. Se pare ca “ardielenii” vor inapoi la grof, un individ cu iniţialele S.G. o cere de multă vreme, chipurile din patriotism local. Si cum să fie altfel când peste toate avem un “român verde” şi “patriot” la 3coceni ? … Of, măi române măi, ce-ţi mai place să te joci cu tesla ! 🙁 … Să dea totuşi Dumnezeu ca România să fie, unită, liberă, suverană şi independentă…. m-am săturat de grofi ce implementează democraţii între ghilimele şi neoliberalism troţkist.

  7. Tare dezamagita, d-ra din imagine, i se vede si pe chip; dar e normal, guvernu’ e tare timorat, nu face fata !
    Inteleg ca la corporatiste e cu “cafeaua” inainte !? Dar tigara de dupa (se stie, in cafenele nu se mai fumeaza…) nici aia n-a satisfacut-o !?
    Ascut Parazitii, si n-am pudibonzerii aiurea; totusi, cand intra fie-mea (minora) in camera, schimb imediat. La astia, banuiesc, s-a facut ca la nudisti, la Costinesti : intr-o parte, cei cu copiii, intr-alta astia cu slogane de gen Parazitii; desi, Cheloo e mult mai inteligent, pune cu versuri, cu ritm, cu nerv… asta, corporat(r)ista, ne-a aratat doar ca a ramas nesatisfacuta !)…
    Apropo de Maestrul Tudor Gheorghe : sa nu uitam ca, la prezidentialele anterioare, a fost facut vraiste de d-astea nesatisfacute, pe net, pe motiv de opinie ce n-o satisfacea ! Se potriveste, e drept, dar sigur aia cu pancarta n-ar intelege nimic. Pentru ea, doar cafeaua si “_ututu'” sunt legate; altfel, sigur nu dupa cafea a aparut si dumneaei pe lume : a adus-o barza, e dintr-un coctail in eprubeta…
    Ce e cert e ca e din capul dumneaei : sloganul nu e la calculator, si nu e multiplicat, e “de mana”. Da’ daca tot n-a scos-o la cafea, trebuia macar sa-i lase banii pe etajera, ca de obicei… poate d-aia e asa suparata !?
    Daca macar a zecea parte din sloganele d-acolo erau si la Cotroceni… La cei d-acolo s-au legat de nu-stiu-care-dansatoare, care manifestanta (de parca batranica militanta, de strangea pet-urile dupa ei, prin primele seri, era intelectuala sadea…”Libertatea conducand poporul”…). Respect tinerii inteligenti, si batranii asijdelea. La ce vad zilele astea, insa, mi-e ca imi intorc sistemul de valori, total invers !
    Am prieteni ce sustin treaba de la Victoriei; cu vreo doua-trei argumente :
    – “Dragnea-baron local&PSD-ciuma rosie”;
    – “noaptea, ca hotii”;
    – dupa manifestatie, se iese la bar / pub / carciuma (unde, cica, se fumeaza; chestie pe care n-o pot verifica, ca am renuntat sa frecventez, din motive personale).
    Decat sa fi dat prin OUG (alt OUG) transportul ala gratuit pe tren (mijloc de transport pe care generatia asta nu-l prea cunoaste – evolutia necesara, nici o problema !), mai bine faceau referendumu’ de vine pe tema asta (ca, oricum, pare sa nu aiba intrebarea pregatita, au doar “referendumu'”; las’ asa, scriem fiecare ce nu ne convine, eventual, cerem o cafea-nainte de referendum:)).
    E clar : Delacroix, daca era in vremurile astea, se rusina de sine : sa pui una cu sanii goi, si cu un steag in mana !? Putea sa puna si el una d-asta cu o placuta in varf de bat, poza HD… era mai convingator !

  8. Destule lozinci pe care le văd în “piața” îmi aduc aminte de porcăriile scrise cu maro pe pereții veceurilor publice. Iar duduia din poza de aforismul ” unei golanci bătrâne nu îi e frică de p….a mare” asta ca să fiu în ton, să fiu tânăr , frumos si inteligent, of- ul pietar. Rămâne întrebarea care frământă societatea gânditoare : de ce preșul a forțat menținerea dezincriminirii abuzului în serviciu prin uriașă manipulare ca giuvernul ar fi făcut. Textul este șters din lege asta dacă Constituția mai are importanta . Mă refer la cea pe care o calca in picioare johanis , marii procurori și manipulătii din piața.
    De observat cum pe lozinci sânt scrise sloganuri cu același mesaj, caractere ,colori, inclinatii litere, ca la manifestațiile anti Trump. Mai ne dăm și originali.

  9. Aveti un ochi fin sa vedeti similitudinile miscarii #resist din SUA cu cea locala, dar nu indeajuns de fin sa le vedeti si pe cele cu Soros.

  10. Buna ziua! Eu sunt din 1980, nu ma consider bătrân, dar sa fii un om cu atâta nesimțire fata de părinții si bunicii tai, al căror ADN il porți , ca si acești demonstranti din piața Victoriei, asta consider eu ca poate veni doar dintr-o vanitate excesivă, care sincer e o boala mintala!
    Muncești la o corporatie din asta multinaționala si gata îți faci înaintașii prosti si reduși mintal? Vezi niște euroi sau dolarei pe sub nas, pt care oricum muncești de-ți ies ochii si pt asta te crezi rasa superioară ?
    Rau am ajuns ca țară !:(
    Sa nu uite cei care se cred ca vor rămâne mereu tineri ca si ei vor îmbătrâni si li se va schimba perspectiva asupra vieții…si atunci poate vor invata ce rau e ca cel pe care l-ai adus pe lume si l-ai crescut cu “ceva” sacrificii, sa te ia la mistocareala doar pt o alta viziune sau opțiune politica!
    Cu respect domnule Ciutacu!

  11. Poate numai mie mi se pare ca, de la admisibilul 4% furt intelectual, s-a dat liber fiecarui cetatean sa aleaga ce lege nu respecta si in ce masura…. Dupa ce am vazut manifestatii publice neautorizate, binecuvantate de Iohanis si jandarmi (nu neaparat in ordinea asta), avem multiple incalcari de lege, discutate si-n dunga, justificate de “revoltatii” impotriva incalcarii legii de catre guvern (care s-a dovedit ca n-a fost!), instigati chiar de “garantul respectarii Constitutiei”, prin aceea ca ei sunt de partea corecta a nerespectarii legii. Pai, nu voiau ei “puscarie” si “DNA, sa vina sa va ia!”?! In clipele astea niste parinti denaturati (care erau decazuti din drepturi, inca de la prima iesire in piata cu odraslele, intr-o tara un pic mai civilizata) au iesit in piata, cu copiii, ca n-au alte “argumente”, la o manifestatie pasnica de desene pe asfalt. Sa le spuna cineva idiotilor, fara de lege, ca si pentru asta iti trebuie autorizatie, ca nu poti sa te postezi in mijlocul unei piete, care, conform codului rutier, trebuie sa ramana goala, pentru siguranta circulatiei, fara autorizatie, pentru protectia ta, tefelist cretin! pentru ca , “camioane in multime”, probleme cu directia sau franele altor “participanti la trafic”, ca sa nu vorbim de noxele (pentru care agentul de circulatie primeste spor de toxicitate!), la care iti expui de buna voie copilul. Bine, ei incearca sa acrediteze ideea ca si anterior, si-au scos copiii la o sezatoare citadina, pentru dezvoltarea abilitatilor sociale… Ca, daca Kodrutza 4% voie si ei pot sa spuna ca n-au violat, se pregateau de niste masaj la lege…
    P.S. Daca DNA ramane fara principalele “atuuri”, abuzul in serviciu , defectuoas, fara incalcarea legii si denuntul pe durata nedeterminata, credeti ca o sa vina cu biblia pe capota, la multinationale, sa ancheteze cum si-au indemnat oamenii sa iasa in strada cu incalcarea legii?! Ca acolo, chiar e abuz in serviciu, constitutional, “cu incalcarea legii, cu obtinerea pentru sine si pentru altii de foloase necuvenite”. Deci, nu are a se teme Kovesi ca pierde obiectul muncii, eu zic sa-si mobilizeze anticoruptii, ca material cacalau, maria ta!

  12. Foarte bună emisiunea dvs. de-aseară! Ca să zic așa, am făcut alegerea corectă, ținând cont de faptul că pe A3 era Grindeanu. Mă gândeam însă că de-acolo nu voi afla prea multe, plus că, în aceste zile, Grindeanu îmi sugerează imaginea unei miriști pârjolite. Dacă-și va reveni, când și cum o va face, nu știu. Pare genul de bun subaltern, dar nu-l văd ca pe un lider. Cel mult, liderul unei mici comunități, nu al unei țări. Cum să fii prim-ministru în aceste condiții? Mă rog, om vedea…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.