Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Mecanismul infernal prin care securiștii stăpânesc o țară întreagă

Mecanismul infernal prin care securiștii stăpânesc o țară întreagă

  • Ghiță nu spune că e nevinovat. Ba, mai mult, recunoaște complicitatea la măsluirea unor dosare penale și, implicit, că a colaborat intens cu Sistemul. Și, dacă mă întrebați pe mine, n-a fost nici prima, nici ultima oară.
  • Execuția lui Vântu (cu înregistrări și acuzații de amenințare/șantaj) s-a făcut fix pe rețeta aplicată ulterior lui Voiculescu, numai că Bendei era noul Ghiță. Doar că egocentrismul și ura manifestă a unor ziariști cunoscuți le-au tras acestora vălul pe ochi.
  • Marii procurori Kovesi și Tițian au făcut exact ce nu au voie prin fișa postului și statutul magistratului: instigare și provocare la comiterea de infracțiuni. Asta dacă mai contează legea.
  • Actele zborului prin care a fost adus fugarul Popa de la FNI din însorita Indonezie (inclusiv facturile care au făcut posibilă plata cursei) există. Înclin să cred că și componența delegației care l-a preluat, cu (măcar) un om extrem de apropiat de Kovesi la bord.

Că statul de drept nu vrea, nu poate sau nu are interes să-l găsească pe Ghiță, pe care l-a folosit intens inclusiv pentru finanțarea de operațiuni speciale prin intermediul firmelor sale, nu e problema mea; nici a colegilor mei care difuzează/comentează înregistrările cu acesta. Uneltele oricum lucrează: unu’ Jucan de la CNA, care n-a prins loc eligibil pe lista PNL, sesizează DNA împotriva RTV, iar Mungiu-Pippidi cere direct închiderea postului.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

5 thoughts on “Mecanismul infernal prin care securiștii stăpânesc o țară întreagă

  1. Victore, tot răul spre bine! Postura de victimă atrage simpatie. Cel puțin nevastă-mea este fan Ghiță. Nu le are ea cu securiștii dar este total împotriva pușcăriei, cel puțin cea din motive economice. Zice ea că Ghiță este un țărănuș de Ploiești dar a bocit două zile când s-a zvonit că Ghiță ar fi noua Elodia. Se zvârcolește A3 în chinuri că vă crește audiența.

  2. Eu nu spun că S.Ghiţă minte, dar nici dovezi irefutabile nu prezintă. Presupun că negociază… Am fost la sala T, K nr…. de la SRI şi au mai perticipat x, y,z, ne spune acesta. În ce data? În ce calitate? Care era subiectul? Ce s-a făptuit? Dânsul fiind un simplu antreprenor în 2010.

    Sunt de acord, instigarea la săvârşirea de infracţiuni reprezintă o gravă încălcare a legii. Dar cum o demonstrează? Prin vorbe? Până una alta, la dosarul cauzei (Vântu-Realitate) există o plângere a domnului Ghiţă.

    Cu privire la plata facturii pentru aducerea lui Popa în ţară, ce să spun? Nu a prezentat nişte ordine de plată. Este adevărat, DNA-ul este obligat să clarifice modalitatea de plată a transportului lui Popa. Şi dacă n-o face, atunci ar trebui ca nişte comisii parlamentare să ceară lămuriri. Treaba asta chiar nu o înţeleg: instituţiile statului cer extrădarea unui condamnat şi nu au buget pentru transport?

    Pe mine nu m-a convins domnul Ghiţă. Joacă la calceama sau negociază.

  3. Care sunt motivele deconspirarii lui Ghita, nu ma intereseaza. Suntem multi cei care stim ca Ghita nu minte, poate nu spune tot adevarul… Am trait anii astia in, sau aproape de Romania si am vazut cu ochii nostri cum s-a ticalosit puterea si a fost preluata, in totalitate, de servicii. Am vazut cum profesionalismul a fost inlocuit cu mediocritate imbalosata de aparteneta la securitate si turnatoria la ambasade. In acelasi timp, oamenii, deveniti incomozi, unii doar pentru ca indrazneau sa se creada intr-o tara democrata, au fost supusi unui linsaj, intai mediatic, apoi unuia “juridic”. Am asistat in toti anii astia la punerea poalelor in cap de catre un compartiment al procuraturii cu sefa lui cu tot si mai ales am fost martorii retrimiterii Romaniei in perioada stalinista, acum cu copiii, nepotii sau, doar, simpatizantii adevaratilor tortionari. Transformarea “statului de drept” intr-un veritabil stat mafiot a fost desavarsita cu sprijinul noii securitati. Lucrul cu adevarat tragic, intru devenirea noastra ca natie, mi se pare atitudinea autoproclamatei elite intelectuale. Si aici ma refer la toti, de la pretioasele ridicole traitoare pe bani publici de la Grupul Dreptei Staliniste, pana la rebuturile academice alaptate de Soros. Daca analizam iesirile publice ale deontologilor natiei, avem tot tacamul, de la minimalizari, la acuzatii de minciuna, pana la “capul lui Motoc, vrem!” Intr-o tara normala la cap, acum era cutremur in multe institutii, incepand cu nou privatizata institutie prezidentiala, dar, asa cum, n-a aparut nimeni sa-i aminteasca tolomacului ca Romania e republica parlamentara, nicio institutie nu a trimis macar un comunicat de bun simt, cu “o sa cercetam”, “o sa verificam”… Si faptul ca asazisele institutii de “politici publice” si academice nu sesizeaza niciun derapaj de la democratie, dar cer cenzura cum nici comunistii n-aveau curaj sa recunoasca…Chiar si cand “a defectat” Pacepa, un Paunescu tot scria o poezie, in ciuda embargoului de informatie…Poate pentru ca expresia “paduche de PACE, PArdon”, se aplica acum revoltatilor de dezvaluiri si mari amatori de cenzura..Mare speranta, desi Badea vede o revolutie, n-am in schimbari in bine, ca si Draghici a fost criticat si facut raspunzator de ororile staliniste, dar oamenii lui, care mai traiesc, iau pensii majorate, conform legii… Sper, totusi, sa ne spuna Ghita cum a fost cu executia deputatului Ion Stan…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.