Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Evacuarea subită a Antenei 3 e o mizerie. Băieți, eu sunt sunt tot aici!

Evacuarea subită a Antenei 3 e o mizerie. Băieți, eu sunt sunt tot aici!

ciutacu_gadea_badeaHabar n-am care e, juridic vorbind, stadiul procedurii de recuperare a prejudiciului consfințit în sentința de condamnare a lui Dan Voiculescu. Dar știu că unul dintre motivele atacului dezlănțuit al atleților statului de drept la adresa lui Gelu Diaconu era că fostul șef al ANAF nu scotea odată Antena 3 din sediu. Nu grija pentru veniturile statului îi freca pe nervoși, ci nerăbdarea de a-i vedea executați pe Gâdea, Badea & co. Ca să citez un clasic în viață, a fost nevoie ca Gelu Diaconu să fie scos cu procurorii din sediul Fiscului pentru ca ANAF, condusă interimar de un ofițer disciplinat, să-și aducă aminte subit că are ceva de rezolvat. Nu se știe exact ce va face statul cu faimoasa clădire, cam improprie pentru majoritatea activităților bugetare, dacă mă întrebați pe mine, dar măcar e propaganda satisfăcută până la orgasm. Habar n-au prostovanii care juisează de fericire că, dacă un trust de mărimea Intact și cu forța lui de penetrare poate fi evacuat de azi pe mâine, într-un caz similar, ei sunt doar niște păpădii în bătaia vântului. Altfel, indiferent ce ne desparte, dincolo de bătălia zilnică pentru audiență și de cei trei ani în care am stat departe unii de alții, sper că foștii mei colegi și puținii prieteni rămași acolo sunt convinși că, la nevoie, pot conta pe mine.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

52 thoughts on “Evacuarea subită a Antenei 3 e o mizerie. Băieți, eu sunt sunt tot aici!

  1. Respect pentru articol. Sper să te vedem și în acțiune în spiritul celor scrise de tine.

  2. Daca se vrea recuperarea prejudiciului prin vanzarea sediului de ce nu se organizeaza o licitatie publica (la care evident sa poata participa si proprietarii Intact). Pana se finalizeaza tot procesul cu vanzarea sediului, posturile de televiziune sa poata functiona normal (cati oameni ar intra in somaj daca Antenele se inchid?). Iar evacuarea sa se faca doar daca doreste noul proprietar, ca poate acesta s-ar multumi doar sa incaseze chirie si/sau sa devina actionar al Intact.

    Imi “place” ca multi dintre aceia care erau din cale afara de revoltati pentru legea defaimarii, ca vezi doamne e un atac la libera exprimare, acum jubileaza ca Antenele sunt amenintate cu oprirea emisiei.

  3. După începerea urmăririi silite imobiliare asupra imobilului dat în locaţiune, închirierile anterioare notării urmăririi în cartea funciară sunt opozabile atât creditorilor urmăritori, cât şi adjudecatarului (art.817 alin 2 teza I şi art. 498 alin 2 Cod proc. civ ). Cu toate acestea, contractele de închiriere nu vor fi opozabile adjudecatarului dacă preţul convenit este mai mic cu o treime decât preţul pieţei sau este mai mic decât locaţiunile precedente.

    Chiar nu este de înţeles măsura ANAF-ului. mai ales că Antena 3 are şi un drept de preemţiune pentru cumpărarea imobilului, drept stabilit de instanţa de judecată, din câte am înţeles. Sentinţa nu este definitivă, a fost atacată, dar de ce atâta grabă? Speţa poate fi mai complicată, eu am dat un răspuns pe baza celor aflate de la televizor.

  4. Victor e unul dintre putinii jurnalisti, din aceasta tara, cu coloana vertebrala si capabil sa analizeze aceste miscari de tip comunist ale institutiilor statului roman. A subliniat foarte bine, daca isi permit sa faca asta cu un trust precum Intact, restul nu au nici o sansa. Traiasca democratia din Romania !

  5. Citind comnunicatul ANAF, trag concluzia că a A3 nu mai are contract de închiriere pentru spaţiul respectiv. ANAF-ul a aşteptat până când acesta a expirat… Oricum, totul este o mare măgărie.
    Nu înţeleg încăpăţânarea ANAF-ului de a evacua un potenţial chiriaş cu situaţie financiară foarte bună, în condiţiile în care se doreşte valorificarea acelui spaţiu,pentru a aduce bani în visterie. Nu cred că există pe piaţa imobiliară un proprietar de imobile care să nu vrea un chiriaş ca A3. Este clar că urmăresc o execuţie, nu o executare silită.

  6. În aceste momente cumplite pentru foștii dvs. colegi, textul, dar mai cu seamă fotografia pe care ați ales-o, spun totul.
    N-am cum să nu mă emoționez!
    N-am cum să nu-mi spun că într-o țară – biată țară! – ce are în fruntea ei atâția ticăloși, lași și oportuniști, sunteți întotdeauna OM.
    OM, în sensul cel mai nobil și minunat al acestui cuvânt !
    Vă mulțumesc.

  7. Avem “guvernul meu” , serviciile mele, justitia mea, in curand tigania mea, afacerile mele au fost de la inceput, urmeaza sa dispara afacerile lor, deci urma “presa mea”. E cronica unei morti anuntate, inca de la Ziua Nationala, in discursului prezidentului. Acolo, omul (ma rog…) a anuntat tot ce-i poate capul, pohta ce pohteste si cat ii permite lantul securist sa se manifeste… Si se pare ca ii cam permite. A spus clar ca va fi o alta presa si nimeni nu l-a intrebat nimic. Se caca unii pe ei, cu petitii si curul de pamant, cu oameni chemati in strada pentru o asazisa atingere la libertatea de exprimare in Legea lui Dragnea. Pentru idioteii de “pe net” e suficient sa se inflameze, dar desfiintarea unui organ de presa (prin constrangeri economice, e adevarat), desi, evident anticonstitutionala nu le spune nimic. Ei si-au luat covrigul, de multe ori doar gaura si basesc ce stiu mai bine. Cand am spus ca Iohanis si gasca lui nu fac decat ce a inceput Basescu cu bocii lui, a sarit lumea de trei metri, ca “inalti functionari europeni”, bla, bla…Nu sunt decat niste marunti slujbasi, yesmeni, cu copiuta la portjartier, mediocri ca bocii lui Basescu… Asa ca, acum, poate acceptam ca nici Basescu nu era chiar de capul lui…Si-a luat si el partea, dar atat. Nu cred ca politicul are a face cu executia Antenelor. Mai degraba mafia economica de sub pulpana binomului si mult orgoliu prost, asa ciobanesc, de la Sibiu…

  8. Am bagat si eu un comentariu la postarea lui Gadea – aia cu… “Antena 3 e aici! Familia Intact rămâne…”

    Mesajul era:
    “In urmatoarele zile, toate stocurile de popcorn din Romania vor fi epuizate :))))”
    Daca il mai gasesti, fac eu cinste cand mai trec prin Capitala 😉
    Chiar nu ti se pare ciudat ca au ramas doar mesajele “de bine”???

  9. Am stiut ca veti lua pozitie , doar un om puternic si de caracter poate face asa ceva .Prietenul la nevoie se cunoaste ,stiu ca aveti prieteni acolo,felicitari pentru atitudine .

    P.S. astazi ,in emisiunea d-stra au fost intrebari ,de ce pe facebook PSD nu este mai vocal decat PNL, cand apar diferite situatii .Pai ,cine sunt postacii PNL ,sunt exact cei ce l-au ales pe Iohannis ,cei ce au manipulat demonstrantii ,cei ce nu au forma ,continut ,sunt Umbrele ,toxice si nocive Romaniei.

  10. Lucrurile sunt mai complexe decât par. Din cele spuse de către realizatorii A3, eu am impresia că ceea ce s-a întâmplat astăzi nu este doar opera celor care conduc aacum. Spun asta având în vedere următoarele: 1. A3 a făcut demersuri pentru închirierea sau cumpărarea sediului de mai bine de un an. ANAF-ul nu a răspuns niciodată. Cine conducea România? Băsescu-Ponta. În subordinea cui era ANAF-ul? A Guvernului V.Ponta. La conducerea ţării a urmat Iohannis-Ponta. ANAF-ul a tăcut. Avem acum echipa Iohannis-Cioloş. Contractul de închiriere expiră şi ANAF-ul intră în acţiune; 2. Cine a semnat ordinul de evacuare? Gelu Diaconu, fostul şef ANAF… Ce l-o fi apucat? Ceva este putred în ţărişoară. Pare că şi-au dat mâna cam mulţi oameni pentru a pune în practică această măsură.Şi asta fără să mai conteze culorile politice sau rivalităţile. O radiografie la rece.

    Uneori viaţa bate filmul. Dacă în zilele următoare, dă Doamne, Cioloş intervine salvator în chestiune, eu spun că la toamnă este iar premier…Şi şef de partid, cine ştie?

  11. Incredibil : Rares Bogdan (pana mai ieri, pentru mine, Vanghelion) isi exprima sustinerea !! Stima… da’ doar in cazul asta !
    Daca la rau, si dusmanul (concurent-Rares Bogdan) iti ia apararea, daca si fostul colaborator te sustine (cazul de fata), ma-ntreb cu ce dracu’ a gresit tara asta, in istorie, sa aiba soarta d-o are (p-aia, cu impuscarea lu’ Ceasca n-o vad in gama asta, ca lucrurile stau prost de foate mult timp, poate dinainte de fanariotii-tehnocrati…).
    Nu inteleg, insa, judecata “justitiei independente” : bun, zice ca ICA a fost “jmenozeaza” (ARO, despre care A3 facea campanie, dupa ce facusera si ProTv, si Digi24 ramane “cum am stabilit”, Nicolescu-Vecinu’ e la racoare gen TR – termen scurt, cine a facut armata stie; Vacaroiu ne da “directia” de la Curtea de Conturi, desi n-ar prea fi strain de ce s-a intamplat prin Arges… si, mai sunt multi altii… si multe alte cazuri); unu’ d-a facut pomeni, asa cum s-a priceput, la nivelul alora de-i “pomenea”, a facut parnaie; altul, de face o Fundatie cu rezultate, face acum parnaie…
    I s-a reprosat lui Voiculescu si ca e Marea Neagra mai inchisa la culoare…si-o pupa tenerii frumosi si liberi p-aia de-si face partid cu 10 oameni (sau “10” or fi de la anii de “domnie” ai bassescului ?! nu stiu, nu ma intereseaza !)…
    Vedeam lupta astora, pana la “poprirea” lui Voiculescu, ca o batalie intre securistii vechi, si aia noi; acum, m-am mai lamurit : o fi fost Voiculescu securist (cati nu erau, pe vremea aia !?), dar “lupii tineri” sunt mult mai agresivi… sunt mai hamesiti !
    (unii le-au zis “lupilor tineri”, dupa caz : “sistem”, “justitie independenta'”, “binom”… cum toate trebuie sa poarte un nume, li s-a spus “basssescu”… mi se pare simplificat, dar elocvent : tara asta il merita, p-asta d-a fost, p-asta de i-a urmat, p-aia d-or mai urma !)

  12. @ Bondescu
    Vor mai fi. Ce nu putem afla este gradul de sinceritate. Un exemplu concret: țărănușul cu trei cravate.

  13. @Codu’: iar parerea mea e ca, din momentul asta, tu nu MAI ai ce cauta aici. Si actionez in consecinta
    @doru: jenant…
    @Daniel: Rares a reactionat, dincolo de nuante, asa cum ar trebui s-o faca orice om normal din breasla

  14. Eu am inteles ca Trustul Intact, dupa condamnarea lui Voiculescu si confiscarea cladirilor, a initiat niste actiuni in instanta care au avut ca rezultat plata chiriei nu catre noul proprietar (ANAF) ci catre mogul (prin una din firmele lui ).
    Nu stiu daca e adevarat, dar poate ne lamureste cineva mai informat. Ca, daca ar fi adevarat, A3 ar face bine sa se mute la sediul avocatilor aia destepti care au initiat acele actiuni in instanta.

  15. Toti jurnalistii, indiferent de simpatiile politice, ar trebui sa protesteze vehement impotriva executiei trustului Intact. Pentru ca azi e inchisa Antena, maine sau peste 2 ani poate fi B1 sau RTV ca n-o sa ramana aceasi oameni la putere pe vecie, si cand vin ceilalti la guvernare o sa se simta si ei indreptatiti sa inchida presa care ii deranjeaza. Rezultatul pe termen lung va fi ca in presa vor ramane doar nevertebratii care isi schimba parerile in functie de cine castiga alegerile (gen “maestrul” cristoiu). Daca intr-adevar ANAF va merge pana la capat cu evacuarea ar trebui ca celalate televiziuni sa sprijine Antenele cu mijloacele necesare pentru a continua sa emita!

  16. Tocmai asta constatam, d-le Ciutacu : la necazul altuia, domnul in cauza n-a procedat pe modelul romanesc; tocmai d-aia, cinste lui ! Probabil ca inca isi aduce aminte cand tabarase Ponta pe ei, pe motive de insolventa (partea argumentativa, p-atunci_ in fond, pe motiv de neprietenie (partea ce se dezlusea si atunci, ca nu erau ecuatii diferentiale)
    Sa trecem, insa, la treburile serioare : dl. Bigradu (altfel, salutat de mine cu aceeasi stima:)) ) o da in continuare p-aici in genu’ “zvoneste-zvoneste, ceva tot o sa ramana”; sunt, aici, cel putin doua aspecte (pe care, nefiind jurist, le punctez ca novice) :
    – daca era hotarare definitiva, cu intabulare si toate cele dupa aia, mai lua yulosh chirie… n-am contabilitatea A3, dar, e de bun-simt… informatu’ ala de-l cauta dl. Big e, probabil, vreun “coleg”, ceva…
    – treaba cu casele lu’ alesu’ – recent mutatu’ in casa renovata de un milion si ceva de euro – e, oarecum, de rusinica lu’ Huidu : omu’ (primul, in stat, conform schemei…) zicea c-a facut bani, a luat o casa; dupa, din chirie si din ce-a mai strans (din meditatii, bineinteles), a mai luat o casa… si, tot asa, pana la sase… Pai, daca aia luata, la un moment dat, nu prea era a lui, anaf-u’ ala (sau denea-u’… sau fortele de desant ale meapene-ului… niste “baieti”, oricum) banuiesc c-ar avea de lucru si p-acolo, nu !? Bine, alea nu revin statului.. da’ sunt, asa, cam venituri necuvenite !?
    Si eu as astepta lamuriri de la cineva mai informat… da’ mi-e ca informati sunt baietii aia de-i asteapta dl. Big, si mai rau ma dezinformeaza… asa ca, mai bine nelamurit…da’ cu boii-n curte, acasa; nu cu gura deschisa la “de pe net”…

  17. Dacă aș fi sistemul, vineri 19.02.2016, n-aș face nicio mișcare. Evident că Intact este pregătit să reacționeze. I-aș lăsa să savureze o victorie parțială și aș trimite executorul cu zece dube de mascați duminică 21.02.2016 pe la orele 17:00 să scoată toți oamenii din clădire (cea cu master room-ul), să oprească energia electrică, să pună sigiliu pe ușă și să rămână să-l păzească. Sunt convins că odată ce sistemul s-a pus în mișcare nu-și permite să piardă. În stradă vor fi doar angajații trustului. Sumedenia de susținători ai Antenei 3 vor merge frumușel la culcare iar luni 22.02.2016 vor merge cuminței la slujbă. End of story.

  18. Mai oameni gen Bigradu aka Bigcontra, voi va incurcati in detalii dar va scapa esenta bine punctata de Cornel mai sus. Nu e vorba de razboaiele lui Basescu cu ceia ce el a numit “moguli” e vorba de un trust de presa care este luat cu asalt intr’un moment cel putin ciudat si in vremea in care altii cu bube la fel de mari in cap, isi vad linistiti de propaganda. Deh … chestii, socoteli …

  19. @Marius – multumesc lui Dumnezeu ca nu esti tu sistemul si in tara asta de bine de rau exista niste resorturi care ii impiedica pe cei ca tine sa ajunga la putere intr’un fel sau altul. Auzi, dar vreo mustacioara asa nu te’ai gandit matale sa iti lasi? Una mica asa, sub nasuc. si eventual sa iti faci si carare intr’o parte …

  20. @Ice4you – Dacă România era condusă de români această acțiune a fiscului n-ar fi avut loc. O spune profesorul Ilie Șerbănescu. Noul proprietar al României este pe bună dreptate deranjat de un post de televiziune de știri unde se afirmă zilnic că România este o colonie. Dacă Antena 3 își triază vorbitorii și-i elimină pe cei care nu seamănă cu ridicătorul de osanale Radu Tudor nu vor mai avea nici-o problemă. Îți recomand să revezi Cel mai iubit dintre pământeni și în special partea cu vătraiul.

  21. @Daniel, da-mi voie sa-ti intorc salutarile si sa-ti spun ca, ca de obicei, concluziile tale sunt rodul triumfului imaginatiei …
    @ice4you: canalele de stiri au abandonat jurnalismul in favoarea activismului politic. Fiecare din cele 4 la care am acces eu (A3, RTV, Realitatea, B1) erau niste anexe ale unor partide (PC, PSD, PNL si PDL). Nu s-a schimbat prea mult, doar au urmarit schimbarile din politica. Prin urmare, A3 (la fel ca si celelalte) nu sunt decat niste departamente de propaganda politica ale lui PSD si PNL, n-au nici o legatura cu jurnalismul.

  22. @Marius&Bigradu – vreau in primul rand sa va multumesc ca putem purta un dialog civilizat chiar daca aparent suntem de cealalta parte a baricadei … cred ca exact asta lipseste tarii asteia de rahan, dialogul, toleranta si bunul simt.

    In alta oridine de ideei, Marius, ar trebui sa ma bucur in vreun fel ca tara asta este condusa de altii?! Ma dor ranile bunicului meu care a suferit in gulagul rusesc, cum ma dor gloantele copiilor ucisi in ’89 sau ranile arsilor ce s’au stins dintr’un foc in Colectiv … acel Colectiv care a disparut din constiinta publica odata ce s’au uscat florile si stins lumanarile. Traim zi de zi acelasi esec al celor 26 de ani pentru care suntem toti vinovati si nu doar unii. F0t0’i …

    @Bigradu – mi’ar fi placut sa ii regasesc pe lista ta si pe gigi24 care aseara mi’au provocat o stare crunta de voma cu spasme. Nivelul astora de pupincurism e dus la rang de arta, maine-poimaine ii fac de mici pe restul. In rest … sunt de acord cu tine, dar concluzia lui Ionut e dracului de buna si imi permit sa il citez:

    ““Nu recuperezi bani de la hoti incalcand legea”

    Nimic pe lumea asta nu scuza un abuz intr’o tara democratica, pentru ca acceptand abuzul ar insemna ca nu mai traim intr’o tara democrata! Eu zic ca fiecare dintre noi ar trebui ca asta sa inteleaga si mai ales sa nu toleram asemenea actiuni in forta indiferent de orice altceva!

  23. @ice4you: nu l-am inclus pe digi pentru ca n-am acces la el. La cat de mult ma uit la televizor am ramas pe cablu analogic. Asa ca n-am placerea de a ma “amuza” (si) cu digi.

  24. Multumesc de aprecieri, Big-ule (vezi ca se poate si cu discutii, ca democratia exista ?); m-ai pierdut la aia cu “imaginatia” (nu eu puneam d-alea de pe net, de la tapalaba… link ulterior, pe care am incercat sa-l urmez, da’ m-am plictisit la randu’ 2, si-am abandonat), dar, chiar si-asa, e un pas inainte in discutie:))
    Sigur, orice televiziune sustine, la un moment dat, o anume directie… de partid, ca politica e cea care conduce, promovand interese. Da’ daca interesu’ ala cam coincide cu al meu (fie interesul material, moral), atunci m-apropii si-ascult… judec, dupa, si trag concluzii (poate d-alea cu imaginatie, cum zici, da’ asta vine dupa niste lecturi…incearca si tu – imaginatia nu e nativa, se cladeste:))
    Ce nu inteleg, insa (si, cu un pic de imaginatie si din partea ta, poate ma lamuresti… da’ nu cu d-alea de pe net, ca – vorba Parazitilor – “le-am vazut pe toate”) e cum astora de la A3 li s-a reprosat ba ca sunt cu pesedeu’, ba ca sunt cu peneleu’…. Ca la beunu’ (scuze !) a dat-o cu bassescu de cand au renuntat in a transmite filme romanesti vechi, si-asa o tine, parca din mileniul tecut, acolo sper sa fim in acord; ca Vanghelion (stima exprimata mai sus nu inseamna amnezie) se excita cand venea prezidentiabilu’, si-l astepta sa-i deschida usa de la masina, iar nu cred sa fi uitat asa repede nimeni… d-abia trecu’ un an si-un sfert… ar fi scuzabil dupa “doi si-un sfert” (ani sau UM), dar mai e pana acolo…nu mult, precum se vede….
    La A3, totusi, s-a atacat si-n stanga, si-n dreapta…Si-au luat flegme pentru asta (asa cum, si gazda noastra si-a luat, cand l-a avut in emisiune pe “ex”-u’, pe “sustinuta”, sau pe d-na de la DIICOT… poate, de la aceiasi “deontologi” ?!)…
    Si, o intrebare dintr-un articol ce-a urmat celui de fata, p-aici : daca la astia – sector privat, pe bune – se duce aia cu “executari silite”, la postul national chiar e cu “piua” !? Lui Voiculescu (acolo unde e) ii dau un euro pe luna (pentru acces pe net, la TV ii dau direct doar aluia de-l retransmite) fiindca am vrut (cu sms, cu tot ce trebuie); la postu’ ala de nu ma uit ii dau obligat; ca-mi ia Cez Vanzare, pe factura…Si-mi cere si pe firma…prin 2002, imi cerea si la cavoul familiei… (bine, recunosc, nici la cavou, nici pe firma, nu le-am dat un RONcent ! ca nu “beneficiez”, nu ma intereseaza Dragos Patraru, spre exemplu.. nici la cavou, nici pe persoana juridica… p-aia fizica, insa, n-am cum sa-i ocolesc).
    Si mai am o nedumerire : ori e Voiculescu prea istet (si-atunci, chiar si in sens malign, n-am decat : stima !), ori sunt astia prea prosti (ori ambele ?) ! Si sunt prosti fie ca nu i-au gasit “off”-urile, fie ca insista sa ma convinga ca gri-ul e negru-taciune ! Se vede, la multi merge vrajeala… Dar, vorba Big-ului, unii inca stam bine cu “imaginatia” !

  25. Statul trebuie sa recupereze prejudiciul.Ca a fost proces corect ca nu,e alta treaba.
    E vorba de executare silita,nu poate fi vorba de chirie.Termenul de 5 zile e dat pentru toata lumea,din cate am inteles.Sau am inteles prost.;Sunt convins ca daca ar fi dat termen 1-2 luni la fel se comportau cei de la Antene..E vorba de o mutare..Nu sunt cladirile lor,sunt ale statului..Eu la Antena 3 nu mai vad nimic,numai despre executie,terorism se discuta.

  26. @Daniel – democratie poate sa existe doar si numai daca exista si oameni care reusesc sa poarte discutii in contradictoriu fara a folosi diverse apelative si invective in loc de argumente. In sprijinul afirmatiilor mele va rog sa urmariti discutiile purtate aici la nivel de blog si cele venite de pe feisbuc unde singura impresie care iti ramane este ca in mare parte s’au dat la liber briciuri la maimute. 🙂 Din pacate cam asta este internetul pentru multi. 🙂

    In rest toate bune si va multumesc atat voua pentru civilizatia conversatiilor cat si gazdei care ne primeste sa le purtam pe aici. 🙂

  27. @conu marian: n-are nici o legatura evacuarea Antenelor cu recuperarea prejudiciului. cladirile-s ale statului de un an si ceva. hotararea judecatoreasca a fost pusa demult in aplicare

  28. Cei de la Antena3, activeaza intr-un sediu care nu le mai apartine. Apartine statului. Trebuia dat un termen rezonabil, de 2-3 luni ca Antena3 sa-si caute sediu si sa se mute cu toate de acolo. Dar, nu-i inteleg pe cei de la Antena3 de ce nu au facut-o deja inca de la condamnarea lui Voiculescu, ca sentinta era cat se poate de clara si se stia ca aici se va ajunge. Eu il inteleg si pe seful ANAF. El poate fi chemat la bara de DNA daca nu face nimic, in sensul Codului de procedura fiscala. Iar acolo scrie clar cum se procedeaza.

  29. @Cris – uite ce am inteles eu… c-o fi gresit, ca n-o fi, asta e partea a doua.

    Cei de la Intact au DREPTUL de a inchiria locatia respectiva. De ce sa se mute cand pot ramane?

    Statul, bazandu-se pe principiul basescian mogulii buni si rai, a aplicat abordarea ba p-a ma-tii, ca asa vrea muschiu’ meu de stat de drept, te dau afara. De partea celalta, acelasi stat, folosind acelasi principiu, e extrem de ingaduitor cu aia “buni” si permite insolventa pe termen nelimitat. Statul de drept romanesc inventat de basescu ar trebui numit statul jumatatii de masura, pentru unii muma pentru altii ciuma.

    Si nu, nu trebuia dat niciun termen rezonabil sa se mute. Ce sa faca statul cu cladirile dupa? Sa i le vanda lu’ Johannis? Asa ar actiona dpmdv un stat normal la cap, al carui singur interes ar fi sa scoata bani de pe urma companiilor care activeaza pe teritoriul lui. Si culmea, astia de la Intact chiar fac bani, platesc taxe, Si nu, nu e cliseu, statul trebuie sa aiba grija de entitati de astea.

    Ca Antena 3 speculeaza mediatic prostia e partea a doua. Si in cazul asta, e foarte bine ca o face. Unii au speculat prostia si au ramas presedinti (bine, ajutati si de miracole frantuzesti – ti-l aduci aminte pe “Joana”)? Altii chiar au guvernul lor acu’, exploatand cinic un pic mai mult decat prostia. Si exemplele pot continua.

  30. Clar ca trebuie facilitata cumva continuarea emisiei. Fara doar si poate. Statul trebuie sa faciliteze acest lucru in conditiile legale si nu neaparat in cladirile existente. Solutii exista. Bunavointa sa fie.

    Dar acum vin si pun urmatoarele probleme:

    – a incercat intact sa se mute in ultimile 18 luni de la pronuntarea sentintei definitive?
    – a platit intract chirie cuiva in acest timp? Daca da cui? Nu avem cadrul legal pentru ca statul/anaf sa incaseze chirie de la bunurile confiscate. Aici vorbim de chirie de sute de mii de euro pentru bunurile statului – chirie cu care s-ar fi putut igieniza spitalul de copii din Arges – spre exemplu
    – ANAF NU poate inchiria bunuri confiscate, le poate decat valorifica prin vanzare – este o ambiguitate in lege relativ la valorificarea bunurilor confiscate de ANAF si dreptul de preemptiune. ANAF-ul daca poate fi acuzat de ceva, relativ la cadrul legal, este faptul ca a aplicat legea cu 18 luni intarziere de la o decizie definitiva a judecatorului.
    Sa citim un pic din lege:

    Art. 159 Valorificarea bunurilor sechestrate
    (1) În cazul în care creanţa fiscală nu este stinsă în termen de 15 zile de la data încheierii procesului-verbal de sechestru, se va proceda, fără efectuarea altei formalităţi, la valorificarea bunurilor sechestrate, cu excepţia situaţiilor în care, potrivit legii, s-a dispus desfiinţarea sechestrului, suspendarea sau amânarea executării silite.
    (2) Pentru a realiza executarea silită cu rezultate cât mai avantajoase, ţinând seama atât de interesul legitim şi imediat al creditorului, cât şi de drepturile şi obligaţiile debitorului urmărit, organul de executare va proceda la valorificarea bunurilor sechestrate în una dintre modalităţile prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare şi care, faţă de datele concrete ale cauzei, se dovedeşte a fi mai eficientă.
    (3) În sensul alin. (2) organul de executare competent va proceda la valorificarea bunurilor sechestrate prin:
    a) înţelegerea părţilor;
    b) vânzare în regim de consignaţie a bunurilor mobile;
    c) vânzare directă;
    d) vânzare la licitaţie;
    e) alte modalităţi admise de lege, inclusiv valorificarea bunurilor prin case de licitaţii, agenţii imobiliare sau societăţi de brokeraj, după caz.
    (4) Dacă au fost sechestrate bunuri perisabile sau supuse degradării, acestea pot fi vândute în regim de urgenţă. Evaluarea şi valorificarea acestor bunuri se vor face de către organele fiscale, la preţul pieţei. Procedura de evaluare şi valorificare se aprobă prin ordin al ministrului finanţelor publice, la propunerea preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
    (5) Dacă din cauza unei contestaţii sau a unei învoieli între părţi data, locul sau ora vânzării directe sau la licitaţie a fost schimbată de organul de executare, se vor face alte publicaţii şi anunţuri, potrivit art. 162.
    (6) Vânzarea bunurilor sechestrate se face numai către persoane fizice sau juridice care nu au obligaţii fiscale restante.
    (7) În sensul alin. (6), în categoria obligaţiilor fiscale restante nu se cuprind obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat, potrivit legii, reduceri, amânări sau eşalonări la plată.

    https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/cod_procedura/Cod_Procedura_Fiscala_cu_norme_2015.htm#__RefHeading___Toc315347588

  31. Deci astia de la Intact sunt acu’ vinovati si ca in Arges nu e igienizat nu stiu ce spital. Bun exemplu’. Iti dai seama cate se igenizau cu 150+ milioane sau cat are Mediafax datorii la stat?

    “(3) În sensul alin. (2) organul de executare competent va proceda la valorificarea bunurilor sechestrate prin:
    a) înţelegerea părţilor;”

    Ce inseamna punctul asta?

    Intreb pentru ca vreau sa inteleg mai bine situatia. Intra in cazul asta scenariul in care Statul zicea: “Bine ma, platiti-mi chirie si stati acolo, e solutia cea mai buna pentru problema noastra.” Eu asta inteleg ca zic cei de la Intact. Ca li s-a refuzat in mod sistematic dreptul asta (care a fost stabilit de nu stiu ce complex de judecata).

    Daca se intelegeau partile, trebuia ANAF sa mai faca ceva?

  32. @Io – nu exista cadrul legistlativ pentru inchiriere – ANAF poate doar valorifica bunurile confiscate prin vanzare. Nu ne place – dar asta e legea….

  33. @Ionut: nu exista pe dracu’. Guvernul da HG, muta cladirile la RAAPPS si le inchiriaza la metru patrat, asa cum face (sau ar trebui s-o faca) cu toata cladirile pretabile la a fi sedii de firme

  34. Felicitări domnule Ciutacu. Am văzut azi o emisiune la postul de televiziune al cărui angajat sunteți, cheia zilei se numește. Mi-a fost scârbă. Dumneavoastră cum vă simțiți.

  35. @Mitrache Aurel: luati Emetiral. sau folositi telecomanda. relativ bine, multumesc de intrebare

  36. D-le “Ice4you”, nu inteleg (sunt telespectator A3, cu abonament pe net – un euro / luna… poate d-aia !?:))
    Banuiesc ca v-am suparat ?! Ce limbaj trebuie folosit, ca sa fim “in ton” !? N-am injurat (si stiu, credeti-ma, o fac bine !), n-am “invectivat”…Poate c-am ironizat, dar am crezut ca ironia e semn de inteligenta… inclusiv pentru “adrisant”…
    Aveti dreptate la treaba cu “briciul”…se vede, multora le trebuie “google-translate” din romana in romana…
    La o logica de bun-simt, insa, treaba cu A3 nu e ca la fotbal; e despre libertatea de exprimare…Ca sar gibonii p-aici, sa explice contrariul (cu argumente de procedura fiscala… pe care le-au citit ei pe net, “traduse”; ca legea e lunga, grea, si, de regula, nu e pentru internautii postaci), deja nu ma mira… Personal, o sa am grija ca fie-mea sa nu ajunga la “de pe net”…La altii n-am cum sa mai intervin… si nu sunt in fisa postului cu “dumirirea trepanetului”. Ma amuza, totusi, sa vad bassistu’ facand infarct…Unu’ mai putin, o lume mai curata:))
    (sper ca m-am justificat bine, de era cazul : ironiei ii raspund cu ironie; prostiei incerc sa-i aduc si argumente; ma gandesc, totusi, ca astia de gangure p-aici, dupa “marean” ala, facut celebru in postul urmator de dl. Ciutacu, ar face mai bine sa puna leu pe leu, si sa participe la licitatia pentru sediile A3… ca, daca tot e cu “anafu’ valorifica”, sa vina si cu banutu’, s-ajute valorificarea… mi-e, totusi, ca “iulos” o sa cumpere sedul in discutie: si-atunci, cam are dreptate si Badea, are si Gadea : e executie jegoasa, nu valorificare…

  37. Camelia este fraieră dacă nu convoacă acționarii și nu inițiază procedura insolvenței măcar pentru Antena 3 S.A., indiferent cum se soluționează conflictul. Are tot dreptul din lume să facă acest lucru după ce anafu-ra mamii lor au descins ca ostrogoții.. Eu nu sunt convins că Antena Grup are o situație financiară roză. Cred că sunt tandi pe mandi.

  38. 1. @Daniel: eu incerc sa-mi compar ideile cu cei care gandesc (mult) diferit de mine. Este un mod de a vedea cat de prost sau destept sunt eu sau ei:). Cei care gandesc ca mine ma plictisesc: nu-mi spun nimic nou.
    2. Se pare ca A3 NU platea chirie, e adevarat pentru ca ANAF nu poate incasa chirie (ceea ce e o tampenie care va duce la scaderea valorii de vanzare a cladirilor). Dar, cu atati avocati pe langa ei, n-a fost unu’ sa le spuna ca au o problema? Oricum, se pare ca trebuiau sa evacueze cladirile de mai bine de un an. Acum este doar show-ul care le aduce audienta marita (sa-si faca banii de chirie de unde s-or muta).
    3. Era o vorba: “cei patru evanghelisti erau trei: Luca si Matei”. Asa si cu armata de inspectori ANAF care au invadat sediul A3: erau vreo 10. Eu ma intreb cum de, la un canal TV de frunte, antibasist, nu exista mai multe filmari care sa dovedeasca desantul care i-a isterizat pe Gadea & gasca. Sau sa dovedeasca abuzurile facute de inspectori asupra angajatilor A3.
    Pana la urma, inspectorii erau pe mosia angajatorului lor iar A3 erau doar cei care ocupau spatiu abuziv.

  39. As vrea sa se clarifice ceva: Au platit antenele chirie sau nu in ultimele 18 luni? Si daca da, cui si cat? E crucial acest aspect pentru stabilirea bunei credinte. Daca ANAF a incasat(ilegal) chirie si acum i da afara, rezulta clar reaua intentie a ANAF…altfel…situatia se schimba

  40. @Victor Ciutacu: Cu tot respectul, o HG pentru folosul unei entitati private mi se pare o aberatie fara limite. Pentru modernizarea spitalelor nu putem da HG – dar pentru un trust de presa da? … Hai sa stabilim intai daca au avut buna credinta, au platit chirie in ultimele 1 luni, daca da….sa le dam un termen decent in care sa se mute si sa recuperam prejudiciul. Altfel, daca in ultimele 1 luni au stat gratis, abuziv, evacuare imediata, conform legii, si recuperarea prejudicului(inclusiv a celor 1 luni de chirie) – si frumos apar cateva milioane pentru spitale, doctori, copii, salarii…

    Domnule …iesim din limitele normalului si intram intr-o situatie atat de bolnavicioasa incat nimeni nu ne mai salveaza….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.