Esti aici:
Prima pagină > News Flash > “Dincolo de gratii”, proiectul meu tv despre oameni și poveștile lor

“Dincolo de gratii”, proiectul meu tv despre oameni și poveștile lor

Spunea Olguța că sunt pline pușcăriile de intelectuali. Și, trecând peste ironia proastă a spiritelor subțiri, avea dreptate. Pentru că pușcăriile chiar sunt pline, inclusiv cu o mulțime de oameni care-și folosesc creator intelectul. Care n-au nevoie de recunoașterea găștii lui Pleșu, Liiceanu & co. Deoarece încă nu s-a instituit monopol pe asta.
În spatele gratiilor sunt mulți oameni care, intelectuali au ba, chiar au lucruri de spus. Da-i ascultă foarte puțini dintre cei de dincoace de gratii. În principal, fiindcă nu prea-i întreabă nimeni nimic. Mi-am propus s-o fac eu. Instituțional, organizat, difuzând pe post dialogurile cu ei. Nu-mi propun să-i scot nevinovați, au avocați angajați și plătiți. Nici dacă aș vrea n-aș reuși. Dar nu vreau. Îmi propun doar să ascult oameni consistenți. Și, laolaltă cu mine, să-i auziți și voi. Pentru că și la ei, dincolo de gratii, e tot o bucată de Românie; una urâtă, depimantă, apăsătoare. Dar, cu toate condamnările și dramele pe care ei le trăiesc pe picioare, uneori mai ales d-aia, e și țara lor. Motiv pentru care m-am decis să fac proiectul “Dincolo de gratii”.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

3 thoughts on ““Dincolo de gratii”, proiectul meu tv despre oameni și poveștile lor

  1. În foarte multe țări din Europa, și în multe țări din UE, a existat această problemă și mai există (Olanda pe minus, primește norvegieni , belgieni,. În italia, grecia iarăsi sunt foarte mulți). Diferențele. însă, sunt multe- spre ex.: ei au rezolvat, în mare parte, nevoile educației, sănătății publice s.a.m.d. . . la ei erau jurnaliști care tocau subiecte pe aceste probleme, apoi au tocat și pe problema deținuților. 3. Ei nu s-au apucat să înăspreze pedepsele, în condițiile astea, fiindcă, așa cum am scris , rezolvase problema sănătății publice, inclusiv sănătății psihice ale polititcienilor. O înăprire a pedepselor, deși ai condiții inumane, nu duce decât la dezumanizare, iar nu la reeducare ori corectare. ….

  2. foarte multi jurnalisti au devenit PR-istii domnului Liviu Dragnea.
    nu-mi permit sa critic politica editoriala, dar imi permit sa critic lipsa de profesionalism.
    dincolo de frustrarile si neputinta domnului Liviu Dragnea, anumiti jurnalisti fac apel la perioada USL sperand ca cetatenii romani sa nu realizeze ca “marele lider PSD” duce tara in prapastie.
    da, cred ca s-a dat ordin pe unitate, trebuie sa-l injuram doar pe Ponta pentru tot ce s-a intamplat cu USL-ul. In fine, dupa ce-l injur brusc realizez ca in peisaj a fost si domnul Dragnea.
    1. VP a semnat pactul de coabitare cu Traian Basescu. Martorii acestui pact de coabitare au fost si distinsii domni: Liviu Dragnea si Crin Antonescu.
    Stiu, stiu, Liviu Dragnea si Crin Antonescu nu au fost de acord ca VP sa semneze acest pact de coabitare.
    LD si CA nu l-au sustinut pe VP in demersul lui, dar nici nu au considerat OPORTUN sa nu participe la Palatul Cotroceni si/sau sa-i retraga sprijinul politic.
    2. VP a negociat cu TB numirea doamnei LCK pentru functia de Procuror sef DNA.
    Stiu, stiu, LD si CA nu au fost de acord cu numirea procurorului sef DNA.
    Apropo, de ce LD si CA nu au simtit nevoia sa critice decizia lui VP invocand totodata motivele de nenumire a doamnei LCK pentru functia de Procuror sef DNA.
    3. VP si-a dat demisia din functia de Presedinte al PSD-ului folosind platforma de socializare facebook.
    Acum “liderii marcanti” ai PSD-ului considera gestul domnului Ponta un act de lasitate.
    “Liderii marcanti ai PSD-ului” ( LD si GF) pozeaza in victime / nu inteleg de ce LD si GF nu se adreseaza organelor judiciare daca primesc “n” amenintari de la “niste oameni de bine”?
    Eu m-am saturat sa-i ascult.
    VP si-a dat demisia din functia de Presedinte al PSD imediat dupa ce DNA a trimis dosarul penal in instanta.
    Stiu, stiu, o sa-mi spuneti ca LD are o condamnare cu suspendare. Cetatenii de bun simt stiu ca dl LD a fost o victima a sistemului in ceea ce priveste dosarul referendumului.
    In fine, acum dl LD are un nou dosar penal. Se bucura de prezumtia de nevinovatie.
    DNA il acuza pe dl LD de presupuse fapte de coruptie.
    Ma intreb retoric: se respecta statutul PSD-ului?
    Cred ca PSD si ALDE a facut o mare greseala sa-l voteze pe dl LD Presedintele Camerei Deputatilor. Dl LD a fost condamnat cu suspendare de ICCJ.
    Apropo, dupa ce dl Zgonea a fost revocat de la sefia Camerei Deputatilor domnul LD spunea usor iritat pe holurile Parlamentului ca nu-si doreste sa devina Presedintele Camerei Deputatilor ( i se parea umilitoare aceasta functie/ nu-si putea imagina ca v-a ajunge sa dea cu ciocanelu).
    4. VP a cedat guvernarea.
    PSD, UNPR si PC aveau majoritate in Parlament.
    Presedintele PSD Liviu Dragnea impreuna cu doamna Gabriela Firea s-au dus la Cotroceni. PSD l-a propus pe dl Voinea pentru functia de Prim-ministru.
    UNPR nu a nominalizat nici un nume de Prim-ministru.
    PC nu a nominalizat nici un nume de Prim-ministru dar a comunicat dl Presedinte ca un guvern de tehnocrati nu este o varianta corecta.
    In concluzie, Presedintele PSD – LD si-a dorit sa intre in opozitie.
    VP nu a votat “Guvernul Meu”.
    CPT nu a votat “Guvernul Meu”.
    PSD a votat “Guvernul Meu”.
    Dl LD nu simte nevoia sa explice opiniei publice de ce si-a obligat colegii din comisia juridica sa voteze numirea doamnei Guseth pentru functia de MJ?
    Dl LD spunea seara la A3 si RTV ca PSD se gandeste foarte serios sa depuna motiune de cenzura impotriva “Guvernului Meu” si brusc dimineata isi aducea aminte de contextul geopolitic.
    VP, NB, CI, OT, CS au fost liderii PSD-ului care au criticat “Guvernul Meu”.
    Cand dl VP ii facea opozitie “Guvernului Meu” si doamnei AG (co-presedinte PNL), dl LD era absent.
    5. Dl LD s-a laudat cu rezultatele economice ale Guvernului Ponta.
    Dl Liviu Dragnea, cetatenii romani nu v-au votat pentru ca sunteti chipes, istet si/sau glumet. PSD si ALDE au castigat alegerile pentru ca:
    – Guvernul Ponta a avut cea mai mare crestere economica din UE.
    – “Guvernul Meu” nu a performat.
    6. PSD si ALDE au castigat alegerile.
    Din nefericire, activitatea guvernamentala nu prezinta credibilitate in fata cetatenilor.
    Autoritatea dl SG este amputata de vizibilitatea dl LD. Dl LD exprima in spatiul public critici la adresa Guvernului, dar devine brusc iritat atunci cand adversarii si/sau VP spun ca decizia finala privind activitatea guvernului nu-i apartine dl SG.
    Dl LD, desi am votat PSD pe data de 11/12/2016 – va spun ca sunt profund dezamagita de activitatea Guvernului. Dl LD, au trecut 3 luni de la castigarea alegerilor parlamentare si constat ca activitatea noului Parlament este lovita de nulitate.
    Dl LD, neputinta actualei coalitii nu o puteti arunca in curtea Presedintelui, Partidelor de opozitie si a dl VP.
    Niciodata nu l-am votat pe dl VP, dar urasc lasitatea psd-istilor.

    VP – Victor Ponta
    TB – Traian Basescu
    GB – Gabriela Firea
    LD – Liviu Dragnea
    SG – Sorin Grindeanu
    CA – Crin Antonescu
    NB – Banicioiu
    CI – Catalin Ivan
    CS – Codrin Stefanescu
    OT – Teodorovici
    AG – Alina Gorghiu

  3. OMUL CONSTANTINESCU ESTE NEVINOVAT. OMUL CONSTANTINESCU ESTE O VICTIMA A PROCURORILOR.ACUZELE ADUSE IS DE TOATA JENA.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.