Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Cum să-l tăvălești pe Medelin și să-l dai jos pe Diaconu de la șefia ANAF

Cum să-l tăvălești pe Medelin și să-l dai jos pe Diaconu de la șefia ANAF

Am fost o bucată de vreme amic (prieten ar fi prea mult spus) cu Mădălin Voicu. Îi cunosc atât fosta, cât și actuala nevastă, îi știu copiii, ne-am frecventat o vreme într-un cerc comun. Relația noastră s-a răcit din varii și terțe motive, neimputabile vreunuia dintre noi în relația directă, dar asta nu mă împiedică să-mi pară rău pentru rahatul în care e. În esență, cu toate că am comunicat extrem de rar, dincolo de damblalele lui, mi-a rămas simpatic. M-a fost șocat nu că l-am văzut audiat la DNA (în definitiv, pare că, în curând, toți vom fi datori nu măcar un drum pe acolo), ci ascultând, că eram pe drum, acuzațiile în urma cărora a devenit urmărit penal și în baza cărora i s-a cerut arestarea. La prima auzire, pare că a spart trezoreria vreunei mari bănci: fals în declarații, trafic de influență, spălare de bani, prejudiciu uriaș. Și m-am apucat să citesc scurta explicație a DNA, să văd cum a devalizat nemernicul visteria republicii, că n-am ajuns să cred pe cuvânt de onoare tot ce ni se servește. Pe scurt, dacă ai răbdare și interes să treci peste șocantele acuzații penale la adresa lu’ Medelin, o să constați că “marele jaf” e, de fapt, o găinărie. Pedepsibilă penal au ba, asta rămâne de văzut în instanță, dar tot găinărie. Țiganu’ și-a luat câte o mie pe lună de la Nicky Scorpion, pe drepturi de autor și printr-un ONG în care drena ăla ce cotizau beneficiarii finanțărilor pe care li le asigura. În plus, i-a făcut rost de un salariu nevesti-sii, urmărită penal și ea în calitate de complice al marelui devalizator. Asta e toată urgia…
De ce acum (banii s-au învârtit ani de zile) și cu atât iureș acest scandal, cui folosește? Asta e întrebarea, pentru oricine are timp, chef și putința de a gândi. Iar răspunsul vine cât se poate de rapid. Pentru că totul e transparent. Mădălin Voicu și Nicolae Păun sunt mijloacele. Miza e Gelu Diaconu, încă (probabil, maxim două zile) șef al ANAF, ultimul supraviețuitor de rang înalt al regimului Ponta. Care n-a priceput de vorbă bună, nici după execuția fostului procuror general Tiberiu Nițu, că e cazul să-și ia praf de mers. Restu-i poveste și – era să uit! – reîmpărțirea sferelor de influență în atât de disputata politic lume țigănească.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

17 thoughts on “Cum să-l tăvălești pe Medelin și să-l dai jos pe Diaconu de la șefia ANAF

  1. Dacă Mădălin Voicu s-a dedulcit la banii europeni destinaţi instruirii unor nefericiţi, atunci suma nici nu contează. Este ca şi cum ai fura din cutia milei. 40 000 de euro sunt o găinărie, dacă ne raportăm la D.Cocoş. Dacă ne raportăm la sărăcia din România, atunci putem vorbi de o mică avere.

    Faptul că procurorii DNA au cerut arestarea preventivă pe mine nu mă miră, aşa procedează toţi procurorii din lume. Un om arestat cedează mai uşor şi astfel este scurtat timpul de soluţionare a unei cauze. Că judecătorii arestează foarte uşor, asta mă miră. Şi este bine de reţinut acest aspect: procurorul cere arestarea, judecătorul arestează. Este bine să nu amestecăm lucrurile, dacă nu vrem să ratăm ţinta. O să vedem ce va decide instanţa de judecată.

    Din câte am observat eu, M.Voicu nu a recunoscut, nu a negat şi s-a cam eschivat. Destul de unsuros. Dacă era vorba despre un abuz în serviciu, aveam mari îndoieli. Abuzul în serviciu în vremurile noastre este ca subminarea economiei naţionale în comunism…. Dacă vrea procurorul, eşti mâncat de balenă (ori nu este oportun, ori estimarea valorii este prea mare). Dar la Mădălin Voicu nu este cu abuz în serviciu, pare o ciordeală.

  2. 1) Daca a ciordit fie si o mie de euro, imi pare rau de el, nu l-a votat poporul pentru ca el sa faca chestii d-astea. Mai departe sa decida judecatorul ce pedeapsa merita.
    2) Daca s-ar ocupa DNA cu mai multa aplecare pe zona asta a sifonarii banilor din fonduri europene vom descoperi “salarii” uriase pe zona de cercetare (oare Androneasca stie ceva, ma intreb si eu, nu scriu rechizitoriu) de exemplu, salarii care nu au avut nicio contraprestatie in cadrul proiectului. Dar banii au ajuns unde trebuie. 1000-3000 de euro pe luna, din mai multe proiecte, se strange de o suma frumoasa daca nu esti lacom.
    3) Observatia cu Gelu Diaconu este 100% valabila pentru ca omul in mod cert a deranjat serios cercurile mafiei portocalii (aia ocrotiti de Blejnar) iar ANAF-ul a inceput cu adevarat sa deranjeze, proba si rezultatele concrete legate de colectare.
    4) Cand ii cere demisia o umflata pe nume temporar…doamna ministru…care n-a facut nimic si nici nu va face ceva concret pentru tara asta, treaba pute de la o posta a facatura politica

  3. Ca Madalin are o “problemuta” cu DNA era evident de mai multa vreme: bagase si el lozinca cu “nu comentez actiunile justitiei” cu referire clar la procurori, ca si el afl;ase ca, la noi, justitia inseamna procurorii. Eu chiar nu comentez necazul omului, sper sa iasa bine din asta. Povestea cu “judecatorul aresteaza” e numai ca sa diminueze ticalosia evidenta a unor procurori care cer prea usor arestarea preventiva, chiar la ani dupa faptuire, dar cele 24 ore de “retinere” fara judecator, nu sunt tot in conditii de arest? Chiar ne-am ticalosit in asa hal incat suntem in stare sa gasim justificari acestui marasm al catuselor preventive? Si eu cred ca Madalin Voicu e ales perfect in rolul de perdea de ceata care ascunde telul principal al distrugerii ultimei redute Ponta. Diaconu e cercetat pentru “favorizarea faptuitorului”, adica exact pentru ceea ce n-a avut nimeni curaj s-o cerceteze pe Kovesi in toate tergiversarile de dosare pe care le instrumenteaza acum, dupa ce informatiile si probele au fost livrate cu ani in urma. Toate aceste dosare televizate puteau si trebuiau instrumentate in urma cu mult timp (vezi si cazul Mircea Basescu), dar procurorul general si apoi seful DNA, din motive politice, a refuzat sa le cerceteze. Toti procurorii si toti politistii care tin dosare la sertar pot fi cercetati pentru”favorizarea faptuitorului” mult mai credibil decat pentru ce il cerceteaza ei acum pe Diaconu. Si chestia aia cu sesizarile Corpului de Control al primului ministru, facute pe baza raporturilor de la Curtea de Conturi, pe care DNA refuza cu obstinatie sa le cerceteze (poate si pentru ca in unul din ele apare fratele DNA), cum ar putea fi incaddrata in Codul Penal? Daca “strada” e putin ocupata, ca in noiembrie nu avea lista completa, rezolvam problema cu DNA-ul, care ne-a demonstrat ce usor pot fi anihilate institutiile democratice, acum si oamenii lor…Pe mine ma sperie oamenii care par de neatins, chiar de binom, in conditiile in care noi retraim cosmarul parintilor si bunicilor nostri din anii ’50, cand nu stiai motivele pentru care ai putea fi “luat”, dar stiai ca oricand e posibil.

  4. Problema nu e ca a pus botu’ la marafetii produsi de Niky Scorpion. Medelin a reusit sa-l convinga pe seful ANAF sa dea vreo doua circulare de amnistie fiscala pentru amaratii care n-au primit banii …. E o treaba sa nu plătești darile la stat vreo trei ani pentru niste bani pe care nu i-ai vazut !

  5. La ce isterie este de ceva vreme pe baza de ANAF, asta din fruntea uneia dintre cele mai temute institutii ale statului se ocupa de “gainarii”??? … asta nu da bine deloc in tabloul general.
    Orice abatere la acest nivel trebuie sanctionata. Daca se divedeste ca M.V. a fost parte “antrenanta”in aceasta gainarie, sa plateasca!

  6. @Alex Ciocan: preferabil e ca, inainte sa crezi sau nu, sa citesti. cifrele-s din comunicatul DNA, nu mostenire de la mama

  7. Victor Ciutacu are dreptate.Cei care il criticati sunteti pe langa,dar va erijati in mari cunoscatori si analisti.De unde stii bre,Dobrine,ca M.Voicu e hot?Ati facut afaceri impreuna ,ati fumat aceeasi tigara?Iti dai cu parerea in vant,..

  8. Eu n-am inteles-o niciodata p-aia cu “traficul de influenta”; se pare ca nici astia de o aplica nu o inteleg complet, ca la aia cu Nana lu’ basssescu (telefon la Ministrul Finantelor spre pastrarea sefului de la CEC)…
    Nici cu manariile pe fonduri europene n-am familiaritate… chit c-am vazut cateva, stiu ca aia te cauta si-n fund, cand e sa-ti mai dea cate-o transa…
    Cu atat mai putin stiu speta de fata…Da’ mi se pare mult mai grav ca ghiolbanu’ cu Maserati fregmeaza pe orice regula de circulatie, in drum spre ajutorul social..Ca e din etnia d-lui Voicu, la fel de nesemnificativ…
    Ce nu inteleg, insa, e : de unde isi iau astia de la de-ne-a informatiile !? Spre exemplu, in cazul sotiei d-lui Voicu, au asteptat sa depuna aia de la asociatia respectiva fisele fiscale pentru mai multi ani consecutivi, ca sa constate ca d-na are acolo carte de munca ?! A trebuit sa-si depuna Ponta declaratia 200 (anuala) sau 394 (semestriala, p-atunci), ca sa constate ca a avut relatii cu cabinetul lui Sova !?
    Ucrainienii au cazut, dupa Maidan, din lac in put…Noi in ce-om fi, si incotro ne-om indrepta ?!

  9. “Ultimul supraviețuitor de rang înalt al regimului Ponta” a fost susținut la numire de PNL, de fapt. Gelu Diaconu este, ca și Daniel Chițoiu, finul lui Dan Radu Rusanu, fost vicepreședinte PNL. Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului.

  10. @violet: si ce relevanta are in context? era demult ALDE, ca sa-si pastreze pozitia

  11. Domnule Ciutacu sunteti parazitat de basisti ,nu i-am prea vazut pe blogul d-stra ,acum m-am si distrat ,sunt incisivi ,nu se lasa ,daca te prinzi in dialog cu ei si ai alta parere ,iesi in final ciufulita rau.Se apropie alegerile ,se pun la bataie SUME ,sunt agitati ca berbecii in calduri .Acum revenind la subiect ,imi pare tare rau de Madalin ,nu stiu cum reactioneaza in aceste situatii ,este un stres ptr. el Cred ca a fost atras de Paun care nu este de calitatea lui .Este lupta intre ai vostrii care trebuie sa plece si ai nostrii care trebuie sa vina .Aceasta-i politica ,L-au trimis la inaintare pe Ciolos ,iau castanele fierbinti cu mana lui .in spate.”invizibilii”profitori .Cand il iau pe Duta ,Blejnar ,Anastase la cercetat ?Ei ,basescu nu a fost singur ,au furat si profitat in grup ,se sustin ,doresc sa vina din nou la butoane sa le fie bine si tinerilor frumosi si liberi .Chiar le-o doresc ,este buna alternativa.sanse de inteleptire.

  12. Putinism fara Putin.
    Totzi pot fi bagatzi la beci daca se trezesc sa cometeze in fornt.
    Si asta e tot asta e toata “revolutzia” DNA.
    Hahahahahaha .
    Aha si ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.