Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Când vă fac o dictare cu public, doamna doctor Kovesi?

Când vă fac o dictare cu public, doamna doctor Kovesi?

plagiat-kovesiNu trebuie să excelezi în fizică cuantică pentru a citi două texte puse față-n față. Și nici laureat al Premiului Nobel pentru Pace pentru a le compara. Dacă nu ești, după caz, orb sau imbecil, vezi când textul original e copiat. La registratură mai merge povestea lui conform cu originalul, dar la doctorate (și nu doar acolo) nu e voie. Știu, cărțile din cărți se scriu și nu e nevoie de cercetare științifică aprofundată pentru a acuza lumea de corupție. Dar olecuță de creier se cere pentru a nu emite vrăjeli propagandistice de genul “am preluat din mine, de cînd eram nemăritată și mă chema altfel”. Internetul e mare, cuprinzător și, oricât s-ar chinui securiștii să dea jos tot ce e dăunător cauzei, întotdeauna se va găsi un minitehnicus care să scoată de la sertar și să ridice la cer dovezile imposturii. Cum ar fi concluziile autorului, copiate (pe alocuri, vag rescrise) după alt autor care, să vezi minune, s-a gândit la fel înainte și a scris fix aceleași banalități.

Sunt patetice autovictimizarea șefei DNA și încercările acoperiților de a o spăla. Nici o propagandă, oricât de eficientă, nu-mi poate șterge convingerea că o persoană cu grave carențe de exprimare nu are cum să scrie, din capul ei, mai mult de o filă de text. Și nici ideea de a corecta, cu roșu, un text scris de ea după dictare.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

25 thoughts on “Când vă fac o dictare cu public, doamna doctor Kovesi?

  1. domnuciutacu’, asa o fi cum ziceti domnuciutacu, kovesi a plagiat.
    dar la ponta domnuciutacu de ce nu v ati obosit sa luati doua pagini si sa le comparati, ca era ditamai prim ministru domnuciutacu, sau la ponta nu ati mai avut timp ca trebuia sa beti un spritz?

  2. in cazul Ponta, eu am zis ca e vizibil ca a copiat grosier. iar tu dispari definitiv de pe blogul asta. pentru ca nu suport imbecilii agresivi

  3. Ponta nu a plagiat. L-a “rugat” pe indrumator sa ii faca lucrarea. Si indrumatorul a preluat din ceea ce mai scrisese in trecut. Asa s-a ajuns ca indrumatorul tezei care ar fi trebuit sa fie primul care sa se sesizeze a tacut malc. Sau poate ca indrumatorul nu a citit lucrarea! Ha-ha! La Kovesi treaba sta altfel! Femeia este atat de proasta incat a spus ca daca intoarce cateva cuvinte si mai uita cateva pe drumul dintre copy si paste nu se mai prinde nimeni! Iar mancatori de rahat se fac ca nu vad! Sincer intre un prim-ministru care a plagiat dar a facut cate ceva pentru economia tarii (lucru resimtit de toti) si un presedinte nenorocit care a disturs, a furat, a mintit si a … ca nu mai am rabdare sa insirui tot ce as vrea, il aleg pe primul cu ochii inchisi. Pacat ca Ponta nu a avut curajul si corectitudinea ca impreuna cu Crin Antonescu sa distruga toata mafia construita de jigodia de Basescu!

  4. Asteptam cu interes subiectul (si, recunosc, cu acelasi interes astept si reactia lui bigradu; sigur, e ceva cu Dragnea, cu Ponta, d-alea:)))
    Acu’, pe subiect : mi-e clar ca astia, in domenii “fragile” (drept, economie etc) n-au cum sa ai reinventeze cuiul, sau roata rotunda. Nici nu prea inteleg p-asta cu nevoia de doctorat daca nu ramai in invatamant (dupa mine, singurii doctori care nu teoretizeaza ar putea ramane medicii… ca lor li s-a spus mereu doctori… acu’, sa ma adresez unui coleg de meserie – nemedic – cu titlul de “doctore”, mi-e cam greu… Suna a “don”, din filmele cu Al Pacino – i-a iesit basssescului, cand cu “dottore”, da’ am rabdare, astept ca si-acolo sa se “suceasca”)..
    Inteleg si de ce fug astia dupa titluri (pe vremuri, am avut un coleg care, cand semna, uita “s”-ul pe adresele de le semna… iesea, deci, din “subinginer” – un fel de “absolvent de scoala postliceala”, in contemporaneitate – “inginer”-plin…si-l vedea interlocutorul mai cu carte, oarecum:)). In zilele noastre, sa pui un “dr” inaintea numelui pare sa fie “jmecherie”…. desi, se supara colega “ADI” (Academician-Doctor-Inginer) d-acolo, de unde e, d-asa “colegialitate”:))
    E jegoasa, totusi, cufureala de-i apuca p-unii in astfel de cazuri. S-a umplut netu’ de plagiatu’ lu’ Ponta (de parca d-aia n-aveam eu tenisi….ba, chiar, unu’ mai sus e intrigat ca d-l Ciutacu nu face studiu de piata, inainte de a publica – oarecum, naspa, e clar ! – pe propriul site, articole, conform inspiratiei din dotare); ruptura logica intre realitate si actualitate,ca aia cu Ponta e in manualul de istorie deja, e prafu’ pe teza d-au spus aia ca nu e teza.
    Din subiectul de fata ma intereseaza, personal, doar reactia celei acuzate (eventual, si o demisie, ceva, un “rusine, Dinu Patriciu”:)); ce zice netu’ nu ma intereseaza, ca acolo sar “tinerii frumosi… ” ca stiuca la lumina…Astept, in continuare, pana sa se fasaie subiectul, reactia finala a “celei preacinstite”…Ca mai balbaie ici, ca mai e cu “noi suntem de-ne-a” (a se citi crescendo, cum citeste Badea “pro-teve”… ca n-am cum sa redau tonalitatea in scris, da’ vreau sa se pastreze ideea), e vax-albina !
    Pariez orice ca “distinsa” n-o sa explice nimic, c-o sa astepte fasairea (sau, eventual, ca mai scoate unu’ pe scari, la “institutie”, sa avem alta treaba).

  5. “in cazul Ponta, eu am zis ca e vizibil ca a copiat grosier. iar tu dispari definitiv de pe blogul asta. pentru ca nu suport imbecilii agresivi” mor de ras Victore, cred ca ne lasa nervii pe toti cand vedem ce se intampla….:))) intradevar omul…are si el un bai si vrea sa-si spuna pasul….hahahahaha,

  6. Aștept ca șefa DNA să ne spună că Miclea Damian era pseudonimul ei, înainte de a prinde curaj să se arate în fața națiunii drept Kovesi pur și simplu… Sau Kovesi-eroina… În definitiv, și Aurore Dupin a publicat cu numele (masculin) de George Sand…

    P.S. Ghiță e teribil! Aruncă bombă după bombă! L-am și v-am ascultat aseară. Nu știu care va fi deznodământul dezvăluirilor făcute, dar aș zice că e primul vizat de explozie. Omul acesta are un soi de curaj al disperării.

    CTP îmi displace și mie. Oricât de bine ar scrie (și uneori e chiar strălucitor), emană o răutate funciară. Se bucură de suferința țintelor lui. Nu se abține de la asta și nici nu-și propune. Contează puțin spre deloc că oamenii plătesc pentru greșeli reale ori imaginare. Nu-i place de X, atunci X să sufere!

    Vestitul Machu Picchu al incașilor avea nenumărate terase care „propteau” muntele. Pe munte era casa lor, lumea lor, și lumea trebuia sprijinită să reziste. Pe terase îți trăgeai răsuflarea după urcuș. Așa fac și eu în călătoria mea prin lume. Mă opresc pe câte o terasă – a dvs., a lui Niels Schnecker – să respir aerul bunătății. Nu al celei biblice, ci al uneia omenești, concretă, palpabilă. Îmi trag sufletul și mă bucur că există oameni care-ți întind mâna la nevoie. Și nu lovesc în cei căzuți, nici când aceștia le-au fost sau le sunt adversari.

    Lumea poate fi frumoasă…

  7. sa investigheze tolontan, doar el poate face lumina!
    desi acu’ e iar ocupat (in mod ciudat, cazu’ala cu roman mare ars trimis si decedat la sofia?! pare ca l-a ratat)

    offtopic – perfect de acord cu explicatia oferita vantorilor de pokemoni pe feisbuc referitor la moartea lui gyuri pascu.

  8. Eu eram sigur ca doamna Kovesi e doar o marioneta in mana altora, dar daca ii acordati atata atentie am s-o reevaluez.

  9. @Daniel-Altul
    Daniel,
    1. Domeniile economiei si dreptului nu sunt “fragile”. Fragila este doar educatia si dorinta de munca al multora dintre cei care isi iau doctorate furate. Ca dovada, sunt unii care muncesc si fac cercetare in domeniul economic si care i-au premiul Nobel pentru economie.
    2. Din pacate nu am caderea sa-mi dau cu parerea daca Kovesi a plagiat. Ramanr faptul ca cel care a venit primul in spatiul public cu acuzatia (Ciuvica) nu si-a facut temele cu diligenta si a acuzat-o pe LCK ca a copiat de la LCL. S-a dovedit ca erau una si aceeasi persoana.
    3. Poate ca cei care i-au servit esantioanele de mai sus lui Victor si-or fi facut treaba mai bine.
    4. Daca se va dovedi ca sefa anticoruptiei si-a plagiat doctoratul ar fi extrem de grav, mai grav decat furtul lui Ponta, iar pentru mine, personal, ar fi o mare deziluzie. Dar stii ce? Sigur imi va trece (repede).

  10. PS. Daca tot se tavalesc unii ca sefa DNA si-a plagiat teza de doctorat cred ca ar fi corect (si bine pentru societate) ca acestia sa faca o sesizare la CNATDCU, cu probele de rigoare, si s-o acuze pe Kovesi ca a plagiat. Se poate incepe cu paragrafele puse de Victor pe site. Daca nu, tot scandalul este un fel de “gura bate curul”.

  11. nu mi-a servit nimeni nimic. pasajele alea au stat postat 4 (patru) ani pe site-ul lui Ciuvica si nu le-a bagat nimeni in seama. mai exista ZECI de alte pasaje copiate marlaneste de la altii autori sau de pe site-uri de referate

  12. Sistemul universitar este gândit greşit.
    Argumente:
    Cărţile din cărţi se fac. Adevărat. Plagiatul este un “sport” international. Mai ştie cineva ce s-a întâmplat cu plagiatul preşedintelui Germaniei? A fost dovedit, a demisionat, pa… Păcatul este vechi şi generalizat.

    Din punctual meu de vedere, condiţiile de accedere în funcţia de profesor universitar ar trebui rescrise. Doctoratul nu ar trebui să mai fie o cerinţă. Sunt domenii în care orice scrii este plagiat, pentru că s-a mai scris. Cum să scrii despre Curtea Penală Internaţională, de exemplu, şi să fii original? S-au scris biblioteci despre subiect.

    Dar să lăsăm Dreptul, un subiect care nu este accesibil multora, şi să ne referim la … muzică. În curând, chiar foarte curând, se vor epuiza toate combinaţiile posibile dintre cele 7 note muzicale şi orice melodie nouă va fi un plagiat. Sunt muzicologi care consideră că ar trebui inventată o nouă notă muzicală. Ce-am scris mai sus nu este glumă. Din punctual meu de vedere, cel care va inventa o nouă notă muzicală poate fi numit doctor în muzică: a venit cu ceva nou. Dar nu este corect să le ceri tuturor profesorilor universitari de muzică să fie doctori în muzică.. Poţi fi un profesor/pedagog foarte bun fără să ai doctorat în domeniu. Cercetarea este una, pedagogia este alta. Hai să le separăm.

    Emil Cioran a fost unul dintre cei mai mari filozofi ai secolului XX. Scriitorul Emil Cioran nu poate fi acuzat de plagiat. Ca profesor, conform mărturisirilor sale, a fost un dezastru.. În celebrul interviu acordat lui G. Liiceanu din anii 90, el povesteşte că a fost profesor 6 luni la Braşov, în tinereţe, iar atunci când şi-a dat demisia, directorul şcolii s-a îmbătat de … fericire. În aceste condiţii, întreb: dacă un filosof de geniu a fost un profesor catastrofal, de ce un profesor trebuie să fie şi cercetător/filosf? Cum spuneam la început, SISTEMUL UNIVERSITAR ESTE GÂNDIT GREŞIT.

    În privinţa lucrărilor de licenţă lucrurile nu sunt diferite. Nici n-ar avea cum. Un ins care are 22 de ani şi abia a învăţat materia scrisă de alţii nu poate scrie o lucrare originală. Asta înseamnă cercetare. Cum să facă cercetare un tânăr de 22 de ani care nu a apucat să experimenteze cercetările de-o viaţă ale altora? Fără practică nu există inovaţie.

    A plagiat Ponta! A plagiat Kovesi! Nu ştiu dacă doamna Kovesi a fost profesor universitar, dar Ponta a fost. Era obligat să aibă doctorat. Şi toţi profesorii universitari au obligaţia de a fi doctori. De ce? Asta-i întrebarea! Ce relevanţă are? Revin la Emil Cioran: a fost un filosof de geniu şi un profesor catastrofal.

    Părerea mea este că trebuie să depăşim ipocrizia şi cei în drept să gândească un sistem universitar bazat pe realitate, nu pe cerinţe absurde.

    PS Kovesi a deschis Cutia Pandorei şi acum este în dificultate. Ipocrizia, bat-o vina!

  13. Bigu-le, ca sa intelegi ce-am vrut sa spun, aprofundat, zic sa citesti si ce-a spus Constantin…Ca, poate, m-am exprimat eu pe fuga, si nu m-am facut inteles (oricum, sa ma autoplagiez n-am chef, ramane cum a scris prima data).
    Faptul ca se iau Nobel-uri d-alea nu e dovada de originalitate deplina… nici n-are cum -dupa ce citesti ceva, daca ramane ceva-ul ala, tentatia e de asumare a ideilor respective…
    Uite, daca e s-o luam pe “noutate”, in alea cu “aifon” e doctorat saptamanal… stiu ca-mi cere periodic fie-mea (cam devreme, recunosc, ca inca e la varsta la care eu ma uitam la Pic si Poc… alte vremuri, alte distractii) telefonu’ nu-stiu-care, ca are memorie, viteza si alte performante pe care nu le-am inteles… Si la softuri, la fel : m-astept,curand, la aplicatia care sa barbiereasca fara spuma…daca n-o fi, deja, lansata, functionala !
    Si concluzia lui Constantin e corecta : nu de plagiatul Lulutei mi-e mie, cand mi-e; da’ , dupa ce l-au facut pe Ponta ca la Nufaru’, sa constanti ca “cine zice, (si) ala e” e cam de porc… Inteleg c-o sa treaca dezamagirea admiratorilor de “justitie independenta”, da’ ceva-ceva tot o ramane !
    (Sesizari d-alea la “initiale” se pot face maldare; da’ daca Badea are dreptate, si-o sa vedem doar jungla procedurala si schimbari legislative la minut (garnisite cu pensionari, concedii si alte “declinari de competenta”), mi-e ca spre Craciun o sa avem alta treaba… iar Luluta, cu onoarea “nereperata”, o sa-si vada in continuare de treaba d-o face deja…

  14. @Daniel-altul
    1. Din pacate chestia cu “cel fara de pacat sa arunce primul piatra” nu prea functioneaza; cel putin nu pe lumea asta, din cate imi dau eu seama.
    2. Ai mare dreptate ca “cine zice ala este” e cam de porc, dar daca n-ar fi asa n-ar ridica nimeni piatra.
    3. Ponta a fost facut ca la Nufarul. si urmeaza Luluta. Important este sa nu se opreasca (apropos de ce mai ramane, dupa dezamagire)
    4. In privinta “junglei procedurale” nu cred ca se poate altfel. Nici aici nici in alta parte. In prvinta schimbarilor legislative la minut asta este ceva ce poate DNA-ul va investiga mai aprofundat in viitor. Cred ca ar avea o paine de mancat (vezi Olteanu si legile pro biserica ce iau adus la schimb un teren la Snagov).
    5. In sfarsit, premiile Nobel se decerneaza celor care contribuie semnificativ la progresul cultural, stiintific si academic in unele discipline (cum ar fi economia). Cred ca cei care acorda premiul se uita, printre altele, si la originalitate (ar trebui sa fie esential) ceea ce elimina ipoteza plagiatului. Mai mult, cred ca premiul Nobel se acorda pentru niste lucrari ceva mai elaborate decat cele care se folosesc in iPhone. De fapt cred ca inventiile din iPhone sunt, indirect, rezultatul unor premii Nobel (dar e o parere personala)

  15. Problema nu e ca a plagiat Kodrutza (pentru ca, daca te misti un pic mai vioi prin lumea scolii de toate gradele, stii cum devine chestiunea cu lucrarile de licenta si cu cele de doctorat – cam la fel cu referatele ce li se cer copiilor, ca tema pentru acasa, desi profesorii stiu ca astia le vor copia de pe referate.ro). Lucrarea ei, plagiata chiar si pentru slugoii DNA, a stat 4 (patru) ani pe site-ul lui Ciuvica, analizata si-n dunga si nu s-a sesizat nimeni, nici staful Kovesi, nici slugoii de casa si nici macar victimele DNA. Cel mai grav, daca e cum zice Ghita, e ca a stiut si a cooperat la falsificarea raportului de validare. Si e clar ca e razboi deschis intre mai multe factiuni securiste, cu tradari si dezvaluiri in functie de un interes al cuiva inca nedevoalat. Romania e tara lui “ba, pe-a ma-tii!” si “cine zice ala este, ca magarul din poveste!”. Poate ca in politica nu e loc de moralitate, conform traditiei, dar, cand iti ridici zilnic statuie si iti aservesti o mare parte din politica, presa si institutii ale statului ca tu esti DNA si-ti faci treaba si romanul e chemat in fata TV-ului sa constate ca “treaba” aia a ta miroase urat, e de pork. Nu e nicio surpriza pentru multi romani, mai traitori prin lume, Kovesi nu e o lumina a dreptului si nici genetic nu e inzestrata cu inteligenta peste medie. Ea insasi o sluga, odrasla a tatalui mai titrat in ale penalului si comunist batran, la fel ca Macovei, nasa institutionala a Kodrutzei, nu stie decat cu “Da, Sa traiti!” Asa a crescut, asta cere de la societate. Chestia aia cu moralitatea n-o incurca. De fapt, n-a plagiat. A semnat si folosit un text compilat de “o echipa doctorala” si poate ne explica Pieleanu cum e cu asta, ca tot le stie el pe toate. Boala e grea si ni se trage din tenebrele si complexele comuniste. Cand radeam de Elena Ceausescu, “savant de renume mondial”, nu ne asteptam sa traim ridicolul zilelor capitaliste imbacsite de savanti, doctori si alte znamenii de renume mondial. Dincolo de plagiatul evident, pe mine ma scarbeste ca e posibil ca o persoana tanara, cu scoala in “anii astia”, care s-ar califica la publicul “indignat”, scolita in drept, sa vina si sa tina public lectii paukeriste pe modelul unei batrane si nefericite procuroare comuniste. Si ma mai deranjeaza “publicul” Tolontan, gen (sau “procurorul” CTP – rusinea libertatii presei) care slaveste DNA-ul si abuzurile lui in numele curateniei natiei, nederanjandu-se sa-si mature singur in fata casei sau sa mai faca un dus din cand in cand…
    P.S. Ponta e antipatic din start. Nu incape discutie. Are si o mutra!!! Dar, daca ne amintim linsajul mediatic, invectivele pe care le-a suportat in numele “moralilor” cu tezele inca necontrolate, poate ar trbui sa spunem ca in 2001, cand si-a dat asta doctoratul (pe un subiect pe care il cunostea si chiar lucrase la el) erau alte reguli si functiona alta lege. Ca e plagiat, e clar, grosolan si tot asa o “chestie” scrisa de altii. Diferenta e ca Ponta pare sa fie in stare sa faca si o lucrare “pe bune” si nu stiu daca e legal sa judeci in 2016 dupa o lege din 2011 o lucrare din 2001…

  16. Sa trecem la lucruri mai importante … Nu ne cheltuim oare prea mult energia cu punerea parazitilor sub reflector? Pentru paraziti ar trebui sa existe simpu … “mijloace specifice”

  17. Dumneavoastra credeti ca in 2001 era voie sa plagiezi? Va asigur ca nu! Au fost lucrari de doctorat anulate, dupa ce fusesera admise de Comisia de Acordare a Diplomelor din etc… inainte de anul 2000. Regulile de intocmire a unei lucrari originale, stiintifice dateaza de ani, de sute de ani. Va rog, evitati cazurile, Ponta, Oprea etc. Domnule, daca intelegeti engleza, intrati pe site-ul Universitatii Harvard. Chiar si acum 200 de ani, acolo nu era admis ce a facut Ponta. Cu exceptiile stiute, si pe vremea lui Ceausescu, nu se admitea plagierea. Sa fie clar! P.S. Ponta si-a sustinut “doctoratu’ in 2003. Ce mai conteaza…. sper sa va vad , in curand, la Colectiv, cum va plangeti Idolu’, pe Ponta.

  18. bravo ciutacule. oricum nu este o dovada si corul de deontologi de la rares si care la ponta aveau toate dovezile ca este plagiat chiar daca nu erau prezentate, aici refuza sa le vada chiar daca sunt prezentate. da-le peste gura ca oricum am sentimentul ca ei au trecut prin scoala precum doctorii astia cu lucrari scrise si publicate la universitati de prestigiu de prin diverse sate.

  19. sa-i explice cineva lu’ domnu’ presedinte… am citit cum ca deocamdata nu sunt indicii ca doamna kovesi ar fi plagiat.

    presupunand ca intelege ce inseamna termenul in limba romana, ma gandesc ca daca i se prezinta situatia un pic mai clar, poate reuseste sa observe macar un astfel de indiciu. de exemplu: prima fraza a lucrarii sau concluzia ar putea fi “indicii temeinice” ale plagiatului si cred ca ridica “suspiciuni rezonabile” in acest sens.

    stiu ca nu e detectiv particular/procuror si ca indiciile nu sunt specialitatea dansului, dar am incredere ca daca se concentreaza putin si e ajutat, sigur reuseste.

    pentru cei care ii dau inainte cu plagiatu’ lu’ ponta – nu neaga nimeni asta (in afara de ponta si inca vreo cativa probabil). omului a incercat, a fost prins, a incercat sa o dea cotita, nu i-a mers, i s-a retras titlul etc.. zic sa depasim momentul. subiectul acum e altul.

    mai mult, e amuzant sa vezi acelasi tip de abordare basesciana – cand e ponta, se stie din start ca e plagiat (repet, nu ca nu ar fi) fara sa fie nevoie de dovezi iar cand e kovesi e fix pe dos – cu toate dovezile din lume, e clar ca nu a plagiat.

    mama, tata si tot neamu’ lu’ pixelu albastru la un loc – sa te strici de ras, nu altceva :)).

  20. Un raspuns pentru revoltatul pe Sceptic:
    Nu ma enerveaza abordarea lui “Tu vorbesti, care-mpusti negri?!” Tocmai ce am zis-o pe-aia cu “Ba, pe-a ma-ti!” si restul. Acum, ca ma numesti adulatorul lui Ponta pentru ca observ tratamentul diferit aplicat unor protagonisti ai aceleiasi “infractiuni”, nu mai mira pe nimeni… dar, sa ameninti cu “Colectiv”, in conditiile in care, dupa aproape un an, n-ai dovedit ca intelegi ceva din nenorocirea aia, e de porc! Oamenii aia chiar au murit (adica nu mai sunt!), nu stiu din ce cauza si se pare ca nu vrea nimeni sa se stie, dar cei mai jegosi sunt cei ce se catara pe mormintele lor, inca neasezate, sa-si tipe crezul politic, care nici macar nu e al lor. M-am lamurit inca de la “marea manifestatie Colectiv” ca n-aveti nicio legatura cu nimic, sunteti aerieni, adica inconsistenti, fara caracter ca si idolul vostru “de jena”. Unii, cei mai cinstiti dintre voi, au inteles marea “teapa”, altii va pregatiti de campania electorala, grabiti sa faceti parte din “toate partidele (deci si USR) aceeasi mizerie!”. Ca a plagiat Kovesi e cea mai mica problema a ei. Ar trebui sa fie idolul vostru de silicon, cu acelasi discurs autist, aceeasi dovada de incultura si acelas complex de superioritate afisat.. Si poate va intra in cap: Colectiv a reprezentat o nenorocire, o catastrofa, ca un mare cutremur, oamenii aia nu si-au asumat un sacrificiu ritualic pe altarul meschin al politicii, asa cum incercati voi sa acreditati de un an incoace…
    P.S. Din pacate, unii dintre noi se pregatesc de parastasul crestinesc pentru prietenii din Colectiv si ii multumesc lui Dumnezeu (ala de care voi n-ati auzit) ca i-a aparat de data aia…

  21. Gata; s-a fasait si asta cu Lulutza…Lumea are alta treaba, a trecut la “next…”
    Constat, totusi, ca una-doua, tanaru’ frumos e cu Colectivul in gura; si asta ma-ntristeaza !
    C-a furat madam Chiovesi, ma afecteaza putin, spre deloc. Ca face d-alea “dupa lista” e periculos, da’ suport si asta (“am facut armata”, cum se spunea pe vremea mea).
    Ca niste jegosi politruci s-au folosit de momentul Colectiv, iar nu ma mira (mergem in istorie, haaat, la Burebista, daca pornim sa cautam manipulari d-astea… La aia cu “parjolirea viilor”, spre exemplu, tot o manipulare ar fi putut fi : poate d-aia a si fost inlaturat, dupa 38 de ani de realizari (ca, spune wiki, tot cu revolta a fost treaba:)). Ca ma ingrijoreaza, aici, e ca la un an dupa, inca unii merg cu ochii inchisi (si se mira de gropile pe care le intalnesc) : ce-a urmat Colectivului a fost d-o nesimtire inimaginabila.
    Nu sustine, bre, revoltatule pe Sceptic, nimeni pe nimeni apriori… si, chiar daca ar sustine, aia care nu mergem cu ochii inchisi vedem gropile !
    Apropo de diversiuni : Ma amuza ca si americani au ajuns sa aleaga “raul minim”…. pai, noi a facut-o inca din 2000, cand cu Iliescu-Vadim:))
    Da’ la ei n-a cazut guvernu’ dupa un incendiu intr-un club… Poate, ramane pentru viitor ?!
    Avand in vedere, totusi, toate tornadele astea cu “doctoratii” (unele cu efect – Ponta, altele contracarate securistic – Lulutza), promit ca, pe viitor, sa merg doar la doctori d-aia cu sufix de medic dupa titlu… ca, dupa inflatia de d-astia pe toate domeniile, n-am cum sa mai iau lumina, chiar si in domeniul meu, de la unu’ d-asta, “spalat” de institutii cu multe initiale…
    Printre paranteze, mi-aduc aminte d-o treaba din anii “90 : aveam, ca profesor, la scoala (aia superioara, facultativa) un ditamai rector care nu stia sa “vorbeste romaneste” (precursor de eba)… Pesederist, fesenist, ceva adecvat vremii (chiar parlamentar, la vremea ai)… Atunci m-am lamurit prima data (da’ nu definitiv) ca primu’ ganvav “rezolvat” in Decembrie are urmasi… si, cu siguranta, in orice sistem, se va gasi o A(cademician)D(octor)I(nginer) gata sa ia prefixe (sau prefixuri !?) la nume care sa-l autoridice in ochii proprii… ca, de la contemporanii cu creieru’ in lucru, poate sa aiba doar bancurile adecvate (mistouri, in traducerea vremurilor noastre).

  22. Îmi pare tare rău pentru mizeria pe care v-o face Isar! Însă o să câștigați procesul și sper să-i cereți daune cel puțin triplul sumei pe care o pretinde!

    Într-un fel, ceea ce se întâmplă nu e surprinzător. În familia Isar-Gorghiu situația e grea. Banii nu le ajung de la o lună la alta. Cel mic țipă de foame, Alinuța se îmbracă cu te miri ce ca să aibă de-o pâine. Șeful ei, după cum se știe, e tare zgârcit. O răsplătește cu câte-un zâmbet de carton, că banii lui au alte destinații: toaletele soției, călătorii, case… Și soțul Lucică, ce să facă? Nu i-a ieșit atacul speculativ aupra leului, din 2008, când BNR l-a zburat din sistem. Nu i-a ieșit nici statul în guvern, că Ponta l-a zburat de-acolo. Sătul de-atâta zbor, a revenit pe pământ, unde-i sapă sârguincios groapa lui Isărescu. Guvernatorul se ține tare, dar Lucică visează și plusează. Ce-i cu rezerva de aur? Ce-i cu rezerva de argint? Cum e cu salariul lui Mugurel? Nu știu dacă Lucică are suspiciuni cu privire la rezerva de vin a Guvernatorului. Dar mai e timp s-o atace… Ca să nu mai spun că, pe surse, se zvonește că Isărescu și-a făcut rezerve de cravate, de paracetamol, de acarieni, s.a.m.d. … Și-atunci, în foamea asta de bani, plus că vine și campania electorală pentru soțioară, ce să facă omul?! La cine să se stropșească? Cui să-ncerce să-i închidă gura? Prietenilor (A3, Realitatea, Digi)? N-ar avea sens!…

  23. Fara legatura cu tema, sau poate nu…
    Te-am vazut nedumerit ca ai primit citatia acasa, desi reclamantul scrisese in plangere ca nu-ti stie adresa. Prostia lui. Se pare ca astia (doi soti) nu comunica tocmai armonios, ca asta ti-a facut reclamatie pentru ca ai suparat-o pe doamna mie mi se pare destul de clar. Si doamna deputata ta si a mea si a celorlalti din colegiu, are baza de date, a colegiului: in urma cu ceva ani voiam s-o dau in judecata pentru hartuire, pentru ca imi aglomera casuta postala cu materiale “electorale” adresate, personal, fiului meu incepand cu data majoratului lui. Ne-am pus multi intrebari despre cum migreaza bazele astea de date, mai ales dupa promulgarea Legii 677 a protectie datelor personale. Probabil, s-au dat niste ordonante care ne luau toate drepturile acordate prin lege, ca asa e in Romania, tara ridicarii de exceptii si a derogarilor.

  24. Genială rubrica „cocălarului”! Și genial debutul ei cu Întâiul Cocălar al Țării!
    De fapt, nu e nimic de reproșat. Așa percepe omul arta, cu partea cea mai simțitoare a ființei sale! Ce e rău în asta?! A fost la munte, s-a așezat pe-un pietroi și s-a pozat. Ce poză frumoasă, toți am fost mândri de el! A venit la șes – sigur, la șes nu-i ca la munte !– dar, cu ochii lui ageri a văzut o piatră cu nume și, lovit nu de oboseală ci de aripa de înger a inspirației, i-a dăruit căldura trupului prezidențial. Ce poză frumoasă!
    Am o singură nedumerire: unde e pardesiul? Pe Masă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.