Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Vor papagalii să ne-nveţe şmecheria…

Vor papagalii să ne-nveţe şmecheria…

Motto: “Mii de tineri competenţi nu mai au speranţa ca ţara lor mai are nevoie de ei, în timp ce odraslele nomenclaturii PSD se bucură de cele mai bune case si de cele mai importante functii. Nepotismul practicat de Guvernul Adrian Nastase a depăsit orice masură” (Emil Boc, 2004, citat de Antena 3)

Alt motto: “Numele Boc e foarte romanesc, e ca Ionescu si Popescu, apare peste tot. Nu pot sa cred ca sunt rude” (Relu Fenechiu, tot acolo)

Emil Boc susţine că nu a avut nicio “contribuţie” în angajarea nepoatei sale la Cancelarie şi că aceasta lucrează la cabinetul secretarului de stat Ştefania Ferencz, precizând că legea permite oricărui secretar de stat să încadreze la propriul cabinet oamenii de care are nevoie. Băi, nea Caisă, eu înţeleg că eşti obraznic şi nesimţit, că altfel nu ajungei să te pună stăpânu-tău să te dai preşedintele celui mai banditesc partid din România. Da tu să-i spui lu’ Mutu că, pe fondul epurării politice pe care o practicaţi ca nişte buni continuatori ai regimului comunist pe care-l condamnaţi la televizor, pupilul tău de la Primăria Cluj, duduia Ştefania, ţi-a găsit nepoţica (rudă de gradul cinci, mă corectează nevasta) uitată în colţ pe etajera la care tu ajungi doar dacă te urci pe taburet (foto via Călifar) şi a adus-o fără ştiinţa ta la oraş, să sară liniile de tramvai prin Piaţa Victoriei.

In sfarsit, am si sursa primara a caricaturii

Bănuiesc că tot fără ştiinţa ta a ajuns un sfert din Primăria Cluj să se mute în oraşul pe care-l detestă, dar ai cărui bani îi adoră, la fel cum, printr-o manevră mârşavă ( încetişorul de Baba să fie vinovat aici?) de care tu nici habar n-aveai, au ajuns oamenii lui Paszkany care şef al Corpului de Control, care secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Măi, utecistule, cu regret îţi spun, şmecheria s-a inventat pe la noi, miticii, iar tu şi camarila ta de necuvântătoare mai aveţi de studiat mult din manualul de bagabonţeală. Nu vă mai chinuiţi să păreţi ce nu sunteţi. Părerea mea e că vă stă mai bine în firmele care importă locuri de joacă de prin Scandinavia pentru parcurile administrate de primăriile portocalii. Sigur, ascunşi în spatele căţeluşilor de pluş pentru diverse blonde, să nu se prindă nimeni. Înţelesăşi de vorbă bună, pufosule, sau e nevoie să detaliez în scris?

Bonus: Vorbe grele şi Sinteza zilei cu Cristi Diaconescu

UPDATE: Am si eu o propunere de angajare la Cancelarie. “Potrivit surselor citate (tot de Mediafax), Gribenco a locuit în Cluj aproximativ trei săptămâni – o lună, până când şi-a obţinut actele pentru repatriere, după care a părăsit oraşul şi nu a mai locuit niciodată în acest municipiu.Aceleaşi surse afirmă că în documente Serghei Gribenco apare ca având, şi în prezent, domiciliul în Cluj-Napoca.”

Comentarii

comentarii

Similar Posts

125 thoughts on “Vor papagalii să ne-nveţe şmecheria…

  1. Mă deprimă tot ce se întâmplă,mai ales că nu văd ce am putea face noi cu atâta sfidare ,deja parcă ţara s-a “rupt” în două:cei ce pot face orice şi cei care asistă neputincioşi…parcă suntem paralizaţi…

  2. Basescu si Boc stateau la un sprit dupa numirea lui Stolojan la functia de premier, cand Base are o idee geniala:
    – Mai Boc, ce ai zice tu daca te-as pune in locul lui Stolojan?
    – Nu vreau sefu’! Stiti ce nevasta rea are? :))

  3. @ catalina
    Ce treaba are fiul lui Paler? Cred ca il confundati cu fiul lui Alexandru Paleologu.

  4. Am venit foarte nervoasa sa va zic voua celor care nu va intereseaza, ca nu mai suport sa-l vad, dar’amite ascult pe mister BOC, cand apare pe ecranul meu,daca la voi nu apare suntetzi fericiti,deci cand apare Ii iau piuitul in secunda doi, stau cu telecomanda pe’aproape nu care cumva sa zica ceva ca ma isterizes.

  5. Saracu Octavian Paler daca ar trai el in zilele noastre cred ca s-ar sinucide.Din doua motive primul e josnicia,mizeria la care au ajuns rominii,condusi de gaozarii astia in frunte cu gaozaru suprem si a doilea motiv care l-ar termina e ca naivu de copil al lui s-a bagat cu astia.
    De cetateanu pe 25 February 2009 la 5:35 pm

    “Cetatene” zi’ si mie cine-i fiul lui O.Paler, chiar nu stiu la ce te referi, chiar nu stiu “nu ma duce capu'”.

  6. nu vb de fiul, fiiii, nimanui, niciodata nu vorbesc si nu ma iau de copiii nimanui Alina. ei nu sunt de vina cu nimic pt actiunile parintilor lor, si eu am 2 fii, deci….era vb de prima parte, dar fiecare intelege ce vrea

  7. “Vor papagalii să ne-nveţe şmecheria”

    Titlul sugereaza ca niste incepatori au facut niste hotii si vor sa prosteasca niste oameni mult mai invatati in asa ceva (hotii, aranjamente).

    Dl. Ciutacu, sigur e bine alest acest titlu ?

  8. O poza si mai tare ! Vezi coperta celui mai recent Plai cu Boi ! Aceleasi personaje….

  9. Nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca domnul presedinte se intoarce cu fata la domnul prim-ministru (in caricatura, desigur)!

  10. Domnule Ciutacu, sa nu bateti prea tare cu pumnul in masa, vis a vis de chatuiala, pentru ca s-ar putea sa ne sara tastatura de pe birou si atunci trebuie sa clapanim din dinti (unii) si nu stiu ce dans o mai iesi. Va mai amintiti cum a luat fiinta calusul?

  11. Imi place munca, ma fascineaza. Sunt in stare sa stau ceasuri intregi sa privesc cum muncesc altii.Motoo-ul nepotelei Boculete!

  12. @victor: auzii ca fosta ta colega oana va avea emisiune pe realitatea. ce zici, isi schimba “discursul” sau vine cu cel vechi?

  13. @brazvan: de ce? va fi aceeasi deontoloaga care simte nevoia sa-l apere pe Videanu de acuzatiile nedrepte ale unor ziaristi care nu mai dau doi bani pe-o bordura din China sau pe-o plaja din Saint Tropez.

  14. “Nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca domnul presedinte se intoarce cu fata la domnul prim-ministru (in caricatura, desigur)!”

    De Adreea pe 25 February 2009 la 6:43 pm (#)

    Se va intampla si asta, ai putintica rabdare. Pana acum nici unul dintre cei care au prestat la bucile baselului n-a scapat si de intoarcerea cu fata. Dupa cum croseteaza madam udrea, una pe fata, una pe dos si asa mai departe.

  15. Treaba cu gradu’ 5 e praf în ochi.
    Să va explic.
    La banditii astia gradele dupa care sunt aleși de Zeus aleg sunt(cumulativ):
    -fără comentarii
    -fără rușine
    -fără număr
    -fără scrupule
    și li se acorda grade de fară de lege.

    Zeus are toate gradele cu majuscule, în afară de gradul fără comentarii pe care l-a înlocuit cu fără de cuvânt.

    PSD-istilor ZEUS le cere un grad in plus: FARA DE COAIE și le dă grade fără de importanță.

  16. Domnilor, nu va mai “strofocati” degeaba nu mai putem sa-i facem nimic lui Dinu Paturica si sefului sau.Intrebarea cu adevarat interesanta este : de ce?? Raspunsul este : deoarece avem o democratie prin reprezentare cu delegatie. Cu alte cuvinte odata alesi “reprezentantii” acestia au delegata puterea pentru 4 sau ,la presedinte, 5 ani.Nu toate democratiile sint cu delegare lunga. La americani sint alegeri la 2 ani pentru jumatate din parlamentari desi, sint alesi tot prntru 4 ani. La britanici ministrii au responsabilitate nominala in parlament si daca “calca gresit” un vot de neincredere scurt, la obiect, il trimite acasa pe acel ministru (deci nu mai e cu delegare ).Democratia reprezentativa cu delegare este si motivul pentru care absenteismul la vot este asa de mare. Populatia are sentimentul ca indiferent de alegerea facuta “alesii” isi fac de cap 4 ani fara ca votantii sa mai poata face ceva(de exemplu sa-i trimita acasa!!)

  17. Nici n-am zis altceva. Asa as proceda si eu. Am facut o mica paranteza. Daca nu am mai glumi cate un pic, ce s-ar alege de noi?

  18. Unitatea de măsură a minciunii este BOC-ul,dar şi al nesimţirii şi obrăzniciei!!
    Un asemnea specimen ar trebui conservat în formol şi depus la muzeul Antipa să fie spre mirare pentru generaţiile ce vor urma.
    Ţi se întoarce stomacul pe dos numai când îl vezi.

  19. Mama, ce de-a discutii si contre!
    Concluzia era mult mai simpla: pupincurismul desantat a fost ridicat la rang de procedura standard, legala si obligatorie, pe directia cotroceni! Nu se sinchiseste piticu’ de presa si barfe, el are un singur tel: sa-l satisfaca pe toate caile pe marinar, neobosit, nemijlocit, incapatanat ca moartea si penibil cat incape! Si inca nu si-a adus toti nepotii, dar nu-i timpul pierdut, sunt multe scaune de ocupat si multe oase de ros!

  20. Ce sa-i faci , suntem un popor care orice s-ar intampla , pune legaturile de sange , rubedenia si cumetria , pe primul plan. Poporul lui “cin se ia cu mine bine , ii dau haina cde pe mine !” , nu ca prapaditii aia de americani , care, cu imprumuturi pe termen scurt si cu dobanda mare intre tati si fii , precum si mamele lor , au dus economia mondiala ba in sus(foarte sus), ba in jos , sa nu-i vie ameteala!!
    La romani , nasii cu finii , verii, unchii si matusile , nepotii ba chiar si soacrele constituie fondul de personal din care se fac angajari cu angajament de loialitate intrinsec, terenul pe care afacerile prospera in familie, resursa de mosteniri si instrainari, sora buna cu legea si sora vitrega cu morala.
    Parafrazand , cine n-are rude , sa si le cumpere si apoi sa le angajeze ! Repede !
    Nepotica n-are nici o vina ca unchiul ajunse prim-ministru , nici la parintii lui nu le vine sa creada !!

  21. Eu tocmai mi-am pierdut locul de munca. Lucram intr-un corporate, iar seful meu a ales sa ma de-a pe mine afara, deoarece cealalta persoana era prietena lui. Deci nu e vorba de competente. Asa ca nu se practica doar in institutiile publice. Si cat am stat acolo vorbeau toata ziua ca vor sa plece, ca nu mai suporta, de altfel isi cauta de lucru in alte parti, iar cand a venit momentul adevarului…..am plecat eu.

  22. Mai fratilor, pana la urma cred ca suntem cam rai cu premierasul cel linagu. Ce face omuletul asta e arta adevarata, mai nene! Rar am vazut limbi mai mestesugite si mai gingas rasucite. Pai voi credeti ca e usor ce face el?
    Pun pariu ca nici unul dintre noi astia, care stam si “ne radem” p-acilea, n-am rezista nici cinci minute la bucile baselului. Si el sta acolo cu stoicism zi si noapte si indura tot ce iese pe din dosul sefului. Pentru asta trebuie talent si daruire nu gluma.
    Asa ca va rog sa avem un pic de consideratie pentru un artist adevarat!!!

  23. De parca Psd-ul nu ar fi procedat la fel in 2000, sau Alianta DA +UDMr in 2004.

  24. @portokala mekanika: pai au venit astia mai buni si mai morali, care merg pe competente si nu politizeaza structurile statului. astia nu merg pe cumetrii, ci pe valoare. cam nasol sa constati ca toti sunt la fel, nu-i asa?

  25. Inaltimea lu’ Emilica, – la care faceti trimitere la un moment dat, si nu stiu cat e de relevant -, chiar nu cred ca ar fi un impediment, daca individu’ nu ar fi la fel de mic si din punct de vedere al… “flexibilitatii coloanei vertebrale”.

  26. Am auzit ieri pe cineva zicând: “poate fi nepoata D-lui Boc, da’ poate că e competentă”. O fi, da’ în afară de a fi fost consilieră pe la primăria Cluj, ea ce mai ştie să facă? Adică ce aptitudini, competenţe şi deprinderi mai are, în afară de faptu’ că l-a servit pe pitic în oraşu’ de unde se revarsă atâta înţelepciune şi competenţă, de n-a mai putut încape acolo?
    D-le Ciutacu, C.V.-ul duduii există, că îs cam curios.

  27. un om isi ducea vaca la pascut pe langa peretele blocului unde locuia.( P+10).
    In mare viteza un deltaplan s-a izbit de fereastra de la etajul 5 si fal..fal.. a cazut langa omul nostru.
    Care, superior,calm:
    Tara de cacat, atentate de cacat.
    ce sa mai spun de guvernare?
    parlament?
    presedintie?

  28. Erată, am uitat semnu’ întrebării de la sfârşit.
    Da’ am mai uitat ceva: Gribenco e prea puţin inteligent, deoarece nu a luat destul “aer de Cluj” într-o lună de zile. Îi trebuiau minim 32 de zile să stea în Cluj, ca să poa’ să obţină suficientă intelijenţă alături de un banal domiciliu.

  29. Baga Emile ! nu te da , nu te lasa (referitor la poza)
    Imi vine sa plang mai nea Citacu , e moartea caprioarei ,ce mai ,interlopu’ din Mall nu mai stiu care dreac dă Mall ca nu sant din zona ( da interviuri peste tot ).
    Sparg seminte si plang de dragul “caprioarei” ( interlopul aici)ce taxa pentru protectie sa zic asa prin zona ( la cazino)cu a lui ceata.Nevinovat si sincer caprioru’.Plang.Mananc si plang.
    Apoi incarc si trag in plin.E bine , s-a facut lumina , cred ca am ochit bine.Nu mai plang.
    E liniste si bine si nu se mai ia nimeni de tine. Am tras bine , nuuuuu?.Desigur e bine !
    Mai vrea cineva ? Saraca caprioara ,avea o masina de lux din salariu de besinos pe la politie.Ehhheeeee!Urmatorul va rog !!Nu rade ,va veni si urmatorul si urmatorul pana se va face liniste.
    Nea Citacule ! fa cumva sa ii spui lu’ Fratini asta sa vada trei filme italienesti:
    La Strada :(saracie ca acolo nu am avut nici in comunism)
    Paine si ciocolata (despre emigrantul italian in Germania anilor ’70)
    Catani ( judecatorul care a incercat ceva in tara celor 3 guverne pe an.Fratini ,mai tata, sa dea lectii la interlopii lui sicilieni analfabeti si degenerati.Stiu cate ceva pe bune despre ei de la fata locului de la romanii care au fost pe acolo.

    Vorbim !

  30. Gata, nu mă mai mut în Cluj: e prea periculos – cum nu eşti atent, cum te angajează la guvern!

  31. Domnule Ciutacu, daca ar fi numai situatia “clujeana” ar fi bine. Uitati-va si la celelalte ministere, cele ale PSD-ului. Un exemplu este cel al Mediului. Ar fi interesant sa vedeti ce se intampla acolo. Un minister a ajuns in haos. De ce? Pentru ca toti care lucrau in minister au inceput sa fie inlocuiti cu “profesionistii” din Constanta. Alti functionari pleaca singuri si uite asa nimeni nu mai stie ce se intampla. Nu mai stii cu cine stai de vorba, nimeni nu mai participa la nici o intalnire la comisia europeana, la uniune etc.
    Nu se mai fac rapoarte si oricum toti noii veniti nu stiu cu ce se mananca problemele acestui minister. Basca, mult doritul Program Casa Verde se va transforma in Parlamentul Verde, si uite asa tot alesii nostri vor beneficia de aceste fonduri.Vorba aia, mai sunt cativa veri care trebuie sa castige niste bani din panouri solare. Noi muritorii de rand mai putem astepta.
    Continuarea zilele urmatoare…

  32. 1)Revin cu Agafiel, omul lui Eol si Hoffa pus de piticul de gradina Boc sa gestioneze subsolul romanesc.
    2)Cum va explicati indisciplina lui Boc fata de Basescu, de-a nu-l schimba de la ANRM, pe acest oportunist?
    3)Dincolo de faptul ca este omul lui Vantu, a fost si este consilier la Bechtel, a capusat IPROMIN de unde a fost pana la urma debarcat ( vezi si relatia Berchinis-Bogatu).
    4)Pana acum in ANRM nu s-a facut nimic in afara de schimbarea orarului de lucru de la 9°° la 8,30. Ii convine pentru ca face naveta de la Ploiesti.
    Daca taceti inseamna ca este ordin de mai sus?

  33. nepoata la cancelarie, soferul luat consilier personal al primului-ministru, toata adunatura de clujeni si profesorasi frustrati…ce mai vreti???? problema e ca pe astia ii platesc tot eu, eu le dau bani sa se plimbe pana la clujul lor si inapoi (de-ar ramane acolo!!!), eu le platesc locuintele in capitala, eu le dau salariu…fiecare dintre noi ii intretine pe astia…Adica de ce platesc eu fostul sofer al piticului??? cu ce il consiliaza? il invata cum e cu ambreiaju’??!! pe asta se duc banii mei? pe nepotzele care freaca si ele o foaie la unchiu la cabinet si soferi ajunsi peste noapte consilieri?! pe profesorasi aroganti, cum e baba ala care se tot chinuia sa explice pulimii ca de fapt ei reduc cheltuielile?! sa-i plateasca paszkany! sau sa se intoarca in clujul lor! Eu nu mai vreau sa le dau bani!!!! Nu vreau sa mai hranesc camarila lu boc!

  34. Raspuns la intrebarea pusa de un comentator: poza este trucata, dar actiunea din ea este perfect reala.
    Guvernul Boc este guvernarea Matrioshka in care Basenel este papusa mare din care a fost scos Boc&neamul…..

  35. Domnule Ciutacu, vad aici tot felul de postari care incearca sa dreaga busuiocul puterii, sa va acuze ca sunteti tonomat, sa arunce cu rahat in toata lumea care are tupeul sa critice puterea, etc. As vrea sa va intreb, daca aveti amabilitatea sa-mi raspundeti, aveti impresia ca astia chiar cred in ce spun, sau doar au misiunea sa faca pe ai dracului pe aici? Pentru ca daca nu cred in tampeniile pe care le debiteaza, cu ce tupeu ii fac pe altii tonomate?
    In opinia mea oricine se da ca mai are un atom de incredere in baietii astia de la putere si in politicieni in general ori e interesat personal, ori e idiot, ori una si alta. Alta varianta nu exista. Sa-si aleaga!

  36. Bun, e competenta. Poate cineva si mie sa-mi explice de ce “competenta” d-ra Boc nu a lucrat O SINGURA ZI in viata ei profesionala altundeva decat in subordinea unchiului ei?? Cum de nu s-au batut multinationalele ptr. ea? Ma, talharii astia, inainte de a fi pusi cu capul pe bordurile din care si-au scos banii, trebuie obligati sa returneze toate salariile primite de la statul roman.

  37. @Gabriel “de la Craiova”: unii, dezinteresat, altii la ordin, care cum poate

  38. Domnule Ciutacu,ma bucur ca ati afisat interviul cu Cristian Diaconescu,ministru de externe,care nu are habar cum se comporta romanii care lucreaza la consulatele din Italia.Acestia ii ponegresc pe romanii veniti sa ceara un sprijin legal la consulat.O sa ma explic.O instanta romaneasca solicita o ancheta sociala in legatura cu doi minori romani,care se afla pe teritoriul italian.Romanul cere o audienta acolo si ,culmea ironiei,cei de la sectia consulara de pe langa ambasada de la Roma,spun ca nu se ocupa ei cu asa ceva.Ei sustin ca vor sesiza instanta italiana,pentru a face ancheta care ,atentie, ii priveste pe copiii romani.Bun.Anii trecuti,in alta cauza,prin Ministerul Justitiei,la solicitarea instantei si la sfatul Ministerului Justitiei,am facut ancheta prin consulatul roman din Turcia si privea tot un copil roman,in conditiile in care Turcia nici macar nu este membra a UE.In 2008,la un caz de rapire intre soti,am cerut sprijinul Ministerului Justitiei pentru a readuce un alt minor in tara si am solicitat sa sesizeze instanta italiana in conformitate cu o conventie europeana.In tara castigasem minorul,in schimb,in Italia,Ministerul Justitiei mi-a pierdut procesul si ,uite asa ,un copil roman a ramas in Italia,pentru ca asa a decis instanta italiana,nerespectand acea conventie europeana.La ora actuala,imi este frica sincer sa apelez la o instanta italiana,in conditiile in care acesti pui de romanasi nu sunt tigani,ci copii frumosi de-ai nostri pe care italienii ii doresc pentru ei,pentru adoptie.De unde stiu eu ca, dupa aceasta ancheta ,instanta italiana nu va face alt demers pentru a decade parintii romani din drepturile parintesti si ,dupa aceea,sa ii institutionalizeze si sa ii dea ulterior spre adoptie italienilor,in situatia actuala?Ati afirmat ca sunteti amic cu Cristian Diaconescu.Ii puteti semnala neregulile de la consulatele din Italia?De ce acestea nu ajuta cetatenii romani?De ce ii dau pe mana unor italieni cu doua fete?De ce atata discordanta intre practicile unor consulate din tari diferite?De ce unele ajuta pe romani si altele nu?V-am scris atat de mult pentru ca ma lupt pentru niste romani de acolo,care au nevoie de sprijinul autoritatilor romane si pentru ca sunt in impas.Am fost patita si nu mai am incredere in instantele italiene.

  39. In cazul nepoatei angajate Boc a avut de la cine invata cum se aduc neamurile in fata(vezi “tiganul lui tata”) dar sa nu incerce tot felul de scuze cretine si minciuni gogonate. Macar sa nu discute deloc subiectul. Un motiv pentru care urasc minciuna(cred ca si altii) e ca cel ce incearca sa ma minta ori ma crede prea prost, ori se crede el prea destept. Unii chiar cred ca 90% dintre romani sunt niste cretini.

  40. Uite ce zice Roboboc:

    “Legea permite secretarului de stat să aibă un cabinet, iar acolo secretarul de stat este cel care îşi alege colaboratorii”

    Are cineva un link la textul legii? Multzam.

  41. Basescu si Boc sunt personaje politice agreate de o mare parte din electorat ce apreciaza nesimtirea, demagogia si tupeul. Domnul Cristian Diaconescu si domnul Crin Antonescu reprezinta un cu totul alt gen de politicieni, cu o viziune radical diferita asupra valorilor si politicii. Vom vedea insa daca acesti doi oameni inteligenti si cultivati vor fi perceputi corect si ca ca o solutie reala in locul populismului si grotescului basescian. Nu inteleg de ce aceste aspecte atat de evidente sunt ignorate. Cat o sa-i mai votam numai pe cei mai incapabili in timp ce adevaratii lideri de care are nevoie aceasta tara sunt marginalizati?

  42. CEI CE SPUN CA AMERICA ESTE TARA TUTUROR POSIBILITATILOR NU CUNOSC ROMANIA. NUMAI LA NOI SE FAC AVERI, IN 10 ANI, CAT IN 100. IN AMERICA. CE FRAZA TAMPITA MI-A IESIT. ASTEPT UN POST IN MINISTERUL EDUCATIEI SI CRED CA VA DA BINE IN C.V.

  43. Va pot descrie mentalitatea romanului plecat afara sa faca bani prin alte mijloace in afara de munca incepind cu ani 1990.
    Azilanti romani erau cazati la Berlin la hoteluri, blocuri de nefamilisti ,pensioane,
    In zona berlinului pe o raza de 150km erau cam 8,10 locati denumite ,azil,
    in fiecare azil locuiau de la minim 20 de romani la maxim 150
    daca facem o medie ar veni cam 60 de romani de locatie
    adica:60azilanti inmultit cu 8 locati =480 de personae(azilanti)
    din 480 de azilanti 400 furau ,de la furaciuni mici: biciclete ,haine
    la furaciuni mari de magazine de bijuteri si locati care se banuia ca au seif
    restul de 80 participau si ei, mergeau la cautat ponturi daca nu erau ginitori
    stateau la haim si pazeau marfa furata ,sau tineau de 6 hotilor ,deci toata lumea avea treaba.
    Inchipuitiva ca 100 de hoti sa opereze 2,3 ani pe o arie de 150 km in conditi in care o echipa de 3 insi spargeau de la 1 casa la 4 case pe noapte alti vreo 250 furau ziua din magazine maruntisuri,seara spargeau telefoane,automate,masini,casute de vacanta
    Iar un grup mic se ocupau cu spart de magazine de bijuteri,autohausuri
    sedi de firme unde se banuia ca ar fi seifuri, acestia din urma erau hoti cu singe respectati de restul hotilor .Am cunoscut o trupa din asta si erau toti romani nu tigani,ba aveau fete blonde semanau cu nemti nu era nici unul brunet.Cunoscind un baiat din trupa, l-am intrebat, pentru ca tot veni vorba, despre cum au procedat, la spargerea magazinului de bijuteri ,deoarece eu credeam ca era o tehnica speciala si eram curios. Magazinul era amplasat la parterul unei cladiri si il despartea de strada trotuarul ,avea geamuri pina la sol, antiefractie, mai groase de 3 cm cu plasa metalica racordata la alarma si camere.
    Deci trebuia o tehnica. Stiti care era tehnica ? Viteza, adica operatia sa dureze mai putin de un minut .Aveau 2 masini una cu cirlig de remorcare cu care dadeau in mansalier si spargeau geamul si pe care o lasau acolo si una dupa colt cu care plecau dupa ce luau tot ce se putea lua in maxim 1 minut .unul statea pe trotuar pina se termina treaba cu un pistol in mina la vedere pentru descurajare,Baieti astia au frecventat zona citiva ani
    Mai veneau si in Romania nu stateau numa acolo
    Asta ca tot a fost si la noi dastea la minut,deci sint vechi
    Dar ne abatem de la ce vroiam sa va spun de fapt
    Am descries cam ce se intimpla intr-o anumita perioada si intrun anumit spatiu in germania ,iar acum realizati ca fenomenul se intimpla in toata tara
    Retineti ca in Germania nu lucra nici 1 la 500 din azilanti romani
    Daca nemti se incurcau cu noi si ne acceptau sa lucram la ei nu mai scapau de hoti
    Acum o sa spun o parere personala , cel mai mare motiv pentru care cred eu ca ne-au bagat astia in comunitate este ca astfel au invadat o piata virgina cu produsele lor ,o piata unde nu aveau concurenta ,o piata pe care o domina complet ,care au estimat ca le va aduce venituri mari si atunci au acaparato,la fel sa intimplat si cu Bulgaria si unele foste URRS Pai domnule eu daca ma-si pune in locul lor tot asa asi face .E ca si cum Basescu ar lua Africa sub protectorat romanesc si noi am exporta la africani tot ce avem noi pe aici ca aia nu au nici chibrite.Atunci economia noastra ar merge in draci ca am avea clientul.,,si dupa ce ne-am instalat in Africa am puso economic. Ne-au luat cu un plan asa de bine pus la punct ca avem si o suma anuala pe care o dam catre UE.
    Si din care ei ne dau inapoi premi, daca, rezolvam ghicitori gen fonduri structurale
    Aceste aparente stimulente se vor da pina in 2012 cind probabil au considerat ei ca
    vom fi dependenti 100%.
    Fenomenul migratiei dupa aderare a erupt si cu muncitori si cu hoti ,dar mai putin in germania care sa pus bine la punct impotria fenomenului si nici nu a acceptat munca la liber via Romania
    Criza ascute simturile asa ca afara se sta mult mai greu ca hot,asa ca baieti vin inapoi in romania unde gasesc ce?
    Gasesc o tara cam cum era Germania in 90 pentru hoti ,,raiul pe pamint
    Atentie ma refer la Germania din 90 ca o tara ne pregatita cu fenomenul infractional nu corupta
    Apropo ati observat ca la noi procurori nu ii tin arestati pe perioada urmariri penale
    pe posibili infractori .Dar stiti ca pina sa sa aderam se dadea mandat de 30 de zile
    la aproape orice infractiune mai serioasa . Care e morala ? or fi costuri mai mari sa il reti,
    sau mai bine sa iau eu spaga ca politai ca daca nu o iau eu o va lua procurorul si daca nu o va lua procurorul o va lua judecatorul si daca culmea nu o va lua nici judecatorul atunci va fi eliberat ca a racit dupa 5 luni .Nu cumva e concurentea cine ia spaga primu?
    Cumva fenomenul e ca la doctor , daca dai te fac bine , sau, daca dai te scap
    La inceputul inceputului prin 90 furau si tigani si intrau peste nemti in casa ,bagau fierul de calcat in priza si ii frigeau sa le dea bani , nu a durat mult ca erau negri si bateau la ochi dar romani au furat nonstop , am cunoscut romani in Germania care locuiau prin paduri nu stia nimeni de ei ieseau noaptea furau o masina si plecau la furat ,pina dimineata mai fura una sau doua, ca le abandona, ca ii surprindea la furaciuni politia.
    Grupurile de baieti plecati la furat se intrec in a progresa de la furaciuni mici la lucrari serioase.Vedeti dvs.este foarte posibil ca acest fenomen sa se dezvolte si la noi,pentru ca oameni sint ai nostri si nu avem unde sa ii expluzam iar justitia este posibil sa vada acest lucru ca o mai buna oportunitate de a lua spagi
    Nu iau apararea italiei ca tara si nu stiu daca si la ei fenomenul infractionalitati a fost atit de puternic ca in Germania dar ii compatimesc pe italieni care sint afectati direct de fenomen.
    Se pare ca in Italia tigani sint in spate la cam la toate magariile facute de straini
    Problema e grea si chiar daca ai avea putere de decizie in stat nu ai avea oameni pe care sa te sprijini sa o rezolvi.
    V-am scris aceste rinduri banuind ca nu sinteti atit de informat pe tema asta ,iar concluzia cu aderarea este strict personala

    Despre tigani si cum ne vad ei pe noi romani

    Rumanu sau sam romano sau sam fraiero este egal cu fraierul de roman ,cu victima mai pe limba noastra .Intodeauna romani au fost victimele tiganilor la ei in tara pentru ca asa ne vad tigani pe noi niste potentiale vitime.Tigani se aduna de multe ori si fac sedinte cum sa mai faca bani ,pe cine sa mai fraiereasca daca unul descopera o fisura in sistem
    o comunica fratilor ,daca exista un conflict intre un roman si un tigan iar prin zona trec si tigani si romani in ajutorul romanului nu va sari nimeni dar in ajutorul tiganului vor sari toti tigani.Daca un roman se insoara cu o tiganca acesta va fi vazut de tigani ca un inapoiat si evitat deoarece romanul este invatat cu munca nu cu jmecheriile deci e un fraier. Daca o fata romanca se marita cu un tigan apoi acea fata mai bine nu se nastea.
    Ea va trebui reeducata dupa legile tiganesti altfel nu va rezista.Tigani sint o specie cu reguli propri .Din pacate romani nostri nu stiu ca tigani au alta scara a valorilor decit romani si multi romani au inceput sa creada in valoriile tiganesti
    Comparati:
    La tigani nu trebuie carte
    Noi ne educam copii sa invete carte
    La tigani este foarte important sa faca copii multi cind se vor face mari sa poata domina pe ceilanti numeric.
    La romani se face 1 copil maxim 2 ca sa nu sufere de lipsuri
    La tigani este important cind se casatoreste un baiat ca acesta sa se insoare cu o fata cu abilitati deosebite sa stie sa fure ,sa faca farmece ,sa fie bogata
    Casatoria la romani nu se bazeaza pe aceleasi principi ca la tigani
    Fala marea fala sau laudarosenia la tigani atinge cote impresionante , palate ,masini,lanturi,si de la cutarica fara numar,
    Fala tiganeasca compenseaza de multe ori in fata romanului ne initiat si il face sa creada
    ca acesta este de fapt adevaratul stil de viata care trebuie avut. Un tigan sa insurat si o ducea pe tiganca la el acasa ,pe drum sa oprit si a luato pe tiganca in miini a ridicato in sus si a trintito de pamint fara ca aceasta sa il deranjeze,explicatia a fost urmatoarea:
    fa sa sti ca de acum eu sint seful. .Alt tigan mai romanizat se insoara cu o tiganca cu 20 de ani mai batrina .tiganca probabil datorita virstei il tot critica ,el ca sa ii arate cine este sef in casa fiti atent ce face:vine tiganca acasa de la servici intra in bucatarie si vede pe masa un mare cacat ,se inegreste mai rau de scirba si miros si se duce
    in sufragerie sa il intrebe pe tigan ce e cu cacatul de pe masa.Raspunsul tiganului:
    fa io m-am cacat pe masa sa sti si tu cine este sef in casa asta . Ambele exemple sint adevarate iar protagonisti traiesc.
    Diferente sint foarte multe si ar fi prea mult de scris.
    Credeti ca toate aceste averi sint facute cu imprumut de la banca pe zeci de ani ca romanu
    Un roman care munceste cinstit isi permite sa isi bata joc de bani ca un tigan care ii fura de la roman ,nu cred
    Cred ca daca s-ar reveni la denumirea legala de tigani in loc de romi ar fi un prim pas bun.
    Stiati ca tigancile sint mai curve decit romancile
    Stiati ca tigani sint mai lasi decit romani

    Aceasta scrisoare este doar o informare asupra subiectului mentalitatea romanului plecat afara sa faca bani prin alte mijloace in afara de munca si citeva comparati intre tigani si romani. Va rog sa nu o publicati pe forum dar asi vrea sa o comentati cu Mircea Badea in particular si a fost scrisa deoarece apreciez munca dvs. si a dlui Mircea.

    Sanatate de la Ion

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.