Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Vine războiul. Eu mă fac cenzor. Dar tu?

Vine războiul. Eu mă fac cenzor. Dar tu?

Vizionară şi citită cum o ştiu, urmărind cu ochii minţii amocul care i-a apucat pe toţi nefericiţii lumii de pe mai multe continente, consoartă-mea crede că ne apropiem cu paşi mari-cutezători de primul pas către ieşirea din criza economică mondială. Adică, după reţeta clasică, declanşarea unei noi conflagraţii mondiale, în timpul căreia unii să producă şi să vândă-n draci cele trebuincioase războiului şi la sfârşitul căreia unii – de regulă, tot ăia – să se apuce de reconstrucţia zonelor ruinate de conflict. Iar alţii – de regulă, ceilalţi – să cumpere marfă şi servicii de la şmecheri, atât în timpul marelui mardol planetar, cât şi după. N-am nici cea mai vagă idee dacă, până la urmă, iese iureşul, dar am o preocupare preventivă. Nu ştiu cu ce o să mă ocup în caz că, până la urmă, iese. Statutul meu de rezervist (caporal de infanterie, că aşa m-am liberat şi n-am mai trecut pe la Comisariat să mă facă oştirea sublocotenent) mă califică, după ce se face Găbytză Oprea mareşal şi declară război Insulelor Vanuatu, maxim la postura de carne de tun, în prima linie. Nici nu-mi surâde să devin erou din întâmplare şi nici nu mai e la modă infanteria. Cenzor pe vremea stării de necesitate poate fi o variantă, la fel ca şi cea de corespondent de război, dar ambele au limitele lor. Dacă ar fi să optez cu pistolul la tâmplă, aş alege-o, totuşi, pe prima. Dar voi ce aţi dori şi aţi fi în stare să faceţi pentru patrie?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

168 thoughts on “Vine războiul. Eu mă fac cenzor. Dar tu?

  1. Buna seara Victor,
    dupa atatea propuneri, m-am hotarat. Eu ascult telefoanele, ca sa ai tu ce proteja.

  2. @Victor Ciutacu Chiar sunt foarte curioasă de acest lucru. Dacă afli, te rog să împărtăşeşti cu mine pentru că m-am săturat să văd funduri goale în loc de minţi pline

  3. @alex
    ai dreptate.
    acum doua zile stateam in policlinica sa astept la cabinet.asta era pe mijlocul holului care are mai multe cabinete medicale.brusc ,m-am uitat si in stanga si dreapta am observat pacientii ce asteptau.Jalnic.Haine plimburii,negrul ala spalacit de atata purtat,griul comun.Nimeni ,dar nimeni ,nu avea o haina buna.Pe fetele tuturor o semiresemnare si parca aerul de normalitate.Asa e normal la batranii nostri .Iti vine sa urli sau sa zici “vino Doamne ,sa vezi ce-a mai ramas din oameni’.In Roamnia nu e razboi ,dar se traieste ca in vreme de razboi:la limita suportabilitii.Si ceea ce e mai tragic este ca ne autodistrugem.Romanii de la putere se poarta cu aceeasi romani ,ca si cum acestia ar fi un fost inamic periculos pe care vor sa se razbune.

  4. Ma fac supravietuitor. Uite asa. Sa vaz cum o sa fie dupa. Iar partea din familie unde e creierul, adica nu la tine, in mod sigur te va convinge sa-mi urmezi exemplul. Ne mutam cu totii la vecinii mei de provincie, la Iqaluit. Pe acolo nu vine nici un razbel. E prea frig si alcoolul e prea scump. 😉
    Pentru o ocheada a ce ar putea insemna un astfel de razbel (conventional) recomand amatorilor sa citeasca “Red Storm Rising” de Tom Clancy. 😐

  5. Razboiul este pe cale de a se termina, au aparut deja primele semne de victorie. Acesti eroi au luptat vitejeste si au biruit.
    Aici avem dovada

  6. Hai sa prevenim chestia asta si sa iesim in fata cumva. Ce-ar fi, daca asa, pro-activi cum suntem, am declara noi razbel… Azi declaram, maine ne predam! SUA, China, ca de UE ne-am cam saturat

  7. Pfff..am vazut tarziu postul asta.. Oricum, un razboi de proportii mondiale nu mai este posibil astazi, din varii motive, pe care sunt sigur ca multi le cunoasteti.
    Sa admitem, totusi, ca ar fi un conflict si noi am fi implicati teritorial direct…in cazul ala, va zic eu ca uitati si de Basescu si de Geoana si de (rusine) Dinu Patriciu, si plecam, cel putin multi dintre noi, la oficiul de recrutare pentru repartizarea pe unitati. Imaginile care or sa va parvina pe ecranul tv, asemenea celor din timpul razboiului din Georgia, insa de data asta cu compatrioti de-ai vostri, vecini chiar, plini de sange, cu case distruse, copii orfani adunati ca vitele in corturi, astea vor cantari mai mult decat cretinismele sau tunurile financiare ale unora. Si in mijlocul luptei, intr-un tanc sau intr-un transportor blindat, veti fi nevoiti sa va incredintati viata colegului vostru, care, poate e tigan, poate e ungur, poate e basist, poate e semianalfabet, poate e cocalar, poate e cine stie…si el si-o incredinteaza (viata), in mainile voastre…
    Daca istoria ne invata ceva este ca, in vreme de razboi, redevenim frati…Si macar asta e bine..

  8. Pe livretul meu scrie “Inapt pe timp de pace, apt necombatant pe timp de razboi”. Asa ca ii las pe altii sa isi bata capul cu razbelul.

  9. Victore,imi cer scuze ca intru tarziu in”cursa”dezbaterilor asupra razboiului si ce vom face in timpul acestuia.Putini din cei care scriu stiu ce este un razboi,dar si mai putini stiu consecintele(povestiri,literatura,filme artistice/filme documentare,istoria propriu-zisa nu sunt deajuns pentru explicarea fenomenului).In conjunctura (si conjectura)actuala un razboi nu are sens daca acesta nu duce la deznodamantul “fericit”.Din aceasta cauza,dar si din alte nenumarate motive,”laboratoare”ale diverselor state(cu serviciile speciale aferente)au creat “scenarii”diverse,mai putin unul singur,dar nu exclus(cum ai spus si tu:”mardeala planetara”).
    Se stiu cele 7 sau 8 tari care detin “oficial”arma nucleara(mai sunt vreo 5 sau 6 care se straduiesc s-o aiba;unele recunosc acest lucru,altele nu).Se mai stie ca in viitorii 20 ani nu vor fi folosite(secret bine pastrat,ha,ha).”Frica in occident”(a acestei “cetati asediate”)nu pleaca de la posibilitatea ca Iranul sau Coreea de Nord sa “functionalizeze”aceste arme,aceste arme pot fi “transferate”unor incontrolabili……..Cineva s-a ocupat de frica(vorba vine!):”FRICA IN OCCIDENT(sec.XIV-XVIII)”-O CETATE ASEDIATA”-autor JEAN DELUMEAU (publicata in Romania,ed.Meridiane,1986,,col.Biblioteca de arta/……Cineva s-a ocupat de viitorul nostru/vostru:”Se duc comunistii.Vin musulmanii?-autor Daniel Pipes,sept-oct.1991(analist politic,director,Foreign Policy Research Institute/Phiadelphia/SUA./Revista MERIDIAN IX-X 1991(editor:Dorin Tudoran).Ca tu nu vei fi cenzor,mie imi este clar.Barem,fii supravietuitor/eu asta sunt/asta voi fi/sper sa ne intalnim,candva.

  10. http://www.realitatea.net/basescu-statul-nu-este-responsabil-pentru-fiecare-cetatean-in-parte_781626.html

    reciproca e valabila…

    Acum vreau sa iti explic cum vad eu Romania, dupa toate cele prezentate in emisiunea “In premiera”, partea cu aurul. Eu vad aceasta tara ca pe o femeie usoara… Potential energetic avem, potential agricol avem, potential intelectual avem. Inca din vremea romanilor am fost cotropiti din cauza zacamintelor cu aur- nu eram in raza lor de stapanirea, dar acestia, auzind ca in regiunea dacica sunt zacaminte importante de aur ne-au bagat in schema. Agricultura a functionat cel mai bine in perioada interbelica, apoi au aparut notiunile de concurenta, comert international, ii incurcam pe cei mai buni… s-a dorit iesirea din schema, iar acum rand pe rand vin la noi in tara arabii, nemtii http://www.atontransilvania.ro/ http://www.atontransilvania.ro/?page_id=3251 , combinatul de porci din judetul Timis este preluat de americani http://www.smithfieldferme.ro/ astea doar cateva exemple ce iti sar in ochi mergand linistit prin zona de vest a tarii.

    Asadar… avem mult potential, suntem dezorganizati, cei din varf sunt ademeniti cu sume mari sa cedeze… si uite asa, un razboi tacit prin prostitutie si delasare a inceput de multa vreme.

  11. Daca se lasa cu ‘zmardoiala’ mondiala, toti anii mei de counter-strike vor avea un rost.Si nu sunt singurul, va fi macel in toata regula. Toti vor cauta sa dea head-shot! Mai nasol de jucatorii de warcraft, ei vor fi inarmati cu sabii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.