Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Vă mulţumesc pentru tot, la revedere…

Vă mulţumesc pentru tot, la revedere…

UPDATE: Dacă politica postului permite libertăţile astea, cu atât mai bine din punctul meu de vedere. Libertatea de exprimare trebuie corelată cu responsabilitatea. Când îl faci pe unul şpăgar şi fustangiu, poţi să te aştepţi că s-ar putea să te coste (primul interviu)

Se termină un ciclu profesional şi de viaţă. După aproape nouă ani (dintre care peste şase şi la tv), părăsesc Trustul Intact. A fost cel mai lung (şi cel mai plăcut) loc de muncă pe care l-am avut. Şi, în 20 de ani, am trecut prin câteva…

Sigur, cea mai la îndemână e teoria conspiraţiei. O să vă dezamăgesc. Nu e nici un scandal. Şi, din punctul meu de vedere, nici n-are de ce să fie. Nu m-am certat cu nimeni, nu mustesc frustrările-n mine. N-aş avea nici un motiv serios să mă plâng şi chiar nu-s genul care să-şi caute motivaţie pentru autovictimizare. E o oportunitate de carieră şi atât. Căreia, după ani de refuzuri fără să mă bat cu pumnu-n piept, am decis să-i dau curs. E decizia mea, e viaţa mea, e responsabilitatea mea.

Mi-e foarte greu să scriu rândurile astea. Am venit în Intact în 2004, direct dintr-o structură guvernamentală, fără să mă paraşuteze nimeni. Aveam un nume suficient de rezonant în mica şi meschina noastră lume încât să nu fie nevoie să mai dau probe de talent şi competenţă. Am ajuns la Jurnalul Naţional, aflat într-o senzaţională efervescenţă. Masa era cumva întinsă, n-am ridicat pietroaie pe munţi. Ziarul a ajus (şi cu mine acolo, e o realitate) lider al pieţei şi acolo a rămas. Între timp, presa scrisă s-a prăbuşit. Probabil voi scrie şi pe tema asta, dar nu acum. Acum e despre mine. Am parcurs, în ani, la JN, toate treptele de la senior editor la redactor-şef. Nu cred că-i necesar un rezumat al activităţii mele. Cine vrea vede.

Cu Antenele am început să colaborez, neinstituţionalizat, din 2005. Pentru că aveam, în paralel, un contract de colaborare cu Realitatea TV. Din 1 februarie 2007, o fac şi pe bază de contract. Trei ani şi jumătate la Antena 2 (proiect pornit chiar de la zero), doi ani şi jumătate de Antena 3 (cu statut de invitat permanent la Sinteza zilei, în paralel), chiar nu cred că am trecut prin televiziune fără să las urme. Am crescut şi consacrat un brand, Vorbe grele. Am participat, atât cât m-a dus pe mine priceperea, la creşterea Antenei 3 până la statutul de astăzi, de lider detaşat al pieţei televiziunilor de ştiri. Am luat premii, am readus plăcerea interviului (constant) de televiziune, am contribuit la modelarea cursanţilor IMA (unii dintre ei îmi sunt colegi), am aprins fitilul pentru ceea ce este astăzi proiectul Restituţia valorilor, am făcut audienţă, am adus bani staţiei şi am fost plătit civilizat, decent şi la timp. Mai importante decât toată enumerarea seacă sunt prieteniiile pe care le-am legat. Dincolo de funcţionarea de ceas elveţian a unei echipe (constituită pe afinităţi personale şi antipatii politice comune, nu pe baza vreunei strategii savante), cred că noi, Bad boys, am arătat că, indiferent de ambiţiile şi orgoliile personale, putem fi (şi) prieteni. Şi chestia asta rămâne, până la urmă…

Relaţia mea cu patronatul a fost aceea de distanţă politicoasă. Motiv pentru care chiar vreau să-i mulţumesc public. Nu m-a încurcat, sper că nici eu nu i-am pricinuit daune majore. Nu am vorbit când am venit în trust, nu cred că avem de ce-o face la plecare. Nu-s genul Ion Cristoiu, să dea cu rahat peste umăr înspre locul unde a mâncat atâţia ani o pâine albă. Nici nu rezonez la toată campania dezaxată împotriva fondatorului trustului, nici nu-l consider lumina politicii şi a business-ului autohton. E un om care – repet, de la distanţă – mi-a respectat meseria, priceperea şi statutul. Nu mă interesază conflictul lui cu proprietarul postului de televiziune unde voi lucra. Nu am participat (şi nici nu voi participa!) la el. Mi-ajung, cu vârf şi îndesat, răfuielile mele. Pe ale lor să şi le rezolve personal sau prin reprezentanţi, alţii decât mine. Am suficiente alte preocupări în viaţă.

N-am scris, până acum, nimic despre Marius Tucă şi Mihai Gâdea. Respectul se probează, nu se declamă. Ei m-au adus, pe rând, în locurile din trust unde încă sunt sub contract. Şi mi se pare normal ca lucrurile pe care vreau să le spun să le audă direct de la mine. Ceea ce s-a şi întâmplat. Pentru liniştea căutătorilor în ape tulburi, amândoi m-au sprijinit, susţinut, promovat şi apărat la nevoie.  Şi nu mă pot despărţi de ei pe blog, deşi se poartă dramoletele politice în reţelele sociale.

Puteam pleca-n politică, pe un loc călduţ. Aveam şi o scuză la îndemână. N-am făcut-o, deşi am avut oportunităţi. Pentru că nu-i lumea mea. Mă pricep la presă. Asta vreau să fac în continuare. Din păcate, presa scrisă e un capitol, aproape sigur, închis pentru mine. Am ales România TV, care – o, da! – m-a şi înjurat. Plec de la liderul autoritar la un aspirant, nu e prima oară când o iau de la zero. Mă voi vedea zilnic şi cu oameni care mă detestă. Nu mă interesează. Am mai făcut-o când am ajuns în APAPS. Nu mă intimidează nici prezumtivele reacţii publice. Nu vreau dovezi de iubire. Nu candidez la Mister Olympia, n-am nevoie de sufragiile juriului. Prestez la relaţii cu publicul. Acel public care va alege să urmărească emisiunile mele. Sunt conştient de riscurile de imagine şi de carieră. Da-s băiat ambiţios.

E oportunitatea mea, e riscul meu, e decizia mea…

UPDATE: Îi mulţumesc şi eu lui Mircea Badea pentru noua dovadă de prietenie

Comentarii

comentarii

Similar Posts

349 thoughts on “Vă mulţumesc pentru tot, la revedere…

  1. Nu cred ca plecati, don ciutacu! Tre’ sa fie o mare pacaleala, habar nu am de ce! Dar, daca totusi ma insel, inseamna ca intact v-a facut o nedreptate, nu ca rtv v-a oferit mai mult! Oricum, suna aiurea!

  2. Seamana cu migratile politrucilor . Poate la un moment dat vom cunoaste si motivatia.

  3. Sper doar sa fie hotararea unui om care stie ca poate mai mult si care are nevoie de noi culmi de cucerit! Bafta si o sa ne lipsiti, domnule Tonomat!

  4. Nea Victore…pacat , erati o echipa imbatabila ! Este alegerea dumitale si ti-o respect . Succes pe mai departe … vreau sa zic , acelasi succes pe care l-ai avut la Antena 3 !Oamenii simplii te iubeau tocmai pentru ca faceai parte dintre ” antenisti “. Stai linistit , daca nu-ti vei schimba stilul si mai ales vederile politice { ca ” altii “…te vor iubii si respecta in continuare la fel de mult , indiferent de alegerea pe care ai facut-o .Inca o data : SUCCES VICTOR CIUTACU !

  5. E o sansa pentru tine… pari altfel si nu-ti statea prea bine in corul ala… M-as bucura daca si tu vei vedea in sfarsit ca ce se intampla la A3 nu se cheama profesionalism / echidistanta

  6. Pacat.Din pacate cei care urmaresc Antenele nu cred ca nu au interesul si dorinta de a se informa ci a urmari niste prieteni care au aceleasi pareri si urasc aceasi inamici.Cu sceleratul si banda lui nu se poate face pace.Cine vrea asa ceva n-are decat sa intre in “Armata salvarii” si sa se pupe cu toti portocalii.M-a sperie ca vi la reprezentul “serviciilor”si a puterii guvernamentale,dar inteleg ca cine a lucrat in institutii guvernamentale are unele simpatii in special cand de data asta sper ca este pe partea buna a “fortei”(SIC!).Mult noroc , fericire si prosperitate.

  7. Imi sunteti drag si va respect alegerea.Nu sunteti obligat sa va explicati si nimeni nu are dreptul sa va judece si nimeni nu stie ce este mai bine pt d-voastra.Va voi urmari intotdeauna cu placere.

  8. Multa sanatate,domnule Ciutacu. Dumneavoastra impreuna cu domnul Teodorescu ati fost motivele principale pentru care eu m-am uitat la Antena 3, ca sa invat despre politica romaneasca, despre mentalitati si despre cum functioneaza omul politic roman. Emisiuni foarte bune, preferatele mele raman insa cele cu Grigore Lese, pe care-l ascultam cu mare drag, ca un pusti ascultand povestirile unui bunic. Cat de frumoasa poate fi o emisiune fara tematica politica…
    Va urez succes,domnule Ciutacu,ati muncit enorm si ati lasat o amprenta importanta pe ADN-ul Antenei 3.

  9. Pacat, Victore! Postul asta e abject rau de tot… Chiar nu pot sa-mi dau seama ce te-a putut face sa pleci. Oricum, eu la postul asta nu ma uit, oricat de mult te-as aprecia ca jurnalist. Pur si simplu nu pot!

  10. Nu trebuie sa inteleg eu de ce ai facut o astfel de alegere. Iti urez mult succes. O sa aflu ce emisiune faci si cand se transmite si am sa incerc sa te urmaresc.

  11. Maaare surpriza , n-as fi crezut , dar multa bafta si la RTV si sper sa-i ridici (si pe ei :d)

  12. Incredibil! Eu nu pot sa fiu ipocrita si sa spun ca te voi urmari oriunde vei presta, pt. ca eu nu pot defini decat astfel aceasta miscare “curajoasa”: MERCANTILISM, OPORTUNISM, CRISTOIU-ism si sa ne fereasca Dumnezeu si de alte ganduri si vorbe grele, mai ascunse si dedicate altor interese!!But then again, people are worse than animals most of the time, aren’t they??!!

  13. Eu cred ca este o gluma,daca este adevarat,pentru mine este o mare dezamagire.De ce nu la B1?,ar fi cam acelasi lucru.

  14. Asa cat am reusit eu sa va cunosc,domnule Ciutacu,pentru mine este o catastrofa si imi pare tare rau,dar nu voi putea sa ma uit la RTV,oricat de drag mi-ati fi.Sper inca o data ca este o gluma.Asta ar mai lipsi ca si dvs.sa ne dezamagiti,ca in rest este praf si pulbere.Pentru mine si USL,este o mare dezamagire,daca toti ne parasiti,atunci noi ce sa mai credem.

  15. Mult success in continuare! Va doresc sa ramaneti exact cum sunteti acum si din cand in cand sa va mai vedem cu Mircea Badea si Mihai Gandea! Pare o despartire cililizata si sper ca nu e doar de suprafata! Succes!

  16. Omu asta stie sa joace doar in o pozitie, in opozitie. Lasati omul sa-si faca treaba. Cum ar veni, putin ii pasa de ce a fost in trecut sau ce o sa se intampe, traieste prezentul, cel mult are asteptari de la viitorul apropiat. Esti banal,ciutacule…ma surprind incercarile tale repetate de a te pupa singur in fund. Le practici ca pe un antrenament, probabil. ” toate cele bune”

  17. Nu cred ca am auzit numele Victor Ciutacu inainte sa va vad la Antene…Recunosc ca m-a surprins decizia dar tb sa ne obisnuim ca in viata asta “nimic nu e ceea ce pare a fii“, sau nu cum credem noi, cel putin…succes!

  18. Nu! Nu-i “banul, ochiul dracului” E…altceva. O “curvasareala” mica face mai fiecare in viata lui, chit ca nu recunoaste, dar numai tampitii fac pasi in gol! E altceva…ca nu pot anula cel putin patru ani din viata mea numai asa, ca i-a tunat lui Ciutacu sa fie coleg cu maimutza de S.Matei.

  19. Frate Victor,
    trebuie săte creditez cu “cohones”.
    Eu unul n-aș fi plecat de la lider la lanterna roșie.
    Cred că ai cohones să te bați, nu știu însă dacă ai și nas.
    Așa o putoare răzbate din canalul ăla…. și colcăie de proști și ticăloși. I-am urmărit cred că din milă după ce au fost lăsați cu buza umflată, dar nu-i pot ierta pentru episodul Câmpeanu.
    Muuuuuuuult SUCCES! O să ai nevoie.
    Am să te urmăresc deși dacă e Ciuvică la Gâdea …. nu-ți promit.:-)

  20. Buna seara, Victor Ciutacu!
    Am ramas fara cuvinte cand am aflat vestea ca nu vei mai lucra la ANTENA 2. Nu pentru ca ar fi una de la care nu se merita sa pleci, ci m-a uimit foarte tare locul in care ai plecat. Cred ca oricare dintre televiziunile din Romania te-ar fi primit cu bratele deschise, nu pot spune ca exista una cu care te-ai putea identifica, dar cred ca RTV este televiziunea care nu te merita. Esti mult prea rafinat pentru o televiziune care a ajuns, de cand s-a despartit de REALITATATEA TV, una de barfe, de stiri false, una care poate concura cu o televiziune de cartier, nu cu una nationala. Te urmaream cu drag, te admiram foarte tare si imi pare rau sa iti spun ca nu te mai pot urmari la postul unde te vad langa un “ziarist” precum DRAGOS PATRARU! IMI PARE RAU PENTRU TINE! Cred ca meriti mai mult! ADIO, VICTOR CIUTACU!

  21. D-nule Ciutacu locul dvs era la Antena3. Asa e ca si cum l-ai pune pe Messi sa joace in curtea termocentralei.

  22. Aici e vorba numai de bani si cariera.Sigur la Romania Tv se ofera ceva mult mai bun financiar si ca functie de organizare.Decat codas la Antene,mai bine fruntas la RTV

  23. Imi pare rau Víctor, erai parte obisnuita din peisajul A3 dar ai dreptul sa faci ce vrei, asa e piata libera. Noroc din partea unui chilian care te apreciaza.

  24. Foarte trist, mare pacat din toate punctele de vedere. Fi cumsacade si vino inapoi, te rog.Imi vine rau, de la inima.DOAMNE AJUTA!

  25. Si totusi, dle Ciutacu, DE CE ?Este CIUdata plecarea dvs, chiar daca,bla,bla relatii perfecte cu Intact, Voiculescu &comp.Ne veti spune adevarul sau suparati prietenii facuti la A3 ?

  26. Ai adunat multe frustrari ca sa faci pasul asta,
    mai bine ati fi limpezit lucrurile mai demult.
    Bineinteles ca esti de prime time, bineinteles ca vei avea succes, daca vei reusi sa te menti principial, dar conteaza mult pentru credibilitate contexul in care te manifesti.
    Bafta!

  27. mult succes!dar……sper sa nu faci ca dl cristoiu .sa ramii asa cum te-am cunoscut!deci multa bafta!

  28. Esti curajos sau foarte oportunist nu-mi dau seama, dar pentru noi e bine! Nu prea avea Gadea concurenta in prime-time! Bafta si fii rau!

  29. De ajutor ar fi fost sa expui motivele care au dus la aceasta despartire.Nu sunt fan antena3 si nici Victor Ciutacu nici Basescu nici Ponta nici Antonescu;sunt fan Mircea Badea (exceptand cand discuta despre politica…).Faptul ca ai devenit prieten cu Mircea Badea a pus un semn de intrebare peste parerea proasta pe care o “am/aveam” despre tine.Depinde doar de tine daca doresti sa elucidezi dilema aflata intre ghilimele.Si cu asta revin la fraza initiala. Succes Victore !

    PS: TVR news e viitorul lider de audienta(poate te ajuta cu ceva).

  30. “Dincolo de funcţionarea de ceas elveţian a unei echipe (constituită pe afinităţi personale şi antipatii politice comune, nu pe baza vreunei strategii savante)”; sper ca nu asta sta la baza echipei a3 totusi, ar fi pacat.

  31. ciudata alegere…sa te duci la un post atat de controversat dar in fine, e alegerea ta care oricum cred ca are la baza alte motive decat cele expuse de tine…
    succes ca iti trebuie cu carul…

  32. Victor, nu cunosc contextul, deci… nu ma pot pronunta… totusi, la prima vedere, situatia imi provoaca acelasi sentiment ca in cazul in care Crin Antonescu s-ar muta in PDL (probabil satul de lupta, incercand sa se ocupe strict de viitorul sau). sunt uimit, dar cum am spus nu cunosc contextul… pe de alta parte, in acest moment nu vad un context ce ar putea explica situatia, pentru ca, TOTUSI,VORBIM DE RTV!!!! imi pare rau dar am un gust amar….

  33. am mai castigat un pariu facut cu mine insumi… shi o lectie amara, asha-mi trebuie daca ma uit la televizor… pentru ca da, noi suntem cei ce nu ne schimbam optiunile sau retorica, noi privitorii suntem cei reali , voi nu sunteti decat o gramada de pixeli albashtri care va abateti pe un canal sau altul… in functie de… unde

  34. Nepatrunse sunt caile Domnului…daramite ale Ciutacului ! Sa fii iubit !

  35. respect, felicitari si bafta, in corelatie with
    past, present and future time

  36. Mie personal imi pare rau ca ai plecat. Imi place colectivul de la A3 si imi placeau remarcile tale. Ma uit la RTV si iti doresc mult succes in tot ce faci. Sunt fan A3 dar asta nu inseamna ca nu ma uit si la celelalte posturi. O sa te urmaresc in continuare. Bafta.

  37. Păcat, ți se potrivea mai bine Antena3 cu toată gașca , dar știi mai bine care-i adevăratul motiv al plecării tale și pe care n-o să ni-l spui niciodată.
    Succes în continuare !

  38. cu scuzele de rigare daca v-am deranjat vreodata… o sa te urmarim In continuare…bafta… sper ca inainte sa iesi la pensie sa ai destui bani sa-l ai invitat pe Maradona:))))) BAFTA!

  39. Ma trezesc ca proasta-n targ,dupa o luna,dar abia acum mi se confirma,citind aici,faptul ca ai plecat de la antena.Imi trecuse un zvon pe la ureche,dar cum sunt rupt de lume de ceva vreme,a trecut ceva pana s-a dovedit ca asa este.
    Sunt unul din oamenii care te-au urmarit constant,cat am fost in tara, si care ti-au admirat munca.Nu intreb de ce ai plecat,ca nu-i treaba mea,desi mi se parea ca faci echipa perfecta cu Gadea si Badea.
    Iti doresc succesul pe care l-ai avut si pana acum,nervi tari si sanatate maxima.Te voi citi aici,de cate ori imi va permite timpul ,locatia si tehnologia din dotare.
    Respect!

  40. Cred in motivul financiar al plecarii tale, dar profesional ai facut un pas inapoi, e parerea mea si sper sa gresesc si sa fi tu bine si sa ne incanti cu emisiuni de calitate. Succes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.