Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Uşor cu graba, vă scrântiţi gleznele fine

Uşor cu graba, vă scrântiţi gleznele fine

 Constituţia României
ARTICOLUL 36 – Dreptul de vot

(2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.

În ciuda atmosferei mediatice aproape de punctul de fierbere, nu cred în şansele moţiunii de cenzură. Şi nu fiindcă autorii n-ar avea dreptate (au, cu vârf şi îndesat, nu ştiu dacă au şi soluţii), ci pentru că sunt pragmatic şi cinic. Iar puterea politică pare, la prima vedere, a se fi securizat suficient ca să-şi apere cu succes dreptul exclusiv la furt. Nu grija faţă de soarta ţărişoarei mână-n luptă vijelioasa oranjadă, care a ajuns până acolo încât să interzică neconstituţional dreptul la vot în Parlament al membrilor săi şi să caute metode legale pentru a împiedica desfăşurarea mitingului politic de mâine, ci disperarea că intră alţii la furat şi schimbă procurorii sensul de curgere al râului de dosare penale. Aluziile insidioase ale Elenei Udrea (căreia i se arată, preventiv, maimuţica-n stenograme), discursul scelerat al lui Gheorghe Flutur şi abuzurile entităţilor din subordinea Ancăi Boagiu, plus zecile de camioane pline cu jandarmi care se-ndreaptă spre Bucureşti, demonstrează că fascistoizii sunt gata de orice pentru a nu pleca de lângă caşcaval.

Obiectiv vorbind, după ce au anunţat imprudent organizarea de alegeri anticipate la şase luni de la instalarea iluzoriului guvern provizoriu de coaliţie, ce naiba pot să ofere partidele opoziţiei, concret, parlamentarilor nemulţumiţi ai puterii pentru a ieşi ostentativ din rând şi a vota pe faţă pentru căderea Executivului? Materialul rulant e la dispoziţia camarilei lui Traian Băsescu. Colegiile eligibile pentru viitorul scrutin parlamentar (unde campania electorală costă al dracului de mult) sunt iluzorii. E un soi de blana ursului din pădure. Pe de o parte, nu există nici o garanţie că, spre exemplu, liderul judeţean al organizaţiei PSD sau PNL s-ar da la o parte, în eventualitatea unor anticipate, pentru a-l face parlamentar pe trădătorul venit de la PD-L. Pe de altă parte, chiar dacă li s-ar băga pe gât un venetic d-ăsta, l-ar sprijini structurile locale sau l-ar vota mâine electorii care astăzi îl detestă? Nu în ultimul rând, dincolo de emfaticele discursuri de televizor, eu n-am nici o certitudine că liderii opoziţiei chiar îşi doresc să ajungă acum la guvernare. Presupunând prin absurd că le iese minunea la vot, dacă face preşedintele pasul la ofsaid şi le oferă nominalizarea premierului, cu un PD-L isteric în opoziţie, o ţară secătuită, datoare vândută, aflată-n faţa unei ierni devastatoare, cu un val de facturi la utilităţi şi rate bancare scadente la plată, coaliţia politică în care astăzi îşi pun speranţe o grămadă de oameni va deveni istorie-n primăvară. Iar anticipatele, o promisiune neonorată…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

71 thoughts on “Uşor cu graba, vă scrântiţi gleznele fine

  1. @geretus: da, in Boc si gasca asta e ciorditori statea stabilitatea economie Romaniei!

  2. Cum bine spunea cineva mai sus, “asa e cand parlamentarii sunt alesi de partide si nu de cetateni”. Nu mai devreme de asta-seara, la Gadea in emisiune, Ponta promitea eventualilor tradatori de la PDL amnistie si azil politic in PSD. Nu ca ar mai conta, d.p.d.v. moral, pentru PSD, dupa toate blaturile pe care le-au facut cu Basescu, posibil, inclusiv la motiune.
    Dupa parerea mea, inaintea oricaror masuri anticriza, legi etc., ar trebui interzis traseismul politic (macar dupa alegeri) ,si, introdusa pierderea locului in parlament in cazul retragerii sprijinului politic al partidului sau al parasirii partidului de catre parlamentar. Daca parlamentarul poate demonstra ca a luat decizia in virtutea propriei constiinte si a unei cauze nobile, poate candida din nou in acel colegiu si castiga.
    Daca e s-o luam de la capat cu altii, aliati cu fosti, resapati si “reevaluati”, n-au decat sa ramana tot astia.

  3. o gramade de babe si gospodine dezamagite de Teo Trandafir de 1 TONA…pesemne ii pica bine banii cu care e cumparata sa nu voteze…ce zici,Victore?nici de la Mircea nu vad ceva reactie

  4. Dragilor,
    Am ajuns sa adormim cu Antena 3 si sa ne trezim cu Antena 3 – e ca pe vremuri, cand tata, saracul!!!, adormea ascultand Europa libera, printre bruiaje … Vreau sa va spun ca un mare sindicalist de la UPIT ne trimite un e-mail in care ne convoca la miting, la o anumita ora, intr-un anumit loc … Am avut eu o strangere de inima cand am vazut ca nu e niciun telefon, nici alte mesaje! Eu confirm participarea, pentru ca simt ca trebuie sa dam o palma peste bot nemernicilor astora care sustin ca “populatia e multumita” si doar OPOZITIA e “exagerata” …si cand ajung la locul cu pricina, ghici ce? NOBODY … Daca noi toti asteptam ca altii sa ia atitudine pentru noi, in conditiile in care nici la Stat, nici la Privat NU POTI TRAI DIN MUNCA TA ONESTA, nu stiu ce vrem de la viitor … Nu e posibil sa vezi cum te fura GASCA SINISTRA, cum isi bat joc de noi toti, cum ne persifleaza toate parasutele care cred ca au stat mai mult in genunchi decat in doua labe, nu e posibil sa stai si sa chibitezi pe langa drum … Francezii au pus mana pe bata doar ca a indraznit cineva sa le strice putin din confort, orice alta natie a pus mana pe topor, noi stam si ne uitam ca prostii si asteptam sa “faca altii miting. sa mearga altii la proteste, sa ne rezolve Opozitia problemele etc.” … Poporul asta e blestemat, e de-o prostie crasa, marcat de Miorita, fie ea chiar si Videanu … Sa-i lasam pe NENOROCITII ANALFABETI SI TUPEISTI, UNUL SI UNUL, sa ne fure intr-o veselie si sa ne rada in fata cu balele lor ordinare, ca la toti parca le curge din gura de prosti ce sunt, nici nu pot rosti cuvintele intregi, ca nu au timp, la cata porcarie trebuie sa dea pe gura … Nu mai astept nimic de la o tara de oameni lasi si impotenti, pe care numai “agenturili” mai pot sa-i anime, suntem niste IDIOTI care nu stim sa avem drepturi, sa fim liberi, sa tremure porcul politic cand stie ca sta cu dosul pe voturile cuiva …
    VIVA ROMANIA celor care se sinucid pentru ca nu mai pot indura in loc sa ia bata si sa faca tandari in jur!!!

  5. Ma gandesc si eu ca “milogu'” cand se uita-n traista goala ,ca atata frica cu miros de portocale,e de bine pentru motiune… Frate,ce sunt in stare astia!…Iti sta mintea-n dunga:sa ameninti transportatorii,sa decretezi alarme de toate gradele etc.Pana la urma aproape ca nici nu mai conteaza daca trece motiunea,cine cu cine ,care pe care ,doar sa scapam de infioratorii astia si nu in ultimul rand, sa iasa doamna Anghel din greva.Eu mi-am luat o vuvuzela…

  6. poate totusi trece…poate s-au rugat la moastele sf Dimitrie sa treaca motiunea! stiti cum e treaba cu speranta, moare ultima. Intrebarea e daca vor mai ramane romani pana atunci. sa vedem cum se voteaza azi in parlament, ca pd-l-istii nu merg sa bage bila, are probleme toader cu degetul. pana la urma, toader asta ce este, magar sau berbec, ca restul sunt turma ce-l urmeaza. talanga a fost inlocuita de deget iar caposenia oilor de tupeu si nesimtire! dar tot o turma raman…traiasca degetul lui toader! in senat, cine lucreaza cu degetul mioarele puterii?

  7. Victore nu trece motiunea nu trece dar macar niste oua si rosii in capul trogloditilor astia de la PDL tot trebuie sa fie.Ceva si-n geamul de la B 1,daca se poate cu Nasu afara,sa “primeasca” micile atentii.Macar numai atit si tot imi alin ura ce o am.Astazi daca prind o ocazie chiar am sa fac asa ceva.Pot garanta ca rosiile si ouale sint de calitate.

  8. Preiau cu copy/paste de pe blogul lui Buble:

    “Dacă e adevărat ce am auzit… atunci înseamnă că Gabriel Oprea a depăşit orice limită. Se spune că acum două zile la o ceremonie găzduită de Cercul Militar Naţional, toţi deputaţii şi senatorii UNPR au fost avansaţi în grad la excepţional. Nu am de ce să mă îndoiesc de ştire din moment ce unul din aleşii UNPR mi-a arătat livretul militar unde din soldat simplu în rezervă a fost avansat la gradul de colonel în rezervă. Nu e singurul… Unii au devenit maiori, alţii capitani, alţii locotenenţi-colonei sau locotenenţi.

    Asta după ce… de ex. în Primăria Sectorului 2 toată lumea a primit grade militare în acelaşi fel.”

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Stau si eu ca si ceilalti comentatori dupa cum vad cu sufletul la gura cu motiunea asta, desi ratiunea imi zice sa ma calmez, ca si daca trece, ce? Nu tot Boc va fi prim-ministru? Chiar nu ne mai amintim de ultima motiune? Eu zic ca ar trebui chemati astia de la Guinness, nu cred ca mai aexista vreun guvern picat in functie. Despre Oana Stancu am si eu o parere, era foarte buna, dar chiar cu emisiunea despre ALRO m-a dezamagit, trebuia sa fie mult mai acida si zic eu si mai informata. Daca s-ar fi informat, n-ar fi putut interveni lesul de Stolojan sa ne explice noua la prosti de ce e indreptatit ALRO sa primeasca un pret mai bun, de parca asta ar fi fost problema si nu ca presedintele isi asuma calitatea de director al Hidroelectricii, ca e tara lu ta-su.

  10. E usor off-topic dar legat de vot. Exista o tara, membra UE de mult timp, in care nu se poate vota decat pe teritoriul ei. Daca ai domiciliul in strainatate, ghinion, tre’ sa dai o fuga pana in Grecia sa-ti exprimi optiunea.
    Poate asta e o solutie …

  11. pe ei pe mama lor de HOTI,LA LUPTA ROMANI.Victore respect tine-o tot asa esti tare nu te lasa ca astia nu sunt vesnici,in schimb ROMANIA este.

  12. Pentru ” violet ” …
    In timp ce militarii care vin din Afganistan sunt lasati la vatra fara nici macar o strangere de mana … ca sa nu mai vorbim de cei care nu mai vin deloc ( stii la ce ma refer ) …
    In clipa asta ma uit si la nenorocita de Anastase care se plimba NESTINGHERITA pe holurile Parlamentului , impartind zambete in stanga si in dreapta …
    Este incredibil ce se intampla si nu stiu daca sfudarea asta va avea limite sau se va termina vreodata !!!…

  13. Uite-l pe Boc la tv la A3 (banuiesc ca si la RTV). Iar ii da cu d’alea d’ale lui. Iar ii da cu “drumul cel bun”. Incepe sa semene cu “marsul cel lung” al lui Mao Tze Dong. Oricum nu arata prea bine. Eu as fi multumit daca vin si numai 50000 de mii de oameni si tot e bine. In sfirsit nu sunt PNL si PSD usi si mese de altar dar parca sunt mai onesti. Cred ca faptul ca a iesit pe piata povestea cu ALRO e un semn de la Parchet citire. Ceva trebuie sa se intimple cu guvernul asta.

  14. Gabriel, pot să-ţi spun că simt la fel…Dar Opoziţia nu mai ştiu ce gândeşte.

  15. @catalin: poate ca ai dreptate, desi sa nu uitam ca 5 milioane si ceva din cei din tara l-au votat chiar pe teritoriul tarii. Ideea cred ca e mai profunda decat atat, un popor ca cel roman, cu mare regret o spun, care a mai avut un esec la capitolul autoguvernare (vezi, cum zicea si Falca, experimentul Cuza), nu e in stare nici macar sa inteleaga ce inseamna votul, iar plecand de la asta ce inseamna functia publica pentru un individ si ce inseamna statul pentru fiecare dintre noi. Repet, daca Stolojan poate interveni cu tupeu intr-o emisiune a unei jurnaliste de top in ochii mei si argumenta la modul ca ce va ambalati aici, ca e bine ca ALRO sa aiba pret mai bun la energie, si nimeni dintre cei prezenti (Ciuvica, Vosganian, Mitrea etc) sa nu ii replice ca nu asta era problema, ci ca basescu si cu el se comportau ca si cum ar fi hidrocentrala lu ta-su si ca asta nu se poate, ca e clar trafic de influenta, atunci nu avem nici cele mai elementare cunostinte de ceea ce inseamna o functie, o institutie, RESPONSABILITATE.
    Cat despre diaspora si implicarea noastra in viata politica a Romaniei, pe noi toti cei plecati in afara ne doare faptul ca nu ne-am putut realiza in tara noastra. Pe langa cei multi care ne fac de rusine, mai ales pe noi, dar si pe voi, suntem si oameni cumsecade, cu scoala, cu un rost. Poate ca a fost lasitate sau oportunism din partea noastra sa cautam un trai decent, dar pe de alta parte eu una nu m-as putea prostitua din punct de vedere psihic ca sa fiu condusa de un individ inferior mie chiar si dpdv genetic, ca sa nu mai vorbim de intelect, care a fost pus peste mine pe criterii politice, vezi Udrea, Boc, si last but not least Basescu si EBA. Fara falsa modestie, am avut privilegiul sa fac o scoala buna si sa urmez o facultate in München (muncind in weekenduri intr-un restaurant), am un job bun pe meseria mea de avocat si nu duc lipsa de nimic aici. Consider ca implicarea mea in viata politica din Romania prin vot e o obligatie a mea fata de tara careia ii apartin si pe care o iubesc, macar pana in momentul cand voi reusi sa ma intorc si sa ii pot oferi poate mai chiar mai mult decat un vot.

  16. Bun,nu a trecut a picat……si acum?
    care e urmarea ??? ce dreac’ facem? aia nu ca nu-si doresc’,ceilalti sunt curve si cand dorm….puii mei, eu nu pot sa ma resemnez asa ! urlu’n draci cand o aud pe Udrea ieri in Parlament ,cum le comunica sobolanilor abstinenti cum se vor face si se vor drege prin alocari de fonduri. Era evident ca aia interesati de ciupeala ,vor sta capra la regim.

  17. Nimic nu va trece atit timp cit ne proptim in deontologii de tipul “nu-mi place guvernu aista dar nici alaturi de Crin sau de Ponta nu merg” ; sa fim seriosi, atunci cine? ca atit avem, probabil acest tip de gindire asteapta sa pogoare Sfintul Duh sa faca ordine, sa-l schimbe pe Boc sau Base. Daca pe Crin si Ponta ii avem si vrem sa dam guvernu jos pai alaturi de ei trebe sa merem daca nu sa iasa altu la-naintare sa mergem alaturi de el , altfel logica simpla spune ca nu se poate ne complace in mocirla in care suntem , pe astia ii avem probabil nu ne reprezinta dar hai sa mergem alaturi de Crin si Ponta si daca nu fac ce trube ii dam jos si pe ei mai repede decit ii ridicam; pe aceasta idiosincrazie se bazeaza si Base cu ai lui ca ne complacem vai Doamne ca nici Crin sau Ponta nu au facut nimic si vor face numai ce fac PDL – dar ce a vorbit cumva cu D-zeu si i-a spus ca doar ei au adevarul absolut? , mai sunt doi ani si binenteles ca in mintea PDL-eilor sta gindirea ca in 2012 vor mari salariile, vor aloca oarece resurse si vezi Doamne ce bine o sa fie in continuare cu planul lor fantastic de trecere a crizei . Dar daca ceilalti vor putea face ceva in plus decit taierile astea? daca totusi asa populiste, cum le zic PDL-eii, unele solutii va face ca economia sa inceapa sa creasca, nu anu ista , poate in semestrul 2 al anului viitor ? In ritmul asta in Ianuarie va fi cumplit , multi cred ca li se va mai da cite ceva in Decembrie anul asta asa cum neste unii din parlamentari ne spun ca li se vor aloca bani pt ei – asa e doar pe hirtie pt ca mai urmeaza votarea bugetului si aceeasi bani li se vor promite si li se va arunca o bucaticaaa micaaa-micaaa dupa care banii promisi vor disparea pt ca nu vor mai fi pina la urmatoarea motiune probabil (cit de bezmetic sa fii sa mai crezi asemenea potlogarii), nici nu-si dau seama cit se inseala si cu totiii vor urla din toti bojocii. UDMR-ul si minoritatile cred ca daca vor invata sa zicem tot in limba natala ,aha-ha pai daca parintele nu va avea bani sa-si trimita copilu la scoala sa poata sa-l educe la cei v-a folosi ca acel copil invata limba papuasa in limba de bastina? hai sa ne schimbam atitudinea si sa-i sprijinim pe cei care ii avem, Crin-Ponta, numai asa v-om rupe bucati din putere, altfel ne complacem in starea asta

  18. “Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie…”

    Păi, punctu’ ăsta din Constituţie o fost respectat, de ce să cârcotim? 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.