Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Uninominalul: hai siktir, bagabonţilor!

Uninominalul: hai siktir, bagabonţilor!

Motto: “Anusul sotiei lui Dali reprezinta Spania” (H. R. Patapievici, Antena3)

– PD-L si PRM au semnat, la inceputul acestei sesiuni parlamentare, un “acord tehnic punctual” prin care C. V. Tudor isi pastra functia de vicepresedinte al Senatului. In urma scandalului, PD-L si PRM au dezmintit ca ar avea de gand sa faca vreo alianta politica.

– PRM a contestat in instanta desfasurarea alegerilor generale prin vot uninominal, invocand ilegalitatea trasarii colegiilor. PD-L s-a delimitat ferm de actiunea PRM, invocand necesitatea strangerii randurilor clasei politice in favoarea uninominalului si acuzand PNL si PSD ca ar fi intocmit voit ilegal actul normativ privind delimitarea colegiilor electorale.

– Presedintele Romaniei a dorit (si a reusit) sa se adreseze plenului Parlamentului cu un discurs de tip “starea natiunii”. La aflarea vestii, presedintele PRM, care la precedentul discurs al sefului statului umbla cu cearsaful metaforic “puscaria mafiotilor” pe Casa Poporului, a anunţat că, “pentru a nu da naştere la speculaţii”, nu va participa la şedinţa Parlamentului în care şeful statului îşi va prezenta mesajul, deoarece crede ca Băsescu va fi primit “cu ostilitate” în Parlament.

– Traian Basescu a declarat astazi, in Parlament, ca H.G. privind delimitarea colegiilor pentru uninominal “pare a nu respecta rigorile legii, ceea ce periclitează chiar introducerea noului sistem de vot şi poate genera confuzie”. Vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş a depus, tot astazi, dupa discursul sefului statului, la Curtea de Apel Bucureşti, o copie care conţine declaraţia făcută de preşedintele Traian Băsescu în plenul Parlamentului, în sprijinul acţiunii de suspendare a executării actului normativ contestat. Dupa ce initial a anuntat ca se va propunta astazi, in lumina noilor probe depuse, Curtea de Apel a amanat pentru maine pronuntarea soluţiei în acest caz.

Nu-i asa ca nici voi nu credeti in existenta unei intelegeri concrete PD-L – PRM? Nu-i asa ca nici voi nu intuiti cam cum va arata decizia de maine a Curtii de Apel Bucuresti? Nu-i asa ca, pentru a ne exprima plenar satisfactia ca am fost martorii atator coincidente istorice, putem striga toti, in cor, citand din senatorul-pamfletar, HAI SIKTIR, BAI, BAGABONTILOR?

P.S. Antena 2, 21:10, Antena 2, “Vorbe grele” cu Gabriel Berca, secretar general al Guvernului (omul cu solutia de avarie), si Lucian Bolcas, vicepresedinte (si avocat in aceasta cauza) al PRM; evident ca pe aceasta tema, dar de ce ne-am rezuma doar la atat?

UPDATE: Providentialu’ s-a cerut iar la TVR. Nu face rating nici daca modereaza Vadim, iar Funar face duble-n studio, cu mingea pe nas, ca morsa competenta.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

32 thoughts on “Uninominalul: hai siktir, bagabonţilor!

  1. Deci nu există nicio înţelegere. Iar mâine Curtea de apel va hotărî că pluralul corect e “succesuri”. Şi că bordurile fac parte din patrimoniul cultural.
    Iar frăţia cămăsii de forţă va merge mai departe, pe încredere.

  2. Vai da’ cum sa ne gandim la asa ceva? Maine Curtea de Apel aceasta institutie independenta in care avem atata incredere se va pronunta conform Legii si liberului arbitru al fiecaruia, A mai auzit careva in tara asta de judecatori care sa nu judece corect? Influentabili ? Nu zice la Constitutiune :”…And justice for all ” ? Ah, nu e noastra aia ? Pardon, scuzati…

  3. Eu stau si ma gandesc ce mai poate spune acest sterp al politicii romanesti, Traian basescu. Ca populatia Romaniei o sa scada la 15 milioane pana in nu stiu ce an?

  4. Simple coincidente, rautacizme tonomatice si neasteptate rasturnari de situatie. Si marmota…

  5. Fugi, bre, morsa n-are cum fi competenta cata vreme, asa cum se stie, haleste pejte, pute a pejte si-si aduna osanza din plasatorii aia de bagaboante cunoscute si sub titulatura de curvethe. Adica, tot pejtii
    Politicienii n-au treaba cu boboru’, aia de stampileaza o dat’ la 4 ani sunt ocupati cu zacusca si muraturile asa ca, zau, lasa-i sa se agite in gol.
    Sa vezi ce siktir multiplu isi vor primi la alegerile astea de stau sa vina

  6. Ei si ce!Oricum nu merg la vot.Si abia astept sa vad oligarhii in tepe,live pe CNN,din piata univ.,sper sa nu scape nici tonomatul,doar stiti ca lui Base nu ii ies din prima,ca la capitala.acum o sa fie si Vadim prin preajma cu kalasnicovu .

  7. Nu mai folosi bre eufemisme de tip “intelegere punctuala ” ! Zi-i pa nume cardasie ca la nivelul asta se afla.Vadim e-n vrie si se face frate cu necuratu’ca sa treaca puntea spre parlament.Asa ca ce daca l-a scuipat?!? Acu’ il pupa. Ce te pasa ? Doar spume ca e tribun.Sau o fi vrut sa spuna ca e de dus la tribunal ?

  8. Se vor folosi de Vadim , ii vor deruta electoratul,vor avea “liniste ” in campania electorala pentru ca, singurul care ar putea face dezvaluiri incomode cu iz de DNA, va tace.Dupa alegeri vor face pact cu UDMR.Pe cat punem pariu?

  9. Acum in Romania,mai nou,trebuie sa-ti “dovedesti nevinovatia” si mai constat cum Guvernul da o gherla de ordonanta,unde draku sunt juristii guvernului si faimosul consilier penal si personal al premierului,ea poate pica in justitie,iar de vina este cel ce contesta,nu cel ce face pocinogul.
    Frumoasa democratie avem!
    PS: NICIUN partid nu vrea votul uninomonal,dar se trage din toate pozitiile in PD-L pentru ca asa este la moda acum.

  10. “Nenorocitii din trustul lui Felix incearca sa lipeasca imagine PD-ului de cea a Prm-ului, nu e nici o intelegere. A…si sa moara Ciutacu.”
    Traducere din ce va zice Domnul presedinte diseara.

  11. Ipotetic vorbind, daca cei care au redactat H.G. prin care se stabilesc colegiile uninominale nu au respectat legea, ar fi normal ca H.G. sa fie lasata in aceasta forma? Si in cazul ipotetic ca se dovedeste o incalcare a legii, cei care au redactat H.G. sunt vinovati pentru posibila amanare a uninominalului sau cei care au semnalat asta?

  12. Tocmai am urmarit “Vorbe grele”.Voiam sa mai aduc argumente in ceeace priveste cardasia pdl-prm (intentionat nu folosesc majuscule.Ca nu merita).Sa fie asta si o replica d-lui Radu6 daca mai e nevoie.Pai daca dl.Bolcas (pentru care-sincer-aveam un oarecare respect , a ajuns sa laude speak-ul bossului,am rupt-o in fericire ! Ce alta dovada de pupincurism mai evident decat vorbele lui mai e necesara ?
    Dom’le Bolcas ! Da-o in aia ma’sii de treaba ! Ciolan,ciolan dar nici sa lingi chiar tot ce ai scuipat.
    Si pentru ca m-am pornit(ca acum ma uit la “Sinteza”),cine i-a dat dreptul nesatisfacutului sexual hrrrr patapiaiamasii sa ma reprezinte pe mine in halul asta ? Ca o face pe banii mei,munciti cinstit si nu pe ai lui ta’su.Ca l-as trimite la origini dar- sigur- nici acolo nu va mai fi primit.Orice mama isi renega fiul netrebnic.Astazi ,la ” LA ORDINEA ZILEI” spunea ca Modigliani,Dali si marchizul de Sade ,desi au marsat pe aceleasi subiecte,au fost gratulati de posteritate cu laudative.Dar spuneti-i boului ca aia o faceau pe banii lor si nu pe ai contribuabililor.Daca are bani,sa se duca in Place Pigalle sau in fatza Cotrocenilor,sa-si dea pantalonii in jos si sa strige :Asta e arta !

  13. Doar pentru a va prezenta un frumos editorial din ziarul Timpul de la Chisinau, valabil si la Bucuresti:

    Hulitorilor mei

    Constantin Tănase

    Internetul a omorât genul polemicilor. Polemicile cer, obligatoriu, inteligenţă, cunoştinţe, bun-simţ şi, evident, sinceritate şi respect faţă de oponent. Internetul, fiind un spaţiu care îţi asigură anonimatul, a anulat aceste condiţii, dând naştere unei faune obscure de indivizi care au înlocuit polemica civilizată cu „mesaje” oligofrene şi veninoase, aflate dincolo de limita decenţei.

    …Ziaristul, îndeosebi un editorialist sau un comentator politic, om fiind, are şi el „limitele” sale: mai greşeşte uneori, e subiectiv, părtinitor, nu e complet liber, fiind dependent, vorba regretatului O. Paler, până şi de prejudecăţile sale. Aceasta-i realitatea şi nu poţi pretinde să te iubească toată lumea. Este firesc ca unii să te accepte, alţii nu. E o situaţie absolut normală. De această realitate se foloseşte o ceată gălăgioasă şi agresivă de indivizi care invadează forumurile şi care nu polemizează, ci hulesc, nu operează cu argumente, ci – protejaţi de anonimat – cu bârfe, zvonuri, presupuneri, insinuări, minciuni, calomnii ş.a.m.d. Citeşti „mesajele” lor şi le vezi feţele crispate, frunţile înguste, faţa tăbăcită de cafea proastă şi ochii înlăcrimaţi de fum de ţigară ieftină (şi de împrumut). Îţi întorc biografia pe faţă şi pe dos, caută în ea pete negre (şi le „găsesc”), afişează aere de atotştiutori, se erijează în togă de procurori morali, dau note ş.a.m.d. Aceştia formează tagma de altă dată a „teoreticienilor de cafenea”, care – recitiţi-l pe nea Iancu Caragiale! -, adunaţi la un şpriţ, „fac politică”. Internetul i-a mânat de pe terase şi cafenele în faţa computerului. Aici, rămaşi unul la unul cu ecranul, ei devin „curajoşi”, anonimatul le stimulează ticăloşenia.

    Din tabăra hulitorilor de serviciu fac parte şi hulitorii care lucrează la comanda partidelor. Îi recunoşti de la prima frază, pentru că „ideile” lor se regăsesc în retorica partidelor care i-au „delegat” pe forumuri şi le-au pus în faţă sarcina de a denigra oponenţii, de a compromite autorităţile morale din presă şi din literatură, de a le decredibiliza în ochii opiniei publice. Aceştia lucrează „cu metodă”, fiecărei victime îi este creată o „legendă” care este repetată zilnic pentru a pătrunde în subconştientul „consumatorilor de forumuri”. Dacă i-ai crede pe aceştia, în presa de limba română de la Chişinău, care nu cântă regimul, nu există nici un ziar normal şi nici un ziarist sănătos: „profitori”, „vânduţi”, „cumpăraţi”, „beţivani”, „lingăi”, „kaghebişti” ş.a.m.d. – iată câmpurile lexicale de unde îşi culeg epitetele cu vechea credinţă în suflet: calomniază, calomniază, calomniază, că ceva va rămâne.

    Cred că ceva şi „rămâne”. I-am văzut pe unii care se schimbă la faţă şi au dureri de inimă când intră pe vreun forum. Personal, sunt total imun la atacurile acestor cârtiţe anonime. Când ele mă muşcă (de fund), eu cânt a dragoste de viaţă, îi mulţumesc zilnic lui Dumnezeu că m-a ajutat să fac un ziar, că-mi dă sănătate să pot scrie în fiecare zi, că mă pot bucura, încă, împreună cu colegii mei, de libertatea de a scrie ce gândesc, că armata admiratorilor este cu mult mai numeroasă decât a hulitorilor mei. Închei cu replica lui V. Alecsandri, adresată hulitorilor săi: Iar voi, care asupra-mi săgeţi tocite trageţi, / Cântaţi, dacă se poate, fiţi buni şi nu mai rageţi!

    Mi-e milă de voi, pentru că atâta puteţi face – voi, care nu puteţi cânta.

  14. Subscriu la titlu ! Vorba lui Mircea Badea :”imi vine sa vomit”. N-as fi crezut niciodata ca tupeul n-are limite, absolut de loc ! Politicienii nostri sunt niste mutanti ! Lia

  15. Ieri, d-nul presedinte a declarat ca, nu se va amesteca in campania electorala asa cum a facut si la europarlamentare.Atunci sa ne lamureasca domnia sa, cum isi explica afisele electorale care troneaza si acum in unele localitati,in care, din “poza clasei”, lipseste “dirigintele” sau poate…”profesorul” ?!

  16. Domnule Ciutacu, va multumesc ca ati citit comentariul meu – intrebare despre cenzura informatiilor, chiar daca l-ati sters. Pentru claritate, specific ca el nu era adresat dumneavoastra personal, ci colegilor dumneavoastra de breasla care va frecventeaza blogul. Cu stima.

  17. Desi majoritatea asteapta si comenteaza miscari surpriza , Base” nu mai e demult surprinzator , miscarile sale predictibile poate o surprind pe Nutica , restul stim la ce sa cascam gura: atacuri sub centura(de castitate …)minciuni sfruntate cu iz de adevar, truisme onorabile insusite cu japca , franturi de evidente si recunoasteri jenante atunci cand parul din ochiul sau scapa si in ochiul celorlalti.
    Cat despre coincidentele istorice , de vreo 15 ani traiesc sindromul lui ” nimic nu ma mira , orice e posibil!” , incat uneori ma stupizez daca e posibil ca viata sa bata politicul sau invers?!Probabil ca daca maine am vedea actiunea suspendata de curtea Constitutionala, o sa zcem ofuscati” v-am zis eu !!”La fel si daca C.C. se pronunta contra. Pana la urma bag seama ca important la unii e meciul , iar nu rezultatul.Unica si vesnica nedumerire mi se mai trage din aceea ca tot nu pricep unde incape atata prostie in capul unora ?…si pana cand?

  18. Basescu e o calamitate pt tara asta; dar e o calamitate aleasa prin vot. Nefiind o calamitate naturala, ea putea fi evitata.
    “Personalitatea sa politica”, adica apucaturile lui erau binecunoscute: bataia cu pumnul in masa, cap in gura, referirea la “tain” (asta singura era suficienta pt a prevesti oricui ce relatii externe vom avea!). In atatia ani de politichie a dialogat el vreodata 5 minute cu vreun adversar politic?
    Da, sunt surprins de josnicia lui, de mojicia lui, in sensul ca e mult mai rau decat ma asteptam.
    Dar nu l-as fi votat niciodata, caci era foarte clar ca e un salbatic.

  19. Oare pe cand o discutie si despre copii autisti.Traim drame,si pe deasupra si luare in ras ,nu avem cu ce ne recupera copii.Mariri de salarii…profesorii,CFR-ul…etc, da cum ramane domle’ si cu persoanele cu handicap? Eu am doi copii,amandoi cu autism Ce sa-l ascult pe Basescu ..are si el ceva de spus cu privire la ce se intampla in spitalele din Romania.Pai el nu a primit un copil bolnav.Un copil autist trebuia sa il primeasca sa ii inmaneze “SCRISOAREA DESCHISA ” de la cei peste 30.000 de copii cu autism din Romania.Asta acum racxent la finele anului 2008.Nu l-a primit stiti ce a motivat? Ca este campania initiata de treustul Intact .Pai ce treaba am eu cu antipatiile sau simpatiile dumnealui? Ceea ce va relatez este real puteti intreba la colegii dvs. de la Jurnalul National.Il vad pe Basescu asa;”un orb il roaga sa il treaca strada iar presedintele il intraba :da din ce partid faci parte?pai din”xxx”.Nu pot las’ sa dea masina peste tine”.E de plans cu nenorocitii astia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.