Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Un nou Turcescu al fotbalului mondial

Un nou Turcescu al fotbalului mondial

România e pe cale să instituţionalizeze un nou model, inovator, de premiere a performanţei şi de responsabilizare publică. Pentru performanţa de a nu bate pe nimeni şi de a nu-şi asuma absolut nici o responsabilitate cu privire la cel mai penibil start de preliminarii din istoria recentă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal este pe cale de a fi premiat cu prelungirea contractului şi majorarea substanţială a salariului. Sigur, omul, altfel un tip spălat şi alfabetizat, are o sumedenie de explicaţii, de la ostilitatea impresarilor şi (mai nou) a presei, până la lipsa valorii jucătorilor. La nevoie se poate umbla şi la cutia cu amintiri nepieritoare, din vremea disidenţei antiregim comunist a tatălui său la echipa Miliţiei. Până la urmă, rezultatul muncii sale, evaluată oriunde-n lume prin prisma rezultatelor, habar n-am cât de iscusită şi dedicată, e un tabel cu echipa antrenată de el în coadă, ciuca bătăilor. Că, în ţara unde nimeni nu demisionează benevol, Răzvan Lucescu nu realizează cât e de ridicol agăţându-se de o funcţie care-l depăşeşte nici nu-i o tragedie. Dar faptul că lipsa de performanţă este încurajată complice şi premiată de şefii lui direcţi tinde să ne caracterizeze ca popor.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

77 thoughts on “Un nou Turcescu al fotbalului mondial

  1. Aici te contrazic un pic…
    Sigur, prin prisma rezultatelor, ai dreptate, pentru ca… asa e… nu prea sunt.
    Dar, ca in orice munca, si in meseria asta ai nevoie de timp pentru a construi ceva…
    Sigur, noi nu prea avem timp, aruncam cu noroi din prima, dar nu se poate altfel.
    In afara de asta… Selectionerul, oricare ar fi el, lucreaza cu materialul clientului… adica, cam cu ce jucatori ii poate oferi Romania.Adica… ce jucatori? Mutu ( suspendat pentru buna purtare), Chivu ( singurul care stie ce e meseria asta), Pantelimon ( un castig)… Restul? Apa de ploaie…
    Mai e un lucru de stiut… Selectionerul, nu lucreaza cu jucatorii ca un antrenor de club ( adica de la prepare fizica la strategie) el are doar posibilitatea sa faca o echipa in 2-3-4 zile..de multe ori din jucatori diferiti care nu au mai jucat impreuna… E mai dificil… si eu cred ca trebuie sa avem rabdare cu Razvan, sau oricare ar fi fost in locul lui… Nu se poate face treaba de pe-o zi pe alta…

  2. Cum dracu’ să-ţi dea prin cap să demisionezi cînd iei 30.000 de euro lunar fără să faci nimic? Răzvin( şi vadra) dă din mîini ca un poliţai de la circulaţie într-o intersecţie cu semafoarele în funcţie! Important ca pătrunjelu’-n zamă şi ca doiu’-n cărţi (la bridge de exemplu).
    Banzai!

  3. Victor, trebuia să specifici faptul că nu am bătut pe nimeni în urma unor meciuri în care am evoluat împotriva Belarusului şi Albaniei, nu Olanda, Germania sau Spania. Asta ca să se ştie bine despre ce valoare se discută.
    România. 2010.

  4. Pai daca si Lucescu mai e selectioner ?!…
    A antrenat 2 echipe si a castigat 2 trofee in toata cariera, iar desteptu’ ala de Lupescu il vede mare priceput si aducator de performante…

  5. Cred ca pentru prima oara, nu sunt de acord cu tine 🙂 Mai trebuie si un pic de diversitate.
    Parerea mea este ca dintre toti antrenorii ultimei decade, Lucescu Jr. este cel mai bun. Incearca sa structureze echipa pe baze solide…nu abureli gen Piturca.
    Te rog nu uita ca rezultatele nu pot sa apara de pe o zi pe alta. Altfel facem ca si Becali, schimbam antrenorul mai des ca ciorapii.
    O echipa nationala trebuie construita si acest lucru cere timp. Din cate am vazut, Lucescu incearca sa renunte la jucatori “titrati” gen Mutu, care in afara de nume sonor (mai mult din scandaluri) nu fac nimic.
    Si hai sa fim seriosi…poate este momentul sa acceptam faptul ca asta ne este valoarea in fotbal. Cu cine vrei sa faci performanta? Cu un singur Chivu nu se face primavara. Avem sperante…da. Un Deac, un Sapunaru…sunt jucatori care cu putina experienta de joc la cluburi straine ar putea da un boost nationalei.
    Si in final mentionez problema cea mai mare: campionatul intern. Cum vrei sa ai fotbalisti valorosi cand fotbalul intern..asa zisa pepiniera a nationalei este POLUATA SI INFECTATA cu viermi de genul lui Mitica Dragomir,Mircea Sandu sau clanul Becali (verii Ioan si Victor mai ales)? Cate vreme scursorile astea imputite vor capusa fotbalul romanesc, nu vom putea face nimic nici ca si cluburi, nici ca si nationala.
    Cata vreme clanul mafiot Becali va face presiuni asupra jucatorilor, antrenorilor si patronilor de cluburi, pana atunci vom ramane tot la nivelul de tara bananiera in fotbal.
    Si la urma urmei, pe cine vrei la nationala? Ai impresia ca avem un antrenor capabil sa scoata echipa din rahat? Cu exceptia cazului in care aducem un antrenor strain care sa fie partial macar imun la presiunile mafiote, nu are nici un rost sa schimbi pe Ghita cu Vasilica..ca tot acolo ajungi. Doar ca la fiecare schimb de antrenor se reseteaza tot sistemul si se incepe de la 0.
    Parerea mea!

  6. Sa avem rabdare O victorie impotriva Luxemburgului i-ar confirma valuoarea si ne-ar apropia poate un pic mai mult de zona podiumului grupei.

    Inca poate califica nationala la CE… 2020 daca va fi organizat in Romania. 😀

  7. Uitandu-ma la meciul Franta – Romania din data de 9.10.2010 am avut impresia unei calatorii in timp pe vremea lui “Ceasca”, inainte de “Generatia de Aur”.
    Ne aparam eroic si dramatic cu toata echipa in careu, dadeam aproape mereu la portar sau in tribune.
    Angelo Niculescu explica ca noi jucam bine dar incepem prost meciul si luam goluri repede iar apoi ne demoralizam.
    Cat despre decizia “Nasului” de a-i prelungi mandatul lui Razvan Lucescu pare paradoxala. Sa ne amintim ca pe Piturca l-a demis dupa o calificare fara infrangere. Suna ca o evaluare cu criterii inversate.

    Tot articolul aici.

  8. N-avem nici jucatori, n-avem nici antrenori, n-avem nici oameni seriosi la FRF. Avem doar o adunatura de ratati plini de ifose, de spagari, de golani traficanti de pseudo-talente.
    Cum dracu’ de n-au adus astia de la FRF niciodata un antrenor strain?! Asta ne-ar trebui, altfel o sa ramanem in aceeasi cloaca. Pana si-n Anglia s-a putut, la noi de ce nu se poate?! E simplu, n-ar mai umbla banii negri si interesele din Pipera pana-n Casa Fotbalului.

  9. Nu este intersant Lucescu sau pupatorul de cruci , ala de i se zice caşcheta.
    Probabil Antonescu ,ce sa mai zic de Ceausecu,ar fi dat urmatoarele comenzi:
    Prizonieri va aliniati!
    Pluton incarcati!
    Pluton ochiti tinta piept!
    Pluton foc!Pe urma venea comandantul plutonului si le administra un ‘ceva” decisiv.Apoi doctorul.
    Asa am vazut eu in documentarele vremii.Acum e altfel e mult mai bine e democratieeee.
    E din aia hahaita sa zic asa.

  10. Ca sa concluzionez… la ce spuneam mai devreme…
    Nici daca il aducem pe Mourinho… sau pe cine vreti voi n-or sa fie rezultate…
    Mai mult decat atat, va spuns ca in conditiile actuale ( fondul de jucatori) nu vine nimeni, nu conteaza pe cati bani, sa fie selectionerul Romaniei… De ce?
    Pentru ca stie ca nu se poate mai mult… si nu vrea nimeni sa-si strice numele…
    Si da… aici ma refer si la Guus Hiddink… cel care are talentul de a face din rahat bici…pentru ca si la chestia asta… tot iti trebuie rahat de calitate ( sa poti face bici din el… 🙂 )

  11. Foarte pertinenta postarea. Din nou toti ii dau cu Doamne-Ajuta ca a fost ofsaid, ca a ploauat cam mult in Sahara si ca Jiji nu vinde terenuri. Ce are de a face cu jocul nostru extrem de slab. Sau cu faptul ca francezii au fost cu 10 clase peste noi? Sau cu faptul ca mergem sa ne aparam? Sa aparam ce? Daca dai goluri ai ce apara, dar in afara de faptul ca ne-am impiedicat in bara eu nu am vazut nimic.
    Iar cu astfel de sefi la FRF si Liga, eu nu mai am ce comenta. Simplul fapt ca Lupescu il face troaca de porci pe M sandu si dupa trei luni il ridica in slavi pentru un post la Federatie arata ce om fara coloana si cuvant este.
    Daca te uiti pe blogul meu poate am avea o parere d schimbat.
    Te salut cu stima.
    Dorin

  12. nu ma pricep la fotbal, dar cred ca tratamentul de care beneficiaza sportul in tara asta e….. jalnic. Asa ca nu ma surprinde nimic. Poate o sa fie sportul substituit….

  13. E ceva normal daca Mircea Sandu si Mitica Dragomir sunt un fel de Nicolae Ceausescu adica numiti in posturi pe viata indiferent de rezultate de ce nu l-am tine si pe asta pe viata ca antrenor?In Romania calitatea, performanta si rezultatele nu sunt criterii care te propulseaza in functie.

  14. Ai dreptate, e mai mult decat indecent. Nu zic ca factorii invocati – lipsa de valoare, unele arbitraje ostile – nu au influentat tabelul mentionat. Dar Lucescu nu e antrenor la nationala de ieri. Si cand a semnat stia ca jucatorii n-au valoare. Pai daca s-a angajat sa faca din c…t bici, sa-l faca sau sa plece. Asa ar fi logic. Asa ar fi normal. D-aia e antrenor.
    Pe Piturca l-am criticat cand antrena nationala ca juca urat. La rezultat. Smecheria lui era ca al naibii, cu jocul ala, ne-a calificat de doua ori. Iar la ultimul european am fost penibili ca nu castigam, nu ca pierdem, ca acum.
    In rest, extrapolarea analizei tale la intreaga natie mi se pare sustenabila. Tine-o tot asa!

  15. Cred ca Razvan Lucescu nu e potrivit pentru functia de selectioner dar nici cu alt antrenor nu am avea rezultate mai bune. Inca avem sanse de calificare si putem spune ca scoruriile de pana acum sunt oarecum mincinoase. Sunt sigur ca asa zisa prelungire e praf in ochi si va fi dat afara daca nu ne calificam.

  16. Zadarnicie, numele tau e fotbalul romanesc!
    N-are razvan mare vina, sigur ca fotbalul e impotent, gargavetii plini de bani si rasini care-si toaca averile si vietile pe bautura, fufe si masini de fite, n-au talent, n-au constiinta, n-au dorinta de a lupta, n-au carte, n-au habar de nimic, joaca si ei in virtutea obisnuintei, balmajesc trei fraze agramate la tv, isi dau cu gel in par, isi deseneaza hidosenii permanente pe piele iar pe teren isi dau cu stangu-n dreptu’ pretinzand ca joaca fotbal! Ce naiba sa faca razvan, din rahatii astia bici si sa si pocneasca!?! Sa fim seriosi, sa-l privim mai atent pe cel mai cunoscut fotbalist roman, supranumit briliantul naiba stie de ce, si nici nu mai avem nevoie de o analiza a ce este si ce poate fotbalul romanesc! Razvan e antrenor nu magician, va confirma afara peste un timp, ca si tatal lui, in timp ce noi vom avea in continuare aceleasi rasini!

  17. Operatia e reusita, pacientul e mort.
    Cam asa sta treaba cu nationala noastra, numai ca as avea si eu cateva observatii de facut:
    1) Fotbalistul, oricare dintre cei 11 aflati in teren la momentul X, nu reprezinta doar tot ce a fost investit in el de la 12-14 ani de cand s-a apucat serios de fotbal si pana la 20-30 ani cand e imbracat in echipamentul nationalei. Foarte important in dezvoltarea unui sportiv in general si a unui fotbalist in cazul de fata, este educatia pe care o primeste de la parinti(preferabil sa nu fie tata betiv si mama curva). La fel de important este si ce are pe masa intre 0-10 ani. Nu poti sa te afli umar la umar cu Malouda intr-un sprint de 40 metri in urmarirea balonului si tu sa ai pretentii sa-l dai jos daca intre 0-10 ani ai mancat cu precadere paine manjita cu margarina, pentru ca parintii lui Malouda nu s-au prea intrebat plini de griji ce or sa-i puna pe masa lu ala micu maine sau poimaine. Asta e motivul pentru care jucatori precum Marius Nicolae, Cristi Chivu, Adrain Mutu, Ciprian Marica etc. care provin din familii cu o anumita stare materiala, si care au putut sa le ofere copiilor lor un trai decent pana la varsta adolescentei, arata cum arata din punct de vedere fizic si psihic, si sunt in stare sa duca la randament maxim un joc de 90+ minute. Eu nu am nimic cu saracu Dica, dar uitati-va la el cand sta in picioare zici ca-i semnu intrebarii, are ochii dusi in cap, si cand vorbeste iti creeaza impresia ca face eforturi deosebite sa-si pastreze o coerenta in alcatuirea frazelor si in acelasi timp sa-si mentina la randament optim capacitatea pulmonara redusa. Cand vreodata jucatori precum el si multi altii asemeni lui, vor reusi sa faca fata unor adevarate masini de fotbal cum sunt jucatorii din state unde hrana si educatia nu sunt o problema in zilele noastre, si unde mecanisme bine puse in functiune investesc enorm in copii si juniori pentru a face cu adevarat performanta? Intrebarea fireasca din punct de vedere logic ar fi: dar totusi cum a reusit generatia lui Hagi sa nu ne faca de rusine, ba chiar sa fim acolo sus? Pai….
    2) Nici “generatia de aur” nu a fost mai bine pregatita din punct de vedere al alimentatiei sau al implicarii statului in baze sportive si investitii in fotbal, numai ca ei aveau ceva ce acum nu mai exista. Si acel ceva e patriotism. Stiu ca suna patetic dar e adevarat fie ca vrem sau nu. Ei nu stiau ce e ala contract de zeci, sute de mii, chiar milioane de Euro, si ca daca bagi cam tare picioru s-ar putea sa pierzi locul de titular in echipa de club. Nu mirosisera inca ce inseamna sa joci in occident. Veneau dupa o tinerete traita in comunism, nu in discoteci. Nu aveau masini tari, nu erau agatati de fufe dornice de finantatori. Conform intregii noastre istorii, suntem niste papa-lapte pana in momentul in care ne ajunge cutitu la os. In toate razboaile duse de romani si pe care le-au castigat, daruirea lor maxima si disperarea au fost atuurile, si nu pregatirea, traiul bun sau educatia. Datorita patriotismului si dorintei disperate de a arata ceva intregii lumi au reusit baietii aia sa ne faca cunoscuti in lume. Credeti ca Hagi, Popescu & company au stiut ce e aia o baza de pregatire performanta? Au avut nutritionisti precum au jucatorii de azi? Au avut hrana, distractiile, masinile, gagicile jucatorilor de azi? Le bagau reporterii microfonu sub nas de 3 ori pe zi? Evident ca nu, dar tocmai asta i-a inrait si i-a facut sa bage osu, sa le rupa capu adversarilor. Unde e vremea poreclelor?…Baciu…Fiara…Neamtu…Kaiseru…Nutria(tineti minte cum se spunea?:trece mingea, nu trece omu)… Astia de azi nici macar porecle nu au… Vad ca tot zice lumea ca e Chivu superjucator. Nu e domle’ un jucator extraordinar, e un fotbalist bun, dar care a apucat sa joace putin cu batraneii, si i-au inoculat si lui spiritul lor de luptatori. Nu vedeti ca el nu face diferenta intre echipa de club si nationala precum ceilalti? Baga osu la ambele. Pai vine Radoi de la arabi de unde ia banu gros si aici nu stie cum sa se fereasca mai mult sa nu-l loveasca mingea. In fine… Cat despre antrenor…
    3) Parerea mea e ca intre 1990 si 1998 puteam nici sa nu avem antrenor la nationala. Atat de determinati si talentati erau baietii incat le trebuiau un preparator fizic si un nutritionist si faceau oricum ce au si facut de fapt. Ce poate sa faca Razvan cu o echipa in care 75% sunt gigolo si 25% incearca sa devina gigolo? Multa lume spune ca trebuie sa-l aduca pe X si sa-l bage in locul lui Z, pentru ca Y joaca mai bine libero decat la marcaj decat W. Chiar si asa daca ar fi, ce alt antrenor ar putea sa schimbe in ei ceva care de fapt ar fi trebuit sa existe deja in momentul in care au venit sa joace pentru Romania? Daruirea, patriotismu, incercarea de a demonstra ceva pozitiv, au fost inlocuite cu statut social, viata mondena, contracte mari, barfe de prima pagina in tabloide. Eu cred ca daca vine Murinho principal si Capello secund, in 6 luni se lasa amandoi de fotbal.
    4) Ne mai mira ce face federatia? Ne mai mira ce gestul federatiei este doar o sfidare adresata presei care face tamtam in ultima vreme sa plece Razvan, si care pentru a inchide gura opiniei publice si presei, merge “all in”? Uitam ca in la conducerea fotbalului din Romania se afla aceleasi persoane de 20 de ani? Au facut ei oare vreun demers serios pentru a crea baze sportive, adevarate pepiniere pentru nationala? Au construit ei ceva trainic si cu efect in timp, pentru a aduce continuitate in jocul nationalei? Si ei au cazut in aceeasi troaca de laturi in care se afla si actualii jucatori. Ii intereseaza mai mult ambitii si orgolii vs presa si opinie publica decat munca pe care sunt angajati sub contract sa o faca.
    Daca ar fi sa trag o concluzie aceasta ar fi ca precum intreaga societate, si fotbalul va trebui sa faca mai intai implozie pentru a putea mai apoi sa renasca si sa porneasca pe un alt drum, total diferit pe cel pe care se afla acum.

  18. TRE TIMP SA CONSTRUIESTI CE?
    A TRECUT 1,5 ANI DE CAND ROM N-A BATUT PE NIMENI
    3 MECIURI IN PRELIMINARII SI NCA 3 AMICALE PIERDUTE
    SI INTREB DIN NOU TIMP SA CONSTRUIESTI CE?

  19. Ai dreptate Victore,ca il premiaza pentru lipsa de rezultate,pentru neatingerea obiectivului.Sunt multi cretini care spun ca e la prima nerealizare.Care prima?
    Dar asa e la noi,asa ca nu te mai mira.Ce realizari a avut bulibasa basila in primul mandat si noi “rumanii” l-am premiat cu inca un mandat? Dar piticania ce raspunde la apelativul bo(k)ul ce realizari a avut in mandatele(I,II,III…n) de asa zis premier,iar noi l-am rasplatit cu mandate in continuare?Pe langa acesti pigmei Lucescu jr.e mai spalat,mai curat.

  20. Nu se premiaza lipsa de rezultate… la noi insa da.
    Ca lucrurile sa se schimbe in nationala, trebuiesc schimbati toti, de la jucatori pana la administratie… evident un vis.
    N-a iesit nici dracu pe strada, cel putin eu nu am auzit sa fi iesit cineva cand Romania a devenit campioana mondiala la handbal si n-am auzit pe nimeni in bloc, cu exceptia mea sa tipe la goluri si la ratari in cadrul meciului (Romania-Norvegia).
    Singurul lucru pe care-l regret, e ca fotbalu inca e sport national, deci inca ni se fac de ras culorile.

  21. Aici n-as fi de acord,este un baiat care a fost nascut practic pe teren,a mancat si a respirat fotbal si este dedicat fotbalului.Ca sa formezi o echipa si s-o duci spre performanta ai nevoie de o asezare in timp,de vana si nerv.Pana si caii au nevoie de ceva dresaj ca de nu,unul hais si altul cea.Mi-a placut cum au jucat,au primit golul nemeritat ca despre celalalt nu mai vorbesc,dar a fost pe atac,faze si pase bune,dinamism,viteza. nu se poate,ca Jiji,sa schimbe antrenorul,hodoronca tronca,cum i se nazare lui.Il cred in stare sa formeze echipa de care avem nevoie.Iar despre turcescu nu ma uit la el,nu-l ascult si nu pot compara.

  22. Victore,
    In locul lui celalalt Victor, mai bine mergea-i TU la Cotroceni.
    Parerea mea e ca facea-i fata cu brio..

  23. Si eu sunt alfabetizat (cat de cat; si pot sa tastez cu toate degetele deodata 😀 ) si daca as avea apa calda poate ca m-as spala 🙂 . Imi da si mie cineva un purcoi de euroi sa fac ce face baiatu’ asta? Pe sistemul “Tanar bogat, dornic de a fi si mai bogat, pentru infruptarea lui pe imbuibatelea din banii publici s-a infiintat o functie”. Vreau si eu!

  24. pot fi de acord cu aceasta prelungire numai in cazul cand federatia isi asuma responsabilitatea,adica daca antrenorul rateaza obiectivele trebuie sa plece toti de la presedinte pana la bucatar.iar cum il cunoastem pe mircea sandu si gasca lucrul asta nu o sa se intample vreodata,el nu este niciodata vinovat

  25. România ce de obicei s a apărat.

    Franţa a jucat fotbal atât cât a putut din cauza alergării lent -bezmetice a naţionalei.

    Atunci când Franţa a realizat că România a mizat doar pe apărare şi antijoc a lăsat mai liber jocul tocmai spre a scoate ursul din bârlogu i prematur şi astfel ursul a căzut pradă inteligenţei cocoşului galic şi o luat două goluri.

    E drept unul din offside DAR al doilea era oricum iminent.

    Antrenorului îi strălucea nevoie mare doar cercelu din ureche, cam asta s a văzut la lumina aparatelor foto care urmăreau vedetele din echipa Franţei

    Echipa nu a fost întocmită pe structuralul lui Zicu şi atunci să ne mai întrebăm de ce l a mai folosit antrenorul (şi nu selecţionerul) o repriză atâta vreme cât la mijloc nu ai jucători care să combine rapid sau măcar să fie măcar pe jumate rapizi precum francezii… mijlocul a fost inegal şi fluctuant, când pus pe o alergătură aiurea când dus la extrema unui static enervant atâta vreme cât se ici şi colo strecura uneori teama de a ataca…

    Stancu şi Niculae izolaţi. Chivu excelent şi Panti de Timişoara la fel, Marica inspirat iar Săpunaru lipsit de şansă…

    Nu l am avut pe Mutu, dar avea suficient de mulţi jucători care aleargă şi care puteau cel puţin la mijlocul terenului să ţină piept francezilor pe care nu i a obosit nimeni doar Zicu atât cât a putut i a uimit cu pase inteligente. Echipa trebuia să fie mixtura fericită între viteză şi inteligenţa pasei la vreme dar raportul viteză -inteligenţă trebuia să fie de 3 -1 …

    Naţionala nu a fost pe măsura românilor prezenţi în tribună.

    Mi a plăcut mult să văd în tribune steagul ROMÂNIEI CU “U” adică simbolul unor inimi româneşti

  26. Buna seara d-le Ciutacu,

    Imi cer scuze ca apelez pe aceasta postare-unde voiam sa scriu,nu am rubrica de comentariu(poate calculatorul meu e de vina).
    Am citit apelul umanitar pentru fetita din Giurgiu si am retransmis apelul la un om extraordinar de sufletist,Dan Santimbreanu,care a fost operat de neurinom acustic la Clinica INI Hanovra si e foarte bine.E un tanar inginer bucurestean,foarte optimist,cu suflet mare,care o va ajuta prin retransmitere a apelului in reteaua lui de intrajutorare si poate da multe relatii despre clinica familiei micutei.
    Familia il poate gasi la adresa :[email protected]
    Eu ii doresc micutei sa primeasca toate sansele sa mearga la operatie si sa fie SANATOASA in viitor!

    Cu tot respectul,
    IoanaP

  27. E definitoriu pentru români. Nici măcar un dram de mândrie… Demisia de onoare… Da’ parcă nu face parte din arsenalul vreunui potentat al vremurilor noastre… Deci, currrrat rrrromâneşşşşte!

  28. nu e nici om intreg la minte sa lase 30k eur/luna din mana ca asa cere populatia … ONOARE nu mai e. ce ma uimeste mai mult sunt anumite comentarii in care i se da credit juniorului pe principiul: constructiei – constructie cu COCIS? sau cu Florescu?
    de Herea junioru` nu a auzit? dar de fundasu’ de la Lazio a auzit? si mai sunt si altii care cred eu ca odata intrati in anturajul echipei nationale pot face fata cu succes chiar si in fata unui stadion cu 79k oameni care sustin echipa adversa.

    inteleg ca’l aduce pe Deac – un tanar care promite, pe tanase care dupa mine nu a confirmat renumele facut de impresari daca care totusi stie sa dea in minge dar doar atat? doar cu 2-3 tinerei faci tu RECONSTRUCTIE in schimb mi-l aduci pe Florescu care stie orice altceva sa faca dar nu sa joace fotbal, cocis care e vai mama lui – peste tot pe unde a fost nu a facut nimic, pe fitzosu de Marica care nu stie sa faca un stop asa cum “scrie la carte”?? cu astia faci tu reconstructie?

    din pacate pentru sustinatorii echipei nationale juniorul este mai bun pentru o echipa de club (unde stai langa jucator ii arati ii explici la fiecare antrenament cu alte cuvinte il cresti) NU pentru a selectiona ce e mai bun intr-un anumit moment pentru a disputa o campanie de calificare – de turneu final nici nu se poate pune in discutie. din pacate aveam alte asteptari din partea lui – poate nu la joc pentru ca pana la urma astia suntem niste oportunisti – din punctul de vedere al SELECTIEI. ehh de-aia se zice ca e cel mai bine sa nu ai asteptari de la nimeni – pentru a nu fi dezamagit (problema mare a juniorului este ca jucatorii selectionati de el NU au confirmat).

    p.s. bine zicea Ionel Ganea – “singura ocazie avut de romania a fost a unui FUNDAS” atacantii probabil se uitau in oglinda 🙂

  29. Oare partea de vina n u apartine si forurilor conducatoare, care numesc antrenorii. Si-apoi ce fotbal poti sa ai cu dom…mititica in frunte, ca se lauda dupa 89 ce invarteli a facut el la scornicesti si victoria?

  30. Nu ma pricep la fotbal si nu caut sa dau explicatii, ca tot rromanul. Spun doar atat : Razvan mi-e simpatic si atat. Un alt antrenor fata de care am toata stima e cel care facea pe vremuri la Unirea Urziceni din rahat, bici. Deci daca e omul la locul potrivit in momentul potrivit, atunci se poate. Altfel, nu. De la mitica si sandel ma astept oricand la orice, parca ii vad ca ajung maine-poimaine varfuri la nationala. 😀 Incerc o usoara dezamagire vazand ca si tu te pricepi la fotbal. Candva era o vorba : nu da in omul cazut la paman. LUCE JR nu o fi cel mai mare rau din fotbalul din .ro Dar cand aruncarea cu magiun devine un sport national, nu e de mirare ca uneori si liderii/formatorii de opinii au aceasta tentatie…

  31. @pretender: simpaticu’ ala e platit (sau ar trebui sa fie) ca sa bata si el pe cineva, nu sa dea bine-n poza si pe sticla.

  32. Eu cred ca s-a gresit cand i-au majorat salariul , dar raman la parerea ca Razvan Lucescu este un antrenor care se straduieste sa construiasca o echipa nationala de la zero si asta se vede in teren.

  33. vorbea Badea aseara de Udrea si Anastase. Si mi-am amintit o chestie : Udrea inainte sa devina deputat declara in emisiunea de la realitatea (fix in secventa in care croseta) ca averea familiei se ridica la 1 milion de euro (cand a intrebat-o Mircea Marian)…pai a trecut cam putin timp pana a ajus in Forbes cu 13 milioane de euro

    http://www.youtube.com/watch?v=xcmAhju1lz8

  34. buna dimineata,

    am vazut si eu postarea cu micuta Miruna, am facut deja ceea ce trebuia facut omeneste, am sa vb cu o prietena care a trecut recent printr un diagnostic cumplit, inca nu s a operat dar stiu ca a mers la sp.bagdasar chiar am vazut la voi la observator un aparat performant pe care il detin acolo, dar oamenii nu stiu de el mai stiu de asemenea ca se opereaza multa lume in turcia unde costurile sunt mult mai mici, gen 15000 e(tot cazul prezentata la observator duminica).cat despre fotbal, nu sunt pasionata din 1994 cand eram insarcinata cu al doilea copil si ma uitam ce fotbal jucau atunci echipa de AUR in America, alta viata.acum nu ni l prezinta decat pe golanul de mutu, pe care nu il suport cum si a deschis el restaurant in italia singurul pt.care am respect este Chivu, alata mancare de peste nici nu exista termen de comparatie, cat despre becali gigi vedeti un reportaj in q magazin, de anul trecut despre cum doneaza el aparate sp.marie curie fara sa il plateasca, mi e scarba. multumim pt.tot dana

  35. E simpatic, ma! Ca si Basescu. Si Basescu e ‘simpatic’ pentru un anumit gen de public. “Ba, ce circar e asta, ba! Te razi cu el, ba, e de viata, ne radem, ne simtem bine… Las’ ca toti fura, asta-i de-al nostru,ma… E om sarman, asa, ca noi…” etc. Si acu’ cand faptul ca le fura viata din ei e mai evident ca oricand, tot in registrul asta o tin: “Da’ de Iliescu de ce nu zice nimeni nimic?! E propaganda de-a lu’ Iliescu! Iliescu a adus minerii… Ce, daca era Iliescu era mai bine?!” etc. Daca te intrebi de ce ne nastem, traim si murim in CACAT, uite explicatia!

  36. Corect ce spui. Plătit să facă performanță. Probabil pentru performanță va primi așa numitul „onorariu de succes”. Acum, indiferent de rezultat i se platește munca. E adevărat, cu prea mulți bani!
    Și nu e vorba de dat in oameni cazuți. E vorba de a critica o neregula atunci cand o constați.
    Dar sa spui doar că nu e bine, fară să vi măcar cu o soluție, iar nu e bine.
    Cred că și lucrul ăsta a început să ne caracterizeze ca popor.

  37. Asta e pedeapsa de la Doamne-Doamne, pentru ca a facut reclama la iaurturi frantuzesti,calea sigura spre perfuzii a multor romani.Dar, oricum nu intereseaza pe nimeni amanuntul acesta!
    Mai important e,cred,faptul ca e un subiect care vinde, mai ales in ziarele care se cumpara! Sa-i traiasca baiatul,cuplat cu fata lu Mieme!
    Si mult mai important e ca, la cum se imbraca, poate sa se ia la intrecere cu Printul sau cu Bote la categoria “Metrosexualul anului!”

  38. Bravo d-le Ciutacu,
    In urma cu cateva zile,iti scriam ca sunt un fan al tau(dar un fan rational, nu habotnic),si iti atrageam atentia ca nu se poate discuta normal,adica legic si logic,cu leprele portocalii,conduse de javra ordinara.In acest context, iti scriam ca mult anuntata intalnire cu fritzi va fi un fas (din punct de vedere al continutului discutiei)ceea ce s-a si intamplat.Faceai atunci niste comentarii,care ar fi fost potrivite,intr-o tara normala,ceea ce nu e cazul ROM-maneliei.
    Aseara,la emisiunea lui Gadea,te-ai dezlantuit(bine ai facut) si spuneai ca nu se poate dialoga cu papagalii portocalii,deoarece sunt irationali,lipsiti de logica si bun simt,etc.etc.Daca nu crezi revezi caseta.Asa ca ai ajuns la concluzia mea!Q.e.d.

  39. @Un ardelean oropsit: te autoflatezi gratuit. aseara am spus ca e irational sa incerci sa mai porti un dialog institutional cu puterea, nu ca nu poti sta de vorba cu oameni din arcul puterii. nu incerca sa traduci din romana-n alta romana ce spun eu, ca am proprietatea termenilor. cat despre continutul emisiunii, daca tu n-ai fost in stare sa gasesti informatie interesanta de extras din ea, nu generaliza. unii au reusit 🙂

  40. Bine ca atunci cand Piturca a facut egal cu Franta a fost dezastru national….acum ca luam bataie se vede speranta…..deaia suntem un popor de ratati…nu agatam de toate prostiile si inlaturam valorile…..

  41. Poporul Roman asa e invatat! Nu are nici o importanta ca omu care e pus sa conduca e analfabet, el e conducatoru’! Romania e tara unde nu rezultatetele conteaza, ci pila si cunostinta! Nu numai la fotbal este habarnismul asta ci peste tot. Basescu a fost cel mai corupt ministru al Romaniei si a ajuns cel mai cinstit presedinte. Anastase Roberta e cea mai cinstita presedinte al Camerei, Videanu e cel mai bun ministru al economiei, Boc e cel mai bun premier , ca altfel nu era pus si a 5-a oara pe postul de pe care a fost debarcat de parlament! Suntem o natie de rama, care nu numai ca nu are coloana si nici nu v-a avea! E trist dar macar e real. Aici pe aceeas foaie cu Lucescu Razvan, Turcescu Robert se poate pune si pe Morar Daniel, Boc Emil, Paleologu Teodor si lista se poate continua pana la majoritatea Senatorilori si Deputatilori.

  42. Victore… apropo de ce zicea Un ardelean oropsit…
    Am urmarit si eu emisiunea aseara… si n-am auzit sa te fi referit la dialogul institutional…Mai precis formularea era de genul “Ei fac tot ce vor ” etc…
    Sigur ca si eu am aceleasi pareri ( ei fac tot ce vor)…si de asemeni si eu am semnalat ( mai de mult, tot la tine pe blog probabil) ca ne polarizam extremist( gen antea3+realitatea contra Base, B1+ restu pro Base), si asta nu poate aduce nimic bun… Se creaza incet, incet 2 tabere care la un moment dat isi vor da in cap…

  43. NEPUTINTA E RIDICATA LA CEL MAI INALT NIVEL !!!
    Ridicam din umeri in orice domeniu …
    Nu mai stim sa facem nimic … Parca ni s-au spalat creierele … ori banii ne orbesc si nu ne mai pasa daca facem un lucru bun sau de mantuiala !

  44. Păi, ar trebui să ne amintim că şi măreţul căpitan al echipei naţionale de fotbal, o echipă aflată într-o stare deplorabilă (de căcat, cum ar veni), care a făcut 1-1 acasă cu Albania şi 0-0 în Belarus, şi-a manifestat recent, în mod public, lehamitea că trebuie să reprezinte culorile naţionale ale unor neisprăviţi, aşa, ca noi.

    Îţi mulţumim cu dragoste, Căpitane, că nu ţi-ai băgat picioarele. Iartă-ne că te-am făcut de ruşine ! Aşteptăm spăşiţi, plini de recunoştinţă, viitoarele meciuri dezastruoase ale Naţionalei şi egalul de pe teren propriu cu Luxemburg, pentru a vă putea face pe tine şi pe selecţioner mîndri de noi.

    Huo…

  45. se intampla toate acestea doar sa nu si aduca fratii becali antrenor la nationala.asa gandeste sandu m.mai bine sa l tina aproape pe gheara si sa lasa echipa tarii pe mana nepotului floraresei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.