Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Un cânticel vesel (sau nu) să cântăm

Un cânticel vesel (sau nu) să cântăm

Turmentatu’ mă lepșuiește muzical. Cică să răspândim muzica măcar de ziua ei. Dat fiind că m-am săturat de isteria politică și fiindcă mi-e drag de chelia lui deasă, hai s-o facem; nu pe masă, că nu-s șef de stat. Și s-o dăm mai departe; către Blonda, Șuțu, Duțuleasca, Ancuța și Ardeiu’. Să fie primită!

http://www.youtube.com/watch?v=stqv_miBsZ0

Comentarii

comentarii

Similar Posts

47 thoughts on “Un cânticel vesel (sau nu) să cântăm

  1. Astăzi, am învăţat să folosesc perfectul compus: PSD a fost la guvernare! Totodată, am învăţat şi faptul că gramatica nu ţine loc de politică, atunci când ai o agendă de respectat. Am doar o singură întrebare pentru fosta alianţă (PDL+PSD) şi nu pot să mă abţin… Cine răspunde, totuşi?

  2. Eu cred ca nu mai pot fi inlaturati de la putere decat daca se iese in strada si nu cred ca vor ezita sa omoare oameni.Il cred in stare pe Basescu sa dea asemenea ordine.Miroase a sange.

  3. La cat esti de ofticat,asculti muzica in germana?Nu stii ca germana este doar pt.a vorbi cu caii?

  4. Sper ca de aceasta data, parlamentarii PSD, vor vota, alaturi de liberali, motiunea ce va sa vie.Asa, sa nu ramana datori, fata de vasalii lui Basescu, viitor “fost” presedinte.Si oricum, guvernul POC2, nu stie, si nu vrea, in afara de salamalecuri si furat, sa faca si altceva…

  5. Falco a fost un mare artist. E bine ca e in germana piesa aleasa de tine pentru ca poate invata si imbecilii de la noi ceva de la nemti, din politica lor, desi ma cam indoiesc

  6. haz de necaz…inca o data basescu s-a dovedit un jucator puternic.Nici adversarii politici nici voi cei din presa nu reusiti sa-l invingeti usor.S-a facut atata tamtam degeaba, base e din pacate o nuca greu de spart.

  7. Buna ziua, domnule Ciutacu
    Indraznesc sa va rapesc putin timp supunandu-va atentiei site-ul domnului profesor Ion Coja, despre care eu stiu ca va candida la Presedintie in noiembrie:
    O parere?
    Cu stima.

  8. M-am refugiat in muzica, filme si Photoshop 😀 de foarte mult timp, cu mult timp inainte ca nava “za land of choice” sa cada in cascada impreuna cu piratu’ ei cu tot. Faina trupa!…mai uitam d grijile cotidiene…

  9. D-le Ciutacu ma bucur ca a mai ramas o televiziune de unde mai putem si noi sa ne racorim.Ma bucur ca PSD si-a adus aminte de orgoliu.Cat despre PDL,Basescu ,Udrea si toti hotii acum sunt liberi la FURAT incepand cu alegerile si terminand cu bruma care mai ramasese.

  10. @everybody: un topic non-politic fac si eu, iar sub el gasesc tot pareri ci comentarii politice. n-aveti, frate, suficiente materiale sub care sa postati politica?

  11. Victore,uite fac eu unul apolitic.Cand te mai intalnesti cu hahalera de Gusa pe baricada de la Gadea?

  12. Numele lui Falco ma duce cu gandul la posibile semnificatii care ne pot ajuta sa transcendem Realul, cu toate conotatiile lui, pozitive sau mai putin pozitive. Intr-o lume de ‘corbi atei si agramati’ un ‘vultur ce-si ia zborul spre eternitate, evident socheaza. Si cine este vulturul, altul decat Falco (Falcon), o forma nedesavarsita pe plan material, capabila sa se desavarseasca, paradoxal prin moarte. Caci ce altceva este moartea decat transcenderea spatiului terestru limitativ, eliberarea de constrangeri de orice fel.Falconul se avanta, depasind din tot ce este limitativ sub aspect temporal si spatial, spre ceea ce este nelimitat, vesnic, si care sub aspect spiritual este taramul comuniunii perfecte.
    Mai revin la subiect, si la articol

  13. @Cetateanu Turmentat, @Victor Ciutacu: va pup teoretic, multumesc mult si maxim pentru muzici.

  14. Eu nu am blog, da’ propun si eu pt. mine vizavi de ziua muzicii:

    Maria Tanase – Ciuleandra.

    Fiara.

  15. Daca tot ramane adresa mea de e-mail pe blodul dvs. dar nu stiu de ce, (am scris cateva comentarii la alte articole) , mai scriu unul referitor la ce sa intampla in momentul de fata in tara. Avand o varsta nu prea inaintata dar am trait cea mai grea perioada pe vremea lui Ceausescu, copilul meu scria la lumanare, desi locuiam la bloc, caram apa cu damigeana de undeva de la parterul unui bloc, apa care o caram pe sacri pana la etajul 7, intr-una din zile am crezut ca fac infact desi erau tanara, NU as mai dori niciodata sa trec prin ce am trecut, mai bine mor, dar de ce sa mor eu si sa plece ei, nu este locul lor in furntea statului, nu ei sunt cei mai buni. Singurul lucru pe care ar trebui sa-l faca cei care sunt tineri sa ceara azil politic in tarile din Europa (care nu sunt in uniune sau America) sa vedem ne ajuta cineva.

  16. A doua piesa interpretata de Falco -“Naked”-cu versurile “Naked I taste it, and then waste it”, exprima, ceea ce, esteticianul Liviu Rusu numea “substantialitatea Eului” (nu se refera la substantialitatea materiala ci cea spirituala!).Eul este animat de dorinta depasirii instinctualitatii. Pornirile instintuale constiente, parte integranta a inconstientului colectiv Jungian, prin aducerea lor la suprafata si constientizarea lor, devin controlabile, si chiar pot fi depasite. Goliciunii materiale i se substituie astfel prea-plinul emotional de sorginte archietipala.

  17. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Eu va urez un week-end placut,linistit si sa fiti mareau sanatos,ca restul,vin de la sine.

    Cu admiratie si sinceritate,
    IoanaP

  18. Victore,
    adevărul e că Falco ţi se potriveşte. Două piese impecabile. Nu ştiu cum ai apreciat tu pamfletul mamelucilor ălora de la Prima Tv (cel cu Găinuşă în rolul tău), dar mie mi s-a părut grobian şi revoltător. Undeva peste limita de suportabilitate a unui pamflet. Le pui de-o replică, ceva?

  19. Falco si balada “Jeanny” interpretata de el, cade sub incidenta ‘simbolismului limitei’ (depasirea limitei biologice prin vointa si constiinta). Aceasta sintagma ne confera o alta abordare amortii si aneantului; in plan spiritual moartea poate finterpretata ca o depasire a trecerii.

  20. Rondelul ticăloşilor
    de: Alexandru Macedonski

    Istovite târâturi
    Trec aproape-n pielea goală.
    Poartă negre-adâncituri
    Pe sub ochii lor de smoală.

    Pe neghiobi îi bagă-n boală,
    Schimbă-n robi pe cască-guri.
    Istovite târâturi
    Trec aproape-n pielea goală.

    La Montmartre e răscoală
    Când, din craci făcând figuri,
    Cu murdare strâmbături
    Dau pe faţă ce-au sub poală,
    Istovite târâturi.

  21. Este surprinzatoare atitudinea PDL cu schimbarea functionarimii PSD de la varf. As fi pariat ca Basescu (ma rog, nu e prea tarziu) ar da o “recomandare” slugii d-lui pentru pastrarea in functii in deconcentrate a pesedistilor. Eu tot cred ca scopul imediat al lui Basescu este asimilarea “populatiei” functionariste pesediste, numai asa-si poate asigura sprijinul pentru castigarea alegerilor. Cred ca va fi un mesaj al lui Basescu in acest sens, in ideea de a incerca ruperea PSD!

  22. @ionutu: nu ma uit la mizeria aia de emisiune de la inceputul anilor 2000, deci nu l-am vazut. Huidu ori a uitat cand m-a sunat sa ma roage sa nu mai dau in el, ori n-are ce face si trebuie sa-l scoata pe socru-sau de sub urmarirea penala a DNA. daca e nevoie, ii reamintesc.

  23. Poate, au mai patit si altii, nu numai eu ca la prima auditie, am fost incantata de interpretarea baladei ‘Jeanny’,fara sa inteleg mesajul. M-a fascinat ‘puterea care emana’ din
    din melodie cu o orchestratie demna de zile mari; un adevarat ‘hit’.Am intrat apoi la You Tube si am ‘citit’ cate ceva despre Johann Hotzel, Falco, care a avut o viata foarte scurta, doar de 31 ani. Piesa “Jeanny” l-a adus a doua oara in topul muzicienilor de hip hop, pop si rock.
    Povestea lui “Jeanny” este foarte controversata.Este balada celei disparute, dar nu se stie exact in ce circumstante; poate a fost ucisa?! pentru ca padurea, noaptea, gardul cu spin sugereaza bariera intre lumea materiala si lumea spirituala. Se pune intrebarea: ‘Cine a disparut?’ ‘tu sau eu?’, ‘Ridica-te, trebuie sa iesim din padure, trebuie sa iesim din intuneric la lumina’
    Umezeala care nu s-a uscat inca in sufletul fiintei indragite,exprima cat de greu se poate accepta despartirea de viata. Prin intensitatea invocarii se sugereaza dorinta resurectiei, a invierii; paradoxal asta nu este posibil decat prin acceptarea mortii biologice.La intrebarea “Jeanny unde esti?”, raspunsul prezumptiv nu poate fi altul decat ca Jeanny este “pretutindeni, aici, acum” pentru cei care doresc sa ajunga la armonia universala cosmica.

  24. Sunt mare fan ABBA.
    As dedica domnilor de la guvern: Two for the price of one (si pt. dl Prezident implicit [ave Pivniceru!])
    iar PDL si PSD: Our last summer (mai mult pentru dl. Geoana si pentru serile geroase de iarna ce vor urma).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.