Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Ultima creaţie de televizor a sârbului

Ultima creaţie de televizor a sârbului

Dacă am fi avut mai mulţi ziarişti decât purtători abuzivi de pixuri, poate că măcar unul şi-ar fi amintit că, după ce n-a mai avut faţă pentru atât de selectivele televiziuni româneşti, Mile Cărpenişan, decorat mort de cel care l-a făcut destabilizator când era viu, i-a făcut, benevol, un clip electoral lui Sorin Oprescu. Poate că ar fi util ca Doctoru’ să încerce să facă un scurt recurs la memorie. Că, vorba aia, memoria te lasă ultima…

UPDATE: Am aflat, mult după scrierea acestui text, că, spre cinstea lui, pe doctorul Oprescu nu l-a lăsat memoria. Pot doar să mă bucur şi să regret că m-am grăbit…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

86 thoughts on “Ultima creaţie de televizor a sârbului

  1. Basescu a dovedit inca o data ca nu e decit o carcasa umana… fara sentimente. Un android, cu circuitele stricate.

  2. Durerea de a spune adio unui asemenea tânăr este,poate,putin atenuată de faptul că stii că el a trăit în ani prea putini,ceeace altii nu au trăit într-o viată,cu intensitate si cu folos pentru cei în slujba cărora a activat.Asupra celor cu care a venit în contact,si nu numai,indiferent dacă acestia se manifestă sau nu,categoric si-a lăsat o amprentă,pentrucă nimic din ceeace se întâmplă în univers nu este pierdut,totul lasă o urmă.
    Multumesc,E.V.L.

  3. Era un aforism de Nietzsche care spunea cam aşa:
    “Da, am făcut asta”, spune memoria mea. “E cu neputinţă s-o fi făcut” – spune mîndria mea şi rămîne neînduplecată. În cele din urmă – memoria e cea care cedează.
    Cred că i se potriveşte şi lui Oprescu.

  4. In ziua de azi mai mult ca oricand, parca, recunostinta a devenit un fel de pasare rara. Suntem prea grabiti sa ne capatuim buzunarele si nu ne pasa ca sufletul se pustieste…

  5. Dumnezeu sa-l odihneasca!

    Bine ai revenit!
    Cu permisiunea ta, presupun ca ai fost in banat?! In situatii din astea nu sunt prea multe de spus decat cele ce se cuvin .Nimic nu poate alina suferinta unei familii in astfel de momente.Ma ridic in picioare si plec capul pentru cateva clipe;…………………….
    Ok.

    Ne-ai lipsit la ora 21.00 si pe blog.Nu vreau sa fiu gresit inteles,mai bine era cu ocazia unui mini concediu si cu o lada de bere langa foc ,ca intre prieteni si colegi decat asa.
    Oricum sa ai o seara placuta si te asteptam deseara ca de obicei!

  6. Jurnalistii buni se gandesc la politicienii care se presupune ca sunt onesti. Invers nu o sa functioneze niciodata “regula”.

  7. f. tare videoclipul.
    Este incredibil cata incrancenare e in viata politica romaneasca si in societate in general.
    Uneori uitam ca viata e atat de fragila si ca se poate stinge f.f. usor…
    Dumnezeu sa il odihneasca in pace si condoleante familiei.

  8. Al dracu dom` doctor. De fapt e tot un smeker de Bucuresti, la fel ca base, numai ca asta are alta masca.

    PS: Orice filmulet dramatic are coloana sonora din Requiem for a dream…

  9. Este un clip absolut perfect. Ii vine manusa lui Sorin Oprescu. Sunt sigura ca a tinut la Mile si l-a apreciat la propria lui valoare. La fel de sigura sunt ca s-a interesat de soarta lui Mile Carpenisan atunci cand acesta se afla pe patul de spital. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Mile Carpenisan.

  10. Poate că nici n-ar trebui să scriu asta: unii oameni au memorie selectivă, iar decoraţiile post-mortem nu pot decât să mai pună sare pe rană unei familii îndoliate.
    Dacă unii nu s-au născut şi nu au fost învăţaţi să gândim liber, cei care s-au născut şi au fost învăţaţi să gândească liber nu au nevoie decât de ei înşişi.

  11. Pe Mile Carpenisan nu-l merita nici o televiziune din Romania.Era prea Sarb si prea OM pentru oricare dintre ele!

  12. Domnule Ciutacu
    De cate ori moare un tanar imi amintesc de cele spuse de Zorba,prietenului sau scriitorul,atunci cand frumoasa si ravnita vaduva este ucisa de barbatii din sat:
    -De ce mor oamenii tineri?intreaba Zorba…ce scrie in cartile tale,in cartile citite de tine….?
    -SCRIE DESPRE AGONIA CELOR CARE NU STIU SA RASPUNDA LA ASEMENEA INTREBARE-..ii raspunde scriitorul….
    -Atunci scuip pe cartile tale-zice Zorba….

    Sa nu asteptati recunostinta omeneasca-…e pasare rara…

  13. Disparitia neasteptata a lui Mile Carpenisan m-a facut sa ma intreb: Oare de ce ii cheama Dumnezeu la El pe cei buni mai repede decat pe altii, care sunt rai, ori fac rau altora? Oare de ce nu pot accepta raspunsul: Pentru ca asa a vrut Dumnezeu; stie el de ce a luat-o? Un posibil raspuns in cazul lui Mile Carpenisan:Pentru ca si-a realizat menirea si Dumnezeu nu avrut sa-l incerce cu alte greutati si l-a facut inger pazitor. Mile Carpenisan a spus: “Am trait o viata plina”…”Am facut ceea ceea ce trebuia sa fac si uite asa, am trecut prin toate, fara exceptie”.
    Dumnezeu sa-l odihneasca!

  14. Cuvintele sunt de prisos, ne-am obisnuit in Romania ca marinarul sef sa-si schimbe fetele dupa interes….ce ramane, dincolo de nimicurile vietii de zi cu zi…e ca Mile intr-adevar a fost OM si din pacate OAMENII pleaca primii….RIP MILE !

  15. Nu imi da pace gindul,cum a fost cu putinta? Cuvintele sint sarace ,ma doare sufletu si cred ca o sa trag o portie de plins cum nu am mai plins de mult.Ma revolta ce destin a avut acest om.Sint varza.

  16. @everybody: nu va mai repeziti sa dati cu pietre-n Oprescu. am facut-o eu degeaba. de data asta chiar nu merita un asa tratament

  17. Victore, hai să îţi povestesc.
    Eram cu părinţii lui Mile, acolo, lângă el. Abia îl aşezasem în groapă.
    În dreptul crucii s-a aşezat o namilă de om şi a început să cânte, cu o voce de bariton care smulgea carnea despre tine, Ederlezi a lui Bregovici. Apoi a sărutat crucea, a venit la tatăl lui Mile şi a spus:
    -Eu i-am cântat la nuntă lui Mile. Şi mi-o spus: “Mi-ai cântat la nuntă, tot tu să-mi cânţi şi la înmormântare. Jură-mi!” Eu mi-am ţinut jurământul.
    Astfel de om era Mile. Un om faţă de care trebuia să îţi ţii jurămnitele.

  18. Dupa ultima lopata de pamint aruncata peste sicriu….se asterne uitarea!
    Pacat!
    Odihneste-te in pace Mile.

  19. Dumnezeu sa-l odihneasca pe MILE!Victore esti baiat destept dar cu o floare nu se face primavara,televiziunile de cacat care sunt in Romania i-si fac din plin datoria in mod special cele de stiri mai ales,fara nici o exceptie.Ar trebui s-o lase mai moale cu atacurile la persoana si sa explice oamenilor intr-adevar care este situatia si sa arate adevaratza fata a politicienilor indiferent de culoarea politica,perfizi,lacomi,mincinosi.Dand exempülul cel mai concludent cu acest Voicu,ce s-ar fi intamplat daca ajungea un haplea ca asta la MAI,de aceea i-si doresc cu ardoare PSD-ul internele?

  20. D-le Ciutacu,
    Ne-ati mai confirmat o data ca aveti curajul de a va asuma responsabilitatea pentru tot ceea ce faceti.Respectele noastre.
    Prin anumite calitati Sorin Oprescu se aseamana cu regretatul Mile Carpinisan. Doi oameni SUFLETISTI care se bateau, si unul se mai bate, pentru idealuri, pentru adevar, pentru dreptate asa cum le vedeau dansii.
    Ambii au fost, si unul mai este, animati de curiozitate, de ambitie, de capacitatea de a nu se recunoaste niciodata invinsi.
    Din pacate insa Sorin Oprescu nu avea cum sa impiedice plecarea, trecerea in nefiinta a lui Mile Carpinisan,pe care l-a admirat, pentru actiunile sale umanitare, pentru dorinta acestuia de a sari in ajutorul oricui, inclusiv al lui insusi.
    Fie memoria lui binecuvantata.

  21. Domnule Ciutacu,
    Chiar ramasesem surprinsa de gest, dar l-am pus pe seama revoltei de a pierde un coleg, un om drag, pe seama nedreptatii facute unui om deosebit. Nedreptatea de a fi luat de langa noi, cand ar mai fi avut atatea de spus si de facut!
    De aceea v-am scris ca fiecare om plange si jeleste in felul sau.
    Durerea cea mai mare este muta dar te sfasie in interior… te rupe in bucati, te nimiceste… iar acceptarea crudului adevar vine odata cu lacrimile…

  22. Respect Mile Carpenisan.Fie-ti tarana usoara.
    Ce n-au reusit toate gloantele si toate nenorocirile de pe unde-a patruns baiatul asta a reusit un cacat de furuncul.Nu cred ca Oprescu-ar fi fost in stare sa faca o minune si cred ca macar a incercat sa ajute cu ce a putut.Oricum, in fata unei asemenea nenorociri, e mai onorabila tacerea decat o decoratie post-mortem.

  23. Cred ca la auzul vestii “decorarii” din partea basescului, asa cum il stiam, Mile ar fi slobozit cateva injuraturi in limba sarba, dupa care i-ar fi sugerat acestuia cateva posibile locatii pentru plasarea decoratiei. Sper ca familia nu a acceptat medalia, stiut fiind faptul ca si ei au suferit alaturi de el dupa episodul “rapirii” ziaristilor.
    Este trist ca dupa moartea lui multi s-au inghesuit sa se urce cu bocancii pe mormantul lui. Nu merita asa ceva. A fost un om discret, demn, cu coloana vertebrala, asa cum mai sunt foarte putini in tara asta, dar pe care multa lume l-a descoperit prea tarziu. Ar trebui sa invatam multe din felul in care el a trait si a murit, dar, mai mult ca orice ar trebui sa apreciem oamenii de valoare cat timp ei sunt printre noi.
    Dumnezeu sa il odihneasca in pace si sa ii mangaie familia.

  24. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Mile!
    Poate nu am citit eu destul de mult pe site-urile de stiri sau nu m-am uitat eu destul la TV, insa nu stiu exact din ce cauza medicala a murit Mile. Stiu doar 2 cuvinte: septicemie si furuncul. Daca vreau sa stiu mai multe ce trebuie sa fac, sa gasesc in dictionare semnificatia acestor cuvinte? Nu ar fi trebuit sa dea un comunicat doctorul care l-a tratat pe Mile? Sau poate televiziunile trustului Intact (macar ele) sa fi dat o explicatie. Mi se pare ca s-a tratat superficial ‘subiectul’. Pacat….si pacat de Mile ca a murit.

  25. Domnule Ciutacu,sunteti unul dintre acei carora le pasa si pentru asta va apreciez.Va pasa de colegi vii si de cei dusi in eternitate,va pasa de noi,cei ce inca mai asteptam….va pasa. Aprecierile domniei voastre fata de adevarate repere umane conteaza,conteaza mult. Pe Mile,Dumnezeu sa-l aiba in Paza Sa!

  26. PACAT MILE. AI FOST IN INIMA MEA CEL MAI BUN REPORTER SPECIAL DETASAT. SA FII FERICIT ACOLOO SUS, IAR NOI, CEI DE JOS VOM FI ALATURI DE TINE SI TE VOM AVEA IN SUFLT. D-ZEU SA TE AIBA IN PAZA!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.