Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Udrea are toată legitimitatea s-o facă!

Udrea are toată legitimitatea s-o facă!

elena-udrea-catuse-arest

Faptul că Udrea, trecută pe la beci/pârnaie, a dezvăluit ororile de acolo (da, după, că înainte n-a avut oportunitatea să le simtă pe propria piele) și și-a asumat un proiect politic de modernizare a condițiilor de detenție și de reformare a executării pedepselor în sistemul penitenciar nu înseamnă că tema nu e legitimă. România a aderat, politic și economic, benevol, la un spațiu european ghidat de niște reguli. Printre care, între altele, obligativitatea condiților umane de detenție, fiindcă pedeapsa legală e privarea de libertate, nu umilirea, dezumanizarea și îmbolnăvirea deținutului. Îi tot aud pe diverși politicieni cum își amintesc ei că au stat la cămin, le era frig și aveau gândaci în cameră. Sau ce nasol e-n spitalele prin care au trecut. Așa, și? Am trecut și eu prin astea, ba înainte am dormit într-o cameră cu alți 100 de oameni alături, într-o unitate militară, dar asta nu înseamnă că n-a trecut vremea de atunci și că nu pot gândi ca un om (atât cât pot fi) întreg la minte. Țara asta blestemată, condusă din păcate de ura omului față de om și de frustrări inchizitoriale, trebuie – la dracu’, TREBUIE! – să respecte drepturile omului. Inclusiv cele ale deținuților, alături de (și nu după) ale studenților, bolnavilor sau ale cui mai vreți. Iar doamnele și domnii politicieni, în loc să aibă pusee publice de memorie despre cât de rău le-a fost lor cândva și revelații că întotdeauna alții sunt de vină, au fost aleși/numiți ca să se ocupe de treburile astea.
P.S. Am și (câțiva) prieteni pe care viața și instanțele i-au adus în spatele gratiilor. Nici nu mă dezic de ei, nici nu încerc să le fac o favoare. Dar, fie și pentru că vreau să mă uit în ochii lor fix cum o făceam și înainte să-i lege, îmi permit să gândesc exact cum o făceam și până să fie arestați/condamnați. Și s-o spun în gura mare. Altfel, vă rog, scutiți-mă de teoria savantă a prioritizării cheltuirii puținilor bani. O aud de 25 de ani, dar nu-mi amintesc să se fi rezolvat între timp vreuna dintre celelalte probleme: spitale, școli, grădinițe, cămine de studenți/bătrâni…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

34 thoughts on “Udrea are toată legitimitatea s-o facă!

  1. Ok dar mai intai sa se faca si sa functioneze agentia aia care sa se ocupe cu recuperarea prejudiciilor pentru care au ajuns aia la bulau. Adica sa existe resursa si dupa aia cream si conditii. Mai ales ca cererea e intr-o crestere senzationala gratie DNA.

  2. Politicienii care argumenteaza impotriva nevoii de modernizare a penitenciarelor din Romania, cu faptul ca nici caminele studentesti si nici spitalele nu sunt modernizate, sunt incapabil sa rezolve vreo problema si nu vor reusi niciodata sa rezolve nici pe cele din puscarii, nici pe cele din educatie ori sanatate. Ce ii opreste sa isi asume o astfel de tema, daca tot se arata preocupati de conditiile din scoli ori spitale? Mai ales ca unii dintre ei au fost la guvernare si nu au facut nimic pentru imbunatatirea acestora!

  3. Ce efuziune de sentimente de la o penala catre spalatii pe creier de gasca de la b1! Sa faca bine sa nu mai fure si asa nu or sa ajunga acolo. Dupa ce si-au batut joc de justitie de la numirea procurorilor si judecatorilor pina la penitenciarele lasate in paragina hop ca s-a trezit omenia in ei. NU ARE NICI O LEGITIMITATE!

  4. Corect d-le Ciutacu tot ceea ce spuenti este justificabil. Iar Udrea are dreptate tinand cont ca ea a fost doar executata, fara probe, doar pe delatiuni mincinoase facute culmea, tocmai de spagarii care se foloseau de nmele ei, de oportunitatile de la minister. Ca doar nu erau prosti sa vina la ea in birou si sa se laude ca ei fac bani la negru, de ex Lungu ala, care si-a facut doua nunti de lux in doua tari diferite!!!!! La Udrea totul e executie ca s-o intimideze, s-o scoata din circuit, sa nu mai vorbeasca sau sa zica de Basescu. Ce jeguri, credeau ca reusesc, nu s-au pus cu cine trebuie, Udrea nu-i tradatoare si nic hoata, femeia asta avea totul, n-o interesa bani, afaceri, iar Cocos sa plateasca ca doar nu-l tinea ea subb control nici cand era la amante si nic cand face abani. Corect?

  5. @radu & gina: desi aveti pareri diametral opuse, va uneste faptul ca nici unul dintre voi nu pricepe ca postul asta nu este despre vinovatia sau nevinovatia Elenei Udrea

  6. Ma gandesc ca ati pus-o pe Udrea in titlu ca sa aveti musterii pe blog. Pe mine m-ati prins. De acord ca trebuie facuta ordine in Romania in multe domenii inclusiv in puscarii. Dar sa incepem ma gandesc (asa la modul abstract) cu condamnarea indivizilor gen Udrea care au furat banul public cat au putut de nu mai avem conditii nici in camine, spitale si cu voia dumneavoastra nici in puscarii. Dupa asta cu economiile facute din banii recuperati sa imbunatatim lucrurile. Puteti sa o intrebati va rog pe d-na Udrea daca ne da si noua banii inapoi ? Dupa aia o voi crede ca regreta sincer si o sa pun pret pe zicerile dansei.

  7. @Cetatean: de condamnare/confiscare/valorificare se ocupa sfanta justitie reformata. procesul incepe abia maine. asa, cu tot regretul, va trebui sa ma asteptati. cat despre banii pe care sustineti ca i-ati avea la ea, asta tot zeita legata la ochi trebuie sa decida, ca asa e-n statul de drept. n-am de ce s-o intreb eu, tocmai ati facut-o. iar doamna chiar stie sa citeasca si banuiesc c-o si face 🙂
    @Elena Udrea: dincolo de asumare, care mi se pare un demers necesar si ok, sper ca nu va excludeti dintre demnitarii care au fost la putere si n-au rezolvat problemele enumerate

  8. Da domne, conditiile trebuie imbunatite atat in spitale, scoli si penitenciare. Nu neaga nimeni asta, dar tanti Udrea inculpata vine cu niste propuneri de a dreptul imbecile. Pai cum sa te gandesti sa propui asa niste gogomanii: pedeapsa cu executare doar in mod exceptional si doar pentru fapte savarsite cu violenta??? Serios??? Pai atunci toti hotii, escrocii, coruptii din Romania se vor apuca de treaba daca risca puscarie doar in weekend sau la domiciliu, dupa cum viseaza tanti Udrea. Tanti Udrea inculpata incearca cu disperare sa-si aranjeze puscaria viitoare de la Targsor. Unul din scopurile unei pedepse este si sa inspire temere, cine comite infractiuni ajunge la beci. Ori Udrea e o habarnista care nu stie nici pe ce lume traieste sau vine cu astfel de prostii cu un scop ;-)Sau pot fi ambele variante

  9. Stimate domnule Ciutacu, sa fim seriosi. Orice om care gandeste cum trebuie observa ca mizeria din locurile de detentie e lasata sa existe in mod voit. Asa considera “sistemul” ca e unul dintre argumentele cele mai nimerite sa mai ostoiasca setea de dreptate a poporului “dresat” deja de ani buni sa inghita diversiuni si gogosi cu duiumul. Cetateanul Gogu se va bucura in scurtele lui intermezzo-uri de informare despre ce mai e cu tara si conducatorii ei, constatand ca X sau Y, mari politicieni de la Bucuresti ajung din palate si plaje din Miami direct la niste gandaci mai grasi, mai multi si mai urati decat cei de la el din Bucatarie, tragand concluzia ca “justitia” lucreaza bine, eficient si in interesul cetateanului. Pe dracu !!! Din pacate putini intuiesc adevarul. Cred ca si doamna Udrea n-a jucat decat un rol cu acele catuse la maini ca deh, pentru a se impaca si capra si varza, iar mizele sunt mari si trebuie ferite pana si de ochii cetateanului Gogu, doamna nu a avut de ales si a executat ordinele… ca deh, gradele mai mici fac “sectoare” si pentru aia mai mari. Deocamdata capitanul nu face deloc sectoare si am zis si acum un an ca nu va face, si-a facut datoria fata de sistem fara scrupule … in rest circul cu : atentie ! inca un dosar, documente, dezvaluiri bomba, etc. … e doar pentru prostime, sa le mai dea de 2 bani sperante ca sa traga in continuare, fara agitatie si fara pretentii mari , in continuare ca vita la jug.

  10. Zilele astea se monteaza aparate de aer conditionat in toate centrele de arest preventiv si pe toate masinile de transport arestati, in conditiile in care nu sunt aparate de aer conditionat la toate maternitatile de exemplu. Cu respectarea prezumtiei de nevinovatie in minte ma incearca totusi un senzatie de voma.Ba sa se prioritizeze cheltuielile .zic si eu.

  11. Sa inceapa sa faca puscarii private,asa ii separam,sponsorizate de toti care au furat milioane de euro,ca au bani la tescherau,au 3 ani stau jumate si tin locul cald!Meniul de la ciresica si pauza de relache,apoi scrii memorii si trai nineaca european,mai o vizita ,mai o perdeluta,mai un buchet de lalele si ai terminat cazna!

  12. De acord cu pledoaria pentru condiţii decente în închisoare şi oriunde. Civilizaţia obligă.

    @ Radu: femeia asta avea totul, n-o interesa bani, afaceri…

    Eşti sigur? Din câte ştiu eu, Cartierul Micro V din Buzău nu este Primăverii, aş spune că este chiar opusul. Iar cariera ei de avocat a fost nesemnificativă. De unde bani?! Dar cu Cocoş ce ai? Că i-a dat Mercedes, nu Dacie cu jigler… I-a dat, nu i-a luat.

  13. @Victor Ciutacu
    Stiu si eu povestea cu zeita legata la ochi, dar eu sunt un muritor nelegat la ochi si vad tot ce misca 🙂
    In rest n-am cum sa empatizez cu cineva caruia nu-i pasa decat de persoana proprie. Ca si aici cu puscaria stati fara grija ca nu-i pasa de detinuti, tot la dansa se gandeste.

    In concluzie nu sunt de acord cu titlul. Udrea n-are nicio legitimitate s-o faca.

  14. Asta inseamna sa fi inteligent , asa ca -stra,d-le Ciutacu.
    Ati fi putut fi un foarte bun avocat.
    Altfel aveti si d-stra dreptate ,dar sunteti al naibii de……. perspicace.

  15. P.S. “Tudor Breazu a fost scos din arest, fără avocat, şi dus în faţa altei procuroare decât cea din „Gala Bute”, care, timp de două ore, l-a ameninţat cu detenţia prelungită dacă nu spune lucruri despre Nana,Traian Băsescu sau despre Elena Udrea.” postare de pe pagina de fb a Udrei 26 aprilie 2015. Deci de Breazu ar fi chipurile vorba. In seara asta Udrea o dadea la intors 😉

  16. ok, cine are atributia alocarilor bugetare? sub autoritatea cui se afla sistemul penitenciar?

  17. Buna seara ,chiar mi-a fost dor sa mai citesc comentariile d-stra referitor la diferite evenimente dar….. lumina stinsa ‘poarta incuiata ,nu-i nimeni acasa ,plecam de pe blogul d-stra cu multe semne de intrebare.
    Referitor la postarea de astazi sunt de acord cu d-stra si cred ca Udrea .Oprescu si multi altii mai curajosi vor deschide calea spre un fel de normalitate in penitenciare .

  18. Are, asa cum si tu ai eleganta de a lua apararea celor cazuti la necaz.
    In acelasi timp, eu imi aduc aminte de promisiunea udrei, cind a taiat indemnizatiile mamelor, ca va construi crese. Apoi, au inchis spitale. Pt. asa ceva as dori sa fie judecati. se pare ca nu se poate anul asta.

  19. udrea tocmai s-a denuntat ca tainuitor:
    “daca as face denunt despre pdl va dati seama ce s-ar intampla?”

  20. Ma gandeam la o treaba: cum ar fi daca fiecare ciorditor d-asta care a furat de-a spart sa stea cate o zi in puscarie pentru fiecare 1000 euro prejudiciu nerecuperat.
    Pe mine ma doare ca nu se recupereaza prejudiciul, nu ca sta Ioan Niculae (de ex.) 5 luni la parnaie in conditii nasoale si iese mai devreme cu vreo 2 ani pe motiv ca a scris 5 carti si mai stiu eu ce.
    Asadar, pana la a baga 1 miliard de euro in confortul borfasilor, hai mai intai sa-l recuperam de la ei si dupa aia mai vorbim.

  21. La aia cu “100 in camera” m-ati avut aliat, oricat mi-e greata de mancatorii de caviar care ajung, vremelnic, in conditii d-astea.
    Mai mult achiesez, totusi, la nedreptatea din cazul Rarinca decat la e primeste ex-“prima donna”… Cu atat mai mult cu cat asta cu legitimitatea ne cam sfideaza, crezand ca in lumea asta de tampiti, ea se exclude, ca inca mai poate… Eeee, alta ar fi situatia dac-ar incepe cu “schema logica” a furaciunilor pe care le-a derulat ! Mi-ar mai trezi, asa, o urma de respect… Cat timp, insa, ne fraiereste la orice aparitie (acu’, momentu’ de “virgina’, dupa ce tocmai facu stagiul in bordelul politico-furaciunii autohtone), mi se rupe de ce spune si pateste… Oricum, n-o sa-mi faca strada si n-o sa-mi iau butelie cu banii de i-au furat astia ! Ce s-a dus, s-a dus, macar d-acu-ncolo sa nu mai avem cazuri d-astea, sprecifice !

  22. Precizare (ca sigur astia micii nu stiu cum era cu stagiul militar, si ma trezesc, in mintea lor, coleg de celula cu dl. Ciutacu) : pe vremea cand faceam eu armata (haaat, demult !) se statea cam o companie in camera… cum ar veni, cca. 100 de oameni… Si se mai dadea si fasole la cina… si la micu’ dejun…
    Astea erau vremurile, de !

  23. offtopic:
    Am inteles si eu, mai tarziu, de ce nu-si poate da demisia Interesul National. I-a spus lui Adi Ursu ca a treia stea de general i-a fost data pentru ca si-a dat demisia de la Ministerul de Interne (pentru asta ii multumesc din inima Marelui Carmaci).
    Se pare ca omul se teme ca daca-si demisia, din nou, ii va da Iohannis inca o stea si nu mai incape pe epoleti. Poate isi face unii mai mari si rezolva problema:) Sau pot eu sa-i spun unde sa si-o puna (a se citi bage).

  24. Hai, ma, bigule, nu-mi spune c-ai pus botu’ la asta cu “Intendentu'”…Da-o-n ma-sa, oricat m-ar enerva asta cu “stele” d-alea, campania asta e chiar de penibilu’ absolut…
    Am vazut, le jegosii de la “iutub” (basisti si in trecut, basiti si-acu’) articol preluat, cum ca bassselu’s -a dat jos din masina prezidentiala si a ajutat bunicuta sa treaca strada, sau ceva ! Asta era caz de competenta alora cu strazile, bre, ce va e asa greu sa recunoasteti ?! Bun, am inteles ca se ducea “Interesu'” ala la coafor, sau ceva, cu coloana oficiala (cam cum facuse si “kill-bill” pe veremuri… aia de e mare penelista acu’…).
    Hai, c-am lungit-o (si latit-o) destul “out off”…Las’o-n sange, c-are vitamine!

  25. @Daniel,
    Motivele pentru care Oprea ar trebui sa-si dea demisia nu au nici o legatura cu accidentul; n-a fost vina lui Oprea. Dar, ca veni vorba, sa-ti spun cateva motive:
    1. Se spune ca ar fi folosit de 1500 de ori masini de politie in mai putin de 300 de zile (adica de 5 ori pe zi). Mi se pare un abuz.
    2. Sunt dubii majore asupra tezei de doctorat (dupa cum ai vazut in conferinta de presa de acum doua zile are probleme de gramatica). Se pare ca, la fel ca Primul Mincinos, si-a plagiat-o.
    3. Cu un doctorat, pare-se, furat a ajuns conducator de doctorat la altii care plagiaza (si el se face ca nu stie).
    4. Nu m-ar mira daca n-ar fi la mana si la ordinul serviciilor. El se da coordonatorul lor, dar mie mi se pare ca ele sunt cele care-l coordoneaza (mai precis anumiti oameni de acolo).
    5. Sunt mari dubii asupra averii acumulate (ca si a celor 8 ani de absenta de pe radarul public).
    Ce zici, sunt motive suficiente sa fie demis?
    In plus este un tradator (parca asa se spunea despre el cand a plecat din PSD), este infatuat, antipatic, n-are carisma, nu stie sa vorbeasca in public, este agramat si este un APV-ist prost de bubuie.

  26. cu exceptia accidentului, toate erau motiv general-valabile sa nu fie numit niciodata in vreo functie publica; inclusiv in regimul Basescu, atunci cand s-a dezvoltat infectia numita UNPR

  27. Victore,
    Ai vazut ca eu deja i-am multumit Marelui Carmaci pentru reevaluarea Izmanarului. Porcaria asta (reevaluarea) l-a avansat in politica dincolo de ce a putut sa faca Base cu avansarile in grad (care, avansarile Izmanarului, oricum sunt o rusine si o insulta la adresa ofiterilor din armata si a tuturor celor care am facut putina armata).

  28. @bigradu

    De dragul discuţiei în contradictoriu, mă enervează la culme unanimitatea de opinii, încerc să fiu avocatul diavolului. Există cel puţin un motiv pentru care G.Oprea trebuia şi trebuie să fie un actor pe scena politică: UNPR-ul a tras cortina peste UDMR. Acum nu se mai organizează alegeri pentru a şti cu cine guvernează UDMR-ul, ci UNPR-ul…Măcar ăştia-s români. Nesimţiţi, dar români. Apropo, mai ştii ceva de UDMR?

    Dacă se va descoperi că responsabilii cu facerea gropilor criminale sunt unguri, cu tot respectul, G.Oprea o să iasă din încercuire cu tradiţionalul: Să-ţi fie ruşine, Kelemen Hunor…

    Elena Udrea tocmai şi-a pledat cauza de la tribuna Parlamentului, condamnând Sistemul şi făcând apologia parlamentului. Mi-e scârbă! Având în vedere că fostul soţ, D. Cocoş, a recunoscut că a primit şpăgi de 26 de MILIOANE de euro (10 milioane i-a dat ei ca zestre la divorţ), parcă o ascult pe Braziliancă, nevasta lui Nuţu Cămătaru.

    De ceva vreme, doamna Udrea încearcă să ne spună că finanţarea partidelor politice se face cu bani negri şi că toată lumea ştie…Este un loc comun…Cum s-ar spune, suntem toţi vinovaţi, inclusiv noi, alegătorii, care o luăm în freză de 25 de ani. Vrea un moment zero:) Care să înceapă cu ea… Eu aş avea o întrebare pentru cucoana asta: Când Adrian Năstase a fost condamnat, fix pentru aceleaşi fapte, UNDE ERAŢI? La masă cu Sistemul? IA DE LA SISTEM! LUAŢI DE LA SISTEM!

  29. @Constantin
    Eu stau la casa si am niste alei cu pavele, printre care au inceput sa creasca diverse buruieni. Dau cu ierbicid si scap de ele; dar doar pentru o perioada scurta. Dupa aceea scot din nou capul. Pentru a rezolva problema pe o perioada mai lunga de timp (poate chiar permanent) de tot trebuie sa iau masuri radicale (refacerea aleii si a “fundatiei”)
    E la fel si cu UDMR-ul in particular si cu clasa politica in general. Daca vrem sa facem ceva trebuie bagati la bulau toti cei care au furat: fara exceptie si fara mila. S-a inceput cu Nastase si nu a fost suficient (nici pentru Nastase nici pentru clasa politica). Acum vine randul lui Udrea, Pinalti, Cocos, etc. Urmeaza Ponta, Blaga, etc. Dupa aceea trebuie sa-i ia si pe cei mai mici, din Parlament, din Guvern/Ministere, din administratia locala, etc. Si trebuie facut de la vladica pana la opinca. In acelasi timp trebuie sa li se ia banii: toti, inclusiv pensia.

  30. Cu privire la buruienile dintre pavele, am o cunoştinţă care a găsit soluţia. Ca să scape de buruieni, a plantat trandafiri…La umbra lor nu creşte nimic…Cred că merge şi cu crini. Ăştia sunt aşa de foioşi că nu se mai vede altceva. Este un sfat de la un agricultor, fără subânţeles.

    Referitor la cei care se califică pentru bulău, fie cum zici. Dar la Blaga se va ajunge greu, greu de tot. Nu că ar fi greu de dovedit, ci din comoditate. Sistemul îl ignoră pe Blaga şi o tot reţin şi arestează pe Udrea până când aceasta o să spună tot. Tocmai acum vorbeşte Udrea şi ameninţă iar că dacă spunea ea ce ştie… Eu cred că deja au pus-o pe şine, trebuie doar să-i facă vânt şi să-i dea ceva de scris. Cucoana-i nervoasă, Sistemul îşi freacă mîinile.

    Pe V. Ponta nu l-aş băga la puşcărie. Nici pe Boc. Prin comparaţie cu alţii, nu se califică pentru categoria Şmenari. Au alte păcate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.