Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Tranziţie grea: 20 ani, cu EBA şi Marean

Tranziţie grea: 20 ani, cu EBA şi Marean

Imediat după Revoluţie, Brucan ne-a dat optimist 20 de ani să ne facem bine la cap. În decembrie s-ar împlini sorocul. Eu propun să sărbatorim în Piaţa Revoluţiei cu EBA preşedinte şi Marean premier. De curcubeu se ocupă ai lu’ Obama.

Mai mult, aici

Dedicaţia de mai sus – ascultaţi-i versurile înainte să mă înjuraţi, credeţi-mă pe cuvânt că merită – e, în egală măsură, pentru amândoi. Doar e melodia lui 2004, anul când ne-am pricopsit cu cel mai manelist preşedinte din istoria planetară şi când Obama de Ferentari şi-a început triumfalul marş politic. Dacă ăştia doi se combină, să-nnebunesc dacă rodul dragostei lor nu va fi Maharajahul României!

UPDATE: Uitasem să vă semnalez o bijuterie de comentariu politic. Mea culpa!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

98 thoughts on “Tranziţie grea: 20 ani, cu EBA şi Marean

  1. @Nu.sNormala
    Eu cred ca tu ai o problema destul de grava…ti-am mai spus ca tu nu vezi nimic rau in o eventuala victorie a Elenei la alegerile pentru PE, iar u spuneai ca nu ai spus asa ceva!
    Iata dovada…faci parte din cei care o vor vota…pe sistemul lasa sa le facem in ciuda celor frustrati, insa iata unde se afla adevarata frustrare!
    Imi pare rau pentru tine!

  2. Daca EBA e aleasa am o unica parere despre Romania si romani: nimeni si nimic nu ne mai poate salva de propria prostie. Eu ma mut in Congo sa vand mici, sunt convins ca acolo sa gasesc o tara cu mai mult intelect.

  3. Buna ziua !Foarte bun articolul,sunteti cu vorbele la dumneavoastra…:))),nici eu nu puteam exprima mai bine…:)))!!!Cred ca a fost foarte ingaduitor domnul Brucan cand a facut aceasta previziune,a vrut sa ne incurajeze,cred ca ,ne cunostea bine ca popor,ne stia plamada BALCANICA plus educatia comunista.Problema nu este la Elena Basescu,nici la Marean,ci la cei multi care ii aproba,ii idolatrizeaza chiar.”Fiecare popor,isi merita conducatorii”,nu este doar o sintagma, ci e o realitate!Inca exista foarte multi oameni care il vad pe Basescu,cel ce vrea,stie,dar nu poate sa aduca schimbarea din cauza celorlalti,nu exista cultura politica.Crin Antonescu nu are sanse la presedintie pentru ca acestui popor nu-i place inteligenta,si in plus e de dreapta.Eu sunt convinsa ca daca Iliescu ar avea voie sa candideze,ar avea sanse….asta cred ca spune tot despre noi.Ne lamentam,….dar suportam.

  4. @Nu.sNormala,fara suparare…poate te regasesti in comportamentul Elenei,si-atunci inteleg simpatia ta…:)))!

  5. Daca la inceputul anilor 90’ notiunea de reforma era plina de seva si sens si toti ne asteptam ca dupa reformarea sistemului o sa inceapa sa curga lapte si miere prin conductele ruginite ale patriei, odata cu trecerea timpului, reforma s-a transformat intr-un cuvant banal ca multe altele, o lozinca obosita sforaita in campaniile electorale si foarte putin dupa aceea.
    Acum, cand aproape s-a implinit termenul de douazeci de ani prezis de oracolul Brucan, noi tot „stupid people” am ramas, iar prin conductele noastre curge aceeasi apa chioara, murdara si nepotabila.
    Un murphism celebru spune ca: „ Nimic nu reuseste mai plenar decat esecul.” Prin urmare pentru ca esecul reformei sa fie desavarsit, altceva s-a invartosat si s-a intins ca pecinginea: IMPOSTURA.
    Aproape ca in spatele oricarei usi pe care o deschizi se afla un impostor care pretinde ca e calificat pentru scaunul pe care il ocupa. Si pe hartie chiar este. Toti alde neica nimeni, care inainte nici n-aveau tupeul sa treaca pe trotuarul cu facultatea, sunt acum plini de masterate si doctorate ca vulpea de purici. Aici reforma a reusit. Activistul cu sapca si semianalfabet s-a transformat perfect in europeanul cu titluri universitare care se bate cu pumnul in piept si clameaza de la tribuna noua ordine capitalista.
    Exceptional si din pura intamplare mai gasesti la noi omul potrivit la locul potrivit. Si, daca il gasesti, afli ca este in dizgratie sau pe o lista neagra, fiind primul care este disponibilizat in vremuri de restriste. Sa fii capabil e o crima si sistemul se apara, nu se joaca.
    Cu impostorii nostri in frunte vom avea victorii multe. Rand pe rand vor trece degeaba trenurile istoriei prin gara noastra damboviteana pana cand sinele se vor rupe, ne având cine sa le mai repare. Apoi nu va mai trece nici un tren. Dar ce ne pasa noua? Gara va ramane si impiegatul de miscare se va plimba in continuare tantos pe peron in uniforma noua si facand vesel cu ochiul la gagici.

  6. @Gingirel Vasile
    O poza care reconfirma o realitate.
    Cu stima,
    IoanaP

  7. Putine lucruri ati schimbat prin scris domnule Ciutacu.A scrie pentru ati asigura traiul e una iar a scrie doar despre aceia care nu-ti convin,din convingere sau cointeresat,e altceva.Daca tot va straduiti sa faceti o analiza a vietuitoarele politice din varful lantului trofic romanesc va rog sa nu uitati de existenta celor ce patroneaza trustul Intact sau a colegilor din breasla aflati de o asa zisa parte a baricadei. Limbajul smecheresc abordat completat de “genialitatea” nativa poate face bine propriului buzunar ,lucru laudabil in jungla cotidiana, si poate face deliciul publicului forumist care se detensioneaza on-line. Dar nimic mai mult

  8. La mintea EBei (Scenariu de scurt metraj)

    Scena 1. Alina Plugaru viziteaza un azil de batrani.

    După ce a dansat şi s-a lăsat pipăită peste tot, starleta s-a aşezat pe masă şi le-a arătat pensionarilor ce ascunde sub fustiţă. Din fericire pentru bătrânei, în niciun caz nu a fost vorba despre lenjerie intimă. După zece minute – deh, de la o vârstă durează mai puţin -, Alinuţa a părăsit azilul, lăsând în urmă o mulţime de octogenari şi nonagenari cu moralul ridicat. ( http://www.vdtonline.ro/Le-a-ridicat-moralul-Alina-Plugaru-show-erotic-intr-un-azil-de-batrani_1013115.html )

    Scena 2.

    Nesatioasa EBa le implementeaza ”solutii nu discutii” octogenarilor: un scaun electric.

    Scena 3.

    Final
    Dormi linistit, Clanul Basescu te vegheaza!

  9. Bai da’ rai sinteti…E si ea o biata Scufita Rosie varianta Bamboo care duce unui nene batran un scaun electric ! Ce asa mare inginerie ?

  10. Imperatorule, cu respect, mi-a fost imposibil să împlinesc porunca. A devenit un reflex, bată-l. Când începe o manea, ori să vorbească don President, scap cum pot mai repede de zgomot, că n-aş vrea să mă lase (şi!) nervii tocmai în an electoral. 😛

  11. oare ea nu vede cat este de penibila?
    nu vede..nu are cum…altfel nu ar putea sa fie atat de penibila daca ar avea capacitatea sa intealaga ceeea ce spune si face!

  12. @cip: inainte sa-mi dati (alte) sfaturi jurnalistice, ar fi bine sa consultati gramatica limbii romane. dupa aia, mai discutam ce si despre cine scriu eu

  13. @Nu.sNormala- cred ca tu esti ion cristoiu…numai cristoiu a zis ieri ca o voteaza pe eba,ca doar nu face moarte de om,dc intra in parlament…si ca eba e fata silitoare! numai ca aici nu silitoare a vrut sa zica,ci solitaire_pe_pc_din_luxten,stiu eu si poate confirma eba…dar sa nu vbesti iar,eba,ca te-alegi cu publicitate negativa(de fapt,c-o fi negativa,tot publicitate e)…ebaseasco,mai bine gandeste-te la bietele nostre urechi…si doar ridica o mana,si cu buzele tale alea pline de botox,trimite-ne bezele,ca-i suficient;)

  14. Uite ce articol in Cotidianul

    Comparatia dintre Vanghelie si Ceausescu mi se pare foarte interesanta. Biografiile celor doi se aseamana destul de mult, nu gasesti? Cu abilitatea-i organizatorica Vanghelie isi batatoreste drum catre varf. Pe cei incomozi ii inlatura. Ii mai lipseste o lenuta.

  15. Nu sunteti atat de montati impotriva candidaturii lui Gigi Becali, care ne poate face de ras acolo datorita comportamentului lui vulcanic de om care mai intai vorbeste si abia apoi gandeste.In schimb Elena este inamicul public numarul 1 pentru voi :> Probabil tot Elena este vinovata si pentru criza financiara si pentru febra porcina si cine stie, poate tot ea e responsabila si pentru incalzirea globala, nu? :))

  16. cristoiu, tot mai frustat ca nu are si el un os mai gras de ros (poate ii da tatucu, incearca si el), a depasit orice limita a penibilului. aseara la firea ii dadea limbute lui eba mai ceva ca nutzi & pedeleii. INTREBARE-de ce il mai ceama GV Firea, da-l trimita la academia de limbisti!

  17. cred ca simpatizantii lui marean citesc acest blog in aceeasi masura in care fanii depeche mode il voteaza pe marean

  18. @cristoiu-pe culmile penibilului: 1. pricep din prima, nu-i nevoie sa repeti. 2. schimba-ti nick-ul sau te banez. poti exprima aceeasi idee si sub alt nume.
    @Nu.sNormala: tu sigur nu lucrezi la organizatie la domnu’ Ridzi?

  19. Parerea mea (desi sunt convins ca nu intereseaza pe nimeni),e ca-n politica asta incrancenata e nevoie si de o pata de culoare,si aici nu ma refer la rosu,galben,verde,portocaliu,ci la eba si marean.Ne mai distram si noi.

  20. Victor, crezi ca toti suntem platiti ca sa avem o parere?:> Nu erai tu cel acuzat ca spune ceea ce spune pentru ca este platit, ‘tonomatule’ :> Ai ajuns sa acuzi si tu pe altii de acelasi lucru vad:> Apropo, verifici ip-urile la toti care au alte pareri diferite sau am fost un caz special? :))

  21. @sorin: daca vrei sa te distrezi, te poti uita la desenele animate cu chip si dale! nu vad ce distractie poate fi sa te conduca niste analfabeti!

  22. @Nu.sNormala: nu, draga mea, da’ mie-mi pute activismul politic portocaliu de Petrosani care se manifesta aproape EXCLUSIV pe subiectul agramatei de EBA. if U know what I mean 🙂 altfel, daca vrei neaparat sa dormi linistita, candidatura lu’ free Gigi e aproximativ la fel de ridicola ca aceea a pupilei. doar ca se plateste pe bani privati, nu prin paranghelii bugetare.

  23. Pai cam 90% din subiectele de pe blogul tau fac referire la Elena si noi lasam commenturi la subiectele alese de tine :>> Si te inseli, doar pe subiectul EBA am avut o parere diferita fata de tine si probabil de aceea ai remarcat commenturile mele pe aceasta tema, unde eram de aceeasi parere cu tine nu ai remarcat commenturile :>> Oricum, e tot atat ‘activism politic’ cat esti tu ‘tonomat’.. crede-ma :>

  24. @Nu.sNormala

    Cancerul oprit la timp prelungeste viata.
    Sa-ti explic, ca vad ca pricepi greu. Cu EBa politiciana, validata si cu drept de vot in PE, riscam instaurarea PTT – adica Partidul Tabloidizarii Totale.

    Cate voturi de anormali patologici/congenitali ne permitem sa trimitem in PE?
    EBA, Vadim, Becali, Monica, Tokes … Sunt deja 5 din 33!

  25. eu am 21 de ani deci clar nu stiu cine este bruncan si de ce a dat el 20 de ani sa ne facem bine la cap..pot sa spun insa,ca,pentru a ne face bine la cap..de tot..adica toti romanii ne mai trebuie muuult,mult de tot

  26. @cristi
    Nu fi pesimist,ca sa nu spun naiv(fara sa te jignesc);astia doi nu vor conduce niciodata,deja si-au depasit conditia.Cand vor disparea proptele,vor cadea in fund amandoi,si,mama ce o sa-i mai doara!!!

  27. @Nu.sNormala

    Oricum, e tot atat ‘activism politic’ cat esti tu ‘tonomat’.. crede-ma

    Daca era activism politic macar pareai pragmatica,
    iti intorcea un oarecare avantaj.
    Daca nu e, atunci chiar e grav.
    E un fenomen care se intampla de obicei
    fie pe fundal de lipsa de informatii,
    fie din imposibilitatea realizarii de conexiuni coerente
    intre informatii.
    Indiferent de cauza, rezultatul e o evaluare eronata,
    manifestata prin convingerea ca axa pamantului
    iti trece prin coloana vertebrala, caz in care,
    desi stim cu totii ca esti pe un drum gresit,
    nu te mai putem ajuta.

  28. dc vrea sa fie europarlamentar,si sa reprezinte romania in parlamentul european,ce experienta are si ce a facut ea pana acum in politica??desigur,revistele,programele artistice de defilare si videoclipurile nu intra in peisaj,iar din punctul asta de vedere este sub 0(zero).ma rog,aproape zero pentru ca si-a petrecut ultimul an pe la bruxelles,lucrand la biroul unui europarlamentar…dar eu nu cred ca o experienta de 12 luni ca asistent,sau ce-a fost,te califica sa candidezi.eba zice:”e si numarul meu de la masina si asa ma stie multa lume in oras”-doar la atata se rezuma gandirea ei de bambuuuu si de secretar general la organizatia de tineret a PD-L! iar daca vreo doamna sau domnisoara se asteapta ca eba sa fie menajata,ca apartine sexului slab si frumos…ii aduc aminte ca lumea politicii e o lume plina da intrigi…dog eat dog,mai bine sa nu se fi bagat de la inceput!si ca oricum,de la eba,fiind prima pitzipoanca a tarii noastre pitoresti,lumea avea alte asteptari…huuuo iar!

  29. @Mana:natiunea nu sta in partide,partidele ofera cate o varianta,iar natiunea alege…Sau asteapta…Cateodata rabufneste,ca la momentul ’89.In nici un caz nu doarme.Cei care dau tot felul de sondaje,ofera cate o ipostaza,dar niciodata o imagine a intregului…De asta nu cred eu in sondaje…

  30. @Nu-s normala…
    Asta, cu nusnormala, e un artificiu. De fapt, te consideri foarte normala. Normala si indreptatita. Parerea mea e ca pierzi timpul sa implementezi picaturi chinezesti pe blogul lui Ciutacu. Evident ca nu-i sfarsitul lumii daca EBA ajunge parlamentar european. Ne facem de rahat, dar supravietuim.
    Sfarsitul lumii [noastre] e atunci cand tot mai multi incep sa gandeasca la fel ca tine: ca prostia frizand retardarea mintala, dublata de tupeu nemasurat si ipocrizie cat cuprinde, nu pot fi un rau vital. (Am definit/o succint pe EBA.)Atunci e de rau.
    Daca te plateste cineva sa ai pareri constructive la adresa ciudateniei care si-a luat nume de virus, EBA, inca se mai poate face ceva. Daca faci insa voluntariat, atunci s-ar putea ca nickul tau sa fie o explozie de sinceritate.

  31. Cu cata cerbicie jigniti pe cineva care are alta parere decat voi :> Un gest care denota multe frustrari si o gandire optuza :>

  32. Bah, ghertoilor, voi nu sunteti in stare sa faceti un cadou la un batran nevoias si radeti de gogomanca asta ca face cadoo scaune electrice…
    Ma intreb daca (virgula) cutiile alea de table de le cara capsomanca or fi de table electrice.

  33. da piticu porno de ce nu candideaza endepent ca nu-i intreaga menajeria.

  34. Tare!!!!! Ce chefuri am dat pe maneaua pe care ati postat-o in acest post! Mi-am adus aminte de banchetul de la liceu si de chefurile de atunci, ca era la moda melodia asta 🙂 Despre Marian e un tip construit parca din personajele lui Caragiale, ce poti sa mai spun altceva.

  35. nu stiu de ce dar am asa un sentiment, ca or sa ne trebuiasca mult mai multi ani decat a prezis raposatul domn Brucan .

  36. Eee… pe vremea prezicerilor lui Brucan, odihneasca-se in pace, aveam 13 ani, nu vedeam in jur nici urma de “stupid people”, plus ca aveam incredere in oamenii mari, inclusiv ai mei parinti, ca vor face ceea ce trebuie ca sa nu fie “stupid”. Si n-au facut. Nici eu nu am facut nimic bine, de la prima exercitare a dreptului de vot si pana acum, tot prost am optat. Dezamagire? Multa… Brucan s-a inselat cand a pronosticat 20 de ani, sau poate a ascuns ceea ce gandea: nu 20, nu 30, nici macar 130 de ani nu va dura schimbarea, pentru simplul fapt ca nu va incepe niciodata. Ramanem ceea ce suntem si gata. Ne resemnam sau depunem cereri pentru un scaun electric…

  37. s-a umplut orasul de afise cu eba
    ar putea sa ne spuna asta mica cat au costat afisele si din ce bani le-a facut?
    sau ca si aia mare ne spune “maine” de unde are bani?

  38. nu mai rezist in tara asta de tot rahatul…jos cu nesimtitul si cu amanata si fiicasa retardata

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.