Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Trăian, trimis după ţigări de Volodea

Trăian, trimis după ţigări de Volodea

Pentru dialogurile telefonice institutionale intre sefii de state si/sau de guverne, exista asa-numitul “fir rosu”. La care demitarii apeleaza, in general, in situatii de criza si cand urgenta impune un salt peste intermedierea formala a Externelor. Asa a facut si Traian Basescu atunci cand l-a cautat, intemeiat, pe Vladimir Putin pe tema crizei gazelor, dupa ce, in prealabil, fusese redirectionat discret de la centrala Kremlinului, intrucat Dimitri Medvedev, fost sef al Gazprom, prin functia pe care o ocupa acum si influenta pe care o are, chiar nu vorbeste cu oricine.

Am urmarit azi dimineata, dupa ce aseara n-am auzit la tv decat o relatare telefonica, imaginile cu modul in care, dupa telefonul cu pricina, i-a raspuns, intr-o conferinta de presa televizata, prin intermediul corespondentului TVR, Putin lui Basescu. Mai mare umilinta politica rar mi-a fost dat sa vad. Si am vazut multe In contextul in care o intreaga Europa sta cu ochii pe tv si cu mainile pe calorifere, e trist sa te dai ditamai capatu’ de Axa si sa te trimita dusmanu’ dupa tigari…

UPDATE: Daca, totusi, nu reuseste sa gaseasca tigari si gaz de bricheta prin cartier, cred ca se poate duce sa ia cu imprumut de la prietenii domnului de mai jos

P.S. Sunt aproape convins ca presedintele Romaniei isi doreste mult ca eliminarea intermediarilor in relatia comerciala Gazprom-Romgaz sa inceapa cu Conef Gaz, companie detinuta de rusii de la Alro Slatina. Daca o sa si aud asta la tv sau o sa citesc pe site-ul Cotrocenilor, ma conving definitiv si sterg cuvantul “aproape”.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

93 thoughts on “Trăian, trimis după ţigări de Volodea

  1. domnule, felicitari !!!
    incepusem sa cred ca sunt eu nebuna si disperata ca nimeni nu vedea bataia de joc CRUNTA…chiar asa superficiali sunt oamenii??? pe mai multe bloguri m-am plimbat si toti erau incantati de oferta ca si redactorii tv de la mai multe posturi…
    bine ca macar dvs. ati vazut adevarul …ma bucur imens ca a lut-o peste bot…in loc de gaz i-a dat Putin dragutul de el cateva mii de mc de mishtouri..hihihi

  2. Salut, desi ceea ce va voi povestesti pare ca nu ar avea legatura cu subiectul, va asigur ca cel putin prin prisma faptului ca tot autoritatile isi dau drumul pe noi este legatura!

    Am facut o comanda de pe Amazon la un laptop, cand acesta a ajuns in sfarsit in tara, am fost sa-l ridic de la OP. Acolo, surpriza, agentul postal mi-a spus ca pachetul a venit dar este o mica problema. Greutatea nu mai este aceeasi cu cea cu care a plecat din US. Cutia in care trebuia sa fie laptopul era pusa intr-un sac de rafie sigilat care avea un proces verbal insotitor. Pe proces (a carui copie v-o pot trimite prin email) la greutate indicata era trecut 4.540 kg iar la greutate constatata 1.460kg. La continut constatat era trecut: “1 telecomanda, 2 ambalaje carton goale”. Postaritele mi-au spus sa nu semnez de primire si sa fac reclamatie, ceea ce am si facut.
    Am postat si la Badea pe blog, am trimis un mail la antenei3, in speranta ca se vor face publice metodele “de lucru” ale vamesilor (care fac asta din regimul infernal) fara a fi pedepsiti, sau macar ceilalti sa foloseasca cat mai putin serviciile postei!

  3. hehehehe, oare daca la toamna ar candida Madalin Voicu la presedentie…..serios….am avea si noi in sfarsit un presedinte?

  4. O simpla intrebare: crainicul TVR si corespondentul de la Moscova sunt cretini sau doar slugarnici? Sunt deja curios cati prosti, pardon! cati mandri cetateni ai patriei noastre, pe strada si pe bloguri, o sa comenteze la randul lor, plini de seriozitate, oferta lui Putin. De ce n-ar fi si asemenea specimene, daca exista deja insi care nu vad nicio legatura intre politica Marelui Trogli – formula mea de alint pentru rafinatul nostru presedinte – si iesirea batjocoritoare a lui Putin?

  5. Nici nu vreau sa ma gandesc cum s-a sculat mai an badia traian si s-a chitit el ca-i sanatos sa te dai cocos, prin telefon, la putin! In primul rand, cine-o fi nesanatosul care i-a facilitat legatura, tehnic vorbind, fara sa i se stranga inima de groaza ca bezmeticu’ declara razboi moscovei?! Cum sa lasi firu’ rosu cu moscova pe mana veselului jucator?! Deci putin nu ca l-a luat peste picior, dar privirea lui verde si veninoasa demonstra fara putinta de tagada, cine-i sefu’! Daca-l pleznea peste fata, parca era mai onorabil! Sa nu ne facem iluzii si presa sa nu mai analizeze cam cum ar putea marinarul sa preia comertul cu gaze cu ucraina, ca n-o sa pupe! Sa zica bodaproste de s-o mai partai putin o un pic pe conducte, cat sa nu crapam de frig! Oricum, sa nu uiatam lectia de la summit, cand tot nato s-a dat dupa putin si sa nu ne imaginam ca existam cu adevarat in vreo ecuatie! Putin nu uita si nu iarta atitudinea insolenta si declaratiile incalificabile ale marinarului! Si i le plateste apasat, in vazul lumii!

  6. Mie sa-mi explicati unde e…Axa? Parca nu mai e asa “dreapta” ,s-a strambat decand cu _”criza”. Scapa cine poate…Unde sunt banii pentru Nabuco? Unde e…Nabuco cel pe care ni l-a promis un om de cuvant? Noi, prostimea asteptam sa traim mai bine, cu gaze ieftine prin…Nabuco!
    O istorioara cu iepurasu’ si leul: Un iepuras, in padure, tinea o arma in mana si striga: “Unde e leul ca sa-l impusc?”.In spatele lui a aparut leul: “Ce zici iepurasule?” Iepurasul:”Ei, curat pusca si vorbesc prostii!”

  7. Tare de tot Putin asta…parca e presedintele unei ligi de fotbal,iar Base un director sportiv de pe la un club…Diferenta mare intre astia doi…Cel mai tare din toata caricatura la adresa lui Traiam,mi-a parut figura tipei de langa Putin…mai,mai ca n-a izbucnit in ras cand a auzit bancul traznit al sefului rus…

  8. @ don giovanni

    Sigur ca Baselu are carti; de asta isi spune “jucator” (eu nu-l pun cu J mare). Dar cartile lui sunt toate cu femei – atata pricepe el! Ba chiar ma tem ca pachetul mare il surmeneaza. Cred ca se multumeste cu un roman usor, de 32 de “pagini”…

    Da, serios vorbind, acum se dezvaluie ca avem intr-adevar pozitie strategica (pt cei care nu credeau). Dar punem pariu ca Baselu o va rata cu brio?

  9. Limbajul lui “Eu” lasa de dorit, dar a sesizat un aspect: unii nu se “ajung” cu 20-30 de milioane pe luna si daca-i mai cautam si pe altii se vaita si cu 50-60 de milioane si vor sa se reangajeze daca se poate tot cu atat.
    Cat despre Putin, bravo lui!

  10. Lucrez in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Va asigur ca Ordonanta 230 va face curatenie printre dezlegatorii de integrame, rebus si sudoku, printre spargatorii de seminte de dovleac, floarea soarelui sau alune care NU au facut atatia ani de zile altceva decat sa blocheze dezvoltarea si primenirea structurilor pe care le-au parazitat dupa ce au trecut in rezerva, majoritatea din structuri centrale care nu au fost supuse niciodata reorganizarii, rezistenta acestora la schimbare fiind colosala.
    In aceeasi idee, va supun atentiei si situatia creata prin inmultirea fara precedent a “doctorilor” in diferite stiinte care habar nu au de domeniul pe care l-au abordat in lucrarile lor, dar care beneficiaza de sporul de 15% pentru acest titlu. Cei mai multi se afla in structurile centrale si in institutiile de invatamant, intre care Universitatea Nationala de Aparare este campioana la numarul de “doctori” produsi pe banda rulanta.
    Va asigur ca daca nu ar fi fost motivatia financiara, marea majoritate dintre acestia nici nu ar fi incercat sa obtina acest titlu. Mai mult decat atat, aceasta forma de invatamat nu are nici o legatura cu pregatirea profesionala.
    Va adresez rugamintea sa propuneti eliminarea acestui spor si veti vedea cati “intelectuali” de conjunctura vor mai aparea si ce economie importanta vom face la buget, pentru ca “doctori” sunt sefi cu salarii mari si care in loc sa-si vada de serviciu, au consumat inutil copacii patriei mazgalind hartia cu texte pe care nu le citeste nimeni si au umflat buzunarele conducatorilor de doctorat.
    Va multumesc.

  11. Partial off-topic, dar poate nu:
    Cind se da verdictul in faimosul proces dintre Romania si Ucraina privind platoul continental ? Ca am cam uitat. Exista vreun zvon ca vom cistiga noi sau ei ? Eu zic ca are o oarecare legatura si cu ce a zis Putin.

  12. Da” ne place sa vorbim si sa credem ca teoritizam si filozofam . Dar cind se va iesi in sstrada? Am devenit dintr-o data niste civilizati!

  13. Victore, daca ar fi sa fac un comentariu rautacios, as spune ca singurul “fir rosu” la care li se raspunde unora este cel al Ob-urile utilizate pe timp de “criza mentruala” de anumite doamne. Nu dau nume, dar mizez pe inteligenta ta sa-ti dai seama la ce refer!

  14. Bah, da’ voi astia de aici care comentati chiar ca HABAR n-aveti de ce se intampla… Am intrat din curiozitate, da’ mai bine nu intram… De fapt, bine asa fratilor!

  15. @ lao tse: asta e, n-ai ce sa-i faci, tara mica, spre deosebire de Putin care doarme cu Fratii Karamazov sub perna, stie sa faca un uchi gari ca lumea si are si charisma(ma rog, chestie de gust…), Presedintele nostru prefera cartile de joc (poker), te face cu un cap in gura de nu te vezi si se mai si uita uneori putin crucis. Da’pui pariu ca stie mai bine decat Putin, chiar fara sa o fi citit, opera lui Sun Tzu? Si pentru ca este mishto sa fi geopolitician in weekend, pui pariu ca un cap in gura este mult mai eficient decat un uchi gari?
    @ mihaela: eu ies in strada astazi dupa amiaza, la patinoar pe Kiseleff (ooof, mama Rusie, cate nu ne-a dat ea…). Tu?

  16. chiar e o gluma? oare se preteaza putin la astfel de practici? o sa anunte mai incolo ca isi da demisia revenind dupa aia la o alta stare? traieste cineva cu impresia asta? este basescu in stare sa cumpere gazul cu 250 de dolari si sa il vanda cu 260? putin e un lider absolut, basescu e cu udrea cu boc si cu videanu…rusu e mai tare ca astia toti la un loc…daca se enerveaza le face un nippon la toti atat in politica precum si fizic pe strada. adevarul e ca eu nu il vad pe basescu sa lege doua vorbe in fata lui putin daramite o negociere cu gazul europei? o sa planga in fata lui putin si ala o sa ii faca o reducere la 200 de dolari? putin a vrut sa demonstreze incapacitatea liderilor romani si evident a reusit, doare nu o fi asa de greu

  17. Va pomeniti, ca doar noi romanii vedem circul din politica romaneasca. Toata lumea sta cu ochii pe noi si se tavaleste pe jos de ras, sau poate si mai rau, vomita de scarba.
    Putin este din ce in ce mai meserias, pare a fi cel mai mare om politic al europei.
    In curand va inventa o intalnire, unde asa zisii politicieni de varf, specialistii pulii, din toata europa, vor fi invitati sa-i faca cate un bot.
    Cum dracu ati vrea sa se comporte conducatorul celei mai mari si bogate tari din lume?
    Sa-l bage in seama pe basescu, sa stea de vorba cu cacat(boc), haideti fratilor , ca mor de ras. Stiu ca si voi faceti la fel.
    Suntem de boc! Traiasca Dacia !!!!!! baaaaaa, nu masina!

  18. “cel mai iubit si stimat dintre paminteni” ar trebui,impreuna cu ai lui,sa fie exilati in Siberia.

  19. Interesant e ca multi romani au pus botul … ei nu au inteles ca este cam asha situatia : Intr-o casa capul familiei da salariul sotiei pentru cheltuielile curente (facturi , intretinere , mancare , etc.) …mama ii da fetei din acesti bani si fetei ca sa aiba de machiaje ,haine , etc . … Brusc tatal nu mai da aceeasi suma nevestei si fata ramane fara ruj si face galagie …Atunci masculul dominant spune fetei : OK , de acum iti dau tie toti banii si tu ii dai ma-tii ce vrei tu … ete cam asha a facut Putin , a spus ca ne da noua gazul dar trebuia inteles ca cel de la fasole …ca poate doar cu curu’ se uita la noi daca are timp si nu ii e frica de erectia limbii lui base …

  20. Rusi sunt in criza au nevoi de bani asa ca trebuie sa vanda cum in Ucraina nu mai au un partener iar UE este o pozitie tare dar cu multi lideri (dezbina si manipuleaza) si-a gasit cacealmaua in base (doritor de lider teritorial)mai ales ca nabuco parca ne ocoleste si Romania este vazuta de ucraina ca un baubau.

  21. Un documentar care mi-a facut PUTIN parul maciuca: Rebellion.The.Litvinenko.Case.2007

  22. Victore, l-o fi trimis sau nu dupa tigari… conteaza mai putin…
    Ce e sigur, e ca a facut o oferta, public, Romanie de 250 usd/1000mc de gaz rusesc. Ca Romania poa’ sa vanda si Ukrainei ulterior la alt pret asta e altceva…
    Eu in locul lui Basescu nu m-as simti deloc jignit. Nu vrea sa te ofensez, da daca ai fi lucrat putin in business, ai fi avut atentia indreptata spre ce oferta face Volodea, nu asupra felului in care o face… Stii de ce?
    Pentru ca felul in care o face, te irita pe tine… si pe altii… ca in bancul cu pestisorul de aur prins de un oltean:
    ” Mai tzarane, mai tzarane – zise pestisorul – nu ma omora ca-ti indeplinesc 3 dorintze…”
    ” Pe cine mortii tai faci tu tzaran baaaah – zise olteanu, strivind sub bocanc pestisorul”

    La misto, sau nu, Putin a scapat porumbelul ( desi el are un interes major in chestia asta, si iarasi, fara sa vreau sa te ofensez iti zic ca daca ai fi lucrat in business, ai fi stiut ca Volodea vrea sa aiba un partener care plateste nu ca Ukraina care daca nu are chef nu plateste 2 miliarde de dolari, si pentru asta prefera Romania pentru ca e in UE si nu poate face tarantele din astea de capul ei) si acu, daca Base o sa joace inteligent, el va fi nevoit sa se tina de cuvant.
    Una peste alta.. mingea e la Base…
    Stiu… te-ai bucura enorm s-o dea in bara, cum a dat-o cu multe altele (si nu fac misto aici)… Dar pe mine, te rog sa ma crezi, ca ma intereseaza enorm sa n-o dea in bara… Nu de alta, da platesc gazele cam 7-8oo ron pe praful asta… si nu mi-ar strica sa le platesc doar fo 2-300…

  23. Da, a pus mana pe telefon si l-a sunat pe Putin. La criticat suntem buni cu totii! Ce ar fi trebuit sa faca un presedinte care sa ia decizia cea mai buna pentru tara in situatia data?
    PS: Nu sunt un admirator al presedintelui si nici nu cred ca o sa fiu candva.

  24. DAca nu ar fi tragic as putea rade. DAr cum e tragic nu pot decat sa plang in hohote de ras.
    Va dati seama cat de penibili suntem ca natiune, nici macar curve de la coltul strazii nu ne mai putem denumi.
    Adicalea a venit anumalu la conferinta celor intelepti? Hai sa ne batem joc de el. Hai sa il facem presedinte onorific pana se incepe sedinta, sa mai ne radem si noi in pauza.

  25. Bun textul domnului Ciutacu, dar exista o exceptie. Telefonul a fost redirectionat de la Medvedev nu ca ar fi Medvedev mai important decat Putin, asta e o prostie. Medvedev a fost pus sef la compania de gaze ruseasca de Putin, si a fost pus presedinte al Rusiei tot de Putin. E un fel de Boc al Rusiei.

  26. Totusi, cred ca Rusia nu mai e nici pe departe ce a fost. Vorba prietenlor Serioja si Nelu: “se incinge gratarelul” pentru ‘mama’ Rusie.
    Chiar daca nu acum(cu toate ca sunt destul de in pom la indicatorii economici) si chiar daca, aparent, nu va fi lasata sa decada. Va deveni o mare si mult prea suculenta piata de desfacere peste 15 – 20 de ani. Si, cand nici nu se va mai folsi atata combustibil fosil, o sa fie si mai mare “duda”.

  27. Mie cel mai tare mi s-a parut comentariul cuiva pe TVR1, cum ca “Romania ar face economii de 100 de milioane de euro pe an daca ar primi ogferta lui Putin”. Ca dovada ca un om pate fi si expert, si serios, si bou in public in acelasi timp. Ma intreb si eu ca Parizianu’: pe ce te bazezi?

  28. Mie mi se pare fascinant faptul ca Putin N-A CLIPIT nici macar o singura data, pe durata expunerii “ofertei”.

    Stie cineva (v’un psiholog, ceva…) sa decripteze acest fel de comportament?

  29. Mda….şi când mă gândesc că opoziţia de la Chişinău se aştepta ca Băsescu să facă ceva pentru Basarabia….el e o ciumă pentru noi, românii de aici, d-apoi ce să facă el peste fraţii de peste Prut… Ne calcă în picioare ruşii din cauza lui (la nivel politic)

  30. Mie mi se pare mai mult ca e o ironie si un atac la adresa ucrainei…da ma rog…tu trebuie sa dai in base..ca asa zice felix sau pardon, ca tu, gadea, stan si badea sunteti singurii care spun lucrurilor pe nume si vedeti adevarul, restul sunt niste prosti, idioti si mai ales…pro basescu:O, lucru pe care voi il vedeti cum ii vedeau nazistii pe evrei :))

  31. si chiar daca e si la adresa romaniei ironia, ce pretentii sa aiba romania cand putin i-a propus condolezzei rice sa amplaseze un scut antiracheta pe luna. cred ca daca ii zicea ceva de genu’ lu base..faceati emisiune de 3 ore la sinteza zilei cu 10 invitati care-l “iubesc” toti pe base

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.