Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Tonomatu’ lu’ Ciutacu, aprilie, RTV

Tonomatu’ lu’ Ciutacu, aprilie, RTV

Pâncă când intră Tonomatul pe post – şi, vă asigur, va intra exact în ziua când a fost programat să intre – mai răspund, întru obişnuirea publicului RTV cu faţa nouă a postului, invitaţiilor noilor mei colegi. Şi o fac cu aceeaşi deschidere de care îmi place să cred că am dat dovadă şi la A3. În rest, cioplesc apăsat la ceea ce nişte oameni care au avut încredere-n mine vor să fie emisiunea-vedetă şi citesc amuzat speculaţii şi comentarii inflamate. Mă flatează atenţia care mi se acordă, ştiu şi raţiunile subitului interes, sunt căpos ca un catâr şi nu mă intimidez. Mă distrează că unii se miră că pot împărţi platoul (şi) cu pedelişti. Aş fi făcut-o (uneori chiar s-a întâmplat) şi la A3, dar nu-i puteam aduce cu forţa. Şi – dincolo de starea de fapt, care-mi permite luxul de a-mi alege vecinătăţile televizate – nu pot trăi la nesfârşit într-un chibuţ. Poţi să nu fii de acord cu nişte oameni şi când aceştia sunt lângă (sau în legătură directă cu) tine. Pentru că progresul social se bazează, între altele, pe dialog şi dezbatere. În rest, rămân acelaşi, egal cu mine însumi…

P.S. Ca să preîntâmpin falsele îngrijorări pudice, Elena Udrea se va număra, dacă va dori, printre invitaţii emisiunii mele. Pentru că personajul, ne place sau nu, contează pe scena politică, pentru că am o datorie şi pentru că eu nu rămân dator niciodată.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

51 thoughts on “Tonomatu’ lu’ Ciutacu, aprilie, RTV

  1. Domnule Ciutacu, recunosc, cu parere de rau, ca nu am reusit – si nu reusesc nici acum – sa va urmaresc decat cu totul ocazional. Suficient insa pentru a-mi crea o opinie, bazata atat pe (fie-mi iertata lipsa de modestie)faptul ca am convingerea ca facem parte din aceeasi subspecie speciala pe care o etalati in descrierea dvs., cat, mai ales, pe o (mult mai) veche cunoastere a omului care sunteti. Plecarea dvs. la RTV, recunosc, m-a surprins, dar primele emisiuni m-au linistit…Oamenii adevarati isi pastreaza intotdeauna libertatea de opinie, indiferent ce implica asta. Iar cand sunt si oameni din mass-media, cu atat mai mult. Felicitari si continuitate!
    P.S.: fie-mi permis, nu ma pot abtine: Brava, Vitea! Nae

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.