Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Titanul de Cluj și-a luat și el țara înapoi

Titanul de Cluj și-a luat și el țara înapoi

În tot corul ăsta de tineri frumoși și liberi, din România sau de aiurea, care și-au luat țara înapoi, cu excepția mea și a Noricăi Nicolai, în spațiul public, n-am auzit pe nimeni să spună că, de fiecare dată când e un moment-cheie din punct de vedere politic, Ioan Rus se trezește, aparent din senin, vorbind lucruri care inflamează atmosfera oricum de meci. La referendum a avut grijă să se afle că se va fura și a plecat, iar la moțiune (care, întâmplător, e despre votul prin coreslondență), înainte să plece iar, s-a ocupat să lase impresia că guvernul ăsta de oameni răi se pișă pe românii din diaspora. Pe care – nu-i așa? – i-a împiedicat deliberat și să voteze, dacă ne aducem aminte…
Altfel, când Moise Guran îi făcea alcoolici, tot la grămadă, pe părinții copiilor cu alocațiile dublate sau când Baconschi și MRU se ștergeau pe bocanci cu snopul de români familiști, nu s-au mai inflamat marile spirite. Nu era ordin de zi pe unitate…
P.S. Despre fenomenul social dezastruos al familiilor dezmembrate/distruse de marea migrație a supraviețuirii e în stare să mai vorbească, totuși, cineva în afara închipuitului ăstuia? Eventual, să și întreprindă ceva…
P.P.S. Marii profesioniști de la Digi 24, care l-au avut în direct pe gânditorul de la Cluj când a slobozit enormitatea generalizatoare, au pus știrea pe site a doua zi DUPĂ și au făcut breaking news DUPĂ ce au făcut iureș TOATE televiziunile din piață cu marfa lor ținută la sertar

Comentarii

comentarii

Similar Posts

79 thoughts on “Titanul de Cluj și-a luat și el țara înapoi

  1. Domnule “cetatean gogu”, n-am prea inteles daca ma certati sau nu, dar presupun (si sper) ca e de bine; vreau, totusi, sa intelegeti ca domnul in cauza, chit ca si-o fi cerut niste scuze, candva, manifesta un bassism temperat, care merita unele raspunsuri; astfel, ulterior raspunsului Dvs, ne invata ca e rau ca acum se fura, nu mai conteaza cine a inventat asta… Se cauta, e drept, de la filozofia antica incoa’ raspunsul la “oul sau gaina”… concret, insa, in situatia respectiva, eu merg p-un principiu necrestin : nu intorc celalalt obraz, o dau cu “ba p-a mamei dumnealui”…sa explic, sa nu para chiar injuratura : nu merg la razboi cu flori, fac ceva antrenamente, imi iau TAB-uri, tancuri…daca ala aplica lovitura la “greu’ voinicului”, nu incep sa vorbesc subtire, dau si eu, musc, zgarii…La d-astea de se joaca murdar, conteaza, dom’le, cine o face primu’ ! Altfel, uitam si reluam !
    Nu-mi sunt dragi pesedistii, da’ “astilalti” se chinuie sa ma convinga ca n-am dreptate… Stiti, toata istoria recenta se sprijina pe “asa au facut si aia”…Nu vad de ce unii ar fi mai breji, sa iasa cu “celalalt obraz”…Ca m-am saturat, dreacu’, de crestinismu’ de buzunar (gen Arsenie Boca), vreau mai intai ca celalalt sa fie decent, corect si civilizat; nu cred ca cer prea mult !
    (cat despre subiectu’ cu motiunea&denea-u’, si eu am mai spus ca prima e fireasca in democratie (aia cu motiunea), da’ treaba cu denea-u’ e mizerie jegoasa ! N-am rubedenie cu Ponta, da’ borasc metaforic la d-astea, indiferent cine e victima !

  2. @ Cristian … bine punctat, felicitari ! Am spus cu ceva timp in urma faptul ca sunt mai ai dreaq “comunistii de dreapta” decat “comunistii de stanga”. Dupa 89 astia au crescut in 25 de ani cat dinastiile regale in sute de ani. Cat despre “securism” ce sa mai vorbim ? S-a inmultit in perioada “democratica” mai abitir decat modul in care o fac paduchii, beneficiind acum si de tehnica si tehnologie si de legislatie. Mai mult, “securismul” se ascunde cel mai bine sub stindardul lui “Jos comunismul !” doar ca trebuie sa nu ai creierul trepanat de sondaje, facebook, formatori de opinie cu grade nu neaparat de origine romaneasca sa al doilea job la Soros de exemplu, plus cate alte si alte “fumigene” ca sa intelegi ce se intampla de fapt cu tara asta.

  3. @daniel,
    nu am vrut decat sa precizez faptul respectiv, nu imi permit sa judec oameni sau parerile lor daca sunt corect argumentate, si desi bigradu este in opinia mea basist iar eu antibasist si nu de ieri alaltaieri, dreptul lui de a avea o alta opinie decat opinia mea este o esenta a democratiei, sau cum spunea W Churchill, stiu ca nu ai dreptate dar pentru dreptul tau de a nu avea dreptate sunt gata sa mor…

  4. @hary: da, e interesanta, da’ un pic cam amara pentru gustul meu 🙂

  5. offtopic
    Victor, ce zici de teoria cum ca udrea urmeaza sa fie noul caz rarinca peste ceva timp…adica dupa ce ar fi atacata ar fi victima pt ca a stat 3 luni in preventiv … si dupa ar plange-o toata lumea ca la ce abuz a fost supusa ,procentele o sa creasca la orice fel de candidatura ….
    spun toate astea dupa ce azi a scapat si de arest la domiciliu , pe facebook dupa ce rupea cu 2-3 postari pe zi atacand pe toata lumea acum are ultima postare pe 28 mai , deci 19 zile tacere .la penultima infatisare a spus ca daca ea ajunge la puscarie ajunge si predoiu….. ce zici ?

  6. Am serioase indoieli ca poate sta in picioare un asemenea scenariu

  7. d-le cetatean, desi simt ca ne indepartam de subiect, tin sa va linistesc in privinta asta : nu sunt nici ultras la ceva, si nici posesor de vreun carnet de membru la d-astea politice (ultimu’ carnet d-ala l-am pierdut inainte de “89… era de utecist..al doilea, ca si pe primu’ il pierdusem… se pune c-am fost si eu un mic dizident, sau – ceea ce e mai plauzibil – era doar un “pre-altzaimer”, ca uitam unde lasam carnetele respective !?
    Serios vorbind, inteleg dreptul fiecaruia de exprimare… tocmai d-aia, desi nu vad o lumina in “luceafarul de la Sibiu” (si, cu siguranta, nu vad deloc lumini venind dinspre Ardeal, oricat de coiosi de cred conationalii nostrii d-acolo pe principii de locu’ genezei), respect opinia celor de l-au vrut…pot, insa, sa mistocaresc la aia cu “tara-napoi”…si sa nu pun botu’ la vrajelile cu Diaspora (care, apropo, a avut un Cioran si un Ionesco, dar are si d-aia de duc fetitele “la produs”… asta, cand nu e cu talharii, furturi etc)…Crede-ma, am prieteni filobassescu pe viata…a lor, nu a bassescului… e amuzant ne mistocarim reciproc, antrenam neuronii…
    De, venind cu parafraze : nu exisa politica decenta, berea nu e destula, daca incepem s-o comentam p-aia d-o vedem…

  8. @brazvan
    Si daca vi se vad epoletii ce-o sa faceti? Ma bagati la bulau? Ma bateti cu bastonul din dotare? Te bagi in seama fara sa te bage nimeni in seama.

  9. @Daniel,
    din partea mea puteti fi orice doriti, cavaler jedy sau klingonian, daca doriti sa fiti ultras dreptul dvs, deasemenea puteti emite orice parere, daca este argumentata corespunzator sau este adevarata sau de ce nu complet falsa, oricum trebuie sa stiti ca nu sunt deloc nelinistit, problema dvs. ma intereseaza putin spre deloc…vad ca pe bolg se fac afirmatii privind vizibilitatea unor epoleti, in ceea ce ma priveste chiar am avut o viata intreaga si nu consider a fi ceva rusinos din contra ma mandresc cu faptul ca am servit tara, la un nivel pe care altii nici nu l-au visat…

  10. Prostiile lui Rus nu cred că sunt premeditate. Îi vin natural.

    De exemplu acum, ce rost avea? Ce a obţinut, în afară de o demitere, distrugerea imaginii şi bălăcărirea lui fii-su prin toate fiţuicile de cancan?

    Era clar că moţiunea nu va trece. Oprea a zis de mai multe ori că UNPR-ul nu semnează, matematica era simplă. Ce rost să mai azvârle Rus cu nuca-n perete?
    Cum ziceam, totul natural, nimic premeditat.

  11. Da’ ce nu intelegeti domnilor atunci cand se fac referiri la epoleti ? Sau de ce va deranjeaza ?

    Hai sa va explic eu, si nu ca ati avea nevoie, dar poate e momentul s-o spunem direct, fara sa ne mai ascundem dupa freedom si democracy.

    Tot mai multa lume realizeaza ca “justitia” asta care va place voua atat de tare este un mecanism cu agenda politica. De dreapta. Populara. Conservatoare. Fiindca astia au facut numirile acolo.

    Asa ca daca citeste vreunu’ cu epoleti sau/si vreunu’ din binom treaba asta trebuie sa inteleaga ca treaba pute din ce in ce mai tare si ca pana sa-mi vina unii si sa-mi urle despre Ponta lucrurile ar trebui luate cronologic si nu in functie de agenda opozitiei.

    Deci hai cu Blaga, cu Predoiu, cu Flutur, cu Basescu, cu Videanu, cu Bebe, cu EBA (aia e penala rau, mai tineti minte cand declara Blaga ca fiecare organizatie PDL a primit ordin sa directioneze nu stiu cate voturi pentru EBA ? pai aia e puscarie curata, nu amaratii aia de la referendum pusi sa jure pe capota!)

    Hai si cu dreapta pana la stanga. Ca-i o paine buna si de durata de mancat de acolo pentru DNA. Si poate chiar resuseste si confisca ceva, se intorc banii la buget. Pe bune adica si nu din pix, prin comunicate. Dupa care ajung ei si la Ponta, nici o problema pentru mine.

    Daca cineva zice altfel e doar unu’ cu epoleti de binom.
    S-a inteles acu’ ?

  12. d-le cetatean, cu riscu’ sa se supere gazda noastra pentru deviere de la subiect (si devierea asta…tot o manevra d-aia “de epoleti”, s-a vazut inca din “89, cand poporul avea alta treaba – eventual, cu ce coniac bea Nicusor – si n-a observat cand s-au instaurat la putere d-astia “cu epoleti”), imi cer scuze si recunosc ca am exagerat cu oaresce experiente personale… o faceam doar ca exemplu, ca argumentare…
    In locul Dvs, insa, daca ati inteles metafora cu “epoletii” (si, sigur ati interes-o) ce umbla p-aici, v-ar sta mai bine sa nu ne mai dojeniti, si sa veniti cu argumentele alea de ziceti…Ca unu’ care n-a avut epoleti (m-oi mandri, totusi, si eu cu cate ceva, asa, ca omu’…sunt contribuabil, si e un clip de spune obsesiv ca Romania exista pe banii mei:)), eu nu sunt recunoscator defel unuia care – sa zicem – imi asculta telefonu’, ca sa ma scape de urmasii lu’ Osama… oricati epoleti ar avea pe umeri… I-as fi recunoscator celui care ma scapa, fara sa ma asculte…
    Cam d-aia, aia cu epoletii nu prea sunt respectati, oricat s-ar mandri ei, intre ei, pentru ei…
    (apropo, daca e vorba despre ceea ce cred eu : va simtiti, asa, mai usor (Turcescu-gen), dupa ce ne-ati spus de fapt cum sta treaba !? nu c-ar conta, da’ la unii spovedaniile publice se pare ca fac bine la constiinta… la altii e doar sarcina de serviciu… da’ nu cred sa fie cazul:))))

  13. Foarte bună emisiunea de aseară! Când aveți un invitat care are ce spune, o oră trece mult prea repede !

  14. domnule daniel gresiti cand considerati ca purtatorii de epoleleti nu ar trebui sa fie respectati si inclin sa cred ca aveti dreptate in sensul ca asa gandeste poporul, dar ce sa facem noi astia, nu suntem buni decat eventual sa murim pentru un popor ingrat si atunci imi vin in minte ultimele cuvinte rostite de Maresalul Ion Antonescu la proces, parafrazandu-l pe Scipio Africanul “tie popor ingrat nu-ti va ramane nici macar cenusa mea” in rest pentru cei care au ascultat, asculta si vor asculta in continuare, ca ce vreti astea sunt principiile, mijloacele si metodele muncii operative indiferent de societatea in care acestea se produc fie ca este democratica sau dictatoriala, singura deosebire priveste exploatarea produselor informatice cu respectarea drepturilor constitutionale democratice sau fara respectarea acestora…

  15. apropos de dobitocul numit turcescu, daca chiar credeti in destainuirea lui nu faceti sa dati credit unui individ care plange la mormant strain, in ceea ce ma priveste nu sunt persoana publica, nu am de ce sa-mi usurez constiinta, chiar nu cred ca posed asa ceva, asa ca poate incercati sa cantati la alta masa ca nu am marunt…

  16. nea radule, mă refeream la epuleții lu matale, dar pesemne că trebuie să-ți traducă cineva la cască, că de simțul umorului te bănui degeaba.

    iertare, victore.

  17. După magnifica seara de joi : de ce doar 4 Magnifici ? Corect ar fi 4+1 ! 🙂
    Unul dintre ei, dl. Teodorescu, a avut o zicere memorabilă : cel mai mare dușman al poporului român e chiar poporul român. Da, da, da – din păcate!

    Avocatul lui Staicu (cel din dosarul cu Dragoș Băsescu) spunea ieri că un judecător a respins cererea de arestare preventivă a clientului lui pe motiv că rechizitoriul procurorului e, de fapt, o compunere penibilă. N-o fi vreun înger afaceristul cu pricina, sau, cine știe, poate e, dar trebuie probe, nu fabulații. Așa că mă întreb cât vom mai suporta mascarada declanșată de DNA, această veritabilă adunătură de incompetenți și de scenariști ratați ? Cum să renunțe ei la suspiciuni rezonabile în favoarea indiciilor temeinice ? Păi li s-ar lua pâinea de la gură, adio fantezii despre milioane, procente, conexiuni…

    La anu’ madam Kovesi va avea mandatul reînnoit ( Iohannis și-a declarat amorul pentru ea), nimic nu se va schimba, the show must go on…

  18. Domnule cetatean gogu, respectu’ nu e o chestie cu care te nasti, sau cu care te-mbraci…Doar regii aveau dreptul apriori la respect, da’ si acolo s-a mai aplanat, in contemporaneitate (se leaga englezii de Charles la greu, nu vad de ce sa ma inchin eu unuia de m-asculta !?). Prin urmare, daca de respect e nevoie, zic sa-l dobandesti, prin ceea ce faci, prin ceea ce gandesti…
    La aia cu Scipio, insa, ati cam exagerat : unii opineaza ca nici Maresalul Antonescu (putator de epoleti, e drept, da’ d-aia respectabili:)), care anticipeaza citatul de-l dati in filmul lui Nicolaescu, n-ar prea fi avut drept la respectul adecvat, c-a cam strambat-o cu evreii, cu legionarii…Alte vremuri, depinde cine le comenteaza.
    Pe vremea lu’ ceasca, in liceul unde ma desavarseam, a venit un “scipiot” d-asta de ziceti, sa le-nvete pe fete sa nu iasa cu straini (aia aveau ciunga, aveau cu ce le momi:)) Nu stiu p-unde o sa fie cenusa respectivului, da’ sigur nu gresesc daca nu ma intereseaza…Am putea extrapola, da’ mi-e sa nu va simtiti jignit : si politistu’ ala de ma amendeaza ca am depasit viteza legala (de regula, mult sub cea normala, de bun simt) e tot un “scipiot”, serveste ordinea publica (e drept, la “prinzatoare”, cu carnetu’ de amenzi pregatit)… si are si epoleti… haida-de ! respect p-ala de-mi trezeste respectu’, oricare si orice-ar fi el…Si fara “fenomenul Turcescu”, tagma respectiva tot n-are a-mi trezi respectul… “cu toata dragostea” (vorba lu’ Badea:)))
    Concluzionand : o fi si aia o meserie ca altele, da’ sigur-sigur aia d-o practica n-au ceva mai multe “d-alea”…ca si eu imi servesc patria (am facut-o si cand a fost cazul, pe vremea in care multi se faceau revolutionari cu acte), platesc impozite… cum ar veni, merit si eu respectu’ ala, ca va platesc indemnizatii.. da’ nu mi-l doresc… ignorati-ma, deci, Dvs. si “colegii”, daca se poate, si pe mobil, si pe on-line… m-as simti mai aparat sa stiu ca nu-mi sufla unu’-n receptor…iar cand imi sufla, tot ca respect, pot sa-i destainui din experienta in materie de injuraturi neaose, nu !?

  19. Cat despre “mistocareala” cu maruntu’, e inutil s-o extrapolam : m-am oprit la d-astea odata cu trecerea in clasa a doua… acu’, se pregateste fie-mea s-o faca… nu mai butez la d-astea ieftine, nu ma mai jignesc abordarile pubertine…
    (oricum, daca ati inteles c-am pus botu’ la vrajeala lu’ colonelu’, ati inteles cam putin…continuati sa ascultati p-unu’, p-altu’, mai cititi p-aici, ce spune gazda blogului, ca e instructiv…cu cenusa ‘om mai vedea noi, cand va fi cazul…cat mai tarziu, va doresc, sincer !)

  20. Cine l-a pus pe rus in 2012? Pt ca psd-ul a fost oripilat de declaratiile lui de atunci l-au pus din nou ministru la transporturi. Atunci bine.

  21. offtopic
    Intr-un post la “Semnalmentele unei executii politice” spuneam ca “Acuzatia de conflict de interese este o tampenie”. Vad ca si lumina calauzitoare a vietii mele, adica marele carmaci, spune acelasi lucru.
    Fie e pe felie cu Ponta (ca si mine de altfel), fie citeste blogul lui Victor si (ma) plagiaza, ca sa-i arate lui Ponta cum se face un plagiat fin.

  22. De parca ar fi o mare surpriza ca basistii sa se legitimeze, sa se valorifice, sa se autocertifice intre ei. 😀

    De parca ar fi o mare surpriza ca interesele politice basiste sa fie aceleasi cu cele ale PSD. In anumite momente. Fiindca Basescu si basistii sunt “dă dreapta” si “pă dreapta” mai sunt si restul basistilor vopsiti, aia de si-au cumparat un partid vechi, onorabil, dar cam fara zestre (numit PNL). Iar Basescu & basistii trebuie sa castige impotriva alora mai intai si abia dupa aia in pofida PSD. In cazul de fata, e normal sa dea o scatoalca binomului care nu mai e condus de el care sa se transfere la PNL si la Dumnezeu’ Ceasurilor.

    P.S. S-au intamplat si-o sa se mai intample din astea.

  23. He! He! He!
    Mishteaux emisiune in seara asta (09.07.2015), mare adevar…. Uite cum micul Titulescu a ramas singur singurel in capu’ mesei. Cum spunea poetu’ si plecara cativa de prin Gorj, via Teleorman si…. in drumu’ spre casa a ramas doar sergentu’ cu rana din pulpa. Restul, contracandidati la impartitul imparatiei, au pierit in razboiul purtat pe timp de pace.
    In rest, vorba unui prieten “nici amantele nu mai sunt ce au fost… pe vremuri amantele regelui trebuiau sa fie mai virtoase decat reginele, dar malul marii te poate afecta sub control judiciar”….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.