Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > The begining of a beautiful friendship?

The begining of a beautiful friendship?

Dacă Băsescu şi-a propus să spargă USL până la viitoarele alegeri (şi sunt convins că da), e pe cale să primească de la Ponta un cadou nesperat. Modul public în care Udrea apreciază moderaţia lui şi Igaş maturitatea spune foarte multe. Şi mai multe voi scrie eu, mai pe seară, după ce mă limpezesc la creieri şi mă dezgheţ. Până atunci, aştept o explicaţie publică credibilă a preşedintelui PSD şi vi-l recomand pe Badea, că are şi el dreptatea lui. Dacă unii mimează lupta şi blătuiesc în spate meciul, aşteptând să le câştigăm noi alegerile şi să vină ei la caşcaval doar pe valul nemulţumirii populare, s-ar putea să aibă o surpriză extrem de neplăcută.

1. Prezenţa lui Victor în Parlament şi discursul poreclit politicos pe care l-a ţinut delegitimează orice eventual demers ulterior al USL la Curtea Constituţională. Guvernul născut din fraudă şi condus de şeful serviciului de spionaj nu poate fi susţinut; cu nici o condiţie. Dacă voiam să trăim în Egipt, protestam în Piaţa Tahrir.

2. Şeful PSD susţine că a fost doar ironic. Atunci eu îl sfătuiesc să se apuce de alt sport. N-are nimic comic sau subtil în el. E tragic, previzibil şi rectiliniu.

3. Abia acum încep să desluşesc la adevărata ei valoare promisiunea lui de la Antena 3 că-i va păstra în funcţii, după alegeri, pe profesioniştii desăvârşiţi şi neutri Maior şi Ungureanu. Într-o viitoare alianţă cu Băsescu, nici n-ar avea de ales. Poate prinde peste rând şefia SIE, că Mihai-Răzvan o să fie ocupat cu guvernarea de succes.

4. Şi eu fac parte, calendaristic, din aceeaşi generaţie cu Ponta şi Ungureanu. Mica, insignifianta diferenţă e că eu nu l-am pupat în cur pe Ceauşescu şi n-am fost niciodată în guvernul lui Băsescu. Şi nici n-o să fiu vreodată.

5. Lupta strategică şi de orgolii pentru şefia Opoziţiei şi întâietatea discursului mă lasă rece. Aş fi preferat, ca unul care are mai mulţi ani de opoziţie antibăsesciană efectivă decât are Ponta în politică, o confruntare de idei pentru găsirea modalităţilor eficiente de a da jos regimul portocaliu. Sunt nerăbdător să citesc interviul elogios cu liderul stângii în oficiosul de dreapta Evenimentul zilei, să urmăresc discuţia colocvială cu principialul Ion Cristoiu din odaia de la drum a fraţilor Păunescu (mă rog, vecinul Nicu Niro şi cine-o mai fi pe-acolo) şi chat-ul de pe oficina Hotnews cu cititorii exaltaţi şi extaziaţi de frumoasa-i transformare ai lui Dan Tapalagă.

Hasta la victoria siempre!

UPDATE: Voila şi isteria, să nu comentaţi pe uscat

Get Adobe Flash player

Comentarii

comentarii

Similar Posts

302 thoughts on “The begining of a beautiful friendship?

  1. Cine nu crede ca socrul (artizanul mariajului pesedisto-pedist din 2009) i-a scris discursul, greseste!A se vedea la tvr1 cu cata dragoste se dau cuplate imaginile ginerului si socrului in sala discursului.Daca domnul Ponta inca nu realizeaza afrontul adus USL si protestatarilor

  2. In ciuda eforturilor de a drege busuiocul, domnul Antonescu trebuie sa accepte ca actiunea lui Ponta a produs daune iremediabile.Este,daca vreti,ca un adulter in flagrant.Oricit ai incerca sa treci cu vederea fapta in sine,increderea pierduta nu va mai face niciodata posibil un parteneriat onorabil.
    Din punctul meu de vedere,un USL cu Ponta la conducerea PSD(si candidat la functia de prim-ministru) nu mai este viabil.Nu sunt de parerea ca actiunea lui Ponta este rezultatul unei intelegeri explicite cu Basescu dar “lucratura” acestuia din urma se vede limpede:
    Stiindu-se legatura mai mult decit amicala a lui Ponta cu Ungureanu,Basescu a pus in practica(impreuna cu Ungureanu) strategia de a-l atrage pe Ponta in aceasata cursa.Mizind pe legatura nas-fin precum si pe notiuni ca:onoare,prietenie etc.,Ungureanu a reusit sa-l faca pe Ponta sa se prezinte si sa-i acorde sprijinul in sedinta de investitura.De aici incolo nimic nu a mai fost intimplator: Ponta a mers in parlament in echipa(cu socrul sau ca sprijin-deh,ca intre neamuri si cu Banicioiu responsabil cu bilele-albe sau negre) cu scopul precis de a legitima validarea lui Ungureanu ca prim-ministru.Toata adunarea stia ce se va intimpla(dovada atmosfera cordiala ce domnea in sala intre “opozitie” si putere)iar discursul nu a fost decit corolarul acestei malvesatiuni.Au fost insa si persoane care nu aveau habar de acest aranjament si acestea au fost din pacate partenerii de opozitie, ba chiar si multi PSD-sti, in numele carora Ponta a facut angajamente.
    Aceasta situatie creata arata ca,din pacate pentru el,Ponta nu facut si nici nu cred ca ar putea face vreodata saltul de la simplul membru de partid la liderul politic.Un singur lucru,inca onorabil, ii ramine de facut: retragerea de la conducerea USL.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.