Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Țară și politică de grupa a treia valorică

Țară și politică de grupa a treia valorică

parlament

E meci greu pe scena politică. Băsescu cere imperativ asumarea răspunderii pe noul program de guvernare, cu anexele semnate cu UDMR în pachet. Și promite că, dacă iese la vot, pune miniștrii până dimineață. Ponta se teme de o capcană, deocamdată nu dă un pas înapoi, spune că n-a schimbat deloc programul și se arată, din Parlamentul căruia-i cere aprobarea doar pe noua componență a Executivului, dispus să aștepte eventuala contestare la Curtea Constituțională și răspunsul slujbașilor măreției dreptului. Antonescu face, bine, ce știe, opoziție la rupere. Blaga-i atât de separat de Băsescu, încât o arde cu lovitura de stat și strânge, umăr la umăr cu Udrea, semnături pentru contestarea constutuționalității existenței noului Cabinet. De la Vatican, domnu’ Dan încearcă să obțină ce-l doare, redeschiderea OTV, nu-i iese, o dă pe unguri, se sucește și e aproape să rămână și fără bruma de partid care i-a rămas la dispoziție, tare dispusă a trece la putere.

UPDATE: Crin joacă extrem de tare în Opoziție. Puterea-l încurca. Ponta a scos la vot o majoritate chiar peste cea scontată. Aștept mutarea lui Băsescu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

10 thoughts on “Țară și politică de grupa a treia valorică

  1. Gretos spectacolul de azi din Parlament!!! Ma bucur ca am aflat cu ocazia asta ce gafa imensa as fi facut in noiembrie votandu-l pe Antonescu. Jenant, scarbos, umilitor mi s-a parut discursul prezidentiabilului. Atacuri fara noima, sens si bun simt, reactii viscerale absolut incredibile, de care, sincer, nu l-am crezut in stare pe domnul Antonescu. Cate frustrari a putut acumula omul asta, astfel incat sa aiba o asemenea revarsare de ura la adresa unui partener, ttotusi, pana acum o luna (cand chiar fusese trecut cu nume si prenume ca si candidat USL la prezidentiale). Vai noua!

  2. Am intuit demult ce personaliate are, de fapt,Crin Antonescu.Astazi m-a convins.Pacat pentru el…

  3. E bine ca v-a dezamagit doar Crin.

    Victoras (Ponta) si restul de USL(USD… cum s-o mai numi) a ramas ca sa se bata (pe umar) cu Basaul pana la capat. Adica pana in Noiembrie, cand isi termina smenarul mandatul si pleaca singurel, poate chiar pe picioarele proprii, acasa.

    Rugati-va sa nu moara ca ramaneti fara baubau. Iliescu e prea batran ca sa preia, chiar si interimar, rolul.

  4. – off-topic –

    As vrea sa vad o campanie publica care sa ceara si sa sprijine gratierea lui Gica Popescu.

    Meritele sale si efortul depus pentru Romania, intr-o perioada foarte grea pentru acest popor, fac uitate si cred eu iertate orice infractiuni economice ar fi comis acesta.

    Cred ca este de datoria noastra, ca natiune, sa ne respectam valorile nationale si cred ca gratierea lui Gica Popescu este o obligatie pentru conducerea acestui stat.

    Ma simt nevoit sa ma repet: in cele mai negre vremuri economice pentru acest popor, echipa nationala (ce pentru multi dintre noi se rezuma la Hagi si Popescu) a reprezentat un rar punct de mandrie si bucurie.

    NU CONTEST vinovatia acestui om si nu emit judecati de valoare asupra deciziei instantei, insa odata savarsit parcursul normal in instanta, consider ca este IMPERATIV ca liderii politici abilitati sa faca demersurile necesare pentru a evita supunerea unui erou national la privarea de libertate.

    In tara unde BLEJNAR se imbuiba liber la restaurante NU SE POATE CA GICA POPESCU SA FIE IN INCHISOARE. PUR SI SIMPLU NU SE POATE.

    Sper sa te raliezi si tu Victor la acest deziderat al meu (si cred al multora). Multumesc.

  5. @Radu Alexandru Vasilescu: Cu tot respectul ce il port d-lui Gica Popescu – nu putem amesteca ceea ce a facut bun cu ceea ce a facut rau. Pt. faptele bune a fost recompensat si inca este – lumea nu a uitat iar pentru eveziune trebuie sa plateasca ca orice muritor – asta e stat de drept. Va veni randul si lui Blejnar…

  6. @Radu Alexandru Vasilescu:
    Cariera stralucita sau faptele bune din viata nu -ti justifica sau iarta infractiunile. Daca G. Popescu este vinovat, atunci trebuie sa fie pedepsit. Exemplul tau cu Blejnar e total aiurea! Ma intreb daca ti-ai citit textul 2 ori inainte sa-l postezi. “NU SE POATE CA GICA POPESCU SA FIE IN INCHISOARE.” — vorbesti serios???

  7. Crin Antonescu mi-a dovedit mie, votant anonim si provincial, ca nu are calitatile necesare unui presedinte de tara (oricare ar fi ea). Hartagul, tafna, impulsivitatea nu fac casa buna si nu se ridica la statura unui presedinte normal. El vine pe modelul lansat in politica romaneasca de catre “cel mai urat presedinte” din istoria post-decembrista. Sa demisionezi din a doua functie a statului in semn de sfidare/provocare la adresa unui adversar politic (pana ieri partener) este fie dovada unui infantilism impardonabil, fie a unei instabilitati la fel de blamabile. E ca in curtea scolii, doua echipe de fotbal de pustani de cartier, doi capitani de echipa, iar unul, suparat ca a sutat pe langa bara, iese de pe teren, eventual aratand si degetul mijlociu. Penibil si jenant, cel putin in raport cu asteptarile pe care le aveam de la acest candidat la presedintie. Pacat!

  8. Basescu s-a facut din nou de ras, dovedind ca este condus doar de interesele personale ieftine. In democratie, parlamentul este cel care “dicteaza”! Pacat de poporul asta si, mai ales, de cei care inca mai cred in el! Sa ajungi ca un ministru sa-si dea de doua ori jurmantul, inseamna ca poti arunca la cosul de gunoi hartia citita de ministri. Vorba ceea: asa sa-l ajute Dumnezeu!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.