Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Tapalagă, la viitoarea te dau în judecată!

Tapalagă, la viitoarea te dau în judecată!

Motto: “Domnule (Tapalagă), cred că tot ce ştiţi dvs încape pe spatele unui timbru poştal” (Sorin Ovidiu Vântu)

Dan Tapalagă a comis, astăzi, încă o măgărie la adresa mea şi a altor oameni din presa in care el nu mai are acces, că d-aia zgârie la perete. Nu-i nici o noutate, ştiu, se hrăneşte cu asta. Noutatea-i că am ales – profund greşit, după cum se va vedea în rândurile ce urmează – să nu-mi pun poalele-n cap, ci să procedez decent, instituţional. Aşa că m-am adresat omologului meu de la Hotnews, redactorul şef Cristian Pantazi. În rândurile următoare, nu fac decât vă ofer corespondenţa dintre noi şi vă las pe voi să comentaţi. Mie-mi vine să vărs. Greaţa cruntă pe care mi-o provoacă deontologia declamativă nu trece nici măcar cu o cutie de Emetiral.

Domnule Redactor Sef,

Am citit cu acelasi nedisimulat interes textul de opinie de azi al lui Dan Tapalaga. Intrucat inteleg sa respect pana la capat libertatea opiniilor, n-am de gand sa polemizez cu fostul consilier al Monicai Macovei. El are o parere proasta maladiva despre mine si ma considera nefrecventabil, mie mi-e indiferent. Deci suntem chit. As dori, insa, a face niste precizari, intrucat comentariul domnului Tapalaga contine o serie de (hai sa le spunem) inexactitati. Imi place sa sper ca randurile urmatoare vor fi si publicate pe site-ul Hotnews.

  1. In istoria Romaniei, nu a existat vreodata vreo firma care sa-l aiba printre actionari/asociati pe semnatarul acestor randuri (informatia e verificabila instantaneu la Registrul Comertului). Deci consultanta electorala pe care viseaza Dan Tapalaga ca as presta-o contra unor plati anterioare la casierie pur si simplu nu exista. Daca ea nu exista formal, inseamna ca domnul Tapalaga insinueaza ca as incasa bani la negru (in termeni populari se cheama spaga). Daca e asa, v-as fi recunoscator daca veti da publicitatii numele oricarui om politic (sau de business) care i-a dat vreodata orice suma de bani lui Victor Ciutacu; eventual, daca va sta la indemana, si probele aferente.
  2. Dupa stiinta mea, fostul sef al domnului Tapalaga, Carol Sebastian, un ziarist pe care-l apreciem amandoi in egala masura, lucreaza pentru PD-L; cu contract sau fara, nu e problema mea, fiindca nu sunt seful ANAF, ci redactorul-sef al Jurnalului National.
  3. Nu am avut, in cei 39 de ani de viata, nici macar un leu credit la banca. Deci alaturarea numelui meu celorlalte din text (perfect stimabile, dupa parerea mea) in acest context este realmente neavenita. Pana si masina familiei e cumparata prin transfer bancar, din conturile de salarii ale noastre, lucru la fel de verificabil; atat la reprezentanta, cat si la banca.
  4. Daca as fi pus mare pret pe bunastarea personala, n-as fi demisionat de la APAPS (unde aveam un salariu de 4 ori mai mare decat cel pe care l-am ales, lucru pe care domnul Tapalaga nu l-a putut afla cand lucra la BBC si/sau Evenimentul zilei) pentru a reveni in presa, la Jurnalul National, ziar unde pe 1 iunie implinesc 5 ani. Sau, eventual, as fi onorat oferta financiara de exceptie pe care mi-a facut-o domnul Sorin Ovidiu Vantu (pentru rigoare, de cinci ori mai mult decat castigurile mele in Intact la vremea respectiva, la prima strigare, lucru la fel de verificabil printr-un singur apel telefonic catre omul de afaceri care detine proprietatea trustului Realitatea) si as fi devenit coleg cu domnul Tapalaga, ca sa nu spun de-a dreptul sef direct al domniei sale.

Cu mahnire,

Victor Ciutacu

P.S. In mod normal, pentru calomniile evidente din text, ar trebui sa-l actionez in instanta pe Dan Tapalaga. N-am s-o fac, intrucat, spre deosebire de omul politic preferat al domnului Tapalaga, eu nu dau in judecata ziaristi. Sau, ca sa fiu mai exact, inca n-am facut-o…

Domnule Redactor-sef,

Am citit cu atentie precizarile pe care mi le-ati remis, referitoare la articolul de opinie semnat Dan Tapalaga. Din pacate, ele nu au obiect. Sa le luam pe rind:

1. Nu exista in articol afirmatia ca ati fi actionar/asociat al vreunei firme, asa cum nu exista afirmatia ca ati fi oferit consultanta electorala
2. Nu face obiectul discutiei
3. Nu exista in articol afirmatia ca ati avea/ ati fi avut credit bancar
4. Nu face obiectul discutiei

Cu stima,

Cristian Pantazi
Redactor-sef HotNews.ro

UPDATE: În text, iniţial publicat în Revista 22, numele sinistrului Ciutacu nu exista. A fost ordin de zi pe unitate, de la comenduirea garnizoanei, să mă împroşcaţi cu rahat în Oficină, domnu’ Pantazi? Sau i-a venit ulterior şi subit inspiraţia-n cap pajului zeiţei anticorupţiei?

UPDATE LA UPDATE: Plecăciuni Oanei pentru cuvintele frumoase și caracter

Comentarii

comentarii

Similar Posts

104 thoughts on “Tapalagă, la viitoarea te dau în judecată!

  1. din pacate, in romania, cei care-si zic jurnaliti sunt jurnalisti propriu=zisi (doar cativa, de stiri, invstigatie sau anliza) si analisti ai jurnalistilor (prea multi).
    ultimii ar ramane fara obiectul muncii daca nu ar exista primii…
    culmea e ca des calca in strachini la greu (oferind nu informatii sau analize pertinente ci pareri superproprii si supersubiective) tot ultimii o fac pe victimile, urla, clameaza si dau lectii si apoi tot ei tipa primii plangandu-se de asa-zisi deontologi…
    desi nu sunt de acord tot timpul cu ce spune ciutacu, apreciez constructia demonstratiei sale si faptul c tot timpul isi plombeaza o parere cu argumente…

  2. victore, am citit cu atentie si iti dau dreptate in proportie de 100%.

    ceea ce nu inteleg, insa, este de ce te cobori la mintea unui tip care clar nu este de nivelul tau… nu ai chestii mai bune de facut? stii cum se spune: cainii latra, caravana trece. da-l in doamne iarta-ma si lasa-l sa faca spume.

  3. Victore, trecand peste comentariile fanilor tai ce ti se aseamana, gen plm, aia masii, etc, comentarii ce nu se regasesc printre fanii lui tapalaga, trebuie sa stii ca esti de o parte a baricadei , si atat. Judeci foarte partinitor, incolonat intr-o haita si platit de un fost turnator. Personal, nici nu te Mai pot lua in serios. Am deschis aceasta “usa” ca sa ma descarc si eu findca voi m-ati incarcat cu suficienta sila la antene. Este motivul pentru care renunt sa ma Mai uit la TV in general. Sunt lucruri Mai bune de facut in viata decat sa privesc/ascult tampeniile voastre. De mult ati intrat in bucla! Acum inchid “usa” si nu o voi mai deschide vreodata. Adio ,domnule Ciutacu!

  4. dan tapalaga e un labagiu in mainile lui basescu, o marioneta penibila si portocalie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.