Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Şoricelul din pălărie care stă pe chelie

Şoricelul din pălărie care stă pe chelie

Criza lui Băsescu nu seamănă deloc cu a lui Geoană sau Tăriceanu. Doar Stolojan n-are o criză a lui specifică. E de ajuns că e el însuşi o perpetuă criză. Sau soluţie de criză, că nici măcar el nu mai ştie ce e. Da’ sigur îl buşeşte vreo răceală până prin decembrie şi-o s-o taie iar, un pic după ce va fi jucat Hora Unirii, la odihnă şi tratament. Iar toată lumea-i va cânta, conform tradiţiei, prohodul politic. Fireşte, ca să revină, la momentul oportun, ca Robocop. Şi eventual să ne dezvăluie scrâşnind din bujii, după vechiul şi deja patentatul model Iliescu, că Băsescu-i bandit, că stânga nu-i ca dreapta şi nici rublele lui Ceauşescu precum euroii lui Deripaska.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

22 thoughts on “Şoricelul din pălărie care stă pe chelie

  1. PD(-L)plus PSD (+ PC) = FSN sub o forma ros-portocalie(unde este albastrul de altadata !?) = Noua majoritate pe placul lui Basescu care va functiona la turatie maxima din 2009.”Restul e….Can-Can”

  2. Si daca Jucatorul isi da demisia si se ofera (sacrifica) sa fie premier?
    Asta a fost la categoria “scenarii improbabile”.

  3. Nu am stofa de profet, insa de data asta cred ca, dupa alegerile de saptamana viitoare, Stolojan va fi tras definitiv la depou 🙂

  4. Buna dis de dimineata
    Romania a avut intotdeauna dupa 1989 o pilda, o vorba, o expresie dupa care s-a guvernat.
    Mai intai – anul 1990 – a fost “greaua mostenire”a lu’ nea Nicu.
    Apoi – anii 1991-1992 – a fost ” noi nu ne vindem tara” – mosierii si burghejii care se intorc in tara sa isi ia terenurile si casele.
    In anii 1996-2000 – ne-am vrut cu totii in NATO, pentru ca in perioada 2000-2004 sa ne vrem cu totii in UE ( cu diferitele ramificatii – NATO la tot poporul,Sapard, fondurile europene, steguletele rosii, galbene,etc, )
    Anii 2004 au debutat cu “lupta impotriva coruptiei” si tot ce decurgea din ea ( inclusiv tepele din Piata Universitatii), tema continuata cu succes si la alegerile locale din 2008.
    Anul 2008 se sfarseste cu “lupta impotriva crizei economice”, care ea criza, ataca fara mila locusoarele noastre de munca si produsele noastre traditionale pe care vai soro, sariti, criza vrea sa le termine!
    In spatele acestor mari gogosi pentru prostime, “baietii destepti”s-au aranjat pentru vecie: unii si-au tras vile din care nu mai vor sa iasa acum ( si-au dat si o lege in acest sens)-in Primaverii, Cotroceni si alte zone “pline de farmec” locuind doar “ei cu ei”, apoi si-au tras fabrici(“ca sa nu ni le ia strainii astia rai”), apoi au girat fabricile la banci si si-au bagat picioarele in banii pe care trebuiau sa ii dea inapoi; asa au cazut pe rand Bancorex, Columna, Religiilor,etc, ramanand “ei cu ei” cu banii, iar ” noi cu noi” sa platim ceea ce au furat “ei cu ei”prin taxe si impozite.
    Apoi au inceput sa faca afaceri cu strainii si le-au vandut acestora fabricile luate cu japca in anii ’90, sau terenurile luate de la “mosieri”.Astfel, “ei cu ei” au devenit milionari in euro, iar “noi cu noi” eram bucurosi ca ne putem lua plasme si masini de spalat cu bule “doar cu buletinul”; nimeni, dar absolut nimeni dintre marii finantisti de astazi, care apar zilnic la tv sau in presa nu au aparut atunci sa atentioneze ca acest “credit doar cu buletinul” poate duce la un dezastru daca te indatorezi peste masura. Asa ca din nou “ei cu ei” au devenit miliardari in euro, iar “noi cu noi” am ramas sa platim la banci ceea ce am luat anul trecut de Mos Craciun, dar cu dobanda crescuta cu 10-15%.
    Asa ca, la 30 noiembrie, hai sa-i lasam pe “ei cu ei”, iar “noi cu noi” sa ne vedem de ale noastre.
    Salutare taica si noroc

  5. Haidi, bre că nu eşti informat. Păi viitorul guvern e deja ştiut.
    Premier: Zeus
    Ministru de interne: jucătorul.
    Ministru de externe: omul.
    Ministru finanţelor: marinaru’.
    Ministru apărării: Băse.
    Ministru al justiţiei: coaxialu’.
    Ministru al mediului: prietenul licuricilor.
    Ministru al agriculturii: tata succesurilor.
    etc.
    etc.

  6. …eu nu cred in povestea asta a lui base cu “nominalizez pe cine vreau eu”..pe soricelul de la SIE sau SRI geaba ii nominalizeza ca am ajunge de rasul Europei sa avem prim ministru un fost sef de servicu secret, chiar daca astia fac numai figuratie pe acolo si au fost pusi pe criteriu de “incompetenta” in domeniu si cu scopul de a nu-i “deranja” pe baietii de pe acolo.
    …chiar numirea unui om dintr-un partid pe care acesta nu-l vrea prim ministru este o aberatie…daca acesta nu are sustinerea partidului si nu poate trece de votul parlamentului e “dijaba”…un prim ministru trebuie sa aibe sustinerea partidului din care provine si care sa aibe capacitatea sa realizeze o majoritate in parlament unde se VOTEAZA legile….ce va face base cu un prim ministru ales de el? sa zicem ca ala face un guvern. Si? Daca nu va trece de parlament sau va trece cu o majoritate carpita, la primele voturi serioase pe legi, guvernul se va impiedica de nu se vede. ..trebuie votata Legea Bugetului, partidele au propriile programe, cum va trece Bugetul propus de un guvern incropit si un prim ministru ales de Basescu ca asa ii place lui? ..pot sa pun pariu ca basescu NU va numi un prim ministru care sa nu fie acceptat de o majoritate parlamentara, iar asta nu e posibil decat daca se inteleg PARTIDELE intre ele…Primul ministru va fi de la PD-L indiferent de rezultatul votului, va fi Isarescu sau Blaga si va coopta si PNL….PSD isi face VISURI, chiar daca va castiga alegerile nu va forma guvernul…va ramane in opozitie….PNL avand un scor mai mic decat PD-L, nu va putea avea pretentia la functia de prim ministru, iar Base le va face “favoarea” de nu-l numi pe Stolo, ci un alt PD-List sau pe Isarescu…ca sa se vada ca a sacrificat si el ceva…Rest vorbe…

  7. Am citit (bineînţeles!) la sursă articolul care (văd acolo, că…) inflamează portocalii, până la a-i face să reacţioneze precum câinii turbaţi.
    Şi doar nu era un atac la adresa lor (de fapt, a nimănui!). Cam aşa îşi pune problema orice om care mai are cât de cât puţin discernământ. Nu înţeleg, de ce-au sărit ca arşi susţinătorii President-ului? Articolul n-avea (numai!) treaba lui… :))
    E clar, în săptămâna asta va fi prăpădu’ de pe lume! Va trebui să ne înarmăm cu mult calm, multă toleranţă şi multă răbdare.

    Criza… Mă gândesc că, nici n-am fi aflat de ea (oricum, nu ne-am fi uitat cruciţi, ca la drobu’ de sare!) de nu eram băgaţi (până-n gât!) în campanie electorală.

  8. Buna ziua,

    Am si eu niste mici observatii la criza asta care bantuie prin Romania de prin februarie martie si nimeni nu a vazut nimic.

    Probleme de somaj si neplata a salariilor nu prea am auzit decat de vreo cateva saptamani. Mari companii in Romania care sa fie direct legate de cele de afara nu prea stiu. Abia acum incepe sa se clatine Dacia si alte firme. Si totusi tranzactiile imobiliare au scazut foarte mult inca din februarie martie. Eu cred ca ne-am cam dat singuri cu firma in cap. De ex in Piatra Neamt la inceputul anului au aparut la vanzare apartamentele de 2 camere 50 mp si 90.000 euro sau 3 si 4 camere la 140.000 sau chiar mai mult. La asa preturi asa clienti.

    Iar acum in prag de alegeri pot sa pun pariu ca nu mai cumpara nimeni nimic si nu mai face nici un credit. De ce ? Simplu : ne asteptam ca noii alesi sa schimbe iarasi legi, cod fiscal, conditii de creditare etc. Nu se stie sigur nici cu euro ce va fi iar cum tranzactiile imobiliare se fac in euro nimeni nu vrea sa ia imprumut in RON si sa piarda la schimb. Si cum nu merg imobiliarea nu vor merge nici toate celelalte sectoare care au legatura(notari, cadastristi, constructii, decoratii, covoare, electrocasnice, perdele, farfurii etc).

    Asta e parerea mea.

  9. Nu stiu ce sa cred dar este posibil ca dl.basescu sa mai incerce inca odata marea cu degetul,ca este doar profesia sa de baza Oricum nea Stolo nu stie sa planga ,ca dupa opinia mea a fost si a ramas un om bolnav.

  10. D-le Ciutacu,vad ca pana acum v-ati propus doar tinte facile,gen Oprescu sau d-na Gusa,ce-ar fi daca ati incerca ceva si cu pacea mondiala!Asa o sa aveti si satisfactii pe masura.Cu restul ne ocupam noi pulimea!

  11. ..a aparut domnu’ stolo sa ne prezinte programul antiCriza…domnia sa nu va renuntza la cota unica, cu toate ca azi ministrul de finatze englez anunta ca pentru veniturile mari se va introduce o taxa mai mare…la noi se persista in porstie cel putin in cazul cotei unice…stolo ori e prost ori nu pricepe ce este cu amnistia fiscala….In ultimii ani, mai multe tari au apelat la mecanismul amnistiei fiscale. Este cazul Belgiei, Germaniei si Italiei. Dupa scoaterea averilor la suprafata aceste vor urma sa produca impozite catre stat. Asa ele nu scot nimic. Stolo stie ca Geoana are dreptate, dar cum nu i-a venit lui ideea induce ideea ca este o lege pentru splarea hotilor…care hoti nu au fost depistati nici acum nici in cei 2 ani si 6 luni de ministeriat ai Monicutei Macovei…
    …stolo propune “infiintarea” unui fond de garabtare pentru IMMuri… ma intreb in ce tara traieste Stolo…Fondul a fost infiintat de guvernul Nastase în decembrie 2001 prin H.G. nr. 1211/2001 în scopul susţinerii activităţilor întreprinzătorilor (IMM-uri, societăţi cooperatiste şi persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice potrivit legii )
    …stolo sufera de amnezie sau face pe prostu…cum sa infiintezi ceva ce exista si functioneaza de 7 ani?

  12. O-le-lei, citii si eu la “mai mult” si ma lua cu frig pe sira! Pai don ciutacu, matale ai trafic greu, te urasc multi si nervosi cu nervii capului! Analiza a lovit fix unde-i doare pe micuti si-au reactionat cum era de asteptat, ei neavand argumente, injura si lovesc haotic! Felicitari!

  13. Daca “soricelul” este Razvan Ungureanu, atunci cu siguranta ca “via New York-Masonerie” este cea care ne-a “incalecat”, tot aceea care a decis ca Emil Constantinescu sa nu mai candideze pentru un nou mandat si ni l-a “plantat” la Cotroceni pe Traian Basescu. Sa aiba cei de la CIA “dosarul” pe care dl Basescu ni-l cere noua? Posibil! Concluzia: destinul Romaniei este in miinile unora precum Prigoana! Si… miroase urit de tot.

  14. victore, tata, cate injuraturi ti-ai luat! la voi acolo se publica chiar toate scabroseniile?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.