Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Şoc! Ce salariu avea Papa? Click aici. Fac puşcărie oile lu’ nea Gigi? Vezi aici

Şoc! Ce salariu avea Papa? Click aici. Fac puşcărie oile lu’ nea Gigi? Vezi aici

PAPA

Demisia Papei – pentru că asta e, invocata retragere pe caz de boală-i o vrăjeală la fel de neprocedurală – e ştirea mileniului. Rămânerea bruscă a corporaţiei catolicismului fără preşedinte al Consiliului de Administraţie, cu titularul neplecat pe Veşnicele Plaiuri ale Vânătoarei, a arătat, încă o dată, care-i puterea ştirii. Viteza de răspândire a informaţiei e uluitoare. Aproape toate televiziunile planetei – cu excepţia idioţilor în transhumanţă după Gigi Becali prin Aeroportul Ataturk – sunt pe galben. Şi au şi de ce. Povestea are minim un miliard de potenţiali clienţi. Abia ăsta-i breaking news!

papuci

UPDATE: În contrapartidă, penibilii autointitulaţi reporteri de televiziuni de ştiri din Bucureşti n-au fost în stare să afle, din gura instanţei, că Apostolul Ortodoxiei a luat cu suspendare, de era să facă ăla inafrct, în direct, la telefon

Comentarii

comentarii

Similar Posts

22 thoughts on “Şoc! Ce salariu avea Papa? Click aici. Fac puşcărie oile lu’ nea Gigi? Vezi aici

  1. Acea Berta Popescu nu ştie, probabil, nici acum că e cu suspendare. E vai de capul ei. Nu are ce căuta la Antene o asemenea persoană. Nu vorbim de Labeunu sau alte gunoaie de televiziuni.

  2. Sunt o mare naiva, dar sper ca demisia Papei sa serveasca drept exemplu si pentru altii!!!! Indiferent de motivele care stau in spatele acestui gest.

  3. incredibil, intradevar! cred ca daca nord coreeni ar avea ghinionul sa dea cu bomba atomica in ziua in care base ar demisiona, n-ar afla nimeni in romania despre asta!:))

  4. Asa este ,demisia Papei e stirea zilei,dar la fel de important este ca becali putea face infarct in direct la ROTV care l-a anuntat ca a luat 3 ani cu executare.

  5. Hai să fim serioşi, jurnaliştii de teren din România sunt aproape în integralitate inepţi.
    Dacă eşti acreditat la ÎCCJ cum dracu să nu ştii modul în care e scrisă o minută. Mai întâi se începe cu cuantumul pedepsei în baza articolelor din codul penal, iar abia apoi dacă e cazul de suspendare se menţionează că ” În baza art.86/1 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de x ani, stabilit conform art.86/2 Cod penal”.
    Reporteraşii din cazul lui Becali (probabil) cum au auzit că-i condamnat la 3 ani repede au dat SMS în redacţie, nu au mai stat să-l asculte până la capăt pe magistratul asistent care citea minuta.

  6. @Traienica:
    Imi pare rau pt. tine dar chiar ca esti naiva: DEMISIA UNUI PAPA , in sec.21 , la aproape 600ani de la ultima demisie a unui papa arata o decadere morala si o IMENSA LUPTA PT. PUTERE , dincolo de orice tentativa de a mai salva cat-de-cat o minima aparenta de smerenie intru’ credinta.
    Iar ceea ce vedem aici (ca o trista completare a ceea ce vedem ca face BOR aici in tara) , nu reprezinta un exemplu (nu avem detaliile acestei lupte fratricide in credinta – unde o mai fi “credinta” aici … ???!!!), ci este o dovada in plus a decaderii morale a TUTUROR religiilor si a goanei acestora dupa Putere si Bogatie !
    Din pacate … 🙁

  7. posibil dialog intre un rau-voitor si razboinicul luminii:
    “- alo, bre, nea jiji, eu sint (beep).
    – ce faci, bai, hahalera, tot la (beep) lucrezi ?
    – bre, am sa-ti dau doua vesti; daca-i sti cit ma bucur…
    – da, ma, nenorocitule, cum sa nu stiu, ‘r-ati ai necuratului de mincatori de (beep) !
    – bine bre, ce te-ai face matale fara noi ?!
    uite-o pe cea nasoala: ti-au dat doar cinci ani.
    – pai si care-i cea buna, bai javra ?
    – cu executareeeeeee ! te pupa tati, pa ! o sa-ti aduc chiftele ! (inchide)
    – bai hahalerelor, nenorocitilor, stiti cine sint eu ? (nu-si da seama
    ca vorbeste singur
    ) sint vulturul, unicul singurul, plec si va las, ba !
    (peroreaza mai departe) n-o sa mai aveti parte niciodata ba,
    amarastenilor pa partea economica, de unul ca mine ! asa sa stii !”

    habar n-am ce s-a intimplat cu vicarul barbosului, i-or fi gasit vreo
    incompatibilitate si lui… cei mai saracuti la minte deja au facut
    paralela cu hahaitorul: “daca pina si saracu’ papa si-a dat demisia,
    vedeti ma, astalalt cit de nesimtit e ca nu face la fel ?!”.

    oricum, clientii ambilor stiri de la noi sint folowerii parintelui cleopa
    (mai nou e un curent monden printre mireni, daca nu zici chestia aia cu
    “rabdare, rabdare”, ori ca esti fan boca, esti fie de porc, fie ignorant
    complet; pe vremuri, la moda era galeriu, dar gusturile s-au schimbat).

    @violet: la capitolul “gherle” cred ca nimeni nu le intrece pe botog si burlacu =))

  8. Victor:
    Cred. Eu nu vreau nici măcar o infimă ştirbire a credibilităţii A3. Au muncit şi muncesc nişte oameni prea mult pentru ca A3 să fie la nivelul de acum.

    ソリン :
    Dacă zici tu… 🙄
    🙂

  9. @violet: crede-ma pe cuvint; daca totusi nu-s credibil,
    uita-te printre inregistrarile de la cazul deta si-o
    sa te convingi (e.g. niste doamne de-acolo ii spun lu’
    botog de la obraz: “ce intrebari stupide-s astea…”,
    iar domnisoara in cauza se uita la camera asteptind
    sa fie salvata din studio [anul de gratie 2011]).
    in cazul lorenei burlacu, de-a lungul timpului,
    gherlele au fost fara numar, dar dragute. 😀

  10. n-ati vrea voi sa masurati gherlele colegelor mele pe niste topicuri dedicate subiectului? altele decat asta…

  11. @Victor: care crezi ca e impactul stirii (in Romania)
    ca preafericitul de la Vatican si-a dat demisia, avind
    in vedere ca mioritele locale-s preponderent ortodoxe ?

    Dupa umila mea parere o sa se comenteze mai putin decit
    in cazul trecerii in nefiinta a unei personalitati de
    la noi (vorbesc de nr. de zile).
    Stirile locale(nationale) au importanta mai mare in
    marea majoritate a cazurilor decit alea globale (cel
    putin in tarisoara noastra draga).

    PS: colegele tale-s dragute foc, mai ales Berta.

  12. Cred ca demisia papei va marca inceputul unei normalitati. Papii erau alesi pe viata. Celelalte cazuri de demisii, foarte putine, au fost fortate. Papei Grigore al XII-lea, demisionarul de acum 600 de ani, i s-a cerut demisia pentru a rezolva mica schisma produsa in interiorul bisericii occidentale dupa revenirea din “babilonia” Avignonului. Ma gandesc ca de pilda si regina Beatrix a Olandei si-a cerut demisia pe 30 aprilie. In Olanda insa e normal pentru ca ultimii suverani (de fapt suverane, Olanda avand ultimul rege in sec.XIX) au procedat la fel. Si Wilhelmina si Iuliana si, acum, Beatrix. Au demisionat cand au simtit ca au imbatranit. Cred ca asa e rezonabil sa se intample. Eu cred ca si papalitatea va experimenta din ce in ce mai multe astfel de momente. Cu toata deferenta necesara, dar nu cred ca trebuie asteptat pana bietul papa ajunge sa arate ca niste moaste umblatoare, doar pentru ca a fost ales pe viata. Ca si olandezii si Benedict e saxon. Germanic. Cel mai mare imparat al Imperiului Germanic, Carol Quintul (el a fost primul despre care s-a spus ca in imperiul lui soarele nu apune niciodata), un Habsburg pe jumatate spaniol, dar care s-a simtit intotdeauna german (provocand si revolta supusilor spanioli pentru ca numea flamanzi in posturile importante de la Madrid) a abdicat de asemenea, cand a simtit ca nu mai poate. Fara sa-l oblige nimeni. Mi se pare normal. La fel cum in Olanda abdicarea suveranului e deja fapt obisnuit, cred ca era timpul ca si la Vatican sa fie la fel.
    Cat priveste cealalta chestiune, n-am multe de comentat. Becali a facut bine ca a cautat hotii si ca i-a prins. Pe urma, in loc sa cheme politia si sa-i dea pe mana autoritatii a preferat sa-i “judece” el, ca la stabor. Degeaba se vaita si el si aparatorii sai ca hotii sunt liberi si el e condamnat. Sa nu amestecam lucrurile. Probabil ca o condamnare cu executare era prea mult, nu stiu. Depinde de perceptia instantei. Ce am insa de comentat e senzatia aceasta de… inconsecventa (?) in care o instanta da achitare, urmatoarea condamnare cu suspendare, s.a.m.d. La noi instantele se contrazic in decizii cu o nonsalanta de necrezut. Vorbim de practici unitare? E o gluma. Evident ca in aceste conditii totul depinde de vointa discretionara a judecatorului si evident ca asta deschide drum larg si coruptiei si influentei politice. Practica judiciara valideaza orice decizie pentru aceeasi fapta: de la achitare la cea mai grea pedeapsa. Si daca si-ar propune CSM-ul (nu banuiesc ca o face, dar putem presupune) sa faca ordine in sistem, nu poate trage la raspundere pe nimeni pentru ca orice decizie poate fi motivata si acoperita de alte decizii similare. E inadmisibil. Si e unul dintre motivele pentru care avem un astfel de sistem juridic. O practica unitara i-ar lasa in off-side pe magistratii care nu o aplica. Dar isi doreste cineva asta cu adevarat?

    PS Cica “n-am multe de comentat”. 🙂

  13. Va amintiti de Papa Ioan Paul I, care a stat in scaunul pontifical doar 33 de zile, între 26 august 1978 și 28 septembrie 1978? A murit de infarct miocardic. Dupa Revolutie, a aparut si la noi, in traducere, o carte scrisa de un ziarist ( care a fost repede retrasa din librarii), in care se relata despre reprezentantii Mafiei si ai altora, imbracati in haine preotesti si unsi ca slujbasi ai bisericii,care slujesc Vaticanul,avand misiunea de a-i inlatura pe cei incomozi intereselor acestor organizatii. Ei au fost vinovati de “infarctul” Papei. De aceea, cred ca retragerea Papei are cauze mult mai profunde decat acelea cauzate de starea sanatatii, care si ea a putut fi, lent, provocata. Nu stim nimic si ne suparam ca televiziunile i-au dat mare atentiei oierului devenit politician si fondator de partid (traiasca Hrebe),europarlamentar (traiasca Vadim) si acum ganditor liberal si parlamentar al Romaniei ( traiasca Crin). Pai, cetatenii mei onesti, nu va ganditi ca auditoriul romanesc, alegator al domnului Becali, vrea sa auda o astfel de stire? Atata timp, cand este zilnic informat cu stiri ca: violuri,certuri intre vedete, cine si cu cati s-a culcat, credeti ca pe auditoriul de stiri, format in stiri de scandal, il va interesa retragerea Papei? Nu, pentru ca habar nu are cine este papa, cum nu stie cati elevi olimpici are Romania, cate cercetari si descoperiri stiintifice au avut loc in Romania in ultimii ani, cate premii au luat artistii si oamenii nostri de stiinta, cine este presedintele Acdemiei Romane, dar stie cine este Simona Senzual, de cate ori s-a certat si s-a impacat cu mama-sa Oana Zavoranu, cine este Elodia etc.
    Asa ca nu are rost sa ne suparam pe ziaristii care obtin audienta, pe genul de stiri pe care le-au inoculat romanilor, de 20 de ani incoace.
    Cu toata consideratia pentru revolta dumneavoastra,
    Earnest

  14. stirea e ca avem si noi un cardinal si ala nu poate vota in Colegiul Cardinalilor,ca e trecut de 80 ani…ma mir ca nu au fleshuit benzile galbene de pe ecrane si cu treaba asta…ceva inept de genul:”soc!!un roman alege noul papa!!!”

  15. Eu cred că a venit timpul ca televiziunile să iasă din automatismul “asta face audiență”. Nici cei mai penibili țărani din fundul țării nu se uită la emisiuni gen noră pentru mama altfel decât la cascadorii râsului. Nimeni, oricât de înapoiat, nu înghite multe găluște cu “click aici”. Nu mai vorbesc de oamenii cât de cât normali, care fac spume la gură de atâtea bălării, că pe siteurile antena3 și realitatea nu mai poți distinge o știre serioasă dintre bucile lu Bianca.
    Toată filozofia cu “da, dar te uiți la bucile lu Bianca” se traduce cu “mai mult nu putem/nu vrem/asta ne spune șefu să facem”. Normal că mă uit și la bucile ăleia, că doar nu sunt eunuc. Asta nu înseamnă că vreau să le văd peste tot. Și vă mai numiți și vulnerabilitate la securitatea națională… Halal.

  16. Salutari de peste mari si tari !

    Apai, io “taranul”, sunt de parere ca domn papa statea foarte prost in sondaje (au scazut veniturile bisericii catolice din cauza lui) + ca nu-i plac relatiile de dragoste intre persoane de acelasi sex.

    Whatever, politica si sfori…

    Cica doua organizatii conduc lumea, francmasoneria si biserica catolica.

    Sanatate domn Ciutacu !

    P.S. Dan Puric implineste astazi (Marti) 54 de ani, te rog sa-i spui din partea mea “La Multi Ani !”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.