Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Sistemul te ridică, sistemul te omoară

Sistemul te ridică, sistemul te omoară

Dincolo de tot ce e-n spatele lui, discursul e corect. Și, tragic pentru mesager, a fost rostit de unul dintre foștii copii favoriți ai lui, ai sistemului. Care te ridică, te folosește și, la un moment dat, dacă interesul i-o cere, te aruncă. În afara dramei personale, Udrea nu mai e o miză. E un exemplu. Că se poate. Și că nimeni nu-i imun la execuție. Urmează Oprea. Dacă m-aș numi Kovesi, eu n-aș dormi liniștit.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

24 thoughts on “Sistemul te ridică, sistemul te omoară

  1. Și totuși, se pare că Udrea supraviețuiește… Ghinionul sistemului e că parlamentarii au primit 4 bile „la pachet”, iar ei au învățat să manevreze doar câte două… să nu ne mirăm: nu sunt toți genii…

  2. În opinia mea, Elena Udrea nu este o victimă a Sistemului, ci o victimă a propriilor erori de evaluare şi de orientare în spaţiu şi timp. A crezut, a greşit, acum plăteşte. Lamentările sunt de prisos.

    Dorin Cocoş a recunoscut că a fost un şpăgar nenorocit, ce mai speră doamna Udrea? Îndurare?! De la cine? Alegătorii nu sunt dispuşi, de ce ar fi dispus Sistemul? Că este ticălos? Dacă da, să ne spună doamna Udrea la ce arestări politice a participat? Să o dea în concrete, de sofisme ne-am săturat. Nu mai vreau să o văd pe Udrea mustăcind cu degetul la nas. Pe mine mă scandalizează.

    Elena Udrea tot ne repetă că Sistemul vrea să o facă să tacă…A SPUS CEVA PÂNĂ ACUM? Doar ameninţă şi sfidează. Nu susţin că Sistemul este Dumnezeu pe pământ, dar când fostul ei soţ recunoaşte şpăgi de 26 de milioane de euro, în complictate cu Guvernul Udrea, cum să cred că ea este Alba ca Zăpada? Ea nu ştie de şpăgi, n-a pus mâna pe bani, n-a făcut trafic de influenţă, este o florică… Hai să o udăm…

    În Parlament este haos, Udrea zâmbeşte sfidător
    şi priveşte insistent tavanul. Nu se poate aşa ceva.

    Cu privire la Kovesi, eu cred că Sistemul are nevoie de eroi cu nume, prenume şi CNP. De ce să o sacrifice? Îmi scapă răspunsul. Dacă are şi cetăţenie americană…

  3. Interesant e ca mai toti din cei care au contribuit la ramforsarea sistemului i-au cazut victime.Situatia asa cum o simt eu arata in felul urmator: S-a furat monstruos in Romania in ultimii 24 ani.S-a dat ca leac la dezastru statu de drept.Mai ca as avea nemultumiri dupa ce statu de drept isi va devora creatorii lui.Nuti nu e credibila, nici de compatimit si nici de impilat.E exact la intersectia consecintelor propriilor nevoi cupide… .Restul e poezie…Altfel, abordare dvs e credibila si in acord cu valorile moral cognitive la care personal ader.Sanatate maxima, stimabile!

  4. Nu m-a impresionat discursul,minciuna si falsitate si ipocrizie,am citit printre randuri,Ioana d’arc in lupta cu sistemul,haida de!Cine era sistemul?!Poate mama omida…zece ani a fost sistemul si acum cand a nascut “monstri” e virgina…nu eu…altii!Cand incepe sa spuna lucruri,ca tot spune ca spune?Sistemul te ridica,sistemul te doboara!Cum era cu justitia si cu statul de drept,sa lasam justitia si alte alea…acum s-a intors calimera si a intrat in valtoare!

  5. Si eu sunt de acord cu Mihai. Arestarea lui Oprea ar duce la o catastrofa nationala; n-am mai sti care ne este interesult national; ne-am pierde directia. Am fi debusolati “compleCt”.

    In privinta discursului lui Nuti nu pot decat sa sper ca va spune tot si la DNA si, eventual, in public. Din pacate am dubii ca va spune tot adevarul; parerea mea este ca va spune tot minciuni.

    Si inca ceva: cred ca cei care se dovedesc ca nu au spus tot adevarul si/sau au spus minciuni in denuturi ar trebui sa nu mai primeasca reducerea din lege ci ar trebui sa primeasca o prima prin dublarea pedepsei si, eventual, fara eliberare conditionata si anticipata dupa ce au facut 2/3 sau 1/3 din pedeapsa.

  6. D-le Ciutacu nu te urmaresc la TV si intimplator am citit ce ai scris pe blog!!Dar daca tot mi-am calcat pe inima,te rog sa pui la Romania TV intrebarea de ce Parchetul General nu a cerut cercetarea penala in stare de arest a lui Ion Iliescu,Petre Roman,etc.Au comis infractiuni deosebit de grave,pe linga care infractiunile comise de Udrea sau Bercea Mondialu sunt foarte usoare!!Multumesc!!!

  7. @costel: va e teama ca distrug probe sau influenteaza martori dupa 26 de ani? sau dau in cap babelor pe strada?

  8. Am si eu o intrebare (retorica). De ce nu o acuza Procuratura/DNA pe Udrea de tainuire? Inteleg ca s-a laudat ca daca se apuca sa faca denunturi vor intra multi de la PDL la puscarie. Ce mai asteapta procurorii?

  9. Am citit (în grabă, drept pentru care o voi face și pe îndelete, ceva mai târziu) interviul dvs. din PSNews. Doamne, în ce țară/lume trăim! Încep să cred că aveți dreptate și cu Kovesi – și ea este o fiică a Sistemului, așa că nu va fi de mirare când va fi devorată. Eu n-o voi plânge, dar cei de la Ambasada SUA sigur vor lăcrima…

  10. vad ca al de bercea ii platesc 7000 de eur lu nea mircea. asa decise mareata justitie. daune morale!

    ii multumesc pe aceasta cale doamnei udrea. ca a pus umarul la construirea sistemului asta. si referitor la ce i se intampla acu’ – ce sa zic – ghinion si ia de la basescu.

  11. Poate ziariştii ştiu…

    Astăzi sun acasă, vorbesc cu părinţii, închei convorbirea şi vreau să opresc telefonul. Surpriză, telefonul nu mai ascultă comenzile mele… În telefon se aud voci care dezbat aprins… DNA, etc etc. Apăs butonul de opire şi nimic. Iau telecomanda de la tv şi încep să butonez, ajung la RTV… Ascultam emisiunea de la RTV… Apăs butonul de oprire, nimic. Scot bateria de la telefon, o reintroduc şi totul ia sfârşit. Cum mama dracului se poate aşa ceva? Mâine merg la TELEKOM.

  12. Încă o probă, îmbrăcată public după obiceiul secret în minciuni savante, dată fățiș de către sistemul mafiot, a faptului că în această ţară nu a rămas nimic nemers pe burtă şi care să fie simultan o făcătură de cea mai jegoasă, golănească și criminală factură. Ţara ar merge bine, dacă poporul, care mai și încurca la guvernare, nu ar fi murit în timpul traversării prin criză, pretins în cârca băsistă, schiopătând chiorâs din dreapta, e neoliberalism pe pâine, ia cu pâine, repede să nu stai la coadă manca-ți-aș, suflete..! Asta e, ne-au băsmălit bubulii.. Mersul pe burtă al reprezentanţilor sistemului mafiot vădeşte frica, nu înţepciunea, nicidecum antrenamentul unei lupte ulterioare, căci nu este deloc un marş pe coate ca în armată, deşi seamănă! Alegem iar munții chiar și despăduriți, tu ce ai alege într-o lume în care și numărul de pe talpa pantofilor este electronic și este conectat wireless la internetul obiectelor; între mafia internaţională devenită sat global și ea însăși vopsită în Superman, care se luptă din răsputeri să bage la puşcarie mafia natională compusă din îmbogățiții sistemului, haiducii-prăduitorii interpuși, care ar putea eventual cu puterea banilor şi a infuenţei încurca în caz de revoluţie mondială, cam de prin toate statele care încă nu sunt înhinate total, 100%, la nou epoca şi dictatură modială care mijeşte ca mușca de rahar în aplauze patriotarde din ce în ce mai tembele ale slugoilor utili locali care fac pogo brutal punk, un dans practicat de către indivizi idolatri în perioada pubertăţii! În România totul este o făcătură de la A la Z, genul: ” Mircea fă-te că lucrezi ” cât și ” puneţi repede covorul nou roşu cel că vine tovarășul în inspecţie şi trebuie să dea și el și noi bine ” ! Lupta internă nesfârșită dintre securitate și partidul nomenclaturit produce politici noi dar și jurisprudență. Securitatea și-a făcut partid, dar și partidul, nu s-a lăsat, si, și-a făcut securitate. P.S.1 Azi s-a mai dat încă o dovadă că în România se poate chiar orice! Sclava Izaura, tiganca, a fost pusă de către sistem să pună în practică propria inovatie juridică pe care a făpuit-o și pentru care trebuia pedepsită, adică să excute niște pușcărie, pentru șantajul, pe banii securității, a unui escroc acoperit de către serviciile secrete care sistematic și sistemic refuza cu încăpățânare și ostentație înapoierea banilor falsei victime, care evident a fost pus să recupereze, la primire, banii unității..

  13. Eu nu pot sa sper decat ca va pricepeti la profetii. Cel putin in privinta lui Oprea.

  14. Azi (03.11.2015) Victor P. a anuntat ordonanta de urgenta cu masuri dure(?) impotriva celor care nu respecta masurile PSI:
    – dreptul ISU de a dispune inchiderea localului pana la aducerea acestora la functionare fara riscuri de accidente.
    Masura egala cu ,,0(zero) lei, 0(zero) bani’’, daca ISU nu sesizeaza procuratura in privinta neregulilor constate privind acordarea dreptului de functionare si a controalelor dubioase efectuate de catre administratia locala!
    Este arhicunoscut, controalele administratiei se desfasoara dupa urmatorul tipic, sau asemanator:
    Inspector:
    -Patroane(finule, nepoate, cumetre, amice, etc.) am gasit asta si asta, si aasta …, tre sa te amandez(alte masuri)!
    Patronul:
    – Sefule(nasule, cumetre, prietene, etc), ma aduci la sapa de lemn(si alte lamentatii si ,,argumente’’)! Las-o balta, ne intelegem noi, gaseste o solutie pentru amandoi.
    – Ma ii control planificat. Daca nu aduc amenzi, alte masuri , inseamna ca esti perfect. Ori D-zeu ma ierte tu … . Asa ca tre sa te amendez. Pe ce capitol sa te amendez si cotizezi?
    Si incep negocierile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.