Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Sfânta mare impostură din “era digitală”

Sfânta mare impostură din “era digitală”

Adriana Saftoiu spune niste adevaruri simple cu aura descoperitorului marilor mistere ale planetei. Da, Adriana, in “era digitala”, alegerile se incearca a fi castigate, spre exemplu, in colegiul Urlati, cu exceptia papornitelor de produse, pe baza de calculatoare date moka elevilor; daca stii cumva la ce ma refer.

Si, intr-adevar, in aceeasi “era digitala”, unul dintre vorbitorii de la care, alaturi de tine, Adriana, ar fi trebuit, chipurile, sa ia politicienii lumina astazi este Robert Turcescu. Personaj care – dincolo de planetarul esec in fruntea Cotidianului, de ingroparea propriei emisiuni si de faptul ca rupe hartia cu varfu’ de la pix – are legatura cu lumea digitala fix atata cata aplecare am eu catre inotul sincron si baletul rus.

P.S. Evident ca de la marea dezbatere – unde, ca sa preintampin intrebarile insinuant-tampite, am fost invitat, dar am declinat politicos – nu putea lipsi, pe langa invitatul special cu statut incert, miezu’ din Fanta, exemplu perfect de ratare in toate domeniile prin care a trecut (jurnalism, politica, online), pre numele sau mirenesc Cozmin Gusa; cu z, nu cu s. Fiindca, totusi, timpul meu e prea pretios, iar eu sunt un tip selectiv, ma duc maine aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

15 thoughts on “Sfânta mare impostură din “era digitală”

  1. Cine-si crede-n povestile cu “guerilla digitala” sa dea un search la numarul de utilizatori internet in randul pensionarilor (categorie foarte activa la vot) Restul e ego exacerbat sau gargara.
    La ultimele alegeri locale un numar de bloggeri de larga recunoastere mioritica s-a intalnit cu un numar de candidati printre care si gusa al lu cozmin. Search rezultatele…
    Noapte buna copii.

  2. Deci la Mizil e clar: n-ai blog, dau ăia cu ouă în tine ( puteam să spun roşii, da’ nu’ş’ de ce m-a dus gândul la ouă). De aia s-a şi răzgândit consilieru’ jucătorului. Că n-avea blog.
    Şi, dacă se câştigă cu sacoşa şi plicu’, de ce nu-i zice şi lu’ colegu’ Vosganian ? Să distribuie pomenile pe sacoşe gălbioare şi nu pe taloanili dă pensii. Hă ?

  3. @Victor Ciutacu

    Nu ma pot abtine: Felicitari pentru sfatul tau dat lui SOV in ceea ce priveste Andreea Pora- Hotnews. Deontoloaga a fosta data afara de la HotNews pe motiv de plagiat. Usor-usor isi mai reduce Vantu din pierderi 😆

  4. greu doamne dar totusi acuma asta era digitala etc guerille chestii trestii e prea mult pt tara asta ramane ceva mai important: adriana tutunul dauneaza grav sanatati

  5. @YODA: nu da SOV doi bani pe sfaturile mele. era rusinea prea mare.
    @FYT: alegerile din 2004 au fost castigate de americani si de UE.

  6. Voiam sa spun ca tinerii din generatia 16-22 ani nu cunosc alt politician in afara de Base datorita ofensivei de guerilla pe internet.

    A fost o campanie pe intelesul lor si nu in genul a ceea ce vedem pe blogul tau sau al meu.

  7. Mi-e greu sa fiu concis cand e vorba despre cineva din familia Saftoiu. Am mai scris pe ici pe colo despre fatza pe care o avea cand mintea de inghetau apele in calitate de purtator de cuvant. Privea fix in obiectivul camerei si parca zicea: “acum trebuie sa-ti extirpez cutare organ; o sa te doara, dar trebuie.”
    Deci nu ma mir ca descopera acum apa calda, ba chiar se incadreaza f bine in “asteptarile” mele.

    @Victor
    “alegerile din 2004 au fost castigate de americani si de UE”.
    Da-mi voie sa te contrazic pe jumatate. N-as crede ca UE a avut vreun amestec, deoarece marinarul a facut exclusiv politica licuriciului cel mare.

  8. S-a văzut în parcarea Romexpo unde liderii celor mulţi şi săraci şi-au etalat limuzinele mari şi luxoase. S-a văzut în rictusul însetat de putere şi bogăţie al lui Adrian Năstase; în euforia grăbită cu care Mircea Geoană interpreta partitura promisiunilor electorale; în aroganţa tăioasă al lui Miron Mitrea; în ironiile înfumurate aruncate de Victor Ponta; în grimasa atotdispreţuitoare a lui Liviu Dragnea, un dumnezeu local ridicat de reforma lui Geoană la rangul de lider naţional: în mugetul de prădători vorace al baronilor locali; în ultimul rând în zâmbetul pervers al lui Ion Iliescu care transmitea o comandă simplă: Mircea, fă-te că eşti premier…

    Patru ani cât a stat în opoziţie, timpul a trecut degeaba pentru PSD. A rămas acelaşi partid nereformat în care bătrânii saurieni fac legea, iar tinerii sunt vitrina trimisă la TV. În PSD se predică Marx şi Lenin sau, mai nou, a treia cale a lui Giddens, dar protejaţii lui Iliescu se închină la vile, se roagă la zeul Merţan şi fac mătănii numărându-şi mental multi-milioanele. Am văzut la Romexpo un miting de flămânzi avizi îmbătaţi de aburii puterii. Se băteau în piept că mor de grija săracilor. Mârăiau zgomotos spre „ciolanul“ controlat de patru ani de „puterea de dreapta“.

    Pe mulţi, procurorii îi caută pe la vile, iar ei stăteau cocoţaţi pe o scenă, rosteau nume de candidaţi, proclamau sfârşitul unor doctrine, agitau lopeţi în aer. Unii închideau ochii şi se vedeau deputaţi sau senatori. Alţii întindeau mâinile pipăind imaginar fotoliile, birourile şi secretarele de miniştri. Parfumul bugetului de stat îi ameţise pe toţi. Opoziţia a fost grea, vorba lui Adrian Năstase, iar până la girofarurile puterii nu mai e decât un pas. Nada electorală a pensiilor şi salariilor a fost lansată. Cei puţini şi bogaţi nu trebuie decât să aştepte liniştiţi ca toţi cei mulţi şi sărăci să vină să-i voteze şi să le refacă accesul la comisioane şi să-i repună în circuitul valizelor din politică. Ca întotdeauna, demagogul de serviciu al partidului, Ion Iliescu, performa cu virtuozitate aceeaşi placă învechită a „guvernării cu modestie şi decenţă, nu cu înfumurare şi pretenţii“.

    Dar cine-l mai asculta? Când Iliescu şi-a ţinut discursul, sala era aproape goală. Pesediştii nu mai aveau nevoie de sfaturile lui pentru că se vedeau deja în scaunele puterii. Doar câţiva nostalgici, fanatici ai populismului pur, s-au înghesuit lângă scenă pentru a-i sorbi vorbele goale. Spre deosebire de alte dăţi, când discusurile lui Iliescu îi priponeau în scaune dornici să se împărtăşească din arta celui sărac şi cinstit, acum nu au mai interesat pe nimeni lozinci ruginite precum aceea că „PSD nu trebuie să fie un partid al demagogilor, al celor interesaţi doar de putere, avere, îmbogăţire personală“. La fel de nepotrivită ca şi discursul lui Iliescu a fost aria interpretată de Costel Busuioc. Nu el ar fi trebuit să cânte. Ci Adi Minune şi Guţă care, cu hiturile lor nemuritoare „Să moară duşmanii mei“ şi „Milion cu milion fac mai multe milioane“, s-ar fi potrivit mai bine cu valorile, aspiraţiile şi obiectivele baronilor locali şi naţionali ai PSD care stau să revină la guvernare.

  9. Cum sa cresti pe o piata care scade? Inserturi & Promotionale – studiu de caz Cotidianul

    Livia Moisii – Publisher Cotidianul
    De asta ce mai zici Ciutacule?La Jurnalul cum e ?

  10. @eeeee: daca va propuneti sa declansati o revolutie impotriva pesedistilor bolagti, in general, si a lui Liviu Dragnea, in particular, cred ca blogul meu nu-i cea mai buna rampa de lansare. dincolo de faptul ca n-am valente de fitil si ca invit pe cine vreau eu in emisiune, sunt la fel de pasnic ca taurul Ferdinand.
    @coroian: Jurnalul e liderul autoritar al pietei. de suplimente si inserturi se ocupa Tuca.

  11. citez un clasic in viata : `@FYT: alegerile din 2004 au fost castigate de americani si de UE.`

    sa inteleg ca urmeaza Rusii si Chinezii??..

    credeti ca vor castiga si romanii niste alegeri, macar asa, din cand in cand??…imi faceti si mie un semn cand se va petrece minunea, sa stau macar la geam, zambind senil postasului care-mi aduce pensia..sau coliva??

  12. pai ideea nu e cati bani da sov pe sfaturile tale, ci ca sov nu are legatura cu hotnews, deci n-avea cum sa o dea pe pora afara de-acolo.

  13. cand o sa intalnesti un al doilea ziarist care se declara subiectiv, fa un bine si popularizeaza-l. culmea, la tine lipsa de obiectivism recunoscuta tine mult mai mult de propriile-ti simpatii (din toate taberele de fapt…) decat de vreun “atasament” de partid…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.