Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Rosia Montana: autocenzura preventiva

Rosia Montana: autocenzura preventiva

LATE UPDATE: În seara asta, la ora 21, vine subminatorul doi la România TV. Omul care n-a dat aviz pentru Roșia Montană. Poate aflăm și de ce. În rest, sigur, ca să nu mai avem dileme, prezumăm că sunt vândut intereselor corporatiștilor și gata.

Atitudinea organizatorilor festivalului Dilema Veche, facut pe bani publici, care au cerut (in tacerea asurzitoare a intelectualilor sinecuristi) unei trupe hip-hop sa nu cante impotriva exploatarii de la Rosia Montana, e la fel de tembela ca aceea a Lianei Stanciu (la TVR) cand i-a smuls omului microfonul pentru ca presta o piesa neplacuta urechilor lui Traian Basescu. Nu ne mai facem bine…

UPDATE: N-am auzit vreun aparator d-asta de meserie sa aprecieze cand protestatari din tura trecuta a Pietei Universitatii (prezenti si zilele astea) desfasurau in platoul de la Vorbe grele steaguri si/sau bannere cu Salvati Rosia Montana. Pe Antena 3, post care avea si atunci publicitate de la corporatia hulita

Comentarii

comentarii

Similar Posts

17 thoughts on “Rosia Montana: autocenzura preventiva

  1. @dan: postez ce vreau eu, da’ mi se rupe sufletul sa-ti stric placerea
    @Ory: tu nu intelegi multe, iar eu n-am rabdare. Altfel, de curiozitate, in afara de a posta toata ziua pe Net ce de cacat e Ponta, tu mai ai vreo ocupatie?
    @bigradu: sigur, Gadea, nu Patapievici, care a trimis dezaxatul ala la post in NY, pe banii statului =)))))
    @all: cand ORGANIZATORII unui protest, oricat ar fi el justificat, afiliere politica, miscarea aia nu mai e apolitica. In rest, spor la salvat muntii, pestii si saracia!

  2. Dle. Ciutacu, nici dvs. nu intelegeti ca protestul ala nu e autorizat, deci nu putem vorbi de niste organizatori. Lumea a aflat de pe Facebook ca se intampla ceva si cine a vrut a iesit, cine nu, isi da cu parerea de la distanta.

    Nu poti reduce o miscare de strada la cativa oameni, aia pe care ai reusit sa-i identifici. Ceilalti nu conteaza?

    Daca am sau nu vreo ocupatie nu e problema dvs. ci o chestiune personala.

  3. Victore,
    Inca o data: nu stiu cine este individul din clip, ce lagatura are cu Patapievici sau cu Basescu si nici daca a lucrat la ICR. Oricum, nu ma intereseaza.
    Dar stiu altceva: daca vad un rahat pe strada nu trebuie nici sa-l miros si nici sa-l gust ca sa stiu ca e un rahat.
    Gadea a facut exact ce am spus mai sus. In clipul postat de tine l-am vazut pe acel animal invitat in emisiunea lui Gadea. Mi se pare ca Gadea a vrut sa miroasa si sa guste un rahat.
    Nu cred ca era necesar ca Gadea sa-l invite pe dobitoc in emisiune. Oricum emisiunea lui e plina de “elogii” aduse lui Bashe si gastii lui. Cei care sunt in tabara lui Gadea il cred neconditionat. Cei care sunt in alta tabara sar in sus sa spuna ca minte. Si asta indiferent de cine participa la emisiune.
    In concluzie, nu trebuie sa aduci un rahat in emisiune ca sa le demonstrezi celor care te urmaresc ca vorbesti despre un rahat. Ar trebui sa te creada (asta daca ai credibilitate).

  4. Victore si ce este mai rau cu A3- nu mai sunt ei, nu ii mai recunosc si sa spun ca Dna Firea acum 2 sapt. ce a facut la Rosia Montana cu alta dna PDL_Turcan si cu Papusarul de Barbu – un dezastru. Nu ma asteptam pentru Firea sa se schimbe adica sa se vanda pe cati va argintii pacat are si ea copii
    Acum am inteles de ce nu mai vrei la AE- tarziu dar asta este O zi buna

  5. Intreba-l pe Vosganian despre deficitul bugetar din Trimestrul IV din 2008 (a fost 2/3 din deficitul pe tot anul 2008 si a fost de doua ori mai mare decat deficitul pe tot anul 2007!).
    Eu cred ca asta ar trebui sa-l bage in puscarie pe Vosganian.

  6. mda pai sincer am avut norocul as spune sa fiu foarte ocupat in perioada asta asa ca am ratat toata povestea – nu stiu mai nimic de proteste [decat faptul ca au avut loc] si nici nu-s la curent cu ce a decis guvernul sau cine spune ce.

    In principiu insa parerea mea e ca proiectul de exploatare trebuie facut pentru ca din pacate Romania nu prea mai are resorturi de crestere economica iar in tara (in afara Bucurestiului si poate a altor 2-3 mari orase) e parjol …

    Insa mai cred si ca exploatarea trebuie facuta cu oricine numai cu RMGC nu – si asta dintr-un simplu motiv: prea prea prea multe spagi in toate directiile – date sau promise. Statul n-are bani sa investeasca, asta e clar, dar numai RMGC exista pe planeta asta?

  7. Cum adica nu are bani statul sa investeasca? Pai se se imprumute! Asa cum s-a imprumutat sa plateasca pensii si salarii sa se imprumute si pentru a investi si a produce bani!! Ori imi scapa mie ceva, lucru care e foarte posibil, ori suntem luati de prosti en-gros…

  8. Sunt din Alba Iulia si am fost in fata scenei cand Norzeatic a “rapuit” piesa “In clar cu rosu Montana” si cei cativa oameni de acolo am apaudat gestul, stiind ca le-a fost interzis sa spuna ceva despre Rosia Montana.
    Oameni buni, celor care nu le e frica, sau nu ii intereseaza de cianuri, ii rog sa se mute in orasul nostru, cu familii cu tot.
    Va rog verificati cati locuitori din zona noastra sunt pacienti la Oncologie/Hematologie in Cluj…
    Si tot legat de dulcele stil romanesc de a dezbate teme importante cu oameni care se pricept la toate (vezi emisiunea de luni de la Antena3) – il rog pe dl. Ciutacu, al carui blog il citesc zilnic, sa il invite intr-una din emisiunile domniei sale pe dl. Aurel Santimbrean, care lucrat vreme de peste 20 de ani la minele de la Rosia Montana, ca inginer geolog sef, sa ne explice dumnealui ca RMGC este mai interesata de metalele rare (de 4 ori mai valoroase decat aurul si argintul de acolo)…
    Numai bine tuturor. Sanatate!

  9. @Claudia: dupa ce iei tu aviz de ajutor de stat de la Comisia Eropeana, da-i un sms si lu’ Ponta, sa se imprumute statul pentru o societate comercials. Altfel, e misto sa tipi ca esti cetatean european, sa n-ai habar de regulile UE si sa te plangi ca te iau politicienii de prost

  10. Vor sa mascheze problema cu rosia montana printr-un nou circ, cu cainii maidanezi. Sau invers. De obicei cand este o problema grava care arata ca cei de la putere au calcat stramb, mai apare ceva care sa ia ochii lumii

  11. Va propun un exercitiu logic de imaginatie: daca o coalitie, sustinatoare a lui Basescu, ar fi ajuns la conducere pe baza unui program de guvernare,in care printre cele 15 propuneri se numara si aceea de respingere a proiectului Rosia Montana, care credeti ca ar fi fost reactia antenelor lui Voiculescu? dar a dvs.??? Va raspund eu: nu doar ca nu ati mai fi incercat sa-i denigrati pe cei care, pe buna dreptate protesteaza, de duminica incoace, ci gâlgâia indignarea in dvs. la cote maxime, iar incercarea de musamalizare venita din partea Cianurii3 & Co., s-ar fi transformat intr-una de instigare la protest a unei mase de oameni cat mai numeroasa, nu-i asa? Ah, nu, nu!!! nu va repeziti sa ma catalogati basista! Pana acum cateva zile, antena3 era singurul post tv. pe care-l urmaream din cand in cand! Asadar, Cianura3+USL+PDL=aceeasi mizerie!

  12. @CarmenȘ regret ca va dezamagesc, am plecat de cinci luni de la A3 =)) in alta ordine de idei, textele mele (putine, e drept) despre Rosia Montana, care contin fix aceleasi idei, au fost scrise pe vremea cand Basescu promova Rosia Montana si Ponta o hulea. asa ca denigrati la alta masa

  13. Stiu prea bine ca nu mai sunteti la Cianura3…fizic!!! De ce ati simtit nevoia sa specificati asta? Ideologic, insa, tot acolo ati ramas. Ca sa nu mai zic ca Badea nu rateaza nicio ocazie de a va pomeni. Oricum, consider raspunsul dvs. slab argumentat si evaziv o confirmare a convingerilor mele? Imi dau seama, ca in Romania, se incearca tot felul de actiuni mizerabile de denigrare asupra unei persoane sau a unui grup de persoane inteligente, care se incapataneaza sa gandeasca, refuzand sa adopte ideile angajatilor de la spalatoriile de creiere (ale gurnalistilor, cu alte cuvinte). Acesti oameni inteligenti si cu idei coerente au ales sa-si exprime nemultumirea fata de cei care incearca din rasputeri sa distruga definitiv tara asta. Asa ca, de ce sa ne pese, de ce sa incercam sa mai salvam putinul care a mai ramas in picioare din tara asta? Mai bine adoptam atitudinea flegmatico-mioritica si aruncam cu noroi si in optimistii incurabili. Oricat ati incerca sa va ascundeti sub umbra “indiferentei” vis-a-vis de subiectul Rosia Montana (ma refer in special la dvs. si la Badea!), freamatul puternic creat pe internet de cei ce nu gusta cianuri, va nelinisteste un pic, nu-i asa? Un pic mai mult! Afirmatia “pe mine nu ma prea intereseaza subiectul RM”, pe care ati luat-o in brate amandoi spune multe, daca esti suficient de inteligent ca sa citesti printre randuri. Ce mai tot atata RM, zic s-o dam repede pe tema ultimelor zile si va propun o idee de dezbatut: cum sa facem sa eutanasiem toti cainii fara stapani si sa ramanem cu constiinta curata! (Cacofonia e intentionata si face parte din recuzita!).

  14. @Carmen: nu va numarati printre persoanele alea inteligente. e inutil efortul de a va denigra. va faceti singura de cacat, nu-i nevoie de ajutor extern

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.