Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > România populară a ieşit la agăţat

România populară a ieşit la agăţat

UPDATE: Apologeţii dreptei au aplaudat până la roşirea palmelor modificarea Codului Muncii. Cică ăla nou e capitalist şi o să atragă marii investitori. Eu zic să-i plătească ei pe ăia lăsaţi pe drumuri de Nokia la Jucu. Şi să pună popularii banii lipsă din PIB

Construcţia popularilor cu liceul la bază şi acces la Internet se desfăşoară, în paralel, pe (cel puţin atâtea am identificat eu) două falange. Prima, din trunchiul căreia a răsărit liderul celei de-a doua, s-a coagulat în jurul sociologului-consilier-ministru Sebastian Lăzăroiu, poartă numele cu patină de vechime si nobleţe Madame Blogary şi e trasă, fizic, înainte de vânzătorul de uşi de garaj Mirel Axinte, intrat în conştiinţa publică prin interviul pe blog cu Băsescu din timpul campaniei prezidenţiale şi prin revărsarea transparentă de ură la adresa tuturor sinucigaşilor. Mişcarea în sine musteşte de idolatrie la adresa băsismelor, urăşte programatic tot ce condamnă comandantul suprem (de la comunism şi până la stânga politică), s-a transformat dintr-un cerc al frustrării că nu toată lumea îl iubeşte pe liderul providenţial într-o asociaţie pe bază de cotizaţii şi îşi bazează mesajul către poporul de Net prin necesitatea înfiinţării unui nou partid politic, celebra Albă ca Zăpada. Problema e că, înainte să cristalizeze nişte energii, autointitulaţii lideri au început să se certe între ei din motive prozaice.

Aşa că, din ambiţii şi doriri de preamărire, a răsărit, cu sprijinul ideologic al unui blog cenuşiu, Noua Republică. O strânsură de conştiinţe care seamănă a sectă (o combinaţie de mişcare legionară cu vânzători de oale sub presiune la domiciliul clientului), are crez şi manual de luptă şi-l foloseşte ca vârf de lance pe imberbul Mihail Neamţu (emulul mult mai agresiv al lui Andrei Pleşu), înalt funcţionar de stat prin institutul de vânători de comunişti condus de Volodea Tismăneanu, duşman declarat al tuturor bugetarilor în afară de el. Ca şi ciudaţii năimiţi de Lăzăroiu întru purificarea scenei politice, au şi ăştia, individual şi/sau puşi la grămadă, charisma bordurii. Oricât s-ar zbate, fără ca mesajul lor să fie preluat de un individ cu lipici la poporul suveran, soarta lor politică e cea a mielului de Paşte. (Integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

65 thoughts on “România populară a ieşit la agăţat

  1. @alex.dumitrascu: tocmai te apropii vertiginos de ultima ta postare care va fi publicata pe acest blog

  2. Te rog fa un mic search privind biografiile celor “trei arhangheli ai Republicii”, recte Neamtu, Tolea si Aldea. Eu m-am stricat de ras: doctor in teologie/patristica (toata stima, dar cum intelege individul mecanismele complexe ale international politics, political economy and alike? -daca el are acelasi gen de formatie precum cercetatorul de canibali, Catalin :))); urmatorul e specialist in tigari si a lucrat pe la o societate numita PYJAMA :)) si al treilea, in fine, cica e sociolog in orasul lui Ghitza Falca. Brilliant ! :)) Eu as face campanii intregi luandu-i la misto, ah, how funny (nu am timp si traiesc prin alte parti insa). Dar aviz interesatilor :))

  3. Inca ceva sa ne distram (marturisesc, am citit foarte pe sarite maculatura produsa de “Republicani”, n-am avut rabdare; daca ma fortez, ne distram muuult) :
    “. Patru ani cu stânga la putere înseamnă
    bascularea spre faliment și incapacitate de plată. Modelul Greciei ne dă de gândit “(citat din “Manualul de lupta” (mai erau unii acum vreo 60 de ani, cu “Carticica”. Carticica sefului de cuib, adica).
    Pai mai intelecualilor, guvernul socialist al Greciei vine DUPA un Guvern de DREAPTA ! Burta pe carte, mei!

  4. Inca o denumire pompoasa data unui mare rahat. Deja am o oarecare sila de aceste denumiri intalnite la orice colt, fie date unor constructii politice, fie la diverse, denumiri ce se vor asa, profi, de impresionat prostii, si dindaradul carora razbate mirosul pestilential al “dansului”. Noua Republica? O fi, desi eu astept cu interes ca la cocotarea unui nou imbecil in varful gramezii amintite, sa se inceapa si numararea republicilor, asa, pe model francez sau polonez.

  5. @Victor: scuze (scrisei cu picioarele si uitai sa corectez)

    “update” la post-ul anterior:

    acu ma uitai din curiozitate bolnavicioasa pe
    site-ul aluia intr-un p.s. de zicea ca facea pipi pe covorul unei rude la etatea de doi anisori;
    ori e ora prea devreme si cafeaua prea slaba
    ori mi-e somn, chestia e ca n-am inteles mare
    lucru “dăcît” ca “lumea sa nu se grabeasca sa-l
    judece prea aspru pe ‘crucisator'” si ca baietii
    cu contributia la site-ul in cauza nu mai sint
    prieteni de joaCA CA pe vremuri 😀 .
    nu prea pot citi prea mult din respectivele
    creatii ca mi se face somn, dar trebsoara cu:
    “sint loial in masura in care pot sa gindesc
    cu mintea mea, care-i una dintre distractiile
    mele de baza” aduce cu “va marturisesc ca” din
    publicatiile lucioase 😀

    uitindu-ma la M.B. aseara (n-am citit nici adevarul
    nici evz, nici alte ziare favorabile alora):
    ok, aia se tireaza din cauza costurilor mai mici
    in Asia, din cauza regulilor ce tot se schimba aici,
    a impotentei astora – de a nu putea tine in tara
    investitorii, dar si din cauza ca lumea vrea
    touch si multe functii pe telefon adica smart si
    daca se poate d-ala “cu mar” si 3g… auzi peste tot
    de android si iOS mai mult decit de WinCE si Symbian.
    nu am nici-o indoiala ca-si vor adapta linia
    de fabricatie la cererea pietei, dar in Asia.

  6. “fără ca mesajul lor să fie preluat de un individ cu lipici la poporul suveran”: pai,mesajul lor va fi preluat de Basescu! Care are super glue la popor! Parerea mea e ca asistam la crearea unui nou partid-stat-religie, cu Basescu ca Mesia, Udrea – Mare Preoteasa, samd. “Statuia lui Basescu vegheaza-n continuare”… Mai tineti minte “Eterna si fascinanta Romanie” de la Cassa Loco?! “Domnu’ Traian… treziti-va, sforaiti prea tare!” 😀

  7. Mi-am amintit ceva, nu ştiu dacă şi important, dar ca fapt divers: acum vreo două săptămâni fiica mea a primit cerere de prietenie pe Facebook de la OTPDL! După ce ne-am agitat puţin toţi trei, am conchis că nu merită efortul de a şi transmite câteva…gânduri şi a respins pur şi simplu.
    Nici nu ştiu ei pe cine nimeriseră! 🙂

  8. 🙂 Apropo de mesajul lui violet… Dupa ce-am citit acum crezul si manualul de lupta, are si mai mult sens ce i s-a intamplat maica-mii zilele trecute. Aflata la cumparaturi, s-a intalnit cu o fosta colega de serviciu mai indepartata (nu se cunosteau bine, doar se salutau) pe care n-o mai vazuse de cel putin zece ani, de cand a iesit la pensie. Si, dupa cateva intrebari legate de sanatate si alte fleacuri, a trecut la cel mai agresiv atac propagandistic imaginat de maica-mea vreodata, folosind cam jumatate din manualul astora (doar ca nu milita pentru Noua Republica, ci pentru PDL). N-a scapat de ea nici dupa ce a iesit din supermarket, a condus-o pana aproape de casa si i-a cerut si numarul de telefon (maica-mea a mintit-o ca nu-l stie pe de rost si nici nu are telefonul la ea). Repet, cand lucrau in acelasi loc, doar se salutau, nu vorbisera niciodata ! E limpede ca-s disperati rau… Nu stiu cat succes vor avea pe internet, dar diaspora e foarte usor de prostit (aia care nu e deja). Insa grosul pe care se bazeaza sunt taranii; in fiecare comuna sunt activisti PDL care apar negresit la fiecare nunta, priveghi, inmormantare sau parastas si-si fac numarul binecunoscut: PNL si PSD au bagat tara in criza iar Basescu si PDL se chinuie s-o salveze, securisto-comunistii vor sa vina la putere in 2012 ca sa-l suspende pe Basescu pentru ca vrea sa puna puturosii la munca si sa bage hotii la puscarie, etc.

  9. Superb! Te-ai gandit vreodata sa publici o lucrare despre traseul diverselor initiative politice post-decembriste?

  10. Si UNPR-ul trimite cereri de prietenie pe Facebook.Am constatat asta din partea organizatiei de Suceava,se adreseaza general bugetarilor si in special celor din jandarmerie,invatamint,etc.

  11. Treaba-i nasoală cu noua asta republică, “traian băsescu” i-aş spune eu. De ceva timp băsiştii sunt într-o amplă campanie electorală … cu mici şi bere, cu manelării pe toate cărările, cu “mişcări” care mai de care mai “populare”, cu apariţii tv cât mai libidinoase (vezi ultimele apariţii ale lui boc , ale udrei şi mai nou – deputatul pdl Liga cu autobuzul – păcat de Rică Răducanu că s-a lăsat târât într-o astfel de mizerie!) şi tot aşa. La tot acest circ, aderă cu vârf şi îndesat “jartelele politice” gen Ciuhodaru, Piedone, şi alte târâturi care vor să “tragă electorat” spre Băsescu, asta în timp ce Jiji “uneleteşte” cu Oprea s-o aducă pe Steaua în Ghencea, motiv electoral ptr. stelişti să voteze la greu UNPR. Adunaţi ăştia, cu prostănacii care se vând ptr. o sacoşă “udristă” şi cu cei “otevizaţi de don’Dan” de dimineaţă până seara, plus fraude cât cuprinde pe aici şi pe afară, rezultă 65 % LEJER ptr. ei. Măcar Ponta şi Crin Antonescu să facă o poză cu sondajele actuale, că … altceva văd că nici nu fac. Din păcate am ajuns să cred că sunt mult prea slabi şi nu degeaba-i “mănâncă băsescu pe pâine”. Pronosticul meu este că până prin 2020 într-o formă sau alta, tot băsescu ne va conduce cu constiuţie după chipul şi asemănarea sa, cu democraţia aruncată la coşul de gunoi în detrmientul dictaturii băsiste, poate “luminată” după dorinţa udrei, iar ptr. asta suntem vinovaţi cu toţii cei care vrem schimbare dar nu ieşim în stradă să facem schimbarea forţat.

  12. Victor, astăzi într-un ziar local, există un articol despre “Noua Republică”. Printre oraşele ( câteva ) în care S-AU CONSTITUIT ZONE DE LUCRU ( ! ) se află şi Brăila. Adică, fief PSD. Atacă pe toate fronturile ( vezi ce spuneam acum câteva luni despre fundaţia de caritate apărută de nicăieri, a unui membru UNPR ).

    Ştiu că, în condiţii de alegeri corecte, ăştia pleacă la plimbare, ca să zic aşa. Sau la puşcărie, mă rog. Dar… personal, consider că va fi pe viaţă şi pe moarte. Aproape la propriu, cred…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.