Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > România: Land of paranghelie generală

România: Land of paranghelie generală

De 1 Mai-ul extins, sărbătoare legală aşezată calendaristic şi parcă strategic în vecinătatea Paştelui evident liber, dacă te uitai la televizor, aveai impresia că noul „land of choice”, descoperit recent pe Net de originalii de la Turism hăt departe-n Croaţia, s-a transformat subit într-un soi de tărâm al făgăduinţei. Un „promised land” care a trăit într-o paranghelie cvasigenerală.

Băsescu şi Geoană serbau shoulder by shoulder că pleacă oile la munte, Vanghelie celebra triumful micului asupra hamburgherului, free Gigi se bucura că-l mai are de suportat pe Lăcătuş doar vreo câteva etape, Borcea aprindea trabucul că-i lider în campionat fără vreun portar ne-şchiop pe inventar şi că i se arată grupele Champions League, Udrea era veselă nevoie-mare că ea s-a urcat pe cal şi nu invers, iar Ridzi benchetuia de fericire că a găsit bani pe stradă şi că a putut, în sfârşit, să pară şi ea interesantă-n geamul sticlei.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

47 thoughts on “România: Land of paranghelie generală

  1. Sunt uimit oarecum de certitudinile pe care le ai cu privire la doamna Udrea si astept reactiile care te vor condamna pentru zoofilie blogosferica…
    In ce priveste cheful de distractie al poporului… pai daca nici acum cand astepti sa’ti vine o caciula de bani, nu petreci cu palinca la Huta Certeze, atunci cand ? …

  2. Dupa episodul asta de azi cu Tamas s-a lins pe bot Borcea de titlu.Si-a urcat in cap toata suflarea din campionat,de unde Steaua era o echipa semilesinata spre inerta cred ca va manca jar cu Dinamo.Si-a batut cuie-n talpa Borcea,ar fi luat sigur campionatul…Asta ca veni vorba de el ca despre celelalte am tot vorbit….si-o sa mai vorbim

  3. Iar mie mi se rupe de cum au petrecut conducatorii… Mai mult m-ar interesa ce au facut in interesul nostru… (stiu deja: nimic)

  4. Eu am ascultat toate discursurile politice de pana acum si singurul decent este cel al Principelui Radu…restul dau unii in altii…nu mai putem inghiti atata bataie de joc…trebuie sa iasa tineri la vot…nu mai vreau sa aud de aceeasi Baselu,Geoana,Tariceanu,Antonescu si altii…avem nevoie de mesaje coerente nu de lupte electorale.

    P.S Student Facultatea de Constructii

  5. Domnule Ciutacu, probabil că ați aflat deja, ce a mai produs(desigur, în afară de greață) coana mare Udrea, lately.
    Pe site-ul IAA, apare confirmarea oficială a faptului că Nuți produce, nu se joacă! Plus un document interesant approved by Udrea, herself.
    Domnule Ciutacu, ”Termitele portocalii și termitele roșii” – sună perfect aceste denumiri, pe care le-ați dat hoardelor pedeliste și pesediste.

  6. Sa nu te reclame Nutzi ca subminezi interesle nationale aratand imagini mai putin frumoase din Romania, asa cum sunt gata sa pateasca cei de la Happy Fish pentru parodia “The End of Choice”. 🙂

    Glumesc eu, dar se intampla ceva infiorator, strigator la cer, si suntem martori neputinciosi.

  7. Din punctul meu de vedere tara asta nu mai are mult de dus ca… romania stat independent… Sunt curios ce o sa mai vanda sa returneze imprumutul la Banca Mondiala… Ca… saracii nu mai au nimic de vanzare… uof uof… cred ca era mai bine sa fi fost tigan nu roman… aveam mai multe avantaje

  8. Ma astia sunt tampiti. asta e sfidare pe fata.
    iti vine sa te duci dreaq doua mii de ani.
    mici, bere si campanie electorala la stana ne mai lipsea, ca in rest avem de toate.

  9. Cand mi-am vazut vecinii de cartier si de sector (care este), cum fugeau cu micul crud dar gratuit in mana cand a inceput ploaia, atunci am realizat (da inca mai speram), ca nu avem dreptul sa ne numim tara europeana iar UE a pierdut, pierde si va mai pierde mult timp si multi bani pana nu ne vor mai prezenta ca ruda ei cea mai saraca.

  10. Io propun sa defrisam toata tara si sa facem un mare desert. Ar fi singurul din europa si ar curge turistii-n valuri ( raliuri, camile, alea-alea…)

  11. E fireasca evadarea in… chefuri din fata unei situatii fara iesire.
    Oamenii (fie ei simpli sau nu) au inteles ca suntem intr-un hau din care nu mai putem iesi. Distrugerea tarii si a individului se concretizeaza implacabil de la o zi la alta, devenind la fel de concreta si inevitabila ca moartea.
    In fata mortii inevitabile individul are tendinta sa se intoarca spre ceva placut: un chef, pt omul simplu, o carte pt un intelectual, etc.

  12. La adapostul ademenirilor de orice fel a politrucilor obositori, o intreaga sleahta de profitori, care se cred nedreptatiti de dictatul administratiei bociste, de a fi aruncati, ca niste masele stricate, isi strang catrafusele. Intr-o ultima zvacnire isi pregatesc dosarele de management, le impodobesc de acum cu trandafiri si coperti portocali.” Le depunem si noi…… cine stie poate avem noroc sa ramanem?”. In plus se pregatesc spagi si se susoteste pe sub masa. Unii au vopsit oule, altii au continuat cu propriile fatade politice. Corect ar fi, sa ramana cei capabili si cu un statut moral pozitiv, daca or fi si de acest fel. Dar cum sa ramana un director care nu stie sa deschida un calculator?. Cum sa ramana director, unul care vine si face figuratie la slujba, tot timpul intr-un program ultra-redus, foloseste masina de serviciu in scopuri proprii, ba mai foloseste si subalternii in derularea propriilor afaceri, iar cand vine cu masina personala iti cad ochii in gura si te intrebi:de unde a avut atatea bani ca acum cateva luni nu o avea?. Cum sa ramana pe functie unul care, cand deschide gura, imprastie un miros de prostie endemica, ce pute cale de trei poste?.Poate nu va vine sa credeti, dar exista biped in aceasta tara care le are pe toate astea in palmares.
    Tare sunt curios, cum o sa rezolve mixtura rosu-portocalie, fata galbejita a unui sistem bolnav de hepatita cronica. Ma tem ca bolnavul pana la urma, tot la ciroza va ajunge.

  13. Hai mai Victor ca-i frumos aicea sa la Romanica.Cum spunea cineva;noi romanii cand vom ajunge pe lumea cealalta la “judecata de apoi”,Dumnezeu ne va trimite direct in rai,ca iadul l-am suportat in Romania.Sau alta;cica pe lumea cealalta am fi fost cei mai mari criminali si ne-am reancarnat in romani si acum suportam consecintele.

  14. Toate acestea cad greu la stomac, insa mult mai greu de digerat este faptul ca doamna Elena Udrea intentioneaza sa cheltuie suma de 70 de mil. de euro pentru brandul de tara, in plina criza, in plina greva, in plina foame(la propriu), in plina disperare a oamenilor care se gandesc la ziua de maine ca la apocalipsa!
    Asa ceva nu se poate, trebuie facut ceva in legatura cu dezmatul acesta cinic pe banii nostrii, care se duc, auzi, pe brand!

  15. Da cum e spritz-ul… sec? Ma lamureste si pe mine cineva? Hai ca vinul e sec, admit! Dar spritz-ul?

  16. @jay: șpriț de sec, dacă vrei să fiu excesiv de riguros 🙂

  17. DOMNULE CIUTACU VA ROG SPUNETI DOMNULUI MIRCEA BADEA CA NU PUTEM ACCESA BLOGUL DUMNEALUI.
    VA MULTUMESC

  18. FRATE CIUTACULE
    Auzii una de mi se raci posterioru…
    Cica bancile din sectoru 3 plantate cu atat voiosenie de edilul in cauza au costat cam 8.000 de EUROI bucata. Ma intreb, onest, nu mai bine lua loganuri?… e la acelasi pret si e tapisate…
    Asemanarea cu personajele reale este pur intamplatoare iar speculatiile ce vor izvora sunt doar rodul bogatei imaginatii a stimatului cititor .
    AUZI ..OPT MII DE EUROI pentru 2 fiare contorsionate si cateva bete infipte in ele. Or avea si GPS?

  19. buna ziua si scuze de offtopic.
    asta chiar a trecut complet neobservata???
    Monitorul Oficial nr. 0286 din 30 Aprilie 2009
    Actul nr. 482 din 28 Aprilie 2009
    Emitent: Guvernul României
    Hotărâre privind suplimentarea bugetului Administrației Prezidențiale pe anul 2009 din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat

  20. un adevarat taram al fagaduintei, da. cu legi gravate neglijent in piarta de “profeti” in momente de divina inspiratie, plin pana la export de lapte si miere. si stim cu totii ce efect au produsele astea consumate in cantitati mari asupra digestiei. ma intreb daca efectul asta are de-a face cu momentele de inspiratie.

  21. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Pana astazi n-am citit blogul Dvs.cateva zile,ca mi s-a prapadit sursa la calculator(e din ala vechi,saracul!).Ieri l-am reparat(juma’din pensie!) si am fost sigura ca gasesc fotografii din mini-vacanta Dvs. si comentarii la ce,din pacate,traim.
    Am fost la tara de Pasti si am niste fotografii aproape identice cu cele publicate de Dvs.in prima parte a calatoriei in “land of choice” si ma doare sufletul…
    Cat despre paranghelia generala,ce sa mai vorbim…Parca suntem un popor ultrafericit sau cu mintea deja pierduta,asa cred conducatorii nostri;nu aplicam nici macar o lege (pe care a promulgat-o,din eroare saracu’ presdintele!),dar cantam si dansam la sambra oilor sau mai stiu eu unde.Sunt niste penibili majoritatea celor care ne conduc si care vor sa ne conduca.

    Va doresc o saptamana linistita,cu acelasi respect,
    IoanaP

    P.S.Ati fost la Manastire la Apostolul Andrei?Si eu as vrea sa ajung pe acolo…

  22. Ati descris un tablou romanesc, in care toti smecherii chefuiesc si cetatenii doar prvesc!

  23. off topic !
    Uite ce zice baiatu’ asta…
    Valentin Stan, prelungirea zgubilitica a laptopului!

  24. @everybody: nu ma ocup (si) cu administrarea blogului lui Badea!

  25. Suntem o “natie de meseni”, nu mai e noutate pentru nimeni, dar ABSOLUT NIMENI dintre “formatorii de opinie” nu i-a atitudine fatza de monumentul de prostie pe care il reprezinta poporul roman (desi il critica intotdeauna dupa ce faptele sunt savarsite – vezi mare benchetuiala de 1 Mai). Au fost atat de multe transmisii referitoare la acest subiect, transmisii facute inclusiv de trustul pentru care lucrati. De ce oare NIMENI nu a iesit la inaintare sa se sesizeze de circul penibil facut in jurul micului de Mai?????
    Va rugam, Domnule Ciutacu, luati atitudine inainte de a o lua prostimea prin balarii! Aveti aceasta putere, vorbiti in numele nostru, al celor care privesc cu tristete cum acest popor indobitocit este manipulat.

  26. …triumful micului asupra hamburgherului ” merg mai departe şi spun ceremonia micului, sigur că da, ţine de cultura noastră…aşa cum se practică ceremonia ceaiului, na! :))

  27. După ce-am văzut cu toţii (la ştiri, păi!) ce prăpăd o fost prin lumea largă de ziua muncitorului (mii de oameni furioşi pe străzi, manifestanţi violenţi, distrugeri, incendieri, răniţi, arestaţi… ) nu vă liniştesc imaginile petrecerilor vesele (şi naţionale) la iarbă verde, cu bere, mici (porc, pui) la grătar? Pe mine m-au uimit diferenţele şi m-au făcut să zâmbesc oarecum mulţumit. Câtă agitaţe (inutilă, repede reprimată şi pedepsită de autorităţi) în restu’ lumii! Ce bunădispoziţie şi calm, la noi. Parcă ar ştii fecare dintre noi că ignorând năpasta (criza mondală!) o poţi pune pe fugă. Zău că mai avem o şansă! Chiar şi cu (ori împotriva faptului că) ne conduc neşte tâlhari fără minte şi fără căpătâi. 😛

  28. “tara arde si baba se piaptana” (anonim) sau “traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul” (Mircea Badea), cred ca astea ar trebui sa fie sloganurile noastre. Sunt si originale si adevarate. In plus, cred ca Badea nu ar cere drepturi de autor :))

  29. Se bucura Udrea, se bucura Vanghelie, se bucura Borcea, se bucura “free” Gigi, se bucura Baselul… Am si eu o intrebare, cat se poate de legitima: Timpul nostru sa ne bucuram va veni oare vreodata? Si nu o fericire aparenta, de moment, ci sa ne bucuram pentru ceva ce intr-adevar merita aprecierea noastra…

  30. Hmmm…cine poate oase roade , cine nu nici paine moale ! Cam asta este tara in care traim !

  31. Parte a “parangheliei” generale din tara este si faptul ca presdintele bea si danseaza la sfarsit de saptamana prin toate colturile Romaniei iar luni spune: stiti, am gresit semnand legea care va marea salariile, n-avem bani. Ce naiba, nu-l poate trage nimeni la raspundere pe smecherul asta ?

  32. Vai de noi, Romanii cred ca sunt cel mai necivilizat popor. Ar trebui sa ni se interzica iesitul la iarba verde. Suntem o ciuma pentru spatiile verzi si pentru tara noastra frumoasa.

  33. @Homo scelerosus: reciteste discursul presedintelui american la Bucuresti

  34. da, da… in cazul lui bush era vorba de o licenta poetica 😛

    trebuia sa o pui cu sic!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.