Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Revoluție și reformă, ziua de cuțităreală

Revoluție și reformă, ziua de cuțităreală

– E treaba PSD cum și dacă, după ce a fost miezul politicii românești în ultimul sfert de secol, se va autodistruge. Nu poți strica plăcerea oamenilor. E partidul lor, s-au adunat în formațiunea aia politică în funcție de afinități și interese. Da-i mișto un lucru. Șova, care-l dădea cândva afară pe Geoană pentru Ponta, e dat afară acum de Ponta împreună cu Geoană. Dumnezeu chiar nu bate cu parul…

– Cu sau fără Iliescu activ politic (da, știu, Ghiță a cerut retragerea lui, tocmai ce l-am ascultat în direct), cu sau fără baronii acuzați de activități penale, nu cred că PSD se va reforma. Și nu doar PSD, ci nici unul dintre partidele politice din piață. Pentru că, odată construite așa și dezvoltate arborescent, nu le poți înnobila tăindu-le din crăci. Vor apărea mlădițe și or să rodească în continuare.

– În ciuda înfrângerii, Ponta pare că deține controlul. Scriu pare fiindcă, de când a început să mă intereseze profesional politica, așa s-a întâmplat de fiecare dată când PSD a avut eșecuri electorale. Mereu, însă, conducerea a fost răsturnată.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

38 thoughts on “Revoluție și reformă, ziua de cuțităreală

  1. Am un defect,mă uit la băsiști pt. a vedea dacă nu cumva trendul e dat dinspre ei.Și,ce văd eu ?Dintr-odată Vanghelie e bun,Geoana e un politician cu gîndire occidentală,vanghelizarea psd nu mai e o problemă.Astea erau direcțiile pe care le trasau b1 și realitatea.
    Acuma,la astea dacă adăugăm tehnica și dibăcia psd de a nu fi profitat de epoca băsescu….In mod ,normal o gestionare inteligentă a acestor alegeri ar fi însemnat 10 ani fără dreapta,10 ani de guvern psd sau usl cu președinte Ponta

  2. Am un defect,mă uit la băsiști pt. a vedea dacă nu cumva trendul e dat dinspre ei.Și,ce văd eu ?Dintr-odată Vanghelie e bun,Geoana e un politician cu gîndire occidentală,vanghelizarea psd nu mai e o problemă.Astea erau direcțiile pe care le trasau b1 și realitatea.
    Acuma,la astea dacă adăugăm tehnica și dibăcia psd de a nu fi profitat de epoca băsescu….In mod ,normal o gestionare inteligentă a acestor alegeri ar fi însemnat 10 ani fără dreapta,10 ani de guvern psd sau usl cu președinte Ponta.Însă pt. astea ar fi trebuit multă glagorie care nu stiu dacă există in România.

  3. mai dă-i în pușca mea cu exceluderile lor cu tot! din momentul în care au căzut la pace cu marinaru au intrat la categoria rahat cu perje…

  4. Nu știu dacă prin cei 3 dați afară PSD se autodistruge (Geoană parcă a mai fost sancționat, și n-a murit partidul), dar dacă se va urma linia indicată de Ghiță, marele președinte PSD online, bătut măr online, spre deosebire de „inamicul public nr. 1” Iliescu, care a câștigat de 3 (trei!) ori alegerile prezidențiale, atunci da, se alege praful de marele partid. Ce lucruri mărețe a făcut, din punct de vedere politic, musiu Ghiță? Că a făcut afaceri profitabile, bravo lui, dar asta nu-i conferă statutul de guru politic! Vroia să fie șeful partidului, știm asta, poate o să și ajungă, însă la un partid de 10 membri… restul vor fi excluși, fiind comuniști, baroni, deviaționiști, urâți, fără „manere”, etc., etc. Sper doar ca din cei zece să nu lipsească liderul providențial de la Cluj, Ioan Rus, cel bătut sistematic de mititelul Boc…

    P.S. Pe la PDL+PNL nu-s comuniști (ha, ha, ha!), nu-s baroni (ha, ha, ha!), nu-s urâți…

  5. Geoana a fost exclus si pentru ca probabil a jucat alta carte in relatia cu licuriciu. Cum vine asta? In vizita din SUA Ponta il ia cu el si acum il exclude? Geoana a facut ceva sau nu a facut ceva ce putea sa faca. Nu cred ca a fost exclus doar pentru ca era o amentintare pentru Ponta la presidentia PSD.

  6. elite sunt putine si daca ar trebui sa fie un proces de formare al lor, un mediu propice ar fi democratia.
    dar procesul de formare al elitelor, la noi este viciat. este,cred, singurul proces(de pe planeta) in care implozia si explozia merg mana-n mana.
    totusi, elite nu se pot forma intr-un mediu tortionar si politienesc cu glazura de “ba pe-a mati-i”

    si Ion Iliescu? pe bune? ce mai cauta asta? ce mai vrea omul asta? pentru ce? ca sa ce? are o imagine publica facuta muci si terfelita in toate “zonele” de timp tenebroase. la fel ca Basescu, a tinut o politica de isterie si a aratat acuzator la altii “huliganii,hotii,teroristii….”magaru’ cu papion” !!!!”. si a creat numai agitatie. si acum? ce vrea mosulica asta? e penibil…

  7. ia sa ne gindim ca in 2004, dupa ce de fapt a cistigat alegerile, Nastase a renuntat penrtu ca Romania sa nu devina ca Ucraina.
    Si in 2009, cind alegerile erau ca si cistigate de Geoana, acesta si-a facut harakiri pentru a cistiga Basescu.
    Si in 2014 erau ca si cistigate dar unii n-au facut campanie, altii au sabotatt in buna intelegere cu dusmanul si iar partea adeversa s-a pregatit din nou de Ucraina in caz ca Ponta cistiga la 1-2% ceea ce l-a facut pe Ponta sa capituleze.
    Ei, pentru ca toate istoriile astea sa nu se mai repete, cozile de topor, infiltratii, tradatorii, agentii partii adverse trebuiau eliminati.
    Daca PSD se va uita la cum apara Viktor Orban interesele ungurilor si ale Ungariei, in ciuda miriielilor occidentale, atunci va intelege calea de urmat si va intelege ce inseamna sa fi de stinga in sec 21.
    Eu sper sa-i duca mintea, sa fie tari si sa faca politica Romaniei, ca are acuma, ca si pina acuma, cine sa faca politica altora in Romania.

  8. Deci eu cred ca ceea ce ati spus candva, ca DNA va reforma partidele se va intampla. Problema este ca dureaza. Ponta de abia asteapta sa scape de niste hemoroizi printr-o DNA-naliza! Singurii care se roaga sa nu se sparga PSD-ul sunt cei din PNL care vor trebui sa scoata cartoful fiert din oala care da in foc, cu mana goala! Iar arsura va fii mai rea decat cea pe care Ponta a suferit-o!
    Astept cu incredere Noul An, deoarece se anunta un an lung si plin de suspans!

  9. Mi se pare foarte tare ideea ca, la problema emisa de Ghita cum ca PSD trebuie sa nu mai fie asociat cu coruptii, solutia e sa ii dea afara pe Vanghelie, Sova si Geoana.

  10. Nu cred sub nicio forma ca cei trei au fost maziliti pentru opiniile exprimate dupa alegeri. Acolo a fost ceva mult mai grav, o tradare sau o incercare de tradare.
    L-am votat pe Geoana in 2009, dar trebuie sa recunosc ca nu e un jucator de echipa, e un individualist capabil sa rateze un penalty singur cu portarul in poarta. Are prestanta, e un bun diplomat, dar in politica e un ageamiu, un naiv. Se vede ca inca n-a depasit momentul esecului din 2009. Tandemul Geoana-Vanghelie mi se pare insa unul contra naturii. Antecedentele lui “Marean” sunt multe si grave, iar faptul ca a iesit deja in presa cu declaratii incendiare spune multe despre lipsa de caracter.
    Nu am prea inteles insa ce cauta Sova in combinatia asta, inclin sa cred ca-i doar o diversiune. Sova i-a fost mereu loial lui Ponta si faptul ca face nota discordanta cu ceilalti doi, din punct de vedere al declaratiilor politice, ma face sa cred ca face parte dintr-un plan mai amplu.

  11. Nu cred in schimbare prin excluderea catorva oameni. De asemenea, nu mai cred in declaratiile politice spuse la tv. Consider ca adevarata schimbare se face prin fapte, acte normative, legi etc care ingradesc furtul si minciuna si redau drepturi luate. Caracatita creata nu poate fi invinsa decat peste generatii,. Adevarata comunicare nu se face la tv prietena, indiferent de partid, candidat etc.. Cat despre DNA si Justitie, trebuie sa inventam alte definitii in Dex…

  12. Ce nu inteleg baietii astia de pa PSD este ca, daca ei chiar vor sa pozeze in adevaratii baieti de stanga, aflati de partea poporului in suferinta, atunci trebuie sa se supuna la niste restrictii semnificative in viata publica si privata. Restrictii vizibil mai mari decat cei de dreapta, care, vorba aia, sunt baieti capitalisti si “vorbeste” electoral cu capitalisti de-ai lor.

    Cata vreme te pretinzi politician social-democrat, care pedalezi alert pentru echitate sociala, pentru sprijinirea celor aflati la ananghie, pentru nevoia unei componente sociale semnificative a actiunii statului etc., nu iti sfidezi propriul electorat prin conduite ultra-capitaliste gen vacante in Madagascar, Dubai, sesiuni de shoping la Milano etc.etc..

  13. noaptea cutitelor lungi se spropie in psd… ce vreti istoria se repeta ciclic, mai ales in partide cu aspiratii …mai …totalitare…

  14. Compotul asta politic cu iz de hazna este mai degraba amuzant decat util. Toti au agende proprii si directii diferite, fabula “Racul, Broasca si Stiuca” fiind mai actuala ca oricand, iar astia din rolurile principale ne dovedesc ca nici macar minimul de cultura generala nu il au pentru ca in “almanahe” se publicau de obicei realizarile epocii de aur la care ei participau cu ocazia zilei de 23 august. In rest … nu pot decat sa le doresc tot ce ne ofera ei noua … plus ce crede Dumnezeu ca bonus!

    Amin!

  15. Sa se excluda ,primesc .Dar sa se excluda ,rand pe rand ,panaaa n-o mai ramanea ..nimeni in the party!-n-am gasit alta rima .
    Anyway ,gusterii astia nu-si dau seama ca ,institutional ,premierul ARE MAI MULTA PUTERE IN STAT DECAT PREZIDELU’ !!
    Ia sa-ti numesti tu in fonctiile cheie den justitie, persoane care sa aplice la punct si virgula prevederile Constitutiei in legatura cu menirea Presedintelui -de sa-i taie orisice chef de …jucatorism-ia sa guvernezi bine peste iarna asta ,cu mariri de pensii si salarii anuntate ,si crestere economica stabila si continua ,si sa vezi ca nu-i o mare “broasca” ne-presedintia (sa-i zic asa) ,ca nu-i timpul pierdut si mai sunt alegeri de facut ,paste five years !
    Dar ,NU !Se-ntaratara rahatul in unii ,doritori de fonctii ,ca :sa-i dam la cap acum ,cat ie cald ,cat ie moale ,si sa ne instauram la sefie !!!
    Ba, cat de idiot sa fi ,sa nu-ti dai seama ca ,de fapt ,nu s-a pierdut nimic ???Ca prezidelu’ “ales” ,dar pus cu adevarat sub rigorile Constitutiei ,e doar REPREZENTATIV si nu DECISIV ???
    Acem si noi ceva cojones ,baieti ,sau o ardem manelistic?!

  16. Vanghelie sa nu se mai dea lovit pentru ca stie foarte bine ca directiva catre membri PSD a fost sa nu-l voteze pe Ponta in turul 2. Am ramt mut cand mi-a spus un nene care cotizeaza la partid ca nu-l vor vota pe Ponta. Si erau pe paranghelie cu Geoana de atunci. Nu-i nimic nou sub soare ce s-a intamplat ieri.Era previzibil.

  17. Dom’ Ciutacu, permiteți-mi să apar și eu pe „goagăl”, fiindcă și dacă nu mă lăsați, „ vocea mea se va face auzită oriunde. Și pe sub apă.” Asta e, „soarta mea a a fost hotărâtă de destin”. Am muncit, am și greșit… „Numai cine nu lucrează nu poate să i se impute că poate să fie și mici greșeli, dar nu astea.” Și, după cum știți dvs. care locuiți în sectoru’ 5, „nu există ființă umană , fie că locuiește în Africa, în Asia sau în Rahova, care să nu fi văzut un film, să nu fi rupt o floare, o fată sau un băiat, după cazul care este fiecare.”

    Închei rupând pisica-n două, pentru ca biata felină să nu se simtă neglijată după atâtea alte ruperi.

    Semnez: fan Vanghelie 🙂

  18. problema lui geoana , vanghelie si a alora din tabara iohannis , este ca guvernul nu miroase atat de tare a psd marca vanghelie, sau a pdl marca udrea.. ministrii de la finante, de la sanatate (chiar daca e psd-ist), si mai nou de la externe sunt chiar unii care stiu ce fac. daca ar mai gasi ponta doi trei d’astia la economie, imm-uri, turism, ne putem lipsi cu totul de partide.. probabil dupa ce i-am avut pe pogea, videanu, udrea – saltul e cam mare si periculos pentru politrucii autohtoni. nu e suficient sa umble dna-ul ca gestapoul cu dubele negre, trebuie si ceva materie cenusie, ca de prosti nu ducem lipsa.

  19. Ce legatura are plecarea lui Geoana si a lui vanghelie din psd cu abracadabrabuhuhu-disparitia psd-ului?Au plecat doi prosti. ei, si ?geoana un linge blide si vanghelie un agramat.Psd a pierdut pt ca nu si-a angajat profesor de manipulare a maselor.le lipseste tehnica asta.Astia nu stiu sa comunice nici intre ei, nici catre.

  20. PSD-ul a facut impresia unui partid solid, iar partea stanga a esichierului politic parea rezolvata. Pentru sanatatea politichiei dambovitene, un lucru bun. Este adevarat, un partid cu mai multe tabere insa unit.

    Unirea dreptei sub sigla PNL parea ca marcheaza normalizarea vietii politice: doua partide mari care se vor roti la putere si care vor asigura o mai mare coerenta a deciziilor politice cu impact major asupra viitorului noastru.

    Era prea frumos sa fie adevarat.

    PSD-ul se pregateste de implozie si, probabil, 2016 ne va gasi cu un mare partid de dreapta si o puzderie de partidulete de stanga care se vor ataca intre ele mai ceva decat a facut-o dreapta la prezentele alegeri. Sa se trezeasca PSD-ul in ultimul ceas? M-as mira. Pare ca toti si-au facut socotelile si sunt increzatori…

  21. Să-i zică cineva lui Ghiță că nu se califică nici măcar pentru a-i face pantofii lui nea Nelu!
    Atât.
    😐

  22. Victor…cu excluderile sunt de acord…cu ce nu sunt de acord: In 2004 iliescu a tradat…si el stie bine acest lucru…sincer ma doare sufletul pt un om ca nastase…o biblioteca umana…im fine, altfel ar fi aratat Romania cu nastase presedinte…asta e crezul meu de la care nu dau inapoi…nastase a fost si ramane barbat de stat (a nu se confunda cu om de stat) eu pe iliescu nu am sa l iert la 50 50 la suta

  23. Asteptarea unui nou rand de alegeri prezidentiale – 5 ani

    Durata de mers pana la sectia de votare – 10 minute

    Sa vezi cum pesedistii isi iau gatul unii altora dupa anuntarea rezultatelor… pricelesss!!!

  24. Nu asta este filozoful de pe Zabrauti care cauta in almanahele de pe goagal ? Un manelist in politica sa o tufa printre oameni. “-Care oameni?
    – Oamenii pe care m-au ales pe mine in sectorul primariei 5, care este!” Am spus destul.

  25. Ca PSD sa aiba o sansa sa dea presedinte la conducerea trebuie sa vina Maior si Iliescu sa plece.Am un prieten care a spus ca nu a votat cu PSD ca mereu il vede pe Iliescu la PSD.Totusi mai trebuie dat afara din partid si Negoita.(si asta a tradat)

  26. o veste buna – cetatenii romani sunt la fel oriunde – in moldova si in ardeal de exemplu:
    1.in vaslui, o nefericita de 16 ani a fost omorata de un sofer beat!!!, in timp ce se intorcea de la posta unde ridicase ajutorul social de vreo 300 lei al bunicului !!!(parintii probabil voteaza cu diaspora de dreapta, pentru care copiii sunt o cheltuiala inutila si care afecteaza bunastarea imobiliara!!!). azi s-a aflat altceva – in timp ce nefericita isi dadea ultima suflare, martorii oculari i-au furat banii din mana !!! – au lasat numa 5 lei – atata a gasit politia ..
    2. acum 10 zile sau ceva, o actrita din satu mare a fost violata si ucisa in parc in plin oras.. dupa doua zile se afla ca au fost si martori oculari la grozavie, care nu s-au obosit sa sune la 112 .. probabil au postat pe facebook scene cu violul urmat de crima.
    si pe noi ne freaca grija partidului providential, presedintelui providential.. la o martoaga poti sa-i pui sigla de bmw, cat tot o balega face.

  27. M-am enervat!

    De câteva zile nişte ‘baieţi buni’ din PSD încearcă să inducă ideea că alegerile au fost pierdute din cauza lui Ion Iliescu…Ultimul pe listă, Liviu Dragnea. Că din cauza lui Ilici PSD-ul este perceput ca fiind partidul comuniştilor… Greşit! Alegerile au fost pierdute din cauza imposibilităţii diasporei de a vota civilizat. Această stare de fapt a generat ieşirea la vot a milionului de cetăţeni care a făcut diferenţa… Oamenii au fost revoltaţi, nu că sunteţi comunişti, ci că sunteţi HOŢI care vor să fure alegerile. Ăsta-i adevărul! Nu vă minţiţi şi nu ne minţiţi. De FURT va suspectat lumea, nu de comunism… Lăsaţi-l în durerea lui pe Iliescu. Nu pasaţi responsabilitatea. Eu nu spun că aţi vrut să furaţi, poate nu aţi estimat corect numărul celor din diaspora care au vrut să voteze, dar asumaţi-vă această eroare. Dacă Iliescu era un hoit politic, de ce aţi intrat în partidul fondat de el? Aveaţi şi alte posibilităţi. Unii chiar au fost membrii altor partide…Sunteţi oameni tineri, deştepţi, nu încercaţi să prostiţi lumea cu trucuri vechi, nu vă reuşeşte. Ăia de vă citesc şi vă sancţionează sunt tot tineri şi tot deştepţi. Pe cine credeţi că o să convingeţi/prostiţi sancţionându-i pe Iliescu, Geoană sau Vanghelie? Enervaţi lumea, asta reuşiţi. Încă o data…

    PSD-ul este un partid care trebuie să se reformeze, nu-l pulverizaţi. Dreptei i-au trebuit 25 de ani ca să se adune. Vă surâde ideea?

  28. Domnilor si Doamnelor, cred că știți ce este acela “Punctul mort”, adică intre viteze. Vezi auto!
    Fara a face Teoria Conspirației, fără a veni cu citate de la Jean-Marie Le Pen pana la Calin Georgescu, cu ochiul liber se vede ca România are un pământ prea bogat, sa fie păstrat fară luptă.

    What?

    Lupta cu cine? Ca nu ne ataca nimeni, vor spune unii!!!

    Pai cum cu cine stimabililor!!! Cu corporațiile care au cotropit România si o conduc după bunul plac, indiferent ca a fost la putere Iliescu, Constantinescu, ca este Băsescu, sau ca va fi Iohannis.

    Important era sa nu fie Ponta. De ce Ponta, vine intrebarea Dvs?

    Eii, nu Ponta este personajul principal in aceasta ecuatie cu o necunoscută , ci PSD-ul. El este marea problemă ce sta in gatul celor din lumea mare. El este un partid unitar la fel ca FIDEZ-ul lui Orban Viktor, un partid mamut in România, dar din păcate adormit. Normal, somnul prelungit poate naște monștri, unii sunt fosile vii, iar altii mult prea tineri care nu înțeleg ce înseamnă stânga in politica, desi afacerile lor sunt de dreapta.

    Hmm, este ca si cum ar sta cineva in bloc la et. 4 , dar vrea gradina si garaj.

    Pai nu se poate domnule Ghiță, nu poți avea Grădinile suspendate ale Semiramidei la bloc si mai ales la noi. Se supară Președintele Asociației de Locatari!!!Are oamenii infiltrații!!! Nu?

    Si ca sa nu cad in opinia altora, nici in barca lui Iliescu, le spun ca bătrânul a făcut greșeli mari afișându-se lângă staful PSD, ori de cate ori au venit televiziunile. Bine era sa fi luat exemplul lui Deng Xiaoping, mentorul Chinei moderne care are conducere bicefala. Comuniștii care produc si Capitaliștii, care vând. Eii, dar altceva a învățat Ilici la Moscova. Pekin era prea departe!

    Da! Partidul acesta mamut, PSD trebuie reformat, daca se mai poate. Pai cum sa pierzi de 3 ori la rand alegerile prezidențiale? Pentru ochi si minți neavizate, nedocumentate, este posibil, dar pentru oameni care înțeleg situația si mai ales pentru cei trăiesc in Romania, acest fapt nu poate trece neobservat.

    De fapt era planificat sa fie asa, adică sa fie pierzător, dar juni soldatei precum Dragnea, Pontai ,Sova ori Ghita, nu au avut timp sa accepte asta. Pentru ei, Victoria era mult prea aproape! Vax, s-au înșelat.

    Ghinion , vorba celebra a unui “politruc”.

    Deh, marele analist, politolog si călăuzitor de campanii electorale pierzătoare, Bogdan Teodorescu, le-a umflat cecul câștigător încă odată si pune la editura mântuirii proștilor, o alta carte importanta despre nimic, in timp ce rucsacul de călătorii este pregătit pentru o 9 aventură.

    Trăiască balta, ca pești avem. Lipsăăă!!!!

    Unde rămăsesem? Aaa, da , la “Punctul mort”

    Problema ca autoturismul asta, cândva frumușel, cochet si apreciat pe plan extern, România, deși nu era o marca de prestigiu si moderna, avea totuși o vechime în lumea largă, iar saloanele auto rezervau întotdeauna un un spațiu pe măsura lui.

    Acum după 25 de ani, vopseaua s-a mătuit, sigla nu mai strălucește, a ruginit si are o mare gaură in ea, stăa in ploaie si vânt , in ninsoare si ger, iar garajul aproape ca nu mai există.
    Deh, pana in 1990 pe garaj erau in jur de 500.000 de țigle, acum abia numară 80.000 cu cadre cu tot. Cadre de sustinere, of corse. La ce va gandeati?

    Întreținerea ei, a limuzinei romanești cândva, este prea scumpă acum, piese de schimb asa cum erau odată nu se mai fabrica…Deh, stoc limitat!!
    Asa ca ramane la “Punctul mort”

    Pana când? Pana când va intra in programul rabla, iar alta mașină noua si mult modernizata, ii va lua locul, iar noi ăștia care ne dam cu păreri pe acest blog minunat, ne uitam cum am îmbătrânit pentru a o conduce măcar pana la prima intersecție de pe o ulița părăsită, dar nu ne putem abține de la curiozitatea de a ne uita in posteriorul ei sa vedem cum se numește.

    Spre deziluzia noastra, nu mai are acelasi nume. La vremuri noi, marci noi.

    Hahahaha!

    Hmm, asta este scenariul bun al programului rabla. Varianta B, nu prea este placuta. Auzim? :

    Mașina aia veche poate fi vândută la fier vechi, dar si atunci ar rămâne întreagă!!! Nuuu, va fi cumpărată de colecționari de piese originale ale unor foste mărci dispărute in timp. Precum: Talbot, Auburn, Amilgar, Hispano Suiza…..

    Hai gata cu fabulațiile mele, ajunge si asa nu ma crede nimeni.

    Ma îmbrac si ma pregătesc sa ma întâlnesc cu vecinul de palier care pleacă la pupat de oase la vreo mănăstire care tocmai băgară marfa pentru prostime. Cică mai pica un mititel, o sărmăluță, un vinișor. Ca doar pe astia cu burta plina, măcar de atât, ce-i mai interesează pe ei politica si viitorul? Parol!!!

    Scobitori nu cred ia , ca n-are la ce. Hahahahaha….

    Iar de “Punctul mort” a si uitat in discuția noastra de aseară de la Sinteza Scării, cum a uitat si fierul de călcat in priza la plecare. Noroc cu altheimerul care-i aduse aminte sa lase apa deschisa. Pai degeaba făcu omul armata la pompieri unde fu servant principal?

    P.S
    I-am scris lui Mircica Badea s-o lase trecutului cu : “Trăim in România si asta ne ocupa tot timpul”

    Este depășită.

    Acum avem o varianta, adaptata vremurilor noi: Trăim in România lucrului bine făcut.

    Si asta mulțumită democrației Facebook

  29. e cam ciudat..eu daca rezonez cu parerile tale,ma alatur tie si blogului tau;cum ar fi apoi sa vin eu cu ideile mele si sa-ti spun sa te cari?ai inteles alegoria

  30. Sunt curios daca Iohannis se va tine de cuvant si va face ce zice… caci daca nu… aia suntem… in spatele lui e Basescu cu trupa >:(

  31. Nu am sa inteleg niciodata ideea reformarii partidelor! Partidele au la baza o ideologie si pe aceea trebuie sa o urmeze! Daca vor reformari ideologice, atunci sa se creeze noi ideologii si noi partide, dar cu alti oameni. Nu s-a invatat nimic din istorie! Au existat in Romania 2 partide cu doctrine bune pentru natia romana: Partidul Taranesc al lui Mihalache si Partidul National Roman al lui Maniu, care s-au reformat, unindu-se in Partidul National Taranesc, care a guvernat intre anii 1929 si 1933,perioada catastrofala din istoria Romaniei, masurile lor de iesire din criza nu au avut nimic din doctrinile nationale sau taraniste. Dupa Revolutie, partidul s-a reinfiintat, reformat in crestin-democrat, guvernand intre anii 1996 si 2000, o alta perioada nefasta pentru economia Romaniei. Acum se vor uni liberalii cu democratii lui Blaga!Alta catastrofa!
    Cat despre domnul Iliescu, neocriptocomunist sau social – democrat sau cum vor sa-l mai catalogheze diferiti oamneni, nimeni nu-i va putea lua meritul pe care l-a avut in a mentine aceasta tara unitara si nationala, in timp ce in Europa, unele dintre tarile foste socialiste se dezmembrau. Asa ca lasati-l in pace si dati-i Cezarului ce este a Cezarului.
    Earnest

  32. @Valentin Neagoe

    Respectele mele d-le Stan, continuarea frazei noi si prea proaspat moderne ar fi….

    Trăim in România lucrului bine făcut si asta ne ocupa Ghinion-ul?

    sau…

    Trăim in România lucrului bine făcut si asta-i…Ghinion?

  33. @Bogdan

    Aceeasi consideratiune si respect pentru Dl. Stan din partea mea cat si pentru Dvs. @Bogdan si toti comentatorii acestui blog.

    Astept cu nerabdare ziua de 9 decembrie, unde sper ca ghinionul sa se sparga.

    Am fost si sunt un aspru critic Basescu, insa as suporta mai usor inca 6 luni cu el decat 5 ani de ghinion.

  34. La Multi Ani Romania, La Multi Ani romani, oriunde ati fi, de orice etnie ati fi si dincolo de orice altceva!

    Cu respect,
    Un roman mandru!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.