Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Revoluţia ia o scurtă pauză. Publicitate

Revoluţia ia o scurtă pauză. Publicitate

Ani de zile, opoziţia a acuzat puterea că stă preş în faţa FMI şi a anuntat că, imediat cum se va schimba raportul de forţe, va renegocia la sânge acordurile cu instituţiile financiare internaţionale. Şi aşa a şi fost. A doua zi după căderea guvernului condus de MRU, revolta faţă de imperialiştii împilatori a dispărut. Nominalizaţii au dat buzna să negocieze nimic cu alde Franks & co şi să le ceară voie să mărească lefurile, să nu cumva să rămînă mormonul nevorbit la ultima lui misiune.

Ani de zile, opoziţia a incriminat puterea că, prin privatizarea societăţilor strategice, vrea să înstrăineze pe nimic resursele ţării. Şi aşa a şi fost. Puterea a fost prea proastă şi prea fricoasă ca s-o facă. La audierile din comisiile parlamentare, cei propuşi ca miniştri în domeniile care încă stau pe ceva bani şi-au anunţat intenţiile de a privatiza imediat, spre exemplu, Tarom şi Poşta Română.

Ani de zile, opoziţia a imputat puterii că rezistă-n parlament pe baza racolărilor politice şi a refuzat să se prezinte la negocierile politice de la Cotroceni ca să nu legitimeze existenţa politică a partidului trădătorilor şi şantajabililor. Guvernul MRU a căzut pe migraţie inversă. Imediat după succesul moţiunii şi desemnarea ca premier, liderul celui mai văduvit partid de migraţia politică s-a repezit să semneze un protocol de susţinere parlamentară cu şeful trădătorilor şi şantajabililor.

Ani de zile, opoziţia a acuzat vehement puterea că recompensează pe bani publici, cu sinecuri călduţe, clientela politică, susţinătorii media şi lăudătorii la program. Şi aşa a şi fost. Conform informaţiilor mele, proaspăt instalaţii se pregătesc de nişte numiri cu nimic mai morale sau mai justificate decât cele ale daţilor jos.

Da, e bine că leprele portocalii au fost date jos de la ciolan. Da, politrucii pedelişti trebuie scoşi până la ultimul din funcţiile de decizie guvernamentală. Da, s-a furat ca la balamuc şi s-a sfidat o ţară întreagă. Nu, nu cred că toată clasa politică e toată o apă şi-un pământ. Nu, nu sunt de părere că nu se poate face nimic indiferent cine vine la putere. Nu, nu vreau să văd abuzurile invers direcţionate ale procurorilor. De astăzi avem, legal constituit, un alt guvern. Reprezentant al unei coaliţii care, când era-n opoziţie, a promis întronarea normalităţii. Până nu se va întâmpla asta, atitudinea mea faţă noua putere politică va fi normală: vânător în căutare de vânat. Pe unii s-ar putea să nu-i intereseze, pe alţii să-i doară. Vor fi politicieni, unii-mi sunt amici, surprinşi sau dezamăgiţi. E treaba lor. N-am nici un interes privat la ei. Am un nume. Devenit cunoscut (respectat de unii, înjurat de alţii, dar cu siguranţă notoriu) după o jumătate de viaţă de om de muncă. N-am de gând să-mi bat joc de el.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

76 thoughts on “Revoluţia ia o scurtă pauză. Publicitate

  1. D-le Ciutacu ceace ati afirmat este absolut normal ,intr-o tara normala.Televiziunea si ziaristii critica PUTEREA(de ea depinde viata noastra,puterea are pe mana banii platiti de noi prin taxe si impozite) si nu este focusata pe OPOZITIE(nu are pe mana averea si resursele tarii) decat in cazul cand aceasta nu este DESTUL DE ACTIVA IN A CRITICA SI SANCTIONA PUTEREA.La noi la ROMANICA lucrurile au fost pe dos.Liderii sindicali au fost cumparati si santajati.Ziaristi/televiziunile (cu exceptia ZIARULUI NATIONAL si ANTENA3)au fost cumparati,mituiti cu bani/sinecuri si au devenit astfel o pleava a societatii.Asa cum cu SPRIJINUL UDMR ,tot asa CU SPRIJINUL ACESTOR VUVUZELE de presa,a acestor manipulatori/postaci,sugatori de la tata bugetului acest REGIM s-a perpetuat atat timp si daca n-ar fi fost taierile materiale(ceace a dus la o saracire nesuportabila de multi oameni) si deasemeni piata UNIVERSITATII,regimul s-ar fi perpetuat in continuare si chiar si pe niveluri superioare:rege/zeus,printese/fica regelui,udrisme/pupila regelui,etc. D-le Ciutacu multi HOTI/CORUPTI pot fi iertati dar ZIARISTI/PROPAGANDISTI PORTOCALII nu pot fi iertati NICIODATA.Aratati-le obrazul de cate ori ii intalniti.

  2. Multumesc pentru articol, ieri am stat cu voi sa vad ce se intampla prin parlament, sincer cand a inceput lenuta sa cuvante despre cat de buni au fost ei, ce profit a avut ministerul condus de ea, ca oti de la usl sunt condusi de voiculescu, a dat cu voi de pamant(antenele), l-a certat pe Crin ca s-a luat de penibili aia de la eveniment, iti spun sincer imi venea sa arunc cu chiftele in televizor, ca tot gateam in bucatarie.Cat despre Ponta asa cum i-a urat mama lui, fiind intrebata de reporteri ii urez: SA RAMANA CU PICIOARELE PE PAMANT, si sa inceapa sa se vada ceva, ca vorba prietenilor nu am strigat ca prosti si am inghetat asta iarna, eu una imi pun sperantele in noul guvern.Iar dvs va urez sda ramaneti la fel de acid si de integru, ca ne-am saturat pe pupincuristi alde cristoiu, turcescu & comp.Stima

  3. “Jos Basescu!” / “Iesi afara javra ordinara!” … eu asta am strigat din toti rarunchii… Astept! Cred (sper!) ca AMR-ul e in scadere!

  4. Victor Ponta nu a reuşit să treacă peste propriile orgolii şi slăbiciuni pentru a prezenta o listă de miniştri impecabili. Cu doi dintre cei propuşi de el retraşi deja din guvern, Premierul învestit este în mare pericol să se facă de băcănie.

    Cu atît mai mult cu cît ar fi trebuit să ştie de la ce să se aştepte în privinţa lui Traian Băsescu şi a slugilor sale din propagandă şi din instituţiile statului. O coabitare cu Chiorul nu numai că este imposibilă, avînd în vedere trecutul politic al lui Băsescu, dar nici nu este de dorit, din fix acelaşi motiv.

    Iar Ponta, dacă nu renunţă la atitudinea împăciuitoare cu foştii adversari politici, la alianţele încheiate cu cei pe care pînă mai ieri îi făcea, pe bună dreptate, nişte trădători abjecţi şi la gafele de imagine pe care şi l-a permis în numai o săptămînă de la învestirea sa, va face ca imaginea USL să aibă mult de suferit în alegeri.

    Ceea ce Traian Băsescu şi PD-L au urmărit, dealtfel, de la bun început. Şi dacă liderii Uniunii nu se dezmeticesc în al doisprezecelea ceas, nu îşi păstrează o anumită conduită, pe care ei înşişi au promis că o vor adopta, există riscul să crească numărul nemulţumiţilor de clasa politică în ansamblul ei.

    Există riscul să aibă succes propaganda portocalie care ne spune că toţi politicienii sînt la fel, riscul unui absenteism crescut la alegeri, riscul ca USL să nu poată face guvernul la toamnă.

    Şi atunci să te ţii “guvern de uniune naţională” după alegeri, cu Băsescu în capul mesei şi cu ţara asta în imposibilitatea de a ieşi din coşmarul în care se zbate de cîţiva ani de zile.

    Văd că USL nu mai zice nimic de suspendarea lui Băsescu, se bat cu interesul naţional în piept mai abitir ca UNPR-ul cu stabilitatea.

    Or, pentru mulţi dintre noi, ticăloşiile pe care le-a făcut Băsescu sînt mai rele decît foamea la care a obligat acest popor.

    Toate măsurile reparatorii în privinţa veniturilor populaţiei cu care deocamdată se laudă noul guvern nu fac doi bani dacă vor face pace cu Chiorul.

    Una din temele de discurs preferate ale liderilor Uniunii este tocmai distanţarea de modul ticălos de a face politică al lui Băsescu. Dar iată că liderii USL se distanţează doar la nivel declarativ, în practică îi îmbrăţişează călduros pe toţi băsiştii reciclaţi care schimbă în fugă tabăra. Cît bun-simţ o mai fi în asta?

    Mai rămîne ca liderii USL să o primească înapoi şi pe trădătoarea de Lili Mincă, fostă Ghervasuc, şi pot spune că vor trăi fericiţi pînă la adînci bătrîneţi.

    Nu mai pot spune însă că sînt altfel. Nu mai pot spune că principala lor misiune este trecerea la o politică a bunului-simţ.

    Dar ce mai este bunul simţ în zilele noastre? Doar o noţiune ieftină, abstractă, numai bună de folosit în discursurile electorale.

  5. Sunt unii pdl-isti care se fac ca nu vad si altii care sunt prea prosti sa vada ca Base le-a tras un sut in fund. Inca din iarna Base a lucrat in etape la executia propriului partid,cu lumea in strada scandand ,Base ia prostit ca pentru o perioada Udrea si ceilalti sa se dea deoparte si sa conduca prin oamenii de casa iar acum le-a dat lovitura finala. Pe principiul ,,eu v-am facut eu va omor,,Base ca sa se salveze el si-a aruncat colegii pdl-isti peste bord. ,,Lepre portocalii,,va tras-o Base binenteles in stilul care il caracterizeaza de las si egoist.

  6. ultima,

    as pureca aparatul de propaganda basist: evsilei, labe1, tvr, icr etc., si i-as trimite acasa pe pupincuristii de aiurea, un itmorar, canibalu’ etc…

  7. @cristi: d-l Giurescu are propria sa versiune a realitatii; domnia sa
    este inca ancorat in trecut; pe atunci inca se mai pastrau aparentele,
    inca mai era loc de principii, exista bunul-simt, decenta, cumpatarea;
    unii mai prozaici, ce-au prins toate mizeriile din zbor, si-s mai in
    miezul dodoastei, nu mai sint de mult timp convinsi ca lumea in care
    si ei vietuiesc, este una a ideilor, a gulerelor albe, ci una a consumului,
    a combinatiilor, a prostitutiei morale de cea mai joasa speta;
    eu am o teorie a “experientei de viata”: ea se comprima diferit in
    functie de particularitatile vietii fiecarui individ si de epoca traita,
    virsta nu e tocmai atributul de “top” in cuantificarea experientei;
    cinismul, blazarea sint efecte normale ale “luarii la cunostinta”
    a “frumusetii” societatii in care misunam.

    @cezar prusac: i-a tratat chipurile cu buna-vointa ca pe niste copii/milogi
    (e.g. “luati sarmale, mincati, ca noi oricum le aruncam la porci”);
    sa fi murit de foame, si nu acceptam nimic de la ala.

    @Gabriel Sava: ai fost amuzant/plastic cu exemplul cu “sanitarii”;
    mereu m-am intrebat ce naiba or cauta jos in “fertilizator”, cind
    au sus (la suprafata) mincarea ?! btw: ei doar mimeaza curatenia ;).
    Mai e o vorba: sa nu te astepti la parfum de zambile atunci cind
    arunci cu rahat in ventilator.

    @ex: nu ne mincam intre noi; personal, speram ca unii dintre noi, cei
    care postam aici sa fie partizanii unor principii, idei si nu grupuri
    /personaje.

    @14you: societatea se schimba in majoritatea cazurilor de sus in jos,
    invers doar in cazurile in care ea se afla in crize profunde in mod
    violent si pentru scurta durata, d-aia e bine sa critici mereu,
    ca sa-i tii pe micuti (politicieni) in priza si sa nu-i lasi
    sa-si faca de cap, altminteri ne chinuim pe termen lung.

    @cetateanul gogu: vreau sa-i mai dau inca o data o sansa celei mai bune
    versiuni ale mele de a exista intr-un mediu cit mai putin viciat.

  8. am si eu o nelamurire
    daca tot e perfect normal ca presa sa critice puterea (si sunt de acord cu asta), de ce il evitati pe dl Oprescu?

    Domnul Oprescu conduce Bucurestiul, motorul economic al Romaniei. Chiar nu e nimic de criticat in activitatea dansului? Cum o sa stie dl Oprescu ce face bine si ce nu daca cea mai buna parte a presei (A1,A3, JN, etc) se face ca ploua?

  9. Despre FMI cred ca n-ai dreptate, nimeni nu poate renunta pur si simplu la ei, nimeni nu poate rupe scrisoarea de intentie in fata camerelor de luat vederi.
    Privatizarile sunt parte a acordului cu FMI din cate stiu eu. Este drept ca nu si pretul acestora.

    Fara racolari nu se putea da jos MRU si instala acest guvern. Simplu.

    Toate cele de mai sus ar fi valabile abia din noiembrie-decembrie, nu acum. Chiar si asa treaba cu FMI-ul ramane.

    Singurul moment in care ai dreptate si unde s-ar face de tot rahatul daca este asa sunt numirile pe care le-ar face acum si despre care sunt convins ca multi neaveniti le asteapta tropaind si freacandu-si manutele cu lacomie.

    Daca-i asa, da-ti-i in gat.

  10. Oamenii politici nu sint ingeri nicaieri ,vin la putere si servesc interese ,peste tot in lume deci nu o sa faca exceptie nici astia .Important este sa nu creada si astia ca si ceilalti ca tara este mosia proprie iar cetatenii sclavii lor.In plus daca cheltuirea banului se face profesionist si in interes general e bine chiar daca anumite profituri vor intra si in firme pe care le controleaza.Sa renunte la vesnicii abonati la banul public ,sa lase banii sa circule liber si vom avea toti de cistigat ,sigur ca si firmele prietene dar nu numai ele ptr. ca se blocheaza pina la urma si vai mama noastra.interesant daca macar vor incerca sa aduca normalitatea ptr. ca nimeni nu crede ca vor fi 100% corecti.Interesant si daca sint hotariti sa aplice legea si cei care au furat sau fura sa raspunda ,va fi dovada ca nu fac compromisuri.Vom vedea ,insa nimeni nu cred ca cere incoruptibilii lui peste dar macar incercare de a nu sufoca economia de baietii destepti.O fi prea mult?

  11. Da ce credeati ca vin altii? Nu sunt tot ai nostrii, unde ziceati aseara la A3 ca sunt ,,Ungurenii” nu la USL?
    Ei bine si daca vin altii sunt fix paraleli cu tehnocratismul, oameni care nu stiu nimic, care n-au avut de-a face cu problema, care se bazeaza pe trepadusi si prietenii, care nu fac alceva decat sa dea cu pixul peste stampila (stiu din informatiile proaspete pe care le am si eu).
    Si totsi…, m-am bucurat si inca ma bucur ca au picat ,,leprele portocalii” ca am dus-o mai bine in timpul guvernarii altora, parca nu s-a furat atat, parca eram mai apropiati unii de altii, mai atasati si mai devotati principiilor si valorilor etice si morale. Sa incercam sa acordam sa acordam fiecaruia un zambet, o floare, un strop de speranta care sa ne ajuta sa ne recapatam demnitatea pierduta, zic eu temporar!
    Felicitari pentru articol!

  12. intr-adevar,ziaristii aia de hipermarket puteau sa refuze politicos portocalele. un “nu,multumesc” ar fi fost mai demn. nici macar flamand nu mai poti accepta hrana de la un individ care te-a jignit si te-a calcat in picioare ,la propriu si la figurat. din pacate,multi ziaristi isi merita apelativele prezidentia,daca se comporta asa cum s-a vazut la tv.

  13. Cred ca oricine vine la putere nu poate sa riste un conflict deschis cu FMI, odata ce exista angajamente scrise. O retorica “anti” poate fi utila pentru a primi votul popular (ca strategie electorala), dar s-a vazut dificultatea lui Orban in Ungaria cind a abordat astfel.

    Insa un guvern destept poate pe parcurs sa schimbe directia fata de FMI, nu neaparat direct, ci indirect. Sa faca in asa fel incit sa nu mai fie nevoie de ei. Sunt cai. De aia nu ma astept la un discurs populist acum de la USL referitor la FMI.

  14. Nu prea inteleg entuziasmul unora dintre cititorii tai cu privire la schimbarea guvernului. Singura satisfactie indreptatita poate veni din faptul ca niste nulitati arogante sunt obligate sa stea deoparte o perioada (poate pe unii dintre ei ii incearca si niste spaima de zabrele), dar nu imi imaginez ca va fi altfel decat acelasi guvern FMI orientat pe praduirea a ceea ce a mai ramas de praduit, iar pepiniera lor e doldora de slugi atent selectionate si promovate, care abia asteapta sa intre pe teren, pentru ca interesele financiare sunt foarte mari si cei care le urmaresc nu sunt nici atat de prosti si, cu atat mai putin, atat de generosi, incat sa renunte doar pentru ca poporul e nemultumit in online.
    Si pentru ca lectia Grecia i-a invatat cate ceva, l-au inventat si pe dd care sa atraga simpatiile celor antisistem, astfel incat sa acopere tot spectrul si sa nu se trezeasca cu surprize nationaliste (sau cum le zic ei “neonaziste”).
    Avand in vedere ca ai fost primul care s-a exprimat public (si destul de vehement) cu privire la intelegerea pe care Ponta a pecetluit-o in SUA pentru a deveni premier (urmeaza Ungureanu-presedinte, daca nu cumva carturaru continua sa isi dea atat de perseverent cu stangu’n dreptu’), inclin sa cred ca o sa te exprimi si de acum incolo la fel de prompt. Respect!
    P.S. Nu inteleg nici euforia din jurul “finantistului” Georgescu. Memoria imi zice ca vorbim de acelasi ministru de finante din guvernul Vacaroiu 92-96, in timpul caruia s-au dat megatepele Caritas, s-a devalizat Bancorexul, s-au falimentat mari companii de stat si s-au facut cele mai paguboase privatizari ale statului.

  15. Ma bucur cand te citesc! Atitudinea ta este si a mea si este ceea ce merita USL-ul in care am sperat si al carui comportament m-a dezamagit prin toate cele enumerate de tine !

  16. Da, Domnule Ciutacu, ați rostit cuvântul pe care cred că toată lumea sănătoasă la cap îl rostește: NORMALITATE!

  17. Guvernu’ Milli Vanilli! Acuma sincer, voi chiar credeti ca victoras vine cu texte de la el? Sa fim seriosi! E o armata de “grei” in spate iar victoras are memorie buna.

    Victore Ciutacu, trage in ei pana incep sa aresteze oranjgutani. Lumea se multumeste cu “anestezia” de 8% pe care il vor restitui de inzecit si vor uita ca trebuie sa vopsim puscariile oranj inauntru.

  18. Apropos de leprele portocalii date jos, am avut “deosebita placere” sa ma intalnesc azi cu lepra Funeriu ,pe strada M.Eminescu din capitala, si cand zic “placere” a fost pe bune,O ! da !M-am oprit, cu privirea mea de roman revoltat,scarbit si plin de ura si i-am zis “ma bucur foarte tare ca nu mai sunteti la putere, roata vietii e rotunda si pt voi”iar el a zi destul de relaxat ca “viata e lunga”.Am intentionat sa fiu politicoasa dar ca si scorpionul acela din poveste,nu m-am putut abtine si i-am raspuns “o sa fie lunga pt voi la mititica”si am plecat.Asa ca dragii mei romanii,pe unde ii prindeti nu-i iertati,macar asa va mai racoriti putin.

  19. Si cum altfel ar fi putut da jos guvernul incompetent al bocilor&ungurenilor in regimul unui marinar ?! In politica “numai boul este consecvent!” – e un principiu scris cam otova. Singura problema e sa nu devina si ei ca aia de dinainte, sa fie efectiv in slujba si nu la comanda prostimii!!! Suntem departe de francezi, unde s-au prezentat peste 84% la vot si unde sondajele de opinie sunt relevante iar presedintele care pleaca si cel care urmeaza pun impreuna coroane de flori la o sarbatoare comemorativa (8 Mai). Sa ne amintim cum s-a purtat marinarul cu politicianul de meserie !

  20. ” … a promis intronarea normalitatii” … normalitatea cui si pentru cine? A celui aflat sus conjunctural pentru cel aflat jos, fie si sub calcaiul unui oportunist? Eu unul astept in continuare cu interes …

  21. chiar daca am dorit schimbarea, cred ca guvernul Ponta au punctat si in mod negativ deja.sper sa nu gresesc dar mi se par nedemocratice urmatoarele hotariri:
    1. Amnistierea bugetarilor ce au primit sporuri necuvenite. de ce ? sotia mea e bugetar, invatatoare, si nu a beneficiat de nici un spor.Stiti cine au beneficiat? probabil ca cei din primarii si mai ales din cele portocalii, punem pariu?Au beneficiat 300.000 de angajati din 1.200.000, nu-i asa?
    2.VOTUL UNINOMINAL mi se pare o cretinatate. In ce tara din lumea asta se mai foloseste ? S-au gasit romanii, care au tara cu cea mai veche democratie din lume.
    Noi sa fim sanatosi. o zi buna

  22. Tot ce se putea spune despre atitudinea ta de “caine de vanatoare” specifica jurnalistului profesionist, sa spus… ma bazez pe tine si pe toti profesionistii din Antena3 sa ne tineti la curent cu “derapajele puternicilor zilei” caci, daca nu voi… atunci cine?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.