Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Retrage-i decoraţia banditului, cumetre!

Retrage-i decoraţia banditului, cumetre!

Motto: “Eu discut cu ziaristul Emil Hurezeanu. Din respect pentru dumneavoastră” (Traian Băsescu)

“Dosarul meu ar trebui adus cu camionul”, a spus Băsescu, râzând, într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat dacă are dosar de Securitate. Tot atunci, el a oferit o explicaţie a modului în care a fost alcătuit dosarul său, arătând că făcea rapoarte către conducerea Navrom, care apoi erau, “cu siguranţă”, trimise şi Securităţii. “Sunt un om care a lucrat în străinătate 12 ani”, a spus, la 12 iunie 1998, Traian Băsescu. (1998)

“Preşedintele Traian Băsescu a decorat, la Palatul Cotroceni, posturile de radio BBC România şi Europa Liberă, în prezenţa unor reprezentanţi ai acestor instituţii media. Potrivit decretului semnat de şeful statului, ordinele au fost acordate “pentru profesionalismul, imparţialitatea şi constanţa” cu care au promovat valorile culturii şi civilizaţiei occidentale în România. Printre cei prezenţi s-au numărat Emil Hurezeanu, Traian Ungureanu, Rodica Culcer, Dan Tapalagă, Adelina Rădulescu şi Ciprian Bălţoiu, Claudiu Secaşiu.“Pentru tot ce-aţi făcut pentru români vă mulţumesc, decorarea este mult prea puţin, dar este gestul maxim pe care statul român poate să-l facă”, a spus Băsescu. (2008)

„Nişte domni asta propovăduiau – să uităm că am pierdut milioane de oameni pentru libertate şi democraţie, să ne plecăm cât putem în faţa unei mari puteri”. „Unul dintre ei se făcea că ne dă lecţii de democraţie la Europa Liberă”, a fost indiciul dat cu privire la identitatea celor în cauză. Băsescu a afirmat că acestui „mare ziarist” îi va aduce poezia „poate înţelege sufletul românesc, nu numai plăcerea de a sta plecat”. (2009)

UPDATE:
Ancuța îl analizează la riglă pe TRU

Comentarii

comentarii

Similar Posts

107 thoughts on “Retrage-i decoraţia banditului, cumetre!

  1. @Raluca: acu-i trendy sa-l slugaresti pe Basescu si sa dai in fie-sa 🙂

  2. Asa patesc toti care au pupupat Base.Aviz amatorilor.Pe cand TRU ?
    Nu e de mirare, d-nul Basescu improsca venin catre oricine. Cum prim-vicele PD-L a fost obligat la plata unor “daune” catre bugetul celor “prosti, da’ multi”, d-nul Basescu sare iar la gatul magistratilor(coincidenta?).
    D-nul Basescu, nu intelege ca nu va fi vesnic in functia aia cu imunitate si intr-o zi, va suporta consecintele faptelor sale.

  3. Nu l-am simpatizat niciodata pe hurezeanu, dar evidenta n-o neg. Marinaru’ n-are limite in nimic, el are doar un imens si paranoic ego, in slujba caruia nu osteneste sa dea suturi in gura cu deliciu, mai ales celor ce l-au sprijinit candva. O fi si asta o placere perversa, care insa il va costa tare scump, exceptand eventualitatea ca toti ceilalti vor muri subit iar el va mosteni lumea! Altfel, armata celor insultati, jigniti si umiliti de marinar creste, odata cu procentul de ura caruia va trebui sa-i faca fata la un moment dat! Si nu-l vor ierta, fiindca de prea multi si cu mare sete si-a batut joc! Sigur ca nu-mi pare rau pt pupincuristi, care cu mare osardie i-au ridicat osanale, unele mai penibile si mai nepotrivite decat altele! Cat priveste raporturile cu securitatea, sa fim realisti, nu puteai sa ocupi un post de conducere aici, fara sa dai seama, dar sa ocupi un post ca cel de la anvers, 12 ani -si la ce varsta, daca facem socoteala!- trebuia sa fi mare si deplin colaborator al securitatii! Aici as sublinia greseala lui hurezeanu de al fi sustinut vreodata, impotriva principiilor sale democratice si antisecuriste! Dar ce ma pricep eu, o fi si pupatul de cur presidential vreo chestie pe care noi, muritorii de rand cu coloana vertebrala intacta, n-o pricepem, in prostia noastra! Si cand te gandesti ca era intrebatorul preferat!…

  4. @Klaus Steinberg: …iar Basescu al Securitatii colaborator. in plina paranoia conspirationista, speram sa ma banuiti de kaghebism. ma dezamagiti.
    De Victor Ciutacu pe 30 May 2009 la 4:34 pm (#)

    Nu mai pot de ras:)))) Ce raspunsuri tari dai.

  5. “acu-i trendy sa-l slugaresti pe Basescu si sa dai in fie-sa”

    credeti ca-l mai slugareste pe basescu?

    a ras de n-am mai putut… sa-l vad pe tapalaga dand in clan…

  6. Ioan T Morar asteapta de la voi sa-l criticati dur pe Crin Antonescu pentru greseala “serviciuri”.
    Si eu astept. Merita o castana.

  7. Eu n-am vazut stirea asta despre cum i-a decorat. Pe Monica Lovinescu post-mortem a decorat-o?

  8. Nu stiu daca este vreo stire sau vreo veste, pentru ca nu am fost foarte concentrat pe subiectul Elena Basescu. Dar tocmai ce am aflat din surse destul de corecte, aflate in anturajul alegerilor la europarlamentare ca pentru ca domnisoara EBA sa fie aleasa in Parlamentul European, dragii de PD-l-isti doneaza minim cate 10 voturi pentru fiecare sectie de votare din tara, adunate de la membrii de partid cu drept de vot. Si nu e de joaca, trebuie sa prezinte aceasta lista cu minim 10 membrii de partid care voteaza cu EBA trebuie intocmita pana vineri.Minunata miscare, macar de i-ar slabi, sa piarda 2 parlamentari pentru o tuta! Detalii pe blog.

  9. Domnule Ciutacu,
    Cred ca numai datorita anumitor ziaristi cu coloana vertebrala ,vom putea scapa de acest individ fara caracter,grobian,betiv,bisnitar.
    Consider ca este un blestem pe capul romanilor.
    Sper sa iasa presedinte Crin Antonescu.

  10. @horya: si eu astept, zadarnic, sa-l critice el pe Basescu, deci suntem aproape chit. mica diferenta e ca eu deja i-am desfiintat campania si comportamentul lui Crin; si in scris, si la tv.

  11. Nu-mi mai zice ca stiu, saracuuu!
    De ceva timp si-a revenit si-mi place, dar stii de ce? pentru ca si romanilor le place.
    Treaba sta in felul urmator. Cei care ies la vot cel mai mult sunt taranii ori ei asteapta sa rada sa le zici sarumana maica , sarumana taica, sa le dai doua chile de cartofi si doua cartoane de oua daca se poate si trei sticle cu ulei si i-ai facut . Chiar daca se zice ca nu mai merge cu deastea acum. SI intr-un fel s-au plictisit si ei sa mai mearga, dar raman pana la urma populatia activa cu constiinta civica.
    Muica , asteptam si noi sa vedem ce ne da , si dupa ne ducem la vot.
    Sanatate multa.
    Am incredere in Crin, oricum mai rau de atat nu se mai poate.
    Stii ce ma sperie ? faptul ca nu prea are experienta diplomatica si s-ar putea sa faca niste greseli destul de mari, dar astept de la el sa-si aleaga consilieri foarte buni, nu soferi si femei de serviciu.
    Asta este cartea norocoasa a fiecarui presedinte, la un mandat bun , multumitor pentru cetatean. Consilieri pregatiti si de incredere. Sper sa nu greseasca la acest capitol si sa nu aiba criteriul de selectie doar partidul. Ar fi pacat. Eu unul , ti-am zis votez PNL de acum si pana cand nu mi-o mai placea.

  12. apropo de talibani, ultrasi si … cum se dezvolta aceste organisme…
    zice unul mai sus “nu exista obiectivitate in presa” si semneaza “… viitor jurnalist”
    pai daca presa e o cloca cu rahat si vrei sa te bagi in ea inseamna ca iti place (esti nevoit dar accepti) sa mananci rahat.
    dar cum poate stabili cineva (mai ales un viitor…) ca nu exista obiectivitate in presa.
    cum ar trebui sa intelegem tinta acestei afirmatii (presa adica, din formularea respectiva)
    – toata presa?
    – o parte a presei?
    daca e vorba de o parte a presei inseamna ca viitorul jurnalist (actualmente, probabil, invatacel) stand prea mult pe bloguri a chiulit de la lectia in care se vorbea despre pardalnica boala a generalizarii si nu a inteles ca si presa, ca orice sistem, are uscaturile sale (dar de cand exceptia devine regula?)…
    daca a stabilit el ca toata presa sufera de lipsa de obiectivitate inseamna ca pustiul e tare: inseamna ca a facut un inventar total a ceea ce inseamna presa in romania (televiziuni centrale si locale, radio-uri locale si centrale, ziare locale si centrale, periodice locale si centrale, agentii de presa locale sau centrale; plus media regionala).
    Tare tipul asta daca a monitorizat si analizat de la Antena doi la 1 tv neamt, de la evenimentul zilei la editie speciala (parca prin oltenia), de la click la monitorul de suceava, de la prosport la ziarul de iasi, de la romania libera la buna ziua ardeal etc.
    In orice meserie, invataceii seriosi tac si invata – aia car vor ajunge exact exceptiile (adica nonvalori) nu invata dar dau din clanta; mananca ciuperci…
    Bineinteles ca nu cred ca presa romaneasca ar fi mai pura decat maica tereza dar mi se pare aberant ca un minor cu cas la gura sa dea lectii despre viata si munca unora care isi rup pantofii zi si noapte, la inundatii , accidente, nenorociri, adunari, greve, etc. Adica “in teren” , acolo unde pulseaza, in bine si rau, viata romanilor.
    De curiozitate, am intrat si pe blogul chiulangiului care da lectii: m-am lamurit. Stire plantata cu imnul turismului plus varianta parodie la cateva zile dupa ce subiectul fusese dezbatut de toata lumea; stire f interesanta ca a fost plecat, a venit si pleaca iar (mai important asta chiar decat raduleasca, adevarat pui de arc de triumf).
    Am lucrat cu multi tineri jurnalisti (poate la fel sau mai tineri decat impricinatul) si m-am bucurat ca multi dintre ei chiar au invatat meserie si au invatat ca un jurnalist devine meserias din momentul in care invata ca e important nu sa vorbeasca ci sa taca. sa asculte. sa invete.
    cei precum junele nostru nu faceau multi purici; incercau (si chiar ii ajutam) sa plece spre alte domenii, mai comode, mai… bugetare.

    @ “andrei, viitor jurnalist” – chiar daca e criza si e nasol cu posturile blocate la bugetari, poate iti salvezi viitorul; daca nu vrei sa vada babacii ca au cheltuit de pomana banii pe facultate, incearca “prezentator” sau electrician – pe la vreun tv; iti spun si de ce: electricienii pot scrie despre “am plecat… am venit… plec iar”, jurnalistii – nu!!!

  13. In cazul lui Crin aruncati cu piatra,inseamna ca pentru EBA si tac-su ar fi nevoie de cate un bloc de piatra de 10 tone pentru fiecare.Lasati-o mai moale!

  14. Domn Ciutacu , nu zic c a unteti KGB-ist. Imi vine sa beau suc de lamaie canf il aud pe colegul mtale , Rdu T analist politic , cum se indigneaza ca Romania trdeaza Nabuca … E jenant . dar trebe si el sa-si justifice malaiul .l si ladimir socor. Diferentza e ca VS are pot mai mare

  15. De ce trebuie să vă luaţi aşa rău de El Comandante spre deosebire de progenitură? Nu de alta dar vă lăudaţi că-l cunoaşteţi şi vă cred. Singura noutate aici e întrebătorul preferat.

    @horya
    Şi activă şi conştientă civic? Mă faceţi să râd ceea ce, după recitalul de ieri cu alde Cărtărescu şi Emil – obraz fin, credeam că e greu. Toţi cei ce-şi poartă picioarele la vot sunt conştienţi civic – mare mândrie Doamne, pentru robul tău, Petru inconştientul. În fine, e de bine că mai aveţi atâtea speranţe că de sus doare mai tare.

  16. @Klaus Steinberg: la viitoarea acuzatie neprobata adusa oricarui coleg de-al meu, blogul asta devine pe loc istorie pentru dumneavoastra.
    @Petru Avram: pentru ca tac’su a facut o gramada de rau acestei tari, iar fie-sa n-a apucat inca si, in general, pentru ca vreau si pentru ca pot. daca-l cunosc pesrsonal pe Basescu? din nefericire pentru mine, da…

  17. nu inteleg nimic din ce spui , Petru Avram. Poate daca reformulezi, se intelege ceva. Incearca. Sa-ti pot raspunde la comentariu, nu doar sa-l citesc.

  18. se mai duc unii la vot , dar stii ce fac? pun cinci stampile pe buletin.
    Aia au constiinta civica?

  19. @horya
    Stimată Conştiinţă Civică mă lipsesc a reformula. Am avut parte de multă polemică în ultimul timp aşa că puteţi să vă lipsiţi şi dvs. de răspuns. Era vorba de societatea rurală a cărei conştiinţă civică o apreciaţi, într-un mod peiorativ (prin opoziţie) la adresa inconştienţilor din câte pricep (să nu ziceţi că vă las în beznă deşi puteaţi pune în context ce am zis şi poate aţi fi înţeles).

    PS: pe Cărtărescu şi Emil Hurezeanu uitaţi-i dacă nu sunteţi în temă (mea culpa pentru această supoziţie derutantă din prima intervenţie)

  20. Petru Avram , da pana la urma ai explicat.
    Da , atat iti spun. nu ma duc sa votez la Europarlamentare 😀

  21. Omul e sincer, sireacul, spune ce-i trece prin cap in momentul in care deschide gura! Altfel spus, gura bate curul ! Nu da doi bani pe de-alde Plesu et comp., dar “telectualii” nu baga de seama din interes; mai ciupesc si ei, pe-acolo, cate ceva.
    In mintea leganata prea mult de valuri (doar 12 ani !!??!!), neuronii cupleaza absolut aleator si cel ajuns presedinte in mod ciudat (sa ne amintim ca in vreo 2-3 ore Nastase a “cazut” vreo 6%, ca hotii strigau “prindeti hotii”, iar cel care agita drapelul s-a fost sinucis) uita ce spune chiar in momentul in care ne spune, convins fiind ca noi, tampitii, il vom alege pentru ca e frumos (!), destept (!), cult (!) , responsabil (!), etc….

  22. Domnule Ciutacu , aveti dreptate ; e dreptul dumneavoastra sa va aparati colegii . la fel cum e si acela de a taia tot ce nu e pe axa . PRAFARAZANDU-L PE Arghezi INTRAB SI EU ASA CAM OBRAZNIC : e DOAR O INTAMPLARE CA AL dvs coleg , RADU t l-a inierat cu manie proletara pe VIDEANU ? acuzandu-l de tradare fatza de amuricani ????????!!!!! .Normal ca putati taia tot ce am scris dar asta nu rezolva nimic

  23. dc suntem noi o tara de prosti??? cu ce am gresit sa ne nastem aici?
    eu stau si ma intreb:oare daca am fii toti prosti toti am ocupa cele mai inalte functii in stat? m ama saturat de toti si de
    toate curvele dee la eros show

  24. La ultima emisiune TV,Treninguristu’ către Hurezeanu: „Pentru Băsescu, sunteţi perfect identic cu oaia pe care a tuns-o”. 😆

  25. Sincer, imi pare rau pentru domnul Hurezeanu. E un tip prea fin pentru un asa badaranoi precum toparlanul national! Suna tautologic dar nu m-am putu abtine.
    Ma intreb insa…nu cumva si-a meritat-o!!!???
    De ziua portilor deschise la Cotroceni, parca imi amintesc cum d-l Hurezeanu se mutase pe pajistea de la palat, cu toata trupa dupa dansul pentru a-l interva destul de elogios, pe Basel, toti erau cu gura pana la urechi, incantati de “prestatia” asimetricului. Asa ca…s-avem pardon, daca nici pana la aceasta ora, domnul Hurezeanu n-a reusit sa-l “citeasca” pe Basescu, si-a cam meritat-o!!!
    In schimb, d-l Dinescu, mai parsiv din fire, si-a luat o marja de siguranta. Deja si-a anuntat intentia de vot la prezidentiale. Oricine, numai Basescu, nu!

  26. In ciuda a tot ce-a facut si ce n-a facut, Basescu si PDL-ul vor castiga alegerile, atat europarlamentare cat si prezidentiale. Si stiti de ce ? Exact pt ca asa cum bine a mentionat Elena Basescu, ei, PDL-istii sunt foarte uniti, chiar daca, probabil de foarte multe ori si-ar scoate ochii unii altora. Cand se prezinta in fatza prostimii stiu sa stea umar la umar, sa apere si sa militeze pt o cauza comuna. Pe la toate susele electorale ii putem vedea alaturi de Boc, pe ministrii PDL-ului (Blaga, Berceanu, Paleologu, M.Iacob si chiar si madam Udrea(care ar putea sa absenteze motivat-dar nu o face). Cand apar la talk showuri, sunt pe aceeasi lungime de unda, canta pe aceeasi voce si nimic nu le poate disturba ritmul. In schimb ce vedem in partea PSD-ista ? Un Geoana tot mai singuratic, care se cam zbate ca pestele pe uscat, in jurul lui NU se vad varfurile partidului si nici membrii guvernului. Este acompaniat intotdeauna de niste lideri locali seminecunoscuti. La talk show-uri, toata ziua buna ziua se protapeste M.Voicu si injura vartos la colegii de partid, sau antipaticul de Mitrea care de cel putin 6 luni nu face altceva decat sa lanseze atacuri grotesti la Geoana. Sincer imi pare extrem de rau de Geoana, merita mai mult, prea multi sacali il inconjoara si pericolul nu este Basescu ci proprii lui colegi de partid. Cam aceeasi situatie observ si la PNL. De aceea, spre imensul meu regret, trebuie sa recunosc ca PDL si Basescu vor fi castigatori si de aceasta data. PACAT, MARE PACAT…

  27. @nume_necesar!:)

    N-am sa incetez niciodata sa ma mir de oportunismul dinescului.mergi la vot pe mana lui, SIGUR acela va fi castigatorul, nu s-a inselat niciodata…:)

    @Mircea!:)
    Zic totusi ca electoratul are fiori reci pe sira spinarii cand vede unitatea “de monolit ” a pdl….cei care au trait situatii similare in comunism, si cei tineri care miros aici “unitatea ” mafiei, in care nu ai sanse sa patrunzi,asta nu cred ca e de bine pentru pdl…:)

  28. Pentru daniel,cel vehement,uneori presa nu e obiectiva,sa nu uitam ca in presa lucreaza tot oameni…supusi greselilor,aliantelor,etc.Ca isi rup pantofi pe la nenorociri o fii adevarat,dar asta nu inseamna ca merita statui,cu mici exceptii.Parerea mea este ca in Romania exista vreo 4 jurnalisti adevarati,as putea spune chiar,4 si ceilalti…..

  29. Ma sperie gandul ca in romania inca mai sunt oameni care vad in Basescu un “salvator” un personaj care cred ei lupta impotriva tuturor, nu-mi dau seama insa de unde ideiile astea!!! de ce romanii nu pot vedea cu totii adevarata fata a lu’ Basescu, ce le face?? ramane inca un mister pt mine…

  30. Nu cred ca doar taranii asteapta doua kilograme de cartofi,ei mai au in pivnuta de anul trecut,si amaratii de la oras asteapta,la urma urmei,asta e secretul,tine-i in saracie,sa fie usor de manipulat.

  31. am facut greseala sa trimit SMS la emisiunea ta,dar si la alta ;naiba a observat ca cereti 1,19 euro pe SMS…m-am lecuit..chiar asa milogi sunteti?????

  32. tot eu…barem daca trecea pretul dupa 1313,dar nu,era ascuns in coltul din dreapta jos si apre din cand in cand

  33. Pupinbasestii primesc ce merita,un scuipat intre ochi chiar de la subiectul adoratiei lor.Pozitia aplecata a exersat-o Base in aplicatia cu licuriciul…

  34. Victor, cam cat ti-a dat mogulul, ma refer la o prima ceva, pentru emisiunea cu EBA?
    Cred ca ai avut o audienta extraordinara!
    Ai pentru ce sa fii arogant, pentru ca esti un jurnalist foarte bun.Felicitari si la mai multe!
    Cat despre Basescu, nimic nou, s-a sters la fund cu toti pupincuristii sai, la un moment dat. Aviz amatorilor!

  35. @Costin Tanasescu: nici macar un telefon. da’ m-a sunat SOV sa ma felicite. n-a avut vreun rating spectaculos, in ciuda banuielilor tuturor care ma acuza ca EU am scos-o europarlamentar.

  36. Cred ca nu a fost spectaculos ratigul,dar oricum s-a scris,comentat mult,si probabil ca se va comenta inca mult si bine.

  37. Victor am glumit cu chestia cu prima, dar inca un 10 pentru SOV! Te curteaza deja, sa inteleg?! 🙂
    Am m-ai spus-o pe blogul tau, eu il stiu pe Vantu din anii 92, cand nu auzise nimeni de el. Am lucrat pentru el 4 ani. Era un sclipitor om de afaceri si foarte parolist. Sper sa fi ramas asa, au trecut 13 ani de cand nu am mai vorbit cu el!

  38. Molima TB.o4.11.51.
    (simptome, tratament

    Debut spontan, cu foarte mare greaţă,
    de cum îl receptezi în plină dimineaţă.
    Stai bine cu prostata; ai vrea să urinezi
    pe tot ce face şi ce spune; să mă crezi.
    Nu sesizezi temperatura foarte mare,
    de l-ai vedea ciupit de viermi la soare.
    Vezi negru-n faţă şi eşti foarte trist
    că eşti condus d-un cripto- comunist.
    N-ai chef, şi poftă de mâncare nici atât,
    gândind cât e de mizerabil; îţi stă-n gât.
    Vomiţi tot ce-ai halit, de câte ori apare,
    lansând cu iz electoral vreo preocupare.
    ————————————————-.
    Există doar un singur tratament- săracul-
    TB să meargă cu ai lui, în gup, la Dracul.

  39. Ce ar fi daca 2-3 zile nimeni nu ar mai vorbi sau nu s-ar mai scrie nimic depre marele Presedintr??? Cred ca ar fi o experienta interesanta. S-ar putea ca multi sa ramana uimiti de rezultate.

  40. in 2004 unii ziaristii au tradus ,,la tepe,,prin la limbi(desigur in gaoz)Acum inteleg ,,la tepe,,prin la pumni in mufarina(vorba unui clasic in viata)Ce-mi plac chestiile astea!!!!!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.