Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Reforma statului şi focosul din căcat

Reforma statului şi focosul din căcat

Un copil de 14 ani e suspectat de autorităţile statului că, prin forţa lui herculeeană şi pe baza unei abilităţi de spion sovietic, a spart un tren de marfă, a aruncat patru (sau, după caz, cinci) lăzi cu focoase, le-a transportat (de unul singur?) şi le-a îndesat ferm într-o fântână părăsită (mai nou, într-o groapă cu rahat, unde statul reformat, care ieri le găsise pe toate şi azi s-a răzgândit, le caută cu vidanja: gata, le-au scos din magma cleioasă!). Aceleaşi autorităţi consideră în scris că, într-un stat NATO, unica responsabilitate în privinţa securizării unui transport de tehnică militară care tranzitează pe calea ferată o parte a ţării revine cumpărătorului străin. Pe care nu-l monitorizează dacă nu cumva-i trece prin cap să detoneze încărcătura pirotehnică din tren. În schimb, autorităţile statului, altele decât cele care constată sec dispariţia iremediabilă a unor documente nucleare clasificate ca secrete de stat, îl filmează, prin reprezentanţi, pe mecanicul de locomotivă care opreşte pe câmp trenul cu detonatoarele de încăcături explozibile ca să vândă nişte zeci de bidoane cu motorină furată, probabil întru nemurirea lui pe youtube. Pe cuvântul meu că lipsesc numai lăutarii ca să mă simt parte a unui film de Kusturica.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

71 thoughts on “Reforma statului şi focosul din căcat

  1. Fara legatura cu sub. , tu esti dinamovist eu stelist , zi si tu ceva d Cornel Dinu , daca vrei

  2. a dracului copchil…fix 14 ani avea ca sa nu raspunda penal :)))) si intr-un sfert de ora, cautand sa ciordeasca niste biscuiti, cu manusitele alea ale lui a deschis fix vagonul cu buba pirotehnica si a dat jos 4-5 ladite a cca. 20 kg. ar avea o cariera foarte stralucita in grupul lui Ocean 11/12/13 😛
    astia chiar ne iau de prosti!

  3. Reforma statului , a “focosului” Basescu din…
    L-asi intreba pe d-nul Base de ce nu intram in “senghen” daca guvernul este incoruptibil ( desi au incaput pe mana DNA cei mai multi ministri si secretari de stat), de ce avem tranport international special pe cale ferata nesupravegheat, de ce pe banii mei si cei europeni, la televiziunea publica, noul ministrul muncii reformeaza si lupta cu criza atacand opozitia? Sa inteleg ca daca vom anihila opozitia si presa vom invinge criza? Sau vom inchide gura? Pai,nu am vazut dosare de mare coruptie finalizate iar de Pasat si Ridzi cine mai stie?

  4. Reformatorul numarul 1 al statului a facut lobby pentru institutiile preferate.Depinde cum pui accentul.Ridicarea imunitatii presedintelui:flota .Si ea e in asteptare:rezolvarea marilor cauze de coruptie,pentru ca sa nu intervina prescriptia,daca nu o fi intervenit deja.Base tot acolo se incadreaza,inclusiv la coruptia la nivel inalt.

  5. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Imi propusesem sa mai adaug un comentariu,luni,pentru emisiunea cu dl Mircea Diaconu.Nu am facut-o ca am avut niste zile grele pentru mine,ca mi-a fost foarte rau.Credeam ca dau coltul…
    E un om desobit si o sa mai am ocazia sa va scriu mai multe.

    Am citit totusi ce ati scris zilele acestea,cu siguranta.

    Cum e un vers din filmul lui Kusturica:”what is life”/ceea ce este viata-este un rahat in Romania,asa cum comentati si simtiti Dvs,asa simtim si noi.E chiar un mare,mare rahat.Intrebarea pe care mi-o pun zilnic,cand mai scapam de astia care ne conduc,nu are inca un raspuns.Eu il astept…

    Va doresc in primul rand sanatate si numai bine.
    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  6. mai Victore….pentru respectarea adevarului…focoasele alea erau de pe Calea Victoriei sau de la Cotroceanu? Pare-se ca blondele alea erau focoase rau 🙂

  7. Off topic , dar nu ma pot abtine :

    In 1964, cind a fost eliberat parintele Arsenie Papacioc din temnitele comuniste, pina si gardianul care i-a deschis usa a exclamat : “Atentiune ! Iese pe poarta sfintia sa” !…

    CE OAMENI !
    Adevarate candele ce nu se vor stinge niciodata !…
    Dumnezeu sa-l odihneasca !…

  8. Daca regizeaza cineva chestia asta, am impresia ca o sa fie singura comedie inspirata din fapte reale. Dupa numaratoarea noastra au disparut 4 cutii, bulgarii zic ca au fost 5…sunt curios daca le numara Roberta!! Oricum, la noi pana si focoasele sunt de cacat!

  9. @IoanaP: sinteti una dintre cele mai fidele cititoare si comentatoare ale acestui blog. Felicitari pentru loialitate.
    Acum i-ati pus o intrebare gazdei si iata ca “ma trezesc” eu sa raspund : veti/vom scapa de ei cind lumea se va misca, va iesi in strada si nu va mai accepta aceasta hazna in care unii se ineaca , altii plutesc, altii se ridica pe cacastoare si contribuie la marirea volumului continutului haznalei.Si asta trebuie sa se intimple cit mai repede, altfel va fi prea tirziu. Adica un fel de “pauza s-a terminat , capul la fund”, cum se spunea intr-un banc de pe vremea lui Ceausescu. Si va fi mai si mai rau!

  10. @Mihaela Petrescu
    Multumesc mult.
    Intrebarea e pentru toti,nu numai pentru d-l Ciutacu.
    Multumesc pentru opinia Dvs.;si eu sunt de aceiasi parere.Si iarasi o intrebare:cand ne-om hotari sa iesim in strada?!De ce om fi atat de lasi?!
    Numai bine va doresc,cu simpatie,
    IoanaP

  11. @IoanaP
    ”Cand ne-om hotari sa iesim in strada?!”…

    Atunci cand viata fiecaruia dintre noi va fi mai importanta decat a lui Moni sau Zavoranca sau Crudu , pe care le gasim fascinante la OTV !!!
    Ne revoltam pe soarta copilului lui Iri , dar pentru soarta propriilor nostri copii , fara viitor , nu !

  12. Superba scrierea D-voastra, ca si imaginile din filmul lui Kusturica. Cred ca asa au loc si sedintele guvernului B&B. Tragica iresponsabilitate a unui popor care culege de ceva ani ceea ce a ales!

  13. Ce contează că are 14 ani, că-i vinovat ori nevinovat, că…că…că (scuze, chiar că…că 😉 ) la următoarea rundă, ce de laude vor mai primi de la monitorii noştri din Comisie şi… uite ce penibili suntem, cum îi criticăm pe merituoşi. 🙂

  14. Gata , m-am gandit ! Urmatorul live fa-l la nea Oprescu la vila , are ce arata si mai ales ce vorbi ! Faci ?

  15. Să-ţi fie ruşine, Radu Tudor!

    Avem parte (lătrăii) de cîteva zile , de nişte exerciţii penibile şi repetate de denigrare şi decredibilizare a postului de televiziune A3. Aseară, la Realitatea Tv, la emisiunea Corinei Drăgotescu au fost invitaţi şi doi … (mi-e scârbă)Gregoar şi T.R.U. Primul plângea de cât de mincinoasă e A3, minţind prin omisiune(niciodată , Radu Tudor n-a afirmat despre Funeriu nimic în legătură cu bacul acestuia, ci doar a întrebat, emisiunea stă drept dovadă). A urmat şi numitul T.R.U. care a făcut o asociere simplă : Radu Tudor a minţit, deci, A3 a minţit , deci, A3 (care, în viziunea Băsescului, e asociată cu întreaga presă )minte în general, deci Justiţia nu minte, deci, Guvernul face tot posibilul să aducă bani în ţară din fonduri europene şi de aceea( ATENŢIE, MERGEM ÎN SENS INVERS) fiindcă presa minte, Guvernul nu poate aduce fonduri europene, Justiţia nu poate să-i bage la bulău pe marii corupţi din cauza A3 şi a nenorocitei de emisiuni de care se agaţă reprezentanţii puterii( mai mult sau mai puţin oficiali), A3 reprezentată de ‘acea’ emisiune a lui Radu Tudor, în urma căreia floarea cea vestită a PD şi-a anunţat boicotul, este răspunzătoare pentru toate nenorocirile din ţara asta !
    Iar Radu Tudor ar trebui deferit Justiţiei, fiindcă, nu, el a fost instigatorul şi în cazul furtului Robertei Anastase &Cotoi din parlament.

    ‘N-o să-l uit niciodată pe jurnalistul Radu Tudor’.

  16. Stii ce e mai rau, Victore? Ca toate dizeuzele astea (tip Igas), matracucile portocalii, toti neprihanitii si ghiortanii astia de la putere, udrele si buclucasii astia de sfertoboci , isi vor gasi cu mare usurinta “gauri” in partidele ce vor veni la guvernare dupa caderea PDL-ului. Cand va disparea marea migratie a porcilor in barci anexe, abia atunci vom mai putea pune in discutie o primenire a politicii romanesti. Pana atunci, doar tarafuri, mici si ragaituri anexe… Nimic altceva!

    Intrebare stoic-retorica: exista vreun politician din opozitie care sa jure pe ma-sa ca va face tot posibilul sa redeschida dosarul “Flota”? Asta ar face pe unii sa-si reconsidere prezenta la vot! Sau macar sa promita ca Anastase va primi chiftele din elastic?

  17. Furtul asta de focoase, cu denumirea de material militar nepericulos e mai degraba ” Cronica unui furt anuntat neanuntat”. Sunt mult prea multe clisee din filmele cu prosti si autoritatile romane parca s-au tampit (sau micsorat IQ sub 3) la capitolul declaratii.
    Bine ca jandarmii sunt buni la batut suporteri de echipe de fotbal, mineri, protestatari si alti cetatenimai mult sau mai putin in stare de ebrietate dar nu sunt in stare sa pazeasca un tren; astia chiar au salarii nesimtite.
    Dl Ciutacu nu v-i se pare ca la categoria pensii nesimtite sunt si cele sub 800 de lei ?

  18. @Victor Ciutacu:
    Eu zic s-o lasati mai usor, pentru ca nu aveti de ce, dar mai ales pentru cine. Repet, e doar parerea mea, dar eu sa fiu in locul vostru as tine-o la relanti.
    Intr-o tara in care 49-51% l-au votat pe Basescu, nimeni nu iese in strada pentru nimic, se fura inclusiv in parlament la vedere si nu se sesizeaza nimeni si colac peste pupaza apare si raportul pe justitie al ultimei ‘autoritati’ de la care speram sa avem macar o oarecare ‘intelegere a situatiei’ si care pare facut de staborul regelui Cioaba drept material propagandistic in campania electorala a lui Basescu, incep sa cred ca tacerea ostentativa si asteptarea finalului e de preferat.
    Avea dreptate Bogdan Teodorescu cu 3-4 zile inainte de turul 2, cand spunea ca nici nu ne imaginam ce ar insemna pentru Romania inca un mandat Basescu, pentru ca dupa ce a facut toate ‘nebuniile’ in primul, vazand ca a fost reconfirmat si are inca un mandat in fata, va trimite Romania intr-un colt al istoriei.
    E clara treaba ca totul escaladeaza in progresie aritmetica, startul fiind prin 2006 sub forma unui motor diesel, iar cand Basescu a vazut ca tine, am ajuns acum in 2011 la turatia maxima a unui motor turbo.
    Incep sa cred ca varianta lui Mircea Badea de a face bani din orice pozitie e de preferat in locul unui militantism justificat, sustinut si foarte incisiv dar care se dovedeste a fi precum o frectie la un picior de lemn.
    Din punctul meu de vedere, recentul raport al Comisiei Europene nu face altceva decat sa confirme fara nici o urma de indoiala ca Romania e doar un micut laborator, in care se experimenteaza, regimul actual fiind parte a scenariului ce trebuie pus in scena. Asta n-ar fi o problema, pentru ca mi s-ar falfai de UE daca Romanii ar iesi in strada sau ar avea macar reactii gen reflex, la toate nemerniciile savarsite de actualul regim. Dar, parghiile fiind la cei cu bani si putere politica, e mai greu sa existe totusi cineva lipsit de interese oculte care sa organizeze iesiri in strada, pentru ca oamenii or sa iasa singuri doar cand s-o goli frigiderul…doar organizar ar putea sa iasa pentru probleme de moralitate sau legalitate.
    Cand ai o reduta gen A3, care primeste foc continuu din partea PDL, populatia e inerta, vine acum o rafala si din partea Europei, si se mai adauga si axiome anti-tank ale unor persoane respectate si importante gen CTP, parerea mea e ca ar trebui lasat totul sa se naruie, pentru ca sfarsitul nu e departe. Sigur, CTP are dreptate in ceea ce spune, pentru ca nu a fost nimeni bagat la puscarie pe baza de coincidente sau evidente logice, observate public la tot pasul. Pentru a incrimina pe cineva ai nevoie de probe materiale, nu de “nu se vede?”. Numai ca situatia actuala nu seamana deloc cu cea gen “watergate” unde existau grupuri de interese puternice financiar si logistic care erau in contradictie cu puterea acelor vremuri in America si unde a fost posibila ‘aparitia’ unor probe materiale in fata carora Nixon si-a dat demisia. La noi acum, nu e nimeni in contradictie cu actualul regim in afara A3 si a catorva milioane de Romani, ambele entitati fiind lipsite de fonduri, organizare si putere facand astfel imposibila dobandirea unor dovezi irefutabile in fata carora nici UE sa nu poata sa aibe loc de intors. Stiu, Mircea se simte de rahat dupa ceea ce a facut CTP, numai ca eu cred ca o astfel de logica sadica merge brici la momentul actual in Romania. Ar trebui sa depasim odata momentul Don Quijote si sa mergem pe o logica Aristotelica. Stiu, asa ceva naste oripilari, scoateri din minti, blocaje gen Daneel Olivaw, dar cred ca-i mai bine sa fim ‘roboti’ pana isi rup astia gatu’. Ce daca vad un rege al asfaltului conducand Bugatti in timp ce eu n-am asfalt? Nu am dovezi! Lasa-l sa-si mai cumpere unu, pentru ca orice Bugatti aparut in posesia unui boeir este egal cu 500 pana la 1000 infometati pensionari, profesori etc. Cu cat mai multe astfel de exemple cu atat mai bine, pentru ca se scurteaza timpul care a ramas pana cand multimi flamande le vor rupe capu’ la propriu. Cu cat mai multe ilegalitati comise in timp ce eu n-am probe, cu atat mai aproape le este sfarsitul.
    Mircea, din punct de vedere uman si moral are dreptate, numai ca din punct de vedere strict legal si logic, nu. Imi place mult logica sadica de care da dovada CTP. Am achiesat total la genul de gandire destructiva cu care a venit Mircea si pe care si-a insusit-o A3 dupa realegerea lui Basescu. Adica, ati vrut Basescu? Perfect! Aveti Basescu, cu tot ce face el, hai sa vedem care moare primu si cand ne autodistrugem ca sa vedem daca putem renaste. Nu credeam ca dupa un astfel de simtamant de tip sinucigas mai poate aparea ceva care nu doar sa-l egaleze in sadism, dar chiar sa-l si depaseasca. CTP rules!!
    La fel si cu Radu Tudor si marea lui Anastasiada. Ce dovada e aia filmata? 🙂 N-ai vazut ca a venit bozgoru’ ala si i-a explicat lu’ Mircea pe pasa ca in Camera Deputatilor nu se aplica legea ci sunt regulamente interioare? Nu e clar? Da-o naibii de evidenta, pentru ca acolo unde in sfarsit avem probe materiale (inregistrarea video), exista alte reguli decat cele legale dupa care se judeca.
    Kafka e mic copil pe langa ce se intampla in Romania. De-aia zic ca CTP e genial. Adica daca vrei sa ma omori miseleste si stiu ca sfarsitul e inevitabil, de ce s-o faci cu satisfactie deplina eu zbatandu-ma si racnind din toti rarunchii? Nu, eu ma imbrac la 4 ace, merg incet spre tine, iti bag eu glont pe teava, incarc, iti pun pusca in brate si ma uit in ochii tai. Macar asa, poate ma martirizezi naibii si s-o misca ceva dupa ce eu n-oi mai fi si macar iti si sterg ranjetul de pe fata. Cam asa traduc eu ce-a zis CTP.
    Stiu ca suna ireal, dar eu sa fiu Gadea, acum dupa ce se confirma ca si licuriciul si UE il tin in brate pe Basescu pentru ca face parte din scenariul de experiment pe care-l au ei asupra Romaniei, as face numai programe de lauda basista, toate la misto. De dimineata pana seara. Pun pariu ca dupa o luna de pupat in cur puterea, or sa inceapa sa vina pe la A3 si Udrea si Boc. Iar cand in sfarsit ar veni Basescu, l-as pune la masa intre Gadea, Ciutacu, Badea, Tudor, Stan, m-as asigura ca e o emisiune de 2 ore cel putin (gen mitomanu’, cu public), si as incepe cu intrebari: de unde are fi-ta bani de casa de 1mil?; ce-i cu afacerile cu arme ale lu’ fractu’?; ce relatie ai cu Udrea?; ti-ai dat singur casa?; ce-i cu ALRO?; unde-i flota?; ai furat la alegeri?; de ce minti de 8 ani zilnic?

    P.S.: If we go down, let’s make it with style.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.