Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Recurs la memorie: Gică Popescu liber

Recurs la memorie: Gică Popescu liber

Pe cât de legitime mi se par eforturile oricărui om de a-și proteja libertatea, familia și averea, pe atât de grețoasă mi se pare atitudinea doritorilor de sânge, confiscări și pârnăi, care au descoperit acum că DOAR Gică Popescu trebuie grațiat. Altfel, fiindcă lumea stă rău cu memoria și brusc a început concursul “cine se lipește mai mult de o temă populară”, luați o bucată. Din unicul interviu tv acordat de Gică Popescu pe tema condamnării sale; la vremea aia, cu suspendare…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

18 thoughts on “Recurs la memorie: Gică Popescu liber

  1. Sa fie gratiati toti cei care fura: de la stat, de la privat, cei cu gulerele albe, dar si ceilalti fara bani de gulere ! Sa dea inapoi de 100 de ori cat au furat !

  2. Tot respectul pentru Popescu, numa ca nu imi pare nici rau, nici bine de situatia lui. E o consecinta a propriilor actiuni, dar cu ideea de gratiere eu nu sunt de acord. Justitia daca ii oarba, apoi oarba sa fie. Indiferent de ce nume ai pe spate si cat de mult bine(in cazul asta) sau rau ai facut.
    Putem discuta despre schimbarea legislatiei, dar nu despre neaplicarea ei(desi in Romania un guvern nu respecta legea promovata in opozitie de el insusi).
    Toti politrucii astia emotivi de la Zgonea la Ponta si Antonescu, daca erau asa marcati de situatie se puneau azi pe modificat legea.
    Altfel, din gura toti solidarizeaza. Eu nu solidarizez. Stiu ca suna cinic, dar cand te inhati la caruta fratilor Becali, iti asumi niste riscuri.

  3. cand in puscariile patriei sunt destule persoane intrate pe nedrept (ca urmare a unor erori judiciare), de ce m-ar interesa soarta unora intrati pe bune, ca urmare a faptelor penale comise. fiecare trebuie sa raspunda, strict pentru ce a facut, desi sincer regret situatia in care se afla jean padureanu, care bolnav fiind risca sa nu apuce o liberare …pentru ceilalti puscarie usoara. nu mi se pare deloc corect ca acestia sa beneficieze de clementa unei gratieri numai pentru popularitatea pe care o au…

  4. Atâta timp cat noul președinte FRF este fost consilier a Cotroceni condamnarea lui Gica Popescu cu executare ,cu o zi înainte de alegeri la Federatia de fotbal nu mi se pare o coincidenta .La mintea diabolica a lui Besescu se poate orice in aceasta tara in care DNA = Basescu . cand o sa vad dupa gratii persoane politice importante ,care au contribuit la decimarea economiei ,care au ridicat la rang de politica de stat corupția , atunci voi crede ca justiția romana este dreapta .

  5. “La rece” : daca totzi cei care au uitat sa declare (si eu am lucrat in Germania si nu am declarat in Romania deci maine ma vor salta impreuna cu inca veo 2 milioane de cetateni romani) ar face declaratie rectificativa si aici ma refer la aceia care au omis f multe milioane, am avea crestere economica cu 2 cifre si 100% mai castigati decat sa ne plangem de mila. Realitatea ste ca in general cei care dau cu bata ar face si ei la fel daca ar fi in acasta situatie. Dar sa faci milioane din fotbal nu e pt oricine , nu pentu oameni care au comentat aici.
    “La cald”: cand cei care spun “la puscarie cu popescu” vor avea 10% din comportamentul lui popescu (vezi interviu) atunci o vom duce mai bine… Nu ma astept ca cineva sa intelegea ce am scris … cel mult Victor 🙂

  6. Am reurmarit interviul(l-am vazut in direct,cand a fost realizat)si va spun cu mana pe inima,merita Gica Popescu sa fie liber!DOAR
    Gica popescu,restul, nu ma intereseaza!
    Nu sunteti convins?!
    Va trimit pe mail(ca aici nu stiu sa-l adaug-neperspicacitatea PC,de!) o fotografie cu un tricou pe care l-am primit de la Gica Popescu,la Craiova,dupa campionatul mondial,unde a/au fost fenomenali!!!
    Il pastrez ca un talisman…l-as putea vinde oricum,dar nu ma intereseaza banii,ci VALOAREA acestui OM si FOTBALIST.

  7. Cand am citit CV-ul lui Burleanu am avut un flashback

    Condamnarea lui Gh. Popescu nu e intamplatoare, cu fix o zi, inainte de alegerile de la FRF. Candidatul venit de la Cotroceni, via federatia de mini-fotbal, era pregatit demult din laboratoarele prezidentiale pentru a transforma FRF-ul, in sfarsit, intr-o sursa de finantare pt grupul de interese din jurul lui Traian Basescu. S-a stiut dintotdeauna, ca FRF a fost o sursa imensa de bani negri/albi, insa pana ieri, FRF era o insula in care politicul nu prea se putea baga suficient de tare, si doar Mircea Sandu si trupa lui se bucurau de banii ce se invarteau in federatie. Acum, prin noul presedinte, scolit pe la Colegiul National de Aparare si prin cancelariile prezidentiale, FRF-ul devine, ca sa vezi fix inainte de alegerile europarlamentare si prezidentiale, o sursa de finantare a campaniei electorale pentru partidul/partidele politice aflate sub umbrela lui TB. Ce ma supara si mai tare este supusenia membrilor din Adunarea Generala a FRF, care, probabi speriati de zgomot de catuse, vor prefera sa cotizeze pt Alba-ca-Zapada, ca sa fie bine. M-ar durea sa vad cum fotbalul romanesc ar deveni o sursa de umflare a capitalului electoral pentru diversi politicieni.
    Observ ca si la fotbal coabitarea functioneaza, si anume: Gino a castigat LPF cu sprijinul lui Ponta, iar FRF-ul are sef trimis de la Cotroceni.

  8. A furat.Logica bunului simt il transforma in hot.Sterge tot ceea ce a facut.Toti trebuie sa platim pentru faptele nostre.A furat mai mult decat au castigat parintii mei intr-o viata.Nu e corect.Pur si simplu nu e corect…..

  9. Sincer fac si eu parte din categoria care am chiuit la aflarea sentintelor,facand abstractie de Gica Popescu,stau acuma si ma gandesc dupa ce am vazut “in the name of the father ” cand dracu’ am devenit asa de rai,cand faptul ca un om se duce la puscarie a devenit o bucurie…fie el si gibonul de giovani becali,care umplea paharele pe vremea pe cand Gica era capitan.
    Si bine zici “la vremea aia, cu suspendare…”… ce o fi in sufletul lui si chiar daca reusesc gratierea,pentru el si ora e mult ca stat acolo.

  10. Ai calcat pe bec … ai furat-o! Penibila jelania nationala.
    Avem multe minti luminate care au facut infinit mai mult pentru Romania decat mingicarii astia.
    Spargatorii de seminte si ragaitorii zgomotosi,dupa bere la pet,tipa si au ramas socati ca cineva care fura face parnaie!
    Zeci de VIP-uri internationale,cu o notoriete si importanta mult mai mare,au facut inchisoare fara atata comentarii.
    Sa lucrezi pentru Giovani inseamna ca esti onest si decent?
    Dupa ce bati palma cu Mircea Sandu,adica cu toata banda de infractori din spatele lui,inseamna ca esti sportivul si omul exemplar?
    Merita asta pentru sefia FRF? Se pare ca da. 🙂
    Acum mai aveti un client dupa “free gigi” urmeaza “free baciul”.
    Traiasca Romania vesela!

  11. O condamnare poate fi si cu suspendare. Oare de ce exista aceasta institutie a condamnarii cu suspendare? Pai exista pentru oameni fara antecedente, care sunt implicati social (adica au faamilie, cariera, etc) care isi recunosc greseala…si altele de acest gen. Adica pentru oamenii care au gresit iar puscaria nu se impune deoarece nu reprezinta un pericol pentru societate. Asa e litera cat si spiritul legii penale…nu eu debitez aiureli. Buuuun.

    Pentru toti cei care aplauda o incarcerare a unui om care a gresit dar care are absolut toate atu-urile sa fie pedepsit doar prin anularea anumitor drepturi exceptand dreptul la libertate (cu suspendare adica) , va doresc urmatoarele:
    – mama dvs sa greseasca o semnatura pe o factura sau sa uite sa intocmeasca anumite acte, etc…mama care dealtfel este o persoana perfecta dpdv social;. Daca a gresit…la puscarie!
    – copilul dvs premiant sa fie prins cu droguri la liceu/facultate….poate nici macar ale lui (dar tot greseala e deci sa plateasca! Nu?)

    Pai daca lui GICA POPESCU i se poate intampla asa ceva…oare ce se poate intampla cu un NIMENI…adica noi oricare? Popescu are sanse de gratiere insa NIMENI ce sanse are?

    Eu cred ca justitia si-a ratacit scopul din dorinta puterii exemplului…iar mai apoi a pierdut si directia puterii acestui exemplu deoarece eu azi inteleg doar ca in viitorul apropiat trebuie sa imi mut copilul in alta tara.

    Multi dementi pe lumea asta…unii care pot da chiar si sentinte definitive…

  12. Din nou, m-a scos din sarite Popescu cand a zis ca e nevinovat !!! Se presupune ca atunci cand a platit, si-a recunoscut nevinovatia. Fals ! A sustinut in permanenta ca e nevinovat. Bai nene, daca esti nevinovat, de ce platesti ? Am impresia ca ne-a luat de prosti dar el, de destept ce a fost, o sa stea la rece o perioada. Nu pot sa zic ma bucur, nici nu jelesc infractori dar am un sentiment aparte vis-a-vis de normalitate ,care nu poate fi descris. Nu e in regula ca normalitatea sa fie ceva special, ar trebui sa fie la ordinea zilei dar e mai greu pe la noi…

  13. @caporalu: plata in acelasi fiscal a unei sume in plus fata de ceea ce ai achitat deja se face dupa completarea prealabila a unei declaratii rectificative. nu e nici o raritate, nici ceva de neimaginat. in baza acestei prevederi legale a sustinut ca-i nevinovat. in loc sa faci pe Robespierre, citeste un pic legislatia fiscala sau consulta un contabil. nu stii cand ai nevoie de el

  14. ”Popescu a admis că banii reprezintă un prejudiciu, dar nu a acceptat și că modul în care a obținut această sumă reprezintă o încălcare a legii. Dacă uza de recunoașterea vinovăției, era extras din lotul celor opt și judecat în procedură accelerată.” E extras din Tolontan (nici eu nu il iubesc :)) dar tind sa ii dau dreptate acum). A avut si avocati ahtiati dupa bani care nu au pregatit cazul bine, e adevarat. In schimb, nu sunt convins ca a facut ce ai zis tu. Cazul cu jucatorul avea ceva timp cand a fost facuta ancheta jurnalistica si cand s-a dus omul sa achite banii…

  15. Nu pot sa nu observ modul in care Giga Popescu a fost executat cu restul turmei pentru a nu putea fi “sageata” acestora.

    Omul a gresit, si-a platit datoria, chiar daca merita sa ajunga la puscarie nu-l poti condamna precum jegurile din clanul Becali ce nu erau la prima abatere.

  16. mi se pare o prostie treaba cu gratierea lui Gica Popescu, a gresit trebuie sa plateasca. singur si-a patat istoria pe care trebuia sa o apere

  17. Oamenii nu inteleg ca Gica Popescu este nevinovat.
    Mai oameni buni, totul este de un prost gust extrem.
    Cum pot niste instante sa se bata cap in cap cu decizii contrare? Toti oamenii astia care au intrat la inchisoare pe nedrept vor fi pana la urma judecati la CEDO si noi vom plati daunele, nu judecatorii care au dat niste verdicte aberante!!!
    Cum este posibil asa ceva intr-o tara “ieuropeana”?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.