Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Raed, megastarul în combinezon roșu

Raed, megastarul în combinezon roșu

Cea mai mare vedetă media din România este Arafat. E megastarul în combinezon roșu. Unii îl zeifică, alții îl crucifică. Fanii necondiționați și apărătorii lui politici se uită și se raportează la el ca la un erou. Cei care-i vor capul îl descriu ca pe un tiran rapace, ipocrit și dornic de parvenire politică. Și nu uită s-o bage p-aia cu arabul. După ce Băsescu s-a ars atacându-l cu mojicie, a devenit aproape sacru. E ca usturoiul în lupta cu vampirii. Dai în Raed, dai în fabrici și uzine. Laudele-s declamate în gura mare, criticile-s băgate ca șopârle.

http://youtu.be/pwAnQ2ZImXM

Eu am obosit de o lume în alb și negru. Și, conștient de potopul de flegme pe care-l voi atrage pe mine, scriu că omul e al naibii de gri. Apreciez dedicarea lui în construcția și dezvoltarea SMURD, dar, în oglindă, știu că această creștere fulminantă a nenorocit Ambulanța. Am toată admirația pentru construcția iscusită a imaginii sale, dar mă scot din minți infatuarea lui și atitudinea de singur om din țară care are dreptate. L-am călcat în picioare pe Băsescu atunci când s-a urcat aiurea cu picioarele pe el, nu voi ezita să atentez la poleiala statuii când soclul îi va deveni prea mic și o va lua printre noi ca Moise prin pustiu să ne scoată din bezna neștiinței.

UPDATE: Fiindcă pe mine nu m-a lăsat memoria, hai să vedem ce scriam despre Raed Arafat acum vreo doi ani

Comentarii

comentarii

Similar Posts

31 thoughts on “Raed, megastarul în combinezon roșu

  1. Am inceput sa cred ca ceea ce citesc pe aceasta pagina, pe acest blog chiar conteaza.
    Imi plac parerile cinstite, deschise, nepartinitoare si nepartinice, ganditi cu capul dumneavoastra, fara teama de a fi antenist sau basist!
    Am inceput sa citesc zi de zi Ciutatcu.ro…

  2. Am impresia ca nu stii in ce tara traiesti.Nu R.Arafat este de vina pentru delasarea,incompetenta si prostia celor care ar fi trebuit sa fie muc si sfaec.Ia sa-l fi injurat pe Basescu de acolo din varful muntelui si sa vezi cum te gaseau.Cei care iau un porcoi de bani stau la caldura cu whiskiul in fata si nu-si pot misca fundurile de grasi ce sunt.Sa dea D-zeu sa-i vad odata la puscarie.Acolo le este locul.

  3. @daniela: ce scriu eu si ce (nu) intelegi tu.am impresia ca pierdem vremea amandoi…

  4. Habar n-am cât de sfânt e în realitate Arafat, dar l-am apreciat acum 2 seri când a fost invitat la A3. Gâdea încerca să-l linguşească într-un mod dezgutător de libidinos, iar Arafat nu l-a lăsat. Mai rar să vezi aşa ceva în RO.

  5. Dupa cum spui si tu, nimic in lumea asta nu este alb sau negru, fiecare are plusuri si minusuri inclusiv Arafat. Clar ca daca il analizezi din toate punctele de vedere, Arafat nu este un zeu, dar dupa parerea mea nu asta este problema. Intr-o tara plina de specialisti si de savanti inchipuiti, la nivel declarativ si de ifose, Arafat, arabul, a facut pentru aceasta tara mai mult decat au facut sute de asazisi specialisti romani, iar eu cred ca asta conteaza. Un om nu trebuie judecat decat dupa realizari si nu dupa defectele umane pe care oricine le are. Ia de exemplu pe Eminescu, care a fost un poet genial, dar care pe de alta parte a reusit sa-i calce pe bataturi pe multi confrati de-ai lui, inclusiv prin aroganta valorii lui asumate si declarate. Totusi Eminescu a ramas luceafarul poeziei Romanesti si nimanui nu-i pasa ca avea si o gramada de defecte la nivel uman. Eu zic ca la fel ar trebui sa-l analizam si pe Arafat si sa nu ne grabim, in binecunoscuta traditie Romanesca, de a ne distruge si terfeli valorile pe care le avem, atunci cand le avem. O fi el tiran, ingamfat, sau cum il mai numesc unii, dar asa tiran si ingamfat a reusit sa faca ceea ce a facut si ar trebui sa fim recunoscatori ca in tara la noi a avut realizarile pe care le are. Sunt 100% sigur ca daca maine ar parasi Romania ar obtine posturi similare, recunoastere, si poate ulterior si recunostinta, in multe alte tari dezvoltate din lume, in baza realizarilor sale din Romania.

  6. Esti omul-jurnalist, care de-a lungul timpului, a dat in tot ce misca. Pe principiul greseseti-platesti. Felicitari!

  7. Aseară am văzut conferință de presa făcută de Smurd Cluj am avut impresia ca aceasta conferință a fost acută rapid ,dupa ce prin presa au început critici la adresa lui Arafat .Eu drept sa va spun am înțeles următorul lucru : din zecile de sânii Smurd aflate in zona o singura doctorita si un voluntar au urcat la locul accidentului .Ranitii erau cauti in fuga si dați mai departe salvamontistilor sa fie transportate .Asa s-a procedat si cu Aura Ion .Aceasta tânara era in situația cea mai critica ,ea trebuia insotita pana la ambulante de un medic .De fapt având in vedere situația fiecare rănit trebuia însoțit de un medic .Am înțeles ca au urcat câțiva km cu rănită in spate, dar asta era datoria lor .Domnule Ciutacu ,au greșit toți ,inclusiv intangibilul Smurd .Cele doua doctorite ( de fapt un medic si un voluntar ) nu au salvat imaginea lui Arafat .Am urmărit cu indignarea ,cu maniere ,cu durere ,cu disperare ,cu scarba trecerea timpului fara ca un nesimtit de la guvern sa faca ceva concret pentru salvarea celor cazuri in Apuseni .Aud acum la TV ca cele doua doctorite de la Smurd au contribuit la salvarea medicilor cazuti .Nu este adevărat ,medicii ai fost salvati de Iovan si de taranii din Acel satul pierdut in lume .Nu am fost la ultimile doua alegeri parlamentare si nu ma voi duce niciodată sa aleg niște incompetenti ,niște oameni fara suflet.

  8. Pînă la urmă contează că omul își face treaba. E totuși un exemplu de om pasionat de meseria lui care a construit ceva de care putem beneficia cu toții.
    Am sunat acum vreo 3 ani la „salvare” pentru cineva apropiat și a venit o ambulanță SMURD în maxim 15 minute. Erau precum soldații (erau doi tipi), inclusiv dotați cu o sculă mobilă de investigație. Și nu mai spun că n-au primit nici bani la sfîrșit.
    Dar în primul rînd era impresionantă atitudinea lor. Oamenii erau pe treabă. Cum spuneam, parcă erau de la armată. E nevoie să mai fac vreo comparație cu ambulanța cunoscută la noi pînă acum?

    Ce vreau să spun e că, dacă ai vreodată nevoie și vezi cum funcționează SMURD-ul, nu poți să nu ai respect pentru omul ăla care l-a creat. Cum dracu’ să nu-i acorzi credit în continuare? Spun unii că e „ipocrit și dornic de parvenire politică”? Păi nu e mai bine să fie el decît alții, care nu sînt decît niște consumatori nesimțiți de resurse care nu oferă nimic, nimănui, decît propriilor familii și găștii din care fac parte? E plină așa-zisa clasă politică de indivizi care n-au nici un proiect în cap, în afară de propria căpătuire.
    Eu nu-l văd pe Arafat ca pe un superman, mai degrabă îl asociez cu ideea de… normalitate.

  9. @daniela: Sa moara jean-claudiu-vandam ca tot basescu e de vina ca institutiile aflate TOATE in curtea GUVERNULUI, guvern care face DOI ANI de la intronizare, nu au fost in stare timp de 6-7 ore sa ii ia pe aia de pe munte!!! Bai nene, serios acum, cu ce va samponeaza pe creiere? E ceva in universul asta cunoscut pentru care basescu nu e de vina, este posibil sa fie pe undeva si vina altora?

  10. Trecand peste ideea ca totul e gri eu zic ca majoritatea oamenilor il judeca pe Arafat din perspectiva realitatii din teren – si foarte bine fac!!!

    Adevarul este ca SMURD-ul (si incet incet si sistemul medical de urgenta cu totul dar acolo mai e mult de lucru) e una din putinele certitudini pe care cetateanul le are cu privinta la stat (pt ca pentru noi SMURD-ul este o institutie nationala nu un ONG…)

    Daca apelezi la Politie e foarte probabil sa te si injure Garcea ca l-ai deranjat, despre administratie nici n-are sens sa discut, insa, daca apelezi la SMURD, ai certitudinea ca isi vor face treaba – si asta conteaza mai presus de orice.

    In Romania in care politicienii si administratia (adica statul) isi bat joc de cetatean si, atunci cand nu-l omoara cu zile, il umilesc, SMURD-ul este exact opusul, iar pe mine personal ma doare fix in cot pe cate cadavre a trebuit sa calce Arafat ca sa se ajunga la asta, pentru ca eu am un beneficiu concret, palpabil.

    Eu cred ca e profund gresit ca cei care-l admira si sustin pe Arafat (si ma refer la publicul larg) sa fie luati drept naivi care cred in eroul proverbial si asta deoarece am convingerea ca multi gandesc fix ca mine: indiferent de ce a facut Arafat rau, rezultatul este unul eminamente pozitiv si asta intr-o tara secatuita de lichele.

    PS: Apropo de Ambulanta – nu neg ca serviciul respectiv a intrat intr-un con de umbra si finantare, insa sa spui ca a fost nenorocit e foarte gresit, pentru ca se pleaca de la ipoteza ca aveai ce sa nenorocesti – si imi aduc destul de bine aminte si eu, ca si altii, de catastrofa care se numea Ambulanta prin anii 90 …

    PPS: aroganta si imfatuarea trebuie sa fie justificate de ceva in spate – diferenta dintre Arafat si multi altii e ca individul are realizari concrete in timp ce altii au numai nenorociri la activ si se considera luminile (nerecunoscute de prostime) ale patriei …

  11. Eu nu stiu ce culoare are Raed Arafat,ca-i alb,gri sau negru.Si nici nu ma intereseaza.Pot insa sa apreciez ca spre deosebire de Ambulanta,Smurdul chiar intervine la timp.Sa nu uitam ca a plecat pe voluntariat,si a ajuns acum un sistem national pe care altii il copiaza.De ce?Inseamna ca e bun,nu?Pe de alta parte si Ambulanta,cand s-a trezit cu un competitor a inceput sa se trezeasca,ceea ce e foarte bine.Sigur ca inca se mai duc la petreceri cu ambulantele,la cumparaturi si mai stim noi pe unde,dar macar se chinuie sa tina pasul cu Smurdul.Apoi daca ma gandesc la pregatirea cadrelor,Arafat iar are niste merite…….cei de la Ambulanta nu faceau asa ceva.Una peste alta,bunica mea a asteptat ambulanta vreo 4-5 ore cardiaca fiind,in Bucuresti,acum totul se rezolva in cateva minute.E ceva!
    Dar cum nicio fapta buna nu ramane nepedepsita,probabil ca nici Arafat nu va scapa.
    Capitalul de simpatie vad ca se distribuie politic acum,dar pot sa garantez ca in ceea ce te priveste este pur si simplu parerea ta,nedirijata,caci esti un tip cu pareri personale puternice pe care le sustii indiferent de trend.Asta apreciez,imi place ca aici ne putem contrazice liber si civilizat fara a pretinde victorii tampite.Stiu sigur ca o sa-l sustii daca i se va face o nedreptate si o sa dai cu el de pamant daca o va lua pe aratura.

  12. voi din presa ar trebui sa il sustineti pe arafat !! altfel il cauta astia cu niste dosare !!! eu unul sunt in belgia ca asistent si cred ca el este singurul care poate face ceva ca aici !!

  13. Am cateva nelamuriri legate de dr. Arafat in general si de SMURD in particular.
    Sa incep cu SMURD-ul. Desi activez in domeniu, nu inteleg existenta lui la acest moment. Inteleg aparitia lui (la momentul acela Serviciul de Ambulanta era inexistent), dar la acest moment noi platim doua Servicii de Ambulanta. Pentru ca o fi SMURDUL ONG si are bani din donatii (inclusiv aia 2% din veniturile multor romani), dar e platit si din buget prin cazurile rezolvate. Si intotdeauna e trimis la cazurile mai dificile (mai bine platite), desi, teoretic, si Serviciul de Ambulanta are aceasta capacitate. In plus, sa nu credeti ca pe SMURD sunt alti medici decat dincolo. In concluzie, platim sa avem un Serviciu de Ambulanta cat mai performant si nu-l lasam sa activeze, dar in acelasi timp, platim si SMURD-ul pt lucrurile respective (si ia grosul banilor). In plus, aduceti-va aminte de ceea ce a spus omul simplu care i-a salvat pe cei 5: “Au venit doua cu mainile in buzunar. Nu aveau nimic la ele. A tipat si d-l doctor la ele”.. Asa ca.
    In ceea ce-l priveste pe dr. Arafat, tot legat in mod direct de cazul din Apuseni. Am vazut interviul de la Antene. Este uns cu toate alifiile. Pana la urma, era (si este inca) de datoria lui ca in cazul unor asemenea evenimente sa se asigure ca apare o celula unitara de criza. Adica, nu e el in tara..se mai intampla…dar nu trebuie sa moara oameni pentru ca nu s-au respectat protocoalele (din cate am inteles ele existau; in cazul in care nu existau…atunci din pacate tot vina lui e) facute sub auspiciile dansului. Pana la urma, el era responsabil de buna desfasurare a unor operatiuni de salvare – aparitia protocoalelor pentru diferite situatii, sa fii sigur ca ele sunt implementate, ca toata lumea stie ce are de facut in anumite conditii etc. De ce a fost toata nebunia asta? Simplu – protocol inexistent sau neaplicat.

  14. In urma tragicului eveniment, SMURD-ul si Arafat au iesit putin sifonati, ca altfel nu s-ar stradui atat de mult niste propagandisti de meserie sau de ocazie sa ii spele obrazul imaculat. In toata tevatura asta, Arafat incearca sa isi mai atinga un obiectiv: implicarea Salvamontului prin contopire la sistemul de urgente. Chiar daca nu o sa-i reuseasca, ca Salvamontul nu e Ambulanta si oamenii isi fac treaba mai mult din pasiune, cum il stim tenace poate isi face (si) un Salvamont paralel 🙂

    Altfel, un om de toata isprava, dar departe de a fi semizeu cum si-l imagineaza unii: sigur ca in orice disputa SMURD/Arafat institutii ale statului (oricare) aleg cu ochii inchisi SMURD, dar intr-o potentiala disputa SMURD/Salvamont nu vad de ce i-as da credit lui Arafat, ca oamenii aia nu s-au dovedit nici mai putin pasionati de ceea ce fac, nici mai putini implicati in binele celorlalti si nici partasi la vreun joc politic/financiar.

  15. De data asta, cred ca te-a mancat in fund fara motiv. Chestia cu Ambulanta e exagerata, nu cred vreodata ar fi functionat mai bine decat Smurd-ul azi si chiar ma mir ca ai spus asa ceva. Un exemplu simplu: eu personal nu am stiut niciodata numarul de la Ambulanta.
    Nu e nici arogant nici infatuat, am vazut insa ca devine ferm si pune la punct atunci cand cineva neavizat vorbeste de lucruri ce tin de activitatea lui sau a Smurd-ului, ceea ce nu mi se pare gresit.
    Nu cred ca are nici ambitii politice, in ultimii ani orice guvern l-ar fi vrut ca ministru al Sanatatii fie si numai pentru sustinerea populara pe care o are, nu doar pentru ce stie sa faca. Omul a ramas sa faca aceasi treaba pe care stie sa o faca, nu s-a bagat in altceva.
    Textele tale de pe blog le citesc de cativa ani. E ca si cum ai citi o carte care nu te plictiseste niciodata. Mi-a placut intotdeauna cum scrii, insa nu intotdeauna mi-a placut ce scrii.

  16. @Marian: scuza-ma ca indraznesc sa gandesc altfel decat tine. s-a dat vreun decret ca Raed e intangibil cat am fost eu plecat de pe planeta?

  17. Tocmai de aici a plecat si scandalul in care Basescu a fost facut terci aproape gratis: Ambulanta sau alt serviciu privat de urgenta (gen SMURD) nu a fost pe placul lui Arafat,asa cum sugera Basescu in noua lege a sanatatii la capitolul “medicina de urgenta”.
    Restul este … “prosteala prostilor” !

    PS:Este facil sa dezvoti ceva atunci cand ai bani fara numar si monopol pe serviciu.

    Off topic: 🙁
    Este adevarat ca la 20 km de locul prabusirii avionului se afla o unitate militara de radiolocatie(pe muntele Mare)cu radar performant standard NATO?
    De ce MApN nu a miscat un deget pentru a ajuta un ofiter aflat in pericol?
    La 50 km (in linie dreapta,in zbor) este baza aeriana 71 de la Campia Turzii,care are in dotare elicopter MEDEVAC IAR Puma Socat 330.
    Dusa are ceva de spus? 🙁

  18. @Victor Ciutacu : Ideea era ca oamenii care intr-adevar au facut ceva pentru tara asta in ultimii ani ar trebui promovati mai mult si nu criticati, mai ales daca nu au facut ceva.
    Tu ai facut exact asta la ,,Vorbe Grele”, ai impus altceva decat nenorociri in direct si telenovele cu asistente tv.

  19. Ce sa zic, Raed este profesionist in ceea ce face, asa cum ar trebui sa fie fiecare in meseria lui. Asa cum Victor Ciutacu este un jurnalist desavarsit.
    Sa auzim numai de bine!

  20. @Bogdan, a intervenit acolo chiar unul dintre personaje, negând în totalitate informaţiile din articol şi invitând autorul să ia urgent legătura cu el pentru a primi toate datele.

    “Yigal Zohar, 23 ianuarie 2014 19:54

    Raspunde

    Buna seara! Sunt Yigal Zohar, operatorul avionului Cheyenne III YR-ANF si vreau sa dezmint total articolul. Avionul Cheyenne III YR-ANF NU a avut nici un accident, NU a fost vopsit niciodata si se afla in Bucuresti astazi, 23.01.2013. Il rog pe cel care a inventat si scris aceasta poveste sa ma contacteze urgent.”

    A trecut o zi şi nu am găsit nicio precizare a jurnalistului. Eu dau credit lui Arafat.

  21. Daca nu i se taia ilegal, neconstitutional pensia, Iovan, de altfel, un foarte bun pilot pe avioane moderne (nu pe jafuri, la care iti trebuie un alt fel de experienta, inclusiv in a mari altitudinea, nu in a o micsora, ceea ce a dus la fenomenul acela de extindere a suprafetei ghetei), nu era nevoit sa faca, practic, o meserie noua. Cauzalitatea subtila ii indica pe Base, Boc & comp. ca autori ai mortii lui Iovan. Dar, Iovan, gasit nevinovat de instanta oamenilor, se pare ca a ispasit pedeapsa pentru o crima, altfel vazuta de catre Divinitate (cele 10 porunci). Chiar daca noi vedem intr-un anumit fel lucrurile, nu putem si nu vom putea schimba nimic. Un lucru, pe care nu il luam in seama, e acela ca un dusman al nostru e mai periculos mort decat viu. Spiritul celui omorat nu se inalta, se afla la suprafata pamantului (putand insoti criminalul), pana la ajungerea in momentul cand ar fi trebuit sa fie moartea naturala. Dar daca cel care a taiat pensiile a fost ajutat sa fure voturle nule si cele din sectiile speciale (in 2009) cu ajutorul retelei de sateliti de joasa altitudine MONSAT a NATO pentru Europa, prin aplicatii STS, iata ca acum se inchide cercul. Si chiar daca nu va fi schimbat Opris, lovitura exista. Ati remarcat si inchiderea cercului cu crima. Nu-mi place politica, dar deranjeaza atitudinea basistilor in acest moment, dupa ce au omorat zeci de oameni, prin cazurile de stop, infarct, la taierea pensiilor si la celelalte masuri. Nici cei de acum nu sunt perfecti, numai ca ei platesc datoriile multiple facute de cei dinainte (inclusiv din foarte multele procese). Oculta Mondiala lucreaza mai departe prin gruparile iudeo-masonice infiltrate dupa ’90, adica prin toti care au condus (si care au furat foarte precis) tara pana acum. Si mai precis, pana acum, toti care au condus tara, desi par ramuri separate, se subordoneaza ocult aceluiasi stapan ! Intrati pe “Fara secrete Romania”, la “Scrisoarea maestrului mason grad 33 A. Pike catre Gp. Massini…) si vedeti ce urmeaza…

  22. Oamenii pot fi ingeri sau demoni in functie de postul la care te uiti. La fel si institutiile : sunt bune daca stabul din varful piramidei e pus de partidul “bun” cu trustul. De aceea e bine sa avem mintile la noi si sa discernem singuri.

  23. Bun articol. Tine-o tot asa. Te urmaresc si la tv. Esti arogant, dar trecem peste …. esti cel mai bun! Numai bine, Catalin!

  24. E total daunator sa-l privim pe Arafat asa cum il priveau italienii pe Maradona la Napoli. Dupa el s-a ales praful, iar la noi si daca Arafat a plecat la Budapesta s-a dinamitat SMURD-ul. Corecta opinia d-voastra ca Arafat si ce face el e mai degraba “gri”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.