Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Putreziți nevinovați la ocnă, căcăcioșilor!

Putreziți nevinovați la ocnă, căcăcioșilor!

Taman în plin scandal Ponta, când unii strigă că-i japcă, iar alții că apără dreptatea, comisia juridică a respins, în prezența intimidantă a Liviei Stanciu, proiectul privind aprobarea răspunderii patrimoniale a magistraților pentru deciziile și sentințele strâmbe. Dacă nici acum nu aveți sânge și faceți temenele în fața celor care ar trebui să pună în aplicare actele normative pe care voi le aprobați, atunci meritați să putreziți nevinovați la pârnaie, căcăcioșilor! Și să nu vă mai aud, când v-o veni rândul la arestare, că sunteți victimele abuzurilor…
P.S. Nu-i mișto că, în țara în a cărei Constituție e statuat că nimeni nu e mai presus de lege, legiuitorii îi imunizează pe cei care, chipurile, aplică legea?

UPDATE: Cu tot votul covârșitor majoritar de astăzi al pesediștilor împotriva urmăririi sale penale în cazul Șova, părerea mea rămâne aceeași: Ponta va fi forțat, cu succes, prin metode care n-au nici o legătură cu statul de drept, în accepțiunea lui adevărată, să părăsească demnitatea de premier.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

55 thoughts on “Putreziți nevinovați la ocnă, căcăcioșilor!

  1. D-le Ciutacu, unde ati vazut/auzit ca e vorba de imunizare? Ati ascultat macar ce zice doamna judecatoare? Spune clar ca exista mecanisme de control si pedeapsa pentru erori judiciare comise, atentie!, cu rea-credinta sau prin grava neglijenta. Iar acestea se decid in instanta, printr-o hotarare judecatoreasca!

    La ce film va uitat?

  2. @mitza007: ce dor mi-era de niste elogii pentru Livia Stanciu! cantati la alta masa, n-am nici timp, nici chef de polemizat cu apologetii la ordin ai asa-zisului stat de drept

  3. Domnule Ciutacu, la ce v-ati fi asteptat cand mai toti sunt cu pete mai mari sau mai mici ? Mie nu mi se pare o surpriza, e un fel de Gestapo treaba asta cu “justitia independenta” si care face “curatenie”. Pana la urma si-o merita toti mancatorii astia de rahat. Multi vin si pe la dvs in emisiune si fac pe sfintii si aparatorii justitiei si cand se ia Gestapo-ul de ei abia atunci se trezesc ca e naspa si decopera “apa calda”. La fel a gresit si Ponta desi probabil la el presiunile au fost si de natura externa.Ei bine, acum dorinta asta de a sta pe varful movilei facand compromisuri in detrimentul a ceea ce a dorit marea masa a cetatenilor si la referendumul anti-basescu si la victoria USL se intoarce impotriva lui. Daca avea sange in instalatie cauta sa schimbe vechii capi din “justitie” care sunt si ei plini de bube in aceeasi masura in care sunt si “politicienii”, legati in acelasi timp unii de altii prin toate rahaturile pe care le-au facut in tara asta de-a lungul timpului si care le-au adus profituri personale imense si unora si altora.

  4. va fi “convins” pentru ca nu nici el nu prea isi doreste cu adevrat

  5. mitza007 Cel mai elocvent exemplu de rea intentie este fix cazul ei!!!!

  6. L-am auzit, cu puțin timp în urmă, pe un japonez de la asociația Clean Up Japan venit împreună cu colegii lui să curețe o parte din mizeria lăsată de ai noștri pe Valea Prahovei, spunând cât de importantă e curățenia, ca semn al respectului de sine și pentru natură.

    Avem și noi „japonezi” în comisia juridică ? Da de unde ! Ce japonezi, niște parlamentari lași , care lasă mizeria din sistemul judiciar să se adune în continuare, sperând – zadarnic, desigur – că nu vor intra în colimatorul ochioșilor din parchete, cu sau fără motiv ! A auzit cineva să fi fost sancționat de CSM vreun magistrat (judecător sau procuror) care a trimis la închisoare vreun nevinovat ? Nici gând ! Dar ce iuți la vorbă și la faptă sunt cesemiștii când vreun om din sistem se încumetă să înceapă, cu de la sine putere, curățenia ! Rapid e alungat, blamat, pedepsit ! În orice breaslă greșeala este sancționată, doar la ei n-are nicio consecință fiindcă au avut grijă să pună atâtea bariere, incât și cea mai crasă vină le este diluată până la dispariție ! Iar noi, fraierii, plătim supuși pentru toate plângerile acceptate de CEDO !

  7. @mitza007
    o decizie de la CEDO ca statul roman sa-i plateasca persoanei X despagubiri pt ca a stat nevinovat in arest/puscarie ce e ????????

  8. nu mai vorbim despre imunitatea presedintelui ce a clamat inainte de alegeri inlaturarea acestei imunitati, iar acum se face ca ploua !
    toti basistii repeta la nesfarsit ca ‘intr-un stat civilizat’ …bla-bla. bai, neicusorilor, pai chiar asta e, Romania nu e stat civilizat fiindca serviciile de forta reprima libertatile cetateanului !
    😀 😀 il aud pe Johannis spunand ca , in strategia de aparare a Romaniei , primul punct este ca isi apara cetatenii de oriunde :
    cum dracu’ sa-si apere atunci cand tu taci ca un nesimtit atunci cand un om sta peste 6 luni in puscarie pe nedrept ?

  9. E trist sa constat ca cei mai buni ziaristi sunt …ingineri.Le au cu logica.Cand au si verbul acasa …efectele colaterale pot fi acceptate chiar daca sunt mai putin folosite in spatiul public.Fufa ceia{ a de-si aroga numele de judecator } nu merita sa strici o flegma pe dansa.In rest te afli in ecuatia santajului sistemic.

  10. Tanti asta (fost procuror ajuns judecător) are nevoie urgentă, de un control psihiatric. Să vorbești despre propria-ți persoană, la persoana a III-a, dovedește că, nu nu are toate țiglele pe casă!

  11. Domnule Ciutacu dumneavoastra alaturi de Mircea Badea si inca cativa,am impresia,ca mai sunteti treji in tara asta..in rest toti au adormit in somnul nepasarii si egoismului,dar rand pe rand DnA ii readuce in simtiri din amorteala cu cate o citare si cu putin noroc si putina japca “fiinta” de mai sus finalizeaza actiunea doar nui asa “sunt parteneri” …

  12. Sunt foarte curios ce prevad legile din alte tari cu apa calda privind raspunderea magistratilor. Totusi problema societatii noastre este ca avem prea multa coruptie nu prea multa “poliție”.

  13. O solutie elegantă ar fi cu asigurare de malpraxis. Cu bonus-malus, cu tot ce trebe. Raspunderea patrimoniala ar facevca procurorii si judecatorii sa tinda sa fie mai blanzi decat este cazul.

  14. Iohanus: cu siguranta s-ar fi gasit modalitati de judecare cu mare celeritate.
    Cu alte cuvinte ne spune ca mersul justitiei poate fi grabit sau incetinit in functie de interese.
    Si cacaciosii dorm in ghete

  15. Ehehe! Prostoii ăștia se ceartă și nu-și dau seama câ niciunul dintre ei nu va fi scutit de ce a pățit Ponta.
    Acuma, cu dna asta, care e sinistră și pare-se că fură curent, e o grozăvie!
    Sistemul știe bine că nu există milă din partea poporului pt. nici un politician, vinovat sau nu, așa că e liber la brutărie.

  16. Mi se barlare de ponta, ma doare fix in cur de derutatii din parlament, pana la urma politica la marlanica se face in cancelariile straine doar suntem un rahat de colonie, dar sa nu avem nici justitie. Ma distreaza modul in care judecatori sau procurori le administreaza scatoalce ori de cate ori vor muschii lor meltenilor din parlament iar apoi racnesc ca din gura de sarpe ca derutatii obstructioneaza justitia. cei mai penibili sunt fizicienii atomisti ctp sau kwi care vor sa credem ca ei nu pricep ca de fapt justitia nu-i tagma parchetarilor ci a magistratilor judecatori (numai la meltenica procurorii sunt magistrati) si atunci ce rahat sa faca cacaciosii din parlament sau din guvern?

  17. Mai crede cineva in alegeri si vot ?????? putem noi vota in fiecare zi.REZULTATELE VOTULUI SE DICTEAZA NU SE CALCULEAZA , Cei bine informati ne-ar putea spune REZULTATELE SI LA VOTUL CE URMEAZA SA AIBA LOC IN 2016 !!!!!!

  18. Cred ca Johannis(regret nu pot sa-i spun altfel) acum scrie o noua carte rOMANIA ..HAI..PAS

  19. Nu exista procuror sau judecator condamnat pentru greselile sale. Nu se poate dovedi reaua credinta a acestora. Asa ca justitia ramane sa isi faca de cap si sa tina partea celor de la putere (cei care care fac jocurile), mai precis lui Iohannis. Parlamentul ar trebui sa fie organul reprezentativ in Romania insa din pacate noua ne trebuie “tatuc”. Basescu a furat de a rupt si toti lingaii de procurori si judecatori i-au tinut si ii tin partea in continuare. Asta nu este justitie, sau mai bine zis este o justitie de tot rahatul.

  20. Cati medici raspund cand omoara pe cineva? Daca se dovedeste ca a fost intentie, sunt dati afara si trimisi la puscarie, daca nu, mustrare de la Colegiul Medicilor.
    Astept sa-mi explici tu care este diferenta intre magistrati si doctori.

  21. @Marin: pune mana si tu pe-o carte, cu riscul de a-ti strica ochii
    @Cristian: are vreun rost sa intervin ca sa polemizez cu cineva care-i vrea pe toti la beci, indiferent de probe, pentru intreaga activitate?

  22. Romania e in continuare condusa de acelasi regim si de aceleasi institutii de forta ca si pe vremea lui Traian Basescu. Fara o curatare a acestora, nimic nu se va schimba.

  23. Mai rău e că s-a enervat cîrnatul că-i strică primei doamne concediul și cred că , tot sistemul se va comporta ca o găină cu capul tăiat.

  24. Sunt multe cazuri in care “greselile” judecatorilor rezulta din administrarea proasta (sau cu rea vointa) a probelor (i.e. procurori) si aparari de calitate proasta, fara interes fata de client cu dorinta exclusiva de a castiga niste bani nemeritati (i.e. avocati). Aceste cazuri trebuie separate de cele in care judecatorii iau decizii gresite cu buna intentie (spaga, interese politce, razbunare, etc.) si care sunt condamnabile.
    Din cate stiu eu (fara a fi expert) in toate tarile judecatorii si procurii au o protectie impotriva “razbunarii” celor condamnati. Ea nu se aplica atunci cand este vorba de neglijenta, incompetent, etc.

  25. Problema in justiție in general vine de la faptul ca un singur om are prea multă putere de decizie. Nu te poți baza pe faptul ca o singura persoana acuza sau judeca drept conform legii…erori exista întotdeauna in orice sistem dar aici e vorba de oameni si vieților acestora. Răspunderea patrimonială era binevenita dar consider ca implicarea politicului in Justiție este inoportuna. Aici ma refer la membri CSM, inspecția judiciara șamd.

  26. Clar ca trebuie sa existe o forma punitiva pentru greselile pe care le fac. Altfel, daca as fi judecator m-as duce beat mort la munca… oricum n-ar conta. Interesant ar fi sa vedem daca printre ei exista oameni care sa-si doreasca asa ceva.

    PS. Daca azi s-ar lansa un partid nationalist-extremist, ar cistiga detasat alegerile de anul viitor.

  27. M-am suparat cand ai facut interviul cu nesimtita de Bica (care nu are egal in Univers la obraznicie si proaste maniere) dar acum imi scot palaria si ma inclin, Victor Ciutacu! Ai avut curaj sa exprimi ce nu au curaj cei din Parlament!

  28. In primul rand tin sa precizez ca sunt pentru raspunderea materiala sau penala a judecatorilor in general si a procurorilor in special
    Am citit articolul si sunt de acord cu el mai putin incadrarea de cacaciosi. Asta dupa ce am citit proiectul de lege si “interviul” doamnei Livia Stanciu
    Proiectul de lege este o dovada de impotenta intelectuala sau a fost facut special ca sa fie respins. Componenta politica a initiatorilor o gasiti in expunerea de motive. Stiu ca majoritatea parlamentara este majoritara si in comisia juridica acolo unde a fost respins proiectul si unde cel putin exista vointa politica pentru a trece proiectul catre celelelte etape parlamentare.
    Doamna Stanciu a avut mingea la fileu si pentru fraieri a amestecat principii de drept cu consideratii personale expuse undeva in 2011 consideratii care au fost folosite partial in motivarea proiectului
    pentru curiosi link proiect si motivare
    http://www.luju.ro/static/files/2015/aprilie_2015/09/forma_iniiatorului.pdf
    http://www.luju.ro/static/files/2015/aprilie_2015/09/forma_iniiatorului.pdf
    Facem initiative legislative aplicabile sau facem jocuri politice ?
    Vin si lansez un pariu daca mi se permite . Procesul Tender iancu finalizat acum 2 zile . Nu am nici o unbra de indoiala ca sunt vinivati . Nu comentez pedeapsa dar pentru ca judecatorii au incalcat dreptul la aparare Romania va fi penalizata la CEDO

  29. Fix la fel cum am avut curaj sa fac si interviul cu Bica; absolut nici o diferenta, fac exact ceea ce simt ca trebuie facut

  30. Eu nu mai sunt uimit de mult timp de faptul că oamenii nu au minte. Ok, asta nu ar fi o mare problemă dacă ar pune mâna pe o carte, alta decât aia de poker. Sistemul de represalii impotriva celor care au curajul să aibă o altă părere funcționează la maximum. Credeți că, sub atenta observație a cucoanei „derivată din statul de drept”, avea cineva curajul să facă altfel? Ii aud pe unii care vorbesc despre faptul că ne-am di transformat intr-o colonie…o idioțenie mai mare nu există! noi ne facem singuri rău pentru că acceptăm să fim victime sigure ale unui sistem abject! Democrația înseamnă înainte de toate drepturi și libertăți cetățenești și abia apoi metode de coerciție! Salamalekum …sau ceva…

  31. Pana nu se va da legea aceasta a raspunderii magistratilor nu va fi justitie corecta in tara , pe zi ce trece se fac mult mai multe abuzuri din partea judecatorilor si procurorilor !! Eu nu inteleg de ce Dl Ponta daca si el a trecut prin asta de ce nu da legea aceasta ca oricum toata populatia este de acord cu ea !!! Are majoritate in parlament ,,, ce asteapta ??? Asteapta sa intram toti in puscarii nevinovati ? Sa dea legea asta ca sa fie si lumea sigura ca se judeca bine in tara asta si nici procurorii acestia de acum nu vor mai fi rau intentionati si nu vor mai comite zeci si sute de abuzuri !!! Nu toti suntem Ponta sa ne putem apara de abuzurile lor !!!

  32. @Constantinescu Traian
    Probabil de-asta se și numește proiect de lege. Nu cred că cineva se așteaptă ca un proiect de lege să fie giugiuc. Important era să se dea undă verde inițiativei legislative pe care o consider de bun simț. Ca orice lege se putea corecta din mers în funcție și de situațiile concrete care ar fi apărut. Dar cum ai omorât din fașă ideea, cine știe dacă în cursul vieții noastre vor mai fi ocazii să se reia proiectul. Nici n-are importanță cine sunt inițiatorii atâta timp cât proiectul pare a fi un lucru corect, necesar și agreat de cetățeni.

  33. Nu cred ca vor accepta sa fie introdusa raspunderea patrimoniala, sau daca intr-un final vor accepta va fi foarte greu de dovedit intentia. Insa, ar trebui introdusa macar raspunderea profesionala: la 3 erori, cu sau fara intentie, sa zboare din sistem pentru ca ori este incompetent ori raspunde la comenzi.La noi cei care gresesc si inchid nevinovati sunt promovati.

  34. Sa o luam metodic. Procurorii sunt magistrati decat in Romania. E o aberatie ce trebuie inlaturata. Vad ca nimeni nu isi mai aminteste de perioada cand procurorul dispunea de posibilitatea sa te trimita pt 30 zile la arest preventiv fara consultarea judecatorului, timp in care iti gasea el ceva. Procurorul trebuie sa fie un avocat al statului. Si atat. Daca greseste sa plateasca. Daca un proces instrumentat de el ajunge sa fie castigat definitiv de partea adversa evident ca a gresit si trebuie sa plateasca. Si asta nu dupa un alt proces prin care procurorului i se stabileste de un judecator vinovatia. Direct trebuie sa plateasca. CU functia si material daca procentul lui de pierderi in instanta depaseste media. In felul asta nu se vor mai trimite dosare facute de mantuiala sau mai grav la comanda, in instanta.
    Restul sunt povesti.

  35. Domnule Ciutacu, exista mai multe forme de raspundere aplicabile magistratilor. Totul e sa doriti sa va documentati si sa-i informati apoi si pe cititorii dumneavoastra (sau pe ascultatori pentru ca parca apareti si pe la TV).

    1. Răspundere penală. Începând din anul 2005 până azi au fost condamnați penal pentru corupție un număr de 28 de procurori și 25 de judecători. Condamnările au fost pronunțate de completele de judecată din cadrul secțiilor penale ale curților de apel sau ICCJ. În mod automat, dacă nu au demisionat mai înainte, CSM a dispus excluderea din magistratură la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
    Si as mai aminti ai infractiuniile de cercetare abuziva (art. 280 NCP) sau de represiune nedreapta (art. 283 NCP).

    2. Răspunderea disciplinară. În perioada 2005-2014 CSM a sancționat un număr de 98 de judecători și 42 de procurori. Precizez că un magistrat sancționat disciplinar nu poate participa la concursul pentru promovarea în funcție de execuție sau la cel pentru numirea în funcție de conducere timp de trei ani și niciodată nu va putea fi promovat judecător la instanța supremă.

    3. Răspunderea deontologică. CSM a constatat încălcarea obligației de a respecta Codul deontologic pentru 4 procurori și 8 judecători din 2005 până acum. Hotărârea CSM a fost avută în vedere de comisia de evaluare de la instanța/parchetul unde activa fiecare din acești magistrați.

    4. Răspunderea administrativă. Magistrații sunt evaluaţi o dată la 3 ani, de către o comisie alcătuită din șeful instanței/parchetului și alți doi colegi aleși de către colectiv. La ultima evaluare, 1% din numărul total al magistraților (care este de 7.400) nu au obținut calificativul „foarte bine”. Cei care obțin un alt calificativ decât „foarte bine”, timp de trei ani nu pot fi promovați în funcție de execuție sau numiți în funcție de conducere și timp de nouă ani nu pot ajunge judecători la instanța supremă.

    5. Răspunderea civilă. Începând cu anul 2006 avem 566 de situații în care Statul a fost obligat de instanțe naționale să plătească despăgubiri pentru erori judiciare, dar niciuna în care Statul să recupereze sumele de bani respective de la vreun magistrat sau alt funcționar ori persoană care ar fi cauzat acea eroare. Aceasta pentru că nu a fost stabilită forma de vinovăție a relei-credințe sau gravei neglijențe a celui care a promovat situația generatoare de daune.

    PS: Nu am nicio “culoare” politica, doar ca nu-mi plac dezinformarile si nici “campania” asta pe care dumneavoastra si multi alti oameni de presa o purtati impotriva justitiei.

  36. Asta-i rezultatul politicii de reformare a clasei politice pana la urma. Niste Georgiani Popi care cica controleaza SRI-ul si legifereaza.

  37. @dan gerosu & @Ciutacu

    adica asa e bine ?

    http://www.lb.hu/en/english/welcome-website-curia

    PS a fost instituita de “dictatorul” Orban ca sa reteze tentaculele “reformei in justitzie” dirijata de catre ambasada USA la ei ca si la noi.

    Nu trebuei sa reinventam roata trebuie doar sa fim constientzi de existentza ei.

    Garanteaza “aplicare uniforma a legii” adica ii prinde cu ocaua mica pe Daniletzi si altzii ca ei cu nasu-n suflet

    Totzi cu doctorat minim, totzi cu o lunga reputatzie in domeniu si o lunga cariera fara de cusur.

    Comparatzi va rog asa ceva cu a noastra Inspectzie Judiciara nu-i asa ca va apuca rasul/plansul ?

    Si draga Andreea nu exista respundere de nici-un fel pentru actul de justitzie.
    – Exista raspunde penala pentru coruptrzie (adica daca ai fost orins in flagarnt cum iei spaga nu si daca dai sentintze comadate politic)
    – Si exista luarea boilor de la bicicleta pe motive de indisciplinasi deontologeala.

    Da pur si simplu daca dai sentinzte pe baza de nasu-n suflet pe baza de lasa probele mie mi se pare ca ele nu conteaza nu exista nici-o cale onorabila cu oamani onorabili cu o lunga reputatzie de atac.

    La noi.

    In Ungaria exista Curia.

    “The jurisdiction of the Curia

    According to Article 25 of the Fundamental Law the Curia is the highest judicial authority of Hungary. It guarantees the uniform application of law, its decisions on uniform jurisdiction are binding for other courts.

    Based on Act CLXI of 2011 on the Organisation and Administration of the Courts the responsibilities of the Curia are the following:

    a) it examines appeals submitted against the decisions of the county courts and the regional courts of appeal in cases defined by law,
    b) it reviews final decisions if these are challenged through an extraordinary remedy,
    c) it adopts uniformity decisions, which are binding for all other courts,
    d) it analyses final decisions to examine and explore judicial practice,
    e) it publishes decisions on principles,
    f) it passes decisions in cases where local government decrees violate legal rules,
    g) it passes decisions in cases where the local government fails to legislate as laid down in the act on local governments,
    h) it carries out other duties referred to its authority by law.”

    http://www.lb.hu/en/english/judges

    Judges
    Printer-friendly version
    Criminal Department

    head: Dr. SZÉKELY Ákos

    Dr. AKÁCZ József
    Dr. BELEGI József
    Dr. CSÁK Zsolt
    Dr. CSERE Katalin
    Dr. FELEKY István
    Dr. KATONA Sándor
    Dr. KISS Sándor
    Dr. KÓNYA István
    Dr. KRECSIK Eldoróda
    Dr. MÁRKI Zoltán
    Dr. MÉSZÁR Róza
    Dr. MOLNÁR Gábor
    Dr. SOÓS László
    Dr. SZABÓ Péter
    Dr. VARGA Zoltán
    Dr. VASKUTI András

    Civil Department

    head: Dr. WELLMANN György

    Civil section

    head: Dr. WELLMANN György

    Dr. ALMÁSY Mária
    Dr. BAKA András
    Dr. BANICZ Erika
    Dr. BARTAL Géza
    Böszörményiné dr. KOVÁCS Katalin
    Dr. Csentericsné dr. ÁGH BÍRÓ Ágnes
    Dr. CSŰRI Éva
    Dr. ERŐSS Monika
    Dr. FARKAS Attila
    Dr. HARTER Mária
    Dr. HAVASI Péter
    Dr. KISS Gábor
    Dr. KOLLÁR Márta
    Dr. KOVÁCS Zsuzsanna
    Dr. KŐRÖS András
    Dr. MAKAI Katalin
    Dr. MÉSZÁROS Mátyás
    Dr. MOCSÁR Attila
    Dr. MOLNÁR Ambrus
    Dr. OROSZ Árpád
    Dr. PATAKI Árpád
    Dr. PUSKÁS Péter
    Dr. RÉDEI Anna
    Dr. SZŰCS József
    Tamáné Dr. NAGY Erzsébet
    Dr. UDVARY Katalin
    Dr. VARGA Edit

    Economic section

    head: Dr. TÖRÖK Judit

    Dr. CSŐKE Andrea
    Dr. OSZTOVITS András
    Dr. Pethőné dr. KOVÁCS Ágnes
    Dr. VEZEKÉNYI Ursula

    Administrative-Labour Department

    head: Dr. KALAS Tibor

    Administrative section

    head: Dr. KALAS Tibor

    Dr. BALOGH Zsolt
    Dr. BUZINKAY Zoltán
    Dr. DARÁK Péter
    Dr. FEKETE Ildikó
    Dr. HAJNAL Péter
    Dr. HEINEMANN Csilla
    Dr. Hörcherné dr. MAROSI Ildikó
    Huszárné dr. OLÁH Éva
    Dr. KÁRPÁTI Magdolna
    Dr. KÁRPÁTI Zoltán
    Dr. KOVÁCS András
    Dr. KOVÁCS Ákos
    Dr. KOZMA György
    Dr. KURUCZ Krisztina
    Dr. LOMNICI Zoltán
    Dr. MÁRTON Gizella
    Dr. Mudráné dr. LÁNG Erzsébet
    Dr. ROTHERMEL Erika
    Dr. SPERKA Kálmán
    Dr. TÓTH Kincső

    Labour section

    head: Dr. Tálné dr. MOLNÁR Erika

    Dr. HAJDU Edit
    Dr. MAGYARFALVI Katalin
    Dr. MÉSZÁROSNÉ Dr. Szabó Zsuzsanna
    Sipőczné dr. TÁNCZOS Rita
    Dr. Patassyné dr. DUALSZKY Katalin
    Dr. STARK Marianna
    Dr. SUBA Ildikó
    Dr. TALLIÁN Blanka
    Dr. ZANATHY János

    Secretariat of the Vice-President

    Dr. FEHÉR-POLGÁR Pál
    ..

    DIREChttp://www.inspectiajudiciara.ro/Organization.aspx
    ŢIA DE INSPECŢIE PENTRU JUDECĂTORI
    1. judecător – Olimpia Louysse Răducu Director
    Inspectori Judiciari:
    2. judecător Mihaela Alexandru
    3. judecător Cătălin Gabriel Bădoiu
    4. judecător Diana Cristina Beldianu
    5. judecător Paula Andrada Coţovanu
    6. judecător Speranţa Elena Defta
    7. judecător Teodora Giurcă
    8. judecător Floarea Grosu
    9. judecător Daniela Valeria Iancu
    10. judecător Dantes Marcovici
    11. judecător Mihail Dragoş Mihail
    12. judecător Elisabeta Mocanu
    13. judecător Simona Mihaela Muşat
    14. judecător Liliana Novac
    15. judecător Mihai Daniel Onişor
    16. judecător Mihaela Paşca
    17. judecător Aida Oana Popescu
    18. judecător Petre Roşu
    19. judecător Valeria Smaranda
    20. judecător Carmen Teodora Smarandache
    21. judecător Adriana Elena Andronic
    22. judecător Petronela Codreanu
    23. judecător Ioan Gârbuleţ
    24. judecător Marcela Ioniţă
    25. judecător Mariana Ecaterina Mirea
    26. judecător Lucian Netejoru
    27. judecător Bogdana Alina Orăşeanu
    28. judecător Liliana Sănduţa Poelincă
    29. judecător Ioana-Nicoleta Constantin
    30. judecător Cornelia-Ana Dima

    Altminteri draga Andreea :
    * cand doar 1% nu obtzine foarte bine
    * cand exista 566 de erori judiciare recunoscute oficial dar nici-un vinovat si nici-o alta cale de a descoperi daca exista in vinovat alta decat PCR(pile cunostziintze relatzii) noi ne anchetam pe noi insine
    * cand iun cazul Rarinca desi n-a exista conform sistemului nici-o problema procedurala este posibil sa stai aresta 6 luni nevinovat doar pentru ca ai deranjat cu vorba un mafiot cu ifose

    Trebuei sa recunosti ca sistemul are o probelema de concepztie

    Ca e posibil sa tzi se para ca cineva merita sa sta pe nedrept in inchisoare 6 luni si NIMENI sa nu fie vinovat de nimic.

    E posibiul sa faci pe nimic 6 luni parnaie si asta in ochii tai nu e nici-un fel de problema.
    Si nu, nu a exitat nici-o proba materiala care mai apooi sa fie infirmata de alta proba materiala. A exiata doar un denuntz care in cele din urma nu s-a confirmat.

    Este stat de drept ala in care potzi sa stai doar pe baza d eun denunzt 6 luni la parnaie ?

    Prin evul mediu s-a decis ca nu .
    Inca din Evul Mediu incoace de pe la 1305 adica s-a decis ca nu e bine asa ca
    “No Freeman shall be taken or imprisoned, or be disseized of his Freehold, or Liberties, or free Customs, or be outlawed, or exiled, or any other wise destroyed; nor will We not pass upon him, nor condemn him, but by lawful judgment of his Peers, or by the Law of the land.”

    “William Blackstone cites the first recorded usage of habeas corpus ad subjiciendum in 1305, during the reign of King Edward I. ”

    Adica baaaaaaaaa atrzi aruncat Romania inapoi dincolo de Evul Mediu in plin barbarie a judecatzii cazacesti cu arestul asta preventiv al vostru pe baza de asa mi se pare mie.

    Baaaaaaaaaaa nebunilor.

    Si nu nu trebuei sa reinventam roata.

    Sunt sigur ca ei intre ei se stiu.

    Si pot da niste judecatzi de valoare aspra unor cazuri flagarnte deviere de la “aplicarea uniforma a legii”.

    Si nu nu sunt de acord cu raspunderea patriminiala a avocatzilor statului adica a procurorilor.
    Cea a judecatorilor insa e alta treaba si nu patrimoniala ca aci nu jucam la zaruri ci penala.

    Si singurul verdict posibil e devierea de la practica uniforma si/sau ignorare a probelor administrate.
    Iar acest verdict se lasa cu parnaie, confiscarea averii si excluderea din magistratura.

    Si da nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege nici macar judecatorii si procurorii.

  38. nu va fi nicio lege pentru raspunderea magistratilor cum nu vor fi scosi din magistratura procurorii, si asta pentru simplul motiv ca putoii si derutatii astia din parlament s-au scapat in izmene de frica, asa ca… apare madam sacaz si ii face albie de porci cand vrea muschiul ei…

  39. Petru totii distinsii comentatori. Va rog cu respect cititi procedurile parlamentare si lamuriti-va . Cititi cand se poate depune un alt proiect de lege cu aceiasi tema ca sa vede-ti ca nu bat campii cand ma intreb daca nu e blat !
    Un singur lucru se putea rezolva repede si simplu – in un singur articol de lege
    Raspunderea patrimoniala a magistratilor pentru procesele pierdute de Romania la CEDO ! . Sa nu vina donsoare care miros a CSM cu realizari din rapoarte MCV ca cel putin pe mine nu ma impresioaneaza . Pentru incalcarea drepturilor omului – constatata de CEDO – nu este necesara demonstrarea relei credinte sau neglijentei/incompetentei (avocatii americani folosesc latina – malpraxis) decat in materie penala

  40. Acuma vad ca reactia ta este una PERSONALA, nu logica. Ponta, un plagiator, ar schimba legile cum sa-i fie lui si infractorilor PSD mai bine, iar tu il aperi pe Ponda. Lumea care vede, stie. Unii nu vad.

  41. avand in vedere cazaturile din spectrul politic, ma gandesc sa infiintez Partidul Desteptilor, toti membrii nostri vor primi la inscriere in partid diploma de destept, ceilalti din alte partide vor fi evident prosti. toti membrii vor fi automat presedinti ca de toti sunt destepti, partidul va avea ca strategie primirea tuturor desteptilor de peste tot, si in scurt timp va avea un caracter de masa, estimam ca 85-90% din populatie ni se va alatura…si totusi este o problema mama prostilor este mereu gravida,… in urma cu trei zile la spitalul universitar a nascut tripleti…chiar sa nu fie posibil sa faci nimic in aceasta tara?

  42. @Andreea
    Toate răspunderile enumerate (penală, disciplinară, deontologică, administrativă, civilă)nu fac nici măcar cât o ceapă degerată. Sigura răspundere care funcționează pe tot globul este cea pecuniară. Doar dacă-l lovești la pușculiță individul se civilizează.

  43. marionete ale servicilor , fricosi si bine spus cacaciosilor. ce pretentii sa avem la o clasa politica afar constiinta si patriotism!!!

  44. Victor, dc s-a schimbat ora emisiunii ?? incepea la 9 si acum cand la 9 jum , ieri la 10 … unde gasesc programul exact ?

  45. @BB: suntem intr-o perpetua schimbare 🙂 serios vorbind, in perioada verii, de regula, o sa fac impreuna cu Andreea, de la 22:00. cand arde ceva politic, intram la 21:30

  46. e adevarat ce spuneti ,dar cu Dan Diaconescu toata tagma jurnalistica a tacut milc si i-ati lasat sa-l condamne pe un dosar fabricat si nici acum nu faceti nimic sa-l amintiti macar ca fiind o victima a abuzului acestei justitii facute de fosti securisti.Si asta pentru ca el a avut curajul sa dezvolte o televiziune libera si independenta si a mai facut si avere pe deasupra plus un partid care l-a tradatin final.Si eu sunt impotriva acestei justitii de tip securisto-masonica care incearca acum sa demonstreze ca ei si-au facut treaba in ultimii 25 de ani si ca Romania daca a juns in starea asta, fara industrie , fara flota, fara paduri, fara autostrazi si cu 5 milioane de Romani emigrati, nu este din cauza lor. Sper sa vina vremea sa raspunda toti acesti indivizi pentru faradelegile care s-au facut in acesti ani.Pentru articol, felicitari dar nu sunteti singurul.

  47. Frate Alexandre … te rog lasa’ne cu domnu’Dan cel neplatitor de taxe/amenzi si alte alea. Ii acolo ca acolo ii e locu’ sa fim seriosi … nici dracu nu l’a pus sa se apuce de santaje pentru ca nu ii ajungeau banii de Rolls.

    Domnule Ciutac(u),

    Ma simt mult mai fericit si linistit cand ma simt aparat de statul de drept in fruntea caruia maine poimanie or sa vina procurorii in frunte cu spaima sticlelor de Jidvei, doamna Monica “Balaceanca” Macovei. Da’o dracului de democratie … toata lumea la puscarie pe modelul: nu exista nevinovati ci doar oameni carora inca nu li s’a gasit o vina!

    AMIN.

  48. Aia este lege de raspundere? Ar trebui sa le ia si cenusa din vatra pe o raza de 3 grade de rudenie atunci cand “intamplator” sau “erare humanum” baga un nevinovat la parnaie sau distruge viata cuiva(vezi retrocedarile)cu scopul de inavutire personala via rechini imobiliari!Trebuiesc scosi din sistem ( sa nu mai judece sau sa ancheteze vreodata) cu pensie minima pe tara daca n-au de unde plati prejudiciile pe care le aduc atunci cand abuzeaza sau “gresesc”!Numele lor ar trebui trecut pe un monument al rusinii la intrarea in palatul justitiei…Doar astfel cei ce considera ca au chemarea de a imparti dreptatea pe pamant vor fi ochi si urechi la textul si interpretarea legii ca sa nu “greseasca”!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.