Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Presa noastră: frumos mort, mişto colivă

Presa noastră: frumos mort, mişto colivă

Scurtă intervenţie telefonică, ieri, la Realitatea FM (tot nu plec la Vântu, nu mai insistaţi, nu pot fi subalternul unuia care se chinuie să-l dea afară pe Pătrăşconiu). Dor prin telefon, refuzând amabila invitaţie, fiindcă nu pot respira acelaşi aer cu Costi Rogozanu şi cu Mircea Marian, pe care-i strâng chiloţii când îmi aud numele.

UPDATE: Nistorescu acuză implicarea serviciilor în scandalul de la Cotidianul. Dacă Pătrăşconiu şi Turcan au epoleţi româneşti pe sub cămăşile largi, înseamnă că ne-am dus dracului şi ca siguranţă naţională, şi ca spionaj. Şi că serviciile secrete-şi merită şeful CSAT. Cât despre bocetele de grija copiilor mici ai concediaţilor, ar fi fost ideal să se gândească la ei părinţii lor înainte să dea cu rahat în ventilator, nu după ce-au schimbat în acest mod ingenios zugrăveala. Ce fac acum aduce cu femeile din Gaza care-şi folosesc copiii drept scuturi umane.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

49 thoughts on “Presa noastră: frumos mort, mişto colivă

  1. In afara de jurnalistii amintiti, cam pe multi “ii strang chilotii” cand aud numele Dvs.!

  2. Bine Domnule Ciutacu, te-ai scos cu telefoanele neprimite de la Voiculescu. Dar buzz-urile alea de pe messenger chiar crezi ca nu inseamna nimic? 🙂

  3. Victor, daca pleci de la Jurnalul si Antene ne nenorocesti pe toti cititorii si telespectatorii care mai spera la ceva in tara asta.Fara voi toti cei din opozitia contra acestui regim idiot nu stiu ce se va intampla la toamna.Speranta este in voi sa deschideti ochii celor care mai cred ca totul e Lapte si Miere dar zilnic este din ce in ce mai rau.Dupa ce termina astia banii sa vezi din decembrie si ianuarie anul viitor,MUERTA ne astepta.
    DESCHIDETI-LE OCHII SI MINTEA ROMANILOR !

  4. Hai lasa ca stim noi ca tu le-ai facut felul lui Patrasconiu, ITMorar…a dracu chielea pe tine Victore:-))))))

  5. Dc si tu ai pleca la iRealitatea, ar insemna ca totul e pe bani, ca ai si tu un pret pe care Vantu l-a descoperit, si noi nu mai putem crede in nimic si nimeni:(

  6. Bun simt si un fel de relaxare. Cam asta reiese. Sau detasare, ca sa nu inteleaga mogulul gresit. 🙂

    Nu stiu daca doar eu am impresia asta, dar intotdeauna am apreciat la trustul lui felix acea…stabilitate, sau acel calm(nu stiu cum sa definesc exact, nu gasesc cuvantul potrivit).

    Incepand cu statul intr-o rana al Mariei Coman, si care iti sugereaza indirect ceva de genul ïa-o usor, trecand pe la Alina Petrescu, si continuand cu multi altii.

    Adica si la Jurnalul si la A3 parca exista un mesaj de continuitate, de durabilitate, de constanta.

    Nu exista isteria aia de la Irealitatea-Catavencu…cand apar alea si zici ca au ardei sub fund, sau cand apar aia de genul lui Cumpanasu.

    Probabil ca e ceva subiectiv, dar asta-i ceea ce mi se potriveste mie.

    P.S. E o caterinca la deontologi, ceva de speriat. Face lumea misto de Istodor, Morar & gasca…Lol ! 🙂

  7. @Costin Tanasescu; doar sa conduc eu echipa si el sa uite ca-i om de afaceri. adica daca si-ar aduce aminte ca la origine a fost ziarist. da’ ma-ndoiesc si chiar nu e cazul.
    @Petrisor: pret de-un preaviz legal; pe care i l-as da eu lui.
    @no_sweet: nu l-a gasit; inca 🙂 e liber sa mai incerce

  8. Victore,fara legatura cu subiectul,l-am urmarit ieri pe prietenul tau Pieleanu la o emisiune :fara suparare,isi merita numele, e pielea pwlii.

  9. In fotbal, patronul poate influenta deciziile antrenorului (Oaia stie!) dar cu un arbitraj corect se joaca totusi fair.

    Asa ca in jurnalism, si in relatia patron-ziarist, noi cititorii ne bazam pe arbitrul celui din urma … arbitrul acela (sper) liber.

    Semnat, prima oaie care a ajuns in spatiu.

  10. @Doru: ti l-am publicat doar fiindca-i critic si n-am vrut sa crezi ca-l protejez pe Marius. dar la urmatoarea expresie de peluza zbori fara somatie.

  11. Nu stiu cat rezista Nistorescu. Da’ blocacarii dati afara e un fapt, de mentionat! Homless-ii de la Cotidianul ar fi putut sa plece demn, “du-te-n mata Nistorescule, tiranule, eu sunt eu si nu convietuiesc cu tine”! Dar nu, demisii simt ca, daca li se usuca limba, li se usuca buzunarul, ei stiu ca ori stau cu limba scoasa si o duc bine, ori sunt dati afara si se fac body-guard-i!

  12. Victor ,sa stii ca Doru are dreptate si eu am publicat pe forumul antena3 cand l-am vazut pe Pieleanu,cred ca este ceva dubios cu el.Nu are nici o logica modul lui de gandire.

  13. Ciutacule,

    Te agitai pe LCD-uri ca nu preia nimeni dezvaluirile despre Udrea. Ca e omerta, etc.

    Dar pe Nistorescu (Schumacher de Capitala) de ce l-ati lasat ? S-a scris 1-2 zile la rand si gata. Va legati ca ii da afara pe aia. Asta nu e tot omerta? Ce s-a ales de faza aia ? Lasati organele sa isi faca treaba ? Daca e asa, de ce nu o lasati si pe Udrea in pace ? (fara chestia cu banul public te rog). Nu e “solidaritate” profesionala aici ?

    Fiara.

  14. @stefan: i-am dat sms in direct, l-a citit pe post, da’ asta tot nu da nimanui dreptul sa injure birjareste la mine pe blog; cu o exxeptie notabila, eu!
    @Fiara: ai gresit destinatarul. in scandalul-facatura de la Cotidianul, eu tin cu Nistorescu. care scoate din sistem niste impostori si, da, cheltuie banii privati ai lu’ SOV, nu banii publici proveniti (si) din impozitele si taxele mele.

  15. Da sunt de acord,dar cand vezi ca o iau rara pe aratura iti vine sa-ti iei campii.Te astepti de la astfel de oameni sa spuna lucruri inteligente nu prostii sau dubiosenii sau infiltratii la temelie.

  16. Ciutacule,

    Nu ne mai intelegem ? La faza asta, e drept opinia mea, nu ma mai deranjeaza omerta generala pt. Udrea, desi e si pe banii din taxele mele atata timp cat tot voi, gazetarii il “omertati” pe Nistorescu la faza cu accidentul de a nenoricit pe aia; aia care sunt tratati tot pe banii mei (ca nu a platit Nistorescu absolut toate costurile de tratament). Deci, si Nistorescu la faza aia a muscat banul public la faza aia. De ce se tace dupa 2 zile ?

    Fiara.

  17. @Fiara: ce legatura are accidentul cu preluarea Cotidianului? dupa istoric, ar trebui sa scriu trei ani juma’ despre cum s-a urcat Base machit la volan.

  18. in alta ordine de idei,stiai de agentia asta guvernamentala?…..Agentia Romana de Salvare
    a Vietii Omenesti pe Mare

    ha.ha

  19. Ciutacule,

    Ma jur ca n-am baut si tot nu ma pot face inteles. Eolianu angajeaza pe cine vrea la gazeta lui. Singura chestie este daca si-a rezolvat clauzele contractuale cu fostul sef (preaviz, etc). Dar asta e treaba minora.

    Intreabarea mea se lega strict de omerta de care te plangeai in LCD-uri ca te agiti ca la ventilator si nimeni nu se baga pe cazul Udrea. Ca e omerta. Intrebarea mea e simpla: care e diferenta dintre omerta pt. Udrea si omerta in jurul lui Nistorescu in cazul accidentului (despre care s-a zis 1-2 zile), accident care pp cheltuieli si din taxele mele (Tratamentul medical al accidentatilor cauzat de Nistorescu) ???

    Si despre Zeus la volan, toate TVurile serioase cand au ocazia, reiau imaginile cu Zeus la volan de Golf.

    M-am facut inteles ?

    Fiara.

    PS: Uite ca iar ai gresit: purtatoarea de cuvant a lui Boc tocmai a vorbit ! deci, poate !

  20. poate suna morbid, dar ma infrupt cu satisfactie din coliva “mortului”. stiu ca nu e dupa mine, dar daca ar fi, as desfiinta a “4-a putere in stat” care este doar o alta fatada a aceleiasi puteri…

  21. De ce vorbim mereu de serviciile secrete, care impreuna cu presedintele CSAT-ul, formeaza ‘cuibul de viespi’,care se foloseste de tehnicile binecunoscute pentru a nimici, pentru a reduce la tacere pe oricine,
    care li se pare cel putin incomod?
    De ce sa nu credem ca niste politicieni, cativa jurnalisti de marca transformand-se in ‘viespi’, isi golesc punga de venin in ei, ‘cu relatari,’ si ‘investigatii’cum de fapt face si D-l Ciutacu, si alti jurnalisti) si atunci ‘au de ce se teme’?(o repetare obsesiva a lui D-l Nistorescu, pentru a crea teama ca-si vor pierde scaunele).
    Sper, ca D-l Nistorescu va va fi un aliat de nadejde in lupta Dvs. impotriva intregului sistem.

  22. Două posibile piste pt matale, coane Vicoras:
    1. Unde era si ce face dl Cornel Nistorescu în zilele premergătoare Revoluţiei Române din decembrie 1989?
    .2 În ce împrejurări a părăsit , acelaşi Cornel Nistorescu, redactia ziarului “Scânteia tineretului”? şi un PS. – care era domeniul de referinta al articolelor semnate cu pseudonimul Bogdan Nisipoiu? ps bis: despre cine era ziaristul care iscălea Bogdan Nisipoiu, deocamdată numai de bine!

  23. @stefan: nu citesc forumul antenei 3; nici macar pe cel al JN
    @jim: numai la Intact are facturi neplatite de peste un milion de iepuroi. altii s-au prajit si mai tare decat ai nostri.

  24. Nu cred ca ar fi mare nenorocire ,daca ipotetic,Victor ar ajunge la Realitatea.Ar face-o numai in anumite conditii si pentru un anumit palier.
    Cistigul ar fi,ca ar aduce un suflu nou la Realitatea si s-ar schimba multe.In bine.
    De ce nu ?

  25. Domnule Ciutacu, trebuie sa admiteti ca presa, ca putere in stat, nu este cu nimic mai buna decit societatea in general.Aceleasi racile si aceleasi tradari, aceleasi obediente determinate pecuniar, aceleasi “perdele de fum”.Singura diferenta este ca presa si media, in general, este “privata” si asculta de interesele “proprietarilor”; de aici si haosul pozitionarilor politice actuale. Da ce sa ne miram de presa noastra, ia uitati-va la italieni,la o casa mai mare, unde publicul italian afla de “scandalurile sexuale” ale lui Berlusconi din media altor tari vecine deoarece “omerta ” din media italiana protejaza proprietarul. Nu stiu daca exista o legatura demonstrabila intre “infectarea mediei si a societatii respective cu interese obscure” si stagnarea economica si sociala care caracterizeaza Italia actuala si,extrapolind, regresul civilizatiei din Romania.Ce sa mai vorbim de America unde, de citeva decenii bune televiziunile nationale si principalele ziare au acelasi discurs, reprezentind aceleasi interese.Fapt ce a facut ca adevarata medie independenta si obiectiva sa se mute pe internet. Asa ca domnilor, ce atita zbatere, peste tot in lume controlul mediei,a opiniei generale, a atentiei publicului, a fost, si va fii obiectul unor confruntari perpetuee cu eroi si ticalosi in raporturi schimbatoare. Nu este presa “decedata”,domnule Ciutacu, ci prezumtia de impartialitate, de obiectivitate a mediei este decedata.
    Un taliban de afara…

  26. D-le Ciutacu,

    Va felicit pentru cartea publicata astazi in JN,”Prins’ a lui Petru Popescu(am pus pila ieri la o toneta sa mi-o opreasca).E o carte pe care am avut-o in studentie si am “pierdut-o”,dand-o cu imprumut la cineva ,care mi-a facut-o disparuta,ca tocmai plecase in exil Petru Popescu…ma bucur ca am recuperat-o azi si va felicit ca ati publicat-o.

    Restul,cum ziceti Dvs.,”Presa noastră: frumos mort, mişto colivă”…

    Cu toata pretuirea,
    IoanaP

  27. @mihail: nu plec nicaieri, am scris-o de nu stiu cate ori! trebuie sa ma jur tiganeste ori sa-l injur pe Vantu ca sa par credibil?
    @Sorin M: n-am sustinut vreodata ca presa ar fi peste nivelul societatii

  28. D-le Ciutacu,

    Am uitat sa va spun:ce mi-a placut si cartea “Dulce ca mierea e glontul patriei”pe care o am,din fericire…Poate o publicati si pe aceasta.

    Va doresc,la fel, numai bine,
    IoanaP

  29. Citesc si ma crucesc “Unde era si ce face dl Cornel Nistorescu în zilele premergătoare Revoluţiei Române din decembrie 1989?” Da’ de ce sa ne oprim la anul de gratie 1989? Poate ca, atunci cand era pionier a injurat de “burjui”? Sau la gradinita avea numai lopatele rosii?

    Fratii mei albi, daca si nemtii, la 20 de ani dupa WWII, stateau la palavre si vanatori de vrajitoare, astazi in loc de UE aveam ciu-ciu! Nu mai poate nimeni sa priveasca inainte? Ca ne papa criza acusi, acusi si noi tot cu UTC-ul in gura stam!

    Bravo Nistorescu, bravo Ciutacu, bravo baietii si fetele de la Antene! Curatenie printre “anticomunistii” de mucava!

  30. Mie mi se pare totusi dubios ca dati aceste semnale lui SOV ca sinteti negociabil daca face oferta potrivita. Nu e prima data cind faceti referire la asta, intr-un fel sau altul. Ma insel? Eu sper totusi sa nu parasiti actuala echipa.

  31. ultima fraza m-a facut curios! oare avea dreptate cristoiu cand zicea ca badea primeste ordine? sa inteleg ca voiculescu are nr lu badea, iar pe al tau nu?

  32. Dragul meu,stiu ca nu pleci nicaieri,doar am afirmat,in cazul unei eventualitati ipotetice.
    Nu sint deloc patimas.
    Si daca-i pleca ce?
    N-ar strica sa fie doua posturi de televiziune de stiri cu traiectorii bine conturate si acide.
    In rest dracusorului din mine ii place la nebunie durerile de cap pe care i le provoci duduii blonde.

  33. Vad ca Elena Udrea provoaca niste tensiuni pe care nu-mi imaginam sa le mai apuc,dupa momentul ’89.Zilele astea am auzit cuvantul puscarie legat de numele meu.Interesant.Numai ca nu ma impresioneaza.Probabil s-au stricat niste socoteli la nivel inalt.Basescu uita ca e in Uniunea Europeana,ca situatia e neagra in tara ,ca s-ar putea sa patim ca in Moldova,daca tine cu disperare sa mai iasa el o data.E grotesc.Am remarcat ca de ceva vreme nu mai pot suna in strainatate.(barari active)Nu cred ca sunt in afara subiectului.Toate se leaga intre ele.

  34. @ Irina: Bine ai venit in lumea scenariilor. Doresti o functie in clubul meu ?

    Fiara.

  35. Domnu’ Ciutacu, ma scuzati ca va deranjeaza din nou nebunul de mine care are boala pe toti latraii de fiecare parte a baricadei. Un lucru va zic: in eventualitatea schimbarii Betivului in toamna dupa scrutin, daca vad vreo urma de indulcire a tonului presei la adresa oricarui presedinte va fi ,cat si trecerea exclusiva spre un format tabloid al stirilor, eu, personal, si cu alti amici suparati pe viata vin si dau foc tuturor marilor redactii de presa din Bucuresti, asa, de dragul democratiei! Daca presa se face remarcata doar in ani electorali, in rest rezumandu-se la curvasarie si barfe de gospodine, atunci sa nu mai fie presa, zic eu!

  36. E mai tentanta decat cea de consilier al ministrului justitiei,sper,pentru ca asa ceva se dorea pentru mine.Sa stii ca la aceea am spus pas.Functiile ma lasa rece.

  37. IMI PLACE MODUL DE GANDIRE AL CELOR TRI JURNALISTI SI SPER CA ALATURI DE INCA OPT TOT JURNALISTI SA NU-I LASAM SA NE INJUNGIE MORTAL PE CEI CE CONDUC DE DOUAZECI DE ANI TARISOARA NOASTRA FRUMOASA SI MNANOASA OMANIA

  38. Spun_cartile_de_ghici: Machiavelicul Ziarist la sugestia Diabolicului Marinel a pus cu amabilitate veninoasa la dispozitia Maleficului Mogul pardalnicele intrebari pentru Marea Confruntare. Maleficul Mogul i-a chemat de paza pe Servilii Ciraci si l-a invitat cu sincere asigurari pe Prostanacul Prezident sa ia cunostinta de necunoscutele intrebari. Prostanacul Prezident dorind sa fie tare a uitat sa se consulte cu Slujitorii Poporului, nu a spus nimic Istoricului Profesor si Galagiosilor sai Elevi, a cazut in plasa manevrata de catre Diabolicul Marinel si s-a blocat cand si-a dat seama ca pentru Maleficul Mogul nu pardalinicele intrebari fusesera motivul cinstitei invitatii, ci cecul pleasca al flagrantului tainicei sale vizite. Mai apoi, vineri, Maleficul Mogul si-a trambitat pe Sonorele sale Goarne vechea prietenie si statul la palavre cu Prostanacul Prezident spre reusita sa relaxare pentru Marea Confruntare. Promisa bomba a Maleficului Mogul, privind dezvaluiriea prin conferinta de presa cu Slujnica Media a relatiilor trecute cu Tradatorul Marinel, nu a mai explodat luni, caci Diabolicul Marinel cu Supusul sau Echipaj a reusit sa fure detonatorul duminica noaptea cu 70.000 de Galbeni. Cine a castigat: Diabolicul cu Supusii sai si Maleficul cu Machaivelicul in solda; ce s-a castigat: cioanul si viata lunga. Cine a pierdut: Prostanacul cu Slujitorii Poporului si Istoricul Profesor cu Galagiosii Elevi; ce s-a pierdut: carma si pacea iluzorie. Asa a vrut Necunoscuta Istorie! Urmeaza ghicit in bobi, in Curtea Constitutiei, de catre Inteleptele Babe. Gura Casca sta cu ochii ca cepele si urechile ciulite sa afle Crudul Verdict si ce-i va harazi soarta in Noul Cincinal. Dixit! News follow! Surprise? No. Live is taking its course…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.