Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Poveşti nemuritoare: bolnavul naţional

Poveşti nemuritoare: bolnavul naţional

Nu-mi place să vorbesc/scriu despre oameni bolnavi şi despre beteşugurile lor. Şi detest îngrozitor politicienii care (cred că) îşi fac imagine exploatând momentele de slăbiciune fizică ale adversarilor. D-aia mă feresc, atât cât îmi permit meseria şi apetenţa marelui public pentru morbid, să mă lansez în dezbateri semidocte despre cât de bolnav e Traian Băsescu. Acolo unde excelează, într-o zvonistică devenită obicei oribil şi agasant-repetitiv, inegalabilul Corneliu Vadim Tudor.

Omul ăsta, strălucitor în anumite (rare) momente, dezgustător în (din păcate) majoritatea timpului, şi-a bătut joc de talentul său nativ şi de noţiunea de dezvăluire. Gestionarea talentului e fix problema lui. Însă faptul că aşa-zisele dezvăluiri (la început, doar scrise, prin România Mare sau Tricolorul, ulterior instituţionalizate şi la tv) sunt, în imensa lor majoritate, nişte fâsuri de om cu imaginaţie bolnavă afectează întreaga industrie media. Bine, Tribunul a început să facă (iar, după o bună perioadă de blanc) rating, televiziunile exploatează oportunităţile oferite de contagiosul lui delir verbal, dar aproape nimeni nu mai crede ce spune. Şi, culmea, uneori, zice foarte bine şi are informaţii beton la bază.

În ritmul ăsta, cu rubrică zilnică de horcăieli şi zvârcoliri prezidenţiale în chinuri groaznice, combătută (de regulă) de apariţia prompt-zâmbitoare (şi cu apect tonic lucrat) a bolnavului naţional, dacă – Doamne fereşte! – chiar i se va întâmpla ceva lui Băsescu, PD-L va putea să-l ţină îmbălsămat măcar o lună în geam la Cotroceni. Şi, la nevoie, să-l plimbe cu Mercedesul blindat pe ţară, cum făceau castilineii cu Cidul înţepenit în şaua calului. Da, într-o ţară guvernată de normalitate şi de bun simţ, preşedintele ar trebui să-şi facă publice analizele. Da, preşedintele Băsescu nu arată, la prima vedere, a om perfect sănătos. Şi da, într-un mediu de oameni decenţi, cu măsură, doar medicii fac comentarii cu privire la starea de sănătate.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

61 thoughts on “Poveşti nemuritoare: bolnavul naţional

  1. Si Ceausescu era bolnav, si Carol al II-lea era cam debil, nici Stalin nu era in toate doagele, Lenin suferea chiar rau de tot, Hitler – cam tremura din toate madularele (l-or fi afectat gazele de lupta in Primul Razboi Mondial, sau altceva, cert e ca si asta era in pioneze), etc. Dar asta nu i-a impiedicat sa distruga tari intregi, sa extermine populatii de pe teritorii largi, sa anuleze orice binefaceri ale celor mai stralucitoare culturi care au fost generate vreodata de specia umana si sa discrediteze cele mai pertinente si ingenioase cuceriri stiintifice. Nu ne incanta cu nimic ca scarnavia aia e boland sau da coltu’ maine (da-i Dooooamneeee!). Fiecare zi in care Incrucisatorul o mai petrece in functia pe care o dezonoreaza la ora actuala reprezinta o tragedie ireparabila pentru toti oamenii “de Doamne-ajuta” din tara asta!

  2. Victore,esti arogant,dar nu genial si nici macar destept ponegrindul pe VADIM.Dupa tine s-a luat si M. Badea,dar nu va onoreaza sa jigniti cultura lui Vadim.Voua va trebuie cite doua vieti sa ajungeti la geniul lui Vadim.Parca nu erati asa de nesimtiti pina acuma,dar cred ca trebuie sa ma orientez catre alte emisiuni.Doar asa ca sa va scada ratingul,sa nu va mai credeti voi buricu pamintului.

  3. @elisabeta: dat fiind ca, desi am scris cat se poate de clar, n-ati priceput ca problema mea nu e cultura lui Vadim, ci nebunia lui si lipsa oricarei limite, cred ca nici eu, nici tu nu pierdem nimic daca nu te mai uiti la emisiunea mea. ba as spune ca eu chiar castig…

  4. uite ma intreb si eu, tot Tribunul le zicea ca Base’ isi ingroapa partidul, de vreo 3 sapt cel putin, si crede-ma ii urmaresc, asa zisele fitzuici, online, profetia asta s-a adeverit, de asta ce mai zici ? e nimereala, m-as mira dar avand in vedere ca suntem o tzara de to-n-ti … parca nici aceasta observatie nu isi mai are farmecul scontat. eroare

  5. p.s. nebunul, e singurul care a ramas, pionii, turele, caii, regii si reginele, ne-au TRADAT. tie ti-e usor sa vorbesti de la adapostul unui salariu ok, dar omul de rand … romanasul simplu si onest, pe cine mama dracului mai poate conta ? povatuieste-ma ce as putea sa fac, barem sa stiu, daca e bine sa propovaduiesc celor interesati si insetati de raspunsuri. te admir si pe dumneata si pe Mircea Badea, insa a repeta la nesfarsit teme de discutie la emisiuni tv nu schimba situatia alora care NU l-au votat, si NU l-au vrut pe acest presedinte !!!

  6. @catalanic: sunt la adapostul unui salariu pentru care muncesc, de regula, 14 ore/zi si care-i la fel de nesigur ca si ale voastre.

  7. nu pot sa inteleg nici o data cum se face sa avem un guvern atit de incompetent din toate punctele de vedere

  8. Vad ca la fiecare comentariu care nu-ti este pe plac ,dai cite un raspuns arogant.Eu admir oamenii isteti si cu ceva inteligenta,ca de aia ma uit la voi(adica,latine,M.Badea,Gadea,Dana Grecu ,R.Tudor),dar il admir si pe C.V.Tudor.Fii bun si nu ma trimite la emisiuni cu dna.Pora,ca sint eu batrina ,dar nu vreau totusi sa mor de infarct.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.