Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Petroldolarii o pun cu talonul de pensie

Petroldolarii o pun cu talonul de pensie

Petre Roman a fost, in democratia recenta, primul premier de stanga al Romaniei. A fondat si a condus primul partid de stanga (cu lideri de dreapta, insa nu ne impiedicam in mici meschinarii). A fost inlaturat de Traian Basescu – intre altele – sub pretextul rasucirii subite a PD de la stanga la dreapta. A creat ulterior o chestie, un soi de miscare civica, parca Forta Populara, sub faldurile careia a vrut sa unifice stanga; cu el presedinte, da’ astea-s amanunte. Ceva mai tarziu, a aparut la “Dansez pentru tine” si a coagulat diversele organizatii ale pensionarilor intr-o, cred, Uniune Populara. La cat ma duce pe mine capul, de stanga si constructia asta, pentru ca, in afara de cenaclul literar-artistic FNI, n-am auzit de vreo miscare de masa a investitorilor care tranzactioneaza pe bursa taloane de pensie.

Guvernul capitalist de dreapta a anuntat astazi numirea lui Petre Roman ca Inalt reprezentant pentru romanii din strainatate, iar presedintele de dreapta al partidului de guvernamant a confirmat ca fostul premier de stanga va candida la uninominal, din partea partidului de dreapta, intr-un colegiu din strainatate.

Dincolo de faptul ca, fizic vorbind, Inaltul e scundut bine, am un soi de perplexitate generata, pe de o parte, de faptul ca un fost premier poate accepta sa devina consilier al altui premier, respectiv, pe de alta parte, de asteptata fuziune dintre Uniunea (de stanga a) Pensionarilor si oligarhii liberali (de dreapta) reprezentati si intruchipati cu atata maiestrie de Dinu Patriciu. Promit sa fac tot ce-mi sta in putinta sa elucidez, intr-un viitor apropiat, la “Vorbe grele”, aceste taine ale profundei politici romanesti…

P.S. Nu ma intereseaza viata personala a lui Petre Roman; si nici pe voi aici…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

21 thoughts on “Petroldolarii o pun cu talonul de pensie

  1. Badeeeeeaaaa!
    Adu’ Emetiraluuuuu’!
    Ca tu ai in dotare !!!!
    Si esti obisnuit!!!!
    Victor,
    Vrei sa ne strici seara???!!!!

  2. Atunci cand l-am vazut l-am numit “dansul stangaciei”! Poate avea Petre Roman probleme cu nervul sciatic!
    Despre fuziune nu pot sa scriu decat ca “traim in Romania”, unde se intampla INTOTDEAUNA NUMAI lucruri aberante!

  3. Petre Roman ,din cate stiu eu,era destul de bine vazut in Franta,care detine la momentul actual sefia UE.Asa explic eu mutarea asta.

  4. O sa ziceti ca sunt carcotas daca amintesc cine a facut harcea-parcea scena politica romaneasca? Cine a rupt o halca din PNL, a “fuzionat-o” cu PD, s-a sucit peste noapte de la stanga la dreapta…?

  5. Intr-o tara in care am vazut (in mod repetat) ca nu se impiedica politicienii-n doctrine cand au ei vreun obiectiv, faza asta mi se pare deja o copilarie.
    Nu stiu unde vor sa ajunga, da’ cred ca nici ei nu au stabilit inca.

  6. Buna seara d-le Ciutacu,
    Aveti dreptate:tainele politicii romanesti sunt greu de descifrat si foarte greu de lamurit…
    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

  7. Sunt jurnalist la o publicatie locala in Campina. La Spitalul Municipal din localitate se petrec tot felul de lucruri groaznice: un subsol plin de rahat, langa ditamai cabinetele (intre timp s-a curatat cat de cat dar numai dupa aparitia in presa a materialelor), doctori sanctionati pt ca au curajul sa dezvaluie presei aceste dezastre, copii nascuti prematuri care mor pentru ca nu au cu ce sa fie transportati la alte clinici mai performante… si multe altele.
    Autoritatile sanitare care au in subordine Spitalul par ca doresc sa puna batista pe tambal in buna traditie mioritica.
    Poate reusiti sa faceti ceva!!
    Materialele despre aceste cazuri aparute in publicatia la acre lucrez le gasiti pe blogul http://www.ziaruloglinda.blogspot.com
    Pentru mai multe detalii si daca va intereseaza subiectul va stau la dispozitie.
    Toate cele bune!

  8. Aici nu pot decat sa fiu de acord cu Florin Calinescu cand spunea ca nu mai exista stanga sau dreapta ci doar partide politice care se “ocupa” de toate problemele tarii.

  9. Un mare Roman a spus ca in clasa “politica” avem oameni destepti,pacat ca sint necinstiti.
    Mare adevar a grait!

  10. Nu vreau sa fiu rau, dar impresia mea este ca domnul Petre Roman are impresia ca traieste o a nu stiu cata tinerete. Omul imbatraneste si imbatraneste urat, neuronii o iau razna. In plus este chinuit de idei revansarde, nu stie sa piarda.

    Are o polita de platit marinerului care, intr-un congres nu prea indepartat, i-a luat partidul cu presedintie cu tot. Petrica a tot incercat sa (re)devenina ce a fost odata, mare leader mare pe scena politica. Chiar si-a scos virilitatea la iveala lasand o adevarata doamna pentru o starleta. Poate-poate reinvie fiorii pe care-i starnea odinioara prin fabricile de textile cand s-a lansat primul slogan electoral “Nu vrem Kent, nu vrem valuta, vrem ca Roman sa ne … viziteze”.

    E jalnic daca teatrul politic romanesc nu poata sa puna in scena si piese unde dinozaurii de alta data sa poata sa interpreteze si roluri adecvate lor. E clar ca acesti dinozauri, precum Iliescu sau Roman nu pot juca acum roluri de Rica Venturiano, iar daca o fac atunci asistam la jalnice reprezentatii.

  11. Roman probabil nu se mai intelege prea bine cu amanta si refuleaza in politica unde nu mai are ce spune.Ca acum se gandeste la o pozitie de dreapta mi-se pare a fi un anus impotriva naturii.

  12. Mie mi se pare o miscare buna, mai ales ca Roman inca mai are priza la public, nu mare cei drept, dar are. Iar in strainatate cu siguranta are ceva conexiuni atat in “stanga” cat si in “dreapta” electoratului si nu numai.

  13. Că stânga, că dreapta… mofturi. La cazan e bine să fii ambidextru. Şi apoi după ce şi-a echilibrat Ying-ul şi Yang-ul prin integrarea feng shui a unei neveste încă neîncadrate în partidul pensionarilor … e fresh şi cu gâtul de girafă. Deci nu mai bun de pus în cârlig, în loc de râmă.

  14. In conditiile uninominalului, ca si la locale, doctrinele se dilueaza, conteaza doar oamenii. Sa nu uitam ca Petre Roman este prim-ministrul care din cauza reformelor de DREAPTA luate in 1990 (!!!) a fost indepartat de la putere de clica bolsevico-kaghebista a lui Ion Iliescu cu ajutorul minerilor in 1991, si a fost inlocuit de scula securitatii (Theodor Stolojan) in fruntea unui guvern bastard repudiat de comunitatea internationala, guvern ilegal in care a fost ministru al transporturilor si Traian Basescu.
    Opinia mea este ca Petre Roman a fost singurul premier de DREPTA pe care l-a avut Romania intre ’89 si 2004, daca nu cumva si dupa aceea …

  15. Ca sä folsim un termen cu subiectul candidaturii lui PR, cred , cä se numesc “pedrodolari”. Abordând subiectul, se poate spune cä, dupä “debarcarea” de la conducerea PD, dl. Roman a încercat sä revina în prim-plan pe scenä politicä prin înfiintarea si/sau fuziunea unor formatiuni minuscule färä ecou în rândul electoratului. Acum, a realizat o întelegere cu dealer-ul Täriceanu pentru un loc în Parlament, abandonând ideile stângiste si formatiunea pentru care “lupta”, acestea fiind prea mici pentru un ideal atât de mare ca al domniei sale. Este clar, dacä mai era cineva care sä nu stie, politica e o cu(r)vä în care toti oportunisti inträ pentru, foarte corect ai intuit, “binele poporului”. MARE om !…Mare caracter !…

  16. @ incomodul: “se Defuleaza”, nu se Refuleaza.
    De-lasa sa iasa afara, re-impinge inauntru.

  17. Sa nu uitam de afacerea MEGA POWER, de 20 milioane de dolari pierduti de statul Roman, afacerea exclusiva a lui Petre Roman.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.