Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Papagalii, Dictatorul şi Lenuţa

Papagalii, Dictatorul şi Lenuţa

“Colegul Victor Ciutacu sugerează că sacrificarea omului politic Ridzi se face cu scopul distragerii atenţiei de la adevărata problemă a PD-L, a Guvernului Boc şi a lui Traian Băsescu: Elena Udrea. Respectându-i opinia, vreau să-l contrazic pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale”, scrie în JN, într-o cordială polemică, Radu Tudor.

Generale, am citit cu atenţie textul tău şi n-avem contradicţii. Ce scriseşi tu acolo e de o rigurozitate militărească, dar există nişte nuanţe. După umila mea părere, pe care mi-o menţin, cazul Ridzi a fost (re)scos pe tapet şi splitat (cum nu-i place lui Badea să audă), prin aducerea în atenţia opiniei publice a altui dosar penal de o amploare mult mai mică, din două motive.

1. Amânarea la nesfârşit a rezolvării primului ei dosar penal, ăla care o poate băga-n rahat pe EBa. Procurorii sunt – nu-i aşa? – concentraţi pe marea percheziţie informatică la un an de la săvârşirea ticăloşiilor, duduia Monique va da naştere unui sufleţel de om între timp, vreun an n-ai voie nici s-o chemi la vorbă, iar pe final se va scoate cumva, prin efectul legii şi priceperea avocaţilor.

2. Băgarea sub preş a scandalului generat de ruşinoasa complicitate a trioului Kovesi-Anastase-Buda întru albirea duduii Udrea. Ridzi oricum are imaginea praf, nu mai e nimic de pierdut pe zona de ascensiune politică. Aşa că-i perfectă întru îngroparea mediatică a oricărui alt scandal care poate dăuna imaginii mult-iubitului conducător. Iar Udrea şi, crede-mă, prin ramificaţii, Gutău îl ard tare pe maţe.

Da, Răducane, obrăznicătura aia de Ridzi (cu tot clanul aferent), pentru care n-am nici un pic de compasiune, e parte a unui sistem de tip mafiot de spoliere a banului public. De altfel, la un anume moment de cumpănă al anchetei GSP, cu toată lipsa de modestie care-mi poate fi sancţionată, consider că Jurnalul i-a dat un mic şi, poate, decisiv imbold colegului Tolo. Care, întrebat, cred că va confirma, că nu-i ia nimeni laurii succesului jurnalistic. Şi, da, generale, trecerea ei efemeră, dar extrem de profitabilă pentru EBa, prin MTS a rămas mărturie pe camerele şi microfoanele procurorilor DNA. La fel, însă, cum ar fi trebuit să fie, dacă ăia chiar s-ar fi ocupat cu anticorupţia, nu cu executarea la comandă a vendetelor politico-economice, imagini, sunete, extrase şi mărturii cu trecerea doamnei Cocoş prin conturile Turismului. Dar acolo s-a strigat, din motive pe care le ştim amândoi, stop joc.

Fiindcă, de fapt, PDL înseamnă Papagalii, Dictatoru’ şi Lenuţa. Restu-s amănunte.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

57 thoughts on “Papagalii, Dictatorul şi Lenuţa

  1. Dupa ce Bush si Obama au scos o carte cu realizarile sau “succesurile” lor . S-a gandit si “capitanul” sa soata una . Daca in continutul cartii ar fi relatate faptele reale , Basescu si-ar da demisia de la Presedintia Romaniei , in 5 minute . Asa cum a zis acum 6 ani .

  2. Oare cati apropiati trebuie sa mai execute baselu’ ca sa se prinda pupin ce soarta-i asteapta?

  3. Nu ii tin apararea lui Gutau , dar e clar ca taticul lui Base’ l-a bagat la mititica. Motivul? Rezultatele slabe la alegerile prezidentiale. Oare infatisarea din data de 07.12.2009 a fost stabilita intamplator? Oricum ii sta bine ” domnului ” primar acolo unde este!

  4. FAC APEL PE ACEASTA CALE LA UN CREATOR DE MODA SA O CHEME PE EBA IN ROMANIA SA-I MAI DEA CEVA DE MODELINS CA DE LA VORBIT I S-A FRACTURAT LIMBA…

  5. Domnule Ciutacu, nu are legatura cu subiectul, dar am obosit sa ascult prezentatoare inculte (si prezentatori) care nu stiu sa foloseasca limba romana (o fi de la reforma nesfarsita din invatamant?) Ex
    Eu insushi zice un barbat (in loc de eu insumi) , doisprezece luni , si alte asemenea exprimari care ma fac sa cred ca am fost o (nu pot sa scriu cuvantul) ca am mers la scoala. Ce ar fi de facut?
    Si mai este un obicei : nu lasa un invitat sa isi termine ideea.Sunt invitati care discuta un subiect, si eu ca telespectatoare, vreau sa stiu ce gandeste; dar , nu,”am inteles” spune moderatorul ( parca el sau ea trebuia sa inteleaga, nu eu din fata televizorului )si trece mai departe fara sa ma lase sa vad ce era de spus. Sau intrerup orice dicurs care probabil nu se incadreaza in ideile lor. Eu inchid programul respectiv, dar imi pare rau de invitatul care nu poate spune ce are de spus. Le sugerez sa se ridice si sa plece, altfel voi crede ca e important doar sa fie vazut la televizor.
    In rest , imi plac emisiunile dvs sau cele la care participati, si la fel , as dori sa aud pana la capat ce aveti de spus. (daca e si Mircea Badea, este foarte greu pt ca nu e de acord cu nimeni si intervine peste oricine – nu stiu dece , are emisiunea lui unde poate spune ce vrea, nu il itrerupe nimeni)
    Numai bine si sa va mai vedem .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.