Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Oricine poate să mă scoată de pe sticlă

Oricine poate să mă scoată de pe sticlă

“Fac o provocare publică. Contractul meu expiră, la sfârşitul anului, cu această televiziune. Până în data de 23, când am ultima emisiune, dacă vine un om, unul, invitat în ultimul an şi jumătate – cât am făcut eu emisiune – şi e gata să declare că mi-a dat 5 lei sau 20.000 euro, orice variantă, este invitatul meu în ultima emisiune pe care eu o fac vreodată la acest post (…)Şi nu uitaţi, termenul limită pentru autodemascarea în direct a oricărui om care mi-a oferit mie şi eu am primit (5 lei sau 20.000 euro sau orice altă sumă) este 23 decembrie 2008.”

Vorbe grele de campanie, provided by Monitoring Media

Ma-ntreaba prieteni si cunoscuti de ce pun la suflet si nu-mi bag picioarele in duiosul stil care m-a consacrat. Pentru ca, spre exemplu, la 19 ani de la Revolutie, traim toti intr-un regim politienesc in care oricine poate da cu rahat in tine, iar tu trebuie sa te stergi. Poate ca unora le sunt hranite nostalgiile dupa Ceausescu; mie nu! Pentru ca, in aceeasi tara, care-i si a mea, nu doar a fan-clubului Basescu, nu trebuie ca acuzatorul sa demonstreze vinovatia acuzatului, ci acesta din urma sa-si probeze nevinovatia. Iar presupusele elite intelectuale aplauda aceste atitudini pana li se inrosesc palmele. Pentru ca – daca eu m-am obisnuit si mi-am asumat sa traiesc cu stampilele absurde care mi s-au pus pe frunte – urasc ca asupra oamenilor din jurul meu sa planeze suspiciuni.

La “Vorbe grele” (si nu doar la emisiunea mea, dar fiecare tigan isi lauda puradelul) se munceste pe rupte. Si, va marturisesc eu, care ma exclud din discutia financiara (daca voiam sa ma-ngrop in bani, ma duceam la Vantu si punct), cu toate riscurile ce decurg de aici, oamenii nu-s platiti pe cat ar merita. Dar stau si isi fac treaba, exact ca toti angajatii onesti ai altor televiziuni. Pentru ca le place, pentru ca n-au alternativa, pentru ca asta-i piata media, habar n-am de ce si nici nu ma priveste. Nu merita batjocura la care sunt supusi de niste frustrati fanatici si nerealizati (profesional si uman). Daca are cineva de rezolvat ceva cu mine, s-o faca; in masura in care e-n stare. Acum i-am oferit posibilitatea institutionala.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

121 thoughts on “Oricine poate să mă scoată de pe sticlă

  1. “FOR YOU”, insinuarea, fie ea si în “glumä” (Adevärurile se spun întotdeauna în glumä), cä în spatele unor “comentatori” s-ar ascunde dl. Gâdea, nu vä face cinste!. ORICUM, FIECARE ARE UN SEF DEASUPRA !…In cazul în care este postarea dvs., se aplicä: ” Hotu’ cu-n päcat, iar pägubasu’ cu 99, pentru cä-i bänuieste pe toti!”.

  2. @Filip: nu m-am scuzat, am incercat sa prezint, rational, punctul meu de vedere. si sa le ofer detractorilor posibilitatea de a pune pe masa ce au. si, din cate vad si stiu, n-au.
    @UN_OM: n-ati inteles nimic, da’ nu sunteti nici primul, nici ultimul.

  3. Impotriva magistratilor care au condamnat-o pe jurnalista Feri Predescu in procesul cu Radu Mazare!

    destinatar: Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Superior al Magistraturii

    Curtea de Apel Constanta a respins recursul jurnalistei Feri Predescu, care fusese condamnata sa plateasca 50.000 de lei primarului Radu Mazare, dupa ce vorbise la Realitatea despre presupuse legaturi intre acesta si un clan mafiot.

    Decizia curtii este un pumn in figura libertatii de exprimare. Din cate inteleg, Feri a incasat-o pentru ca exprimase anumite banuieli legate de afinitatile dintre Mazare si lumea interlopa, pornind de la anumite actiuni ale acestuia. In aceste conditii, Conventia Europeana a Drepturilor Omului si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului sunt de partea lui Feri Predescu. Care, insa, pana una-alta, trebuie sa-i dea lui Mazare 50.000 de lei noi.

    http://www.petitieonline.ro/petitie/impotriva_magistratilor_care_au_condamnat_o_pe_jurnalista_feri_predescu_in_procesul_cu_radu_mazare_-p16132043.html

  4. Datoria, fata de “sine”, este o valoare umanä intrinsecä, modul în care se realizeazä, este o cu totul altä problema.

  5. @toti cititorii : ca sa fii respectat ca jurnalist consider ca trebuie sa ai calitatea de a fi impartial.Personal,am un respect extraordinar pentru unii oameni din presa care stiu sa se controleze si sa intoxice audienta cu tot felul de aberatii…

  6. Auzi, dar tu daca esti asa scarbit de masinatiile si lipsa de etica a colegilor tai care iti vand constiinta (deloc ieftin) fara acordul tau de ce nu iti dai demisia? De ce sa lucrezi cu asa oameni? Cum sa accepti asa ceva?

  7. victore , dupa cum merg sondajele o sa aveti mult de lucru numai ca va trebui sa criticati psd-pc-pnl , iar pesate 4 ani o sa reveniti la normal cand portocalele vor avea peste 50%

  8. Lasa ma, victore, ca nu ne luam noi dupa un articol de pe hotnews cand e vorba sa ne facem o parere despre tine. caiinii latra, vorba aia, caravana trece si faptele vorbesc (cu vorbe grele;) )

    bafta multa

  9. Scriu pentru prima oara pe blogul dvs.Imi doresc ca dupa o vacanta la schi si nitel de vin fiert cu scortisoara sa va revad la antene.Sunt prea putini analisti obiectivi care inca mai pot vorbi..

  10. De ce nu il chemi in emisiune pe seful de stat major al armatei romane, sa-l intrebi cum se face ca nici un militar roman aflat in teatrele de razboi nu a avut posibilitatea sa voteze. Se teme cumva Basescu(ca doar el la numit in functie, nu?!) ca militarii romani dezaproba statul in genunchi in fata licuriciului cel mare, care a ingropat omenirea in criza economica a secolului XXI? Sau pur si simplu dreptul constitutional la vot este optional? Militarii aia nu au plecat acolo cu contract la o firma privata, sunt trimisi de statul roman si, ne place sau nu, reprezinta Romania intr-un razboi care nu-i al nostru. Nici macar dreptul la vot nu-l mai respectam.
    P.S. Salutari de la un fost coleg(96 – 98)

  11. Ei,fatul mosului,cand o anumita parte a lumii va spunea ca betia,preacurvia si tradarea sunt apucaturi obisnuite ale clasei politice in Balcani voi,jurnalistii,mediatorii si formatorii de opinie,va dadeati de ceasul mortii sa ne demonstrati precum ca stiti de ce are macaroana gaura.Acum ca multora v-a sau urmeaza sa va cada basca in c..t,tineti minte o vorba:…”somnul ratiunii naste monstrii!”Daca acum doi ani mass media ar fi facut primul pas inainte,”fraierii”care si-au pus pielea pe bat in 16,17,21,22/12 1989 prin tara asta ar fi facut si ei alti pasi serviciile nu ar fi apucat sa preia controlul Romaniei.Dar,asa cum ne zicea Anton Pann:”…unde nema putirinta,ce mai chichirez galceava”.Asa, atat noi cat si voi suntem vinovati ca o”emulatie”a securitatii,ajuns Presedinte,numeste o”unealta a secritatii”premier si formeaza o confortabila majoritate de 80%in Parlamentul Romaniei-sper ca nu te indoiesti ca UDMR-ul nu va fi cooptat la guvernare!Acestea fiind zise n-am decat a-ti ura “placuta reintegrare in lumea celor vii!”in cazul in care Voiculescu si cei din lumea lui te pun pe liber. P.S.Aceeasi urare pentru Gadea si Badea.Poate puneti de o asociatie lucrativa in cazul in care Parlamentul,”intelectualitatea”si natiunea aluneca in somn(somnul ratiunii!)S-auzim numai de bine.Vlasti Stanoiev

  12. DOMNULE ZIARIST CIUTAU.

    MIAM PERMIS SI EU SA INTRU IN SAITUL DUMNEAVOASTRA SI SA VA SCRIU SI EU CITEVA CUVINTE CARE POATE OSA VA IMTERESEZE SI PE DUMEATA CIT SI PE CEILALTI, PE CARE II INTERESEAZA DE CE AM AJUNS IN STADIUL ACESTA,
    IN TARA NOASTRA ATITA DE FRUMOASA SI BOGATA IN RESURSE. II INTERESEAZA PE MULTI ROMANI CE SE INTIMPLA IN ROMANIA ACUM INTARA, DOMNULE ZIARIST INCA NU VIATI DAT SEAMA PINA ACUM, HIDE SA VIO SPUN EU.
    ATI AUZIT VREODATA DESPRE MASONI, DACA NU ATUNCI VETI AFLA ACUM DE LA MIME.
    INCA IN TARA NOASTRA, INAINTE DE 1989. ACESTIA INCA NUSIAU FACUT APARITIA, FINCA AM FOST SUB ARIPA COMUNISTA SI DE ACEIA NUSIAU FACUT APARITIA LA NOI IN TARA.
    CUM A FOST UCIS ACEST IMPUSCAT NOI AM FOST LA 0 CU TOATE DATORIILE EXTERNE, SI INCA IN VISTERIA STATULUI SAU MAI AFLAT INCA MULTIBANI CIRCA DACA NU MA INSEL 7,8 MILIARDE IN VISTERIA STATULUI ROMAN.
    DACA-L INTREBATI PE GUVERNATORUL BANCI ISARESCUL EL VA POATE SPUNE MAI MULTE DESPRE ACESTI BANI. UNDE AU DISPARUTACESTI BANI AI ACESTUI POPOR ROMAN,
    DUPA 1989. AU INCEPUT SA APARA ACESTI ZIS MASONI CARE AU FURAT ACESTI BANI DIN BANCA NATIONALA SI SAU IMPARTIT INTRE AIA CARE NIAU CONDUS DUPA 1989 FRONTUL SALVARI NATIONALE DACA NU MA INSEL PRESEDINTELE DE ATUNCI STIE TOTUL DESPRE TOT CE SA INTIMPLAT IN PERIOADA ACEIA IN TARA. DACA ION ILIESCUL AR FI STRINS DE OUALE CARE NASTASE LEA AMINTIT MAI DE MULTA VREME, ATUNCI MULTI DINTRE ACIA CARE OCUPA FOTOLIILE IN PARLAMENTUL ROMANIEI AU SA CADA CU FUNDUL DE BETOANELE CASEI ALBE DE LA COTROCENI.
    MULTI DINTRE ACEIA CARE SINT ACOLO, NU AR MAI EXISTA.
    NU EXISTA IN ROMANIA O ASA PUSCARIE ASA DE MARE SA POATA INCAPEA IN EA TOTI ACESTI HOTI CARE AU FURAT ACASTA TARA CARE A FOST ASA DE BOGATA, SI EI AU FURATO TOATA SI NEAU SACATUIT PINA LA SINGE.
    ACESTI MASONI SINT CORDONATI DE AFARA DACA VRETI SA AFLATI,VETI GASI MAI MULTE SI DIN INTERIOR SI DIN EXTERIORUL TARI.
    VA SPUN TOATE ACESTEA FINCA LE STIU FINCA EU ERAM ACOLO IN PERIOADA CIND SAU INTIMPLAT TOATE ACESTE HOTII CARE LEAU FURAT ACESTI MASONI CARE SAU IMBOGATIT PESTE NOAPTE SI INCA TOT MAI INCEARCA SA SE IMBOGATEASCA SI MAI DEPARTE.
    ACESTI MASONI ZISI SI PESTI MICCIFURA TOT CE LE CADE LA MINA SI TOT CE ESTE MAI DE VALOARE SA LE SCOATA DIN TARA SI SA AJUNGA LA CEI MAI MARII MASOMI CARE IEI II CONDUC PE ACESTI MASONI PESTICI CEI MAT MICI.
    DE ACIA NE MERGE NOUA ASA DE RAU ASTAZI DIN CAUZA LOR ACESTI MASONI HOTI BOGATI CARE SAU IMBOGATIT FARA NESIMTIRE DIN 1989. INCOACE
    ACESTIA NE CONDUC TARA CU NESIMTIRE, SI PINA ACESTIA NU VOR FI PEDEPSITI SI INCHISI NU SE VOR SATURA SA MAI FURE, ACESTIA SINT ACESTIA II AVEM PE CARE IATI ALES VOI TOTI CARE AU FOST LA VOTARE.
    POATE IN VIATA NE VOM INTI FATA-IN FATA, SAU NE VOM AUZI, SAU NE VOM MAI SCRIE UNUL ALTUIA.
    DOMNULE ZIARIST CIUTACU EU VA DORESC MULTA SANATATE, SI CRACIUN FERICIT, SI UN AN NOU FERICIT IN NOUL AN CARE NE STA INAINTE ASA DE GREU PENTRU ACEST POPOR ROMAN CARE SUFERA DIN CAUZA ACSTOR MASONI HOTI. CARE SAU IMBOGATIT PESTE NOAPTE PE SEAMA SARACILOR.

  13. Cum domnu Victor ,nu a-ti luat nici un sfant dar numai eu citi euromulti am trimis ?!!la tonomat ,cum adica, prigoniu nu va dat juma jumi??!! din cheta strinsa pe tonomat? pai spuneti asa ca sa ne luam de el , baistrucu, auzi frate, sa nu-ti dea si tie vreo doi firfirici din cistig ,mare pisicher e, dar lasa ca merge in parlament si o sa facem lobi negativ pentru el si in semn de protest o sa pun deseurile amestecate HUUUU HOOOO>
    Apropo “”” PARTIDUL NATIONAL LIBERAR “””” A SUCOMBAT DE 2 SAPTAMINI , SE ZVONESTE CA se vor resuscita si vor deveni mai mult decit n-au fost si mai putin decit ar vrea sa fie . Cu dedicatie d-lui CALIN POPESCU TARICEANU.
    baba

  14. nu esti de neinlocuit.uneori esti bun[nu foarte],alteori te apropii de ceea ce doare ,cateodata se vede ca poti mai mult.STRADUIESTE-TE IN CONTINUARE!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.