Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Orban, salvator sau ţap ispăşitor?

Similar Posts

40 thoughts on “Orban, salvator sau ţap ispăşitor?

  1. Tap ispasitor. Chiar daca va reusi un record de atragere a fondurilor va avea cine sa le toace aiurea. Nea Orbane tu adu banii ca stim noi ce sa facem cu ei mai nou vom trece de la constructia de bazine de inot si stadioane in sate parasite la montat cabine telefonice in padure.

  2. SALUT VICTOR.

    DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE MINISTERUL DOMNULUI ORBAN TREBUIA INFIINTAT CU UN AN -DOI INAINTE DE 2007 PENTRU A FACILITA ABSORBTIA DE FONDURI EUROPENE (MODELUL POLONIA).

    DUPA 4 ANI DE STRAINATATE (AM FOST ANTREPRENOR), AM O SENZATIE, SI ANUME.
    MILIARDELE PE CARE TARA NOASTRA AR TREBUI SA LE “TRAGA” DE LA UNIUNEA EUROPEANA…. NU MAI EXISTA.DIN CAUZA ACESTEI SITUATII MONDIALE , ACESTI BANI IN PROPORTIE DE PESTE 70% NU MAI SUNT DISPONIBILI PENTRU ROMANIA. BINEINTELES CA OFICIALII UE O SA SPUNA CA SUNTEM CORUPTI (SI AU DREPTATE), MOTIV PENTRU CARE NOI ROMANII NU ACCESAM FONDURI.

    VICTOR, AM LUCRAT DIN 2007 IN ITALIA, FRANTA, BELGIA , SUEDIA SI CONCLUZIA MEA ESTE CA EXISTA 2 EUROPE: UNA PRODUCATOARE SI PROSPERA CARE TREBUIE SA EXPORTE IN CEALALTA EUROPA CERSETOARE SI PADUCHIOASA DIN CARE FACEM SI NOI PARTE.

    DIN 2007 DIFERENTA URIASA INTRE ROMANIA SI EUROPA STAPANA S-A MARIT CONSIDERABIL IN FAVOAREA STAPANILOR.

    BINEINTELES CA CEA MAI MARE VINA O AVEM NOI PENTRU CA DUPA ’89 AM INTRAT IN ACEASTA JUNGLA A GLOBALIZARII CU CEI MAI SLABI PRESEDINTI SI PRIM-MINISTRI POSIBILI.

    CA REDACTOR SEF LA JURNALUL TE ROG SA TE INFORMEZI CU PRIVIRE LA UN ALT LUCRU DESTUL DE GRAV DE CARE EU M-AM LOVIT: TIMP DE 4 ANI AM LUCRAT CA ANTREPRENOR CU CORPORATII IN DOMENIUL MONTAJ LIFTURI KONE FINLANDEZA,OTIS AMERICANA, SCHINDLER GERMANA. ITI SPUN CA ACESTE CORPORATII SUNT INTELESE IN CEEA CE PRIVESTE PRETUL PLATIT UNUI ANTREPRENOR CEEA CE INSEAMNA CA LA NIVEL MONDIAL AVEM UN MONOPOL PRIVAT, ADICA NICIDECUL O PIATA LIBERALA , LIBERA CUM AR TREBUI SA FIE.

    ACELASI LUCRU IL CONSTAT SI IN ROMANIA IN CEEA CE PRIVESTE PRETUL CARBURANTILOR. DIN PUNCTUL MEA DE VEDERE CORPORATIILE DIN TOATE DOMENIILE , BANCAR, ENERGETIC,ALIMENTAR,INDUSTRIAL S.A.M.D PRACTICA UN MONOPOL PRIVAT LA SCARA PLANETARA. IN CONDITIILE ASTEA SE PUNE INTREBAREA CINE CONDUCE ACEASTA PLANETA (MA REFER LA PRIVATI DESIGUR)SI PANA CAND VOM FI SCLAVI?

  3. cel mai bun lucru pt portocalii era sa aduca un meserias care, la randul lui, sa le aduca bani multi! om bun, orban asta, doar ca bun pt ei, din pacate

  4. @SORIN: poti sa-mi explici de ce scrii cu majuscule? am impresia ca strigi la mine

  5. ptiiii drace… asta-i concurs de injuraturi

    o dedicatie pt orban ca face parte din marea famelie basista:

    si o intrebare: fondurili o sa fie banuiesc numai pt rromania muncitoare nu si pt aistatii care nu apreciaza cuvintul domnului… basescu

  6. credeam ca oamenii de pe blogul asta sunt diferiti de ai lor. singura diferenta e sensul urii

  7. tragem concluzia ca Orban va fi tapul ispasitor al reusitei
    acordarii fondurilor europene “paduchelnitei cersetoare” :))

    btw: domnu’ Orban, as dori si eu o tisnitoare
    arteziana/bazin olimpic sau macar un ringhişpil
    ceva spatele blocului, daca se poate; daca da,
    va rog a dispune a directiona banutii in sensul
    corespunzator. multumesc. 😀

  8. *erata (…sau macar un ringhişpil
    ceva in spatele blocului…)

    ura nu-i buna dar nici iertarea permanenta
    a alora de-au bagat mina adinc in caraiman 🙂

  9. Probabil sint unii care-l vor tap ispasitor, iar se vrea poate salvator. Indiferent de ceea ce vrea el sau ce vor altii, el este o scula, o unealta. A accepta o functie in guvernul actual, presupune ca stii echipa care guverneaza, iar ca sa fi propus inseamna sa fi cunoscut de echipa de guvernare. Asa ca, logic vorbind, el stie ce si cum se intimpla, iar echipa stie ca nu reprezinta un risc, deci este demn de functia pentru care este propus. Inainte de a fi salvator sau tap ispasitor, el este constient si accepta echipa si metodele de guvernare, echipa il stie, propune si accepta ca fiind unul de-al lor. De aici totul poate fi simplu inteles. Chiar daca nu vrea sa faca rau, vrea sa-si faca lui un bine, cunoscind echipa si metehnele ei. Echipa stiindu-l, il accepta fiindca au garantia ca nu reprezinta un pericol sau amenintare. Sincer, cred ca o sa fie o unealta credibila care stie cum se vorbeste la Bruxelles si stie sa obtina fonduri UE. Dupa aia, mai vedem noi. Vin alegerile, PDL are nevoie de toate resursele posibile pentru a reusi sa mai iasa odata la alegeri…pardon…sa se mai iasa odata din urne. Pina la proba contrarie, il suspectez pe Orban acesta, nu fratele lui, de a se face frate cu dracul. In folosul lui si al dracului.

  10. @Bogdan: pe mine da, pe Stan nu stiu, ca nu ne imbracam la aceeasi croitoreasa 🙂

  11. stii ce sunt curios, ce parere are dl Orban vis-a-vis de faptul ca ministerul dansului are exact atributiile pe care le avea prin lege ACIS (autoritatea de coordonare a instrumentelor structurale). deci entitatea exista doar ca era direct sub SGG (dupa ce a fost luata de la min de finante).

    a fost genial basescu atunci cand, la numirea lui Orban, a spus ceva de genul ” noul minister va avea in gestiune ACIS si autoritatea de coordonare a instrum structurale ” :)))))) si o tot dadea cu “agentiile intermediare” in loc de “organisme intermediare” .

    de ce nu l-a pus director la ACIS? ca sa dea bine la bussels? ca sa fie pentru orban (unul dintre putinii oameni de valoare ) ok la cv? de ce?

    multumesc frumos daca il intrebi (si ma si uit la emisiune 🙂 )

  12. Eu aş vrea să aflu cum naiba poate fi un frate cu Băsescu şi unul împotrivă. O fi ca la Şandru în casă: el cu PD-ul şi Băsescu şi ea ( cică ) foarte împotrivă? 🙄

  13. @sorin,
    comparatia cu polonia nu e acceptabila. in polonia toate programele sunt implementate la nivelul unui singur minister, la nivelul caruia functioneaza si autoritatea de coordonare. la noi, programele sunt felii mici de pizza in farfuriile baietilor destepti (sa nu uitam si fetele.. ) .
    comparatia cu polonia a fost promovata de udrea dintr-un motiv simplu : context de manipulare. in polonia, autoritatea centrala si celelalte autoritati de management sunt in ograda “ministerului dezvoltarii” . si pentru ca si ministerul ei se chema la fel, a considerat ca e o buna deschidere pentru preluarea tuturor autoritatilor. chestiune insa imposibila .
    cred ca, posibil sa gresesc, ineptia cu “regiunile de dezvoltare” in locul judetelor tot de acolo a plecat.

  14. @bond-escu: intr-o tara “eminamente ortodoxa”,
    unde oamenii prefera sa iasa la pupat de moaste
    (fara suparare dar asa e) si sa SPERE intr-un
    trai mai bun de la o entitate divina in loc
    sa-si apere drepturile constitutionale taxind
    puterea (oricare ar fi ea) la vot ori prin
    mitinguri, unde vezi minunea ? :))

  15. salvator sau tap ispasitor? haida de ce idee? de unde pana unde mai conteaza? intro tara adusa la stadiul de colonie ce mai poate face un om? cand statul ticalosit a pierdut orice atribut al unui stat functional, cand parghiile de putere apartin multinationalelor, singurul lucru previzibil este ca un guvern fantoma poate doar sa taie pensii si salarii, dar pana cand? si dupa aceea?…cred ca cel mai bun lucru este sa nu mai astept nimic bun de la politicieni, toti sunt o apa si-un pamant…iar daca cineva crede cumva ca simpatizez cu portocalii, se inseala, il iubesc pe chior la fel de mult cat l-au iubit evreii pe hitler…

  16. Urmaresc emisiunea cu interes iar ce pot spune de domnul Orban este ca si-a propus un obiectiv indraznet.Este mult mai decent si cu mai mult bun simt decat toti portocalii la un loc.Acum daca va reusi ramane de vazut.

  17. Imi pare rau ca am ajuns doar la finalul emisiunii dvs.Referitor la eligibilitatea TVA,daca propunerea d-lui Orban se va aproba, se va aplica si proiectelor aflate in derulere la aceea data?

  18. Orban acesta, spre deosebire de fratele sau, nu a prea avut contact cu mirlania din politica Romaneascå actualå. Sper sa-l invete frati-su cå nu tot ce zboarå se månincå. El a avut contact mai mult cu politica manieratå din Bruxelles si cu lumea educatå. Mi-as dori så reuseascå, dar nu cred. In momentul in care o så incerce så se apropie de dedesubturile achizitiilor publice, de minarirea licitatiilor si toate celelalte mizerii, o så cam sarå din schemå. Pårerea mea. El poate fi plin de bune intentii, inså nu stiu in ce måsurå o så i se permitå så compromitå afaceri si oameni politici. Oricum, isi mai trece o pozitie la CV. In cel mai råu caz cu asta se alege. Sau poate invatå si el cum se face politicå la Bucale.

  19. Pare un nene de treaba. Si poate chiar este…
    Dar, la fel cum si Paleologu este de treaba dar nu are nici o influenta sau vreo sansa de a schimba ceva in PDL, si Ministrul Orban se afla tot in aceeasi situatie. Eu cred ca in functiie de ce i se va cere sa faca, el isi va da demisia sau nu. Eu pariez ca-si da demisia repede…in cazul in care chiar este asa cum pare, si anume un om onest. 🙂

  20. A fost o emisiune interesanta. Felicitari Victor.
    Dezamagitoare insa abordarea domnului ministru. Cu propunerile sale, rata de absorbtie la sfarsitul anului 2012 va fi de max. 6-7%, nu de 20% cum si-a propus, si nici macar de 10%.
    Ce propune este logica pasilor marunti incoerenti: simplificam (din 2007 auzim acest cuvant…) prin complicare.
    Dar cred ca emisiunea nu se dorea a fi una de intrare in detalii. E pacat insa ca putem sa facem mult mai mult in zona fondurilor europene si solutii exista. Dar pur si simplu nu le dorim.

  21. = miel nevinovat, dus la taiere, de o prostie induiosatoare, daca nu ar fi ingrozitoare. mai e mult pana la aleg3ri??

  22. Apropo de emisiunea cu dl Orban. Leonard. Dacă nu ar exista donchișoți dintr-ăștia, noi, muritorii de rând am muri de inimă rea. Așa… doar suferim de inimă.
    Din păcate, dl Orban va fi doar țapul ispășitor.
    “Fuga, fuga prin porumb… Cât de greu e să prinzi mistrețul!”

  23. Fonduri europene ???…
    Ne putem lua gentuţe si chiloţei ??? Nu ??? … Atunci da-i dracu de bani , ca nu ne trebuiesc !!!…
    Asta e cea mai mare DOVADĂ ca se fură din banii publici de care nu mai stie nimeni nimic !!!

    Felicitari pentru emisiune !…

  24. Eh, mai vin si eu p’acasă!

    Te-ai gândit și la varianta Țeapă Ispășitoare?

    Dacă Orban va demisiona cu fix 5 minute înainte să-l scuipe alde Mircia Andreii afară se va transforma în țeapă ispășitoare!

  25. Am urmarit emisiunea si am constatat,ca-ntradevar,in timp ce dl.Orban a fost doar “seful copiatoarelor”,cipriotul ce i-a urmat a primit mai multe responsabilitati.
    Asta am desprins din vorbele lui.

    In ceea ce priveste noul minister,pe care-l conduce,atitudinea lui,m-a dus cu gandul la acea “pipicutza” ce incearca sa primeasca 1000 de euro de la protectorul ei si incearca sa-i cheltuiasca…putin importa pe ce!
    Asa ca dna.Udrea o sa fie multumita.
    O sa ne imbogatim,in continuare cu partii de skii,pe care se construiesc case si de parcuri cu 2 copaci,in satele inconjurate de paduri.

  26. Pana la proba contrarie,omul este un meserias de clasa pe acest domeniu,si normal ca beneficiaza de creditul tuturor,cred. Tembelismele cu “a acceptat propunerea lui Basescu,e basist”,nu e in regula.Ramane de vazut cat timp ii trebuie domnului Orban sa constate ca e pus acolo fara drept de decizie cu adevarat(in cazul in care va fi asa).Presupun ca nu ar fi in regula sa stea acolo si sa nu se schimbe nimic in situatia absorbtiilor,a felului in care se directioneaza banii europeni functie de culoarea politica,si nu in ultimul rand,oportunitatea unor proiecte cu bani europeni. Adica nu faci parcuri la tara,bazine de inot in sate unde mai sunt 5 copii si alte d-astea.
    Sper sa fie la fel de hotarat si rapid si la abandonarea functiei,in cazul in care constata ca s-a avut in vedere doar ameliorarea imaginii acestui guvern si nu dorinta reala de a repara ceva pe ultima suta.

  27. initial am crezut ca e vorba despre celalt orban, ludovic, dar aparent e ingropat bine:)

  28. sa traiti d-le ciutacu! orban face parte din familia orban, care par cam oportunisti… serban huidu, acest om care s-a dat cu capu-n stalp si-a stat in amnezie o perioada determinata, a facut un accident soldat cu doi morti, in zona brasov. se zice ca ghinioanele se tin lant de serban huidu. eu zic ca doar a fost lovit la cap si-a stat in amnezie mai multa vreme, deci trebuia sa lase pe altcineva sa conduca, ca daca conduc toti lovitii la cap, tiganii cu palarie care habar n-au sa scrie/citeasca, rapandule de discoteca cu 2 clase etc., este normal sa rezulte ceea ce se constata. este un corespondent, un reporter la televizor care baga la disperare “cu siguranta” in sus, “cu siguranta” in jos… Dom’ne, astia in afara de expresia asta pe care-o baga la disperare toti pe toate posturile, “cu siguranta” asta, astia mai stiu si altceva?!! spre exemplu, “cu gamalie” sau “la siguranta” sau “cu certitudine, cu exactitate, categoric etc.”, ca m-am saturat de “cu siguranta” al lor. toti baga la maxidisperare “cu siguranta”, ca sa se dea ei docti. poate mai folosesc si alte expresii, in afara de “cu siguranta” asta, ca m-au disperat!!! ziceau astia de alpinistul francez care s-a urcat pe intercontinental, ca “nu i s-a dat voie sa se urce fara siguranta si ca i-au trebuit foarte multe ore de antrenament ca sa ajunga sa se urce pe cladiri cu siguranta”. dom’ne, astia la televizor mai au si altceva in cap in afara de “cu siguranta”? sincer. sa traiti.

  29. Din cat am reusit sa vad din emisiune, inca nu am apucat sa o vad pe toata, omul pare bine intentionat si documentat. Cat va fi de capabil, nu cred ca are importanta, deoarece nu el trebuie sa faca proiectele pentru alocarea banilor, tot astia care pana acuma au facut proiectele vor trebui sa le faca. Daca omul nu stie sa faca proiecte tot aia o sa fie, adica alocare de 0.000001% in folosul nostru si 10000% in folosul lor. Pai ce, credeti ca cei care pana acuma mancau o paine buna din spagi o sa-si lase jobul doar pentru ca a aparut un nou minister?
    Si totusi de ce mai trebuie un minister? O comisie interministeriala nu era de ajuns? Asa o sa mai angajam o turma de oameni pe salarii bunicele, care or sa stea toata ziua sa joace solitaire pe PC-uri de jucat Starcraft II sau alte jocuri ce necesita resurse puternice si o sa spuna ca nu s-a prezentat nimeni sa le ceara parerea.
    Sper din tot sufletul sa ma insel si defapt acest minister sa aduca in Romania 10000% din fondurile alocate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.