Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Oficiosul trăieşte din publicitate de stat

Oficiosul trăieşte din publicitate de stat

Badea se tot întreabă din ce bani sunt plătiţi Mircea Marian şi alte loaze de la Oficios. Pentru ce sunt plătiţi ştim. Ca să-l pupe-n cur pe tiran. De unde vin banii? Dan Andronic, Nicu Niro şi Murad Springtime nu-s tâmpiţi să vină cu bani de acasă. Atâta vreme cât există şi se perpetuează politica publicităţii de stat, aia pe care o înjura Băsescu în timpul regimului Năstase (şi, odată cu el, jegurile portocalii detaşate în presă), cu bani vărsaţi de la ministere, autorităţi locale şi companii controlate de guvern, bucile reformatorului statului lucesc. Revărsarea de mai jos a apărut într-o singură zi, azi. În afara banilor de la stat, bartere şi Roşia Montană.


UPDATE: Cine crede că informaţia asta va apărea pe vreun blog de analist media să ridice două degete.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

34 thoughts on “Oficiosul trăieşte din publicitate de stat

  1. ” Ca să-l pupe-n cur pe tiran. ” … unii oameni doar asa pot supravietui, legati de curul cuiva printr-o “trompa”…ca n-am gasit alta rima :))

  2. Vaaai! Floarea intelectualităţii româneşti să accepte aşa ceva? Revolta lui Mihăeş va fi imensă (şi constipată), Mircea Marian îi va scrie (cătrănit) Codruţei, Cărtărăscu îşi va renega (smulgând-şi fosta mustaţă) Levantul iar Patapievici va demisiona din funcţia de cercetător privat al ideilor …

  3. Fostul ziar Scanteia cu alt nume si cu aceeasi folosinta ca ziarul Scanteia de pus zarzavatul la uscat.Slugoii puterii tinuti din bani de la buget incearca disperati sa prosteasca lumea asa cum o faceau si in 1989…….nu avem nici o problema Romania e infloritoare Ceausescu e cel mai tare ce mai tura-vura comunismul a invins. Dupa cateva luni maretului invingator avea sa-i treaca cateva gloante prin tartaguta iar ,,alde Mircea Marian,, fugeau ca sobolanii. Acum iata-i reinstalati in posturile de pupincuristi si facand ce stiu ei cel mai bine…..Sluga din nascare,sluga moare.

  4. @dorubr: Adevarul e fostul ziar Scanteia
    @Horatiu C: cine sa se mai formalizeze?

  5. voi fi pe lângă subiect, iar pentru asta îmi cer scuze de pe acum, dar sunt încă siderat de ce a putut scoate azi bocul pe gură: “Provocarea noastră constă în a nu face niciun pas înainte, să fim foarte precauţi şi să nu ne întoarcem la populism”. am dat fraza întreagă, ca să nu se zică cum că l-aş fi răstălmăcit; oricum, partea cu “provocarea noastră constă în a nu face niciun pas înainte” mi se pare de-a dreptul fantastică; numai că noi ştiam de multă vreme că nu-s în stare să facă vreun pas înainte.

  6. trebuie şi slugile prea-întunecatului să mănânce o pâine albă, nu? şi cum din altă parte nu au cum să primească bani, are grijă pedeleul cel neprihănit să pompeze bani publici în ei, că doar sunt utili.

  7. Atata timp cat populimea Romaniei plateste taxe si impozite, loazele si limbricii vor prospera.
    Cat de complicat poate fi?

  8. Eu astept ca cei ca Andronic sa isi justifice banii,sa vad o adevarata guvernare a Romaniei.Ce am auzit eu la inceputul anului se adevereste astazi:benzina 6 lei,posibil 7 lei pana la sfarsitul anului.Vor fi nevoiti sa creasca salariile la anul pentru a creste capacitatea de cumparare a oamenilor,pentru a avea macar posibilitatea de supravietuire.In cateva cuvinte:iarna,plata intretinerii,preturi mari la utilitati,produse alimentare inaccesibile majoritatii oamenilor.Si “achizitii” cat cuprinde.Base trebuia sa iasa cu un mesaj de incurajare azi,mi s-a parut cam in lipsa de idei,devine monoton,noroc cu finantarea pentru sustinatori.

  9. Astia de la Rosia Montana nu se lasa, si din cate vad, sunt tot mai aproape sa puna mana pe filon. Ce mai conteaza cate o bucata de mamaliga pentru potaile din batatura celui pe care vrea sa-l fure????

  10. off topic: care este pozitia Jurnalului National si a Antenei 3 fata de ce se intimpla la Rosia Montana? care este pozitia lui Victor Ciutacu? de ce nu se ia atitudine impotriva acestei crime? care sint interesele, in afara de cele pe care le stim cu totii? de ce nu trage nimeni Opozitia (sanchi!)de mineca? de ce doarme Opozitia? doarme sau e complice? de ce? pur si simplu – de ce ? (de ce, Tolea, de ce? de ce, domu’ Dan, de ce?)

  11. @Invectiva: cine a decis ca-i crima la Rosia Montana? eu n-am nici o pozitie conturata. mi se pare aberant si profund interesat tot circul asta public.

  12. @ Victor Ciutacu
    pai, plecasem de la premisa ca raderea unui munte de pe suprafata pamintului se cheama crima…pe urma vin considerentele de ordin ecologic, cultural, de patrimoniu, de pretejare a zonei…sint doua exemple in trecutul foarte apropiat, in Turcia si Ungaria, in care bazinele cu solutie de prelucrare a minereului pe baza de cianuri au cedat si au facut prapad pe arii extinse, cu o gramada de victime, cu zone care nu mai pot fi locuite/valorificate pentru sute de ani de acum incolo…daca asta nu se numeste crima, astept sa mi se spuna cum se cheama – si, in cele din urma, dar nu neaparat cel mai la coada, mai e si crima economica: se da un munte de aur, exloatat inca de la daci si romani incoace, unor straini pe nimic, la fel cum s-a dat si petrolul, cum se vor da si pungile foarte mari de gaze despre care se stie doar in rindul specialistilor dar in main-stream nu se spune nimic si nu se va spune decit dupa ce vom iesi iar in paguba…ok, deja m-am intins si cred ca din ce am zis aici reiese macar faptul ca problema Rosia Montana trebuie dezbatuta serios – poate eu si cei care au pareri asemanatoare mie ne inselam, poate trebuie sa fim adusi pe calea cea dreapta, sa gindim asa cum trebuie…

  13. Oficios libidinos!
    @si mor daca nu o zic:n-am bilet la meci, dar daca Argentina nu mai vine in Romania,atunci sa se duca dracului.PUNCT!!!!!!!!!!!

  14. Opiniunea mea este ca ai si nu ai dreptate.

    Nu cumpar EVZ, asa ca nu stiu cum sta treaba in alte editii, dar urmarind pozele puse de tine nu vad decat exemple de “publicity” si nici unul de “advertising”. E drept, un fel aparte de “publicity”, sigur platita. Numai ca in TOATE cazurile din postul tau e vorba de “publicity” care rezulta din constrangerile legale de a face cunoscute chestiunile / situatiile in cauza. Si asta face o mare diferenta fata de situatia din timpul guvernarii AN, cand presa abunda de “advertising”, cand se presupune ca iti faci LA LIBERA TA ALEGERE (deci nu constrans de vreo lege / norma europeana etc) cunoscute produsele, serviciile etc..

    Acum o nedumerire am si eu: sa faca “publicity” era obligatoriu in toate cazurile de mai sus, dar de ce a fost ales EVZ?

  15. Ca si in comert,cererea depinde de oferta si invers.La cati pupincuristi avem,le trebuie o gramada de idei de a recompensa,fie sub forma de bani din reclame,fie din majorarea fonduriolr,fie din stergerea datoriilor,fie din reesalonari,fie din imobile sau terenuri concesionate.Asta este societatea,lipsita de morala,etica,rusine.Scopul scuza mijloacele- este prea elegant spus…

  16. @alphas: cand o sa gasiesti un raspuns valid la nedumerire, iti vei explica multe. ca sa nu-l mai cauti, iti dau eu un hint: Evz, care nu e vreun lider de tiraj, traieste aproape exclusiv din banii incasati pe anunturile autoritatilor locale si centrale. cine a decis asta si pe ce criterii? ia ghici!

  17. Salutare Victor,

    Uite acilea un citat basescian:
    “Sunt trei puteri: executivă, legislativă, judecătorească. Toate aceste trei puteri au în vârf pe unul care se numeşte şeful statului.”

    El e sefu’, el tine socoteala banului.

  18. am o mare nedumerire(off topic) si nu as vrea sa fiu rautacios (desi cred ca o sa reusesc): de ce oamenii-sluga sunt si urati dpdv fizionomic? cred ca slugarnicia ca mod de viata schimba postura omului, privirea,atitudinea, il schimonoseste practic…il lasa fara umbra, devine chiar straveziu.

  19. Imi cer scuze ca o sa continui cu off topicul cu Rosia Montana dar nu ma pot abtine. Am fost si eu trist cand am vazut cat de des se da reclama la RMGC pe Antena 3 dar asta e… banii nu au miros…
    Se trece peste o directiva a Parlamentului Europei care a votat cu o majoritate covarsitoare impotriva exploatarilor miniere folosind cianuri! Iar una din marile probleme de la Rosia Montana e ca nu se respecta dreptul la proprietate! Ok, au fost unii cetateni care au luat banii de la RMGC si au plecat dar sunt si cativa care nu vor sa vanda! Cum adica sa vina cineva sa-i dea pe oamenii aia afara din casele lor si sa-i mute in alta parte? Ultima oara cand am verificat comunismul cazuze si Romania era stat de drept in care proprietatea e protejata si garantata! Atentie, aici nu-i vorba de a despagubii oamenii pentru un obiectiv de interes public (cum e in cazul construirii unor hidrocentrale, autostrazi etc.) aici se dau afara oamenii din casele lor pentru o AFACERE PRIVATA!

    va recomand sa cititi articolele lui Mihai Gotiu de pe voxpublica in legatura cu Rosia Montana. El a investigat inca de cand a inceput toata povestea si e foarte bine documentat. Ar fi pacat sa lasam o zona atat de frumoasa sa ajunga contaminata cu cianuri si sa avem niste munti de sterili in locul unor peisaje unice!

  20. Sa vedeti cand va fi obligatoriu sa facem abonamente la scoala, ca sa aiba copiii din ce conspecta!

  21. Si “Curentul” e difuzat gratuit in…trenuri de catre….seful de tren! Asa ca, nu va mai mirati ce fac astia cu banii publici. E vremea ca invincibilul Blejar sa se sesizeze si in cazurile astea, inclusiv contracte pe cabinete de avocatura portocalii.

  22. Astia de la RTV sunt analfabeti. Au scris “scandalagii de la Deta”, in loc de “scandalagiii”. E plinaa taraaaaaaaaaaa…

  23. Cred ca erau nesiguri de ce au scris si acum au reformulat, au zis “agrsorii de la deta”. :)))

  24. Blejnar nu se ,,sesizeaza,, decat la comanda -so pe el! Traian Bostanescu stapanul lui ii dezleaga zgarga ii scoate botnita si il asmuta pe cine are el chef. Blejnar,,respectand legea,,se face ca nu vede smecheriile pdl-iste. Musca-l pe Ponta,so pe el! Institutiile statului au fost transformate de Traian Bostanescu in organizatii mafiote.

  25. Doar nu s tâmpiţi să deie cu banu la partea adversă, dară că dau şi ei la cine linge mai bine pe orice vreme şi în orice context.

    Cred că în ţara asta sunt “jurnalişti” care sunt adaptabili la orice regim adică sunt atât de cameleonici încât trădarea şi traseismul este mult peste nivelul “clasei” “politice” “româneşti”…

    Să nu vă miraţi dacă tot ăştia vor linge pe alţii în caz că se face rocada, Cristoiu este cel mai clar exemplu, el când cu portocalii, când cu alb roşii pesedei când cu liberalii, că doar trebuie să aibe şi el o pită cu cât mai mulţi antiaglomeranţi la masă…

    În altă ordine de idei las că sunt destule oficioase în ţară care sunt plătite tot aşa dar şi de unii şi de alţii aşa că ideea de presă liberă este doar un moft vorba lu Ilici pe care il asumă doar cei puţini şi esenţialmente efemeri…

    Uite, eu sunt liber să scriu pe blog fără a fi jurnalist şi scriu ca român; asta până când azi o dimineaţa mi a strigat unu cu reproş şi ameninţător CE FACI BĂ??? asta după ce făceam poze aşa la o asfaltare care în oraşul Haţeg durează de aproape 3 luni şi mai durează ţinând tot oraşul blocat… primarul este recent trecut la PSD după ce o fost liberal şi înainte de a fi liberal o fost PC şi cine mai ştie ce o mai fost… şi sincer sunt sătul să tot scriu despre asta…

    Să vedeţi când o începe electoralele cum îşi intră în pită scribii unora şi ai altora, Doamne, feri că mai bine pleci pe durata electoralelor undeva la munte şi cobori doar la vot ÎNSĂ dacă nu ai cu cine (fiindcă sunt toţi aceeiaşi) mai bine cobori după fiindcă oricum nu se schimbă metehniţii…

    sper că nu am scris iarăşi aiurea.
    dacă da.
    vă rog să nu publicaţi cele scrise.
    mulţumesc

  26. @oana: fiindca nu se stie de ei? da’ ce-a facut asa spectaculos romanul in concursul Red Bull?

  27. Conturati-va o parere, va rog.
    Cred ca Invectiva are dreptate, foarte multa dreptate. Trebuie sa asteptam distrugerea zonei pentru a va opune si exprima o parere ?
    Dl. Radu Tudor, admirabil in eforturile sale, a spus ca un lucru grav si neetalat suficient de mult in presa, cresterea pretului benzinei.
    Dar “evaporarea” a sute de tone de aur si argint, plus metalele rare si pretioase “neinventariate” oficial cum poate fi pusa in balanta cu reclama aia oribila care spune ca vom avea joburi in schimbul a 70 milioane de unitati monetare fara valoare si fara viitor in fata aurului ? Alte state incep SA ADUNE aur, noi sa vrem sa NU mai fie al nostru ?
    Chiar daca lucrurile s-ar desfasura ca in teoria RMGC tot ar un dezastru, dar in stilul de lucru romanesc, cum va fi ? Imaginati-va o ceata de tampi, cu un buget de sute de milioane, facand la scara uriasa ce au facut aia la Sarmisegetuza, cu un buget de 2 lei, la scara mica. Daca Parcarea din Sarmisegetuza e o crima, Rosia Montana va fi ca un genocid, ca Holocaustul, fata de o crima individuala. Va fi ceva de neconceput de mintea obisnuita, va fi un fenomen statistic, nu o fapta pentru care elaborezi dosarul penal.
    Va rog, domnule Ciutacu, studiati problema, ganditi-va, avertizati-l si pe Dl. Radu Tudor si LUATI atitudine.

  28. @vladimir: daca vreau sa dezvolt subiectul Rosia Montana, scriu un post pe tema asta. dat fiind ca am vazut maximum 30 de persoane la manifestatia de protest impotriva lui Hunor Kelemen, nu consider, deocamdata, ca merita efortul.

  29. Buna ziua,draga Antena 3

    Incep prin a va spune ca desi cred ca sunteti singurul post de televiziune care merita vizionat,m-ati dezamagit profund…

    Difuzarea OBSESIVA a reclamei pentru exploatarea miniera de la Rosia Montana ESTE UN AFRONT DIRECT la inteligenta poporului roman si a Romaniei…Ce sa spun…vai cate salopete o sa facem noi romanii in contul tonelor de aur cu care vor pleca ei…e jalnic…

    Acele locuri de munca pe care zic marii investitori ( escrocii) ca le vor creea,oricum ar fi fost creeate daca statul roman si-ar fi dat osteneala sa exploateze aurul pe banii proprii- eventual cei imprumutati de la FMI…

    Cat de retardati ne cred incat noi ar trebui sa fim foarte multumiti ca ei o sa investeasca zeci de milioane in conservarea zonei si in crearea de noi locuri de munca dar in schimb ei vor pleca cu conturile umplute pana la refuz?

    Ca ma gandesc si eu ca prostul de rand CA NIMENI NU AR INVESTI ATATIA BANI SI TIMP DACA NU AR FI SIGURI DE UN PROFIT IMENS !!!!!!

    Oare nimeni nu mai vrea in tara asta ca noi sa iesim la liman?!!!!

    NOI O SA RAMANEM CU MINELE ROMANE PE POST DE MUZEU SI CU CATIVA ANGAJATI TEMPORAR….ASA NE TREBUIE…TARA DE SLUGI PROASTE…

    Si ,,rusine Antenele” ca ati acceptat sa difuzati acest spot si ca va bucurati la cativa banuti din promovarea distrugerii Romaniei!!! Ati pierdut un telespectator…dar stiu,nu-i nimic ,o sa acoperiti pierderea din banii de la reclama respectiva…In ritmul asta s-ar putea ca in vre-o doi ani sa fiti singurii telespectatori ai emisiunilor voastre…

    O fosta telespectatoare,Elena

  30. Va iert pt ca sinteti cel mai bun pt ca altfel nu va urmaream si nu va comentam .Pt asta va urmaresc si pretuiesc, lidia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.