Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Nişte beţivi leneşi din România tropicală

Nişte beţivi leneşi din România tropicală

Suprinzător, uneori, în România, cunoscută ţară tropicală, iarna ninge. Nu chiar atât de des ca pe vremea când eram noi copii şi paralela 45 trecea prin mijlocul hărţii. Între timp, toată lumea s-a schimbat. Au picat în serie mai toate regimurile comuniste din estul Europei. Victoria Bucureşti şi Flacăra Moreni s-au desfiinţat. NATO şi UE s-au extins. China ţine pe bani SUA şi vreo juma de Europă. Gorbaciov a devenit analist. Dintre clasici, doar Fidel Castro ce mai rezistă. Dar gâfâie apăsat şi el, bătrânul. Fabricile şi uzinele au devenit mall-uri (pline) şi cartiere (goale). Capitalismul se pregăteşte să-şi dea obştescul sfârşit. Nimic nu mai e ca înainte.

Deloc suprinzător, de fiecare dată când România se confruntă cu acest fenomen meteorologic bizar, a cărui explicaţie ştiinţifică n-au găsit-o nici cercetătorii britanici, autorităţile sunt uluite. Statul cheltuieşte, cu fiecare an ce trece, din ce în ce mai mulţi bani. Pe care-i ia de la din ce în ce mai puţini salariaţi. Doar trebuie să se pregătească pentru bătăliile decisive cu omătul ucigaş. Pe care, deşi stă cu fundaşii călare pe linia de centru, invariabil, le pierde dramatic, în prelungiri; uneori, chiar la penalty-uri. Fiindcă-l încurcă nesimţiţii şi beţivii. Care plătesc impozite şi taxe. Ca să finanţeze existenţa şi confortul zilnic al uluitelor autorităţi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

94 thoughts on “Nişte beţivi leneşi din România tropicală

  1. Domnule Ciutacu, Fotografia e autentica? Este extraordinar de frumoasa seamna aprope perfect cu taranul de la 1907 al lui Octav Bancila. Nici o diferenta dupa atita amar de vreme. Conducatorii actuali sunt ciini iar pupincuristii lor traiesc in salbaticie precum oamenii cavernelor.

  2. Victore, te-a ars careva la blog? Nu stiu daca stii, daca da scuze. Da ciutacu in google si click pe link mie imi apare ceve cu viagra. E de la mine?

  3. In Finlanda si SUA, primaria iti inlocuieste si casuta postala daca a luat-o viscolul. Iar ei chiar au ierni lungi si grele. Insa cu 50 $ poti inchiria utilaj de la firme(online am gasit) , care timp de o ora iti curata starda, curtea, etc. Oare cati km de autostrazi curatam cu un milard de euro? Faptul ca persista in a ne jigni, fie pe noi din piata, fie parintii, bunicii de la tara, nu demonstraza decat lipsa lor de compasiune, de interes national si de ce nu, totala incredere ca nu pot fi urniti din scaune. Oare asa o fi? Cat va mai tine iarna?

  4. Si maine imi fac pancarta noua cu: SUNT OBOSITA SI MI-E FRIG DAR STAU IN PIATA CA SA STRIG:DESTEAPTA-TE ROMANE!

  5. Pai si eu ce spuneam? Poza e trucata, nu e din Romania. Romania reala e aia pe care o descriam eu…

    P.S. Cand tu ii faci pe romanii aia pomanagii care voteaza pe o sticla de ulei, fomisti care se vand pe doi mici si o sarma, idioti agramati, etc, e ok, tu esti genial.
    Daca eu spun ca jumatate din satenii aia ar fi usor catalogati drept alcoolici dupa standardele medicale, ca zac terenuri cat vezi cu ochii nemuncite cu anii pentru ca poporul e ocupat sa stea la coada la ajutoare sociale, si ca daca ninge asteapta sa le aduca altii de mancare si sa le fac foc in casa, sunt penibil.

    P.P.S De fiecare data cand am primit o reactie din partea ta a fost una de genul esti idiot, esti penibil. Ce crezi ca spune asta despre tine?

  6. @andrei: ca nu-ti mai suport obrazniciile basiste si ca, de data asta, chiar iti dau viteza

  7. @andrei
    Idiotule,oamenii nu-si fac focul fiindca NU AU lemne ! Iar cei care stau la coada ,la ajutoare,au pensii de 3 mii de lei !
    Idiotule !

  8. Victore,

    Referitoar la declaratia fascista a lui m toader lider PDL din Parlament.

    Oare e greu de inteles ca toate judetele unde sunt calamitati se itimpla a avea Presedinti CCJ din opozitie, iar Guvernul A REFUZAT sa actioneze la timp generind un GENOCID?

    Jegul de mircea toader are o atitudine fascista, aia erau alcolici. Un afrond profund adus sarmanilor oameni, dar si alcolici fiind e abject de grav, de parca statul nu ar avea OBLIGATIA de a avea grija chiar si pentru alcolici pt ca si ei ii platesc pe guvernati?

    Totusi, GENOCIDUL ii trebuie imputat in special lui bashescu care a instigat la GENOCID cand a declarat ca Romania nu e un ‘Stat Social’, apoi ministru de finate Vladescu plusind cu ‘iesirea din sitem pe cale naturala’, pt reducerea fondului de pensii si ajutaore sociale, iar ciracii sai gen toader au inteles mesajul iar acum au avut ocazia sa-i lase sa MOARA!

    Acum, toader nu a facut decit sa confirme.
    Intrebarea mea este, daca Ceausescu a fost impuscat pt un genocid ne dovedit ce le trebuie facut astora? Nu trebuiesc anchetati cu totii si sa plateasca dupa o lege?

    Cu atit mai mult ma oftica acum ponta care practic a cautionat Guvernul bashescu-MRU.

  9. “P.P.S De fiecare data cand am primit o reactie din partea ta a fost una de genul esti idiot, esti penibil. Ce crezi ca spune asta despre tine?”

    Simplu,ca te crede idiot si penibil, fix asa cum esti si cum cred si eu.

  10. O sa fac un comentariu la dobitocia sa de andrei, chiar daca nu mai e pe aici.
    Am facut si eu agricultura, asa d-al dreakului.
    Impreuna cu cineva lucram 400 de ha, zona de ses, in jud. Timis. Am bun si cu utilaje de alea ceapiste ( tractoare) dar cu o combina Class, mai veche. Rezulate? Mai ca nimic ca eficienta. De ce? Simplu:
    1. la 15 ha de teren am arat cu trei tractoare trei zile, la care mai adauga o zi de discuit ca pamintul tare , bocna din lipsa de apa
    2. linga noi unul cu citeva mii de ha , dar cu utilaje super a discuit la 20 de cm in jumatate de zi circa 400 ha cu trei utilaje
    3. la recoltare de floarea soarelui cu combina mea pierdeam fata de altul ( un vecin) care imi lucra-treiera floarea pentru 10% din ceea ce recolta. Avea o combina tot Class cu 5 ani mai tinara si ce observ ca eu am o pierdere fata de el de 30%, CUUUUUMMMMM? asa cum vezi.
    Dar si el avea cred 10^ pierdere, iar linga noi ala cu miile de ha avea combine ce recolta triplu cit noi la o trecere si pierdere 3%
    Ei acum sa imi spuna cum sa munceasca pamintul un amarit de taran cu un cal sau o vaca si sa mai fie si performant.
    Anul urmator le-am dat in arenda la cel de linga, ca el obtinea ceva profit.
    Numa un portocaliu ca andrei stie, ca el e destept si vede ca romanul e lenes.
    Scuze de mesaj, daca am deranjat pe cineva .

  11. Cica isi retrage afirmatia toader…asa zicea pe rtv.
    La acelasi post,la care nu o sa ma mai uit nici macar in treacat cum am facut in seara asta,am vazut ceva absolut odios.Ziaristii,politicieni si publicul din studio, radeau toti in timp ce la telefon era un primar din nush ce comuna lovita de zapezile astea,care le povestea ca au fost nevoiti sa transporte o femeie decedata cu tractorul.
    Dumnezeule!…daca asta e motiv sa razi ca prostu’…mie asa o scarba de acesti asa zisi ziaristi.

    Imi cer scuze de offtopic.

  12. @Pierre de Timp
    Cred ca ar fi o solutie, ca ei numai cu de astea traiesc! N-au decat!Oricum, mie-mi curata psihicul de toate frustrarile din ultimii ani.

  13. @Pierre de Timp & Alina & korbul: inainte de toate, pot sa-mi rezolv singur micile diferende. apoi, n-am chef sa transform blogul in peluza. in final, il injurati degeaba, nu mai are acces

  14. Reactia mea e fix referitoare la ce spune.Numai un traitor in tara asta idiot ar afirma ce afirma el .Sau basist. Fara nici o legatura cu dumneavoastra.

  15. @Alina
    In Arad,facusera unii treaba cu gogosile. In ele erau ravase,dar n-au apucat sa le imparta pe toate,ca le-au fost confiscate. Credeau ca se instiga la cine stie ce … Dar in toate era scris “Luati de la Basescu”.

  16. Mult tupeu pe infractorul asta.Cu cata seninatate mintea vis a vis de vila mironositei de Boagiu.Prin 2004 in Galati se invartea prin Gl. cu o gramada de dubiosi care au sponsorizat campania pdl-ului.Unul din ei este Doru Marculescu,cu o istorie interesanta,asociat cu Constantin Iavorski in Marc Trust,apoi CEMTRADE 2002 SRL,detine acum ENERGY INCORPORATED SRL,firma autorizata sa furnizeze electricitate pe piata din Romania.Vezi unde are M.Toader de returnat banii din campanie si de ce il tine Base pe pozitie.Ai sa descoperi in acest ascuns D.Marculescu unul din cei mai bogati oameni ai Romaniei care nu apare in nici un top.Daca ai sange in instalatie sa te apuci de o ancheta jurnalistica,ai mare grija e mana in mana cu mafia ucraineana.

  17. Lasa nea Victore, asa ne place noua, vorba cantecului: “Dati-ne ploaie, dati-ne vant, suntem ai dracu’ de rezistenti”…in cazul de fata, zapada si viscol. Oricum, Toader asta, de vreme ce detesta betivii, nu mai sunt asa sigur ca poate fi suspectat de basism. :)))

  18. @ De urs289 @all
    ”Cica isi retrage afirmatia toader…asa zicea pe rtv.”

    Asta vine cam asa ‘o violezi pe una’ si apoi iti retragi violul?

    A spus-o inseamna ca a gindit, adica l-a luat gura pe dinainte ca cap n-are (inclusiv cacofonia), confirmind planul diabloic al lui bashescu-Vladescu de scoatere din sistem a celor bolnavi, asistati sau pensionari.

  19. Ce ne-a transmis regimul condus de catre derbedeul de la Cotroceni in ultima luna:suntem ciumpalaci,nevrotici,neaveniti,viermi,lenesi si
    betivi.Ce urmeaza ? Dar ei cum sunt ?

  20. Nu ma indoiam ca iti poti rezolva singur diferendele! Era doar parerea personala si dorinta de a injura un fel de Visan, pe care oricum cu greu am stapanit-o si am exprimat-o elegant, ca vorba aia, nu suntem la peluza. Ca nu mai e, nu m-a mai interesat. Ca oricum portocalii-s surzi si chiori si nu pricep, m-am obisnuit deja. Cu peluza, nu prea imi sta in fire.

  21. Tema zilei:
    Triada securistica Basescu – MRU – Ponta, controlata direct din butoane de la Washington.

    Falsa opozitie, agitatia duplicitara si noii ciocoi tineri, care deja simt in urina, ca acum e randul lor…

  22. Scuze Victor,dar sunt indignata de afirmatia limbricului senil toader,jeg uman,nu sunt cifre numarate de roberta,sunt oameni care au patimit datorita incompetentei si prostiei crase,adunaturi scabroase tot timpul cu broastele in gat.Sunt intrigata si protestez Victore,asta nu poate ramane asa,nici cele mai sincere scuze nu-l absolva!Si de-ar fi fost un singur om si tot ar trebui sa se gandeasca ca viata este mai presus de orice,iar cand se intampla astfel de evenimente faci tot posibilul sa elimini suferinta,sa ajuti,sa empatizezi.Gunoiul de toader s-a pus cu cine nu trebuie!

  23. Pentru ceea ce ( NU ) au facut zilele astea , personal as ”descarca” in PDL – isti toata munitia !!!…
    Sunt mai javre decat ultimii caini de pe strada !!!

    Lumea moare iar ei si-au votat bugete pentru calatorii in tari calde !!!

  24. Betivi, lenesi, hoti, murdari, mahalagii…
    Daca suntem asa de nenorociti de ce au ales sa ne reprezinte?
    Ii propun lui Toader Mircea o initiativa legislativa: inainte de a salva un om de sub nameti sa ii puna fiola; daca are alcoolemie sa il lase sa crape.

  25. Mă întreb dacă individul sinistru & cinic pe numele său Toader Mircea poate fi tras la răspundere pentru afirmaţia sa? Pentru că mie mi se pare normal, civilizat şi de bun simţ să-şi dea demisia. Dar cum ştiu că n-o va face (onoare, civilizaţie, bun simţ sunt probabil cuvinte în bengaleză pe care mnealui nu le pricepe&percepe), măcar să plătească într-un fel, în mod legal.
    Ar trebui făcut ceva să-i învăţăm ce e aia “Respect” pe indivizii ăştia cu gura slobodă care ne ia drept nişte sclavi plătitori de taxe pe care-i scuipă şi-i batjocoresc după cum li se scoală lor sau nu într-o dimineaţă sau alta.

  26. Domnule Victor Ciutacu,eu cred ca toti cei decedati acuma au fost politisti.Citez pe noul sef al Politiei Romane:”Politistii sunt niste betivi si nenorociti!”.Eu as zice ca impreuna cu Facias,sa luati legatura cu rudele celor decedati si sa faceti plangeri penale impotriva lui Mircea Toader pentru calomnie.Acest nesimtit nu stie ca orice om care decedeaza in conditii suspecte este dus pentru necropsiere.Organul de cercetare penala a politiei judiciare prin Rozolutie Motivata solicita IML cauzele decesului iar una din intrebarile obligatorii este alcoolemia decedatului.Acesti oameni nu au avut ce baga in foc iar ca sa se incalzeasca au baut alcoolul(vin,tuica) pe care-l mai aveau in casa,au adormit si au inghetat,dar alcoolemia a ramas.Luati cate 2 martori si la instanta sa demosntrati ca cel decedat nu a fost betiv si sa vad unde isi scoate camasa acest nesimtit.

  27. URRRRAAAAA!!!!!
    Am aflat de ce a DEMISIONAT BOC!!!

    (acest banc ilustreaza perfect puterea portocalie)
    In timpul unei vizite oficiale in Anglia, Basescu e invitat la un ceai
    de catre Majestatea sa, Regina. Zambitor, Basescu o intreaba:
    – Mi-ati putea raspunde la o intrebare?
    – Desigur, raspunse Regina .
    – Ei bine, cuteaza Basescu, care credeti ca este esenta
    leadership-ului ? Care este secretul unei bune conduceri?
    Cu un zimbet suav, regina raspunse:
    – In opinia mea, filosofia minimala a conducerii cere sa fii
    inconjurat de oameni inteligenti.
    – Si cum iti dai seama cine este inteligent si cine nu? – insista Basescu.
    – Foarte simplu, spuse regina , ridicandu-se, permiteti-mi sa va arat.
    Ii telefona indata lui Tony Blair, puse telefonul pe speaker si spune:
    – Domnule prim-ministru, va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde la o intrebare: mama dvs. are un copil,tatal dvs. are un copil, iar acest copil nu este nici fratele, nici sora dvs. Cine este el?
    Blair raspunse fara ezitare:
    – Sunt exact eu, Majestate.
    – Corect, spuse regina . Multumesc si la revedere, sir Blair.
    Apoi, privindu-l pe Basescu:
    – Ati inteles, domnule presedinte?
    – Da, majestate! Foarte interesant! Fiti sigura ca o sa folosesc aceasta lectie! Odata intors la Bucuresti , Basescu se hotaraste sa-l supuna la test pe Emil Boc.
    Convocat, Boc vine.
    – Draga Emil, ma intreb daca ai fi capabil sa-mi raspunzi la o intrebare.
    – Desigur, dle presedinte.
    – Ei bine, mama ta are un copil, tatal tau are un copil, copilul asta nu este nici fratele, nici sora ta. Cine este el?
    Boc isi roteste cateva clipe ochii intre tavan si podea si,
    finalmente, isi intreba presedintele daca i-ar putea acorda un ragaz de gandire. Intors la Guvern , convoaca pe data ministri , alaturi de care zaboveste cateva ore asupra problemei, fara sa ajunga la o solutie. Prada disperarii, il suna pe Blaga, la Senat:
    – Asculta, zi-mi si mie: maica-ta are un copil, taica-tau are un
    copil, si acest copil nu este nici frate-tau, nici sora-ta. Cine este el?
    Blaga raspunse pe data:-E simplu, sint eu.
    Mult mai usurat, Boc fuge glont inapoi la Cotroceni si intra gafaind in biroul lui Basescu- Stiu raspunsul, domnule! Stiu cine este blestematul asta de tip! E Blaga !!!
    De peste birou, mangaind usor spatarul fotoliului – gandindu-se, probabil, ce noroc are regina cu
    asa oameni inteligenti pe langa ea(englezii astia!…) – cu o
    nedismulata grimasa de dezaprobare,
    Basescu ii raspunde:
    Gresit, tampitule! E Tony Blair!

    Si Boc si-a dat demisia…..

  28. Societatea URBAN care se ocupa cu curatenia in Bucuresti are vreo legatura cu sen. viermilor URBAN? un prieten care a participat cu utilaje la deszapezire ANUL TRECUT avand contract cu aceasta societate URBAN nici acum nu si-a recuperat banii. Oare ei si i-o fi luat de la stat pentru lucrarile efectuate de altii?

  29. Off topic : Il cunosc PERSONAL pe Dan Sova si nu spun decat atat : un smecher si un oportunist clasa I-a !!!!!!…
    SI DA : EL SI UDREA SE SIMPATIZEAZA !!!…

  30. Victor Ciutacu, si care e treaba cu noul normativ privind deszapezirea? Nu am inteles prea bine. Ca ar trebui ca principalele cai de comunicatii terestre trebuie sa fie tinute deschise indiferent de conditii? Pai, avind in vedere doar aceste consideratii cer DEMISIA URGENTA A ACESTUI GUVERN DE TELECOMANDATI!!! SI BINEINTELES LA PACHET CU CHIORU’ DE LA COTROCENI!

  31. @Salvamar
    Mishto bancul ! 😛
    Dar cel mai fain e ca se potriveste “ca o manusa” cu realitatea . … Sau , mai repede , “din pacate” … ! 🙁

  32. Ca sa intelegem comportamentul politicienilor de la putere (si nu numai), in situatii de criza – este nevoie sa stabilim cu ce ne confruntam, din punct de vedere psihologic.Guvernantii actuali nu au capacitate de empatie, nu respecta libertatea celorlalti si nu pot avea relatii satisfacatoare cu cetatenii pe care-i considera viermi, betivi, lenesi, puturosi, handicapati si carora nu le acorda nici macar o minima atentie.Deci, din pacate, multi dintre politicienii aflati la putere, se incadreaza in zona de intrare in psihopatologie.

  33. @Alina Moise , eu am inteles ca cetatenii ii considera pe politicieni ca fiind viermi, betivi, lenesi, puturosi, handicapati, ceea ce e foarte adevarat.
    Ex.
    toader – vierme
    f anghel – lenes
    prigoana – puturos
    oltean – handicapat
    majoritatea – betivi (aici se urmeaza linia de partid)
    iar base le intruchipeaza pe toate

    PS. lasa postul, nu cred ca am nevoie de dovezi in sprijinul afirmatiilor si exemplelor

  34. Uite cine vorbeste,presedintele romaniei,care da niste legi,parca e tot timpul beat,si nu este nicio minciuna,e ca Boris Eltin,fost presedinte rus care dansa,daca va aduceti aminte,asta face si presedintele romaniei,schimbarea premierului nu va aduce nimic bun romaniei,degeaba va scoate ministrul sanatatii din partea UDMR,domnul Ladislau Ritli,posturi in spitalele din romania ca nu se vor prezenta nimeni la concurs,sa-l vad pe dl Ungureanu stand izolat de lume,saraci oameni nu sau putut impotrivi naturii,sa-i fie rusine dlui Ioan Oltean ca nea facut tara betiva,care el moaca lui ne spune ca le trage de numa numa si dlui Ungureanu,este o nesimtire de neiertat,acest guvern trebuie sa cada,in romania ne trebuie o revolutie inainte de alegerile locale,primarii trebuie alesi ca pe vechiul sistem din 2 tururi de scrutin,nu dintr-unul sigur,aici PD-L incalca din nou constitutia,in orice tara din UE,se aleg primarii din doua tururi de scrutin,

  35. Domnule Ciutacu, eu, eu, adică io ştiu că pedeapsa cu moartea a fost abolită la noi în 1990. Constat acum că nu e aşa. Oamenii aia din Buzău şi din Vrancea au fost condamnaţi la moarte şi executaţi pentru că guvernanţii noştri au considerat că au votat cu ceilalţi. Aşa că, la criteriile fasciste, cum bine spuneaţi, după care ăştia de la putere împart oamenii, se mai adaugă unul: au votat sau n-au votat cu noi. Dacă n-au votat cu noi, să moară! Dar la propriu să moară. Îl văd pe moşulică ăla bonom, Mircea Toader, ăla de zâmbeşte tot timpul, ori că trebuie ori că nu. Acum, tot zâmbind presupun, că de văzut nu l-am văzut, ne spune că „ăia erau nişte beţivi, ce mare lucru că au murit”. După aia zice că „bine, îmi cer scuze, dacă vreţi neapărat”. Doamne sfinte, de unde atâta nesimţire, de unde atâta tupeu, oamenii ăştia chiar au fost transformaţi în … nici nu ştiu să spun în ce, nu mai au nimic uman în ei, nici măcar înfăţişarea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.