Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Naționalizarea, marele triumf al Dreptei. Salariile nu curg la cișmea, bolovanilor!

Naționalizarea, marele triumf al Dreptei. Salariile nu curg la cișmea, bolovanilor!

UPDATE: Omu-si plateste pozitiile comerciale si nationalizatoare impotriva Lukoil. Deci SPONSORED, sa afle cat mai multa lume, da? Inclusiv MOL, care negociaza preluarea intregii afaceri Lukoil in Romania. Si care vrea cumpere cat mai ieftin. Acu’ n-o sa dea o avere pe o firma de evazionisti, nu?

image

Poate cineva sa explice cretinilor care stau din sculare-n culcare cu justitia independenta-n gura ca salariile mandrilor procurori si ale vajnicilor judecatori sunt platite din impozitele si taxele celor carora le blocheaza ei conturile, din accizele pe marfurile comercializate si din contributiile obligatorii ale miilor de angajati ai acestora? Si ca, pe masura ce se vor inchide in masa toate pravaliile pe care le scot ei din pix evazioniste/spalatoare de bani si carora le blocheaza conturile, nu vor mai avea de unde sa-si ia lefurile sfidatoare? Stiu ca ultima preocupare a oricarui bugetar ghiftuit din sistemul represiv al statului poreclit democratic e provenienta banilor pe care-i ridica el la avans/lichidare, dar, dupa ce elanul anticoruptie va rade tot ce-i privat prin republica, iar ANAF va recupera din confiscari fix jumatatea lu’ cinci, vor sta cu dejtiu-n gura si se vor intreba de ce au restante la salariu. Si falnicul stat roman, chiar daca va dori, nu va mai avea cui sa mareasca impozitele si taxele. Eu am obosit…

P.S. După ce a anunțat că el știe și ce NU e-n dosarele penale, președintele de Dreapta, garantul independenței justiției, a amenințat Lukoil cu naționalizarea. Îl înjură pe Putin că-i tiran, dar cică tre’ să vorbim pe limba lui, să priceapă rusul. UPDATE: A;tept ca susținătorii statului de drept să-mi dea și mie un link de la legea pe care trebuie s-o aplice Ponta ca să exproprieze Petrotel. Ca, eventual, s-o pună-n operă și la rușii ăia de treabă de la Alro Slatina care au amenințat că închid toată industria de aluminiu dacă nu iau curent ieftin.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

42 thoughts on “Naționalizarea, marele triumf al Dreptei. Salariile nu curg la cișmea, bolovanilor!

  1. Din declaratiile lui Ponta am inteles ca Lukoil oricum voiau sa se care in Bulgaria. Asa ca daca toti politicienii din fruntea tarii au halit din furaciunile Lukoil acum ca daca tot pleaca si stim de evaziunea practicata ani de zile e tipic Romanesc sa le rupem picioarele. Cat despre grija lui Ponta pentru locurile de munca am vazut-o si la Oltchim…..vrajeala electorala. Acum hai sa muncim toti pe plantatiile de canabis ca nu se va lua nimeni de noi ca ne protejeaza stanga locurile de munca……pana la finalizarea anchetei.

  2. @dorubr: ma lasa rece grija lu’ Ponta. nu si faptul ca dementii inchid orice intreprindere generatoare de bani la stat

  3. Rezervatia imbecililor nu poate fi eutanasiata???rog urgent!!!si eu m am saturat insa nu ma las!!!Nu te lasa Victor!!!

  4. Nu-ș’ cum se face, da’ ăia care se dau cei mai de dreapta, n-au lucrat decât la stat… și după cât de grăsuțe le sunt conturile și cât de multe casele, se pare că-i tare bun statul ăsta hulit… În ce privește remake-ul după filmul ăla vechi din ’48, cu naționalizarea – oh, ce faină întoarcere în timp! – îl susțin necondiționat pe Badea: să se-nceapă cu casa din Mihăileanu, că-i tot de la stat!… Iar dacă mâine ne supărăm pe cei de la Renault, să-i ardem și pe ei… nici OMV să nu stea liniștit: un justițiar veghează și altul naționalizează…

    …Hei-rup, hei-rup, cad stânci de fier/ în lupta dusă de brigadieri…

  5. sa recapitulam:
    1. basescu se intalneste cu orban, egzact cand nuland facea spume la gura pe motiv de ungur dubios in nato – explicatie : ‘vizita privata’.
    2. vine procuroru calare pe cal alb, striga hotii, si le confisca alora combustibilul din teava, sa fie sigur ca lesina aia in secunda doi.
    3. iese bulibasa de la cotroceni, si incepe sa urle – bah roiu inapoi la moscova, ce draku nu pricepeti – are cine sa ne dea benzina – ala, alalalt – da evitam numele mol, ca suna naspa – chiar daca ne riscam sa amintim de nis petrol.
    4. aflam subit pe surse ca taman mol era in negocieri asidue sa preia afacerile rusilor. probabil era in faza pe calculat sumele exacte.

    pot sa presupun ca rusii vor ceda serios la pret, ungurii vor prelua inclusiv debitul la statul roman (scazut din pret bineinteles), ramanand sa se judece mol cu statul roman, si fireste, sa castige (adica sa vedem praful de pe toba din presupusa evaziune).
    5. iese de-un comision cinstit si pentru basescu cat si pentru amicu orban .. aia care-si perd locurile de munca – da-i draku, ca si asa incurca.

  6. Exact ce-am spus acum citeva zile,aici pe blog.Tot heirupismul ,pe orice motiv,isi gaseste sustinatori fara simbrie care aplauda orice abuz.La fel cum aplaudau babele minerii in 90.
    Acuma,ma mai deranjeaza aroganta si snobismul celor ce lucreaza la stat.E ceva de neinteles pt ei,ca tu,angajat la stapin,sa te uiti la pret,sa economisesti,sa dramuiesti,sa ai doar 2 saptamini de concediu pe an,daca ai noroc,sa bagi pina la ora 6-7 seara,sa-ti faci norma,etc.Ei,nu!Lor,totul le pute. Sa nu te puna dreaq sa bei o bere mai muncitoreasca la terasa,ca imediat te alegi cu privire plina de mila.Hai,ca m-am aprins.Cind ii aud ca la noi nu se munceste!Eu bag de nebun sa tin toti prostii de la mine din firma in spate(ca mai e o categorie de astia si la patron),sa tin nu stiu citi pensionari,plus mindrete de bugetari.Cine munceste mai mult,eu sau neamtul?
    Acum,ma gindesc sa dau un ban sa intru si eu la stat,dar tare ma tem ca statul va intra in faliment!

  7. Pe fond aveţi dreptate, niciun stat sănătos la… guvern nu are ca obiectiv lichidarea investitorilor, cu atât mai puţin naţionalizarea industriei. Iar păstrarea locurilor de muncă trebuie să fie un obiectiv principal.

    Cu privire la Lukoil şi la toţi jucătorii de pe piaţa de valorificare a benzinei şi a gazelor naturale, după ce se încheie această campanie electorală, eu aştept nişte dezbateri serioase. Mai ales că urmează modificarea redevenţelor. Citesc astăzi în ZF şi mă crucesc: în SUA, un galon de benzină (3,7 litri) costă 3,6 dolari, 0,97 dolari/litru, 3,36 lei/litru… Şi pot paria că ăia au şi profit. În România, Lukoil vinde litru de benzină cu 6,… lei şi NU ARE PROFIT DE 5 ANI! Putem compara salariile muncitorilor americani din acele rafinării cu ale românilor din acelaşi domeniu? Aşa-i corect? Ne iau de proşti? Nu ştiu, dar aş vrea să aflu.
    Norvegia, ca şi noi, şi-a înstrăinat rezervele de petrol şi gaze, dar şi-a constituit un fond de câteva sute de miliarde de dolari din banii câştigaţi… Acolo ăia de le exploatează resursele raportează la sfârşit de an profit zero? Poate că da, dar haideţi să aflăm…
    Se vorbeşte despre stabilirea viitoarelor redevenţe la un nivel apropiat de media europenă. De ce media europeană şi nu maximul european? Nu explică nimeni, parcă este un subiect tabu, DE 25 DE ANI. Eu ştiu că atunci când se propune un preţ, cineva întocmeşte o notă justificativă şi motivează. Nu este normal ca cetăţenii României să ştie DE CE?

    Repet, păstrarea locurilor de muncă este importantă. Însă ne mulţumim cu puţin? Că petrolul şi gazele nu au naţionalitate… Au doar administratori. Aşişderea şi aurul…

    P.S. Aştept cu deosebit intere emisiunile domnului Ciutacu în preajma stabilirii noilor redevenţe. Nu se poate spune că subiectul nu are audienţă: sunt milioane de şoferi în ţara asta… Trebuie să ştim de ce plătim un preţ exagerat la pompa de benzină.

  8. Care “de dreapta” maestre ?! Dementul asta de Basescu e de dreapta?!
    Tu ai vazut, in ultimii 25 de ani, un partid in tara asta care sa puna in practica doctrina de dreapta sau liberala ?!

    Asa ca mai usor cu pianul pe scari….

  9. Domnu Bondescu…! Iote ca io-s bugetara si-n seara asta m-am aciuat pe-acasa pe la orele 20,00! N-am concediu mai mare de 2 saptamani de mai mult de 20 de ani, si ca sa nu mintam avut 3 saptamani in vara, adica 15 zile lucratoare din 25, si de-atunci si pan-acush am recuperarii, haha haa, de nu mi le da nici mama lu’ Ponta!!! Si stii de ce? Ca s-o trezit desteptul de Boc sa-mi spuna ca-mi da timp liber corespunzator, si Ponta, nici el mai fraier o zis…n-ai murit pe vremea lui Boc, n-oi muri nici acum! C-um lucru sunt de-acord cu dumneata: si la stat si la privat sunt unii pentru care se aplica foarte bine zicala:”Boii ara si caii mananca! Asa ca nu te mai lua macar de segmentul de bugetari pe care-i cunosc bine, da’ bine tare! Nici in gluma!

  10. Presupun ca statul represiv e cel care ia spaga pentru orice, pune bete in roate celor care vor sa faca ceva, discretionar, lipsit de idei, si nu anticoruptia – care lucreaza cu materialul clientului. De-ar fi anticoruptia problema… ar fi usor de rezolvat – o eliminam, ca pana de curand, si reinflorim, tot ca pana de curand.
    Daca Lukoil tepuia statul roman in complicitate cu diversi (Sebi Ghita?) si sunt investigati, sa-i lasam in pace ca ei platesc procurorii, gigibecalian vorbind, si practic tin Romania in viata. Asta e eroism, ar trebui sa le facem statui, cum se sacrifica ei sa nu moara tara de foame, fenomenal! Lukoil nu e o afacere ca oricare alta care vizeaza maximizarea profitului, e binefacere.

  11. @Emil: ma bucur ca te-ai prins ca-l apar pe Sebi. De mic mi-am dorit asta. Altfel, linkuri de la gunoaiele de Catavenci nu vor aparea vreodata pe proprietatea mea. Nici daca ma propun la Nobel

  12. Doamna nume necesar
    De ce nu va angajati la patron,daca e asa rau la stat?Eu m-as face bugetar,dar n-am relatii si nici bani de spaga.Apropo,cum se angajeaza caii la stat?
    Despre segmentul din care faceti parte,ma tem ca e ca girafa lui Preda.Asa ceva nu se exista!Pt. ca eu nu am vazut-o.

  13. Cu statul asta e greu, tare greu. Va dau un exemplu absolut “mirific”: suntem singura tara din lume unde laboratoarele de analize medicale sunt OBLIGATE sa fie acreditate conform unui standard(ISO 15189). Nicaieri nu se mai gaseste tampenia asta. Adica toti suntem egali (performanta, calitate, competenta etc.) cu forta, altfel nu se poate incheia contract cu Casa de Asigurari de Sanatate. Si ghici ce? Singurul organism abilitat de acreditare este RENAR. Care RENAR traieste numai din aceste acreditari, supravegheri anuale si reacreditari ale laboratoarelor. Cat costa toate astea, cred ca va imaginati: multe sute de milioane de lei (vechi) anual. Care, in loc sa se duca acolo unde trebuie sa creasca “satisfactia” pacientului, se duc la RENAR, un organism de acreditare de mult mort daca nu ar fi aparut obligatia asta idioata. Dar RENAR e o alta pusculita de bani bugetara (pentru unii). In Italia, de exemplu, nu cred ca sunt mai mult de 100 de laboratoare acreditate. La noi, “clientii” RENAR sunt peste 900 (vezi site RENAR). Si ca sa punem cireasa pe tort, acelasi RENAR face presiuni uriase pe laboratoare sa finalizeze trecerea la noua versiune a acestui standard pana la 15 noiembrie, desi la nivel mondial s-a stabilit ca termenul final de tranzitie este 31 martie 2016!!! Stiti de ce? Pai, vin alegerile! Si RENAR trebuie sa incaseze urgent niste bani.
    Suntem multi care deja ne-am saturat sa tinem in spate o armata de evaluatori (multi buni, dar foarte multi habarnisti) cu ifose de atotstiutori si speram sa putem condensa toate nemultumirile referitoare la abuzurile astea intr-un document pe care sa-l trimitem la European Accerditation. RENAR a mai avut suspendate recunoasterile internationale din cauza abuzururilor, poate ca mai e necesar inca o data.

  14. dom presedinte chiar nu pricepe ca ne-a salvat destul in 10 ani. de criza, de moguli, de iliescu, de mineri, de medici corupti, de profesori lenesi, de bugetari grasi. acu ne salveaza si de rusi… ii multumesc ca exista. si lui si lu udrea, boc, videanu si restu.

  15. nu conteaza ca este ilegala o nationalizare, ca de altfel si emstecul lui victor viorel, totul este o micuta mare manea. Pac la Rasboiu scrisoarea becherului….
    Nu pricepeti odata fratilor ca aici se lupta gasca lu ala cu gastile alorlalti pe firimiturile lasate de straini tarisoarei? dar firimiturile astea ce gustoase sunt, “mustesc ” a cateva zeci de miliarde de euro, si dai si lupta si lupta si dai! Pacat mare pacat ca s-a ales praful de “pupat piata independentei”(a se citi pactul lu peste prajit) dar nu-i bai, ca totul este transpartinic(la americani se spune ceva mai elevat “bipartisan”), asa ca ce se recupereaza se va fura jumi juma, ca sa fie toata lumea multumita si sa nu se supere si nensu Juncker de la Bruxelles ca raman ai lui fara acces la tuturoi.

  16. Cat despre inchiderea tutror celor care realizeaza profit, da-mi voie sa ma rad, rad,rad…..
    Care mai este acel tampit care declara profit, toti sunt pe pierdere, mai ales in zona privata, ca pentru of-ul mare nu sunt contributiile sau impozitele pe prorietate, of-ul mare sunt impozitele pe profit, capital, dividende, tva-ul samd si acolo se fac Victor niste matrapazlacuri Al Capone a fost un biet amator. Iti recomand cu caldura sa il citesti sau daca poti invita-l pe Ilie Serbanescu sa iti vorbeasca cam ce ravagii face capitalul strain prin Romania si apoi sa ne facem griji pentru ei.
    Marea problema, si aici iti dau dreptate, este ca don Base inventeaza legi de parca ar fi Dej, da ordine procurorilor, judecatorilor, tuturor, e mai rau ca Putin, si atunic in ce aia masii de democratie mai traim?
    Zau ca ar fi nevoie si la noi urgent de referendum cinstit despre ce fel de organizare politica a statului vrem: dictatura, monarhie, republica prezidentiala, Lesotho etc. si cefel de stat: totalitar, etatist, oligarhic, capitalist, socialsamd. macar sa fim dracu odata consecventi vizavi de feeling-ul interior, ca de democratie pluripatidista si capitalism nu suntem clar capabili.
    eu personal as vota si o faca rege numai sa terminam odata cu circul asta si cu datul la gioale in/din orice directie.
    PS sunt tare curios cand ne vor da gazarii lui Putin gaz la aceleasi valori.

  17. Revin la redevente si toate elucubratiile nici macar erotico-bahice din spatiul public.: suntem in campanie baieti! Deci cine plateste astfel de taxe este voalat invitat sa isi faca intrare ca sa o duca bine sa nu o duca rau.
    Off topic: blonda a dat un raspuns absolut divin la tv la o intrebare: cum ati facut 10 mil euroi in 10 ani? Nu am facut, ca de ii faceam eram departe”. QUED.
    Offtopic: pacat de subiectul lansat de d-l Tolontan si votul de la 16 ani. Of, inapoiati mai suntem!

  18. 1. Lukoil nu este prima companie care o da cu oistea-n gard, in mod voit. Mechel a facut-o inaintea lor si, ciudat, au fost prea putini care au mentionat de cismelele din care nu mai curg salariile. Sa vedem ce se va intampla cand Mittal va inchide Galatiul.
    Poate ca cineva ar fi trebuit sa faca ceva (sa le arate pisica), dar Ponta este in campanie!
    2. Pentru cei care cred ca rusii nu vor pleca acasa cu tevile lui Petrotel as vrea sa le reamintesc ca ei (rusii) au plecat cu uzine intregi, dupa al doilea razboi mondial. Asa ca eu nu i-as lasa sa se gandeasca prea mult (liberi).
    3. Lukoil sigur nu este un model de contributabil. Accizele (si TVA-ul) nu reprezinta contributia lor ci a noastra (a cumparatorilor finali). Ei doar sunt niste colectori ai acestor taxe pe care trebuie sa le dea statului. In rest, valoarea lor adaugata la Romania pare sa fie mai mult negative decat pozitiva.
    4. Lukoil s-a comportat ca Nicolaiciuc la CFR: cumparam cat mai scump (din celalalt buzunar al nostru, care se afla in Rusia) si nu platim taxe in Romania.
    5. Din cei 3500 de potentiali someri (de care se teme Ponta) doar 1500 ar fi in pericol. N-ar fi nici primii si nici ultimii care sunt dati afara. Important este ca guvernul sa creeze premisele dezvoltarii economice si acesti oameni isi vor gasi alternative. Dar Guvernul nu se pricepe (nu e treaba lui dupa cum spune Ministrul Finantelor) si, pe deasupra, mai este si-n vacanta.

  19. Imi cer scuze pentru mancarea literelor.
    Va zand postarea de mai sus sunt si nu de acord cu tine bigradu.
    este perfect valabil bugetarii(si cunosc destui) nu prea se inghesuie sa invete de unde le vin banii de salariu, in schimb ne fac pe noi din privat cu ou si otet.
    Mai greu sa plece cu partea fizica acum.
    In rest nu ma contrazici ca n-ai cum, baietii astia practica pirice transfers mai abitir ca americanii.
    Au platit strainii taxe cam pana in 2008, apoi au trecut pe pierdere, scapand de anumite impozite si platind doar anumite impozite tva import, tva intern, accize, impozit cladiri si contributii, adica exact fix alea care nu prea greveaza bugetul lor ( toti lucreaza pe baza de bugete, in caz ca nu stiti, care dinainte cu un an prevad pierderi!!!).
    Perfect de acord cu job-ul Guvernului, daca am fi in Occident, dar nu suntem.
    Iar eu nu sunt adept neoliberal ci mai degraba adeptul unui rol activ al statului in economie prin recrearea daca se mai poate a unui puternic sector public in cadrul unei economii capitaliste.
    Si daca nu credeti ca ar merge, o gramada de state capitaliste detin, ca si capitalisti, puternice firme care alcatuiesc, oh ce oroare pe adeptii libertarianismului si statului minimal, un foarte minunat , puternic si influent sector public al economiei nationale, care, in trecut, nu stiu acum, a servit inclusiv la atenuarea somajului. Si care sector este administrat pe criterii de guvernanta capitalist corporatist si care vireaza la buget muuulte miliarde de eurosi care, alte OROARE, statele respective nu vor in ruptul capului sa le privatizeze pentru ca sunt….strategice si vitale fiecarei tari. Si aici vorbim si de state UE si non-UE care vin sa ne dea noua lectii de privatizare maximala(a se citi in fapt spoliere) iar asa-zisii investitorii sunt, iarasi OROARE maxima, firme de stat.
    Asa ca ultima afirmatie ar fi valabila dar nu in Ro, din motive ce tin mai degraba de nepricepere, de lichelism si proasta guvernanta si de tradare a tarii.

  20. Ai un talent uimitor de a vedea doar o parte a subiectului. Lukoil a făcut primul pas greşit când a ameninţat că pleacă iar Băsescu le-a dat cu sec.
    Şi când faptul că ai angajaţi multi este o licenţă pentru ilegalităţi? Că doar asta înţeleg din argumentaţia ta. De la câţi angajaţi in jos se poate cerceta o societate, cu sechestru sau fără?

    Iar cu legea e simplu. Nu există dar se poate da. Evident, nu se va întâmpla.

  21. N-ai zis tu ca minimalizez eforturile anticoruptie? Acu’ m-or fi cumparat rusii. Da-i in ma-sa de angajati, sa vaneze sau sa moara

  22. strategia preturilor de transfer e aplicata de orice multinationala, nu e vorba de moscova aci. daca imi aduc aminte bine, cand a plecat nokia subit, si-a adus aminte blejnaru sa-i santajeze cu asa ceva – nokia a plecat oricum. e un scandal cat casa, economic vorbind, cu taxarea veniturilor megacompaniilor de net gen google, scandal caruia nici toata uniunea europeana n-a fost in stare sa-i dea de cap (china si rusia au rezolvat simplu – isi fac/au internetu lor, cu yahoo-ul lor, cu facebooku lor, cu ebayu lor). se umfla in unii patriotismul de mi se face greata – aia se pisha pe noi, si noi ne dam viteji (nici drept de vot nu mai avem, de cel putin 2 ani) .. in schimb suntem slugile perfecte – daca zice unu sa facem salariul minim legal in romania de 1000 de euroi, zbiara toti ca nu se sustine economic,ca cine plateste, ca somajul, bla bla .. stiu, cea mai buna doctrina de drepata e sclavagismul .. macar stim un lucru – daca ne iau petrolul, lemnul, apa, graul, undele electromagnetice – macar sa plateasca sclavul autohton cat sa le mai taie din profitul real, si n-au decat sa faca transfer de profituri sub ce forma vor ei dupa aia. tot ce tine de consum intern se echilibreaza in preturi.. capitalul strain va intra atat cat va fi cazul, si daca au dispozitia de a plati ca in norvegia, sa zicem. in rest, vorbim ca sa ne aflam in treaba – coruptia exista de cand s-a inventat omul, iar marea coruptie e in marile contracte pentru marile companii (o fi microsoft firma romaneasca si nu stiam io), respectiv marea evaziune e facuta in marile lanturi de retail (aia care au falimentat romanescul butic de colt).

  23. Încă o dată întreb: câti angajaţi îţi trebuie ca să scapi de anchete? Sau e ca in cazul lui Gică Popescu, de la 50 de meciuri jucate pentru naţionala ar trebui graţiere din oficiu?

  24. @dan gerosu: bati campii. N-a cerut nimeni stoparea anchetei penale, ci doar sa nu blocheze avtivitatea societatii. Evaziunea o fac niste oameni. Care pot fi si arestati

  25. Era o paranteza irelevanta cu Ghita, are cine sa-l apere, e foarte bine infipt. Dar, din curiozitate, de ce spuneti “gunoaiele de Catavenci”?

  26. la noi stinga privatizeaza si dreapta nationalizeaza
    la noi dreapta mareste mult impozitele si taxele si stinga le mareste mai putin
    nu-i asa ca-i o tara vesela?

  27. Victore, apropos de nationalizare.
    Am trei companii pentru tine: AIG, GM si Chrysler. Toate nationalizate de govern, e adevarat al SUA.
    Din cate inteleg eu, propunerea lui Basescu de nationlizare este exact pentru a salva (daca se poate) job-urile celor de la Petrotel.

  28. @bigradu: cand o avea statul roman lege pentru asta, bani de sustinut o rafinarie si acord de la UE s-o faca, mai vorbim. Pana atunci, ai inteles gresit. Mol abia asteapta sa scada pretul activelor Lukoil in Romania. Si cineva da o mana de ajutor

  29. @constanti
    americanii aia au o lege care le interzice expotul hidrocarburilor..doar importuri e voie..buna ar fi si la noi o lege de asta

  30. Victore,

    La rezultatele financiare ale lui Petrotel, nu e mare valoare acolo (fondurile proprii sunt -500Mn Euro). Avand in vedere pertul petrolului, intr-o companie petroliera integrata, valoarea cea mai mica este in rafinare (mai ales daca are capacitate mica si nu are petrochimie). Valoarea lui Lukoil (poate) este in lantul de benzinarii.

    Asa ca …
    (sursele sunt bune, dar verifica-le credibilitatea, profesionlismul si buna credinta).

  31. @bigradu: cota de piata, perimetre deja concesionate, benzinarii, preturi de transfer. Hai ca nu suntem chiar toti veniti cu pluta 🙂

  32. O intalnire privata Darth Baselu la Cotroceni cu Darth Orban a avut. Despre Lukoil ei sa fi vorbit? Simt o disturbanta in forta…

  33. @omu’

    Poate că ai dreptate, nu cunosc legea americană, dar să ştii că nu doar existenţa legii respective a făcut ca americanii să beneficieze de un preţ rezonabilla benzină. Conduita afaceristului american în SUA şi atenta monitorizare a activităţii acestuia de către autorităţile statului sunt factorii principali. Şi americanii au concesionat câmpuri petroliere unor companii străine, dar câţi îşi permit să raporteze profit zero?

    Cum a fost motivată la noi privatizarea resurselor de petrol şi gaze? Îţi amintesc eu: statul este un prost administrator, PETROM este o gaură neagră, vindem străinilor care se pricep la admistrarea unor asemenea afaceri şi pe lângă redevenţe încasăm şi impozit pe profit. Cine sunt acţionarii majoritari ai OMV? OIAG ( companie holding a Statului Austriac, 31,5%) şi IPIC (Compania de stat International Petroleum Investment Company din Abu Dhabi-24,9%). DOUĂ COMPANII DE STAT sunt privaţii care deţin capitalul majoritar la PEROM! Ai reţinut, da? Statul Austriac este un bun administrator… Statul Abu Dhabi este un bun administrator… Doar Statul Român este un prost administrator, PRIN REPREZENTANŢII SĂI. De ce? Eu cred că aceasta era o întrebare de campanie prezidenţială. Dar cine să o pună?
    Contrar percepţiei colective, există în ţara asta companii cu capital majoritar de stat care înregistrează profituri frumuşele şi care fac o figură frumoasă pe Bursă, dar ele nu contează…Pentru că ele contrazic regula impusă de samsarii autohtoni: STATUL ESTE UN PROST ADMINISTRATOR.
    Dacă trăiam într-o ţară corect administrată, nu OMV-ul cumpăra PETROM-ul, ci viceversa.

    Revenind la LUKOIL, remarc faptul că domnul Ciutacu ne spune că nu există lege pentru naţionalizarea afacerii… Corect, nu există. Dar contract de privatizare cu clauze ferme există. Le-au respectat ruşii? Că dacă nu le-au respectat, garantez că acele contracte au şi clauze de reziliere.

    Închei prin a readuce în discuţie cazul Norvegiei. Ăştia şi-au privatizat resursele de gaze şi petrol şi au luat 7 piei de pe investitiri… Şi nu a fugit nimeni. La noi este o confuzie, cică să nu-i speriem pe ivestitori. Corect, dar să facem distincţie între ei: ăia de produc în România chiloţi şi sutiene au multe variante (Belarus, Reublica Moldova sau Albania), însă cei care trăiesc din exploatarea gazelor naturale şi a petrolului au EXTREM de puţine variante. Norvegia ştie! Doar noi nu vrem să aflăm, pentru că suntem boii lumii… În sensul că ne place jugul…

  34. Aveti mare dreptate. Tara e condusa de procurori si cativa judecatori, cu pregatire incerta!

  35. @constantin: orice contract de privatizare se incheie, conform legii in vigoare, impusa de Banca Mondiala, cu clauze pe (maxim) 5 ani. Petrotel s-a privatizat in 97 sau, maxim, 98

  36. @Victor Ciutacu

    Dacă privatizarea este aşa de veche, atunci rusul poate fi socotit negustor cinstit…Sincer, aveam impresia că privatizarea este de dată mai recentă. Însă trebuie să găsim soluţii de îndreptare a situaţiei. Nu este normal ca americanul să se pregătească pentru benzina de 2 lei iar noi pentru cea de 7 lei. Şi la preţurile astea, rusul negustor cinstit are profit zero. Suntem proşti, ticăloşi? Nu găsesc răspunsul.

  37. Lukoil a fost adus cu ajutorul dlui Surdu,in anii 97-98.
    Despre metodele de a externaliza profitul ne mai scrie dl
    Serbanescu ,cum aduc unii care fac automobile,componente din tara mama la preturi supraevaluate samd.

  38. eu nu mai pot cu scarbosenia asta de om.nu mai pot.e DELIR LA TRIBUNA PREZIDENTIALA a unei tari.Si are si priza la prosti cu “bah ce le-a zis-o rusilor bah…”.
    E APROFUNDAREA BEZNEI IN NOAPTEA MINTII “presedintele” asta!!!!!!

    se cere un reminder aici la “Cainele si catelul” a lui G.Alexandrescu

    “Cât îmi sunt de urâte unele dobitoace,
    Cum lupii, urşii, leii şi alte câteva,
    Care cred despre sine că preţuiesc ceva!
    De se trag din neam mare,
    Asta e o-ntâmplare:
    Şi eu poate sunt nobil, dar s-o arăt nu-mi place.
    Oamenii spun adesea că-n ţări civilizate
    Este egalitate.
    Toate iau o schimbare şi lumea se ciopleşte,
    Numai pe noi mândria nu ne mai părăseşte.
    Cât pentru mine unul, fieştecine ştie
    C-o am de bucurie
    Când toată lighioana, măcar şi cea mai proastă,
    Câine sadea îmi zice, iar nu domnia-voastră.”
    Aşa vorbea deunăzi cu un bou oarecare
    Samson, dulău de curte, ce lătra foarte tare.
    Căţelul Samurache, ce şedea la o parte
    Ca simplu privitor,
    Auzind vorba lor,
    Şi că nu au mândrie, nici capricii deşarte,
    S-apropie îndată
    Să-şi arate iubirea ce are pentru ei:
    “Gândirea voastră, zise, îmi pare minunată,
    Şi sentimentul vostru îl cinstesc, fraţii mei.”
    – “Noi, fraţii tăi? răspunse Samson plin de mânie,
    Noi, fraţii tăi, potaie!
    O să-ţi dăm o bătaie
    Care s-o pomeneşti.
    Cunoşti tu cine suntem, şi ţi se cade ţie,
    Lichea neruşinată, astfel să ne vorbeşti?”
    – “Dar ziceaţi…” – “Şi ce-ţi pasă? Te-ntreb eu ce ziceam?
    Adevărat vorbeam,
    Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei,
    Că voi egalitate, dar nu pentru căţei.”
    Aceasta între noi adesea o vedem,
    Şi numai cu cei mari egalitate vrem.

    @constantin

    ca si-n 2012, la referendum…..n-avem vointa.hai macar 5 zile cu corturile in strada la ordinul sutelor de mii in cel putin 40 de orase si-ti zic eu, altfel va sta treaba. va sta aparent rau in prima faza?da e foarte posibil, dar nu pe termen lung.cu siguranta NU PE TERMEN LUNG.
    Pentru ca la nivelul acela VOM FI NOI CU MESAJUL “VREM SA NE DECIDEM DESTINUL”.ooooooffff dar e atat de descurajator in zilele noastre sa apuci pe un drum nepavat……nu e la moda,nu e fancy/trendy/flashie…nu se poarta

  39. Lukoil nu introduce nici un ban in bugetul Romaniei din impozite pe profit. de ce? pentru ca raporteaza pierderi in fiecare an. Ce face Lukoil este sa vireze integral (sper din suflet) accizele si TVAul colectate la statiile de alimentare de la cetateanul care alimenteaza acolo. Deci nici o valoare adaugata, nimic. Si daca detine o cota de 20% din piata si maine “moare” asta nu va insemna ca brusc una din 5 masini vor ramane in pana prostului sau ca Dl. Ponta va pierde “100 de milioane de Euro lunar la buget”. ci doar ca to “al cincilea cetatean cu automobil” va alimenta d ela alta pompa, cu tot cu accize si TVA. Problema adevarata din spatele perdelelor de fum populiste si electorale o constituie atitudinea unui reprezentant al statului de drept care vehiculeaza perspective de nationalizari si indemnuri la “carati-va” in mod cu totul iresponsabil.

  40. Tara este condusa din trei ambasade nu de procurori ! Suntem de mult o colonie si nici nu stim. La scrutinul acesta alegem cine sa ne prezinte stirile, cine sa ne comunice ce s-a hotarat pentru noi si nicidecum un sef al statului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.