Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Mostre de solidaritate-n grup organizat

Mostre de solidaritate-n grup organizat

Înţeleg că, în mărinimia sa, Vodă Jucătorul le-a promis liderilor sindicali că, dacă scot oamenii în stradă de nervi că a dat el iama-n lefuri, pensii şi subvenţii (ceea ce, după părerea mea, n-o să se petreacă), le pune el o vorbă bună la forţele de ordine, să nu-i rupă cu bătaia. Plus că, la nevoie, este dispus (însă nu foarte ferm, din glas) să-şi doneze leafa într-un cont de solidaritate cu necăjiţii. Pe care, evident, l-a şi deschis azi partidul generalilor, că doar ordinul se execută, nu se discută. Eu am câteva mici neclarităţi şi aş dori ca, în lumina proaspetei transparenţe prezidenţiale, să primesc răspunsuri la următoarele întrebari.

1. Jandarmii bat în ritmul dictat de Comandantul Suprem sau conform legii?

2. Din ce va trăi familia prezidenţială până la sfârşitul anului, că doamna Maria n-are nici un venit? Iar vin alea mici de succes(uri) să-şi scoată părinţii din necaz?

3. Ce om întreg la cap ar dona fie şi 5 lei într-un cont administrat de Gabi Oprea?

4. Ce-a căutat sâmbătă seara multiministrul Elena Udrea la ziua de naştere a magnatului Radu Dimofte, asociatul lui Puiu Popoviciu? E tot un vechi prieten de-al soţului? (asta-i pe ordinea suplimentară de zi a şedinţei de transparenţă colectivă)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

220 thoughts on “Mostre de solidaritate-n grup organizat

  1. 1 Daca ar fi dupa ei jandarmii ar bate spre Cotroceni. Ca si ei vor primii cu 25% mai putin si sigur au si ceva pebnsioanti in familie sau copii de crescut.
    2 Am auzit ca e destul sa iti desfaci piciorele sau sa deschizi gura si banul curge….
    3 Donez eu una bucata pampers pentru uzul personal al presedintelui. Dupa ce il umple poate sa il spele si sa il refoloseasca.
    4 Ce a cautat si la Cotroceni noaptea….

  2. Ceea ce nu inteleg eu este ce se va intampla cu acest cont. Bun, doneaza lumea bani. Solidaritate. Frumos. Dar apoi ce se intampla cu ei? Cine stabileste cum si cui vor fi distribuiti? Este o initiativa foarte ‘random’.

  3. Chel fanariot.

    Basescule !!!!!
    Sa-ti hranesti tu nepotii(sper sa nu ai vreodata) cu bordurile lu’ Videanu si in loc de pampers sa-i pui in geanta Vuitton a lu’ Udrea. Retardatilor. La pensie sa mananci “PUNCTE”. Poate te transformi in molie, ca alea au nevoie cica “de gauri” si sunt mai ieftine. Bata-te-ar focul de chel fanariot.
    Imi pare rau ca se prabusesc avioane prezidentiale “DOAR CU CINE SI UNDE NU TREBUIE”. Voi trebuia sa cadeti de mult.

  4. CITI PENSIONARI TREBUIE SA MOARA CA SOCIETATEA CIVILA SA IA ATITUDINE IAR PARTIDELE DIN OPOZITIE SA IA ATITUDINE IMPOTRIVA ACESTUI GENOCID.UN SINGUR LUCRU MAI VREAU SA SPUN: SI JANDARMI AU BUNICI,SI EI VOR FI LA RINDUL LOR PENSIONARI,AR TREBUI SA REFUZE SA STEA IN CALEA BUNICILOR NOSTRI.
    IN STRADA FRATI ROMINI CA ASA NU SE MAI POATE

  5. 1. “Comandantul suprem”=”legea” (din pacate)
    2. din “bugetul de Basescu”, pardon, voiam sa scriu bugetul de stat.
    3. inca se pun intrebari gresite:”ce om intreg la cap ar dona 5 lei intr-un cont administrat de tovarasul Basescu?”
    4. marionetele trebuie sa pupe in f*** pe papusar.

  6. S-ar putea sa fiu off-topic dar nu mai pot suporta duplicitatea! Urmaresc acum tv Barca 1 , unde,, nasu ,,lui basescu critica 2 tv si le plange de mila salariatilor lor!Mai e si unu cu paru alb care cred ca nu e afectat de -15%.Dece nu aduce unul care va pierde 15% din 350! sa planga ,,nasu,, pe umarul lui?zice nas(parli)u ca guvernantii au tinut-o tot in revelioane.Doamne ce cameleon; nu-i canta el in struna lui boc si base? l-a gasit mila pe fariseu !

  7. Ba n-ar fi mai bine sa nu-si sacrifice salariile? Sa si le pastreze, dar sa-si doneze averile (din tzara si strainatate) si conturile (din tzara si mai ales din strainatate). Ce prosteala si mascarada scarboasa!!!

  8. ce spaga au putut lua de la ” ASASINII ECONOMICI “, sa poata distruge o intreaga tara ? BASESCULE SA TE FEREASCA DUMNEZEU DE FURIA PROSTIMI , AS PARIEA CA NU VEI GASI O GAURA UNDE SA TE ASCUNZI . vino la o bae de multime si sa vezi ce sapunit vei fi , fara spaga , o facem din simpatie ,ca tare periculos mai esti.

  9. nu mai pot sa il ascult pe acest Tata cu fata europarlamentar … NU POT SA il MAI CRED NICI daca imi spune ADEVARUL. Acum procedeaza exact cum a facut cu flota – NU va raspunde de nimic rau, pentru ca nu ia el masurile, pe care le impune. Raspunderea apartine Guvernului, in timp ce el negociaza cu FMI fara acordul Parlamentului, si sustine conferinte in fata presei, fara sa aduca in fata parlamentului problematica si viziunea sa, pentru un acord de guvernare. Eu il acuz de lichidarea sistemului sanitar romanesc (in 6 ani am ajuns ca in spitalele romanesti sa ne platim medicamentele in mod direct in timp ce contributiile la CAS sunt continue si permanente), lichidarea initiativei private (peste 100.000 de firme inchise sub oranduirea Basescu), lichidarea romanilor (pensionari lasati fara medicamente) …
    PS Nicolae Popa cel cu FNI, care in perioada campaniei electorale era arestat, acum nici macar nu se stie unde e … doar cu gaselnita asta a castigat in fata lui Geoana. Mai cred ca Iliescu pe Basescu trebuia sa-l omoare, nu pe Ceausescu. Dar daca totusi face asta acum, il iert ca l-a omorat pe Ceausescu.

  10. 1. dupa dictarea analfabeta comandantului
    2. hi! facem urna mobila pentru Basesti. Se vor gasi idioti care sa le planga de mila
    3. cei care impart acelasi creier
    4. Au avut nevoie de un dans in poala…si cine mai buna decat Nuti?

  11. Am o supozitie … care ma sperie chiar si pe mine.Consider ca ceea ce fac cu taierea pensiilor si salariilor este o perdea de fum. De fapt, ei doresc lovirea cu putere a sectorului privat (doar nu s-ar autoflagela statul pe el insusi). “Cineva” va contesta legea la C.C. si va castiga sau, datorita miscarilor sociale, presedintele Basescu va veni ca si un “erou” si … va cere guvernului sa revina asupra masurilor (nu sunt sigur nici ca vor apuca sa fie emise si promulgate). Desigur va creste tva-ul si cota, lucru care va afecta in primul rand mediul privat (statul isi va permite sa isi faca datorii si nu va fi afectat oricum).

  12. Ieri 13(zi cu ghinion) Sefu ne-a ordonat sa demonstram , dar fara scandal ca pune cainii pe noi…azi noapte am visat frumos ; se facea ca Stanculescu era liber si sef al SPP.La Cotroceni se serba ziua presedintelui si el i-a adus in dar un helicopter cu 2 locuri. Al doilea loc era pentru catelul prezidential numit Boc.La poarta stateau la coada pt a ocupa locul pilotului 21 de milioane de romani !

  13. 1.Mai tare ca Vantu
    2.Vor trai din te miri ce. Eu le-as plange de mila, din toata inima; mi-a parut rau si pentru Ceausescu….
    3.Sa aiba ei nevoie ca dau si eu! Cu placere!
    4.Promova litoralul romanesc. La nunta asta au venit numai d’aia care habar n’au ca Romania are plaja…Are munti! Pentru ei, vacanta incepe la Otopeni…

  14. RASPUNSURI:
    1.jandarmii au si eu parinti si bunici pensionari,asa ca trebuie sa gandeasca inainte sa actioneze.Este posibil orice.
    2. Traieste din “agoniseala”anilor in care “primul om” al statului si-a facut de cap in toate domeniile de unde se puteau acumula lovele.Nici nu-mi fac griji din acest punst de vedere……are balta peste……..
    3.Pentru Gabi Oprea……NEVER…..vreau sa cred ca inca mai am luciditate.
    4.Unde miroase a BANI, hop si ELENA……pai ce, se poate altfel!!!!!!

  15. Eram inca studenta cand am inceput sa lucrez, am vrut sa am mai multa activitate si un venit suplimentar, apoi mi-am luat si al doilea job, pe urma am plecat din tara pentru ca am vrut sa castig banuti (raportul este de 2 ani-in strainatate la 7 ani -in tara) . Spre deosebire de altii care incep sa lucreze din primul an de facultate, sau poate chiar mai repede, mai ales in zilele noastre, cand bursele sunt insuficiente, cand bursa de merit exista doar in analele facultatii sau in povestile parintilor nostri, eu am inceput destul de tarziu integrarea in campul muncii. Si totusi…Dupa toata aceasta experienta acumulata in tara si in strainatate, dupa ce am lucrat in invatamant si administrativ, in advertising si in banking m-am intors in orasul meu drag, aproape de sufletul meu, pentru a evolua intr-un mediu cald, cu oameni deschisi la minte si dornici sa aiba o persoana cu spirit de initiativa, cu studii si reconversii profesionale, cu experienta
    in diferite domenii de activitate, care poate emite argumente pro si contra intr-un debate organizat sau improvizat, cu posibilitati si dorinte de crestere si de dezvoltare, cu stiinta sacrificiului si a concurentei, insa SURPRIZA, nimeni nu are nevoie de asa ceva!!! Am descoperit ca oamenii cei deschisi la minte pe care ma bazam sunt super inchistati si reticenti la tot ceea ce este nou, la tot ce reprezinta evolutie si prospetime, noutate si inovatie, pentru ca s-au obisnuit sa stie unde este fiecare lucru in parte, s-au obisnuit sa primeasca ordine, fara a mai trebui sa gandeasca, s-au obisnuit cu o anumita rutina cotidiana, din care nu-i mai poti scoate nicicum, s-au obisnuit sa fie ei sefi pe plantatie, fara sa fie controlati, motivati sau intrebati despre performante, decat odata la cinci ani( a se vedea cincinalul comunist), s-au obisnuit sa urmareasca acelasi ritual vechi de cativa ani de zile, mersul la serviciu, parcatul masinii, munca de
    birou, pauza prelungita de masa- asta in cazul celor care ocupa functii de conducere, pentru ca ceilalti mananca in fata computerului sau isi iau cele 15 minutes of fame cu sandvisul in fata computerului- invartitul celor cateva documente/ dosare existente pe birou, din care nu afla nici o noutate, barfa mica despre colegul X care s-a cuplat sau nu cu colega Y, o eventuala Google-leala in pagina cu hotelul de 5 stele din Ibiza, inchiderea rapida a paginii pentru a nu trezi demonul saraciei si al frustrarilor, promisiunea schimbarii locului de munca intr-o zi care nici macar nu se intrevede( a se vedea luminita de la capatul tunelului mult promisa si nicioadata intrezarita- este ca si fata Morgana, dar si aia tot iti arata, macar umbra, sau trena rochiei), pauza de cafea si de tigara( a se vedea ceaiul de la ora 5 din Anglia in versiune romaneasca, pauza de cafea pe banii proprii, pentru ca din cauza crizei si a cost reduction-urilor si cafeaua a
    disparut din bucatariile societatilor, sau este sub cheia secretarei super ciufute si satule de talentele sefului, de solicitarile colegilor, frustrata de minunatii ani petrecuti pe bancile facultatii si de promisiunea mamei ca va ajunge sa aiba o slujba buna, in momentul in care si-a pus toga la cursul festiv si si-a aruncat palaria plina de incredere si speranta…) salutatul sub barba a colegilor la ora 7.30, cand la ora 6 ar fi trebuit sa se termine programul, dar stim ca cele mai importante lucruri apar pe nepusa masa, dupa ce se tremina cele 8 ore legale din Contractul Colectiv de Munca ( pe care oricum nu l-ai vazut niciodata si ale carui modificari ulterioare nu-ti sunt oricum aduse la cunostinta, pentru ca stii din start ca vei fi ” inlaturat” daca
    indraznesti sa cartesti impotriva Sistemului, ca Bau Bau-l acesta este mai rau ca Doamne Doamne, ca cel putin in fata Lui daca te caiesti, esti iertat at the end of the day), ca legile lui Murphy functioneaza exact ca felia de paine cu unt, care pica intotdeauna cu untul in jos, scoaterea masinii din parcare, injurarea companiei care detine parcarea, pentru taxele exorbitante pe care le practica, si respectiv calculul procentajului din salariu, care se duce pe zi/ parcare, promisiunea ca de maine locomotia la locul de munca se va face cu un mijloc de transport in comun- pentru a se evita costurile suplimentere cu benzina/motorina, uzarea pieselor, costul parcarii, sau nervii din trafic…) enervatul continuu pe drumul spre casa, stationarea constanta la fiecare stop, claxonarea inerenta a vecinului de trafic pentru manifestarea nemultumirilor din viata de zi cu zi ( norocul pe care-l ai ca huiduma din Mercedesul negru cu geamuri fumurii si xenoane nu
    te-a batut, ca haidamacul care s-a dat jos la semafor sa-si verifice gentile de aluminiu, alea noi si mate, NU cromate, care l-au costat un recital de manele la o nunta la tara nu s-a luat de tine pentru faptul ca ai oprit inaintea lui la stop) parcatul masinii in fata blocului, alti nervi alta distractie, ca iar ti-a fost ocupat locul pentru care platesti abonament anual Primariei, pe care nu ti-l poti ” marca” pentru ca : 1) nu ai voie sa gauresti carosabilul, care oricum este alcatuit din plombe si pietre de rau si 2) nu ai voie sa folosesti tabla/ metale pentru a-ti scrie numarul de masina pentru ca poluezi si esti amendat de reprezentantii ecologisti ai Uniunii Europene, prin delegatii lor de seama numiti Politia Comunitara( NOTA BENE Fereste-te de oamenii prosti dar fugi mancand pamantul de prostii cu functie!!!) iar pe bucata de carton pe care o lipesti de copacii din parcare (norocos este cel care-i are!!??) a plouat saptamana asta si nu se mai
    vad numerele:)) continuam cu doamna de la Asociatie, care te intreaba daca mai ai de gand sa platesti odata cele 5 milioane adunate pentru pierderile de apa pe care le-a impartit in mod egal tuturor locatarilor, ajungi acasa obosit, nervos, terminat fizic si psihic la o sotie care te ia in primire de la usa, cu problemele ei personale de dieta, de comparatii cu celelalte vecine/colege/prietene, care calatoresc cu sotii lor peste tot in lume , dar si problemele de la camin/scoala/facultate ale copiilor, care fac galagie si te injura pe fata, care asculta muzica foarte tare si mai au inca vreo cativa colegi in living sau la un sot care nici macar nu are chef sa te mai sarute, pentru ca are deja destule probleme pe cap, il mai doare si spatele, se gandeste la bruneta voluptoasa din Audi-ul ala rosu de la stop si chiar nu mai este dispus sa asculte discursul clasic despre serviciul tau, telenovele, pantofi, rochii, barfe sau calorii depuse din
    respirat:))
    Deci, am facut aceasta enumerare de intamplari, situatii, cazuri sau insiruiri de evenimente, pentru a demonstra faptul ca acestia sunt angajatorii, oameni normali, cu probleme reale sau imaginare, dupa caz, de care depinzi in momentul in care te pregatesti pentru un interview, sau care nici macar nu se mai deranjeaza sa te cheme, pentru ca oricum stiu ca postul pe care l-au declarat available pe Ejobs sau Bestjobs este oricum ocupat de noua fufa a directorului regional sau de noul amant al sefei de la HR si oricum nu mai au nici macar o ciocolata calda in bufetul din oficiu si nu-i dispus sa te serveasca cu a lui:)) Mai exista si cazul in care postul este ocupat dar se organizeaza interviurile pentru ocuparea timpului liber, ca de cand cu criza oricum nu mai avem asa de mult de lucru, dar agenda trebuie sa se umple cu tot felul de activitati, care de care mai importante si urgente, pentru depistarea de noi ” telente”, care s-ar putea dovedi necesare si
    potrivite in cazul unei discutii contradictorii cu sotia, ca hotelul e cam scump…, pentru a face haz de altii, pentru ca ne-am cam saturat sa radem unii de altii, pentru a ne creste putin respectul fata de sine, pentru ca ne comparam cu tineri iesiti de pe bancile facultatii, plini de sperante, si ne bucuram ca putem sa NU le spunem ce se va intampla cu ei dupa cativa ani, sau cu urate care au fost date afara sub pretextul lipsei studiilor, sau cu barbati care au avut tupeul sa-i spuna curvei de la HR ca-i grasa de atat stat cu curu’ pe scaun si evident ca au zburat intr-o zona naspa, unde nu au putut sa-si faca target-ul si au avut 2 variante: 1) sa-si dea demisia( fara salarii compensatorii, fara posibilitatea de relocare, fara prea multa poliloghie..) sau 2) sa fie dati afara( cu 2- 3 salarii compensatorii, in functie de vechime, fara posibilitatea de a carti pentru ca postul a fost desfiintat! sic! compania are dreptul sa desfiinteze sau sa
    infiinteze posturi in functie de necesitati!) Iar aici iar nu poti face apel la daunele psihologice, la sentimentul de a fi inlaturat dupa ani si ani de activitate, ca sa nu mai vorbim despre daunele morale pe care le pricinuieste o ” dare afara”, de sentimentul de neputinta pe care il ai in acele momente, de sentimentul de low self estime, ca sa nu mai vorbim de perioada de convalescenta dupa o astfel de intamplare nefericita, despre antidepresivele pe care le ingurgitezi, despre medicii pe care ii consulti si-i platesti, clar!, despre spitalele pe care le vizitezi si le platesti, clar! ca nu mai esti angajat!, insa ceea ce pune capac este prietenul avocat, specialist in Dreptul Muncii, care te sfatuieste sa nu-i dai in judecata pentru ca oricum nu castigi, pentru ca procesul se tergiverseaza ani si ani de zile, care iti consuma tie resursele sentimentale si financiare, ca sa nu mai vorbim de implicarea sanatatii in acest proces lung, costisitor si fara
    sorti de izbanda!
    Si revin, depindem de ei, cei care traiesc in jurul nostru si respira aerul pe care-l respiram si noi, cei care nu am vrut sa ne supunem, cei care am crezut ca suntem mai presus de mediocritatea inconjuratoare, cei care am vrut sa acumulam cunostinte si experienta, cei care am luptat pentru orice si care am castigat doar datorita muncii noastre continue si asidue si nu ne-am remarcat prin faptul ca mama sau tata sunt ministri, directori, patroni, samd., cei care am crezut ca nu vom fi sacrificati pentru ca suntem mai presus de cei simpli, fara studii, fara pregatire, dar care au scoala vietii, smecheria si banul. De ce ii apreciem pe cei care arunca cheile masinii de 200.000 de euro pe masa? De ce le cantam versurile pline de greseli gramaticale si dezacorduri? De ce ne place sa-i luam ca exemple demne de urmat pe cei care au reusit sa se faca remarcati prin smecherie si excrocherii, prin inselaciune si minciuna? Sunt utopica daca imi doresc o tara in
    care bogatii sa dea saracilor, o lume a haiducilor moderni ai secolului XXI care nu trebuie sa-si puna cagulele pe fata si sa le fure inelelele si ceasurile de sute de mii de euro ci sa le goleasca conturile cele barosane din tara si din strainatate! Sunt utopica daca imi doresc ca Romania sa fie ajutata de cei bogati, de cei care detin monopolul in orice domeniu, de asa numitii moguli super mega ultra bogati, care sa finanteze Romania, pana la iesirea din criza exact ca Germania care sprijina Grecia? Sa-l vad pe unul dintre cei care sunt pe primele locuri in Forbes ca spune ca imprumuta Romania, pana dupa iesirea din criza, fara dobanda, sau cu dobanda mai mica decat FMI-ul, pentru ca doreste ca tara lui sa se mobilizeze, pentru ca doreste ca copiii lui sa creasca cu un deosebit simt al raspunderii si pentru ca vrea sa multumeasca prin asta parintilor lui, care l-au crescut aici , l-au educat cum au putut iar acum nu mai primesc nici pensia de la
    CAP, nesimtit de mica!
    Si imi propun sa fac o scoala particulara, in care sa predau lectii de viata, in care sa-i invat pe cei care doresc, faptul ca este mai bine sa asculte de la cei invatati, de la cei care au trecut prin experientele pe care ei vor sa le incerce, sa fie mai atenti la sfaturile parintilor, pentru ca sunt pornite din suflet si bazate pe multe cucuie, care intre timp s-au cicatrizat, sa faca lucrurile la timpul lor, sa nu amane nimic, pentru ca fiecare eveniment are timpul lui, sa invete sa respecte si sa iubeasca, dar sa nu lase empatia si altruismul sa le fie pietre de temelie, dar nici sa nu fie guvernati de egoism si egocentrism de rautate si ura, nici de indiferenta si prostie, pentru ca o viata sanatoasa este o viata echilibrata din toate punctele de vedere, fara excese sau extreme.
    Si sa mai invete ca in momentul in care vor face o alegere trebuie sa fie cea corecta, pentru ca daca vor avea prea multa experienta vor fi inlaturati iar daca nu vor avea deloc experienta vor fi ocoliti:))
    Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul spunea un contemporam si din nou ii dau dreptate! Si eu spun ca traim vremuri nenorocite! Iar cel care spunea ca secolul XXI va fi unul religios sau nu va fi, avea credinta ca termenul de ” religios” este unul cu inteles sacru, bisericesc, profund spiritual fara a fi bigot, dar nu stia ca de cand a emis aceasta afirmatie si pana in ziua de azi, multa apa va fi curs prin venele noastre, apa care a spalat chiar si sangele albastru cel gros si adanc inradacinat!
    Am ajuns la concluzia ca angajatorii nu au nevoie de oameni intreprinzatori( ca reprezinta un pericol pentru ei si pentru afacere, chiar daca angajatul nu doreste lucrul acesta si are cele mai pure intentii) i se spune mereu fie ca este prea bun si intr-o zi va pleca, deci ce rost mai are sa-l angajeze, fie ca este prea putin important astfel incat si in acest caz oricum va pleca, pentru ca nu te simti bine intr-un loc in care nu esti dorit, in loc sa fie motivat sau sa fie platit in plus pentru initiativa care a dus la cresterea companiei,deoarece orgoliile sunt mari, iar un putoi de cativa ani in campul muncii nu se poate compara cu un monstru sacru:))
    Si mai e ceva foarte important: au trebut timpurile in care se spunea: cine nu are batrani sa si-i doreasca, sa si-i cumpere, pentru ca s-a dovedit clar ca intelepciunea si inteligenta nu sunt direct proportionale cu inaintarea in varsta. Am intalnit sute de batrani prosti si nepregatiti, inchistati si ingusti la minte, pe care nu doream sa-i iau ca exemple, pentru ca nu aveau ce sa-mi transmita( poate rautatea si frustrarile lor, pe care nu le doresc!). Am intalnit si batrani extrem de inteligenti si intelepti, invatati si eleganti, dar care sunt asa datorita faptului ca au vrut sa fie asa, pentru ca au dorit sa creasca, sa invete, sa se cizeloeze, sa se scoleasca, sa ajunga la performante notabile, peste media generatiei lor si pentru care am toata stima si adancul respect si de la care as fi mandra sa invat in fiecare zi cate o lectie de viata!!!
    Asa mi s-a spus mie in momentul in care am vrut sa ma angajez din nou: ca sunt angajatori care nu vor primi cu prea multa intelegere experienta de 4-5 job-uri pe care le-am avut pana la cei 30 de ani!Dar sunt si angajatori care exact asta isi dorect: oameni care au experimentat mai multe domenii si care au acumulat experienta si care doresc sa se aseze, sa sedimenteze cunostintele adunate si sa imbatraneasca intr-o comunitate de oameni ok, in care este apreciat cel care doreste mai mult si nu i se taie aripile celui care doreste sa zboare!
    De parca ar fi fost mai bine sa ma fi dus la un interviu si sa spun: am 30 de ani si nu am mai lucrat! Sau am 30 de ani si pana acum m-a tinut mama/tata/amantul acasa sau nici macar nu m-am gandit sa ma angajez, pentru ca nu am avut nevoie de nimic altceva decat de mancare si cateva hainute. Sau am 30 de ani si pana acum am facut doar copii, am stat acasa, am gatit si am facut mancare. Punctul meu forte este ca stiu sa fac curatenie si imi place sa ma plimb in parc, mai ales dupa ce ploua:)) Sau hobby-ul meu este sa barfesc la radio “sant”, cu vecinele in fata blocului. I mean, hello!!!! I’ve worked my ass out untill this age si vii tu sa-mi spui ca poate am prea multa experienta!!!Adica este super contradictoriu: ori vrei o persoana cu experienta, pregatita si competenta ori vrei o persoana care sa nu mai fi lucrat inainte, sau sa fi avut doar un loc de munca stabil, de sclav negru pe plantatie, fara sa comenteze si sa doreasca sa evolueze…
    Si nu mai exista diferenta intre Stat si Privat, iar daca acum cativa ani era super ok sa-ti pui popoul la adapost lucrand intr-un loc caldut la stat, azi toata lumea fuge ca dracul de tamaie, cand aud de asa oferta!!!
    Pai atunci de ce mai exista Cv-uri? doar sa scrii hobby-urile si studiile-daca le ai-sau sa minti? Pai eu pot scrie doar 2 slujbe in CV exact ca in cartea de munca, care oricum ajunge ulterior la HR, deci ideea este sa minti bine, sa te imbraci bine, sa ai norocul sa arati bine, sa impresionezi prin alte talente ascunse(sic!) si cand ajungi cu cartea de munca la HR, contractul este deja semnat:))salariul este deja stabilit si zarurile au fost deja aruncate.
    Dar eu prefer totusi sa fiu PFA, pentru ca la cate se intampla in ziua de azi, la cati bani trebuie sa platesc Statului, din salariul oricum mizerabil, prefer sa-mi investesc banutii in orice altceva decat in plata taxelor si a impozitelor, prefer sa -i pun in banca sau in actiuni, prefer sa traiesc din dividende si din chirii, pentru ca oricum nu mai am nici un avantaj daca astept pensia de 2 lei de la stat, mai ales acum cand exista atatea variante de pensii private. Si bineinteles ca vor arunca varianta de pilonul “III”reloaded;))pentru a-si scuza greselile si pentru a ne oferi o super oportunitate! Si ma rog sa nu ma imbolnavesc, insa oricum stiu ca trebuie sa “ating” doctorul, asistentele, infirmierele, pana si pe femeia de serviciu, care spala buda:)) Prefer sa nu le dau nici un leut nenorocit din castigul meu, pentru ca oricum nu voi primi nimic inapoi de la ei. Eu o consider o investitie proasta! Este numarul 1 in topul celor mai proaste
    investitii! It’s not worth it!
    Acesta este crezul meu si ar mai fi multe de spus insa cred ca o greva a tinerilor (vreau sa iesim si noi in strada! Am si eu un vis ca Martin Luther King sa plecam cu totii din lumea lor urata si patata, sa-i ignoram si sa nu le mai raspundem, sa nu ne mai platim taxele, sa-i boicotam si sa ne dam toti demisiile, sa vedem atunci de unde vor mai lua bani?) fara serviciu, sau cu un serviciu de 12 ore pentru care castiga 300 de euro/ luna( in contextul in care mai multe de jumatate se duc pe chirie!!!) si din care se mai taie inca 15%, cu studii superioare, a celor care au muncit de numa insa nu au avut pile in stanga si’n dreapta ar fi nemaipomenita, pentru sperantele pe care ni le-am facut cand am mers la un interview, pentru care oricum se angajase o persoana din interior…pentru banii pe care i-am dat pe benzina, pe taxi sau pe autobuz, pentru hainele pe care le-am purtat si le-am uzat, pentru parfumul pe care l-am stricat de aiurea, pentru
    coafeza pe care am platit-o degeaba, pentru telefoanele catre rude, prieteni, familie, pentru a-i anunta marele eveniment…pentru toate aceste sperante desarte pe care ni le oferiti, va blestem nenorocitlori sa ardeti in focul Gheenei, si daca nu e deajuns pentru a va spala toate pacatele cu purificarea prin foc, sa va balacariti pentru o eternitate in cazanul cu smoala al lui Belzebut, sa fiti mai rau decat Sisif( a se vedea mitul chinuitului pentru eternitate la ridicarea unei pietre pe un munte, pentru ca ulterior piatra sa se rostogoleasca la vale)si sa nu aveti ocazia sa treceti prin Purgatoriul lui Dante pentru a va mai spala din rautati, decat pentru a stationa o vesnicie in situatia lui Tom Hanks din Terminalul:))
    Nu-mi arunc palaria in fata nimanui dar va spun tuturor celor care va regasiti in una din situatiile enumerate: EU UNA PLEC!!!!!!!

  16. Vreau ca Romania sa devina dictatura din nou, pentru a putea cere azil politic! Macar asta ne va da confortul psihic pentru faptul ca parasim nava ca sobolanii care simt dezastrul!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.