Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Micile provocări ale marilor caractere

Micile provocări ale marilor caractere

Există şi jurnalişti mari care, sub apăsarea dictaturii, şi-au făcut onest şi profesionist meseria. Nu l-au preamărit pe Ceauşescu. Nu s-au mânjit. S-au ocupat doar de presă. Unul dintre ei este Ion Cristoiu. Sunt onorat să fiu contemporan cu el.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

48 thoughts on “Micile provocări ale marilor caractere

  1. Nu stiu daca noi avem case de pariuri ca afara, unde sa pariezi pe orice, insa daca ar exista, as risca o suma frumusica pe faptul ca Ion Cristoiu o sa se mai intoarca la 180 de grade cel putin inca odata cat traieste. (Sa-i dea D-zeu sanatate!)

    In alta ordine de idei, cred ca are o dantura foarte sanatoasa. Un an mananca pe stanga, unul pe dreapta. N-are timp sa faca carii.
    In aceeasi nota, o fi purtand slip sau boxeri?….

  2. Asa sunt eu mai carcotas: am pariat intotdeauna pe faptul ca dl. Ion Cristoiu a facut parte din protipendada fostului regim: ori la comunisti, ori la securisti.. inclin spre al doilea si cred ca este si “acoperit”, adica inregimentat in continuare. Eu am trait in vremurile alea. Nu puteai sa fii nici sef de birou daca nu erai inregimentat. Sa nu-mi spuna nimeni ca puteai fi mare mahar la ziarul tineretului daca nu erai de-al lor. Omul activeaza acolo unde i se da sarcina, iar la Voiculescu a functionat pentru a informa din interior. Tine cineva pariul?

  3. Dle. Ciutacu ,
    cu tot respectul cuvenit pentru ceea ce faceti in presa scrisa si electronica , vreau sa va adresez o intrebare de om ” rau si carcotas ” – Atunci cand Mr. Geack scria editoriale pentru Jurnalul National ( al carui redactor sef sunteti ) aveati cunostinta de articolele scrise de susnumitul in presa comunista ? Sau aceste articole au fost descoperite “subit” dupa ce impricinatul a inceput sa presteze pentru ” mogulul de omenie ” Fratii Paunescu ” ?

    O zi buna .

  4. @Catalin: ieri am facut rost de scan. si, daca tot o dam in carcoteala, l-am gasit pe Giac in JN (unde n-am venit pe vreo functie de decizie) si-n A3. si nu eu i-am semnat contractele de munca. iar pentru Fratii Paunescu (ma rog, generic vorbind) lucreaza de niste ani.

  5. Eram copil in vremea aceea, dar imi amintesc destul de bine ca parintii mei erau obligati la servici sa se aboneze la aceste ziare. Nu le citeau niciodata, dar le stringeau si le duceau bunicilor mei la tara, care gaseau mai greu hartie igienica….
    Cat despre Cristoiu, niciodata nu m-a uitmit cu harul sau, mi s-a parut intotdeauna de o inteligenta mediocra, superficial si oportunist.
    Mi-aduc aminte ca a facut dupa revolutie unul dintr primele interviuri la TVR cu Ion Tiriac, si i-a pus o intrebare de-a dreptul….stupid de cretina:
    “Domnule Tiriac, cum credeti ca v-ar face presa, bautor, afemeiat…?”

  6. “… in jurul unei personalitati istorice de exceptie, tovarasul Nicolae Ceausescu, care, asemenea altor mari personalitati ale memoriei noastre nationale, a stiut si stie sa intruchipeze in vointa sa vointa intregii natiuni.” – este o fraza plina de fior si sublima atingere a oricarui sfincter ajuns in pozitii de conducere.

    Sa fii cu grade pe umar si sa scrii molusc, nu e atat de condamnabil pe cat pare: ordinul se saluta cu mana la chipiu si basta! Dar civil sa fii si sa lingi de atata vreme, schimband barci, birouri si echipe, intorcandu-te vesnic pe calcaie la momentul oportun, asta da, mi se pare de o josnicie impardonabila.

  7. De-asta a dat el fuga in tabara slugilor si a aducatorilor de osanale,deprinderile capatate in Ceausism i-au creat si dezvoltat un simt specific aidoma rechinilor atrasi de mirosul sangelui el depisteaza imediat dictatorul,stapanul si da fuga sa-i pupe poalele. Slugoiul asta ne preda noua lectii de democratie pe la tv. Mai ai curajul sa-ti ridici mecla din tarana sluga cu plaivaz si trompeta? Te mai numarai cu ceva ani in urma si printre cei care il infierau pe Vadim Tudor ca mare poet de curte. Cum vezi tu paiul din ochiul altuia dar nu vezi barna din ochiul tau Jack Cristoiu. Ce spuneai “Eu-s de modă veche, nu m-am priceput niciodată la treburi din astea legate de scrisul la comandă. În plus, când e vorba despre bani, eu sunt vraişte domnule, habar nu am de contracte, sume etc.”,Ai scris si scrii doar la comanda.

  8. Eeee,intre timp a reevaluat si el.Intrebarea mea este:
    De unde le scoti frate????Din arhiva din arhiva da’ sta cineva special sa caute articolele tovarasului Cristoiu sau sunt in vreun computator?

    p.s.
    De faza cu mooooa,moooaaa inca nu s-a desprins.ADN-ul bate-l vina.

  9. Victore,
    nu e o facatura ? Scapa asa o gresala – vezi ultima fraza ” Iata secretarul(??) acestei, de exceptie, concordante …”?

  10. Azi e zi de dat.

    Dupa don’soarele de la Hotnews (vezi blogul lui Badea), acum a venit randul lui Cristoiu.

  11. Ce text urat, greu de citit( greu si de scris cred ). Mi-a adus aminte de copilaria urata peterecuta in scoala generala, pe la 8-9 ani cand ne obliga invatatoarea hrubaru( o comunista bine instruita( un jeg de om( stiu, nu se face asta cu parantezele, dar ma intelegi sper, am avut o copilarie ratata))) sa cumparam o fituica de 2 lei jumate, un fel de revesta pecereului. Vai ce texte gretoase cuprindeau cele 4 sau 8 pagini de propaganda comunista. Nu intelegeam mare lucru dar ne chinuia obligandu-ne sa le citim, pe rand. Si cel mai grav mi se parea atunci, dar si acum, ca ne obliga sa dam bani pe porcariile alea in timp ce ai mei se zbateau sa faca rost de bani pentru oua ca sa imi faca sandvici, cu ou… Trist, tare trist, dar se vor obisnui si copii nostrii cu ele.
    Ca si comparatie, cred eu, articolele erau scrise dupa formula cristoiu*ungureanu totul la cub. Sau (udrea + pora)*(moraru+flutur) sub radical de ordin 3. Il mai citesc inca o data pe Cristoiu( daca nu cumva o fi scris de un admirator de-al lui )si ma duc sa vomit. Imi cer scuze!

  12. Curve comuniste , neschimbate in timp !!!…
    Care da banu’ la ala sta !!!…
    Cam de pe-atunci il stie pe basescu . S-a intors la ” marea lui dragoste ” din tinerete !
    Care-i supararea ?

  13. Privind titlul,omul pare consecvent. Nici situatia tarii nu-i departe de anii ceia. Tara, nava, tot o carma.

  14. Îmi place mult de domnul Cristoiu. Spre deosebire de MRU(omul care a frecventat un curs de logică formală), domnul Cristoiu foloseşte numele proprii, mai precis numele propriu N Ceauşescu, ceea ce-l face mai “transparent”. Am remarcat argumentul timpului de o “consistenţă logică” remarcabilă: “Pentru ca el să fie în fruntea partidului şi statului nostru pledează cei 15ani care au trecut de la Congresul 9 încoace”.Dacă din “premisele” logicianului comunist tov.Cristoiu rezultă “deplina coeziune între voinţa unui conducător şi voinţa maselor”, din fericire România reală a anului 2012 diferă de cea a anilor 80. Tocmai în numele acestei diferenţe democratice domnul Ungureanu ar trebui să aibă o problemă de percepţie a modului cum a ajuns prim-ministru. Nepsihanalizabilul Ungureanu cere în schimb răbdare, cuantificabilă în cîteva luni.Dumnealui îndeamnă pe un ton calm, european, la răbdare, după ce o parte din români au fost scoşi din răbdări în stradă.
    Pentru cei care au răbdare cu MRU şi cred toate inepţiile scuipate de Băsescu, vreme de 8 ani: Ceasul umblă, loveşte, vremea stă, vre(muieşte!

  15. Prin ani 1990 cand oamenii devorau ziarele( mai ales cei de varsta mea)dl Cristoiu era un reper ca jurnalist. Ziarele la care scria se vindeau repede, tirajul mare, succesul asigurat.Au trecut anii si foarte ciudat omul si ziaristul Cristoiu au suferit o transformare ciudata. Poate eu sunt depasit(62de ani) sau nu mai inteleg termenul corectitudine dar nu pot intelege cum te poti transforma in rama din sarpe? Asa ca respectivul personaj nu merita mai mult decat dispret pt. ca cine a tradat o data v-a mai trada, ca orice sluga preaplecata puterii. Pacat, pt. ca padurea nu se taia daca toporul nu avea coada, iar fripturisti se gasesc mereu.

  16. @ C. Ionescu, nu poti paria ca dupa noapte vine ziua !Deja , cristoiu il critica pe MRU !

  17. Barbatul acela din dreapta jos seamana incredibil de mult cu Ion Caramitru !!!…

  18. În timp ce Nică al lui Cristoiu scria nazbâtioare editorialistice prin publicaţiile UTC-ste, alţi nu au avut norocul “asta”, culegând barabule başicaţi pe faţă de soarele arzător pe plantaţie, sau rânind stroturile la godacii cooperativei muncii in hadar. Ehe, dacă nu v-a plăcut “cartea”..

  19. mie mi-a ‘placut’ o fraza mai la sfarsit:

    ‘Ar fi de ajuns ca fiecare dintre noi sa priveasca in jur pt. a vedea ca in tot ce s-a facut ca urmare a INDICATIILOR SALE nu este altceva decit ceea ce a vrut fiecare dintre noi sa fie ‘!!!!GE-NI -AL…arc peste timp…

  20. The Talented Mr. Cristoiu.
    Văd în comentarii că oamenilor li s-au părut interesante fraze de pe la sfârșit. A reușit cineva să citească TOT articolul?

  21. Giac, Giac… “Oh, memories… The way we were…”

    Ce timpuri, cit de strins uniti in jurul partidului
    si-al sau secretar general erau “oamenii noi”.
    Cita vigoare, cita abnegatie, cit zbor intins peste
    decenii de impliniri marete si alte bulshit-uri.
    Well, am sa caut in ziarele (pastrate nu stiu de ce)
    din acea epoca pentru a-mi reaminti cine au fost
    atunci si cine sint azi toti acesti baieti si fete
    ce de douazeci de ani incoace fauresc ei capitalismul
    original in scumpa tarisoara.

    @Altium: sa nu uitam nici de cartile alea groase folosite
    pe post de picior la canapeaua schioapa.
    Romanul a fost mereu inventiv, d-aia a si supravietuit
    socialismului, insa, la capitolul sechele si metehne,
    nu bag mina-n foc c-a ramas virgin sufleteste.

  22. Mai tine minte cineva revista ,,Era socialista”? Ai mei, pe langa ,,Scanteia”, erau abonati si la revista sus-numita. Copil fiind, nu intelegeam deloc CINE erA socialista.

    In ceea ce-l priveste pe Domnul/Tovarasul IC, pot extrapola ceea ce am scris ieri pe blog si la adresa Domniei sale, nu numai a politicienilor!

  23. In calitate de redactor sef la Jurnalul National concetreaza-te pe oamenii cu adevarat valorosi, adu-i in familia jurnalul si ignora fripturistii eterni.

  24. Ce sa citim?
    Sa ne lamurim, pina a nu trece in barca lui Base, logic asa pare, el s-a declarat mereu un comunist. Corect, ca doar asta declara si cit a fost la Antena 3. Apoi ce a facut? Voi credeti ca a trecut in alta barca? Nu, deoarece, daca luam in considerare ca actuala putere e pazita la furat de catre politie, securitate, sistem judiciar, deci e ca pe vremuri cu protipendada de partid, a trebuit sa isi recunoasca si el apartenenta. Ce e nelogic? Iar daca mai punem ca pedeleii isi au radacina in structurile comuniste si securiste, avem un om incadrat logic la locul potrivit. Mai mult, a pupat pe vremuri, pupa si acum cu osirdie.

  25. Schizofrenicul paranoic care are ca nik,, Sfarma-Piatra” si care face propaganda portocalie,vrea sa provoace confuzie !!!
    Domnule Victor Ciutacu,va rog sa-l ignorati pe acest homuncul plin de carcinoame pe creier !!!
    ,,Sfarma-Piatra” este NUMAI UNUL SI ESTE ANTIBASIST CRINCEN !!!

  26. Cit despre acest Cristoiu,tot dispretul !!!
    Acu’ linge unde a scuipat timp de 3 ani !!!

  27. Singurul merit al lui Nică al lu băs, este acela ca ne-a ajutat să-l debarcăm civilizat Iliescu, dar în schimb de pomenirăm cu o cucuvea bş’noasă la palat. Ne-a sunat ceasul, oare!? Dacă nu, atunci de ce mai câraie!?

  28. Mama,cum le mai gasesti!
    @florin dia;
    Da,io!Si mi-o placut al dracu’de mult aia cu “calea faptelor”.Ce vreti,omu e constant:ce-a facut atunci,face si acum.
    He,he io in anii aia citeam inca “Arici Pogonici”!

  29. Off topic…. Te rog sa pui si pe blog clipul banat pe Youtube. Multam fain.

  30. Am vrut sa scriu de Cristoiu cind am vorbit de B1 dar sincer mi-a fost mila .Cred ca are frustrari , se concentreaza f. greu deja ,poate este f. orgolios ,poate-i plac banii ,chiar nu stiu ce-l determina sa balanseze de la stg. la dr, si invers Degradant pentru un om ,descalificant pentru un ziarist .
    Referitor la emisiunea din aceasta seara pot spune ca la noi : tuca-va sufletul la toti ca buni sinteti ,asa afla natiunea (MRU) cu cine voteaza .
    pe miine ,noapte buna

  31. Ca au facut-o multi, cei ce am trait acele vremuri am intelege (nu si accepta, dar ca o fac astazi… Diferenta intre atunci si azi este ca astazi poti trai si fara ei, daca esti in stare. Se pare ca Giak nu e.
    E plina Romania de impotenti. Aproape toti au legatura cu politicul si sunt mari pupaciosi.

  32. Câta cearceaful de limbă dadu!

    Ar fi cazul de reevaluat și momentul (cacealmaua) numită Zig-Zag!
    Vă mai amintiți tema principală? … Cine erau interesați (în spate și pervers, nu naiv și oarecum oportunist, ca liberalii și tărăniștii epocii)?

    Revoluție sau lovitură de stat? … Unii s-ar fi scos dacă se tranșa în sensul lovitură de stat, nu? Adică, ar fi devenit victime! De exemplu, tatăl și securiștii lui Mitu, patronul lui Cristoiu din acea vreme.

  33. @FuXi: ei, lasa, ca nici cu oficinele FSN-ului
    (Azi, Adevarul, Dimineata) din acea perioada
    nu-mi e(ra) rusine.

    @Sfarma -Piatra: hmmm, oare care dintre
    personalitatile respectivului o fi scris ?!

  34. Domnule care te semnezi in japoneza,respectivul basist,se tine dupa mine in special la cloaca aia imputita de EvZ unde matur podelele cu astia,asa ca il gasesc si aici !
    Daca mai apar postari semnate ,,Sfarma-Piatra” si are atitudini basiste,atunci este cretinul ala !!!

  35. Imi amintesc cum a ajuns Jaky Jeg in trust.El marele ziariet a avut un proces de calomnie cu o d-na zirist pe care Jak l-a pierdut.Urmare trbuia sa plateasca daune morale o suma f.mare si era amenitat cu pierderea casei.D-l Tuca ,om milos a organizat o cheta sa-l ajue sa ramana in casa.Mai mult,l-a luat editorialist la JN ca sa aiba si gura lui sa manince ceva.Cand s-a vazut cu cacii in caruta,Jaky Jeg a facut ce stia el mai bine.A inceput sa-i scupe.Asa este d-le Ciutacu?

  36. orice s-ar spune apelativul Ardei Umplut….;)se potriveste de minune unui lingau …..care pe deasupra nici nu a avut nici nu va avea ceva inteligent de spus….
    pina acum nu am avut tentatia sa lecturez ceva scris de ,,maestrul”CCUTC si nici in viitor nu ma voi chinui sa o fac….

  37. Detzi, detzi inca o data: in optzetzi intzepuse deja declinul lui Tzeausescu, intzepuse sa fie tot mai slab, si detzi repet, eu intotdeauna l-am aparat pe tzel slab. Detzi asta e sztirea.

  38. o fi maestru la el in buda…lingaul nesatul de bani si ipocrit cu un IQ minimal

  39. Apropo de oameni ca maestrul ( in tradari si limbi )Cristoiu , vreau sa recomand tuturor celor ce inca nu stiu cine suntem noi ca popor, sa citeasca de pe Cotidianul .ro un Raport german din 4 nov.1940 .

    Mii de scuze pentru off topic dar mi s-a parut EXTRAORDINAR DE ADEVARAT . De parca nu stiam !

  40. Fiind pea compromis, dupa 1989 a devenit un anticomunist feroce. Si-a oferit serviciile lui Iliescu, dar fiind refuzat ca “fost mare nicusorist”, a dat in el din toate pozitiile stiind ca Iliescu nu este ranchiunos si nu are tendinte totalitare (marinaresti). E jalnic Cristoiu. Lipsit de caracter si de demnitate. Unde a scuipat linge si va scuipa pe cei pe care i-a lins, cand acestia vor deveni benigni!

  41. @FuXi: e nu…

    @Sfarma -Piatra: rugati gazda sa nu mai permita
    un nick similar, cit despre maturatul podelelor
    prin cloace, stiti ce se spune despre enervatul
    albinelor cind le zgîrmi cu baţul in stup.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.