Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Mi-am furat singur butelia Adevărului. Sau cum am fost eliminat de nicăieri…

Mi-am furat singur butelia Adevărului. Sau cum am fost eliminat de nicăieri…

Un ratat care s-a realizat profesional vânzând cârnaţi şi omlete-n Spania zgârie Netul pe un aşa-zis site de media şi se închipuie ziarist. De-o vreme insistă în a vehicula aberaţia că stau la uşile ziarului Adevărul ca să public şi eu, ca orice milog consacrat, printr-o înţelegere superioară de partid şi de stat, câte un text pe blog şi o aşa-zisă revoltă internă m-ar împiedica s-o fac. În realitate, e ca la Radio Erevan. M-am ferit până acum să răspund, însă dacă omul insistă să fie prost cu acte…

Povestea e cam aşa: am trei ani şi jumătate petrecuţi în cariera asta la Adevărul. Pe vremea când era cel mai mare, mai vândut şi mai influent cotidian din ţară, iar numele care apăreau în paginile sale erau Tinu, C. T. Popescu, Chireac, Ursu, Drăgotescu, Lelia Munteanu, Mitroi ş.a.m.d. “Valorile” pe care nu le-aş împărtăşi cu epigonii de azi sunt cu totul altele decât deontologiile strigate de oameni care scriu mai mult decât citesc.

adevarul

În seara când am semnat contractul cu România TV, m-a sunat Cristi Burci – proprietarul ziarului, om pe care-l cunosc de pe vremea când triştii care-i populează azi sediul se pregăteau să dea treapta – să mă felicite. Şi să-mi propună să revin, ca editorialist, în paginile/pe site-ul Adevărului. Am acceptat, de principiu, oferta. Mi s-a creat un cont (încă activ la ora asta, lucru lesne verificabil dacă eşti ziarist, nu ospătar), am publicat un text care a stat două zile în vârful topului accesărilor. Am citit ulterior că s-ar fi vexat vedeta Andrei Pleşu, probabil încântat că e coleg de blog cu autorul de renume mondial Elena Udrea, un filosof care acceptă doar din gură pluralismul opiniilor. Am vorbit cu redactorul-şef şi am convenit, la rugămintea lui, în linişte, să-i las să-şi rezolve intern problemele de orgolii şi isterii. Ceea ce am şi făcut.

Dincolo de faptul că am unde scrie şi-mi lipseşte timpul s-o fac, nu mă priveşte că un trust media nu e-n stare să-şi rezolve frământările interne, dar a început să mă irite mâncătoria interesată de rahat pe seama mea, mai ales în condiţiile în care contractul de drepturi de autor, semnat de ei, nu şi de mine, stă liniştit în căsuţa mea de mail.

P.S. Faptul că am fost mai paşnic în ultima vreme i-a îndemnat pe unii să creadă, greşit, că, subit, am devenit un bun creştin care întoarce şi celălalt obraz.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

31 thoughts on “Mi-am furat singur butelia Adevărului. Sau cum am fost eliminat de nicăieri…

  1. tara de kkt cu oameni de kkt, eu nu inteleg dc te mai stresezi pentru ori idiot care latra aiurea?!

  2. Ignora si evita coborarea la nivelul inferior al acestor “greseli ale naturii”(cum ar spune indragitul M.Badea)Continua sa fii TU !

  3. @valentin: buna dimineata 🙂
    @JR: ce vina are tara? dar toti oamenii?

  4. Excelenta replica! Pentru o clipa m-a cuprins nostalgia (desi am 29 de ani) amintindu-mi de acel ziar Adevarul pe care il cumparam in fiecare zi pentru a-i citi pe CTP, Ursu sau Chireac. Era o vreme in care parca totusi mai aveai resurse interioare pentru a crede ca va fi bine.

  5. Bravo Victore…
    Arde-i pe tarani. Da-le la operatie, mama lor de ticalosi, ca au otravit aerul cu respiratia lor sulfuroasa. Fauna asta adunata de si in jurul lui bassescu, si-a dat masura abjectiei si ticalosiei concentrata ca nicaieri in alta parte intro lume care se vrea… “Qualiaty”

  6. Eu zic sa le intorci si cealalta buca, majoritatea astora care vorbesc degeaba sunt oricum obisnuiti sa baseasca.

  7. d-nule CIUTACU!! cum de a-ti parasit ANTENA3, chiar asa de mare a fost oferta..:).incat sa placati de langa bunii dvs, prieteni???

  8. Autorul de renume mondial 🙂 subtil. Am incercat sa-ti urmaresc emisiunea de cateva ori si de fiecare data erau reclame si nu am rabdare cu ele. Cred totusi ca am prins odata cand l-ai avut invitat chiar pe tizul tau :).

    Iti urez succes sau succesuri cum era ?!

  9. Intoarce-te la Antena3!Si ignora “glumele proaste ale naturii”,cum le zice prietenul Mircea Badea,nu te pune la mintea lor,ca e linistita.
    Respect,Victor Ciutacu!

  10. Stimate domnule Ciutacu Victor,

    Bunăoară mi-a fost pusă la-ncercare (dacă se poate spune așa :D) opinia mea despre saltul domniei voastre de la Intact la Rtv. De ce? Pentru că mi-am tot bombardat “pretenii” de breaslă cu păreri, mai mult pro (și nu este pupincurism) decât contra.

    Prin acest articol, pe care am să-l și trimit prin mail, dovediți, dacă mai era ceva de dovedit, că ați rămas așa cum vă știe tot poporul ce se “privește” la dumneavoastră. DOar să mai calmez spiritele deontologice din anturaj. 🙂

    Vă mărturisesc că tâmpiții, inepții, slugile și, în același timp, analfabeții, nu merită atenția nimănui; cu atât mai puțin reclama gratuită. Vor să mai scoată și ei capul din pământ. Lăsați-i în paștele . . . Vai! Vai! Vai!

    Singurul lucru pe care l-aș recomanda domnilor și doamnelor de la Adevărul (și nu numa`: evz, b1, etc.) ar fi să treacă puțin pe la cărțile de limba română de clasa a V-a, a VI-a, ș.a.m.d. De altfel, prin clasa a VI-a, am făcut și o materie nesemnificativă (în comparație cu limba română, matematică, geografie, etc.) care se numea logică. Nu știu dacă mai există.

    Cu respect și prietenie,
    Ionuț

  11. niste tarani… :)) nu comentez optiunea dvs de a parasi trustul intact(din cauza banilor probabil,si eu am familie de intretinut) dar sa stiti ca asta e prima oara cand am mai auzit de dvs dupa ce ati plecat de la antene, si asta prin intermediul lui MB care v-a postat pe pagina lui de FB. Cu parere de rau trebuie sa va spun ca nu prea mai sunteti vizibil,si asta e fatal unui jurnalist care traieste din audiente…daca erati strungar probabil nu era nici o problema,dar asa…luati masuri!

  12. …pacat dle.Ciutacu,mai acum ceva vreme a plecat dl.Stan acum dvs-tra,cred ca Antena 3 pierde din credibilitate si dv.la fel,,,,nu m-ar mira sa aud peste putin timp c-ai faci cu ou si cu otet pe cei de la Antene(alias CRISTOIU)inca o data PACAT.

  13. … si cica Baseasca mica vrea un cod de etica pentru presa. Valeu valeu … valeleu ! Victor, este cel mai bun pe ceea ce faci, si asta se vede in faptul ca esti platit pentru “plus valoare” – nu lasa pe NIMENI sa iti spuna altceva, nici macar atunci cand nu vei mai scrie pentru bani

  14. Domnule Victor Ciutacu, e un lucru pe care eu nu prea il pricep. Valoarea profesionala a unui individ este data de locul de munca in care isi desfasoara activitatea? Pentru ca tot vad ca sunteti sfatuit sa va intoarceti la Antene. Adica doar acolo va puteti pune in evidenta profesionalismul? Si cum adica acolo erati mai vizibil? Pai sa inteleg ca cine va urmarea la Antene acum nu va mai urmareste pentru ca sunteti la Romania TV. Eu unul parca as renunta la astfel de fani si mi-as vedea in continuare de treaba. Si in alte ordine de idei, orice publicitate e buna, chiar si cea negativa. 🙂

  15. @Ionel Zlate: gandire unilaterala, stimate domn. mai am un pic si aflu ca Antena m-a invatat meserie 🙂

  16. Pacat ca nu se mai face distinctia intre profesiune si meserie … Candva o fi existat si meseria de jurnalist.

  17. Cu amara tristeţeimi amintesc ceea ce gândeam la aflarea stirii transhumanţei tale profesionale : antena sau raitarul, profesionist nu am dubiu ca ai sa rămâi, dar ca ăşti noi colegi in 9 luni te pun pe faras sau, in acelaşi interval de timp, mori cu ei de gat.
    Până acum, te înscrii in spirala tot mai iute…

  18. Va prevad un viitor stralucit, exclusiv online, dle. Ciutacu. Decat la gramada cu mahalalele alea de la RTV, mai bine online pe Adevarul. E un loc sfintit de Cartianu si con-sfintit de Cristoiu – traiasca familia lor.

  19. Asa este…imi aduc aminte cand publicai in Adevarul… Ce vremuri !!!! Inainte ai publicat si in Curierul National, daca nu ma insel. Imi plac emisiunile de la RTV… iti intri in ritm 🙂

  20. Cred că înțeleg partea asta cu scrisul și cu online-ul. Dar vreau să îți fac critică (pardon) constructivă la adresa emisiunii. Din păcate, suferă de bolile celorlalte clăci televizate. Vorbe grele de la A3 dezvăluia omul, apucai să îl cunoști, intervievatorul era politicos și tacticos în același timp, știa să scoată de la intervievat informațiile esențiale. Acum, cu 3-4 persoane în studio, nici nu poți epuiza un subiect, nici nu poți cunoaște o persoană (personalitate), e un dialog steril în care fiecare politician vine cu „oșenii lui”, cu „botoșănenii lui”. Eu îmi dau seama că și producătorul emisiunii are o contribuție, dar îmi pare rău să o spun, emisiunea de acum nu se apropie de „Kiosque” de pe TV5, ci de celelalte talk-showuri românești.
    Sper că nu te deranjează părerea mea sinceră. Mi-ar plăcea să fie o emisiune marca „Ciutacu”, în care tu construiești un dialog cu ajutorul partenerului de dialog, nu una ca toate celelalte, în care fiecare „comesean” se trezește el că mai are să spună câte ceva despre 20 de subiecte care îl interesează pe el.
    Seară bună!

  21. Eu mi-as dorii sa va citesc ,trebuie sa aveti editorialul d-stra ,scrieti frumos ,concis si prindeti fenomenele in profunzimea lor ,in adevarul lor.De acum,( cand aveti mai multa audienta )si “prietenii ” se vor inmultii ,nu intoaceti obrazul ,despicati apele ,un ziarist bun ca d-stra se construieste cu truda .

    @dicanel-problemele de actualitate ,fierbinti sunt mai bine tratate cu mai multi invitati, sunt necesare mai multe puncte de vedere ,problema este ca invitatii (nu toti ) nu stiu sa vorbeasca intr-o emisiune ,trebuie struniti (eu le-as arata un semn si-n clipa urmatoare tebuie sa puna punct, sau mai spun un cuvant sa-si termine ideia )Cand vin cei de la PPDD cine-i mai poate oprii , otevizeaza emisiunea.

  22. Victore,
    Valoarea unui individ este o functie de mai multe variabile. Nu toate tin exclusiv de individ. Unele mai sunt legate de echipa in care joaca, de camptionatul in care joaca, de arbitri, de spectator, de manageri/antrenori, etc.
    Mai demult iti spusesem de exemplul nereusit al plecarii lui Teo Trandafir de la ProTV.
    Tu esti inca in perioada in care incerci sa arati ca poti reusi si in afara lui A3. Din pacate nu tine numai de tine. Oamenii nu schimba postul de pe A3 pe RTV doar pentru Ciutacu.
    Tu esti, deocamdata, singura floare in acel post. Si cu o singura floare nu se face primavara. Problema ta va trebui sa muncesti nu doar pentru tine ci se pentru ca cei care iti sunt colegi sa te ajnga din urma, sa faceti o echipa buna.

  23. Ca sa nu ramana o afirmatie ambigua, ar trebui sa fac o precizare in raport cu ce am spus anterior, printr-un exemplu. Azi dimineata, la Antena 3, a rulat o stire despre protestele de ieri de la Barlad. Las la o parte ca, ocupati cu mega steagul fiind, subiectul acesta extrem de serios a fost acoperit printr-o dezbatere (cat de cat) la fata locului transmisa de Realitatea. Dar asta e alta chestiune asa ca revin la ce doream sa dau ca exemplu. Asadar, stirea zicea ca 2000 de oameni au protestat impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist la Barlad si cativa dintre protestatari exprimau opinii montate in materialul respectiv. Stirea se incheia cu ceva ce excede calitatea de stire, respectiv o concluzie. Concluzia era ca daca Romania va gasi gazele de sist isi va asigura nu numai independenta energetica fata de Moscova dar va deveni si exportator!
    Prin urmare, cred ca partea initiala a materialului prezentat de Antena 3 a fost produsa de un meserias iar concluzia a fost trasa de un profesionist. Cine putea sa induca mai bine un astfel de mesaj subliminal care ne indica “sucirea” de bun augur a guvernantilor (ieri in opozitie spuneau ca rau e cu gazele de sist si cu Rosia Montana iar azi la putere e deodata bine)?

  24. @adrian: ce treaba are politica editoriala a A3 cu subiectul topicului?

  25. Am deviat de la raspunsul catre Ionel Zlate : ” …mai am un pic si aflu ca Antena m-a invatat meserie” spunand ca intre meserie si profesiune nu se mai face nicio diferenta. Si am completat cu acel exemplu nefericit. Sunt un deviant 🙂

  26. Benjamin Franklin spunea: “Toti ne-am nascut ignoranti, dar trebuie sa muncesti intens pentru a ramane prost”
    “We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid”
    Nu merita atentia nici unul de la Adevarul!

  27. Dorule se pare ca n-ai inteles expresia :

    “We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid”

    “but one must work hard” – dar unul trebuie sa lucreze din greu … doar unul din 7 miliarde cati suntem la ora actuala (e adevarat ca pe vremea lui Benjamin erau mai putin locuitori pe planeta, acum poate ca sunt cu 6 mai multi) si trebuie sa fim convinsi ca nu o sa-l sau n-o sa-i cunoastem vreodata.

    Eu sunt convins ca suntem o adunatura de prosti care ne credem destepti dar multi zic “prost esti tu !!!”, suntem maimute vorbitoare. Eu unul recunosc ca sunt prost dar nu inteleg de ce se supara altii : “vorbeste in nume personal !!!”, tampenii d-astea.

    Cred, ba chiar sunt sigur ca ratatul respectiv care “zgârie Netul pe un aşa-zis site de media şi se închipuie ziarist” se crede ca fiind unic, destept de mama focului, si se supara daca-i spui adevarul ca-i prost, dar eu nu inteleg domnule Ciutacu cum de nu-l intelegi si tu pe el (daca-mi spui sa ma duc dracu’ fiindca te fac si pe tine la fel de prost ca pe ratat atunci ma supar fiindca EU TE APRECIEZ SINCER si nu asta am vrut sa sugerez) fiindca asa sunt oamenii, unii mai mult altii mai putin, arunca cu mizerii unii intr-altii ca sa se poata ei mandri cu rahatul pe care l-au facut.
    Trist nu este ca sunt multe “forme de viata” cum le spune foarte bine Badea, care cu asa ceva se ocupa, ci trist este ca si noi facem cateodata asa ceva dar nu ne dam seama si masuram cu doua unitati de masura, una pentru noi si una pentru ceilalti.
    Eu cred ca nu trebuie sa toleram aceste “forme de viata” dar ar trebui sa le intelegem din siplul motiv ca SE VOR NASTE ALTII INTR-O NOUA GENERATIE CU ACESTE CALITATI SI SUNTEM DATORI SA CUNOASTEM DE CE APAR, altfel o sa fim cotropiti la propriu, daca nu chiar suntem.
    Eu unul mai cred ca apar din cauza ca noi ii lasam, dar asta se pare ca numai eu cred …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.